Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Έλληνες Πόντιοι της Νυρεμβέργης στέλνουν μήνυμα στην Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς: Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος : Δ.Τ Νυρεμβέργη, 27.01.2019

Μήνυμα για την Ευρώπη η επιστολή προς τους Εβραίους από τον Ποντιακό Σύλλογο Νυρεμβέργης

Δ.Τ  Νυρεμβέργη, 27.01.2019

Προς: Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
Κοιν:  ΥΠΕΞ-ΓΓΑΕ
ΥΠΕΞ- Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόναχο
Συλλόγους Ποντίων Ευρώπης
Αξιότιμοι κύριοι,

Τη επέτειο της 27ης Ιανουαρίου, ως Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σας εκφράζουμε τον οφειλόμενο ειλικρινή και βαθύ σεβασμό της κοινότητάς μας, στο όνομα του Ποντιακού Ελληνισμού.

”ΟΧΙ στην ξενοφοβική μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό μίσος“

 

Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, πέρα από τη ζοφερή στατιστική των αριθμών, παραμένει ως σημειωτική του όνειδους για κάθε αδράνεια, αδιαφορία και παθητικότητα των κοινωνιών μας, στην ξενοφοβική μισαλλοδοξία και το ρατσιστικό μίσος που εκπορεύεται από την αναφυόμενη εξτρεμιστική ρητορική στην Ευρώπη.

Οι Έλληνες του Πόντου, θύματα της αυτής Ύβρεως, έχοντας υποστεί Γενοκτονία και απώλεια της ιστορικής τους Πατρίδας, γνωρίζουν την ανυπόφορη οδύνη της αδικαίωτης Μνήμης, όπως και των αθρήνητων νεκρών, συμπάσχοντας με το δράμα του αδελφού και ιστορικού λαού σας.

Ας προχωρήσουμε με αλληλεγγύη, σε κοινούς αγώνες, εξασφαλίζοντας απελεύθερη Γνώση και πολιτική Αρετή στις νέες γενιές, θωρακίζοντας τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό
στις μέλλουσες κοινωνίες μας.

έντιμα,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ
CARDINAL BESSARIO

Προς: Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος : Δ.Τ Νυρεμβέργη, 27.01.2019

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ ΒΡΒ για καθυστέρηση αποσπάσεων στο εξωτερικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε η ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρείται στις διαδικασίες των αποσπάσεων για τα σχολεία του εξωτερικού.

“Το γεγονός ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας ανοίγουν τα πρώτα σχολεία στην περιοχή ευθύνης μας, χωρίς να έχουν εκδοθεί ούτε οι οριστικοί πίνακες με τους υποψήφιους προς απόσπαση εκπαιδευτικούς, δημιουργεί εύλογη ανησυχία σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι φοβούνται πως για ακόμα μια χρονιά θα χαθούν δεκάδες διδακτικές ώρες”, τονίζει μεταξύ άλλων, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΒΡΒ στο κείμενο διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΑΙΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΒΑΔΗΣ – ΒΥΡΤΕΜΒΕΡΓΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την κατεπείγουσα διευθέτηση του θέματος στέγασης του Ελληνικού Λυκείου Στουτγάρδης επαναφέρουν με επιστολή τους οι Ελληνικές Κοινότητες Βάδης – Βυρτεμβέργης Γερμανίας.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:

ΑΙΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΒΑΔΗΣ – ΒΥΡΤΕΜΒΕΡΓΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Κατεπείγουσα διευθέτηση του θέματος στέγασης του Ελληνικού Λυκείου Στουτγάρδης

30 Ιουλίου 2019

Προς Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως

Προς Υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια

Προς Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη

Προς Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Προς Πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο κ.Δασκαρόλη

Προς Γενική Πρόξενο Στουτγάρδης κα Λιανίδου

Προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Γερμανία είναι ο σημαντικότερος συνδετικός κρίκος με την πατρίδα Ελλάδα. Η κρίση του 2011 είχε ως συνέπεια την συρρίκνωση αυτής με αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο ποσοστό της γερμανικής επικράτειας αυτή να μην παρέχεται πια.

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, το 2ο σε πληθυσμό Ελλήνων κρατίδιο της Γερμανίας, επλήγη στον μεγαλύτερο βαθμό με αποτέλεσμα στις μέρες μας να παρέχεται η ελληνόγλωσση εκπαίδευση από τους παρακάτω φορείς:

1. Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ)

2. Ελεύθερα σχολεία που λειτουργούν υπό την ευθύνη των τοπικών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των ελληνικών κοινοτήτων

3. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ, το μοναδικό αμιγές ελληνικό σχολείο του κρατιδίου μας.

Η ανά πάσα στιγμή αδυναμία στέγασης του Λυκείου Στουτγάρδης είναι πλέον η σκληρή πραγματικότητα. Το αίτημα τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του Λυκείου Στουτγάρδης όσο και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης και Συνομοσπονδίας Γερμανίας, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτή η επιστολή, δεν έχει εισακουστεί. Επείγει η διαπραγμάτευση με την ιδιοκτήτρια του κτηρίου με σκοπό την ανανέωση του συμβολαίου μίσθωσης. Η σύμβαση ελλείψει ανανέωσης καταγγέλεται ελεύθερα!

Η μεγάλη ζήτηση ακινήτων στο κρατίδιό μας επιβάλλει την άμεση διευθέτηση του θέματος.

Καλούμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Το ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ έχει χαρακτηρισθεί ορθώς ως το καταφύγιο για πολλά ελληνόπουλα που έχουν μεταναστεύσει στο κρατίδιό μας.

Ο ελληνισμός της Βάδης-Βυρτεμβέργης απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα!

ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΜΙΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΒΑΔΗΣ-ΒΥΡΤΕΜΒΕΡΓΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΟΜΑΛΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!

Με εκτίμηση

Ελένη Ραφαηλίδου
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Waiblingen

Κωνσταντίνος Αθανασιάδης
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Sindelfingen/Boblingen

Αναστάσιος Ροδίντσης
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Gerlingen

Αντώνιος Βασιλειάδης
Πρόεδρος Νέας Ελληνικής Κοινότητας Esslingen

Ιορδάνα Βογιατζή
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Bietigheim-Bissingen

Λάζαρος Μπαιρακταρίδης
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Heilbronn

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Gaildorf

Θεοφάνης Θεοδωρίδης
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Goppingen

Νικόλαος Αβραμίδης
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Schwabisch Gmund

Κυριάκος Παπακυριάκου
Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Leonberg

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οδηγίες για την εισαγωγή των Ελλήνων του εξωτερικού στα ΑΕΙ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τις οδηγίες, που αφορούν στις προϋποθέσεις υπαγωγής υποψηφίων στις κατηγορίες Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και στα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Δείτε, πατώντας εδώ, τις οδηγίες (αρχείο doc)

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

“Βιβλιοδρομίες”: Έπαινοι στις νέες και τους νέους της ομογένειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Λογοτεχνία και γλώσσα φέρνουν τον Ελληνισμό πιο κοντά: Σε μια όμορφη εκδήλωση, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, τιμήθηκαν οι μαθητές του Leibniz Montessori Gymnasium, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Βιβλιοδρομίες 2018”, που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη Αττικής.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, έγινε μια όμορφη κι συγκινητική εκδήλωση.

Τον τρόπο αυτό επέλεξαν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, για να τιμήσουν τους μαθητές του Leibniz Montessori Gymnasium, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Βιβλιοδρομίες” 2018 που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη Αττικής!

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας, κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου, δέχτηκε με χαρά τους μαθητές και αφού τους συνεχάρη για τη διάκρισή τους, τους μοίρασε συμβολικά δώρα και επαίνους!

Παράλληλα γνωστοποίησε τη διάθεση που υπάρχει από την πλευρά της για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με Γερμανικά σχολεία της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, που ήδη έχουν δώσει δείγματα ενδιαφέροντος, για εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας στους μαθητές τους!

Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη του ελληνογερμανικού κλάδου του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ, κυρία Αλεξία Μυριούνη, έκανε μια σύντομη αναφορά στο διαγωνισμό των Βιβλιοδρομιών, εκφράζοντας ταυτόχρονα, την αισιοδοξία της για την επίδοση των μαθητών της και στις “Βιβλιοδρομίες 2019”!

Παρών στην εκδήλωση αυτή ήταν και ο πρόεδρος της εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων της Γερμανίας Μιχάλης Πατένταλης, ο οποίος μίλησε στους μαθητές και στους γονείς συγχαίροντας τα παιδιά, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου!

Ο κ. Πατένταλης γνωστοποίησε επίσης τη θετική εντύπωση που προκάλεσε, η επιτυχία του Leibniz Montessori Gymnasium, στα μέλη της εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων της Γερμανίας και ενθάρρυνε τους μικρούς μας “λογοτέχνες” να συμμετέχουν ενεργά, στη δημιουργία ενός ανθολογίου παιδικής λογοτεχνίας, που σχεδιάζει να εκδώσει η εταιρεία, γράφοντας κείμενα που θα είναι ταυτόχρονα μεταφρασμένα και στη Γερμανική γλώσσα!

Τελευταίοι πήραν το λόγο οι πρωταγωνιστές! Τα παιδιά, που μην μπορώντας να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους αλλά και τη συγκίνησή τους ευχαρίστησαν το Προξενείο, την δασκάλα τους που τους “αντέχει”, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και τους γονείς τους, για τη στήριξή τους.

Η εκδήλωση ολοκληρωθηκε με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα που έχει ριζώσει και γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα στις ψυχές αυτών των παιδιών, αποτελεί την καλύτερη υποθήκη για το μέλλον! Η ελπίδα υπάρχει ολοζώντανη…

«Ή ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισμού. Μια ψυχή όλο φως, που διαχέεται σε όλη τη γη, διαθλάται σε πολλές άλλες γλώσσες, αντανακλά την ιστορία της ανθρωπότητας. Κι όπως χωρίς φως δεν υπάρχει ζωή, έτσι και χωρίς γλώσσα δεν υπάρχει πολιτισμός. Σε αυτή τραγούδησε ο Όμηρος, σε αυτή δίδαξαν οι αρχαίοι τραγικοί, σε αυτοί έγραψαν οι σύγχρονοι ποιητές. Σε αυτή τη γλώσσα ο άνθρωπος προσπάθησε να φτιάξει ένα σύστημα δικαίου, να συνυπάρχουμε όλοι οι άνθρωποι μαζί, κι έτσι γεννήθηκε η Δημοκρατία.»

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα, απέστειλαν οι Ελληνικές Κοινότητες του Εξωτερικού, με αφορμή τις επερχόμενες εθνικές εκλογές και το δικαίωμα συμμετοχής τους σε αυτές. Αναλυτικά στην επιστολή τους αναφέρουν:

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

5 Ιουλίου 2019

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εκπροσωπώντας χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού, θα θέλαμε να σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή ώστε να ακουστεί η φωνή μας.

Ζητήσαμε την αναγνώριση ενός αυτονόητου δικαιώματος μας, να μας επιτραπεί να ψηφίσουμε σε αυτές τις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής μας. Πιστεύουμε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερηθούμε το δικαίωμα της συμμετοχής στις εκλογές. Άλλωστε, ήδη στις ευρωεκλογές επιτρέπεται η ψήφος από τον τόπο διαμονής μας, και μάλιστα αυτή επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σημερινή νομοθεσία δημιουργεί συνθήκες άδικες για την μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό. Σήμερα, από τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού, ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές μόνο όσοι έχουν τα χρήματα και τον χρόνο για ταξιδέψουν αεροπορικώς στην Ελλάδα. Οι υπόλοιποι βρισκόμαστε σε έναν de facto αποκλεισμό από την πολιτική ζωή, και στερούμαστε στην πράξη το συνταγματικό μας δικαίωμα του εκλέγειν.

Η κυβέρνηση σας είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει σχέδιο νόμου έως τα τέλη Ιανουαρίου σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό. Δεν τηρήσατε τη δέσμευση σας και νιώθουμε δικαίως εξαπατημένοι. Αντιθέτως, δηλώσατε κατόπιν ότι θα φέρετε σχέδιο νόμου που θα διασφαλίζει ότι δεν θα αλλοιώνονται οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της χώρας με την ψήφο μας. Επιχειρήσατε να δημιουργήσετε Έλληνες δύο ταχυτήτων όπου η ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού θα έχει άλλη βαρύτητα και θα εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα ενός εκάστου να αγοράσει ένα ακριβό αεροπορικό εισιτήριο ώστε να βρεθεί στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών.

Πολλοί από εμάς φύγαμε τα χρόνια της κρίσης για λόγους βιοποριστικούς, αφήνοντας πίσω οικογένειες και φίλους, αφήνοντας πίσω τις ζωές μας. Στηρίζουμε την πατρίδα μας πληρώνοντας φόρους εκεί, υποστηρίζοντας τις οικογένειες μας και διαφημίζοντας την Ελλάδα στο εξωτερικό σε κάθε ευκαιρία.

Ζητήσαμε την αυτονόητη ευκαιρία να επανασυνδεθούμε με τους συμπολίτες μας που ζουν στην Ελλάδα και να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση της πολιτικής ζωής όπως ορίζει το Σύνταγμα. Σας ζητήσαμε να κρατήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον της γενιάς μας για όσα συμβαίνουν, να κρατήσετε ζωντανούς τους δυνατούς δεσμούς μας με τη χώρα. Να κρατήσετε ζωντανή τη φλόγα της προσμονής μας για την επιστροφή. Σας ζητήσαμε να μην μας αποκόψετε από την πατρίδα μας. Άλλωστε το μέλλον της Ελλάδας είναι και δικό μας μέλλον.

Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παραθυράκια.

Αυτό ήταν το πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη.

Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών.

Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (101 Κοινότητες).

Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ και Περιχώρων.

Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Κύπρου.

Ελληνική Κοινότητα Μάλτας.

Ελληνική Κοινότητα Νορβηγίας.

Ελληνική Κοινότητα Ισλανδίας.

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απάντηση ΟΣΕΠΕ στις συκοφαντίες εναντίον του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη μετά την συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση που διακινείται στοχευμένα στο διαδίκτυο από διάφορους αναρμόδιους, και οι οποίες έχουν ώς μοναδικό στόχο να βλάψουν την ομαλή λειτουργία του φορέα μας, θεωρούμε υποχρέωση μας να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε σε όλους όσους διακίνουν ανακριβής δελτία τύπου και μισές αλήθειες, πως την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη την εκφράζει το νόμιμο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο”, αναφέρει σε ενημερωτικό δελτίο τύπου της η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη.

“Αυτό απολογείται και κρίνεται μόνο μέσα στα θεσμικά του οργάνα.

Όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι δηλώνουν αρμόδιοι και υπεύθυνη, δεν έχουν καμία νομική υπόσταση και κατοχύρωση. Πρωτοβουλίες και δράσεις των οποίων μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν στους στόχους της ΟΣΕΠΕ.

Κλείνοντας δηλώνουμε προς όλους πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους κοινούς μας στόχους.

Κάτω από ΕΜΕΙΣ και όχι το εγώ.

Μέσα από ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ δράσεις και όχι κάτω από προσωπικές πρωτοβουλίες, που στοχεύουν μόνο σε προσωπική προβολή κάποιων.

Καλούμε όλους όσους αγαπούν και πιστεύουν σε αυτήν την Ομοσπονδία να συστρατευτούν μαζί μας και να προστατέψουν πρώτα από όλα το κοινό μας σπίτι που είναι η ΟΣΕΠΕ, όπως επίσης την ιστορία, τους στόχους και τα κοινά οράματα που συλλογικά έχουμε βάλει ώς στόχους”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
Advertisement Europolitis
Advertisement