Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίκαλα «Οικία Κανέλλου»: Ενας δήμος ανθρώπινος και στοργικός για όλους

Published

on

«Οικία Κανέλλου» για τη μασκότ στη γειτονιά του Δημαρχείου Τρικκαίων Foto: Δήμος Τρικκαίων

«Οικία Κανέλλου» για τη μασκότ στη γειτονιά του Δημαρχείου Τρικκαίων

 

Ο Κανέλλος είναι ο καφετής φύλακας της γειτονιάς του Δημαρχείου Τρικκαίων. Περιτριγυρίζει τη γειτονιά και είναι συνάμα η μασκότ του Δημαρχείου και των πέριξ καταστημάτων.

Ενας Τρικαλινός τον φροντίζει, αλλά παρατήρησε ότι ο Κανέλλος ήταν άστεγος. Ζήτησε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου, «να γίνει κάτι». Αμέσως τα συνεργεία του Μύλου των Ξωτικών έπιασαν δουλειά και δημιούργησαν την Οικία Κανέλλου.

«Οικία Κανέλλου» για τη μασκότ στη γειτονιά του Δημαρχείου Τρικκαίων

Με πατάκι εισόδου, με ζεστό στρώμα, ο Κανέλλος κοιμάται τα βράδια – ενίοτε και τα μεσημέρια, αν είναι κουρασμένος.
Και πώς να μην είναι; Τόσα καταστήματα πρέπει να φροντίσει, με τόσους να φωτογραφηθεί και να ανταλλάξει αγκαλιές. Τα παιδιά, φυσικά, τον λατρεύουν. Και είναι οι ημέρες των Χριστουγέννων, οι ημέρες του Μύλου των Ξωτικών, που αποδεικνύουν ότι η «ζεστασιά», μας αφορά όλους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεχνητή νοημοσύνη: Το μικροσκόπιο ARM της Google ανιχνεύει καρκινικά κύτταρα σε δευτερόλεπτα

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Google και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συνεργάστηκαν χρόνια για να κατασκευάσουν ένα μικροσκόπιο που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του καρκίνου.

Σύμφωνα με έκθεση του CNBC, το Μικροσκόπιο Επαυξημένης Πραγματικότητας (ARM) κόστισε 90.000 -100.000 δολάρια και είναι ένα ελπιδοφόρο εργαλείο για μικρά νοσοκομεία και εγκαταστάσεις για έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία του καρκίνου. Η Google έχει επίσης κάνει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το εργαλείο.

Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, με σχεδόν 10 εκατομμύρια θανάτους το 2020. Οι πιο συχνές μορφές καρκίνου αφορούν το μαστό, τον πνεύμονα, το κόλον, τον προστάτη, το δέρμα και το στομάχι.

Κάθε χρόνο, περίπου 400.000 παιδιά εμφανίζουν καρκίνο.

Το ARM της Google μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο σε δευτερόλεπτα. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό το μικροσκόπιο είναι ότι ενισχύει τον «χάρτη θερμότητας» στο οπτικό πεδίο όταν ο πιθανός καρκινικός ιστός τοποθετείται στο χώρο του δείγματος για παρατήρηση.

Ο χάρτης θερμότητας βοηθά τον γιατρό να χαρακτηρίσει το δείγμα καθώς κατευθύνει την προσοχή του σε περιοχές ενδιαφέροντος που είναι ιδιαίτερα πιθανό να είναι καρκινικές. Επιπλέον, εάν ο παθολόγος θέλει να κάνει μεγέθυνση στην περιοχή του θερμικού χάρτη, μια νέα εικόνα θα καταγραφεί σε πραγματικό χρόνο και ένας νέος χάρτης θερμότητας θα προστεθεί στο οπτικό πεδίο. Αυτό θα βοηθούσε τον γιατρό να διερευνήσει περαιτέρω το δείγμα.

Η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να εμπλέκεται όταν οι ψηφιακές εικόνες που καταγράφονται από την κάμερα του μικροσκοπίου παρέχονται σε μια υπολογιστική μονάδα.

Η υπολογιστική μονάδα περιλαμβάνει έναν αναγνωριστικό προτύπων μηχανικής μάθησης εκπαιδευμένο σε μεγάλα σύνολα δεδομένων – σε αυτήν την περίπτωση, εικόνες μικροσκοπίου καρκινικών δειγμάτων. Ο αναγνωριστής προτύπων εκπαιδεύεται να αναγνωρίζει περιοχές ενδιαφέροντος σε μια εικόνα, όπως καρκινικά κύτταρα ή ιστοί, ιοί ή βακτήρια κ.λπ.

Η αναφορά του CNBC αναφέρει ότι το ARM δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Όμως, η αρχική έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη και θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για παθολόγους σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε μια δεύτερη γνώμη.

Ένα θεμελιώδες πρόβλημα με τον καρκίνο είναι ότι συχνά διαγιγνώσκεται αργά. Ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες με συστήματα υγείας και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ο καρκίνος συχνά ανιχνεύεται στο τελευταίο στάδιο. Αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά του γιατρού καθώς ο καρκίνος αντιμετωπίζεται πιο εύκολα όταν ανιχνεύεται έγκαιρα.

Υπάρχουν 13 ARMs στον κόσμο, ένα από τα οποία σε μια εγκατάσταση της Mitre λίγο έξω από την Ουάσιγκτον. Η Mitre είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνεργάζεται με κυβερνητικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων που αφορούν την τεχνολογία, ανέφερε η έκθεση του CNBC.

«Δεν είναι μόνο η δουλειά σου να λες “Αυτός είναι καρκίνος, είναι αυτό το είδος καρκίνου”. Μέρος της δουλειάς είναι να λες “Αποκλείεται να είναι καρκίνος” που μπορεί να σας τρομάζει κάποιον που δουλεύει μόνος. Θα μου άρεσε πολύ να έχω ένα μικροσκόπιο επαυξημένης πραγματικότητας στο Γκουάμ, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάποιος άλλος που βοηθάει», δήλωσε ο Δρ. Niels Olson, επικεφαλής ιατρός της Μονάδας Αμυντικής Καινοτομίας του Υπουργείου Άμυνας, που δημιουργήθηκε το 2015 για να βοηθήσει τον στρατό να ενσωματώσει και να φέρει στο κοινό την σύγχρονη εμπορική τεχνολογία αιχμής.

Πηγή: ertnews.gr

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ψηφιακό διαβατήριο δοκιμάζει η Φινλανδία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Φινλανδία δοκιμάζει από τα τέλη Αυγούστου το ψηφιακό διαβατήριο στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι, ώστε να επιταχύνει τις διαδικασίες ελέγχου στα σύνορα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα της ψηφιακής ταυτότητας ταξιδιού ή DTC άρχισε στις 28 Αυγούστου για τις πτήσεις των αερογραμμών Finnair προς τρεις βρετανικούς προορισμούς: το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο, εξήγησαν οι υπεύθυνοι της πειραματικής αυτής εφαρμογής.

Ο ταξιδιώτης πρέπει να κατεβάσει μια ειδική εφαρμογή στο DTC. Στη συνέχεια, πρέπει να εγγραφεί σε ειδικό αστυνομικό τμήμα στη φινλανδική πρωτεύουσα όπου δημιουργείται ένα ψηφιακό αντίγραφο του διαβατηρίου του σαρώνοντας το τσιπ που περιλαμβάνεται σε αυτό.

Φωτογραφίζεται και εκεί για να επιτρέψει την αναγνώριση προσώπου στο αεροδρόμιο.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα “είναι ένα πρώτο βήμα που δίνει μια ιδέα για το πώς θα ταξιδεύουμε στο μέλλον. Αλλά οι δύο κύριοι λόγοι (αυτού του εγχειρήματος) είναι η ταχύτητα και η ασφάλεια“, εξήγησε ο Μίκο Βαϊσάνεν, επιθεωρητής των Φινλανδών συνοριοφυλάκων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εν λόγω εμπειρία του ψηφιακού διαβατηρίου είναι μια παγκόσμια πρωτιά, λένε οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Στο αεροδρόμιο υπάρχει μια σειρά για τους ταξιδιώτες που είναι εξοπλισμένοι με το DTC για τους συνοριακούς ελέγχους.

Ο ταξιδιώτης σαρώνει το κλειστό του διαβατήριο κοιτάζοντας μια κάμερα, ένας συνοριοφύλακας συγκρίνει το πρόσωπό του με τη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια μπορεί να περάσει τον έλεγχο.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο τσιπ του διαβατηρίου στάλθηκαν προηγουμένως στο σύστημα επιθεώρησης των συνοριοφυλάκων, το οποίο ήταν σε θέση να ελέγξει το ιστορικό, εξηγεί ο Βαϊσάνεν.

Μια μόνο εγγραφή σε αστυνομικό τμήμα απαιτείται και ο ταξιδιώτης μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το DTC όσο θέλει, με τον μόνο περιορισμό να καταχωρήσει το ταξίδι του εκ των προτέρων στην εφαρμογή για κινητά.

“Έχουμε επιβάτες που ταξιδεύουν με το DTC καθημερινά”, υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του πιλοτικού προγράμματος, που εξηγεί ότι δεν διαθέτει ακόμη περισσότερα στατιστικά στοιχεία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Φινλανδία περιμένει να δει ποια νομοθετική πρόταση θα κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με αυτό το θέμα προτού εξετάσει το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης αυτού του ψηφιακού διαβατηρίου στο υφιστάμενο σύστημα ελέγχου της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 βήματα που πρέπει να κάνουμε αν έχουμε πέσει θύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος»

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να πέσει κάποιος θύμα μίας απάτης ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing). Τι μπορούμε να κάνουμε, όμως, αν κάνουμε κλικ σε έναν σύνδεσμο και ξαφνικά συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί και να ήταν απάτη;

Η παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας ESET παρουσιάζει δέκα βήματα που μπορούμε να κάνουμε αφού έχουμε τσιμπήσει το… δόλωμα.

1. Δεν δίνουμε περισσότερες πληροφορίες.

Εάν έχουμε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που μας δημιουργεί κάποιες υποψίες, αλλά έχουμε κάνει κλικ στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο, αποφεύγουμε να μοιραστούμε οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και δεν δίνουμε τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού μας.

2. Αποσυνδέουμε τη συσκευή μας από το διαδίκτυο.

Ορισμένες επιθέσεις phishing μπορεί να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό, να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με εμάς και τη συσκευή μας ή να αποκτήσουν απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής που έχει παραβιαστεί. Για να μετριάσουμε τη ζημιά, αρχίζουμε από την αποσύνδεση της παραβιασμένης συσκευής από το διαδίκτυο.

3. Δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μας.

Η αποσύνδεση από το διαδίκτυο θα αποτρέψει την αποστολή περισσότερων δεδομένων στον κακόβουλο διακομιστή, όμως τι γίνεται με τα δεδομένα μας που εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο;

Θα πρέπει να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων μας, κυρίως των ευαίσθητων εγγράφων ή των αρχείων με υψηλή προσωπική αξία, όπως φωτογραφίες και βίντεο. Βεβαίως, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μας μετά την επίθεση μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς ενδέχεται να έχουν ήδη παραβιαστεί από κακόβουλο λογισμικό και να δημιουργήσουμε αντίγραφα ασφαλείας και του κακόβουλου λογισμικού. Γι’ αυτό θα πρέπει να δημιουργούμε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων μας τακτικά και προληπτικά.

Εάν το κακόβουλο λογισμικό πλήξει τη συσκευή μας, μπορούμε να ανακτήσουμε τα δεδομένα μας από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ένα στικάκι USB ή μία υπηρεσία αποθήκευσης στο cloud.

4. Εκτελούμε την εντολή σάρωσης για κακόβουλο λογισμικό και για άλλες απειλές χρησιμοποιώντας λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό από αξιόπιστο πάροχο, ενώ η συσκευή είναι ακόμη αποσυνδεδεμένη από το διαδίκτυο.

Ιδανικά, θα ήταν χρήσιμο να εκτελέσουμε μία δεύτερη σάρωση χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, το δωρεάν online σκάνερ της ESET. Εάν ο σαρωτής εντοπίσει ύποπτα αρχεία, ακολουθούμε τις οδηγίες για να τα αφαιρέσουμε.

5. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, δηλαδή επαναφοράς της συσκευής μας στην αρχική κατάσταση με την αφαίρεση όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών και αρχείων.

Ωστόσο, ορισμένοι τύποι κακόβουλου λογισμικού μπορεί να παραμείνουν στη συσκευή ακόμη και μετά την πλήρη επαναφορά, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι η διαγραφή της κινητής συσκευής ή του υπολογιστή μας θα απομακρύνει επιτυχώς κάθε απειλή. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι μη αναστρέψιμη και θα διαγράψει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα τοπικά, γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας.

6. Αλλάζουμε τους κωδικούς μας.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» μπορεί να μας εξαπατήσουν ώστε να αποκαλύψουμε τα ευαίσθητα δεδομένα μας, όπως αριθμούς ταυτότητας, στοιχεία τραπεζικών και πιστωτικών καρτών ή κωδικούς. Ακόμη και όταν δεν δίνουμε τα στοιχεία μας, είναι πιθανό, αν έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή, να τα εντοπίσει. Αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να αλλάξουμε αμέσως τα στοιχεία της σύνδεσής μας σε διαφορετικούς λογαριασμούς.

7. Επικοινωνούμε με τράπεζες, αρχές και παρόχους υπηρεσιών εάν έχουμε δώσει στοιχεία τραπεζικής/πιστωτικής κάρτας ή στοιχεία σύνδεσης για μία ιστοσελίδα με πρόσβαση στις κάρτες μας.

Η κάρτα μπορεί να μπλοκαριστεί ή να παγώσει για να αποτραπεί μελλοντική απάτη και να αποτρέψουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν οικονομικές απώλειες.

8. Ελέγχουμε τη δραστηριότητά μας στους λογαριασμούς.

Οι κυβερνοεγκληματίες που εισβάλλουν με επιτυχία σε μία από τις συσκευές ή τους λογαριασμούς μας μπορεί να προσπαθήσουν να εδραιώσουν την παρουσία τους εκεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορεί να αλλάξουν τα στοιχεία σύνδεσης, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους αριθμούς τηλεφώνου ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους βοηθήσει να εδραιώσουν τα κεκτημένα τους στον λογαριασμό μας.

Ελέγχουμε τη δραστηριότητά μας στους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις τραπεζικές πληροφορίες και το ιστορικό των ηλεκτρονικών αγορών μας. Αν, για παράδειγμα, εντοπίσουμε πληρωμές που μας φαίνονται παράξενες, άγνωστες ή μη εξουσιοδοτημένες, το αναφέρουμε, αλλάζουμε τα στοιχεία της σύνδεσής μας και ζητάμε επιστροφή χρημάτων.

9. Αναζητάμε μη αναγνωρισμένες συσκευές.

Εάν οι χάκερς έκλεψαν τα στοιχεία του λογαριασμού μας, οι πιθανότητες είναι ότι προσπάθησαν να συνδεθούν από τη δική τους συσκευή. Οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης διατηρούν αρχείο των τρεχουσών συνεδριών σύνδεσης στο πλαίσιο των ρυθμίσεων απορρήτου. Το ελέγχουμε και πραγματοποιούμε αναγκαστική αποσύνδεση για κάθε άγνωστη συσκευή.

10. Ειδοποιούμε φίλους, επαφές, παρόχους υπηρεσιών και τον εργοδότη μας.

Μερικές φορές οι απατεώνες χρησιμοποιούν τη λίστα επαφών μας σε έναν παραβιασμένο λογαριασμό για να διασπείρουν συνδέσμους ηλεκτρονικού ψαρέματος ή ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Λαμβάνουμε μέτρα για να αποτρέψουμε κι άλλους να πέσουν θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ο στρατός ζητά τη βοήθεια του κοινού για να εντοπίσει ένα… εξαφανισμένο F-35

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να ψάχνει ένα μαχητικό F-35 το οποίο «εξαφανίστηκε» την Κυριακή έπειτα από ένα ατύχημα κοντά σε μια αεροπορική βάση στη Νότια Καρολίνα και ζήτησε τη… βοήθεια του κοινού για να το εντοπίσει.

Ο κυβερνήτης του F-35B Lightning II χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης και σώθηκε, όπως ανέφερε η διοίκηση της Βάσης Τσάρλεστον.

«Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες μας να εντοπίσουν το F-35, σας παρακαλούμε καλέστε στο Κέντρο Αμυντικών Επιχειρήσεων της Βάσης», έγραψε στην πλατφόρμα X η διοίκηση, δίνοντας και ένα τηλέφωνο με το οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες.

Το κυριότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αεροσκάφους, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εντοπιστεί από τα ραντάρ και διαθέτει προηγμένους αισθητήρες και άλλα όργανα.

Με βάση την τελευταία, γνωστή θέση του αεροπλάνου, οι έρευνες επικεντρώνονται στα βόρεια της Βάσης Τσάρλεστον, γύρω από τις λίμνες Μόλτρι και Μάριον. Αυτό όμως σημαίνει ότι το μαχητικό μπορεί να συνετρίβη στο νερό, κάτι που καθιστά ακόμη δυσκολότερο τον εντοπισμό του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παρέπεμψε για περισσότερες διευκρινίσεις στην Πολεμική Αεροπορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί η ασφάλιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πιο ακριβή από αυτήν ενός συμβατικού

Published

on

Από

Η φόρτιση εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους στα ηλεκτρικά οχήματα, με ασφαλιστήρια να καλύπτουν εκτός των άλλων και και την ευθύνη τρίτων εάν κάποιος σκοντάψει στο καλώδιο που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Οι επισκευές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά από κάποιο ατύχημα είναι σημαντικά πιο ακριβές από τις επισκευές των συμβατικών οχημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι η επισκευή τους είναι πιο δαπανηρή για τις ασφαλιστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα τα ασφάλιστρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι πιο ακριβά.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την άλλη στοιχίζουν περισσότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα η αντικατάστασή τους σε περίπτωση κλοπής ή ατυχήματος να στοιχίζει περισσότερο στην ασφαλιστική εταιρεία.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχουν χαμηλότερο κόστος για σέρβις και συντήρηση, λόγω των λιγότερων κινούμενων ανταλλακτικών και της απλούστερης χρήσης του ηλεκτροκινητήρα που πλέον δεν χρειάζεται λάδια, φίλτρα, μπουζί και άλλα αναλώσιμα ανταλλακτικά κατά τη διάρκεια του σέρβις, υπάρχουν ανταλλακτικά που είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Τα ελαφριά πάνελ του αμαξώματος είναι φτιαγμένα από άνθρακα και αλουμίνιο που ανεβάζουν το κόστος κατά την διάρκεια της επισκευής. Ενώ οι μπαταρίες των EV προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό σε περίπτωση σύγκρουσης, είναι δαπανηρή η αντικατάστασή τους εάν καταστραφούν.

Πέρυσι, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την CCC Intelligent Solutions έδειξαν ότι το 50% των αξιώσεων περιελάμβανε αντικατάσταση της μπαταρίας.

Οι καθυστερήσεις στη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών που αφορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με τα ισοδύναμα συμβατικά αυτοκίνητα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την επισκευή τους, άρα υψηλότερες χρεώσεις για όχημα αντικατάστασης.

Οι τεχνικοί φανοποιείων για να μπορέσουν να ασχοληθούν και να επιδιορθώσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρέπει να έχουν επιπλέον εκπαίδευση, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερα ωριαία εργατικά, άρα μεγαλύτερη αποζημίωση.

Τέλος, η φόρτιση εγκυμονεί πρόσθετους κινδύνους στα ηλεκτρικά οχήματα, με ασφαλιστήρια συμβόλαια να καλύπτουν εκτός των άλλων τα καλώδια φόρτισης, τους διάφορους συνδέσμους και τους ταχυφορτιστές, ενώ στα δεδομένα της ασφάλισης περιλαμβάνεται και η ευθύνη τρίτων εάν κάποιος σκοντάψει στο καλώδιο που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο και τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Apple επικαιροποιεί το λογισμικό του iPhone 12 στη Γαλλία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Apple ανακοίνωσε πως θα εκδώσει μια επικαιροποίηση λογισμικού για τους χρήστες του iPhone 12 στη Γαλλία για να διευθετήσει μια διένεξη με τη γαλλική ρυθμιστική αρχή η οποία έδωσε εντολή να ανασταλούν οι πωλήσεις του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου στη χώρα επειδή παραβιάζει τα όρια έκθεσης σε ακτινοβολία.

Η γαλλική κυβέρνηση καλωσόρισε την κίνηση αυτή και δήλωσε πως η επικαιροποίηση του λογισμικού θα δοκιμασθεί γρήγορα και αναμένεται ότι θα επιτρέψει να επαναληφθούν οι πωλήσεις αυτού του σχετικά παλαιού μοντέλου, που είχε κυκλοφορήσει το 2020.

Το Βέλγιο είχε ανακοινώσει ότι θα εξετάσει ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12 μετά την αναστολή των πωλήσεών του από τη Γαλλία, καλωσόρισε επίσης την κίνηση, όμως δήλωσε πως θα συνεχίσει τη δική του επανεξέταση του τηλεφώνου και άλλων μοντέλων.

«Θα εκδώσουμε μια επικαιροποίηση λογισμικού για χρήστες στη Γαλλία για να καλύψουμε το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τη γαλλική ρυθμιστική αρχή. Προσδοκούμε το iPhone 12 να συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στη Γαλλία», ανέφερε σε δήλωσή της η Apple.

Ωστόσο η εταιρεία συνέχισε να αμφισβητεί τα γαλλικά ευρήματα για την ακτινοβολία, υποστηρίζοντας πως το iPhone έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ότι συμβαδίζει με τις παγκόσμιες προδιαγραφές.

Ειδικοί της βιομηχανίας λένε πως δεν υπήρξαν κίνδυνοι για την ασφάλεια επειδή τα όρια, που τίθενται από τις ρυθμιστικές αρχές και αφορούν τον κίνδυνο εγκαυμάτων ή καρδιακής προσβολής από την ακτινοβολία του τηλεφώνου, ορίζονται πολύ κάτω από τα επίπεδα για τα οποία οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πως προκαλούν βλάβη.

«Υποψιάζομαι πως το όλο επεισόδιο θα ξεχαστεί γρήγορα», λέει ο Μπεν Γουντ, επικεφαλής αναλυτής στη CCS Insight, υπογραμμίζοντας πως το iPhone 12 είναι ένα παλιό μοντέλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ15 λεπτά ago

Τεχνητή νοημοσύνη: Το μικροσκόπιο ARM της Google ανιχνεύει καρκινικά κύτταρα σε δευτερόλεπτα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες ago

Eurostat: Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες ago

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να αγωνιστούμε μαζί για να αλλάξει η πατρίδα μας πορεία»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

Γαλλογερμανική έκθεση: «Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να υποδεχτεί νέα κράτη μέλη»

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ8 ώρες ago

Δωρεάν μαθήματα γερμανικών από την Κοινότητα των Ελλήνων στο Βούπερταλ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Επιστήμονες ανέπτυξαν «έξυπνη» σκουριά που καθαρίζει το νερό από τους ρύπους και τις βλαβερές ορμόνες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Το ψηφιακό διαβατήριο δοκιμάζει η Φινλανδία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: “Εθνική Ημέρα Διαμαρτυρίας” για την επιβίωση των κλινικών

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το Ζαγόρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Κανονικά οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια σήμερα

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσης εργασίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα ελληνόπουλα της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ευκολότερη η χορήγηση υπηκοότητας μετά την έγκριση νομοσχεδίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Τη Βασική Ασφάλεια Τέκνων θεσπίζει η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια είναι τόσο ακριβά;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Βρετανικό Μουσείο: “Περίπου 2.000” αντικείμενα έχουν κλαπεί, κάποια έχουν ήδη εντοπιστεί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Πυροβολισμοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Συμφωνία Ρωσίας – ΗΠΑ για πρόσθετη αποστολή αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

30 βαθμούς μέσα σε τέσσερις ημέρες έπεσε η θερμοκρασία στην Ελβετία!

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Μονή Οσίου Λουκά: Ξεκινούν οι επεμβάσεις αποκατάστασης μετά την πυρκαγιά

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis