Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Nέα μέθοδος εμποδίζει την απώλεια μαλλιών σε ασθενείς με καρκίνο

Published

on

Μια νέα μέθοδος εμποδίζει την απώλεια μαλλιών σε ασθενείς με καρκίνο κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας

Μια νέα μέθοδος, που εμποδίζει την απώλεια μαλλιών σε ασθενείς με καρκίνο κατά τη διάρκεια χημειοθεραπείας, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βουλγαρία. Ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου εφαρμόζεται η μέθοδος, Μεθόδι Γιάνκοφ, εξήγησε ότι η θεραπεία είναι ακίνδυνη και δοκιμάστηκε με ποσοστό επιτυχίας 85%, όπως μετέδωσε η βουλγαρική ραδιοφωνία.
Η θεραπεία εφαρμόστηκε παράλληλα με τη χημειοθεραπεία. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με αυτή την τεχνολογία, με ποσοστό επιτυχίας 85% πλήρους κατακράτησης μαλλιών, σημείωσε ο κ.Γιάνκοφ.
Η ειδική συσκευή για τη θεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΥΓΕΙΑ

Μελέτη: Τα εμπόδια των γυναικών στην πρόσβασή τους στην καρδιαγγειακή αποκατάσταση

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Στοιχεία για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην πρόσβασή τους σε προγράμματα καρδιαγγειακής αποκατάστασης παρουσιάζει παγκόσμια μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Canadian Journal of Cardiology».

Οι γυναίκες συχνά δεν γνωρίζουν την ύπαρξη των προγραμμάτων αυτών, βρίσκουν το κόστος σημαντικά υψηλό ή θεωρούν την άσκηση κουραστική ή επώδυνη.

Ακόμα και όσες εγγράφονται σε προγράμματα καρδιαγγειακής αποκατάστασης δεν μπορούν να τηρήσουν τις συνεδρίες εξαιτίας παραγόντων όπως οι οικογενειακές υποχρεώσεις ή οι δυσκολίες πρόσβασης και μεταφοράς όταν απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.

Η καρδιαγγειακή αποκατάσταση (CR) είναι ένα πρόγραμμα διαχείρισης χρόνιων ασθενειών, όπου οι ασθενείς υποστηρίζονται από μια ομάδα επαγγελματιών υγείας για αρκετούς μήνες μέσω της διαχείρισης ιατρικών παραγόντων κινδύνου, της δομημένης άσκησης, της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής.

Βελτιώνει τα αποτελέσματα της υγείας και μπορεί να μειώσει τα ποσοστά θανάτου και επανανοσηλείας κατά 20%.

Ωστόσο, τα προγράμματα δεν αξιοποιούνται επαρκώς και οι γυναίκες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να συμμετάσχουν σε σχέση με τους άνδρες, με αποτέλεσμα να μην αποκομίζουν αυτά τα οφέλη.

Για τη μελέτη, την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο για τα εμπόδια πρόσβασης σε προγράμματα CR, έγινε διαδικτυακή έρευνα σε περισσότερους από 2.000 ασθενείς από 16 χώρες και από τις έξι περιφέρειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Περίπου το 42% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες.

Η συγγραφική ομάδα, μεταξύ των οποίων και η καθηγήτρια Αθλητιατρικής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Ευαγγελία Κουίδη, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες καρδιοπαθείς έχουν μεγαλύτερο φορτίο εμποδίων στον δυτικό Ειρηνικό και την Αμερική από ό,τι οι άνδρες, ωστόσο άνδρες και γυναίκες έχουν σημαντικά εμπόδια στις περιοχές αυτές.

Τα εμπόδια των γυναικών ήταν μεγαλύτερα στις περιοχές του δυτικού Ειρηνικού και της νοτιοανατολικής Ασίας σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές.

Στην Ευρώπη οι γυναίκες ανέφεραν ως κύρια εμπόδια το ότι αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα υγείας, ότι δυσκολεύονται με την απόσταση προκειμένου να φτάσουν στους χώρους διεξαγωγής των προγραμμάτων ή ότι δεν γνωρίζουν για τα προγράμματα CR.

Στην ανατολική Μεσόγειο τα κυριότερα εμπόδια είναι ότι δεν γνωρίζουν για τα προγράμματα αυτά, ότι δυσκολεύονται με τις αποστάσεις και με το κόστος του προγράμματος.

Συνολικά πάντως εντοπίστηκε ότι και οι γυναίκες και οι άνδρες αντιμετωπίζουν ορισμένα κοινά, αλλά και πολλά διαφορετικά εμπόδια, τα οποία διαφέρουν ανά παγκόσμια περιοχή. Μάλιστα, οι άνδρες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ανέφεραν μεγαλύτερα εμπόδια από ό,τι οι γυναίκες.

Τέλος, τα περισσότερα εμπόδια ανέφεραν οι άνεργες γυναίκες σε σχέση με εκείνες που εργάζονταν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το πρωί επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 9 π.μ., φαίνεται ότι είναι η πιο ευνοϊκή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εταιρείας Παχυσαρκίας «Obesity».

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι προηγούμενες έρευνες έχουν επικεντρωθεί στη συχνότητα, την ένταση και τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, αλλά λίγες έχουν διερευνήσει το ημερήσιο μοτίβο της σωματικής δραστηριότητας που μετράται με επιταχυνσιόμετρο για να ταξινομήσουν την ώρα της ημέρας κατά την οποία γίνεται η ανθρώπινη κίνηση.

Στην παρούσα έρευνα οι επιστήμονες διερεύνησαν κατά πόσον το ημερήσιο μοτίβο της μετρηθείσας με επιταχυνσιόμετρο μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας επηρεάζει τη συσχέτιση μεταξύ της ανθρώπινης κίνησης και της παχυσαρκίας.

Χρησιμοποίησαν δεδομένα από 5.285 συμμετέχοντες και η σωματική δραστηριότητα ταξινομήθηκε σε τρεις κατηγορίες, πρωινή, μεσημεριανή, βραδινή.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν μια ισχυρή σχέση μεταξύ της δραστηριότητας και της παχυσαρκίας στην πρωινή ομάδα.

Οι συμμετέχοντες στην ομάδα αυτή είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και περιφέρεια μέσης από εκείνους στις άλλες ομάδες. Επίσης, είχαν πιο υγιεινή διατροφή και λιγότερη ημερήσια πρόσληψη ενέργειας ανά μονάδα σωματικού βάρους σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες.

Συνολικά οι συμμετέχοντες στην πρωινή ομάδα ήταν 10-13 χρόνια μεγαλύτεροι από τις δύο άλλες ομάδες. Επίσης, είχαν το υψηλότερο ποσοστό γυναικών, ήταν στην πλειονότητά τους μη ισπανόφωνοι λευκοί, είχαν κολεγιακή ή ανώτερη εκπαίδευση και δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση καπνού ή αλκοόλ.

Η κλινική ψυχολόγος, Ρεμπέκα Κρουκόφσκι, διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «δεν είναι γνωστό αν οι άνθρωποι που ασκούνται συστηματικά το πρωί μπορεί να διαφέρουν συστηματικά από εκείνους που ασκούνται σε άλλες ώρες, με τρόπους που δεν μετρήθηκαν σε αυτή τη μελέτη». Όπως προσθέτει, όσοι ξυπνούν σταθερά αρκετά νωρίς για την πρωινή άσκηση «μπορεί να είναι βιολογικά διαφορετικοί από τα “νυχτοπούλια”».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Τα χόμπι σχετίζονται με καλύτερη ψυχική ευεξία των ατόμων άνω των 65 ετών

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Τα χόμπι προσφέρουν καλύτερη ψυχική ευεξία στα άτομα άνω των 65 ετών, όπως προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature Medicine».

Οι ερευνητές προχώρησαν σε μετά-ανάλυση πέντε μελετών, οι οποίες εξέταζαν την ενασχόληση με ψυχαγωγικές δραστηριότητες 93.263 ατόμων άνω των 65 ετών σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι δραστηριότητες με τις οποίες οι άνθρωποι ασχολούνται κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους μειώνουν τη μοναξιά και προστατεύουν από τα συμπτώματα κατάθλιψης. Ωστόσο, εστιάζονταν σε μία χώρα μόνο.

Η συγκεκριμένη μελέτη καλύπτει γεωγραφικά 16 χώρες σε τρεις ηπείρους.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν μεταξύ 71,7 και 75,9 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ενασχόληση με ένα χόμπι σχετιζόταν με καλύτερη αυτοαναφερόμενη υγεία, μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή, υψηλότερο επίπεδο ευτυχίας και λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα από ό,τι η μη ενασχόληση με κάποιο χόμπι.

Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια ακόμη και μετά την ενσωμάτωση άλλων παραγόντων, όπως η κατάσταση συμβίωσης, η απασχόληση και το εισόδημα του νοικοκυριού.

Οι χώρες με υψηλή βαθμολογία του παγκόσμιου δείκτη ευτυχίας και του προσδόκιμου ζωής, όπως η Δανία, η Σουηδία και η Ελβετία είχαν επίσης υψηλή ενασχόληση με χόμπι με περισσότερο από το 90% των συμμετεχόντων στην έρευνα να έχει κάποια δραστηριότητα.

Συνολικά πάντως η συσχέτιση μεταξύ της ενασχόλησης με χόμπι και της ψυχικής ευημερίας ήταν σχετικά καθολική σε όλες τις χώρες, όπως σημειώνουν οι συγγραφείς.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι τα αποτελέσματά τους βασίζονται σε παρατηρήσεις και δεν αποδεικνύουν αιτιότητα.

Ωστόσο, εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη προγραμμάτων για τη βελτίωση της πρόσβασης σε χόμπι σε όλες τις ηλικίες και τις χώρες, ώστε να ενισχυθούν οι εμπειρίες υγιούς γήρανσης και η ψυχική ευημερία των ηλικιωμένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Οι ανδρικοί νεφροί είναι πιο ευάλωτοι και η αιτία βρίσκεται στην τεστοστερόνη

Published

on

Από

Δύο από τα γονίδια (με κόκκινο και πράσινο) που είναι πιο ενεργά στους νεφρούς θηλυκών ποντικών (μπλε). Πηγή φωτογραφίας: Jing Liu / McMahon Lab

Οι ανδρικοί νεφροί είναι πιο ευάλωτοι σε ασθένειες από τους γυναικείους και μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Developmental Cell» δείχνει ως υπαίτια την τεστοστερόνη.

Οι γυναικείοι νεφροί είναι πιο ανθεκτικοί στις ασθένειες και τους τραυματισμούς και όπως περιγράφεται σε έρευνα της Ιατρικής Σχολής Keck του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας οι ορμόνες του φύλου καθοδηγούν αυτές τις διαφορές στους νεφρούς των αρσενικών και θηλυκών ποντικιών.

Οι ερευνητές εντόπισαν περισσότερα από 1.000 γονίδια με διαφορετικά επίπεδα δραστηριότητας στους νεφρούς αρσενικών και θηλυκών ποντικών και οι διαφορές ήταν πιο εμφανείς στο τμήμα της μονάδας φιλτραρίσματος του νεφρού, που είναι γνωστό ως εγγύς σωληνάριο και είναι υπεύθυνο για την επαναρρόφηση των περισσότερων θρεπτικών συστατικών, όπως η γλυκόζη και τα αμινοξέα, πίσω στην κυκλοφορία του αίματος.

Οι περισσότερες από τις διαφορές φύλου στη γονιδιακή δραστηριότητα εμφανίστηκαν όταν τα ποντίκια μπήκαν στην εφηβεία και έγιναν ακόμα πιο έντονες όταν έφτασαν στη σεξουαλική ωριμότητα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα αυτού του οργάνου.

Για να εξετάσουν αν τα ίδια γονίδια εμπλέκονται στις διαφορές μεταξύ των ανθρώπινων νεφρών, οι επιστήμονες ανέλυσαν έναν περιορισμένο αριθμό νεφρών και βιοψιών ανδρών και γυναικών δοτών. Ωστόσο, σημειώνουν ότι «πρέπει να γίνει πολύ περισσότερη δουλειά για τη μελέτη των διαφορών που σχετίζονται με το φύλο στους φυσιολογικούς ανθρώπινους νεφρούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Τα κύματα καύσωνα αύξησαν τις διαταραχές ύπνου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια διαπίστωσαν ότι οι νυχτερινές θερμοκρασίες πάνω από 25°C αύξησαν την πιθανότητα ύπνου λιγότερο από επτά ώρες κατά 3,5%.

Καθώς στην Ευρώπη, οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί πάνω από δύο φορές από τον παγκόσμιο μέσο όρο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, η έρευνα επισημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι νυχτερινές θερμοκρασίες θερμαίνονται πιο γρήγορα από τις θερμοκρασίες της ημέρας στις περισσότερες κατοικημένες περιοχές κι αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει τον ύπνο των ανθρώπων.

Στη μελέτη τους χρησιμοποίησαν παγκόσμια κλιματικά μοντέλα για να προβλέψουν τη μελλοντική απώλεια ύπνου και διαπίστωσαν ότι εάν οι χώρες συνεχίσουν να εκπέμπουν αέρια θερμοκηπίου με τους σημερινούς ρυθμούς, μέχρι το 2099 κάθε άτομο θα μπορούσε να χάσει κατά μέσο όρο 50 έως 58 ώρες ύπνου την εβδομάδα.

Ο Kelton Minor, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ), δημοσίευσε μια μελέτη στην οποία ανέλυσε εκατομμύρια αρχεία για να προσδιορίσει την επίδραση της θερμοκρασίας στον ύπνο των ανθρώπων.

«Διαπιστώσαμε ότι, υπό κανονικές συνθήκες διαβίωσης, οι άνθρωποι φαίνεται να προσαρμόζονται πολύ καλύτερα σε ψυχρότερες εξωτερικές θερμοκρασίες παρά σε θερμότερες συνθήκες», εξήγησε στο Euronews Next.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η κακή ποιότητα ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την τραυματισμούς στην εργασία, επιδείνωση της γνωστικής λειτουργίας και κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η έκθεση σε υγρή θερμότητα κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να αυξήσει την εγρήγορση και να μειώσει την ταχεία κίνηση των ματιών (REM) και τον ύπνο αργών κυμάτων (SWS).

Οι ηλικιωμένοι, που έχουν ήδη υψηλότερο επιπολασμό της αϋπνίας, μπορεί επίσης να είναι πιο ευάλωτοι στα κύματα καύσωνα, καθώς μια “μελέτη δείχνει” ότι ακόμη και η ήπια έκθεση στη ζέστη μπορεί να μειώσει τον ύπνο REM στους ηλικιωμένους άνδρες.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, από την πλευρά τους, θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη δίκαιη πρόσβαση σε κλιματισμό και βιώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την έρευνα, καθώς και να αυξήσουν την βλάστηση.

Πηγή: ertnews.gr

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Σημαντικές οι επιπτώσεις στο έντερο από τον ακανόνιστο ύπνο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Έρευνες έχουν δείξει ότι η εργασία σε βάρδιες διαταράσσει το βιολογικό μας ρολόι και συνδέεται με αύξηση του σωματικού βάρους, καρδιακά προβλήματα και διαβήτη. Νέα μελέτη δείχνει ότι ο ακανόνιστος ύπνος μπορεί να προκαλεί αλλαγές και στο μικροβίωμα του εντέρου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, ακόμη και μια μικρή διατάραξη του κύκλου του ύπνου, για παράδειγμα κατά 90 λεπτά, μπορεί να επηρεάσει τη σύνθεση του μικροβιώματος του εντέρου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του King’s College του Λονδίνου, οι βιολογικοί ρυθμοί του σώματος μπορούν να επηρεαστούν από ασυνέπεια στα πρότυπα ύπνου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που εργάζονται με κανονικό ωράριο ξυπνούν νωρίς με ξυπνητήρι τις εργάσιμες ημέρες, ενώ το Σαββατοκύριακο κοιμούνται παραπάνω.

«Ο ύπνος είναι βασικός πυλώνας της υγείας και η έρευνα αυτή είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, δεδομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τους κιρκάδιους ρυθμούς και το μικροβίωμα του εντέρου. Ακόμη και μια διαφορά 90 λεπτών στο μέσο όρο του ύπνου, μπορεί να αυξήσει μικρόβια που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σας», δήλωσε η κύρια συγγραφέας της μελέτης, Κέιτ Μπέρμινχαμ από το King’s College του Λονδίνου.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η σύνθεση των μικροβίων στο έντερο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ή θετικά την υγεία, παράγοντας τοξίνες ή ευεργετικές ουσίες.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν μια ομάδα 934 ατόμων στο πλαίσιο της μελέτης ZOE Predict, τη μεγαλύτερη εν εξελίξει διατροφική μελέτη του είδους της. Εξέτασαν δείγματα αίματος, κοπράνων και μικροβιώματος του εντέρου και πραγματοποίησαν μετρήσεις γλυκόζης σε άτομα με ακανόνιστο ύπνο.

Σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες, η ομάδα αποτελούνταν κυρίως από αδύνατα και υγιή άτομα, με τους περισσότερους από αυτούς να κοιμούνται περισσότερες από επτά ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το κοινωνικό τζετ λαγκ, συσχετίστηκε με χαμηλότερη ποιότητα διατροφής, υψηλότερη πρόσληψη ζαχαρούχων ποτών και χαμηλότερη πρόσληψη φρούτων και ξηρών καρπών.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει άμεσα την αφθονία συγκεκριμένων μικροβίων στο έντερο, σημειώνουν οι ερευνητές.

Τρία από τα έξι είδη μικροβίων που ήταν πιο άφθονα στην ομάδα του κοινωνικού τζετ λαγκ μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας, καθώς συνδέονται με την κακή διατροφή, την παχυσαρκία, το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και τον διαβήτη.

«Η διατήρηση σταθερού μοτίβου στον ύπνο, δηλαδή πότε πάμε για ύπνο και πότε ξυπνάμε κάθε μέρα, είναι μια εύκολα ρυθμιζόμενη συμπεριφορά του τρόπου ζωής που μπορούμε όλοι να κάνουμε, η οποία μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας μέσω του εντερικού μικροβιώματος προς το καλύτερο», δήλωσε η Δρ. Σάρα Μπέρι από το King’s College του Λονδίνου και επικεφαλής επιστήμονας της ZOE.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The European Journal of Nutrition.

Πηγή: onmed.gr

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ8 ώρες ago

Μεγαλύτερο το κόστος των ελαστικών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες ago

Το Βρετανικό Μουσείο ζητά τη βοήθεια του… κοινού για να βρεθούν οι κλεμμένες αρχαιότητες

ΑΡΘΡΑ13 ώρες ago

Πού πάμε; Τί θέλουμε; Τί θα γίνει;

Αρθρα & Απόψεις13 ώρες ago

Με την «Πένα» του Βασίλη: Ο.Ε.Κ Γερμανίας- Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού

BUSINESS-Kleinanzeigen13 ώρες ago

Heiligenhaus: Ζητείται αντρόγυνο η μεμονωμένο άτομο για Imbiss

BUSINESS-Kleinanzeigen13 ώρες ago

Oberhausen: Πωλείται μπυραρία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ14 ώρες ago

H Ομογένεια: Με Αλληλεγγύη-Αγάπη-Προσφορά κοντά στην πληγωμένη Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι οινοπαραγωγοί στην ΕΕ λαμβάνουν σημαντική στήριξη, χωρίς αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ15 ώρες ago

Γερμανία: Περικοπή των πόρων των κρατιδίων για κάλυψη των αναγκών των προσφύγων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ17 ώρες ago

Μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον επιθετικό καρκίνο του προστάτη εντοπίστηκαν σε νέα έρευνα

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσης εργασίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα ελληνόπουλα της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Πυροβολισμοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Από το 2024 η απαγόρευση θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για τις εταιρείες προωθεί η κυβέρνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Γαλλία: Απεργούν στις 15 Σεπτεμβρίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν αύριο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άνοια: Με αντιμετώπιση 12 παραγόντων κινδύνου θα μπορούσε να μειωθεί το 40% των περιπτώσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αποτύπωση των πλημμυρών στη Θεσσαλία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης εισάγονται στον δημόσιο τομέα

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis