Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η διάσωση των τραπεζών έχει κοστίσει τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια ευρώ

Published

on

Η διάσωση και ο διακανονισμός των ιδιωτικών τραπεζών από την έκρηξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης έχει κοστίσει μέχρι το τέλος του 2017 στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνολικού ύψους άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών σε ένα ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων σύμφωνα με δημοσίευμα της Rheinischer Post.

“Το ανεκτέλεστο έλλειμμα του Ταμείου Σταθεροποίησης της Χρηματοοικονομικής Αγοράς (FMS), το οποίο έχει συσσωρευτεί από την ίδρυσή του έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, ανέρχεται σε 21,0 δισ. Ευρώ”, ανέφερε η εφημερίδα.

“Επιπλέον, το έλλειμμα από τα μέτρα στήριξης της Τράπεζας Βιομηχανικών Δανείων (IKB) χωρίς συμμετοχή στο FMS ανέρχεται σε 9,3 δισ. Ευρώ”, γράφει το Υπουργείο Οικονομικών.

Μια τελική εκτίμηση των ζημιών και κερδών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη διάσωση θα μπορούσε να καθοριστεί μόνο μετά το τέλος των μέτρων σταθεροποίησης. Για τα μέτρα του FMS ισχύει ότι θα κατανέμονται κατ ‘αρχήν στη σχέση 65 με 35 μεταξύ της ομοσπονδίας και των χωρών. Το FMS ιδρύθηκε στα τέλη του 2008 σε ανταπόκριση στην κρίση της οξείας χρηματοπιστωτικής αγοράς και στις συνέπειές της.

Το FMS χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης της Commerzbank, της Aareal Bank και της Hypo Real Estate (HRE).

Το κόστος διάσωσης ιδιωτικών τραπεζών επιδεινώθηκε από σημαντικά πρόσθετα δημόσια έξοδα για την υποστήριξη και επίλυση δημόσιων τραπεζών όπως οι Landesbanken. Η παγκόσμια οικονομική κρίση ξέσπασε πριν από δέκα χρόνια.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Σε ύφεση η οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2023

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η γερμανική οικονομία συρρικώνθηκε ελαφρώς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες και εισήλθε έτσι σε τεχνική ύφεση, δείχνουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία.

Το ΑΕΠ σημείωσε πτώση κατά 0,3% το εν λόγω τρίμηνο, έδειξαν τα δεδομένα. Αυτό ακολουθεί μια πτώση του κατά 0,5% που είχε καταγραφεί το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Η ύφεση ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ.

Η προκαταρκτική εκτίμηση έφερε το ΑΕΠ να παραμένει στάσιμο κατά το πρώτο τρίμηνο και η Γερμανία να αποφεύγει την ύφεση.

Ο πληθωρισμός συνέχισε να επιβαρύνει τη γερμανική οικονομία στην αρχή του έτους, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία. Αυτό αποτυπώθηκε στην κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία μειώθηκε κατά 1,2% από το ένα τρίμηνο στο άλλο.

Αντίθετα οι επενδύσεις αυξήθηκαν στη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του έτους, έπειτα από ένα αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του 2022. Υπήρξε επίσης θετική συμβολή από το εμπόριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται μέλη της “Τελευταίας Γενιάς”

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Κατηγορίες για σύσταση και υποστήριξη εγκληματικής οργάνωσης αντιμετωπίζουν επτά μέλη της «Τελευταίας Γενιάς» (Letzte Generation), της ομάδας ακτιβιστών για το κλίμα, η οποία είναι υπεύθυνη για την παρεμπόδιση της οδικής κυκλοφορίας και την καταστροφή έργων τέχνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, χθες το πρωί 170 αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα σε 15 ακίνητα στο Βερολίνο, στη Βαυαρία, στην Έσση, στο Αμβούργο, στη Σαξονία – ‘Ανχαλτ, στη Σαξονία και στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

Οι επτά ύποπτοι, 22 έως 38 ετών, φέρονται να έχουν συγκεντρώσει 1,4 εκατομμύριο ευρώ από δωρεές, από τα μέσα του προηγούμενου έτους μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, τα χρήματα «βοήθησαν στην πρόκληση χάους» από την «Τελευταία Γενιά», επομένως περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί έχουν κατασχεθεί. Το ίδιο συνέβη και με την ιστοσελίδα της οργάνωσης, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας από τις αρχές.

Τα μέλη της «Τελευταίας Γενιάς» συνηθίζουν να κολλούν τις παλάμες τους στην άσφαλτο σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, προκαλώντας καθημερινά χάος στις μεγάλες πόλεις.

Δύο από τους υπόπτους θεωρούνται επίσης υπεύθυνοι για την απόπειρα δολιοφθοράς στον αγωγό πετρελαίου Τεργέστη – Ίνγκολσταντ τον Απρίλιο, ενώ πέρυσι οι ακτιβιστές επιτέθηκαν στο διυλιστήριο PCK Schwedt στο Βραδεμβούργο, σταματώντας τη ροή του πετρελαίου, από το οποίο τροφοδοτούνται η βορειοανατολική Γερμανία και τμήμα της Πολωνίας.

Μεταξύ των υπόπτων βρίσκεται και ο – διάσημος πλέον – ακτιβιστής από τη Σαξονία Κρίστιαν Μπλόιλ, ο οποίος ωστόσο δεν συνελήφθη, καθώς… απουσιάζει σε διακοπές.

Η κατοικία του ωστόσο ερευνήθηκε από την αστυνομία και κατασχέθηκαν διάφορα στοιχεία.

«Το δικαστικό σώμα αναλαμβάνει δράση. Αυτό είναι και το σωστό μήνυμα από ένα αμυντικό συνταγματικό κράτος. Οι πολίτες, που υποφέρουν καθημερινά κατά χιλιάδες από τον τρόμο στους δρόμους που προκαλούν οι αυτοαποκαλούμενοι “σωτήρες του κλίματος”, θεωρούνται πλέον τα πραγματικά θύματα αυτών των εγκληματιών», δήλωσε στην BILD ο επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών Ράινερ Βεντ.

Πρόσφατα η Stuttgarter Zeitung δημοσίευσε έρευνα σχετικά με την χρηματοδότηση της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά», εξηγώντας ότι οι δράσεις της στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, για πανό, αφίσες, κόλλα, μετακινήσεις, εισιτήρια σε μουσεία και ενοικίαση αιθουσών συνεδριάσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση διαφάνειας της οργάνωσης, το 2022 δαπανήθηκαν 500.000 ευρώ, με το 50% του ποσού να αφορά μετακινήσεις και ενοικίαση καταλυμάτων για τους ακτιβιστές. Τα χρήματα, υποστηρίζει η οργάνωση, προέρχονται κυρίως από δωρητές που υποστηρίζουν τους στόχους της ομάδας και από τον χορηγό τους, την αμερικανική οργάνωση Climate Emergency Fund.

Μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης, μπορούσε κανείς να πληρώσει με PayPal, GooglePay ή πιστωτική κάρτα, ενώ γίνονταν συχνά και εκδηλώσεις «crowdfunding». Μόνο πέρυσι συγκεντρώθηκαν 900.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, πολλά από τα μέλη της οργάνωσης λαμβάνουν μηνιαίο «μισθό», από 950 έως 1800 ευρώ, καθώς έχουν εγκαταλείψει την εργασία τους προκειμένου να ασχολούνται αποκλειστικά με τον ακτιβισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ζητούνται επίδοξοι Τζέιμς Μποντ, απαγορεύεται η τηλεργασία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Οι υπηρεσίες πληροφοριών δυσκολεύονται να στρατολογήσουν πράκτορες μετά την πανδημία, καθώς οι υποψήφιοι προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι τους και δεν θέλουν να αποχωριστούν το προσωπικό κινητό τηλέφωνό τους, εξήγησε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας BND.

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ορισμένα προνόμια που θεωρούνται δεδομένα σήμερα», εξήγησε ο Μπρούνο Καλ, περιγράφοντας πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί το σωστό προσωπικό, καθώς σταδιακά η προηγούμενη γενιά κατασκόπων, οι “μπέιμπι-μπούμερς”, οδηγείται στη συνταξιοδότηση.

«Η τηλεργασία σπανίως είναι εφικτή στην BND, για λόγους ασφαλείας. Το να μην μπορούν να πάρουν το κινητό τηλέφωνό τους στη δουλειά πάει πολύ για τους νεαρούς που αναζητούν εργασία», πρόσθεσε.

Περίπου 6.500 άνθρωποι απασχολούνται σήμερα στην BND, σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Προς απλοποίηση η απόκτηση γερμανικής υπηκοότητας

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Το νέο νομοσχέδιο της γερμανικής συγκυβέρνησης προβλέπει μείωση των απαιτούμενων χρόνων από τα οκτώ στα πέντε έτη με ευνοϊκές εξαιρέσεις για τριετία σε ειδικές περιπτώσεις.

Την απλοποίηση και επιτάχυνση των όρων απόκτησης γερμανικής υπηκοότητας προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο κατέληξαν τα κόμματα της γερμανικής συγκυβέρνησης (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι) σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο 49 σελίδων των γερμανικών υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, που έχει στη διάθεσή του το δημόσιο δίκτυο ARD, η διαδικασία πολιτογράφησης στη Γερμανία αναμένεται να γίνει πολύ πιο εύκολη και να επιταχυνθεί σημαντικά τα επόμενα έτη.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με τα οκτώ χρόνια παραμονής στη Γερμανία, που απαιτούνται μέχρι σήμερα για την υποβολή αίτησης απόκτησης γερμανικής υπηκοότητας, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες άλλων χωρών που ζουν στη Γερμανία θα μπορούν πλέον να τη λαμβάνουν μετά από πέντε χρόνια.

Εξαιρέσεις για αποδεδειγμένα επιτεύγματα

Προβλέπονται επίσης ευνοϊκότερες εξαιρέσεις, οι οποίες κατεβάζουν μάλιστα το όριο αυτό στα τρία χρόνια σε ειδικές κατηγορίες αιτούντων.

Πρόκειται για την περίπτωση «ειδικών επιτευγμάτων» που αποδεικνύουν έμπρακτα την ένταξη στη γερμανική κοινωνία, όπως καλές οι γλωσσικές δεξιότητες, η εθελοντική εργασία ή πολύ καλή απόδοση στο εκάστοτε εργασιακό περιβάλλον. Για τους αιτούντες άνω των 67 ετών θα απαιτείται μάλιστα μελλοντικά μόνο προφορική πιστοποίηση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων.

Επιπλέον σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, που θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση με τα γερμανικά κρατίδια και αναμένεται να εγκριθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο από το υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να απλοποιηθεί και η διαδικασία απόκτησης υπηκοότητας και για τα παιδιά που γεννήθηκαν στη Γερμανία από αλλοδαπούς γονείς.

Θα μπορούν έτσι να λαμβάνουν τη γερμανική υπηκοότητα με την προϋπόθεση ότι ένας εκ των δύο γονέων ζει για πέντε χρόνια στη Γερμανία.

Μια επίσης σημαντική αλλαγή είναι ότι δεν θα χρειάζεται πλέον για πολλές κατηγορίες πολιτών τρίτων χωρών να απωλέσουν την αρχική υπηκοότητά τους. Ανοίγει, με άλλα λόγια, ο δρόμος για την απόκτηση διπλής ιθαγένειας για έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που διαβιούν εδώ και χρόνια στη Γερμανία από χώρες εκτός ΕΕ.

Αυστηροί περιορισμοί σε περίπτωση τέλεσης αδικημάτων

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο ωστόσο θεσπίζει ταυτόχρονα και αυστηρούς περιορισμούς που εμποδίζουν την πολιτογράφηση στη Γερμανία. Πρόκειται για την περίπτωση τέλεσης αδικημάτων με ρατσιστικό, αντισημιτικό, ξενοφοβικό υπόβαθρο.

Όπως ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ «δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή» για τέτοιες περιπτώσεις. Μάλιστα προβλέπεται ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα πρέπει να αναφέρουν αντίστοιχα περιστατικά στις αρχές πολιτογράφησης για λόγους πρόληψης καταχρηστικών πολιτογραφήσεων.

Μια επιπρόσθετη προϋπόθεση για την επιτυχή πολιτογράφηση είναι οι αιτούντες να έχουν επαρκές εισόδημα στη Γερμανία, το οποίο να διασφαλίζει τη διαβίωσή τους, καθώς και των μελών της οικογένειάς τους.

Πηγή: dw.com

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Αύξηση του αριθμού των μαθητών Δημοτικού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ανάγνωση

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ένας στους τέσσερις μαθητές της τετάρτης δημοτικού δυσκολεύεται στην ανάγνωση και δεν έχει κατακτήσει το ελάχιστο επίπεδο κατανόησης κειμένου που αντιστοιχεί στην ηλικία και στο επίπεδό του, αποκαλύπτει η έρευνα IGLU για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ως βασικότερη αιτία θεωρείται η αποχή των μαθητών από τα μαθήματα και οι εναλλακτικοί τρόποι διδασκαλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ πρόβλημα αποτελεί και η ανομοιογένεια στις τάξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από ειδικούς και ΜΜΕ, ο αριθμός των παιδιών του δημοτικού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανάγνωση και στην κατανόηση κειμένου έχει αυξηθεί σημαντικά.

Είναι ενδεικτικό ότι στη μελέτη του 2016, οι μαθητές της τετάρτης τάξης είχαν συγκεντρώσει 537 μονάδες, στη μελέτη του 2001, 539 μονάδες και στην τρέχουσα μελέτη μόνο 524.

Στην προηγούμενη μελέτη ήταν το 19% των μαθητών που αντιμετώπιζε δυσκολίες, ενώ τώρα το ποσοστό έχει φθάσει στο 25%. Στο συγκεκριμένο μέγεθος, η Γερμανία βρίσκεται κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται η Σιγκαπούρη, η οποία το 2001 βρισκόταν ακόμη πιο κάτω από τη Γερμανία. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Νότια Αφρική.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο σχολικό, αλλά πρόβλημα και για την κοινωνία», δήλωσε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ο υπεύθυνος για την έρευνα στη Γερμανία Νίλι ΜακΕλβάνι, από το πανεπιστήμιο του Ντόρτμουντ, ο οποίος ωστόσο επισήμανε ότι τα παιδιά της Γερμανίας διαβάζουν εκτός σχολείου περισσότερο από τον μέσο όρο.

Το 63% δηλώνει ότι διαβάζει τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα εκτός σχολείου, ενώ ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 54% και των χωρών του ΟΟΣΑ, 53%.

Εντός σχολείου, όμως, στη Γερμανία αφιερώνονται στην τετάρτη δημοτικού σε σχετικές με την ανάγνωση δραστηριότητες 141 λεπτά την εβδομάδα έναντι 194 λεπτών στην ΕΕ και 209 λεπτών στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Στη γερμανική μελέτη IGLU, η οποία διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια και χρηματοδοτείται από το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας και από τα κρατιδιακά υπουργεία Παιδείας, συμμετείχαν 252 τάξεις από την τετάρτη δημοτικού από όλη τη χώρα, με 4600 μαθητές. Συνολικά συμμετείχαν περίπου 400.000 μαθητές του δημοτικού.

Σύμφωνα με τον κ. ΜακΕλβάνι, η αρνητική τάση είχε καταγραφεί ήδη πριν από την πανδημία, αλλά επιταχύνθηκε σημαντικά κατά τη διάρκειά της. Επιπλέον, επισημαίνει ο ειδικός, οι τάξεις έχουν γίνει πιο ετερογενείς, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς.

Αυτό πάντως που δεν έχει αλλάξει, τονίζει, είναι οι κοινωνικές ανισότητες ως παράμετρος για την αδυναμία στην ανάγνωση.

Τα παιδιά με «κοινωνικά-οικονομικά μειονεκτούσες οικογένειες» είναι πιθανότερο να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες, εξηγεί.

Η υπουργός Παιδείας Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ χαρακτήρισε «ανησυχητικά» τα αποτελέσματα της έρευνας.

«Το να μπορείς να διαβάζεις καλά είναι μια από τις βασικές δεξιότητες και θεμέλιο για την εκπαιδευτική επιτυχία», δήλωσε η φιλελεύθερη (FDP) πολιτικός και πρόσθεσε ότι η Γερμανία χρειάζεται επειγόντως μια ανατροπή στην εκπαιδευτική πολιτική, με ιδιαίτερο βάρος στις βασικές δεξιότητες, όπως η γραφή, η ανάγνωση και η αριθμητική.

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Διδασκόντων Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ δήλωσε από την πλευρά του στην BILD ότι πρέπει να αποδοθεί μεγαλύτερη σημασία στη διδασκαλία των πραγματικά βασικών ικανοτήτων, της ανάγνωσης και της γραφής και μαθήματα όπως τα καλλιτεχνικά, η μουσική και η γυμναστική πρέπει να προσφέρονται ως δευτερεύοντα, ενώ τα αγγλικά και ο προγραμματισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να αφαιρεθούν εντελώς.

Ειδικά για τις τάξεις 1-4, τόνισε, οι μαθητές πρέπει να διδάσκονται κυρίως γερμανικά, αριθμητική και γενικές γνώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα αγγλικά, τα οποία διδάσκονται από την τρίτη τάξη, ο κ. Μάιντινγκερ εκτιμά ότι εισάγονται κατά 50% σε βάρος των γερμανικών.

«Στην τετάρτη τάξη ο μαθητής πρέπει να κατέχει ένα βασικό λεξιλόγιο 1000 λέξεων, τις οποίες θα πρέπει και να μπορεί να γράψει σωστά. Σε κάποια κρατίδια ο στόχος είναι μόλις οι 500, οπότε δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι πρέπει επίσης να καταργηθεί η γραφή «με το αυτί», αλλά να λαμβάνεται υπ’ όψιν και η ορθογραφία.

«Τι θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να μάθουν οι μαθητές μέχρι την τετάρτη δημοτικού: να ακούν, ώστε να μπορούν να λάβουν πληροφορίες από απλές ιστορίες και κείμενα, να κάνουν απλές αριθμητικές πράξεις με το μυαλό τους και να γνωρίζουν τα βασικά γεωμετρικά σχήματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος των διδασκόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βρέμη: Θρίαμβος του SPD στις κρατιδιακές εκλογές, απώλειες για τους Πράσινους

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Θρίαμβο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και προσωπικά του δημάρχου Αντρέας Μποφενσούλτε δείχνει η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος στις κρατιδιακές εκλογές της Βρέμης.

Μεγάλες απώλειες καταγράφονται για τους Πράσινους και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), το οποίο χάνει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το SPD εξασφαλίζει 29,5%, ενισχύοντας τις δυνάμεις του κατά 3,6 μονάδες από τις εκλογές του 2019.

Το CDU, πρώτο κόμμα το 2019 με 26,7%, λαμβάνει σήμερα 25,5% και μένει στη δεύτερη θέση, ενώ οι Πράσινοι υφίστανται σημαντικές απώλειες, καθώς περιορίζονται στο 12,5%, από 17,4% το 2019.

Η Αριστερά βρίσκεται στο 10,5% (11,3%), οι λαϊκιστές Θυμωμένοι Πολίτες (BIW) καταγράφουν εντυπωσιακή άνοδο από 2,4% σε 10,5%, αξιοποιώντας τον αποκλεισμό της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) από τις εκλογές για τυπικούς λόγους και οι Φιλελεύθεροι (FDP) βρίσκονται οριακά πάνω από το εκλογικό όριο, με 5,5% (5,9%).

Το 2019 το CDU παρότι κέρδισε τις εκλογές δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό, κάτι που πέτυχε το SPD, μαζί με τους Πράσινους και την Αριστερά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ώρες ago

Πειραματικό φάρμακο επιβραδύνει την απώλεια όρασης σε διαβητικούς

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ7 ώρες ago

Ενθαρρύνοντας την ειλικρίνεια στα παιδιά

ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago

Εργαλεία των προγόνων του ανθρώπου, ηλικίας έως και 500.000 χρόνων, βρέθηκαν στην Μυτιλήνη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ10 ώρες ago

Οι λόγοι που οδήγησαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάλουν τις ρεζέρβες από τα αυτοκίνητα

ΥΓΕΙΑ11 ώρες ago

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Πέντε στοιχεία για το κάπνισμα

ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες ago

Σίφνος: 20η αναβίωση των αρχαίων πύργων και φρυκτωριών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Επιστήμονες αποκαθιστούν αρχαίους ελληνικούς παπύρους που κάηκαν στην έκρηξη του Βεζούβιου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Αυτονομία μέχρι και 1.300 χλμ «υπόσχονται» οι μπαταρίες νέας γενιάς, σύμφωνα με μηχανικούς της Porsche

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Ένα μοναδικό λεύκωμα με ντοκουμέντα από τους σεισμούς του 1953 στη Ζάκυνθο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Βρετανία: Απεργία προγραμματίζουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Εβδομάδα 4 ημερών, το μέλλον της εργασίας;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Απεριόριστες διαδρομές στη Γερμανία σε συμφέρουσα τιμή

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Τα εκλογικά τμήματα στην Γερμανία για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Μαΐου 2023».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα ago

Προς απλοποίηση η απόκτηση γερμανικής υπηκοότητας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου στο Μπόχουμ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Το χωριό Χάλστατ ύψωσε φράχτη για να εμποδίζει τους τουρίστες

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βερολίνο για την ψήφο των Αποδήμων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Αύξηση του αριθμού των μαθητών Δημοτικού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ανάγνωση

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ5 ημέρες ago

Στο Κρέφελντ η έκθεση «1821. Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

Από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis