Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΥΡΩΠΗ

Ολλανδία: Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή της Ryanair να αποτρέψει την απεργία πιλότων της

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την προσφυγή της Ryanair που ήθελε να αποτρέψει τους πιλότους στην Ολλανδία από το να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για αύριο συνάδελφοί τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαμαρτυρόμενοι για τη μικρή πρόοδο που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η Ολλανδική Ένωση Πιλότων Αεροπορικών Εταιριών έχει ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 11 πτήσεις αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία στην Ολλανδία.

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της Ryanair ότι οι πιλότοι καθυστέρησαν να ανακοινώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία, δίνοντας στην εταιρία λίγο χρόνο να προετοιμαστεί ενώ δεν της άφησαν άλλη λύση από το προχωρήσει σε ακυρώσεις πτήσεων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΥΡΩΠΗ

H Toυρκία αύξησε τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Τουρκία προχώρησε σε μεγάλη αύξηση των τελωνειακών δασμών σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης.

Διάταγμα που υπογράφηκε από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει τους δασμούς σε επιβατικά αυτοκίνητα στο 120%, στα αλκοολούχα ποτά στο 140% και στα φύλλα καπνού στο 60%.

Οι δασμοί αυξήθηκαν επίσης σε προϊόντα όπως είναι τα καλλυντικά, το ρύζι και ο άνθρακας

Συνέχεια

ΕΥΡΩΠΗ

Ιταλία: Τουλάχιστον 39 είναι οι νεκροί στη Γένοβα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

© ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία της Γένοβας, όπου κατέρρευσε μερικώς η οδογέφυρα Μοράντι. Σύμφωνα με τον τελευταίο, προσωρινό απολογισμό, οι νεκροί είναι 39.

Οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας, τόνισαν και πάλι ότι η εξεύρεση τυχόν επιζώντων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Σε ό,τι αφορά την απόδοση ευθυνών, η εταιρία Atlantia, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων, απαντά στην ιταλική κυβέρνηση ότι «δεν προκύπτει η γέφυρα αυτή να ήταν επικίνδυνη, και ούτε ότι θα έπρεπε να έχει απαγορευθεί η διέλευση των αυτοκινήτων». Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τζοβάνι Καστελούτσι, τονίζει ότι «η Atlantis συνεχίζει να κάνει τις πρέπουσες επενδύσεις», με αναφορά στην ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Η μετοχή της Αtlantia, όμως, χθες έχασε στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, μέχρι και το 10% της συνολικής της αξίας.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και τρεις Γάλλοι ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να προσδιορίσουμε τυχόν παρουσία και άλλων Γάλλων μεταξύ των θυμάτων», αναφέρει η γαλλική διπλωματία.

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, και αρχηγός της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι, ευχαρίστησε όλους τους διασώστες και τους εθελοντές του έσπευσαν να βοηθήσουν όσους εγκλωβίστηκαν από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι. Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο θεωρεί ότι η συντήρηση που έπρεπε να γίνει από την εταιρία αυτοκινητοδρόμων, ήταν ελλιπής, και ότι οι υπεύθυνοί τους θα πρέπει να παραιτηθούν.

Υπενθύμισε, δε, ότι βάσει νόμου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ. Από την μεριά της, όμως, η εταιρία αυτοκινητοδρόμων δεν παραδέχεται, μέχρι στιγμής, καμία σχετική ευθύνη. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στους νεκρούς, υπάρχουν και τρία μικρά παιδιά οκτώ, δώδεκα και δεκατριών ετών.  Η εισαγγελία της Γένοβας ξεκίνησε έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και καταστροφή, χωρίς να υποδεικνύεται, προς το παρόν, κάποιος υπεύθυνος. «Πρόκειται για μια τεράστια και παράλογη τραγωδία», δήλωσε ο εισαγγελέας της Γένοβας, Φραντσεσκο Κότσι.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

ΕΥΡΩΠΗ

Δυνατότητα πρόσβασης σε online περιεχόμενο στο εσωτερικό της ΕΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ, δικαιούστε πρόσβαση στις υπηρεσίες επιγραμμικού (online) περιεχομένου για τις οποίες έχετε πληρώσει με τον ίδιο τρόπο όπως θα είχατε και στη χώρα σας.

Όπως αποσαφηνίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σημερινό της ενημερωτικό δελτίο, «αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι αν πληρώνετε συνδρομή σε έναν πάροχο επιγραμμικού (online) τηλεοπτικού περιεχομένου, όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ μπορείτε να παρακολουθείτε και να τηλεφορτώνετε τηλεοπτικές ταινίες και σειρές όπως ακριβώς και στη χώρα σας».

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλες τις επί πληρωμή συνδρομές παροχής επιγραμμικού (online) περιεχομένου, όπως ηλεκτρονικά βιβλία, παιχνίδια, μουσική και αθλητικά γεγονότα, επισημαίνει η Κομισιόν.

Ενημερώνει επίσης τους πολίτες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με πάροχο επιγραμμικού (online) περιεχομένου, το οποίο περιορίζει την πρόσβασή τους όταν είναι σε άλλες χώρες της ΕΕ, ή αν έπρεπε κατά το παρελθόν να πληρώσουν επιπλέον για να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό, οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν πλέον.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει πως οι κανόνες της ΕΕ καλύπτουν επίσης τη δωρεάν εγγραφή των Ευρωπαίων πολιτών σε επιγραμμικό (online) περιεχόμενο όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, αλλά σε προαιρετική βάση. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβασή τους σε δωρεάν υπηρεσίες επιγραμμικού (online) περιεχομένου όταν βρίσκονται στο εξωτερικό εξαρτάται από τον πάροχό τους.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

ΕΥΡΩΠΗ

Μείωση των αφίξεων μεταναστών στην ΕΕ το 2018

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κατά 43% μειώθηκαν οι παράτυπες διελεύσεις μεταναστών στην ΕΕ τους πρώτους επτά μήνες του 2018 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, κυρίως λόγω της μείωσης της μεταναστευτικής πίεσης στη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Frontex (Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής).

Ειδικότερα, καταγράφηκαν συνολικά 73.500 διελεύσεις μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου, ενώ μόνο τον μήνα Ιούλιο 14.900, κατά 18% λιγότερες σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Σύμφωνα με τον Frontex, τον τελευταίο μήνα στη διαδρομή της Δυτικής Μεσογείου καταγράφηκαν περισσότερες από τις μισές διελεύσεις και ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στην Ισπανία τετραπλασιάστηκε σε σχέση με ένα χρόνο πριν, φτάνοντας τους 8.800 τον Ιούλιο. Συνολικά, μέχρι και τον Ιούλιο του 2018, ο αριθμός των διελεύσεων διπλασιάστηκε σε σχέση με ένα χρόνο πριν και έφτασε τις 23.100. Οι αφιχθέντες στην Ισπανία ήταν κυρίως υπήκοοι του Μαρόκου, της Γουινέας και του Μάλι.

Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, ο Frontex σημειώνει ότι ο αριθμός των διελεύσεων παρέμεινε «χαμηλός» τον Ιούλιο. Ωστόσο, αναφέρεται η ύπαρξη μιας παράλληλης οδού διαμέσου της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, όπως και διαμέσου της Σερβίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, όπου έχει καταγραφεί αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης.

Στη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου τον Ιούλιο καταγράφηκαν 4.000 αφίξεις, 17% λιγότερες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, σημειώνεται ότι κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των παράνομων διελεύσεων τους τελευταίους μήνες στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν στην εν λόγω διαδρομή τους πρώτους επτά μήνες του έτους αυξήθηκε κατά τρία τέταρτα, φτάνοντας τους 29.500.

Ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών στη διαδρομή αυτή από την αρχή του έτους μέχρι και τον Ιούλιο ήταν υπήκοοι της Συρίας και του Ιράκ, αν και οι Αφγανοί αντιπροσώπευαν τον μεγαλύτερο αριθμό τον Ιούλιο.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

ΕΥΡΩΠΗ

Ιταλία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τουλάχιστον 11 είναι oι επιβεβαιωμένοι νεκροί, μεταξύ αυτών και ένα παιδί, από την κατάρρευση της οδογέφυρας έξω από τη Γένοβα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Πέντε είναι οι επιβεβαιωμένοι τραυματίες.

Η οδογέφυρα στον αυτοκινητόδρομο A 10, λίγο έξω από την Γένοβα κατέρρευσε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είκοσι περίπου αυτοκίνητα από τη γέφυρα Μοράντι έπεσαν από ύψος 50 μέτρων.

Το κομμάτι της γέφυρας που αποκολλήθηκε και συνετρίβη εκτιμάται ότι είναι μήκους περίπου 200 μέτρων, καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω της και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που βρίσκονταν πάνω της.

Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 1.182 μέτρα και είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10.

Ενώ εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Συνέχεια

ΕΥΡΩΠΗ

Βρετανία: Επίθεση με όχημα έξω από το Κοινοβούλιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο Λονδίνο όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες που βρίσκονται έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Οι διωκτικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα. Απέκλεισαν τον σταθμό του μετρό στο Γουέστμινστερ, απέναντι ακριβώς από τη βουλή.

Στην πορεία του μέχρι τις μπάρες το ασημί όχημα είχε τραυματίσει κάποιους περαστικούς. Ο οδηγός συνελήφθη άμεσα, αλλά από τη Σκότλαντ Γιαρντ έκαναν λόγο για «απλό τροχαίο». Στην περιοχή, ωστόσο, αναπτύχθηκαν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί που απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβούλιο.

«Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός», ανακοίνωση η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Συνέχεια

Like us on Facebook