Connect with us

BREAKING

Πάνος Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

Published

on

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου./ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποχωρούν από την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως ανακοίνωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Πάνος Καμμένος.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επι τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επευτευχθη» δήλωσε ο Πάνος Καμμενος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις στη συνέντευξη τύπου σε λίγο» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. «Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα, ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ, αποχωρούν από την κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

BREAKING

Απειλή για βόμβα σε σταθμό τρένων στην Φρανκφούρτη

Published

on

Από

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη της Φρανκφούρτης στη Γερμανία μετά από απειλή για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό.

Εκατοντάδες επιβάτες που βρίσκονταν στο χώρο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα τρένα χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

https://twitter.com/bpol_koblenz

Continue Reading

BREAKING

Τρία δικαστήρια δέχθηκαν σήμερα απειλή για τοποθέτηση βόμβας

Published

on

Από

Τρία δικαστήρια στο Κίελο, την Ερφούρτη και το Μαγδεμβούργο δέχθηκαν απειλή για τοποθέτηση βόμβας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Τα δικαστήρια στο Μαγδεμβούργο και την Ερφούρτη εκκενώθηκαν εξαιτίας των απειλών που εστάλησαν με e-mail, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Το δικαστήριο του Κιέλου δέχθηκε παρόμοια απειλή κατά τη διάρκεια της νύχτας, πρόσθεσε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η αστυνομιά διεξάγει έρευνες στο κτίριο με εκπαιδευμένους σκύλους.

Η αστυνομία στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης ανακοίνωσε επίσης σήμερα στο Twitter ότι εκκένωσε δικαστήριο στην πόλη Βισμπάντεν έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Continue Reading

BREAKING

Συναγερμός για χιονοστιβάδες στις βαυαρικές Άλπεις μετά τον θάνατο μιας σκιέρ

Published

on

Από

Οι άρχες αύξησαν το επίπεδο του συναγερμού για χιονοστιβάδες στις βαυαρικές Άλπεις μετά τον θάνατο μιας σκιέρ

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις στη νότια Γερμανία και ο θάνατος μιας σκιέρ χθες από μια χιονοστιβάδα οδήγησαν τις γερμανικές αρχές να αυξήσουν σήμερα το επίπεδο συναγερμού για χιονοστιβάδες στις βαυαρικές Άλπεις.

Η υπηρεσία προειδοποίησης για χιονοστιβάδες της Βαυαρίας ανακοίνωσε ότι ο συναγερμός έχει πλέον ανέλθει στο επίπεδο 4 (στην πεντάβαθμη κλίμακα).

Χθες, μια νεαρή γυναίκα, ηλικίας 20 ετών, που έκανε σκι μαζί με άλλους σκιέρ, σκοτώθηκε, όταν παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα στα βουνά Τάισενμπεργκ, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με την Αυστρία. Οι πέντε σκιέρ που συνόδευαν την άτυχη κοπέλα δεν τραυματίστηκαν.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για την περιοχή επιπλέον χιόνι ύψους 10-40 εκατοστών αύριο Δευτέρα. Το σύνολο της Βαυαρίας βρίσκεται κάτω από το χιόνι, με δρόμους κλειστούς και 130 ακυρώσεις πτήσεων χθες στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Σήμερα, η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Continue Reading

BREAKING

Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Published

on

Από

Προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου «Μακεδονία» προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου που πλήττει όλη τη χώρα.

Έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης, που επικρατεί από χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Σε μία από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Ο κ. Παπάζογλου δήλωσε ότι αποχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν το αεροδρόμιο από το χιόνι συνεχώς και έχει ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.

Οι επιβάτες πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

BREAKING

Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”

Published

on

Από

Ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, λόγω χαμηλής νέφωσης.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι τέσσερις πτήσεις προσγειώθηκαν στην Καβάλα και μία στην Αθήνα, ενώ δύο ακυρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, στην Καβάλα, προσγειώθηκαν οι πτήσεις Αμβούργο – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Ντύσελντορφ – Θεσσαλονίκη και από Βερολίνο για Θεσσαλονίκη. Επίσης, στην Αθήνα προσγειώθηκε η πτήση από Στοκχόλμη για Θεσσαλονίκη, ενώ ακυρώθηκαν δύο πτήσεις από την Ντόχα και το Μπάντεν.

Ο κ. Παπάζογλου, τόνισε, ότι το αεροδρόμιο είναι σε επιφυλακή και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που θα σημειωθεί χιονόπτωση στην περιοχή.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

BREAKING

270 κοντέινερ έπεσαν στη Βόρεια Θάλασσα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Published

on

Από

Διακόσια εβδομήντα κοντέινερ έπεσαν στη Βόρεια Θάλασσα από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τρία περιέχουν εν δυνάμει επικίνδυνο προϊόν

Ένα πλοίο έχασε τουλάχιστον 270 εμπορευματοκιβώτια την περασμένη νύκτα στα γερμανικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας. Τρία από τα κοντέινερ, περιέχουν μια εν δυνάμει επικίνδυνη ουσία, ανακοινώθηκε σήμερα από την ολλανδική ακτοφυλακή.

Εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, περίπου είκοσι κοντέινερ γεμάτα κυρίως με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, επίπεδες οθόνες, λαμπτήρες και παιγνίδια, εκβράστηκαν σήμερα σε τρία ολλανδικά νησιά στη θάλασσα Βάντεν, στο βόρειο τμήμα των ολλανδικών ακτών.

Τρία εμπορευματοκιβώτια, τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί, περιέχουν βαρέλια με οργανικά υπεροξείδια σε μορφή πούδρας, ανέφερε η ακτοφυλακή με ανάρτησή της στο Twitter.

Αυτή η εξαιρετικά εύφλεκτη ουσία, της οποίας ο καπνός μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή πλαστικών, πολυστυρενίου και PVC. Η ακτοφυλακή συνιστά στο κοινό να μην πλησιάζει τα κοντέινερ και να ειδοποιεί την αστυνομία ή τους πυροσβέστες. Διευκρίνισε πως αγνοεί τι υπάρχει μέσα σ’ αυτά, πέραν εκείνων που εκβράστηκαν στα νησιά και τα οποία περιείχαν διάφορα αντικείμενα όπως λαμπτήρες και τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με τις γερμανικές ναυτιλιακές υπηρεσίες, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων επλήγη από καταιγίδα. Πρόκειται για το MSC Zoe, το οποίο φέρει σημαία Παναμά και έχει μήκος 396 μέτρα και πλάτος 59 μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
Deutsch8 λεπτά ago

Griechischer Abend am Frühjahrsvolksfest

ΕΙΔΗΣΕΙΣ19 ώρες ago

ΠΟΥ: Σχεδόν ένα παιδί στα έξι έχει πέσει θύμα παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες ago

Eurostat: Μεγάλες οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ23 ώρες ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ23 ώρες ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ24 ώρες ago

Οικισμός στη Ροδόπη ιδρύθηκε το 6.300 π.Χ., σύμφωνα με έρευνα που θα παρουσιαστεί σε Αρχαιολογικό Συνέδριο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα ago

Γερμανία: Έχει νόημα η απαγόρευση κινητών στο σχολείο;

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 ημέρες ago

Παιδιά και Νέοι: Μαθαίνοντας πώς να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Το Συμβούλιο των Υπουργών υποστηρίζει τη στοχευμένη αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής

ΑΡΘΡΑ2 ημέρες ago

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

BUSINESS-Kleinanzeigen2 εβδομάδες ago

EVERGETIKON at the BEAUTY exhibition
of DÜSSELDORF March 22-24

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Εθνεγερσίας στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέες απεργίες στους σιδηροδρόμους και στην Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διαφωνίες στην Deutsche Bank μετά την απόφαση για περιορισμό της τηλεργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ6 ημέρες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Η Nissan πρωτοπορεί με ενέργεια από βιοαιθανόλη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία των μηχανοδηγών από το βράδυ της Τετάρτης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis