Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Χιόνι πλάκωσε Αυστρία – Βαυαρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά προβλήματα προκαλούν οι χιονοπτώσεις.

Στις βόρειες Άλπεις έπεσε τόσο πολύ χιόνι το σαββατοκύριακο, που δεν είναι πλέον απόλαυση του χειμώνα, αλλά η «κόλαση του χιονιού», γράφει η SZ.

 

Μέσα σε δύο ημέρες, σε μερικά μέρη το ύψος του χιονιού έφτασε μέχρι και δύο μέτρα. Λόγω του υψηλού κινδύνου χιονοστιβάδων, ορισμένα σημεία στην Αυστρία έχουν αποκοπεί από τον έξω κόσμο, ενώ κατά τόπους οι οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες έχουν σταματήσει.

 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε πολλές περιοχές της Βαυαρίας όπου η χιονοκάλυψη έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

ΑΜΠΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επίσημη αργία για το Βερολίνο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ως γενική αργία για το κρατίδιο του Βερολίνου – συνεπώς και για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση – καθιερώνεται από φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Αριστεράς και Πρασίνων επέλεξε την Ημέρα της Γυναίκας, ανάμεσα στην Ημέρα της Επετείου της Μεταρρύθμισης του Λούθηρου (31 Οκτωβρίου) και στην Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας (17 Ιουνίου), προκειμένου να τιμήσει την Κλάρα Τσέτκιν, πρωτοπόρο των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών και μια από τις πρώτες ακτιβίστριες που προώθησαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Στη Γερμανία οι επίσημες αργίες καθορίζονται από το κάθε κρατίδιο, συνήθως με θρησκευτικά κριτήρια. Είναι ενδεικτικό ότι η καθολική Βαυαρία εορτάζει 13 αργίες ετησίως, η συντηρητική Βάδη-Βυρτεμβέργη 12, ενώ το – εν πολλοίς, άθεο – Βερολίνο μόλις εννέα, που μόλις έγιναν δέκα με την καθιέρωση της 8ης Μαρτίου.

Η επιλογή της τοπικής κυβέρνησης να καθιερώσει ως αργία μια ημέρα κατά την οποία ατα υπόλοιπα κρατίδια της χώρας οι πάντες εργάζονται κανονικά έχει προκαλέσει αντιδράσεις από διάφορες πλευρές, καθώς στο Βερολίνο εδρεύει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία θα «κατεβάσει ρολά».

Οι επικριτές της απόφασης, ιδίως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), «βλέπουν» στην επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας «σοσιαλιστικές ρίζες», καθώς η Ημέρα της Γυναίκας εορταζόταν με ιδιαίτερη έμφαση στην πρώην Ανατολική Γερμανία, ενώ σήμερα παραμένει γενική αργία στη Ρωσία, την Κούβα, την Κίνα, το Τουρκμενιστάν κ.λπ.

«Η πλειοψηφία των Βερολινέζων δεν μπορεί να ταυτιστεί με την επιλογή», είπε ο Γενικός Γραμματέας του CDU στο Βερολίνο Στέφαν Έβερς. Επιπλέον, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Ζeitung, το Εμπορικό Επιμελητήριο του κρατιδίου υπολογίζει τις οικονομικές απώλειες της αργίας σε 160 εκατομμύρια ευρώ. Αντιθέτως, τα καταστήματα του γειτονικού Βρανδεμβούργου αναμένουν σήμερα αυξημένη πελατεία από το Βερολίνο.

ΑΜΠΕ

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Επτά events που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάρτιο στη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, τις οποίες αξίζει να παρακολουθήσετε τον Μάρτιο στη Γερμανία.

 

Καρναβάλι

Είναι γνωστό ως Karneval, Fasching ή Fasnet ανάλογα με την περιοχή. Όπως και να ονομάζεται το σίγουρο είναι ότι ο εορτασμός του καρναβαλιού είναι εντυπωσιακός σε ολόκληρη τη Γερμανία. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλίες και παρελάσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις εκδηλώσεις που θέλετε να παρακολουθήσετε έτσι ώστε να έχετε εγκαίρως προμηθευτεί τη στολή σας.

 

Εκθέσεις στο Βερολίνο

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο, ITB Berlin, είναι και πάλι πίσω στο Βερολίνο, με περίπτερα αφιερωμένα σε ταξιδιωτικές επιλογές από πολλές διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Το ITB Berlin προβάλλει τις κουλτούρες και τα στυλ ενός μεγάλου εύρους τοποθεσιών, ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε για υπαίθριες περιπέτειες, γαστρονομικό ταξίδι ή προορισμό κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Η έκθεση άρχισε στις 6 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 10 του μήνα.

Επίσης, από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Berlin Travel Festival εστιάζοντας στα ταξίδια από μία διαφορετική οπτική. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνουν διάφορες ομιλίες με σχετικά θέματα.

 

Ημέρα της Γυναίκας (Παρασκευή, 8 Μαρτίου)

Ημέρα της Γυναίκας (Παρασκευή, 8 Μαρτίου)

Η Γερμανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που πήρε πρωτοβουλίες με σκοπό να τιμήσει τις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε σε ολόκληρη τη χώρα το 1911. Μετά από 100 χρόνια και παραπάνω ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας για το 2019 θα είναι η πρώτη φορά που καθιερώνεται ως αργία (μόνο στο Βερολίνο).

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας θα υπάρξουν αρκετές εκδηλώσεις στο Βερολίνο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν αυτές που έχουν προγραμματιστεί στην Galerie Kuchling.

 

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (Κυριακή, 17 Μαρτίου)

Ως μια σύγχρονη, κοσμοπολίτικη χώρα, η Γερμανία συμμετέχει σε κάθε είδους διεθνείς εορτασμούς – ειδικά αν συνοδεύονται από αλκοόλ. Η Κυριακή 17 Μαρτίου είναι η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου και χαρακτηρίζεται από διάφορες εκδηλώσεις σε κάθε σημείο της Γερμανίας. Μουσική, ξεφάντωμα και μπίρα είναι τα βασικά … «συστατικά».

Το Φεστιβάλ του Αγίου Πατρικίου, που ξεκινάει από το Σάββατο 16 Μαρτίου, θα συνεισφέρει € 1 από όλες τις πωλήσεις εισιτηρίων για τη χρηματοδότηση ενός νέου μόνιμου σημείου συλλογής Binee για ηλεκτρικά απόβλητα στο Βερολίνο. Το Αμβούργο θα φιλοξενήσει επίσης  μια μεγάλη γιορτή στο Thomas Reed Irish Pub & Club.

 

Φεστιβάλ  μπύρας (15 Μαρτίου – 7 Απριλίου)

Στις 15 Μαρτίου ξεκινάει στο Μόναχο το Starkbierfest ή αλλιώς Strong Beer Festival.  Η … «ισχυρή μπύρα» εφευρέθηκε από τους μοναχούς στο Nockherberg και το Paulaner Nockherberg είναι ο τόπος συγκέντρωσης για το φεστιβάλ αυτό.

 

Το Bauhaus στη Βαϊμάρη (16 Μαρτίου)

Το 2019 σηματοδοτεί 100 χρόνια από την ίδρυση της σχολής Bauhaus στη Βαϊμάρη της Γερμανίας. Η σχολή που ίδρυσε ο Walter Gropius αποτέλεσε σημαντική δύναμη επηρεασμού της τέχνης, την αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού ανά τον κόσμο. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη Γερμανία. Στη Βαϊμάρη, η επέτειος θα γιορταστεί  στις 16 Μαρτίου. Ξεκινώντας από την πλατεία Theaterplatz, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στην πόλη, γιορτάζοντας το κίνημα και κατανοώντας την επιρροή του.

 

Έκθεση βιβλίου της Λειψίας,  21-24 Μαρτίου

Σχεδόν όλοι στη Γερμανία έχουν ακούσει για την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός στη Γερμανία είναι το Leipziger Buchmesse, όπου μπορεί κάποιος να βρει αριστουργήματα τόσο πρόσφατα όσο και πιο σπάνια. Φέτος θα υπάρχουν συνολικά 3.600 εκθέτες. Επίσης, οι επισκέπτες θα βρουν ενδιαφέρουσες σειρές παιδικής λογοτεχνίας, κόμικς και ξένα βιβλία στα αγγλικά και άλλες γλώσσες.

 

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μία αστυνομικός κατακτά τον τίτλο της Μις Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η νέα Μις Γερμανία εκτελεί και καθήκοντα αστυνομικού. Συγκεκριμένα η 28χρονη Ναντίν Μπέρναϊς κατάφερε να κερδίσει τις υπόλοιπες υποψήφιες φιναλίστ και να στεφθεί η ομορφότερη γυναίκα της Γερμανίας. (περισσότερα…)

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Και όμως! Σύνταξη παίρνουν χιλιάδες συνεργάτες των Ναζί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Περισσότεροι από 2.000 υπερήλικες πρώην συνεργάτες των Ναζί απ’ όλον τον κόσμο λαμβάνουν σύνταξη

 

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι –τα τρία τέταρτα εκ των οποίων στην Ευρώπη– έλαβαν τον Φεβρουάριο συντάξεις που χορηγούνται σε πρώην συνεργάτες του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας ή σε πρόσωπα που είχαν στρατολογηθεί δια της βίας, όπως ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο το γερμανικό υπουργείο Εργασίας.

Το κοινοβούλιο του Βελγίου ψήφισε την Πέμπτη μια πρόταση με την οποία ζητά από την κυβέρνηση να βάλει τέλος σε αυτές τις συντάξεις που χορηγούνται από τη Γερμανία. Στο Βέλγιο συνταξιοδοτούνται σήμερα 18 υπερήλικες συνεργάτες των Ναζί.

Συνολικά, τον Φεβρουάριο έλαβαν τέτοιες συνάξεις 2.033 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο. Το ποσό της σύνταξης φτάνει μέχρι τα 1.300 ευρώ μηνιαίως.

Στην Ευρώπη 1.532 πρόσωπα λαμβάνουν σύνταξη, εκ των οποίων οι 573 στην Πολωνία. Ακολουθούν η Σλοβενία (184), η Αυστρία (101) και η Τσεχία (94). Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης η Κροατία με 71 συνταξιούχους, η Γαλλία με 54, η Ουγγαρία με 48 και η Βρετανία με 34.

Στην Αφρική υπάρχουν μόνο 13 δικαιούχοι, εκ των οποίων οι 9 στη Νότια Αφρική και οι υπόλοιποι στη Ναμίμπια.

Στις ΗΠΑ ζουν 250 συνταξιούχοι συνεργάτες των Ναζί, στον Καναδά 121, στη Βραζιλία 18 και στην Αργεντινή 8. Συνολικά στην αμερικανική ήπειρο οι δικαιούχοι είναι 409.

Άλλοι 44 συνταξιούχοι ζουν στην Αυστραλία και περίπου 30 στην Ασία – οι 12 εξ αυτών στην Ταϊλάνδη.

Οι συντάξεις αυτές χορηγούνται με βάση έναν γερμανικό νόμο του 1951 που δίνει αποζημιώσεις στους Γερμανούς που υπήρξαν θύματα πολέμου. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται τόσο οι πρώην Ναζί, όσο και οι συνεργάτες του χιτλερικού καθεστώτος στο εξωτερικό, όμως και άνθρωποι που στρατολογήθηκαν βιαίως. Ο νόμος εξαιρεί τα πρώην μέλη των Ες Ες, όπως και όλους όσοι καταδικάστηκαν για εγκλήματα πολέμου.

Από το 2008 ο νόμος επιτρέπει στα γερμανικά κρατίδια που χορηγούν αυτές τις συντάξεις να τις καταργήσουν. Είναι όμως ελάχιστες οι περιπτώσεις που έχει γίνει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθετε το 2017 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κυριακοπούλου και Στεφανίδη 2η και 3η θέση στο Ντύσσελντορφ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Νικόλ Κυριακοπούλου πηγή: ΣΕΓΑΣ

Σταθερές παρουσίες για Κυριακοπούλου και Στεφανίδη στο Ντίσελντορφ

H Νικόλ Κυρικαπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη, ξεπέρασαν τα 4,67 μ. και 4,62 μ., αντίστοιχα και κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση στο επί κοντώ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στο μιτιγκ του Ντύσσελντορφ.

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της με μία χαμένη προσπάθεια στα 4,47 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,57 μ., άφησε τα 4,62 μ. κι έπειτα πέρασε με την δεύτερη τα 4, 67 μέτρα, ενώ δεν εκτέλεσε άλμα στα 4,72 μ. για να δοκιμάσει δίχως επιτυχία στα 4,77 μέτρα. Λίγα άλματα επέλεξε να κάνει η Κατερίνα Στεφανίδη, που μπήκε στον αγώνα στα 4,62 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη, έπειτα άφησε τα 4,67 μ. για να δοκιμάσει ανεπιτυχώς στα 4,72 μέτρα. Νικήτρια στον σημερινό αγώνα ήταν η Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,77 μέτρα. Η Ρωσίδα μπήκε στον αγώνα στα 4,57 μ. στη συνέχεια άφησε τα 4,62 μ. και 4,67 μ. για να περάσει με την δεύτερη τα 4,72 μ. και 4,77 μέτρα. Η Σιντόροβα έπειτα έκανε δύο άκυρα άλματα στα 4,82 μ. και επέλεξε να ολοκληρώσει τον αγώνα της.

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάσκετ: Στην Μπαμπέργk για την 1η Θέση η Εθνική Ανδρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με την παρουσία του Νίκου Ζήση η απογευματινή προπόνηση της εθνικής ανδρών foto: EOK

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Βαυαρική πόλη Μπάμπεργκ (66 χιλιόμετρα βορειότερα της Νυρεμβέργης), όπου την Κυριακή (24/2, 18:00 ώρα Γερμανίας) θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η ελληνική ομάδα αναχώρησε νωρίς το πρωί από το Ηράκλειο για την Αθήνα και από εκεί για την Γερμανία χωρίς τους Γιάννη Μπουρούση και Δημήτρη Κατσίβελη.

Το απόγευμα οι Έλληνες διεθνείς έκαναν  χαλάρωμα με την παρουσία του Νίκου Ζήση.

Ο Έλληνας γκαρντ, αρχηγός της Μπάμπεργκ, περίμενε την αποστολή, είδε παλιούς γνωστούς, μίλησε μαζί τους, τα χαμόγελα όλων έγιναν πιο πλατιά κι έμεινε δίπλα στην ομάδα ως το τέλος της προπόνησης. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, τον κάλεσε στον κέντρο του γηπέδου και φώναξε και αυτός το “Ελλάς” με τους Έλληνες διεθνείς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, έχει στη διάθεσή του τους εξής δώδεκα παίκτες: Γιάννης Αθηναίου (Προβάνς), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας), Δημήτρης Κακλαμανάκης (Λαύριο), Λεωνίδας Κασελάκης (Προμηθέας Πάτρας), Αντώνης Κόνιαρης (ΠΑΟΚ), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (ΑΕΚ), Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Μαυροειδής (Κολοσσός Ρόδου), Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Χρήστος Σαλούστρος (Προμηθέας Πάτρας), Λίνος Χρυσικόπουλος (ΠΑΟΚ).

Όλα πλέον είναι στην τελική ευθεία για τον τελευταίο προκριματικό αγών με τους Γερμανούς, η ελληνική ομάδα με νίκη ή ακόμη και με ήττα με λιγότερους από 7 πόντους παίρνει την 1η θέση στους ομίλους.  Κυριακή (24/2, 18:00 ώρα Γερμανίας)

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Πώς οι Γερμανίδες μαμάδες μεγαλώνουν ανεξάρτητα παιδιά

Χωρίς κατηγορία7 ημέρες πριν

Βιογραφικό σημείωμα: Eτσι το θέλουν οι Γερμανοί εργοδότες

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

«Πρωτάρης» στη Γερμανία- Τα dos και don’ts

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Πήρα την απόφαση να αφήσω την Ελλάδα και να μετακομίσω στο Μόναχο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Ποια πόλη της Γερμανίας είναι η πιο ασφαλής για να ζήσει κάποιος;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Το σχέδιο του Βερολίνου για να σταματήσει την άνοδο των ενοικίων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

4+1 πράγματα που αλλάζουν στην Γερμανία τον Μάρτιο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ:Ανακοίνωση για Δευτέρα 4 Μαρτίου

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Επτά events που δεν πρέπει να χάσετε τον Μάρτιο στη Γερμανία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Αλλαγή ώρας σε θερινή. Πότε αλλάζει η ώρα το 2019

Advertisement Europolitis
Advertisement