Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Χάρης Κουδούνας στο Ντύσσελντορφ: ”Ταξίδι στην αχαρτογράφητη ιστορία μας μέσα από τον γραπτό λόγο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χάρης Κουδούνας στο Ντύσσελντορφ: Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Ακαδημαϊκός, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Χάρης Κουδούνας μας άνοιξε αχαρτογράφητες πόρτες και ανεκπαίδευτης ιστορίας του ελλαδικού χώρου.

”Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Ακαδημαϊκός, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Χάρης Κουδούνας μας άνοιξε αχαρτογράφητες πόρτες και ανεκπαίδευτης ιστορίας του ελλαδικού χώρου.”

 

Ο Χάρης Κουδούνας στο Ντύσσελντορφ μαζί με τον Θεσσαλικό σύλλογο του Ντύσσελντορφ « Η Θεσσαλία», την ενορία του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, το Ελληνικό Βιβλιοπωλείο « Bibliomagia» και τη σημαντική συνεισφορά του πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιου Βόμπρα έδωσαν την δυνατότητα στους Έλληνες του Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας να γνωρίσουνε και να ακούσουνε από τον ίδιο τον συγγραφέα αποτελέσματα από την ιστορική ερευνά του.

 

Τον συγγραφέα και το έργο του προλόγισε ο αντιπρόεδρος της Εταιρίας- Ελλήνων Συγγραφέων στην Γερμανία Πέτρος Κυρίμης (Δημοσιογράφος- συγγραφέας) με τα παρακάτω λόγια:«Σήμερα έχουμε πραγματικά μια σπουδαία προσωπικότητα, συγγραφέα που ήρθε από την Αγκόνα ειδικά για να παρουσιάσει τα βιβλία του, δύο βιβλία που σας αφορούν απόλυτα. Είμαστε ευγνώμονες και πρέπει να προσθέσω ότι καθώς διάβασα το ένα βιβλίο (η Πύλη της Σοφίας) δεν ήρθε από την ματαιοδοξία που έχουμε όλοι όσοι κάνουμε τέχνη ήρθε εδώ για να υποστηρίξει και να σας μιλήσει ο ίδιος γι΄ αυτά που πραγματεύεται στα βιβλία του. Που είναι ένα θέμα που σας αφορά, μας αφορά όλους.»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συγγραφέας ευχαριστώντας ονομαστικά τον κάθε εμπλεκόμενο για την πραγματοποίηση της παρουσίασης ξεκινώντας από την πρόεδρο του Θεσσαλικού συλλόγου κα Μιαχαλέ Σοφία και το μέλος του συλλόγου κ. Κώστα Μυλωνά, τον Αρχιμανδρίτη Θεοφάνη Λάππα, το Βιβλιωπολείο Bibliomagia τον Βασίλη Βούλγαρη εκδότη της εφημερίδας Europolitis και τέλος τον άνθρωπο που λίγα χρόνια πριν όταν μέσα από την θεσμική θέση που κατείχε (του προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών ) κ. Γεώργιο Βόμπρα (ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα συμβάλει στο να μάθουνε το έργο του κου Κουδούνα και οι Θεσσαλοί της Γερμανίας.)

Μίλησε για τα δύο βιβλία τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, (Η Πύλη της Σοφίας )ένα φιλοσοφικό μυθιστόρημα ιστορικού χαρακτήρα και (Το Μυστικό της Πόρτας Παναγιάς) που είναι καθαρά ιστορική έρευνα.

 

Το βιβλίο που εκδόθηκε στην Ιταλία το 2013 “MP213 Tokyo Salonicco-Il volo della Verità” η πίστη της αλήθειας, ήτανε το βιβλίο αρχή για τον συγγραφέα και η Πύλη της Σοφίας είναι η ελληνική έκδοση. Το βιβλίο μέσα στους πρώτους 6 μήνες κυκλοφορίας του στην Ιταλία παρέλαβε 3 διεθνή βραβεία.

«Το βιβλίο η Πύλη της Σοφίας έχει πολλούς συμβολισμούς μέσα, αναφαίρετε σε δύο βασικά γράμματα της αλφαβήτου το Μ και το Π…είναι τα σύμβολα της αλβαβήτου μας που έχουνε σχέση με την Μητέρα και τον Πατέρα. Με τον πατέρα δημιουργό και την μητέρα του Χριστού.» Μίλησε για την δύναμη της γνώσης η οποία ενέπνευσε την δημιουργία του εξώφυλλου που ο καταρράχτης είναι η γνώση και και πρόκληση για το ποιος θα θελήσει να την αποκτήσει στα κρύα νερά του.

Η Πύλη της Σοφίας είναι ένα βιβλίο το οποίο έχει σαν πρωταγωνιστή τον Πέτρο και τον διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ μαθητή και του δασκάλου του Νικηφόρου. Ο οποίος Νικηφόρος άφησε στον μαθητή του ένα σημειωματάριο πριν πεθάνει το οποίο είναι πηγή μάθησης για τον μαθητή Πέτρο, ένα μαργαριτάρι απέραντης σοφίας στον ωκεανό της γνώσης και της φιλοσοφίας.

Το βιβλίο είναι γεμάτο «αποστάγματα» γνώσης, κάτι σαν φιλοσοφικό μυθιστόρημα και όχι φιλοσοφικό δοκίμιο που απευθύνεται σε συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό.
Η ανάγκη της αγάπης, οι αξίες της ζωής, το χαμόγελο στις δυσκολίες, η εσωτερική γαλήνη, η γνώση, οι φιλοσοφίες, οι αρετές της αρμονίας, του σεβασμού, της αγνότητας και της γαλήνης, που οδηγούν στην γνώση, την ευτυχία και την αλήθεια.

 

Μέσα από το ταξίδι στη γνώση μπαίνουμε και γνωρίσουμε γεγονότα άλλοτε λιγότερο και άλλοτε καθόλου γνωστά, ένα τέτοιο ταξίδι είναι το βιβλίο Πόρτα Παναγιά το οποίο είναι πόνημα μακρόχρονης έρευνας.

 

Μια έρευνα με ερεθίσματα από τα παιδικά χρόνια του συγγραφέα που έτρεχε να πάει στην Πόρτα Παναγιά στην Πύλη Τρικάλων διαπερνώντας το ποτάμι πατώντας στις άσπρες πέτρες, έως την συναισθηματική φόρτιση μετά τον θάνατο του πατέρα του τον οδήγησαν να προχωρήσει στην έρευνα και να αποδώσει στην ιστορία την συμμετοχή της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Πρόκειται για ιστορική έρευνα με λεπτομερή εξέταση των γεγονότων, που σκοπό έχει την ανεύρεση των κρυμμένων μυστικών της μεταφοράς των Ιερών Πετρών της Αγίας Οικίας της Παναγίας, από τη Ναζαρέτ στη μονή της Πόρτα Παναγιάς αρχικά, στο Λορέτο της Ιταλίας αργότερα.
Ο συγγραφέας μας μίλησε για έναν «κρυμμένο κωδικό» επιχείρησε, με ιστορικά στοιχεία, να τον αποκωδικοποιήσει. Η μελέτη αποτελεί µία σημαντική ερμηνευτική πρόταση, που θέτει µία καινούργια και πολύτιμη ψηφίδα στο πολύπλοκο μωσαϊκό της διαδρομής της Αγίας Οικίας -μέχρι το Λορέτο Ιταλίας- αναγνωρισμένη από την ορθόδοξη εκκλησία, ως το παλαιότερο ιερό κειμήλιο της Μαρίας, έναν οικουμενικό τόπο της χριστιανικής προσευχής.
Εκανε αναφορά την παρουσία της οικογένειας των Αγγέλων Κομνηνών της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, που προώθησε και διοργάνωσε, στα τέλη του 13ου αιώνα, τη διάσωση της Αγίας Οικίας, διευκολύνεται η σύνδεση της «σωζόμενης οικίας, ιερόν έργον», για το οποίο μιλά η κατοπτρική επιγραφή της Πόρτα Παναγιάς, με το κείμενο του φύλλου 181, που μιλά για τις «Άγιες πέτρες που φεύγοντας πάρθηκαν, από την Οικία της Θεοτόκου»

 

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΓΓΑΕ: Ελληνόπουλα από τον Παναμά, επισκέφτηκαν την Ακρόπολη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τα Ελληνόπουλα από τον Παναμά, επισκέπτονται την Ακρόπολη με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της ΓΓΑΕ Δ.Πλευράκη

Στο πλαίσιο ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος στην Ελλάδα, δεκαεπτά Ελληνόπουλα από τον Παναμά με τους δύο συνοδούς τους, στην περίοδο των διακοπών τους, βρέθηκαν τον Ιανουάριο στη σκιά της Ακρόπολης, συμμετέχοντας σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Παναμά και το Odysseus & Athena Institute με τίτλο «Θερινό Σχολείο Ελλήνων ομογενών του Παναμά», υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και με τη βοήθεια του Δήμου Πειραιά.

Συγκεκριμένα ήρθαν στην Ελλάδα στις 14 Ιανουαρίου για να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικής φιλοξενίας για δύο εβδομάδες, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό των προγόνων τους. Η τελετή υποδοχής τους έγινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκμάθηση ελληνικών, την εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών, την εξοικείωση των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ανάδειξη των στενών σχέσεων Ελλάδας και Παναμά, μέσω της ναυτιλίας και της οικονομίας. Στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών των Ελλήνων ομογενών 4ης γενιάς του Παναμά με την Ελλάδα, στην ανάδειξη της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών και στην ενδυνάμωση της διαπολιτισμικής συνεργασίας ελληνικών φορέων με φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Ελληνόπουλα από τον Παναμά, επισκέπτονται την ΓΓΑΕ

Οι μαθητές, που συμμετέχουν, έχουν τη δυνατότητα μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματικές εκπαιδευτικές ενότητες καθώς και ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να μελετήσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα  πεδία της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της τέχνης, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές προέρχονται από το Ελληνικό σχολείο του Παναμά, ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας, στο οποίο φοιτούν Έλληνες και φιλέλληνες μαθητές του Παναμά. Τα παιδιά δήλωσαν ευτυχισμένα.

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΜΙΛΑΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΒΑΡΕΖΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

 

«Η Ιταλία στηρίζει την πρωτοβουλία της Ελλάδας για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής γλώσσας».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας της Ιταλίας κ. Μάρκο Μπουσέτι στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε στον Δήμο Μιλάνου για να τιμηθεί η ελληνική γλώσσα και η ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, όπως αποφάσισε ομόφωνα στις αρχές του 2017 η Βουλή των Ελλήνων.

Η εκδήλωση αυτή ήταν μια από τις πάνω από 20 που διοργανώθηκαν στη γείτονα χώρα, όχι μόνο από τις Ελληνικές Κοινότητες και Αδελφότητες, όπως στη Νάπολη και το Μιλάνο και τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλιας, αλλά και από ιταλικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ ήταν ο ομιλητής σε μια εντυπωσιακή γιορτή για την ελληνική γλώσσα που διοργάνωσαν τα ιταλικά σχολεία του Βαρέζε, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η φιλελληνική εταιρεία της Ιταλίας στο Μιλάνο, όπως και στην πανηγυρική εκδήλωση στην ίδιαπόλη, με τη συμμετοχή μουσικών και καλλιτεχνών από την Σκάλα του Μιλάνου.

ΜΙΛΑΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ:

«Αυτό που έγινε φέτος στην Ιταλία με την συνδρομή και των Διπλωματικών μας Αρχών, ήταν πράγματι πολύ εντυπωσιακό. Δεν γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας μεταξύ μας, δηλαδή στις ομογενειακές οργανώσεις μας. Η ελληνική γλώσσα τιμήθηκε από τους ίδιους τους Ιταλούς με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών από δεκάδες σχολεία και μαθητών τους.

Χάρηκα που έδωσα το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό που διενεργήθηκε για την αρχαιοελληνική γλώσσα, σε μια Ιταλίδα μαθήτρια 17 ετών η οποία έκανε μια εξαιρετική εργασία πάνω στους λόγους του Ισοκράτη.

Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας του Μιλάνου κα. Σοφία Ζαφειροπούλου και το Διοικητικό της Συμβούλιο, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κα. Όλγα Νάσση, και τον επίτιμο Πρόξενο κ. Νίκο Σάκαρη που στήριξαν αυτές τις εκδηλώσεις στη Βόρεια Ιταλία. Χαίρομαι και για τη παρουσία του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΓΓΑΕ κ.Δημήτρη Πλευράκη ο οποίος σε αυτό το τομέα έχει κάνει θαυμάσια δουλειά.

Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω την Υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη η οποία παρέστη στις αντίστοιχα εντυπωσιακές διήμερες εκδηλώσεις στη Νάπολη.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ιστορία των Ελληνίδων και Ελλήνων του Κάστροπ-Ράουξελ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

<>.Foto ©Σ. Παπαϊωάννου

Στις 05.02.2019 έλαβε χώρα, με μεγάλη επιτυχία, η παρουσίαση του βιβλίου <<Η ξένη αγορά – Η Ιστορία των Ελληνίδων και Ελλήνων του Κάστροπ-Ράουξελ

Το πόνημα είναι το αποτέλεσμα ενός ιστορικού πρότζεκτ (πρόγραμμα MGH), το οποίο έφερε τον τίτλο <<ΞΕΝΑΓΟΡΑ>>, παραπέμποντας έτσι στον αρχαίο Έλληνα ιστορικό.

Πρόκειται για ένα δίγλωσσο πόνημα, το οποίο έχει ως αντικείμενο την ιστορική εξέλιξη του Ελληνισμού της πόλης του Κάστροπ-Ράουξελ, από την αρχή της μετανάστευσης έως και τις μέρες μας (1960-2018).
Το πρότζεκτ πραγματοποιήθηκε από τον Ιστορικό Σπυρίδων Παπαϊωάννου, Έλληνα τρίτης γενιάς, από το Μπόχουμ, καταγόμενος από την περιοχή της Λάκκας Σούλι Ηπείρου.

Ο Σ. Παπαϊωάννου εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, στον τομέα των Υπηρεσιών Ιστορικών Πληροφοριών (www.histagoge.de) και ήταν επίσης υπεύθυνος για την βραδιά της παρουσίασης, η οποία αποτελούνταν από δίγλωσση ανάγνωση και απαγγελία κειμένων και αποσπασμάτων συνεντεύξεων, υποστηριζόμενος από την φιλόλογο Ρένια Ψωμά.

Επίσης, ακούστηκε μία σειρά τραγουδιών της ξενιτιάς, με ζωντανή μουσική. Τραγούδια του Καζαντζίδη και του Διονυσίου εώς και κομμάτια ποντιακά και της Ηπείρου.Οι μουσικοί του μουσικού σχήματος Musikorama και φίλοι ήταν οί: Σταύρος Σιάνας (τραγούδι), Ιωάννης Πέγιος (Μπουζούκι και τραγούδι), Γεώργιος Σιάνας (πλήκτρα και τραγούδι), Μπάμπης Βασιλειάδης (Ποντιακή λύρα και τραγούδι) και Νίκος Μπούκας (κλαρίνο).

Ένας επισκέπτης περιέγραψε την βραδιά με τον εξής τρόπο: „Η παρουσίαση ήταν καθώς πρέπει, μετρημένη, σοβαρή, με κάποιες δόσεις χιούμορ, ενημερωτική και ξεκούραστη.

Όποιος ενδιαφέρεται για ένα τεμάχιο, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Σπυρίδων Παπαϊωάννου μέσω της επίσημης του ιστοσελίδας.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ψήφος Απόδημου:«Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες του Εξωτερικού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Νέα Δημοκρατία: Ψήφος Απόδημου Ελληνισμού

Ψήφος Απόδημου Ελληνισμού: Ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, π. Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τάκης Σκανδαλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Ο φόβος πριν την κάλπη οδηγεί την κυβέρνηση σε πρωτοφανείς ενέργειες.

Σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της χθεσινής “Καθημερινής”, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τις αμέσως προσεχείς ημέρες να καταθέσει νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του για άλλη μια φορά εμπαίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού. Αντί να υιοθετήσουν την πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι απλή και πλήρως συνταγματική, καταθέτει την επόμενη εβδομάδα ένα σχέδιο νόμου για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων που μένουν στο εξωτερικό, το οποίο είναι προδήλως αντισυνταγματικό.

Δίνει το “δικαίωμα” στους Έλληνες του εξωτερικού να εκλέξουν 3 βουλευτές αλλά δεν υπολογίζει την ψήφο τους στο συνολικό ποσοστό των κομμάτων και επομένως στον καθορισμό των συνολικών εδρών που λαμβάνει κάθε ένα από αυτά. Θεωρεί τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό πολίτες δεύτερης κατηγορίας και προφανώς ανίκανους να αποφασίσουν για τις τύχες της χώρας μας.

Η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 2016 έχει καταθέσει στη Βουλή Πρόταση Νόμου η οποία επιτέλους επιλύει αυτή την χρόνια εκκρεμότητα με τρόπο απλό, αδιάβλητο, δίκαιο, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς

Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2019

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΟΣΕΠΕ: Σύσκεψη προέδρων Ποντιακών Σωματείων Β.Β

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Γενική Πρόξενος της Στουτγκάρδης Ελένη Λιανίδου με τους προέδρους των Ποντιακών συλλόγων και τον πρόεδρο της ΟΣΕΠΕ Ανέστη Οσιπίδη

Σύσκεψη προέδρων Ποντιακών Σωματείων Β.Β  με θέμα την  προετοιμασία για τα 100χρόνια της Γενοκτονίας από την ΟΣΕΠΕ

 

Την  Κυριακή 27η Ιανουαρίου στην φιλόξενη πόλη της Στουτγάρδης η ΟΣΕΠΕ πραγματοποίησε σύσκεψη προέδρων των σωματείων μελών με αντικείμενο τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας και τις προετοιμασίες του Φεστιβάλ των Ποντιακών Χορών που θα λάβει χώρα στην πόλη του Bietigheim στην Ege Arena το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019 και θα έχει επετειακό χαρακτήρα με ειδικές αναφορές και παρουσιάσεις για τα 100χρονα της Γενοκτονίας καθώς και προσαρμοσμένο πρόγραμμα με επίκεντρο την Εθνική Μνήμη με την συμμετοχή ειδικών και καλλιτεχνών που θα διευρύνουν τον εικαστικό και μουσικό ορίζοντα του Φεστιβάλ απόλυτα εναρμονισμένου στην απαίτηση της απόδοσης τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας.

Σημαντική παράμετρος της συνάντησης ήταν η παρουσία της νέας Γενικής προξένου Ελένης Λιανίδου η οποία ενημερώθηκε για τις δράσεις των συλλόγων και της Ομοσπονδίας.

Αποφασίσθηκε η συνέχιση της ενημέρωσης με σκοπό την δημιουργική συνεργασία στα ζητήματα που αφορούν το καταστατικό της ΟΣΕΠΕ και τις δράσεις των σωματείων μελών

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μόναχο: Κοπή Βασιλόπιτας Ποντίων Μονάχου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κοπή Βασιλόπιτας Ποντίων Μονάχου Σάββατο 26ης Ιανουαρίου. Ανέστης Οσιπίδης Πρόεδρος ΟΣΕΠΕ

Το Σάββατο 26ης Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του  συλλόγου  Ποντίων Μονάχου

 

Στο Μόναχο βρέθηκε το Σάββατο 26ης Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη Αναστάσιος Οσιπίδης στα πλαίσια της καθιερωμένης κοπής της βασιλόπιτας  στην ετήσια εκδήλωση του ιστορικού συλλόγου των Ποντίων Μονάχου όπου εξήρε τις προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου και του προέδρου του Χάρη Φωτιάδη ειδικά για το ζήτημα της προώθησης της Γενοκτονίας σε Γερμανικούς φορείς.

Ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Γεώργιος Σιώμος προϊστάμενος του ιερού ναού ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε υγεία και προκοπή στο Ποντιακό στοιχείο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος Παναγιώτα Κωσταντινοπούλου, αδερφά πολιτιστικά σωματεία, φορείς του απόδημου και πλήθος κόσμου.

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Χειμώνας Γερμανία:Φράσεις που πρέπει να ξέρετε για να«επιβιώσετε»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες πριν

Νέος προορισμός από την Aegean Airlines στη Γερμανία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Εύκολα και ανέξοδα: Απλοί τρόποι για να μάθετε γερμανικά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες πριν

Πρόστιμο ρεκόρ, 50 εκατ.ευρώ στην Google για παραβίαση του GDPR

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Επίθεση στον I. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Esslingen (VIDEO)

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα πριν

Η Ιστορία των Ελληνίδων και Ελλήνων του Κάστροπ-Ράουξελ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ώρες πριν

Πώς οι Γερμανίδες μαμάδες μεγαλώνουν ανεξάρτητα παιδιά

ΥΓΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Πετσέτα μπάνιου: πόσες φορές μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Είναι ακριβή χώρα η Γερμανία; Ε, δεν είναι και Ελβετία…

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Η Στεπάνοβα διχάζει γυμνή ή όχι; (Video)

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Συναυλίες στην Γερμανία για τα Καλάβρυτα Κολωνία,23.01.2019 VIDEO

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Επίθεση στον I. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Esslingen (VIDEO)

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

Düsseldorf: Οι GreekBASKETS πετάνε προς τον τίτλο (VIDEO)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Νέοι στόχοι της ΕΕ για την ανανεώσιμη ενέργεια με κάλυψη του 32% των αναγκών έως το 2030

Europolitis TV4 μήνες πριν

Πίστη, Αγάπη, Αρετή το μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Europolitis TV4 μήνες πριν

Οι Ριζίτες του Μονάχου τιμήσανε την «Ημέρα του Βοσκού»

Europolitis TV4 μήνες πριν

Δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό βραβείο LUX

Europolitis TV5 μήνες πριν

H 23η Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας Ευρώπης (VID)

Advertisement Europolitis
Advertisement