Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Νεαρή Γερμανίδα, μέλος του ΙΚ, κατηγορείται ότι σκότωσε μια 5χρονη “σκλάβα” στο Ιράκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια 27χρονη Γερμανίδα, που φέρεται ως μέλος της “αστυνομίας ηθών” του Ισλαμικού Κράτους, κατηγορείται για τη δολοφονία μιας 5χρονης “σκλάβας” και για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στο Ιράκ.

Οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι η γυναίκα κρατούσε το 5χρονο κοριτσάκι με τη βοήθεια του συζύγου της, ο οποίος δεν είναι Γερμανός και δεν βρίσκεται στη Γερμανία. Το 2015 η Τζένιφερ Β. (τηρώντας τον αυστηρό νόμο περί προσωπικών δεδομένων, οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το πλήρες ονοματεπώνυμο της κατηγορούμενης) και ο σύζυγός της φέρονται ότι αλυσόδεσαν το παιδί έξω, κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιράκ και το άφησαν να πεθάνει από δίψα.

Η γυναίκα έφυγε από τη Γερμανία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ κάποια στιγμή από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2016, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καρλσρούης. Εκεί εργαζόταν για την λεγόμενη “αστυνομία ηθών” των τζιχαντιστών, δηλαδή φρόντιζε να εφαρμόζονται οι αυστηροί κανόνες του ΙΚ όσον αφορά την ενδυμασία και τη συμπεριφορά των γυναικών.

Φέρεται επίσης ότι λάμβανε “μισθό” από 70 μέχρι 100 δολάρια μηνιαίως για να περιπολεί σε πάρκα στις πόλεις Φαλούτζα και Μοσούλη, τα πρώην προπύργια του ΙΚ στο Ιράκ. Το 2016 η Τζένιφερ Β. συνελήφθη στην Άγκυρα και κατόπιν απελάθηκε στη Γερμανία. Συνελήφθη ξανά στα τέλη Ιουνίου στη Βαυαρία, ενώ προσπαθούσε να φύγει για τη Συρία.

Είναι η πρώτη φορά που οι γερμανικές αρχές συλλαμβάνουν μια γυναίκα μέλος του ΙΚ που επιστρέφει από τη Μέση Ανατολή. Η εισαγγελία έκανε γνωστό ότι οι ανακριτές χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για να στοιχειοθετήσουν μια κατηγορία σε βάρος της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-DPA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Sperrkonto: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τον blocked account

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Sperrkonto: Τι είναι, σε ποιους χρειάζεται και πώς μπορείτε να ανοίξετε έναν στην Γερμανία

Ένας Sperrkonto (blocked account) είναι απαραίτητος σε κάθε πολίτη εκτός ΕΕ που επιθυμεί να σπουδάσει ή να εργαστεί στη Γερμανία. Πώς μπορείτε λοιπόν να ανοίξετε έναν;

Αρχικά ας δούμε τι είναι ο Sperrkonto (blocked account – BA)

Ένας Sperrkonto (blocked account) είναι διαφορετικός από έναν κανονικό τραπεζικό λογαριασμό, δεδομένου ότι σε αυτόν αποταμιεύει ο κάτοχός του ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για τον αριθμό των μηνών που σκοπεύει να ζήσει στη Γερμανία. Ο BA είναι ένας τρόπος να δείξει κάποιος στις γερμανικές αρχές μετανάστευσης ότι έχει αρκετά χρήματα για να συντηρήσει τον εαυτό του κατά τη διάρκεια των σπουδών του ή της αναζήτησης εργασίας. Όλα τα χρήματα που ζητούν οι γερμανικές αρχές τα επιστρέφουν στο ακέραιο. Πιο συγκεκριμένα, καταβάλλεται μηνιαίως στον κάτοχο του λογαριασμού – βάσει του υπολογισμού του 2018- το ποσό των 720 ευρώ για το χρονικό διάστημα που σκοπεύει να μείνει στη Γερμανία.

Ποιος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για Sperrkonto (blocked account);

Σε γενικές γραμμές, οποιοσδήποτε, ο οποίος προέρχεται από χώρα εκτός της ΕΕ και δεν θα έχει εισόδημα στη Γερμανία μπορεί να υποβάλει αίτηση. Απαιτείται από τους σπουδαστές που έχουν ήδη γίνει δεκτοί στη Γερμανία, καθώς και από άτομα που αναζητούν εργασία, οικιακές βοηθούς και εκπαιδευόμενους.

Δεν χρειάζεστε έναν blocked account αν έρχεστε στη Γερμανία με μια πλήρως χρηματοδοτούμενη υποτροφία από έναν έγκριτο οργανισμό, όπως το DAAD ή το Fulbright.

Εάν προέρχεστε από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Νότια Κορέα, είναι πιθανό να έρθετε στη Γερμανία με visa διαμονής τριών μηνών και να υποβάλετε αίτηση για το συγκεκριμένο λογαριασμό ενώ βρίσκεστε ήδη στη Γερμανία.

Για όσους προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο: Θα τους επηρεάσει το Brexit;

Δεν είναι σαφές αν και κατά πόσο θα επηρεαστούν οι πολίτες από το Ηνωμένο Βασίλειο αφού δεν θα είναι πια στην ΕΕ, σύμφωνα με τις δρομολογούμενες εξελίξεις. Οπότε είναι πολύ πιθανό οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να χρειάζονται ΒΑ.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες όπως ο Καναδάς έχουν ήδη ένα ειδικό καθεστώς. Οι κάτοικοι δεν χρειάζονται blocked account, παρά το γεγονός ότι η χώρα προφανώς δεν ανήκει στην ΕΕ. Επομένως, ειδικά στην περίπτωση ενός ήπιου Brexit, δεν είναι απίθανο να απαλλαχθούν από αυτή την υποχρέωση όσοι προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Πώς μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα σε έναν Sperrkonto (blocked account);

Είναι δυνατό να μεταφέρετε χρήματα σε έναν blocked account μέσω υπηρεσιών όπως το Transferwise, το οποίο σας επιτρέπει να στέλνετε χρήματα και συνάλλαγμα από χώρα σε χώρα με ένα μικρό επιπλέον κόστος της τάξεως του 0,5%. Οι μεταφορές συνήθως χρειάζονται έως και πέντε ημέρες για να ολοκληρωθούν, και μερικές φορές λίγο περισσότερο, ανάλογα με την τράπεζα.

Εάν δεν έχετε τα χρήματα αυτά, μπορείτε να λάβετε μια λεγόμενη Verpflichtungserklärung (δήλωση δέσμευσης). Αυτό ισχύει μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως και να έχει τη δήλωση αυτή μπορεί να σας την παρέχει Γερμανός πολίτης. Επίσης, δεδομένου ότι συνεπάγεται μεγάλους δυνητικούς κινδύνους για τον πάροχο, δεν χρησιμοποιείται τακτικά. 

Πόσα χρήματα πρέπει να βάλετε σε έναν blocked account;

Είτε ταξιδεύετε στη Γερμανία ως φοιτητής ανταλλαγής είτε ως οικιακή βοηθός, θα χρειαστεί να καταθέσετε το ίδιο ποσό, το οποίο είναι 8.640 ευρώ ετησίως. Δηλαδή 720 ευρώ το μήνα, τα οποία σας καταβάλλονται. 

Εάν φύγετε από τη Γερμανία νωρίτερα από ό, τι είχατε προγραμματίσει, θα χρειαστείτε μια επίσημη επιστολή από τις αρχές μετανάστευσης για να πάρετε μια τελική «εντολή κλεισίματος» του λογαριασμού από την τράπεζα.

Πού μπορείτε να ανοίξετε έναν Sperrkonto (blocked account);

Υπάρχουν πολλές τράπεζες που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα. Ωστόσο, δεν προσφέρουν όλες τη δυνατότητα απλού ανοίγματος λογαριασμού στο διαδίκτυο. Η αναζήτηση υπηρεσιών που επιτρέπουν το άνοιγμα λογαριασμών στο διαδίκτυο δεν είναι μόνο πιο βολική διαδικασία αλλά συχνά ο μόνος τρόπος για σπουδαστές ή για άτομα που αναζητούν εργασία από χώρες που απαιτείται visa για να εισέλθουν στη Γερμανία.

Μέσω κυβερνητικών πιστοποιημένων υπηρεσιών και τραπεζών όπως η X-patrio, η Finitiba και η Deutsche Bank, είναι εύκολο συμπληρώνοντας ένα ηλεκτρονικό έντυπο, να λάβετε επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στη συνέχεια να μεταφέρετε χρήματα.

Έτσι θα έχετε ένα νέο λογαριασμό που μπορείτε να φέρετε μαζί σας στη γερμανική πρεσβεία αφού πρώτα ζητήσετε μια συνάντηση για να υποβάλετε αίτηση για visa.

Ωστόσο, εάν είστε ήδη στη Γερμανία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μέσω των ακόλουθων διαπιστευμένων τραπεζών που προσφέρουν blocked accounts: Hypoverienbank, Commerzbank και Postbank. Οι περισσότερες πόλεις προσφέρουν επίσης τη λεγόμενη Sparkasse, με διαφορετικά ονόματα ανάλογα με την τοποθεσία (π.χ. Sparkasse Berlin, Sparkasse Munich).

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ανάγκη για 2,9 εκ. εξειδικευμένους εργαζόμενους το 2025

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

 

Έρευνα της εταιρείας «Prognos» η οποία έγινε για λογαριασμό της «Ένωσης Βαυαρικής Οικονομίας» (VBW) και δημοσιεύεται στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) δείχνει ότι η Γερμανία το 2025 θα χρειαστεί 2,9 εκατομμύρια εξειδικευμένους εργαζόμενους

Όπως δήλωσε ο Μπέρτραμ Μπρόσαρντ, διευθύνων σύμβουλος της VBW, «η εξασφάλιση εξειδικευμένων εργαζομένων θα παραμείνει στο μέλλον μια από τις μεγάλες προκλήσεις της γερμανικής οικονομίας και δεν διαφαίνεται επίλυσή της στο ορατό μέλλον.

Έτσι, το 2025 θα υπάρχει έλλειψη 570.000 εργαζομένων πανεπιστημιακού επιπέδου και 2,1 εκατομμυρίων επαγγελματικά εξειδικευμένων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχουν 80% λιγότεροι από όσους θα χρειάζονται. Για να αντιμετωπιστεί η επαπειλούμενη έλλειψη θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών και των ηλικιωμένων μεταξύ των εργαζομένων.

Επίσης, θα πρέπει να βελτιωθεί στοχευμένα η επαγγελματική εκπαίδευση των ανέργων. Εάν δεν καλυφθούν οι ανάγκες με τα απαραίτητα μέτρα, τότε δεν θα μπορεί να εξαντληθεί η παραγωγική και αναπτυξιακή δυναμική» της γερμανικής οικονομίας, διευκρίνισε ο Μπρόσαρντ στην FAZ.

Πηγή: FAZ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Μακριά από τους στόχους της για τις δαπάνες στην άμυνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τους στόχους που αφορούν τις αμυντικές δαπάνες και την αναπτυξιακή βοήθεια θα «χάσει» η γερμανική κυβέρνηση, γεγονός το οποίο προκαλεί ήδη αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Γερμανίας

Σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού μέχρι το 2023, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο και έχει ήδη στην κατοχή του το περιοδικό «Der Spiegel», το υπουργείο ‘Αμυνας θα έχει το 2020 στην διάθεσή του 45,1 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 2,2 δισεκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι, αλλά δύο δισεκατομμύρια λιγότερα από όσα είχε ζητήσει η αρμόδια υπουργός Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επικαλούμενη και τις υποχρεώσεις της χώρας έναντι του ΝΑΤΟ. «Για το 2020 οι αμυντικές δαπάνες θα ανέλθουν στο 1,37% του ΑΕΠ», επισημαίνεται στο κείμενο, όταν το ΝΑΤΟ απαιτεί ποσοστό 2% και το Βερολίνο είχε δεσμευθεί για 1,50%. Επιπλέον, σύμφωνα με το προσχέδιο, το 2023 οι αμυντικές δαπάνες θα περιοριστούν περαιτέρω, στο 1,25%.

Στις πληροφορίες έσπευσε να αντιδράσει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, δηλώνοντας ότι με αυτόν τον σχεδιασμό η Γερμανία απομακρύνεται από τον στόχο του ΝΑΤΟ. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν συμφωνήσει σαφώς μέχρι το 2024 να έχουν επιτύχει τον στόχο του 2% και όχι να έχουν απομακρυνθεί από αυτόν. Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει την ήδη απαράδεκτη συνεισφορά της στην Συμμαχία αποτελεί ανησυχητικό μήνυμα της Γερμανίας προς τους 28 συμμάχους της στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Γκρενέλ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Μειωμένες θα είναι, σύμφωνα με το Spiegel και οι δαπάνες της Γερμανίας για την αναπτυξιακή βοήθεια στο εξωτερικό.

Για το 2020 σχεδιάζεται μεν αύξηση κατά 1,4 δισεκατομμύριο στα 10,25 δισεκατομμύρια συνολικά, αλλά από τα επόμενα χρόνια η δαπάνη περιορίζεται στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η Γερμανία θα μείνει κάτω από τον στόχο του ΟΗΕ για αναπτυξιακή βοήθεια στο 0,7% του ΑΕΠ. «Μπορούμε έτσι να μιλήσουμε για παραβίαση της δέσμευσης», δήλωσε στο Spiegel εκπρόσωπος της Μη-Κυβερνητικής Οργάνωσης «One», καθώς στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης αναφέρεται η πρόθεση για αποτροπή της μείωσης των δαπανών που διατίθενται για αναπτυξιακή βοήθεια.

Η «One» μαζί με άλλες έξι Οργανώσεις εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι «ασχέτως του πόσο υψηλά είναι τα φορολογικά έσοδα, δεν επαρκούν προφανώς ποτέ προκειμένου να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας προς εκείνους οι οποίοι πλήττονται από βαριά φτώχεια».

Από το υπουργείο Οικονομικών πάντως οι περικοπές αιτιολογούνται με την επίκληση της προοπτικής επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης.

Για το επόμενο έτος αναμένονται έσοδα 362,5 δισεκατομμυρίων ευρώ – 1,7% πάνω από αυτά του 2019, αλλά θα αυξηθούν οι πόροι που θα διατεθούν για την ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, για ψηφιακές υποδομές και για την έρευνα. Βασική προτεραιότητα για τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς παραμένει ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, η διατήρηση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού που παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η ΠΚΜ στη Διεθνή Έκθεση Κρασιού «Prowein 2019» στη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών PROWEIN 2019, που πραγματοποιείται από τις 17 έως και τις 19 Μαρτίου 2019 στη Γερμανία, στο εκθεσιακό κέντρο Düsseldorf Exhibition Centre στο Ντύσελντορφ. (περισσότερα…)

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δείτε πως χάθηκε το ακίνητο στο Μόναχο όπου θα έχτιζαν σχολείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ια συγκλονιστική ιστορία, δείγμα της ελληνικής παρακμής, της ανοργανωσιάς και της έλλειψης σοβαρού σχεδίου για την πορεία της χώρας διαχρονικά, παρουσίασαν τα «Νέα Σαββατοκύριακο». Στο ρεπορτάζ του Γιώργου Παππά από τη Γερμανία καταγράφηκε η ιστορία ενός ελληνικού σχολείου στο Μόναχο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και που τελικώς χάνεται για το ελληνικό δημόσιο. (περισσότερα…)

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βερολίνο: Καμία πίεση σε Deutsche Bank- Commerzbank

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων Deutsche Bank- Commerzbank είναι ανοιχτό, όπως είπε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως ο γάμος δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιος. Παράλληλα θέλησε να διαψεύσει πως οι διαπραγματεύσεις έρχονται ύστερα από πίεση της γερμανικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα και διεθνή πρακτορεία. (περισσότερα…)

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Πώς οι Γερμανίδες μαμάδες μεγαλώνουν ανεξάρτητα παιδιά

Χωρίς κατηγορία7 ημέρες πριν

Βιογραφικό σημείωμα: Eτσι το θέλουν οι Γερμανοί εργοδότες

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

«Πρωτάρης» στη Γερμανία- Τα dos και don’ts

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Πήρα την απόφαση να αφήσω την Ελλάδα και να μετακομίσω στο Μόναχο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Ποια πόλη της Γερμανίας είναι η πιο ασφαλής για να ζήσει κάποιος;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Το σχέδιο του Βερολίνου για να σταματήσει την άνοδο των ενοικίων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

4+1 πράγματα που αλλάζουν στην Γερμανία τον Μάρτιο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ:Ανακοίνωση για Δευτέρα 4 Μαρτίου

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Επτά events που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάρτιο στη Γερμανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Αλλαγή ώρας σε θερινή. Πότε αλλάζει η ώρα το 2019

Advertisement Europolitis
Advertisement