Connect with us

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου «Ταξιδεύοντας στον Πόντο – Τουρισμός της νοσταλγίας»

Published

on

Παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Ταξιδεύοντας στον Πόντο – Τουρισμός της νοσταλγίας» της Μυροφόρας Ευσταθιάδου θα γίνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στην Ελληνική Κοινότητα Waiblingen.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η ίδια συγγραφέας κα Μυροφόρα Ευσταθιάδου.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen  στην διεύθυνση Winnender Str 5,  71334 Waiblingen.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας με θέμα τον ευρωπαϊκό φιλελληνισμό και την ελληνική επανάσταση ο Ι. Χρυσουλάκης

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Με χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, εγκαινιάστηκε διεθνές επιστημονικό συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας με θέμα «Ευρωπαϊκός Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση».

Στο συνέδριο αυτό, που εντάσσεται στη θεματική της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, ο κ. Χρυσουλάκης εστίασε στον φιλελληνισμό, στη διεθνή εκδήλωση συμπάθειας για τον αγώνα ελευθερίας ενός υπόδουλου έθνους, «η οποία κατέστη συνοδοιπορία για πολλούς από τους φιλέλληνες, που ήρθαν στην Ελλάδα και πολέμησαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, δίπλα στους εξεγερμένους προγόνους μας».

Ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι ο φιλελληνισμός έχει βαθιές ρίζες, που ξεπερνούν το γεγονός του 1821.

Συγκεκριμένα, η προετοιμασία για τη θετική υποδοχή του αγώνα της εθνεγερσίας είχε προετοιμαστεί πολύ πριν, από τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού διαφωτισμού και ίσως ακόμα πιο πίσω από αυτό το κίνημα. Σημείωσε δε ότι ο φιλελληνισμός δεν είναι μόνο ένα ζητούμενο της ιστορίας, αλλά ένα διαρκές ζητούμενο, καθώς στη σύγχρονη περίοδο, σημαίνει τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα καταστήσουν τη διεθνή κοινότητα και τη διεθνή κοινή γνώμη κοινωνό των εθνικών δικαίων μας.

«Γνωρίζοντας τη διαδικασία και την ιστορική εξέλιξη του φαινομένου από τον 18ο αιώνα και μετά, τουλάχιστον, γνωρίζουμε τους τρόπους με τους οποίους θα κάνουμε τη φωνή μας ακουστή, τους τρόπους με τους οποίους θα επικοινωνήσουμε το πολιτισμικό μας κεφάλαιο, τους δρόμους που πρέπει να πάρουμε για να θυμίσουμε ότι η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι η πλευρά της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, που αξίζουν όλοι οι λαοί», υπογράμμισε ο κ. Χρυσουλάκης.

Με τη βεβαιότητα ότι οι πολύπτυχες εισηγήσεις των συμμετεχόντων στο συνέδριο θα φωτίσουν τόσο τις ρίζες όσο και τα κλαδιά του φιλελληνισμού, ο κ. Χρυσουλάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο έχει παραχωρηθεί η αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας θα αναδειχθεί, για μια ακόμη φορά, σε τόπο, όπου η γόνιμη, νηφάλια συζήτηση παράγει τα βέλτιστα επιστημονικά συμπεράσματα.

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

10o Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών«Τα 12 Κουπέ»ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ Θεάτρου,Χορού,Μουσικής,Εικαστικών

Published

on

Από

Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», μετά την αναβολή της περσινής διοργάνωσης λόγω της πανδημίας, προγραμματίζει να ανοίξει και πάλι τις «πόρτες» του τον Μάιο 2021, στον υπαίθριο χώρο της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ.

 

Με την ευχή και την ελπίδα ότι την άνοιξη 2021 οι συνθήκες θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών δράσεων σε ανοιχτούς χώρους, προσκαλούμε καλλιτεχνικές ομάδες ή μεμονωμένους καλλιτέχνες από τους τομείς του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής και των Εικαστικών Τεχνών να καταθέσουν τις προτάσεις συμμετοχής τους έως και τις 5 Μαρτίου 2021.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν πρωτότυπα καλλιτεχνικά projects και performances σύντομης διάρκειας (10-45 λεπτών) και να τα παρουσιάσουν καθημερινά επί ένα συνεχές δεκαήμερο, από την Παρασκευή 21 Μαΐου έως και την Κυριακή 30 Μαΐου 2021.

 

Το μοναδικό παγκοσμίως πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ, που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη για την ανάδειξη και προώθηση των νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων της χώρας, παρουσιάζεται ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 2011 έχοντας προσφέρει έως σήμερα σημαντικό βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε περισσότερες από 190 ταλαντούχες καλλιτεχνικές ομάδες.

 

Πυρήνας του Φεστιβάλ και πηγή έμπνευσής του υπήρξε το New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 κουπέ (compartments) αλλά και κάθε απρόβλεπτος, σκηνικός και μη σκηνικός χώρος της Αμαξοστοιχίας. Φέτος λόγω των ειδικών επιδημιολογικών συνθηκών, οι performances θα παρουσιαστούν αποκλειστικά στο υπαίθριο stage και τον εξωτερικό χώρο της Αποβάθρας.

 

Θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του «ταξιδιού» και του Τρένου όπως η φυγή, η μετακίνηση, η αναχώρηση και η άφιξη, η μετανάστευση, ο σταθμός και η μετάβαση  αλλά και σύγχρονοι προβληματισμοί όπως ο εγκλεισμός, η απομόνωση, η ώσμωση και η ανταλλαγή, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα καθορίζουν τους άξονες του Φεστιβάλ. Κριτήρια επιλογής αποτελούν η μείξη των τεχνών, η διαδραστικότητα, η σατιρική διάσταση, η πρωτοτυπία των performances και η παρουσίασή τους για πρώτη φορά στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Φεστιβάλ.

 

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε καθημερινή βάση από τις 19:30 έως τις 23:30 σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, για ένα συνεχές 10ήμερο.

 

Καλλιτεχνικές ομάδες και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης που επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 5 Μαρτίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν έγκαιρα τις προτάσεις τους και να δηλώσουν εμπρόθεσμα τη συμμετοχή τους, λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων.

 

Οι καλλιτέχνες που είχαν καταθέσει προτάσεις για το Φεστιβάλ του 2020 που αναβλήθηκε λόγω Covid-19, θα πρέπει να δηλώσουν εκ νέου τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας την ίδια πρόταση ή νέα πρόταση, εφόσον το επιθυμούν .

 

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου 2021.

 

Πληροφορίες

τηλ. 210 9237076

theater@totrenostorouf.gr

Continue Reading

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία για την πανσέληνο

Published

on

Από

Κορυφώνονται με την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι εκδηλώσεις σε περίπου 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που άρχισαν την Κυριακή 11 Αυγούστου ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Αυγούστου.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, διοργανώνει συστηματικά από το 1999 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσκαλώντας χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο αναλυτικός πίνακας έχει αναρτηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ και επισυνάπτεται παρακάτω.

– Ο πίνακας στην ελληνική γλώσσα (πατήστε εδώ)

– Ο πίνακας στην αγγλική γλώσσα (πατήστε εδώ)

 

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Εκθέσεις ψηφιακής τεχνολογίας & consumer electronics

Published

on

Από

Τρεις εκθέσεις για τον τομέα των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και των consumer electronics πραγματοποιούνται εφέτος στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη και την Γκουανγκζού, υπό τη διοργάνωση του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου και ειδικότερα της IFA, «της πιο παλιάς, αλλά και πρωτοπόρου έκθεσης του κλάδου των consumer electronics και «ενώνουν» την Ευρώπη με τη Β. Αμερική και την Ασία» όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Στις 13 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η πρωτοεμφανιζόμενη έκθεση για τα consumer electronics, CE Week, στο Jacob K. Javits Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Υόρκης, το οποίο μετατράπηκε σε κέντρο καινοτομίας και αναδυόμενων trends της τεχνολογίας, με σκοπό τη δημιουργία νέων συνδέσεων μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.

Η παραπάνω έκθεση αποτελεί «επέκταση» της IFA, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου.

Επίσης, για χρονιά θα διεξαχθεί στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην Γκουανγκζού, η CE China International Brand Show for Consumer Electronics από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, μια σύγχρονη πλατφόρμα τεχνολογίας, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε υποψήφιους αγοραστές, ώστε να επεκτείνουν την εμπορική τους δραστηριότητα στις αγορές της Κίνας και γενικότερα της Ασίας.

Στο επίκεντρο των τριών εκθέσεων βρίσκονται όλες οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, fitness watches με music player, ultra-high definition στις τηλεοράσεις, ο συνδυασμός διαδικτύου και τηλεόρασης, τα smartwatches, τα νέα tablets, η μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, η εύκολη και «έξυπνη» χρήση και μία σειρά από υψηλής τεχνολογίας προϊόντα από όλες τις επώνυμες εταιρίες του κλάδου.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την IFA στο Βερολίνο, η απήχηση που λαμβάνει κάθε φόρα είναι θεαματική, και αυτό επιβεβαιώνεται από τον αριθμό των εκθετών και των επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία διοργάνωση της IFA συγκεντρώθηκαν 1.814 εκθέτες, μεταξύ αυτών και η ελληνική εταιρία SEIOS SYN.P.E. σε μία έκταση 161.200 τ.μ., ενώ ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών, που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη μεγαλύτερη και παγκοσμίως σημαντικότερη έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, άγγιξε τους 245.000.

Τονίζεται ότι πουθενά αλλού στον κόσμο δεν υπάρχει μία τόσο μεγάλη συγκέντρωση παραγωγών, προμηθευτών και εμπόρων και μία τέτοια πλατφόρμα παραγγελιών.

Ιδιαίτερη απήχηση στους επισκέπτες της IFA είχε το IFA GLOBAL MARKETS, μία πλατφόρμα B2B συναντήσεων, η οποία έλαβε χώρα για τρίτη φορά και είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για εμπορικούς επισκέπτες, συγκεντρώνοντας συνολικά 150 εκθέτες, καθιερώνοντάς την σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης και για πέμπτη συνεχή φορά πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο των “top-ranking thinkers & doers” του κλάδου, IFA+ Summit, με κεντρική θεματολογία: „Next Level of Thinking”, ως μέρος του IFA NEXT.

Στο IFA NEXT φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά οι IFA NEXT Startup Days, ένα σημείο συνάντησης και προβολής των startup εταιριών του κλάδου, όπου 125 startup εταιρίες από 21 χώρες, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με καταξιωμένες εταιρίες του κλάδου.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, επίσημος αντιπρόσωπος του Εκθεσιακού Οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα, αναφέρει, ότι κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα και για τη συμμετοχή στις παραπάνω εκθέσεις, να επισκεφθεί την ειδική ιστοσελίδα του επιμελητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας στο Αννόβερο – Ψηφιοποίηση των ΜμΕ

Published

on

Από

Πρεμιέρα κάνει στις 17 – 19 Μαρτίου 2020 η νέα έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας, TWENTY2X, που πραγματοποιείται στο Αννόβερο της Γερμανίας από τον Εκθεσιακό Οργανισμό Deutsche Messe, για τον οποίο επίσημος αντιπρόσωπους στην Ελλάδα και Κύπρο είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η έκθεση θα επικεντρωθεί στις τεχνολογίες πληροφορικής και στο ρόλο τους στην ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών των ΜμΕ, παρουσιάζοντας όλες τις τεχνολογίες που χρειάζονται οι ΜμΕ για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν όλες οι επιχειρηματικές διαδικασίες και εφαρμογές των ΜμΕ, οι βασικές λύσεις ασφάλειας IT, τα εξαρτήματα υλικού και λογισμικού, που απαιτούνται για τη λειτουργία των υποδομών και η χρήση νέων τεχνολογιών, όπως η εικονική πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι η έκθεση διοργανώνεται από τη Deutsche Messe σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιριών Πληροφορικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (BITMi) της Γερμανίας, την Ένωση Βιομηχανιών Διαδικτύου (eco), τη Γερμανική Ομοσπονδία Χρηστών Πληροφορικής (VOICE) και τη Γερμανική Ένωση για τις Start up εταιρίες (BVDS).

Η TWENTY2X αποτελεί ψηφιακό εργαλείο για τις ΜμΕ και απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, σε διευθύνοντες συμβούλους και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από τις μικρομεσαίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις, καθώς και σε εμπειρογνώμονες και συμβούλους πληροφορικής και περιλαμβάνει πέντε βασικούς τομείς:

Business Management: Data Management, Big Data, AI (τεχνητή νοημοσύνη), Βusiness Software: CRM, ERP, Cloud, Servers & Storage. Security Solutions: IT infrastructure, Cyber Security, Legal Frameworks & GDPR, Blockchain, Threat Management. New Tech. Research & Innovation, τεχνολογία AR/VR, 5G στον τομέα των μεταφορών scale11: Δικτύωση μεταξύ νεοσύστατων επιχειρήσεων και βασικών ΜμΕ, επενδυτών, πολιτικών και οργανώσεων μέσων ενημέρωσης.

New Work: ECM, Communications, Conferencing & Meetings, Workplace Systems & Management, Focus Sector: δημόσια διοίκηση, μελλοντική κινητικότητα, χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε στη Γερμανία την ημέρα της γυναίκας

Published

on

Φέτος το Βερολίνο θα υποδεχτεί την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών για πρώτη φορά ως επίσημη αργία. Εάν λοιπόν, αναζητάς τον κατάλληλο τρόπο για να γιορτάσεις αυτή την ημέρα, σου έχουμε μία λίστα που δεν θα περάσει απαρατήρητη!

Ακτιβισμός

«Μαζί μπορούμε να πετύχουμε ό,τι θέλουμε». Με αυτό το μότο, διάφορες ομάδες φεμινιστριών, σε προσκαλούν να συμμετέχεις στη διαδήλωση προς τιμήν της γυναικείας αλληλεγγύης, κατά του σεξισμού και της βίας. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει μπροστά από τις γυναικείες φυλακές στο Lichtenberg στις 15:00 και θα καταλήξει στη Warschauer Straße.

Μπορείς επίσης, να συμμετέχεις στη « Μόβ Βόλτα». Κάθε Παρασκευή οι ποδηλάτες συνηθίζουν να κάνουν τη βόλτα τους, όμως, τη συγκεκριμένη Παρασκευή του χρόνου θα φιλοξενήσουν μία πιο ιδιαίτερη «βόλτα», η οποία θα ξεκινήσει στις 12:00 από την Marienplatz και θα συνεχιστεί στους δρόμους του Βερολίνου έως τις 15:00. Η βόλτα θα είναι αφιερωμένη κατά της πατριαρχίας.

Ακριβώς στις 11:55, θα πραγματοποιηθεί φεμινιστική πορεία από την Robert-Koch-Platz, η οποία θα διαρκέσει σχεδόν όλη μέρα. Μία ακόμα πορεία προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικών, θα πραγματοποιηθεί στην Alexanderplatz και θα τελειώσει στο TV tower το βράδυ.

Εάν αναζητάς κάτι να σε χαλαρώσει στο τέλος της ημέρας, μπορείς να επισκεφτείς το B-Lage στο Neukölln, το οποίο φιλοξενεί ένα χαλαρωτικό spa για όσες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με finger food και μασάζ ποδιών.D

Τέχνες και μουσική

Η  φεμινιστική εβδομάδα ταινιών, θα φιλοξενήσει την πρώτη γεμάτη ημέρα της την Παρασκευή, παρουσιάζοντας μία υπέροχη σειρά ταινιών από γυναίκες δημιουργούς, παραγωγούς και ηθοποιούς.

Το πασίγνωστο club SO36 στο Kreuzberg, θα υποδεχτεί μία παγκοσμίου φήμης χορεύτρια. Το party θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα διαρκέσει έως πολύ αργά το βράδυ.

Το Anomalie Art Club, το οποίο βρίσκεται σε μία υπέροχη οροφή στο Prenzlauer Berg, θα φιλοξενήσει ένα all-day Opern Air, κατ’ αποκλειστικότητα με γυναίκες DJs από τις 12:00 έως τις 8:00.

Το Begine, ένα κέντρο πολιτισμού για γυναίκες στο Schöneberg, προσκαλέι όλες τις γυναίκες σε ένα jazz βράδυ με χορό και δωρεάν είσοδο.

Εκθέσεις

Η γνώση είναι δύναμη. Αυτή ακριβώς είναι και η ιδές, πίσω από την «Έκθεση Γυναικείας Ενημέρωσης», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16:00 έως τις 19:00 στο Rathaus Zehlendorf. Οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών, εργασιακών και ζητημάτων επανένταξης στο εργασιακό περιβάλλον.

Στο πολιτιστικό κέντρο Willy Brandt House στο Kreuzberg, οι σοσιαλδημοκράτες θα φιλοξενήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας μία έκθεση με θέμα τις στιγμές – ορόσημο για την ιστορία των γυναικών στο SPD.

Διαλέξεις

Ένα πάνελ συζήτησης με θέμα τον ρόλο των γυναικών σε διαφορετικές κουλτούρες, θα πραγματοποιηθεί στο διαπολιτισμικό meeting κοριτσιών και γυναικών στο Reinickendorf, από τις 11:00 έως τι; 14:00. Τρεις γυναίκες από διαφορετικές χώρες θα συζητήσουν για τις ιστορίες και τα βιώματά τους.

Το κίνημα για τα γυναικεία δικαιώματα, έχει εξελιχθεί εξαιρετικά τα τελευταία 100 χρόνια και θα παρουσιαστεί ως ένα ταξίδι στο Γερμανικό μουσείο ιστορίας. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει κατά στις 11:00, στις 14:00 και στις 15:00.

Θα μπορούσε η χειραφέτηση των γυναικών να υπάρξει χωρίς την χειραφέτηση των ανδρών; Αυτό το ερώτημα θα τεθεί σε μία διάλεξη από ομιλητές και των 2 φύλων, στο Haus der Psychologie, την Παρασκευή το βράδυ, από τις 18:00 έως τις 20:00. Οι συμμετοχές είναι δωρεάν, ενώ οι εγγραφές πρέπει να πραγματοποιούνται στο e-mail: info@humanistische-akademie-bb.de.

Μία πολύ καλή ομάδα ομιλητών, πρόκειται να συζητήσει στο gay-friendly club στο Schwutz. Το θέμα, θα είναι ο queer φεμινισμός, η σημασία που έχει σήμερα και πως έχει διαμορφωθεί στο πέρας του χρόνου. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 20:00 και η είσοδος ανέρχεται στα 6€.

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ6 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ3 εβδομάδες ago

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την κυβερνητική θεωρία ότι η αγορά αυτορυθμίζεται”

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis