Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νιάτα και δυναμισμό στο νέο Δ.Σ της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτογραφία της σύνθεσης του ΔΣ από το ΦΒ του συλλόγου

Την Κυριακή 14, Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική  γενική συνέλευση στους χώρους του συλλόγου. Για ακόμη μια φορά η μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή των μελών δείχνει την υγεία του συλλόγου.

Με το πέρας των διαδικασιών ήρθε σε σώμα το νέο Διοικητικό της Ποντιακής Εστίας, μια σύνθεση νέων σε ηλικία ανθρώπων αλλά με πολλά χρόνια παρουσία και προσφορά στο σύλλογο..

  • Πρόεδρος Εξουσίδης Σάββας
  • Αντιπρόεδρος Εξουζίδης Κωνσταντίνος
  • Γραμματέας Μαυρίδου Κασσιανή
  • Ταμίας Εμμανουηλίδης Κωνσταντίνος
  • Δημοσίων σχέσεων Εμμανουηλίδης Κυρίακος
  • Υπ. νεολαίας Ράις Ελίς
  • Υπ. χορευτικού Χρυσσομάλου Ευγενία
  • Αναπληρωματικοί Λυτρίδου Μαρία
    Ιωσηφίδης Νεκτάριος

 

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ελληνισμός του Βερολίνου στη συνάντηση Γ. Χρυσουλάκη – Π. Ματλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, κ. Παναγιώτη Ματλή, στην έδρα της ΓΓΑΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη, καθώς και τη διαβεβαίωσή του για τη διαρκή στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών στο εθνικό έργο που επιτελεί η Κοινότητα στην καρδιά της Ευρώπης.

Ο κ. Παναγιώτης Ματλής ενημέρωσε τον κ. Χρυσουλάκη για τον Ελληνισμό του Βερολίνου, όπου, όπως τόνισε διαβιούν περίπου 25.000 Έλληνες.

Ο κ. Ματλής αναφέρθηκε στα ζητήματα που τους απασχολούν και ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την τάση της σύγχρονης μετανάστευσης της ελληνικής νεολαίας και για τις ενέργειες της Κοινότητας στην κατεύθυνση της αναστροφής του φαινομένου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Βερολίνου επεσήμανε το σημαντικό έργο της ελληνικής κοινότητας για την προβολή των ελληνικών προϊόντων και γενικότερα για την ανάδειξη του καθημερινού ελληνικού πολιτισμού και την τουριστική προβολή της χώρας μας.

«Πέραν της σημαντικής μας συνάντησης, δεδομένου του κοινού μας ενδιαφέροντος για την περαιτέρω αξιοποίηση των δικτύων των ελλήνων επαγγελματιών της Γερμανίας για την προβολή της Ελλάδας. Ομολογώ πως με συγκινεί ιδιαίτερα η ευαισθησία της ομογένειάς μας στα ελληνικά θέματα.

Η Κοινότητα Βερολίνου έκανε σημαντική δωρεά προς όφελος των πληγέντων από τις πυρκαγιές στο Μάτι τον Ιούνιο του 2018», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Συγκεκριμένα, η Κοινότητα συγκέντρωσε μέσω ειδικού εράνου και χορηγιών ένα χρηματικό ποσό που παραδόθηκε στον κ. Πατούρη, Διευθυντή σχολείου της περιοχής.

Τα χρήματα διανεμήθηκαν σε παιδιά τριάντα οκτώ πυρόπληκτων οικογενειών. Η επιλογή έγινε από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με ειδικό ψυχολόγο.

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκρότηση διακομματικής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τη συγκρότηση της διακομματικής για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δρομολογεί, άμεσα, το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, εντός της ημέρας θα αποστείλει επιστολή προς τα κόμματα προκειμένου να ορίσουν τον εκπρόσωπό τους στην επιτροπή.

Αντικείμενό της θα είναι η διαβούλευση και η εξεύρεση κοινής συνισταμένης σε ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, τον τρόπο που θα εκλέγονται οι αντιπρόσωποι των εκτός επικρατείας εκλογέων κ.λπ.

Τα θέματα αυτά απασχόλησαν ακροθιγώς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς στις συναντήσεις της περασμένης Παρασκευής.

Επιδίωξη του υπουργείου είναι η σύσταση και συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει άμεσα, εντός της εβδομάδας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του, κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στην επιτροπή. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ο καθένας να βάλει νερό στο κρασί του προκειμένου να υπάρξει συναίνεση και το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θέτει μόνο μία κόκκινη γραμμή. Η ψήφος των ήδη εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων να είναι ισότιμη και να μετρά στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Έλληνες τηςΓερμανίας ζητούν ναψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τη στήριξη των ομογενών της Γερμανίας στις ενέργειες της κυβέρνησης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Κώστας Δημητρίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Δημητρίου είπε στον κ. Θεοδωρικάκο ότι οι Έλληνες της Γερμανίας συμπαρίστανται πλήρως στην προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει νομοσχέδιο, που θα διευκολύνει την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του, ο κ. Θεοδωρικάκος έθεσε την εφαρμογή του Συντάγματος ως πρώτη βασική προϋπόθεση για την εξεύρεση κοινού τόπου με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «δεν μπορεί κάποιος Έλληνας που ζει και εργάζεται ή σπουδάζει στο εξωτερικό και πάρει το αεροπλάνο και έλθει στην Ελλάδα να μπορεί να ψηφίσει. Αλλά αν δεν μπορεί να πάρει το αεροπλάνο είτε για οικονομικούς λόγους είτε γιατί δεν έχει τη χρονική άνεση, να μην μπορεί να ψηφίσει».

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι το υπουργείο είναι σχεδόν έτοιμο να καταθέσει νομοσχέδιο που αφορά τον εκσυγχρονισμό των εκλογικών διαδικασιών «που έχουν σχέση με τις ημερομηνίες και τα χρονικά περιθώρια προετοιμασίας των εκλογών που πρέπει», όπως είπε, «ελαφρώς να διευρυνθούν για να καταστεί δυνατή η επιστολική ψήφος αλλά και να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους βουλευτές να επικοινωνούν καλύτερα με το εκλογικό σώμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πρόταση νόμου για τη ψήφο των απόδημων κατέθεσε το ΜεΡΑ25

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πρόταση νόμου για τη ψήφο των αποδήμων και τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκτός επικρατείας Ελλήνων και Ελληνίδων εκλογέων, κατέθεσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και η κοινοβουλευτική του ομάδα.

Στην πρόταση νόμου προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία εκλογικών περιφερειών Απόδημων Ελλήνων. Η κατανομή των εδρών ανάλογα με τον αριθμό των αποδήμων που καταγράφονται σε αυτές, στη βάση της πλήρους ισοτιμίας εγχώριων και απόδημων Ελλήνων.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου:

Ιδρύονται 7 εκλογικές περιφέρειες Αποδήμων Ελλήνων. Εκεί μπορεί να εγγραφεί όποιος κάτοχος ελληνικής ιθαγένειας τυγχάνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και επιθυμεί να ασκεί το εκλογικό δικαίωμά του σε αυτές.

Ο αριθμός βουλευτικών εδρών αυτών των περιφερειών, υπολογίζεται ανάλογα με το πλήθος των αποδήμων που εγγράφονται σε αυτές και το συνολικό πλήθος των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της Ελλάδας.

Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες που κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν προσωρινά εκτός Ελλάδος, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά τμήματα. Τμήματα που συγκροτούνται προς τον σκοπό αυτό εντός των ελληνικών διπλωματικών αρχών της αντίστοιχης διπλωματικής περιφέρειας.

Η δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων εκτός Ελλάδος προϋποθέτει την εγγραφή σε ειδική εφαρμογή του TAXISNET. Έως και 62 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας, στην περίπτωση που επιθυμούν να ψηφίσουν σε εκλογική περιφέρεια Αποδήμων Ελλήνων. Μέχρι 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας, στην περίπτωση που επιθυμούν να ψηφίσουν από το εξωτερικό ωσεί παρόντες στην εντός επικρατείας εκλογική τους περιφέρεια, με υπεύθυνη δήλωση στην ελληνική διπλωματική αρχή.

Ως εκλογικά τμήματα χρησιμοποιούνται κτήρια των ελληνικών αρχών ή υπηρεσιών της αλλοδαπής, ανεξάρτητα γραφεία ιερών ναών της ελληνορθόδοξης. Καθώς και κτήρια ή καταστήματα ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων ή άλλων ελληνικών οργανώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Έλληνες του Εξωτερικού: Οιεισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού, των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και των Ελλήνων αποφοίτων ξένων λυκείων του εξωτερικού.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ, https://results.it.minedu.gov.gr).

Στην ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα και την αναλυτική βαθμολογία. Πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Στη διαδικασία εισαγωγής, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έλαβαν μέρος  902 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 631.

Τα αναλυτικά στοιχεία για κάθε ειδική κατηγορία αναφέρονται στο συνημμένο πίνακα, που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Οι εγγραφές των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 03-10-2019 μέχρι και 11-10-2019.

Η προθεσμία εγγραφής στις Στρατιωτικές Σχολές και Αστυνομικές Σχολές θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική. Όποιος δεν εγγραφεί μέσα σε αυτή χάνει οριστικά το δικαίωμα εγγραφής στη σχολή επιτυχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους σχετική αίτηση στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι επιτυχόντες υποβάλλουν:

–          Τρεις  (3) φωτογραφίες σε μικρό μέγεθος και

–          Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλη σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Τα λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνταν να διαθέτουν οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, τα οποία πρέπει να κατατεθούν στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος εισαγωγής για τον τελικό έλεγχο προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους μπορούν να αναζητηθούν στις Οδηγίες για την εισαγωγή Ελλήνων του Εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, έτους 2019.

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Υφ.Εξωτερικών Α.Διαμαντάρης συνάντησε την Πρέσβη Kate Smith

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών Α. Διαματάρη με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith

Με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου Kate Smith συναντήθηκε στο Γραφείο του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης.

Mε το νέο σύστημα εργασίας, που αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα,

ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν γι’ αυτούς που ζουν τώρα στη Βρετανία

 

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Νικήτα στη Μ. Βρετανία, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την  Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη χώρα. Ακολούθως, στάθηκε στο σημαντικό αριθμό Ελλήνων που εγκαταστάθηκε εκεί κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, δημιουργώντας μια μεγάλη και δυναμική ομογενειακή κοινότητα.

Ερωτηθείς για τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου των ομογενών,  ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε ότι το δικαίωμα ψήφου είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, η ψήφος είναι ισότιμη και τόνισε ότι στόχος είναι «να φέρουμε τους αποδήμους πιο κοντά στην Ελλάδα».

 

Από την πλευρά της, η Βρετανίδα Πρέσβης αναφέρθηκε στη μετά Brexit εποχή, υπογραμμίζοντας ότι με το νέο σύστημα εργασίας, που αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα, ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν γι’ αυτούς που ζουν τώρα στη Βρετανία, καθώς τα δικαιώματά τους θα παραμείνουν εξασφαλισμένα. Τέλος, η κα. Smith έκανε μνεία σε αξιόλογους ιδιωτικούς φορείς που έχουν δημιουργηθεί από Έλληνες στη Μ. Βρετανία με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όπως τo Reload Greece, to Hellenic initiative και το Endeavor Greece.

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Εξαρθρώθηκε τεράστιο δίκτυο πειρατείας συνδρομητικών καναλιών

Europolitis TV5 ημέρες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών2 εβδομάδες πριν

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 εβδομάδα πριν

Η Ολλανδία αλλάζει το επίσημο όνομά της σε «Κάτω Χώρες»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Ανακαλούνται επεξεργασμένα κρέατα στην Ολλανδία

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Στηρίζουμε Ελλάδα, στηρίζουμε Ήπειρο, είμαστε εδώ!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Η Γερμανική πόλη όπου μπορείτε να μείνετε δωρεάν για ένα μήνα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Αμβούργο: 23χρονος τραυμάτισε τρεις ανθρώπους με μαχαίρι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 εβδομάδες πριν

Τα 10 πιο περίεργα αντικείμενα που απαγορεύονται στο αεροπλάνο

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ1 εβδομάδα πριν

Δυναμική παρουσία της Ελλάδος στην Γερμανία (Anuga 2019)

Europolitis TV5 ημέρες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Europolitis TV5 ημέρες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον Ευρωπολίτη

Europolitis TV1 εβδομάδα πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην Anuga

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών2 εβδομάδες πριν

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών2 εβδομάδες πριν

Τράπεζα Εδεσμάτων με υλικά και πιάτα του 17ου αιώνα

Europolitis TV4 μήνες πριν

38ο Φ.Π.Ε: Μητροπολίτης Ζάμπιας κ Ιωάννης Τσαφταρίδης

Europolitis TV4 μήνες πριν

Συνέντευξη: Του προέδρου Π.Σ.Κ Μανώλη Κουγιουμουτζή

Europolitis TV5 μήνες πριν

1ος Χορός Κρητικού Συλλόγου Μπήλεφελντ 11 Μάϊου 2019

Europolitis TV5 μήνες πριν

Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στις αγορές (Video – Foto)

Europolitis TV6 μήνες πριν

Μήνυμα του Μητροπολίτη Γερμανίας κ.κ Αυγουστίνου (Άγιο Πάσχα)

Advertisement Europolitis
Advertisement