Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γεννητούρια στο ζωολογικό κήπο του Βούπερταλ στη Γερμανία

Published

on

Το πρωί του Σαββάτου γεννήθηκε ένα ελεφαντάκι μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων επισκεπτών.

Οι νοσοκόμες που βοήθησαν τη μητέρα του – τη Σάμπι  – να φέρει στον κόσμο το ελεφαντάκι του έδωσαν το όνομα Γκους, προς τιμήν του φύλακα του ζωολογικού κήπου Γκούσταβ Ρέκενερ.

Ο Γκους είναι ήδη ο ενδέκατος ελέφαντας που γεννιέται στο ζωολογικό κήπο της πόλης του Βούπερταλ στη Γερμανία, πέντε εκ των οποίων έχει φέρει στον κόσμο η Σάμπι.

Γεννημένος έπειτα από 655 ημέρες κύησης, ο νεαρός ελέφαντας είναι πολύ καλά στην υγεία του, όπως είπαν οι γιατροί του ζωολογικού κήπου.

Την Κυριακή έκανε την πρώτη εμφάνιση του μπροστά στους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι εφικτός ο κλιματικός στόχος που έχει τεθεί για το 2030, με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Επικαλούμενος την πρόβλεψη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για το 2024, ότι τα αέρια του θερμοκηπίου θα μειωθούν κατά 64% έως το 2030, σε σύγκριση με το 1990, ο κ. Χάμπεκ τόνισε ότι ο κλιματικός στόχος για μείωση κατά τουλάχιστον 65% είναι πλέον εφικτός.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος (UBA) Ντιρκ Μέζνερ, ο οποίος επισήμανε ότι «έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην προστασία του κλίματος», κυρίως χάρη στην ταχύτερη επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία θα καταναλώσει έως το 2030 47 τόνους λιγότερο CO2 από όσο ορίζει ο νόμος.



Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι κλάδοι της ενέργειας, της βιομηχανίας, της γεωργίας και της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ, αντίθετα, σημαντικά περιθώρια βελτίωσης έχουν οι μεταφορές και οι κατασκευές.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση των καυσαερίων σε κάποιους κλάδους είχε επίσης ο περιορισμός της παραγωγής λόγω των υψηλών τιμών ενέργειας του προηγούμενου διαστήματος.

Για τα επόμενα χρόνια, εκτιμάται μεν ότι η παραγωγή θα ανακάμψει, αλλά οι ρύποι θα συνεχίσουν να μειώνονται με την εφαρμογή μέτρων προστασίας του κλίματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Με 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίες κενές και τις μισές επιχειρήσεις της χώρας σε αδυναμία να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό, η Γερμανία διερευνά την τετραήμερη εργασία ως πιθανή λύση στην σοβαρή έλλειψη εργατικού δυναμικού.

Στην πρωτοβουλία της μη-κερδοσκοπικής εταιρίας «4 Day Week Global» (4DWG) και της εταιρίας συμβούλων διοίκησης «Intraprenor» συμμετέχουν 45 επιχειρήσεις και εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα – «πιλότος» θα συμμετάσχουν συνολικά 600 επιχειρήσεις.

Την επιστημονική επίβλεψη και αξιολόγηση της διάρκειας έξι μηνών δοκιμής έχει το Πανεπιστήμιο του Münster.

Η «4DWG», η οποία έχει ήδη δρομολογήσει ανάλογα προγράμματα σε άλλες χώρες, εκτιμά ότι ο περιορισμός των ημερών εργασίας με τη διατήρηση των αποδοχών στο ίδιο επίπεδο θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας για τους εργοδότες και σε καλύτερη διαβίωση των εργαζομένων, κάτι που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους υποψήφιους, οι οποίοι είτε δεν μπορούν είτε δεν επιθυμούν να εργάζονται πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους συντονιστές του προγράμματος στην Γερμανία, όπου εφαρμόζονται πολύ πιο εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης δεδομένων σε σχέση με παλαιότερες αντίστοιχες δοκιμές σε άλλες αγορές, θα προκύψει τελικά μια πιο σαφής εικόνα για το εγχείρημα, αν και υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το εάν θα ήταν εφικτή μια μετάβαση του συνόλου των εργαζομένων σε καθεστώς 4ήμερης εργασίας.



Τις προηγούμενες δεκαετίες δοκιμάστηκαν κατά καιρούς διάφορα μοντέλα, με στόχο να απαντήσουν στην ανάγκη των εργαζομένων να συνδυάσουν την εργασία τους με καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το ενδιαφέρον για την 4ήμερη εργασία εκτοξεύθηκε ιδιαίτερα στις αρχές της δεκαετίας του ’70, με το συνηθέστερο μοντέλο να προβλέπει 10 ώρες εργασίας την ημέρα για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Στα συμπεράσματα εκείνης της εποχής αναφέρεται ότι αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν καλύτερη διάθεση, ωστόσο πολύ σύντομα το εργασιακό στρες επιδεινώθηκε, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ΙLO), ο μέσος όρος των ωρών εργασίας παγκοσμίως φθάνει τις 44 ώρες την εβδομάδα.

«Η υπόθεση στην οποία στηριζόμαστε σε αυτό το πρόγραμμα είναι ότι οι μειωμένες ώρες εργασίας θα δώσουν στους εργαζόμενους περισσότερο χρόνο ανάκαμψης και, επομένως, μεγαλύτερη παραγωγικότητα», δήλωσε η Γιούλια Μπάκμαν από το πανεπιστήμιο του Münster στην παρουσίαση του εγχειρήματος.

«Είναι κάπως παράδοξο. Αν ρωτήσει κανείς τους πολιτικούς, θα πουν ότι όλοι πρέπει να δουλεύουν περισσότερες ώρες, όχι λιγότερες. Μια 4ήμερη εβδομάδα όμως αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα προκειμένου να καταστούν ελκυστικότεροι συγκεκριμένοι κλάδοι της οικονομίας για τους κατάλληλους εργαζόμενους. Αυτό είναι και ο βασικός στόχος των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα», εξηγεί ο Κάρστεν Μάιερ, συνιδρυτής της «Intraprenor» και εκτιμά ότι το 4ήμερο μοντέλο θα είχε θετική επίπτωση στην ψυχολογική και σωματική ευεξία των εργαζομένων, θα περιόριζε τις ημέρες απουσίας λόγω ασθένειας, καθώς οι άνθρωποι θα είχαν περισσότερες ευκαιρίες για άσκηση και υγιεινή ζωή, ενώ, στην περίπτωση των ανδρών, θα αυξάνονταν οι πιθανότητες να εμπλακούν περισσότερο στην ανατροφή των παιδιών τους, επιτρέποντας έτσι σε περισσότερες γυναίκες να επιστρέψουν πλήρως στην αγορά εργασίας.

«Το μοντέλο που εξετάζουμε είναι το 100-80-100, δηλαδή 100% αποδοχές για 80% εργασία και 100% παραγωγικότητα», εξηγεί. Επιπλέον, επισημαίνει ότι το 90% των εταιριών που έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει σε ανάλογο πρόγραμμα ανά τον κόσμο, έχουν παραμείνει σε κάποιου είδους μοντέλο μειωμένου χρόνου εργασίας και έχουν να αναφέρουν κατά μέσο όρο 25% αύξηση της παραγωγικότητας.



Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ υπολόγισε σε 2 εκατομμύρια τις κενές θέσεις εργασίας στην Γερμανία και σε 90 δισεκατομμύρια τις απώλειες για την γερμανική οικονομία το 2023 μόνο από αυτό.

Προέβλεψε μάλιστα ότι έως το 2035, εάν δεν αλλάξει κάτι, οι θέσεις θα μπορούσαν να έχουν αυξηθεί σε 5 εκατομμύρια. Σύμφωνα επιπλέον με τα στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρίας DAK, την περσινή χρονιά οι εργαζόμενοι πήραν κατά μέσο όρο 20 ημέρες ασθένειας, επιβαρύνοντας την οικονομία κατά 26 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Forsa, το 71% των ερωτηθέντων θα ήθελε να έχει την επιλογή για εβδομάδα τεσσάρων ημερών, ενώ το 77% δήλωσε ότι θα συμφωνούσε με ένα σχετικό κυβερνητικό σχέδιο. Την ίδια άποψη εκφράζουν επίσης δύο στους τρεις εργαζόμενους.

Σε αντίστοιχη έρευνα του Ινστιτούτου «Χανς Μπέκλερ», τα ποσοστά υπερβαίνουν το 80%.

Το μοντέλο φαίνεται ότι είναι ήδη ιδιαίτερα ελκυστικό για τις τράπεζες. Όπως αναφέρει η Handelsblatt, η Volksbank στο Kaiserslautern το εφαρμόζει από το καλοκαίρι του 2022, με εβδομάδα 34,5 αντί 39 ωρών και ίδιο μισθό και έχει καταφέρει να θεωρείται καλύτερος εργοδότης για τους υποψήφιους εργαζόμενους στον τραπεζικό τομέα.

Τις Παρασκευές οι πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο τηλεφωνικώς ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, καθώς τα καταστήματα της τράπεζας παραμένουν κλειστά.

Ανάλογο μοντέλο εφαρμόζουν η Volksbank στο Neuss του Ντίσελντορφ και η Sparda Bank στο Βερολίνο.



Η Reiffeisen επιτρέπει επίσης στους υπαλλήλους της να επιλέξουν αν θα εργάζονται πέντε ημέρες ή τέσσερις, με αντίστοιχη μείωση των ημερών διακοπών, προκειμένου να παραμένει ανοιχτή και τις Παρασκευές.

Από την άλλη πλευρά, όπως δηλώνει στην Deutsche Welle ο οικονομολόγος του Γερμανικού Ινστιτούτου Έρευνας Εργασίας (ΙΑΒ), η εβδομάδα των τεσσάρων ημερών θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των εργοδοτών, εάν δεν συνοδεύεται από αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ, όπως εκτιμά, το μοντέλο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς.

«Αν το εφαρμόζαμε παντού με τον ίδιο τρόπο, στο τέλος θα ζημιώναμε την παραγωγικότητα», προειδοποιεί. Σε ανάλογο πνεύμα, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ, θεωρεί ότι η εισαγωγή της 4ήμερης εργασίας θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα μόνο εάν σήμαινε και περιορισμό των αποδοχών.

Τα πρώτα συμπεράσματα από το πρόγραμμα αναμένεται να είναι διαθέσιμα το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Περισσότεροι από ποτέ οι ξένοι γιατροί στη Γερμανία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Με γιατρούς από το εξωτερικό προσπαθεί η Γερμανία να καλύψει τα σημαντικά κενά στο υγειονομικό της σύστημα. Το 2023, ο αριθμός των γιατρών που εργάζονταν στη χώρα και είναι κάτοχοι ξένου διαβατηρίου ήταν ο υψηλότερος όλων των εποχών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου, στο τέλος του προηγούμενου έτους οι γιατροί από το εξωτερικό ήταν 63.763, σε σύνολο 421.000 γιατρών στη χώρα.

Ενδεικτικά, το 2013 ήταν περίπου 30.000 και το 1993 σχεδόν 10.000. Οι περισσότεροι γιατροί με ξένο διαβατήριο προέρχονται από την Συρία (6.120), την Ρουμανία (4.668), την Αυστρία (2.993), την Ελλάδα (2.943), την Ρωσία (2.941) και την Τουρκία (2.628).

Στα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την κατάσταση και κυρίως λόγω της ελλιπούς γνώσης της γλώσσας, εστιάζουν επαγγελματίες του κλάδου.



Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής της κρατιδιακής ιατρικής ένωσης Ρηνανίας – Παλατινάτου Γιούργκεν Χόφαρτ, δήλωσε στις εφημερίδες του Ομίλου Funke ότι «συχνά υπάρχουν παρεξηγήσεις ακόμη και επικίνδυνες για τη ζωή του ασθενούς», όταν π.χ. συγχέονται οι όροι για το κοιλιακό άλγος και τον πόνο στο στήθος, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει ο κ. Χόφαρτ, ο γιατρός να εξετάσει το στομάχι και να χάσει το έμφραγμα.

Το πρόβλημα, προειδοποιεί ο κ. Χόφαρτ, αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς «θα έχουμε όλο και περισσότερους ξένους γιατρούς», αφού οι ανάγκες της Γερμανίας δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από τους εγχώριους φοιτητές Ιατρικής. Επιπλέον, από τους 11.000 αποφοίτους γερμανικών ιατρικών σχολών ετησίως, ένα σημαντικό ποσοστό δεν καταλήγει να εργάζεται στον κλάδο ή στην χώρα.

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών Όιγκεν Μπρις τονίζει ότι η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας δεν μπορεί παρά να αποτελεί προϋπόθεση για την εργασία των γιατρών στην Γερμανία.



Πρέπει κανείς να γνωρίζει γερμανικά σε επίπεδο C1, διευκρινίζει ο κ. Μπρις, ενώ υπογραμμίζει και την σημασία της καλής γνώσης της καθομιλουμένης, προκειμένου να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις με τους ασθενείς.

Ταυτόχρονα, το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για την Ενσωμάτωση και την Μετανάστευση εκτιμά ότι η ένταξη ξένων γιατρών στο γερμανικό υγειονομικό σύστημα θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά τη λειτουργία του κλάδου, από τον οποίο, όπως επισημαίνεται, «δεν λείπουν διακρίσεις και ρατσιστικές συμπεριφορές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Συνεχίζονται οι απεργίες στα αεροδρόμια

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες εκτιμάται ότι επηρέασε η χθεσινή απεργία του προσωπικού ασφαλείας στα αεροδρόμια Βερολίνου, Αμβούργου, Στουτγάρδης, Καρλσρούης / Μπάντεν-Μπάντεν και Κολωνίας / Βόννης.

Ανάλογη κατάσταση αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, στα αεροδρόμια Ανόβερου, Ντόρτμουντ, Δρέσδης, Λειψίας και για δεύτερη μέρα στο αεροδρόμιο Καρλσούρης / Μπάντεν-Μπάντεν.

Σύμφωνα με την Ένωση Αεροδρομίων Γερμανίας (ADV), μόνο για την χθεσινή ημέρα συνολικά ακυρώθηκαν περισσότερες από 580 πτήσεις, επηρεάζοντας τουλάχιστον 90.000 ταξιδιώτες.

Ενδεικτικά, στα αεροδρόμια Βερολίνου, Στουτγάρδης και Αμβούργου είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων ότι δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη καμία αναχώρηση.

Η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di, η οποία εκπροσωπεί 25.000 υπαλλήλους ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών ασφαλείας στα αεροδρόμια, ζητά αύξηση αποδοχών 2,80 ευρώ/ώρα σε διάστημα 12 μηνών και αλλαγές στις αποζημιώσεις υπερωριών.



Μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί πέντε κύκλοι διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα και ο επόμενος κύκλος έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου.

Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις βρίσκονται και τα μέλη πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa, τα οποία απήργησαν και την Τρίτη και την Τετάρτη, επιβαρύνοντας περαιτέρω την κατάσταση, αλλά και οι μηχανοδηγοί των τρένων των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB), οι οποίοι ακινητοποίησαν εκ νέου τους συρμούς την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πλέον, το μεγάλο ερωτηματικό αφορά τις διακοπές του Πάσχα, οι οποίες για τα σχολεία στην Γερμανία αρχίζουν στις 22 Μαρτίου.



«Όποιος δεν έχει διάθεση για διακοπές περιπέτειας, καλύτερα να μείνει στο σπίτι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις με τρένο», αναφέρει ενδεικτικά σε ρεπορτάζ του το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Η Ver.di. κάλεσε χθες σε απεργίες το προσωπικό της Postbank για σήμερα και για το Σάββατο, αλλά και τους εργαζόμενους στα τηλεφωνικά κέντρα των Γερμανικών Ταχυδρομείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Νέα απεργία στο προσωπικό ασφάλειας των αεροδρομίων την Πέμπτη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η συνδικαλιστική οργάνωση ver.di κάλεσε τους εργαζόμενους στην ασφάλεια των αεροδρομίων και στον έλεγχο των επιβατών να προχωρήσουν σε νέα απεργία την Πέμπτη, στα αεροδρόμια Βερολίνου, Αμβούργου, Καρλσρούης / Μπάντεν Μπάντεν, Κολωνίας / Βόννης και Στουτγάρδης.

Το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί 25.000 εργαζόμενους στον κλάδο των υπηρεσιών ασφάλειας αεροδρομίων, επιδιώκει να ασκήσει πίεση στους εργοδότες προκειμένου να βελτιώσουν την προσφορά τους στις εν εξελίξει συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ένωσης Αεροδρομίων Γερμανίας ADV, στην αντίστοιχη κινητοποίηση της 1ης Φεβρουαρίου περισσότερες από 1.100 πτήσεις ακυρώθηκαν σε έντεκα μεγάλα αεροδρόμια της Γερμανίας και η πίεση αυξάνεται ακόμη περισσότερο, όσο πλησιάζουν οι διακοπές του Πάσχα, οι οποίες αρχίζουν στις 22 Μαρτίου.



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνδικάτου στις διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες, Βόλφγκανγκ Πίπερ, οι κινητοποιήσεις ενδέχεται να επεκταθούν και να ενταθούν.

Η ver.di ζητά αύξηση αποδοχών κατά 2,80 ευρώ/ώρα, με την αποζημίωση υπερωρίας να ξεκινά νωρίτερα.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις του Ανεξάρτητου Οργανισμού Αεροσυνοδών (UFO).



Τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa απήργησαν χθες σε πτήσεις που απογειώνονται από το αεροδρόμιο του Μονάχου ενώ σήμερα θα απεργήσουν τα πληρώματα των πτήσεων που είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσουν από την Φρανκφούρτη.

Το συνδικάτο διεκδικεί σε αυτή την περίπτωση αυξήσεις 15% στις μηνιαίες αποδοχές, συλλογική σύμβαση διάρκειας 18 μηνών και «αποζημίωση πληθωρισμού» ύψους 3.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Audi ανοίγει τον έκτο κόμβο φόρτισής της στη Φρανκφούρτη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Audi ανοίγει τον έκτο κόμβο φόρτισής της στη Φρανκφούρτη. Στην Orber Strabe, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων όλων των μαρκών μπορούν να φορτίζουν τα οχήματά τους με ισχύ έως και 320 kW σε τέσσερις σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος.

Όλοι οι κόμβοι φόρτισης είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μην δημιουργούν εμπόδια. Ένας περιστρεφόμενος βραχίονας, για τον οποίο έχει κατοχυρωθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, οι οθόνες ρυθμιζόμενου ύψους και ο άφθονος χώρος για ελιγμούς (για παράδειγμα, ενός αναπηρικού αμαξιδίου) καθιστούν τη φόρτιση εύκολη για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με την εταιρεία.



Ο περιστρεφόμενος βραχίονας μειώνει το βάρος του καλωδίου φόρτισης περίπου κατά 60%. Έτσι οι χρήστες σε αναπηρικά αμαξίδια μπορούν να κρατούν το βύσμα CCS με το ένα τους χέρι και να μετακινούν το αναπηρικό τους αμαξίδιο με το άλλο.

Ο συγκεκριμένος βραχίονας εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλα τα βύσματα φόρτισης, είτε αυτά βρίσκονται μπροστά, είτε πίσω, είτε αριστερά ή δεξιά του οχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ17 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ22 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ23 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis