Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

H 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε

στις

© europolitis

Μια νεολαία που γελά, μιλά, ονειρεύεται, οραματίζετε, δημιουργεί, αντιστέκεται στις μικροπροσωπικές αντιπαραθέσεις βάζοντας πάνω απ΄ όλα  το εμείς και όχι το εγώ.

Με σεβασμό στη χαμένη πατρίδα, τους αδικοχαμένους προγόνους, τους μεγαλύτερους που τους παραδώσανε τη σκυτάλη ακόμα και με αυτούς τους οποίους διαφωνούν για τις τακτικές που ακολουθούν. Πρότυπο για τις υπόλοιπες οργανώσεις του ελληνισμού.

Τα μάτια στραμμένα στο 2019 έτος επετειακό, 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 

Αυτή η νεολαία κάνει ότι δεν θέλουνε να κάνουνε οι μεγαλύτερες οργανώσεις του χώρου, διδάσκουν ήθος, μαθαίνουν ιστορία, προγραμματίζουνε δράσεις και χαράζουνε στρατηγικές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο  πραγματοποιήθηκε η 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη στις 10 και 11 Μαρτίου στη πόλη της Φρανκφούρτης, με την συμμετοχή περσότερων από 250 νέων από όλη την Ευρώπη.

Ιστορία, στρατηγικές, δράσεις με τα μάτια στραμμένα στο 2019 έτος επετειακό, 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

 

1η Ημέρα 10 Μαρτίου

Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χρήστος Πεχλιβανίδης μετά το καλωσόρισμα στους  παραβρισκόμενους  και την ανάγνωση της επιστολής του απόντος επίτιμου προέδρου Χρήστου Γαλανίδη μέρος της: «Αγαπημένα αδέλφια, αγαπημένα μου παιδιά, όλα τα λουλούδια του αύριο βρίσκονται στους πόρους του σήμερα… Ολα αυτά τα χρόνια από την ίδρυση της ομοσπονδίας μας το 1981 καλλιεργούμε όλοι μαζί με αγάπη και εργατικότητα το έδαφος για να το κάνουμε γόνιμο και έφορο να δεχθεί το σπόρο της νέας γενιάς που αποτελεί την ελπίδα και την προοπτική μας…» μήνυμα που έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των εργασιών. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η νέα συντονιστική επιτροπή νεολαίας  που είχε εκλεγεί αρχές του χρόνου και  καλέστηκε στο βήμα για έναν σύντομο χαιρετισμό τον πρόεδρο της Ο.Σ.Ε.Π.Ε  Ανέστη Οσιπίδη ο οποίος με την σειρά του κάλεσε τους νέους να συνεχίσουν να δημιουργούν και να μπούνε πιο ενεργά στα Ποντιακά θέματα.

Από την πλευρά της νέας συντονιστικής ο νέος συντονιστής Νίκος Νικολαΐδης ανάφερε στο χαιρετισμό του: «Μεγάλη ευθύνη που κουβαλάμε στη πλάτη μας τόσο της λαογραφίας και του πολιτισμού μας, όσο όμως και της ιστορίας μας. Αυτή τη φορά θα σταθούμε περισσότερο στην ευθύνη που φέρνουμε απέναντι στην ιστορία μας και στο χρέος που φέρουμε απέναντι στους προγόνους μας. Η πρώτη γενιά μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή όμως οι μνήμες και οι μαρτυρίες είναι ακόμη ζωντανές. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε αλλά να δικαιώσουμε τους προγόνους μας αλλά και να δικαιωθούμε και εμείς  ως απόγονοι τους…Η γενοκτονία μας ενώνει και για να δικαιωθεί ο αγώνας χρειάζεται πάρα πολύ στενή συνεργασία και συντονισμένη δουλειά.».

Η τεχνολογία για ακόμη μια φορά σύμμαχος των νέων και των δράσεων έφερε πιο κοντά τους νέους της Ευρώπης με τους αντίστοιχους νέους στην Αυστραλία που και εκείνη είχανε τις δικές τους εργασίες. Την συνδιάσκεψη παρακολούθησε εκπρόσωπος της νεολαίας ΗΠΑ-Καναδά για να μπορέσει να μεταφέρει τις εμπειρίες της οργάνωσης στην Ήπειρο της.

Οι εργασίες συνεχιστήκαν με την ανάγνωση του βιογραφικού του κάθε εισηγητή  ώστε οι παραβρισκόμενοι να έχουνε εικόνα, πρώτος τη σκυτάλη πείρε ο Διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών Θεοφάνης Μαλκίδης στο πλαίσιο του προβληματισμού και της ενημέρωσης ανάγνωσε  απόσπασμα  του δημοσιεύματος της New York Times, αφορούσε ένα Αγγλικό πλοίο που τον Φεβρουάριο του 1924 το φορτίο του ήτανε 400 τόνοι οστά Ελλήνων από την Μικρά Ασία και τα πήγαιναν στην Ιταλία για Βιομηχανοποίηση(για να γίνουνε σαπούνι). Οταν έπιασε λιμάνι στη Θεσσαλονίκη οι λιμενεργάτες με το που πληροφορήθηκαν το γεγονός εμπόδισαν το πλοίο, αλλά επενέβη ο Αγγλος Πρόξενος και οι αρχές έδωσαν άδεια στο πλοίο να φύγει.»

Το συμπέρασμα από αυτές τις πρακτικές δεν ήτανε άλλο παρά ότι ήτανε ο προάγγελος και ο ιστορικός διδάξας στο Γ΄Ράιχ μιας και αυτοί τις ακολούθησαν, όπως και στο ότι δεν αντέδρασαν οι άνθρωποι των επιστημών και των γραμμάτων παρά μόνο ο απλός λαός. Για την ιστορία οι 400 τόνοι οστών είναι πάνω από 35.000 άνθρωποι.

Κλείνοντας έκανε αναφορά στο στοίχο του εθνικού μας στοίχου για τα κόκαλα βγαλμένοι των Ελλήνων τα ιερά.

Ο δεύτερος εισηγητής Δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης ανέπτυξε βιωματικές εμπειρίες ανθρώπων του Πόντου  και τις συνθήκες που ανάγκασαν πολύ κόσμο να εξισλαμιστή και στην πορεία του χρόνου και των συνθηκών βρέθηκαν όμηροι της θρησκείας και όχι της συνείδησης τους.  Βάζοντας ως στόχους την δημιουργία μεταγλωττισμένων ντοκιμαντέρ που θα έκαναν αναφορά σε ιστορικά γεγονότα.

Αίσθηση έκαναν οι αναφορές και τοποθετήσεις νέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε απέναντι στην οργανωμένη και δυναμική αντιμετώπιση Τούρκων μαθητών σε τάξεις όταν κάποιος πάει να κάνει αναφορά σε ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

Ο 3ος εισηγητής Κωνσταντίνος Φραγγίδης από την Σουηδία χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μετέφερε την εμπειρία, τις δράσεις και την στρατηγική που ακολούθησε ο εκεί Ποντιακός Ελληνισμός φτάνοντας στο στόχο το Σουηδικό Κοινοβούλιο να αναγνωρίσει την Ποντιακή Γενοκτονία.

Το βράδυ της πρώτης ημέρας έκλεισε με το παραδοσιακό παρακάθι φέρνοντας όλους τους νέους πιο κοντά.

 

2η Ημέρα 11 Μαρτίου

Κυριακή πρωί ο Διδάκτωρ ανθρωπολογίας του Πρίνστον ΗΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του ΑΠΘ στην έδρα Ποντιακών σπουδών Νικόλαος Μιχαηλίδης μίλησε για τις προκλήσεις και τον Τουρκικό τύπο ναζισμού που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στην ανατολική μεσόγειο. Οπως και για την αντιποντιακή δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η γείτονα χώρα τα τελευταία χρόνια, πράγμα που δείχνει την ενόχληση της από τις ενέργειες και δράσεις που γίνονται για την ανάδειξη της γενοκτονίας.

Η αναγκαιότητα της εμπλοκής του ελληνισμού με τα κοινά και ειδικά την πολιτική σκηνή στη χώρα διαμονής του κάθε ένα είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσει να δημιουργήσει συμμαχίες, ενημέρωση και προώθηση θεμάτων  που απασχολούν των απανταχού ελληνισμό και ειδικά τον Ποντιακό ελληνισμό.

Η συνδιάσκεψη έκλεισε με τον εκπρόσωπο της Αρμένικης Νεολαίας  o οποίος για περισσότερη από μιάμιση ώρα ανέπτυξε την στρατηγική της Αρμενίας με κορυφαίο στόχο την διείσδυση στον πολιτικό κόσμο της κάθε χώρας που ζούνε, όπως και την συντονισμένη δράση με ενέργειες ενημέρωσης και όχι μόνο για την γενοκτονία, ξεριζωμό από το τόπο τους και τα αποτελέσματα αυτών των δράσεων.

Μετά το πέρας της συνδιάσκεψης όλοι από την αίθουσα έφυγαν πιο σοφοί, και εφοδιασμένοι με γεγονότα, σκέψεις, προτάσεις για μια πιο δυναμική και συντονισμένη παρουσία και δράση ενόψει των 100χρόνων.

Αρκεί οι σύλλογοι να γίνουνε κοινωνοί  και να μεταλαμπαδεύσουν όλες αυτές τις εμπειρίες, συντονισμένα και στοχευμένα να φέρουνε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο αποχωρισμός ήταν γλυκός μιας και πολύ σύντομα θα ξαναβρεθούνε όλοι μαζί στο φεστιβάλ που θα γίνει τέλος Μαΐου στο Βούπερταλ.

 

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:Θέση Οδηγού στο ΓενικόΠροξενείο Ντύσσελντορφ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ προκηρύσσει μία (1) θέση εργασίας πλήρους απασχόλησηςμε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, διετούς διάρκειας, ως κατωτέρω:

 Μία (1) θέση Οδηγού με μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2.175 Ευρώ

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και θα πρέπει να διαθέτουν τα εξής προσόντα:

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι GreekBASKETS ΠΕΤΑΝΕ: 91-48 την Osterather TV 2

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η ελληνική ομάδα μπάσκετ του Ντύσσελντορφ GreekBASKETS σε εξαιρετική φόρμα ενόψει του  ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου.

 

Σε ένα εύκολο απόγευμα που  έμοιαζε με δυνατή προπόνηση η ελληνική ομάδα αντιμετώπισε την δεύτερη ομάδα  Osterather την εβδομάδα που μας πέρασε.

 

Οι GreekBASKETS από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με  συνεχές πρέσινγκ και γρήγορες εναλλαγές έδειξε ποιος είναι ο κυρίαρχος του τερέν φτάνοντας από το 1ο ημίχρονο την διαφορά στους 20 πόντους.

Η ροή του παιχνιδιού επέτρεψε   στον προπονητή της ομάδας  Σωτήρη Γιαννή να δώσει αγωνιστικό χρόνο σε όλους τους παίκτες της ομάδας ψστε να είναι ‘απαντες ετοιμοι για το μεγάλο ντέρμπι και τον δικαίωσαν αφού 2 λεπτά πρίν λήξει ο αγώνας η διαφορά είχε περάσει του 50 πόντους.

Το ροζ φύλλο αγώνος έγραψε 91- 48 υπέρ της ελληνικής ομάδας κρατώντας την αήττητη και απογειώνοντας την ψυχολογία για το μεγάλο αγώνα του Σαββάτου.

Τα δεκάλεπτα:
13-23

26-46

34-78

48-91

Κ.Αντωνιάδης 7(1), M.Ajkunic 15(2), R.Lawall 12(2), Θ.Καλτσάς 6, Ν.Κωνσταντινίδης 16(2), A.Herdt 4, O.Krumbach 10, O.Νεστορόπουλος 2, L.Detzel 5(1), M.Shukoor 14(4

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ψήφισμα Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης για την κατάσταση στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

Ψήφισμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης για την κατάσταση στην Αλβανία

Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα γεγονότα που εκτυλλίσονται στην Αλβανία εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, που εχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της χώρας…

 

Ψήφισμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης για την κατάσταση στην Αλβανία

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συνάντηση γνωριμίας και ευχές για καλή θητεία από την ΟΣΕΠΕ στην Γεν. Πρόξενο Στουτγάρδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Γενική Πρόξενος κα. Ελένη Λιανίδου υποδέχεται στο γραφείο της τoν πρόεδρο της ΟΠΣΕΠΕ κ. Ανέστη Οσιπίδη

Η Πόντιοι της Ευρώπης συναντούν και καλωσορίζουν την νέα Γενική Πρόξενο Στουτγάρδης Ποντιακής καταγωγής κα. Ελένη Λιανίδου

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων της Ευρώπης  (Ο.Σ.Ε.Π.Ε)  με αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας υποδέχεται στην Στουτγάρδη την νέα Γενική Πρόξενο Ελένη Λιανίδου.

Μια Ελληνίδα διπλωμάτη που άφησε μόνο άριστες εντυπώσεις όπου και αν υπηρέτησε την Πατρίδα.

Για μας τους μόνιμους κατοίκους της Γερμανίας με Ελληνική καταγωγή από τον Πόντο η τιμή είναι διπλή καθώς η νέα πρόξενος δεν είναι απλά συμπατριώτισσά μας αλλά και κόρη του αειμνήστου Σίμου Λιανίδη ενός εμβληματικού δασκάλου και συγγραφέα του Ποντιακού θεάτρου, της Παράδοσης και Λαογραφίας.

Ο Σίμος Λιανίδης επί δεκαετίες περιήλθε της χώρας αποθησαυρίζοντας μνήμες και μαρτυρίες της πρώτης γενιάς ως ερευνητής της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, συσσωρεύοντας πολύτιμο αυθεντικό πλούτο των επιζησάντων της Γενοκτονίας .

Η τοποθέτηση της Ελένης Λιανίδου στην Ποντιομάνα Στουτγάρδη  την περίοδο ακριβώς που ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε ενωτικά και με συλλογικό πνεύμα και ευθύνη την επέτειο των 100 ετών της Γενοκτονίας, είναι γεγονός πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο.

Της ευχόμαστε υγεία και δύναμη στο έργο της, όπως της είπαμε και κάτ’ ιδίαν στην συνάντηση του προέδρου μας Ανέστη Οσιπιδη,θα είμαστε δίπλα της σε ότι χρειαστεί και ευελπιστούμε βάσιμα ότι θα έχουμε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα συνεργασίας προς όφελος της Πατρίδας μας.

Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Ε.Π.Ε

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Οσιπίδης

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παγκόσμιο Συμβούλιου Ηπειρωτών Εξωτερικού: Επιτέλους να δοθεί ψήφος στους Ομογενείς

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Παγκόσμιο Συμβούλιου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Ενα πάγιο αίτημα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

 

 

Το ψήφισμα του Δ.Σ. κοινοποίησε στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής για ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού κ. Κώστα Πουλάκη, το ΠΣΗΕ,  με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να δοθεί ψήφος  στους Ομογενείς.

 

«Η ψήφος στους Ομογενείς ήταν και είναι ένα πάγιο αίτημα των Αποδήμων εδώ και δεκαετίες», τονίζεται στο ψήφισμα, «Δυστυχώς παραμένει ακόμη και σήμερα απραγματοποίητο όνειρο».

Είναι απαράδεκτο άλλοι μετανάστες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής και εργασίας των και οι Ελληνες που έχουν  μια άλλη Ελλάδα στο εξωτερικό να μην μπορούν να ψηφίζουν.

Ακόμη ζητούν, για άλλη μια φορά, από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να επισπεύσουν την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για να προλάβουν οι Ομογενείς να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

 

 

 

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας

Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

 

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης καλωσορίζει την Ποντιακής καταγωγής Γενική Πρόξενο Στουτγκάρδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης (ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ CARDINAL BESSARIO)

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, καλωσορίζει εγκάρδια στη Γερμανία τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Στουτγκάρδη, κα Λιανίδου Ελένη, ευχόμενος την ευόδωση των υπηρεσιακών της καθηκόντων, όπως και κάθε ευγενούς φιλοδοξίας αυτής.

Είμαστε βέβαιοι πως η διαδρομή της κας Λιανίδου, τιμά τόσο τη σημειολογία της περήφανης Σανταίικης ψυχής, όσο και την πολύτιμη προσφορά του πατρός της Σίμου Λιανίδη, στον ελληνικό πολιτισμό.

Ο Σίμος Λιανίδης, “ο Σίμον τη Λιάν` “, ένας από τους σπουδαίους της ελλαδικής Γραμματείας των Ποντίων, γεννημένος στο Σούλι του Πόντου, την ηρωική Σάντα, υπηρέτης των πνευματικών τιμαλφών της Πατρώας γης, παραμένει στο διηνεκές σεβαστός δάσκαλος, λογοτέχνης, ποιητής και δραματουργός του ελληνισμού του Πόντου.

Εκφράζοντας την ομοθυμία του συνόλου των Ποντίων στη Γερμανία, θέτουμε εαυτούς στη διάθεση της κας Λιανίδου, όπως και κάθε εκπροσώπου της ελληνικής Πολιτείας άλλωστε, για κάθε αγαθή συνεργασία.

Το ΔΣ

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες πριν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:Θέση Οδηγού στο ΓενικόΠροξενείο Ντύσσελντορφ

BREAKING2 εβδομάδες πριν

Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Δεν έμεινε ικανοποιημένος με τα δώρα του και κάλεσε την αστυνομία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου

BREAKING4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Πληροφορίες για σχέδιο επίθεσης αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο

BREAKING4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Έκλεψε πινακίδες αυτοκίνητου και τις επέστρεψε με γράμμα συγνώμης και αποζημίωση

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Διακόπτει το Αθήνα-Θεσσαλονίκη/Χανιά/Ρόδο/Μύκονο η Ryanair.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Νεαρή Γερμανίδα, μέλος του ΙΚ, κατηγορείται ότι σκότωσε μια 5χρονη “σκλάβα” στο Ιράκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Το Χιόνι πλάκωσε Αυστρία – Βαυαρία

Europolitis TV4 ημέρες πριν

Πρόταση Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για επαναλειτουργία του ΣΑΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 620 χλμ

Europolitis TV2 μήνες πριν

Νέοι στόχοι της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια με κάλυψη του 32% των αναγκών έως το 2030

Europolitis TV3 μήνες πριν

Πίστη, Αγάπη, Αρετή το μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Europolitis TV3 μήνες πριν

Οι Ριζίτες του Μονάχου τιμήσανε την «Ημέρα του Βοσκού»

Europolitis TV3 μήνες πριν

Δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό βραβείο LUX

Europolitis TV3 μήνες πριν

H 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης (VID)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θράκη Βρυξελλών στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΟΘΣΕ

Europolitis TV4 μήνες πριν

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμοθρακιτών Στουτγάρδης στις 30ες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ο.Θ.Σ.Ε. (VID)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Αγιασμός στο Ελληνικό Σχολείο του Nτύσσελντορφ (VID)

Advertisement Europolitis
Advertisement