Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας;

Published

on

Στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και νεποτισμό. Η απόφαση για εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα ληφθεί τον Δεκέμβριο. Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες εξωτερικών συμβούλων δαπάνησε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας μέσα σε δύο μόλις χρόνια και μάλιστα παραβιάζοντας τους κανόνες ανάθεσης, διαπίστωσε το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Και σαν νη μην έφθαναν αυτά, το Ελεγκτικό Συνέδριο προσάπτει στο υπουργείο Άμυνας ότι προχώρησε στην ενοικίαση πολυτελούς ακινήτου στο Βερολίνο για την υπηρεσία αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων με ενοίκιο 36.000 ευρώ το μήνα χωρίς να λάβει υπόψη φθηνότερες επιλογές.

Η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθετε πάνω από τέσσερεις ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει όσα μέλη προέρχονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αν συνεχίσει έτσι το υπουργείο δεν αποκλείεται να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο αριστερός βουλευτής Tομπίας Πφλίγκερ κάνοντας μάλιστα λόγο για «κόπρο του Αυγεία».

 

Η σχετική απόφαση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Επιφυλακτική η κυβέρνηση περί νομιμοποίησης της άμβλωσης εντός των πρώτων 12 εβδομάδων κύησης

Published

on

Από

Photo credits: swandhoefer / pixabay

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υιοθετήσει άμεσα τις εισηγήσεις της Επιτροπής για την Αναπαραγωγική Αυτοδιάθεση και την Αναπαραγωγική Ιατρική περί νομιμοποίησης της άμβλωσης εντός των πρώτων δώδεκα εβδομάδων της κύησης.

Οι αρμόδιοι υπουργοί καλωσόρισαν την έκθεση της Επιτροπής που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα, τόνισαν ωστόσο ότι απαιτείται προσοχή προκειμένου η σχετική συζήτηση να μην προκαλέσει πόλωση στην κοινωνία.

Στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και κύκλοι της Καθολικής Εκκλησίας έχουν ήδη προαναγγείλει προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει τις προτάσεις της Επιτροπής.

«Η τεχνογνωσία αποτελεί ουσιαστική βοήθεια για την απάντηση στα περίπλοκα ζητήματα σχετικά με τον αναπαραγωγικό αυτοπροσδιορισμό και την αναπαραγωγή», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ (SPD), επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ούτως ή άλλως απαιτείται ευρεία κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση.

Ο κ. Λάουτερμπαχ ανέφερε πάντως ότι υπάρχει ήδη η ανάγκη ανάληψης δράσης σχετικά με τις κλινικές οι οποίες μπορούν να πραγματοποιούν αμβλώσεις.

Ειδικά στη νότια Γερμανία, σημείωσε, είναι δύσκολο για τις γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν μια ανεπιθύμητη κύηση να πρέπει να βρουν ιατρείο εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.



Ως «καλή βάση για τον ανοιχτό και στη βάση στοιχείων διάλογο που είναι πλέον απαραίτητος» περιέγραψε την εισήγηση της Επιτροπής η υπουργός Οικογένειας Λίζα Πάους (Πράσινοι), ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν (FDP) εκφράστηκε πιο επιφυλακτικά: «Ο βαθμός στον οποίο θα ήταν δυνατόν να ρυθμιστεί η άμβλωση εκτός του ποινικού κώδικα είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό νομικό, αλλά πάνω από όλα εξαιρετικά ευαίσθητο ηθικά και σημαντικό ζήτημα», τόνισε.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα υποβάλει σχέδια νόμου για τα ζητήματα που θέτει η Επιτροπή.

Εκτός από τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης, προτείνεται ακόμη η άρση της απαγόρευσης της δωρεάς ωαρίων και ένα πιθανό άνοιγμα της παρένθετης μητρότητας για μη εμπορικούς σκοπούς.



Σήμερα η άμβλωση παραμένει στην Γερμανία παράνομη, εκτός από τις περιπτώσεις όπου είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας ή κινδυνεύει η ζωή της μητέρας ή η ψυχική ή σωματική υγεία της.

Επιπλέον, θα πρέπει να μεσολαβούν τουλάχιστον τρεις ημέρες μεταξύ της συμβουλευτικής συνάντησης της εγκύου και της ίδιας της άμβλωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε εξέλιξη η “Εβδομάδα Ταχύτητας” στη Γερμανία

Published

on

Από

Photo credits: planet_fox / pixabay

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η «Εβδομάδα Ταχύτητας», η μεγαλύτερη επιχείρηση ελέγχου ταχύτητας που διενεργείται ετησίως στους γερμανικούς δρόμους.

Η κορύφωση αναμένεται την Παρασκευή, με τον «μαραθώνιο καμερών ταχύτητας» (Blitzermarathon).

Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, η αστυνομία παρακολουθεί ακόμη πιο εντατικά, με ειδικά ραντάρ και συσκευές λέιζερ, την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα στους δρόμους.

Σταθερές και κινητές κάμερες καταγράφουν παραβάσεις, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε σημεία όπου οι είναι γνωστό ότι οδηγοί αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα από το προβλεπόμενο, σε σημεία συχνών ατυχημάτων και σε «ευάλωτες ζώνες», κοντά σε σχολεία, οίκους ευγηρίας, νοσοκομεία κλπ.

Σε κάποια κρατίδια, όπως η Βαυαρία, η αστυνομία κοινοποιεί εκ των προτέρων τις ακριβείς θέσεις των καμερών ταχύτητας, αλλά σε άλλα, όπως η Βάδη-Βυρτεμβέργη, ισχύει το αντίθετο.



Ενδεικτικά, το 2023 στην αντίστοιχη εβδομάδα, στην Βάδη-Βυρτεμβέργη οι κάμερες «άστραψαν» για περισσότερους από 13.000 οδηγούς.

Το Βερολίνο, η Κάτω Σαξονία, το Ζάαρλαντ και η Σαξονία δεν συμμετέχουν στην δράση, είτε επειδή οι αρχές θεωρούν ότι δεν έχει αποτέλεσμα είτε επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις.

Παραμένουν ωστόσο σε κανονική λειτουργία τα ισχύοντα μέτρα ελέγχου.



Η γερμανική λέσχη οδηγών ADAC εκφράζεται θετικά για την «Εβδομάδα Ταχύτητας», επισημαίνοντας την παιδαγωγική επίδρασή της, καθώς πολλοί οδηγοί θα δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και «θα συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους από την υπερβολική ταχύτητα».

Στο ίδιο πνεύμα τοποθετείται και το Σωματείο της Αστυνομίας: «Η δράση σημαίνει περισσότερη δουλειά για την αστυνομία, αλλά η προσπάθεια αξίζει. Αν το θέμα της υπερβολικής ταχύτητας απασχολήσει περισσότερο τους οδηγούς μία ημέρα ή μία εβδομάδα, τότε είναι μια καλή ημέρα και μια καλή εβδομάδα για την οδική ασφάλεια», δηλώνει ο εκπρόσωπος του σωματείου Μίχαελ Μέρτενς, επισημαίνοντας όμως ταυτόχρονα ότι χρειάζονται περισσότεροι έλεγχοι και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προκειμένου «να μην ατονήσει η πειθαρχία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Σχέδιο αναδιάρθρωσης για περιορισμό της παραγωγής ανακοίνωσε η Thyssenkrupp

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Γερμανίας, η Thyssekrupp, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει την δραστική μείωση της παραγωγής της στο εργοστάσιο του Ντούιζμπουργκ, όπου εργάζονται σήμερα 13.000 άτομα.

Σύμφωνα με την εταιρία, το συγκεκριμένο βήμα θεωρείται «απολύτως απαραίτητο» προκειμένου η Thyssenkrupp «να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και να οδηγήσει την παραγωγή χάλυβα από το εργοστάσιό της στο Ντούιζμπουργκ σε ασφαλές μέλλον».

Με αυτόν τον τρόπο, προσθέτει η εταιρία, θα μπορούν να διασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οι θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και να καταστεί βιώσιμη η βασική προμήθεια χάλυβα για την γερμανική βιομηχανία.



Στόχος της εταιρίας είναι να περιορίσει τη δυναμική της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στους 9 έως 9,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως, κάτι που αντιστοιχεί και στην παραγωγή των τελευταίων τριών ετών, έναντι των 11,5 εκατομμυρίων τόνων για τους οποίους είναι σχεδιασμένη η εγκατάσταση.

Η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση περιλαμβάνει και «μείωση των θέσεων εργασίας, η οποία δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ποσοτικά», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Thyssenkrupp επαναβεβαίωσε πάντως τον στόχο της για κλιματικά ουδέτερη παραγωγή χάλυβα το αργότερο έως το 2045.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Μόναχο, η πιο φιλική για τους πεζούς ευρωπαϊκή πόλη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις είναι από τις πιο προσβάσιμες στον κόσμο, ιδανικές για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι εννέα από τις δέκα πόλεις με τις καλύτερες υποδομές “περιπάτου” βρίσκονται στην Ευρώπη, με το Μόναχο να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενο στενά από το Μιλάνο, τη Βαρσοβία και το Ελσίνκι.

Έκθεση της ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών “Compare the Market Australia” ανέλυσε τις αποστάσεις, βαθμολόγησε την ασφάλεια, το κόστος των δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς και άλλους παράγοντες για να εντοπίσει τις καλύτερες πόλεις για να κυκλοφορήσει κανείς χωρίς αυτοκίνητο.

Εκτός Ευρώπης, μόνο το Τόκιο μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις, ακριβώς πάνω από τη Μαδρίτη, το Όσλο, την Κοπεγχάγη και το Άμστερνταμ, οι οποίες συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις βρέθηκαν στην κορυφή για τους “περιπάτους”, τον καιρό και την ασφάλεια.

Σε ορισμένες πόλεις, η οδήγηση είναι η μόνη επιλογή για να μετακινηθείτε. Σε άλλες, είναι πιο εύκολο να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο ή να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.



Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν την ιδανική πόλη που είναι φιλική προς τους πεζούς, η “Compare the Market Australia” εξέτασε οκτώ επιμέρους παράγοντες για να βρει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές.

Εξέτασαν 53 τοποθεσίες, κατατάσσοντάς τες ανάλογα με το πόσο φιλικές είναι προς τους πεζούς.

Το πιο σημαντικό είναι ότι λήφθηκε υπόψη ο αριθμός των μονοπατιών πεζοπορίας, που αναγράφεται στην εφαρμογή AllTrails για διαδρομές πεζοπορίας. Το Άμστερνταμ, το Όσλο και το Ελσίνκι σημείωσαν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία εδώ.

Επίσης, ελήφθησαν υπόψη το επίπεδο ασφάλειας σε μια πόλη, η μέση μηνιαία βροχόπτωση, οι πεζόδρομοι και το ποσοστό των κατοίκων που ζουν σε απόσταση 1 χλμ. με τα πόδια από χώρους υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Η εστίαση στους πεζόδρομους ήταν επίσης μέρος της έρευνας, με τη διαθεσιμότητα και το κόστος των δημόσιων συγκοινωνιών και των ποδηλατοδρόμων να παίζουν ρόλο.

Τελικά, το Μόναχο βγήκε πρώτο, χάρη στο σε μεγάλο βαθμό φιλικό προς τους πεζούς κέντρο της πόλης, τη γοητεία των δημόσιων κτιρίων και τα μεγάλα πάρκα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ καλή θέση συνολικά, με την ήπειρο να καταλαμβάνει 20 θέσεις από τις 53 πόλεις που αναλύθηκαν σε όλο τον κόσμο.



Πηγή: euronews.gr


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Με απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα “απειλεί” το υπ. Μεταφορών

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα «απειλεί» το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα.

Για «ελιγμό» του υπουργού Φόλκερ Βίσινγκ (FDP) προκειμένου «να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του», κάνει λόγω η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, ενώ και οι Πράσινοι απορρίπτουν την πρόταση.

Σε επιστολή του που αποκάλυψε η BILD προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της Bundestag, ο υπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στην πολύμηνη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία για το κλίμα, επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι η νομοθεσία δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ προκαλεί σημαντική νομική και πρακτική αβεβαιότητα, η οποία δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της κυβέρνησης».



Προειδοποιεί μάλιστα ότι, αν αυτό δεν συμβεί έως τα μέσα Ιουλίου, θα πρέπει να αντιδράσει με απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων, καθώς, όπως υποστηρίζει, μόνο έτσι μπορούν να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων σε αυτόν τον τομέα.

«Αυτός ο ισχυρισμός είναι απλώς ψευδής. Ένας υπουργός δεν πρέπει να προκαλεί αβάσιμη ανησυχία στους πολίτες», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούλια Φερλίντεν.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace ερμηνεύει την «απειλή» του υπουργού Μεταφορών ως «προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από λάθη της δικής του πολιτικής».

Ο υπουργός «προσπαθεί ξεδιάντροπα και με αδιαφάνεια να μετατρέψει τις συνέπειες της δικής του αποτυχίας σε πολιτική πίεση», δήλωσε η αρμόδια της οργάνωσης για θέματα κυκλοφορίας Κλάρα Τόμπσον, επίσης στο dpa, επισημαίνοντας ότι ο κ. Βίσινγκ εδώ και δύο χρόνια μπλοκάρει κάθε μέτρο προστασίας του κλίματος που σχετίζεται με την οδική κυκλοφορία και τώρα «ζωγραφίζει στον τοίχο σενάρια φρίκης προκειμένου να μη χρειαστεί να κάνει τίποτα».

Η Greenpeace αντιθέτως, εστιάζει την προσοχή της κυρίως στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων συγκοινωνιών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων.



Ο τομέας των μεταφορών έχει κατ’ επανάληψη υπερβεί τα υφιστάμενα όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και την Δευτέρα το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για Θέματα Κλίματος αναμένεται να επιβεβαιώσει το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Μεταφορών πρέπει να παρουσιάσει άμεσα ένα πρόγραμμα προκειμένου ο συγκεκριμένος τομέας να επιστρέψει στην τροχιά επίτευξης των στόχων, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως δεν έχει κατορθώσει έως τώρα να συμφωνήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις νομοθεσίας. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι εκπομπές καυσαερίων θα πρέπει έως το 2030 να έχουν μειωθεί κατά 65% σε σχέση με το 1990.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Νομιμοποίηση της άμβλωσης εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης εισηγείται Επιτροπή

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Γερμανία θα πρέπει να νομιμοποιήσει την άμβλωση εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης, εισηγείται η επιτροπή ειδικών που έχει συσταθεί από την καγκελαρία, παραμένει ωστόσο ασαφές εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα υιοθετήσει τις προτάσεις της.

Η άμβλωση είναι παράνομη στη Γερμανία, εκτός από την περίπτωση που η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας ή απειλείται η ζωή της εγκύου.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, η διακοπή πρέπει να γίνει εντός των πρώτων δώδεκα εβδομάδων από τη σύλληψη.

Η Επιτροπή για την Αναπαραγωγική Αυτοδιάθεση και την Αναπαραγωγική Ιατρική που συστάθηκε πέρυσι από την καγκελαρία αποτελείται από 18 επιστήμονες της ιατρικής, της ψυχολογίας, της δεοντολογίας και της νομικής, με στόχο να διερευνήσει την ανάγκη αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο για τις αμβλώσεις, τη δωρεά ωαρίων και την παρένθετη μητρότητα.

Η έκθεση της επιτροπής αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, το περιοδικό Der Spiegel και η Sueddeutsche Zeitung ωστόσο δημοσιεύουν ήδη τη σχετική πληροφορία.



«Η θεμελιώδης παρανομία της άμβλωσης στα πρώτα στάδια της κύησης δεν μπορεί πλέον να υποστηριχθεί (…) Οι ισχύοντες κανόνες δεν αντέχουν στον συνταγματικό, τον διεθνή και τον ευρωπαϊκό νομικό έλεγχο», αναφέρεται στην έκθεση, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνεται πάντως από την επιτροπή, η διακοπή της κύησης μετά την 22η εβδομάδα θα πρέπει να παραμείνει εκτός νόμου, αλλά διευκρινίζεται ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να αποφασίσουν για το ακριβές χρονικό σημείο όπου θα τεθεί το όριο, εντός των 22 εβδομάδων.

Η διαρροή της έκθεσης έχει προκαλέσει ήδη πολιτική αντιπαράθεση.

«Η θεμελιώδης νομιμοποίηση των αμβλώσεων έρχεται σε αντίθεση με το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή και με τη νομολογία του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου», δήλωσε στο Spiegel η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Αντρέα Λίντχολτς.



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν δήλωσε ότι η σύσταση της επιτροπής προβλέπεται στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και ζήτησε να επιτραπεί πρώτα στους ειδικούς να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Κατόπιν, πρόσθεσε, θα υπάρξει συζήτηση σχετικά με τις κοινωνικές, ηθικές και νομικές παραμέτρους του θέματος.

«Ο καγκελάριος επιμένει ότι αυτό το θέμα πρέπει να τεθεί με την απαιτούμενη ευαισθησία και τον απαραίτητο σεβασμό. Πρόκειται για ένα θέμα που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη πόλωση και όξυνση και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 ώρες ago

Επίσημη επίσκεψη Φ. Φόρτωμα στη Ν. Υόρκη και επαφές με την Ελληνική Ομογένεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ώρες ago

Γερμανία: Επιφυλακτική η κυβέρνηση περί νομιμοποίησης της άμβλωσης εντός των πρώτων 12 εβδομάδων κύησης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ώρες ago

Σε εξέλιξη η “Εβδομάδα Ταχύτητας” στη Γερμανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ8 ώρες ago

Διάκριση φοιτητικής ομάδας του ΑΠΘ για καινοτόμα συσκευή προστασίας θαλάσσιων ειδών

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ18 ώρες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες ago

Σπάνιο σεληνιακό γεγονός ίσως ρίξει φως στη σχέση του Στόουνχεντζ με το φεγγάρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ιστορικό ρεκόρ ζέστης για την εποχή στον ιαπωνικό βορρά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

EASA: Συστάσεις στις αεροπορικές εταιρείες για προσοχή στον ισραηλινό και τον ιρανικό εναέριο χώρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Στην Αθήνα η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Η καρδιά του ελληνισμού χτύπησε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

ΑΡΘΡΑ3 εβδομάδες ago

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΒΙΝΤΕΟ3 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΑΡΘΡΑ4 εβδομάδες ago

Απογοητευτικά τα νούμερα συμμέτοχής μέχρι τώρα από τους απόδημους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Η νομιμοποίηση της κάνναβης πέρασε και από την Bundestag

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συμφωνία Deutsche Bahn – μηχανοδηγών για μείωση των ωρών εργασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Το προφίλ της παγκόσμιας αυτοκίνησης το 2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Μήνυμα ΠτΔ Κατ. Σακελλαροπούλου προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

ΒΙΝΤΕΟ3 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV3 έτη ago

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis