Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Απρόσμενη ανάκαμψη κατέγραψαν οι εξαγωγές τον Μάρτιο

Published

on

Απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες ότι μια επιβράδυνση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα πλήξει την ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο παρά τις αντιξοότητες από τις εμπορικές διαμάχες.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι οι προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% σε μηνιαία βάση ενώ οι εισαγωγές κατά 0,4%. Αυτό σημαίνει ότι το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 20 δισεκ. ευρώ τον Μάρτιο από τα 18,7 δισεκ. ευρώ ένα μήνα νωρίτερα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση 0,3% των εξαγωγών και αύξηση 0,5% των εισαγωγών. Το εμπορικό πλεόνασμα αναμενόταν να μειωθεί στα 18,2 δισεκ. ευρώ.

Η κυβέρνηση έχει αναθεωρήσει πτωτικά την πρόβλεψή της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2019 στο 0,5%.

Οι εμπορικές διαμάχες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και της ΕΕ, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και οι αβεβαιότητες που συνδέονται με τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αφήνουν τη σφραγίδα τους στις μεταποιητικές εταιρίες της Γερμανίας που εξαρτώνται από τις εξαγωγές.

Η σημαντική επιβράδυνση συνδέεται επίσης με εγχώριους παράγοντες όπως τα προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου οι εταιρίες πασχίζουν να προσαρμοστούν στους αυστηρότερους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Περικοπή των πόρων των κρατιδίων για κάλυψη των αναγκών των προσφύγων

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Γερμανία σχεδιάζει να περικόψει στο μισό την ομοσπονδιακή βοήθεια που παρέχει στα κρατίδια για να καλύπτουν τις δαπάνες τους όσον αφορά την υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων, στο πλαίσιο του σφιχτού προϋπολογισμού για το 2024, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό έπειτα από χρόνια γενναιόδωρων παροχών, ανέφεραν πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στη Γερμανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η στήριξή τους επιβαρύνει τους δήμους και τα 16 κρατίδια ζητούν περισσότερους ομοσπονδιακούς πόρους για να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων την επόμενη χρονιά.

Δύο κυβερνητικές πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι το Βερολίνο ενημέρωσε τα κρατίδια ότι θα χορηγήσει το μέγιστο 1,7 δισεκ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων το 2024, από 3,75 εκατ. ευρώ που έδωσε φέτος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε εξάλλου ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξήσει το ποσό στα επίπεδα του 2023.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα στη συνάντηση που είχαν αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αυστηρές οδηγίες για τις άδειες οδήγησης από την ΕΕ, αντιδρά η Γερμανία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η ΕΕ αναθεωρεί τους κανόνες της για τις άδειες οδήγησης και οι αρχικές προτάσεις προκαλούν αντιδράσεις. Η Επιτροπή Μεταφορών παρουσίασε ένα προσχέδιο για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, για τις άδειες οδήγησης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το προσχέδιο περιλαμβάνει νέες αυστηρές προτάσεις – οδηγίες, όπως χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης για τα SUV, περιορισμό στο όριο ταχύτητας για άπειρους οδηγούς (έως 90 χιλιόμετρα), τακτικότεροι ιατρικοί έλεγχοι σε ηλικιωμένους, ακόμα και απαγόρευση της νυχτερινής οδήγησης στις δύο αυτές κατηγορίες (νέοι οδηγοί και ηλικιωμένοι).

Τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται απόψεις στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και κυκλοφορούν… προτάσεις. Η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρόκειται να συζητήσει το θέμα πριν από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη οδηγία, για ενιαίους κανόνες σε επίπεδο ΕΕ, σχετικά με τις άδειες οδήγησης.

Στόχος είναι ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα θα πρέπει να μειωθεί από 20.000 πέρυσι, σε μηδέν έως το 2050.

Η ψηφιακή άδεια οδήγησης και οι διασυνοριακοί έλεγχοι για παραβάσεις, αποτελούν επίσης μέρος του πακέτου.

Πάντως, δεν λείπουν οι έντονες αντιδράσεις για τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, με πιο σοβαρές αυτές που διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Φόλκερ Βίσινγκ: «Η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει με τις προτάσεις με αυτή τη μορφή. Ορισμένες προτάσεις είναι εξωφρενικές και παρεμβαίνουν στην ελευθερία των πολιτών».

Πηγή: newsauto.gr

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η αίτηση απορρίφθηκε- Καμία αύξηση των ταχυδρομικών επιστολών το 2024!

Published

on

Από

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων απέρριψε την αίτηση της Deutsche Post AG για πρόωρη αύξηση των ταχυδρομικών επιστολών. Η ταχυδρομική υπηρεσία δεν μπόρεσε να παράσχει επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρχαν σημαντικές αυξήσεις στο μοναδιαίο κόστος για επιστολές που θα δικαιολογούσαν αύξηση των ταχυδρομικών τελών. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έδειξαν μάλιστα ότι το μέσο κόστος ανά μονάδα είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τα προβλεπόμενα δεδομένα του 2021.

Ο υψηλότερος πληθωρισμός και η αύξηση των συλλογικών μισθών, που αναφέρεται από την ταχυδρομική υπηρεσία, δεν σημαίνει ότι απαιτούνται προσαρμογές στα ταχυδρομικά τέλη. Η εξέλιξη του γενικού πληθωρισμού δεν έχει σημαντική επίδραση στο σχετικό κόστος στον τομέα της αλληλογραφίας και  η αύξηση των μισθών  αντισταθμίζεται από παράγοντες μείωσης του κόστους

Klaus Müller, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων: “Η ταχυδρομική υπηρεσία δεν μπόρεσε να αποδείξει επαρκώς την αύξηση του μοναδιαίου κόστους στον τομέα των επιστολών. Βλέπουμε το δύσκολο περιβάλλον στις επιχειρήσεις επιστολών και δεμάτων, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, οι τιμές των επιστολών επαρκούν για να καλύψουν το κόστος ανά μονάδα.”

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων τόνισε ότι τα ταχυδρομικά τέλη επιστολών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση προκλήσεων σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, καθώς η πλειονότητα των πωλήσεων προέρχεται από άλλα τμήματα, όπως δέματα και επαγγελματικό ταχυδρομείο. Οποιεσδήποτε αυξήσεις κόστους σε αυτούς τους τομείς πρέπει να μετακυλίονται στους πελάτες.

Η Deutsche Post υπέβαλε την αίτηση για αύξηση των ταχυδρομικών τελών τον Μάιο του 2023.

Τα τρέχοντα ταχυδρομικά τέλη ισχύουν από τις αρχές του 2022. Εκείνη την εποχή, η εγχώρια τυπική επιστολή αυξήθηκε από 80 σε 85 σεντς. Τα τρέχοντα ταχυδρομικά τέλη για επιστολές ισχύουν μέχρι το τέλος του 2024.

Το άρθρο στα Γερμανικά:

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Εκτός νόμου τέθηκε η “ρατσιστική-εθνικιστική” οργάνωση “Artgmeinschaft”

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε εκτός νόμου τη «ρατσιστική-εθνικιστική» οργάνωση “Artgemeinschaft”, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιά οργάνωση, κατά της διεθνούς κατανόησης και της συνταγματικής τάξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν η Ραδιοτηλεόραση Βόρειας Γερμανίας και Δυτικής Γερμανίας NDR και WDR, από τα ξημερώματα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διενεργούν έρευνα σε διαμερίσματα, γραφεία και αυτοκίνητα 39 στελεχών της οργάνωσης σε τουλάχιστον δέκα κρατίδια, κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία και συλλέγουν αποδείξεις.

Η οργάνωση υπάρχει από το 1951, όταν την ίδρυσε ο ναζιστής Βίλχελμ Κούσεροφ και οι αρχές εκτιμούν ότι έχει 150 μέλη, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, αλλά και παιδιά, καθώς στόχος ήταν η προσέλκυση οικογενειών.

Ο «σκληρός» πυρήνας της “Artgemeinschaft” αποτελείται από περίπου 40 άτομα και υπάρχουν οκτώ περιφερειακές ομάδες και «κύκλοι φίλων». Τα παιδιά των μελών της ομάδας ανατρέφονται σύμφωνα με παγανιστικά ήθη και γερμανικές-τευτονικές παραδόσεις, ενώ κεντρικό σημείο αναφοράς αποτελούν η θεωρία του Δαρβίνου και οι αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.

Τα μέλη θεωρούν ότι προστατεύουν μια σκανδιναβογερμανική φυλή, ανώτερη από όλες τις άλλες.

«Με αυτόν τον τρόπο συνδέονται άμεσα με τη φυλετική θεωρία του Γ’ Ράιχ», επισήμανε η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Μεταξύ των μελών της οργάνωσης ήταν και ο νεοναζί Στέφαν Ερνστ, ο οποίος το 2019 δολοφόνησε τον περιφερειάρχη του Κάσελ Βάλτερ Λύμπκε και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Σύνοδο για το πρόβλημα στέγης διοργανώνει η Καγκελαρία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Νέα κίνητρα για την ανέγερση κατοικιών θα επιδιώξει να δώσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο πλαίσιο της συνόδου που πραγματοποιείται σήμερα στην Καγκελαρία με αντικείμενο το μεγάλο πρόβλημα στέγης στη χώρα.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μιλώντας χθες, Κυριακή, σε προεκλογική εκδήλωση στη Νυρεμβέργη, κάλεσε τους δήμους να διαθέσουν περισσότερα οικόπεδα, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι «θα πρέπει να διασφαλισθεί και ότι μπορούμε να χτίσουμε πιο φθηνά», σε μια έμμεση αναφορά στην εκτόξευση των τιμών των οικοδομικών υλικών, αλλά και στα υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Σύμφωνα με το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η κυβέρνηση ετοιμάζει πρόγραμμα χρηματοδότησης για οικογένειες οι οποίες θέλουν να χτίσουν σπίτι σύμφωνα με τα σύγχρονα ενεργειακά πρότυπα ή να αγοράσουν αντίστοιχο διαμέρισμα.

Τα φθηνά δάνεια θα δοθούν από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, ενώ μελλοντικά ο αριθμός των δικαιούχων θα αυξηθεί, με τη σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση αύξηση του ορίου ετήσιου εισοδήματος, από 60.000 ευρώ για τριμελή οικογένεια σε 90.000.

Το δάνειο θα φθάνει έως και τις 170.000 ευρώ, κατά 30.000 ευρώ περισσότερο από ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, με το ετήσιο επιτόκιο στο 0,5%.

Η κυβέρνηση, ήδη από την αρχή της θητείας της, είχε θέσει τη δημιουργία νέων κατοικιών ως βασική προτεραιότητά της, κάνοντας λόγο για «προσιτά ενοίκια, δημοκρατική συμμετοχή και ισόβιο δικαίωμα διαμονής».

Χαρακτηριστικό πάντως της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο είναι ότι από την έναρξη του προηγούμενου προγράμματος, τον Ιούνιο, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 245 αιτήσεις, καθώς για οικογένειες με χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα η κατασκευή κατοικίας με βάση το ενεργειακό πρότυπο ΕΗ40 δεν θεωρείται οικονομικά προσιτή.

«Βελτιώνουμε λοιπόν τώρα τους όρους χρηματοδότησης και κάνουμε το υπάρχον πρόγραμμα πιο ελκυστικό», δήλωσε στη ραδιοτηλεόραση Νοτιοδυτικής Γερμανία SWR η υπουργός Δόμησης και Κατοικίας Κλάρα Γκέιβιτς, σχολιάζοντας ότι «σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού είναι καλό να δίνουμε σε περισσότερους πολίτες τη δυνατότητα να χτίσουν».

Από την πλευρά των κατασκευαστών, το σωματείο Κατασκευών-Γεωργίας-Περιβάλλοντος ζητά κρατικές επιδοτήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση νέων κατοικιών.

«Χωρίς τέτοιες προσφορές με χαμηλά επιτόκια, οι μεγάλοι επενδυτές δεν θα ξεκινούσαν νέα έργα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας (ZIA) Αντρέας Μάτνερ και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών οικονομικών ινστιτούτων, σύντομα στη Γερμανία θα υπάρξει έλλειψη 700.000 διαμερισμάτων, ενώ οι ανάγκες θα αυξάνονται συνεχώς, καθώς φθάνουν στη χώρα όλο και περισσότεροι πρόσφυγες.

«Όλο αυτό εξελίσσεται σε ένα τεράστιο χάος», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μάτνερ, ο οποίος θα λάβει σήμερα μέρος στη σύνοδο που πραγματοποιείται στην Καγκελαρία.

Αντιθέτως, συνάδελφοί του από την κορυφαία ένωση του στεγαστικού κλάδου GDW και της Ένωσης Ιδιοκτητών Haus&Grund, οι οποίες, σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς, εκπροσωπούν το 95% των ακινήτων στη Γερμανία, μποϋκοτάρουν τη συνάντηση, θεωρώντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν κάνει όσα πρέπει για να προωθήσει τις κατασκευές και αγνοεί συνειδητά τα προειδοποιητικά μηνύματα των ειδικών.

«Η κυβέρνηση απλώς αυξάνει τις απαιτήσεις κατασκευής, ειδικά σχετικά με την προστασία του κλίματος», τονίζει ο επικεφαλής της GDW ‘Αξελ Γκετασένκο και δηλώνει «πολύ ενοχλημένος» για τους νέους κανονισμούς και τους όρους στα συστήματα θέρμανσης.

Διευκρινίζει πάντως ότι δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από τη συζήτηση, αλλά μόνο να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός είχε αρχικά εκπονήσει ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγης, σύμφωνα με το οποίο έως το τέλος τρέχοντος έτους θα έπρεπε να κατασκευαστούν 400.000 νέες κατοικίες. Ο στόχος όμως καθίσταται σταδιακά όλο και λιγότερο ρεαλιστικός, λόγω του αυξημένου κόστους κατασκευής.

Η Ένωση Ενοικιαστών από την πλευρά της ζητά να κατασκευαστούν κατά προτεραιότητα οι προβλεπόμενες 100.000 κοινωνικές κατοικίες, με τους ιδιοκτήτες να απαντούν ότι τα χαμηλά ενοίκια δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της κατασκευής και της συντήρησης, το οποίο εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά 22%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Πιθανότητες 74% στο σενάριο ύφεσης της οικονομίας δίνει το Ινστιτούτο IMK

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Πιθανότητες 74% δίνει στο σενάριο ύφεσης της γερμανικής οικονομίας για τους προσεχείς τρεις μήνες το Ινστιτούτο Μακροοικονομικής και Οικονομικής Έρευνας (ΙΜΚ).

«Η γερμανική οικονομία στερείται αναπτυξιακών κινήτρων. Υπάρχει μόνο αντίθετος άνεμος», τονίζει ο επικεφαλής του ΙΜΚ Πέτερ Χόλφελντ.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, στις αρχές Αυγούστου η πιθανότητα ύφεσης ήταν στο 71,5%, ωστόσο η οικονομία παραμένει στάσιμη, γεγονός το οποίο επιτείνει τον κίνδυνο ύφεσης.

«Η αναμενόμενη ανάκαμψη με γνώμονα την κατανάλωση καθυστερεί και πιθανότατα δεν θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους», αναφέρει το ΙΜΚ σε μελέτη που δημοσιεύει η Handelsblatt και εξηγεί ότι οι αυξήσεις στους μισθούς το β’ εξάμηνο του 2023 δεν μπόρεσαν να αντισταθμίσουν την απώλεια αγοραστικής δύναμης που προκαλεί ο πληθωρισμός και δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί πλήρης ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται από το ΙΜΚ, η παραγωγή στους ιδιαίτερα ενεργοβόρους κλάδους της βιομηχανίας υποφέρει από τις επίμονα υψηλές τιμές της ενέργειας, ενώ η κατάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο θα επιδεινωθεί πιθανότατα περαιτέρω μετά τη νέα αύξηση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία προκαλεί και αύξηση του κόστους χρηματοδότησης για τους κατασκευαστές ακινήτων.

Οι εξαγωγές βρίσκονται επίσης σε υποτονική φάση, κυρίως λόγω της χαμηλής ζήτησης από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες η βιομηχανική παραγωγή στο σύνολό της είναι επί του παρόντος στην καλύτερη περίπτωση στάσιμη», σύμφωνα με το Ινστιστούτο, το οποίο συνδέεται με τα γερμανικά συνδικάτα.

Ακόμη όμως και η Bundesbank, στην τρέχουσα περιοδική έκθεσή της, προβλέπει «πιθανή ελαφρά συρρίκνωση της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2023».

Σε άρθρο της υπό τον τίτλο «Η νέα ατμομηχανή ανάπτυξης της Ευρώπης – Η Γαλλία αφήνει πίσω τη Γερμανία», η Handelsblatt αναφέρεται στην πρόοδο που έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα η Γαλλία, προωθώντας μεταρρυθμίσεις.

«Ενώ η Γερμανία επαναπαυόταν στις επιτυχίες της ο γάλλος Πρόεδρος Μακρόν μεταρρύθμιζε τη χώρα του. Η οικονομική πολιτική του των τελευταίων ετών πλέον αποδίδει», τονίζει σχετικά η εφημερίδα και επισημαίνει ενδεικτικά ότι ενώ το γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται φέτος να συρρικνωθεί κατά 0,4%, το γαλλικό θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 1%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ8 ώρες ago

Μεγαλύτερο το κόστος των ελαστικών που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες ago

Το Βρετανικό Μουσείο ζητά τη βοήθεια του… κοινού για να βρεθούν οι κλεμμένες αρχαιότητες

ΑΡΘΡΑ14 ώρες ago

Πού πάμε; Τί θέλουμε; Τί θα γίνει;

Αρθρα & Απόψεις14 ώρες ago

Με την «Πένα» του Βασίλη: Ο.Ε.Κ Γερμανίας- Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού

BUSINESS-Kleinanzeigen14 ώρες ago

Heiligenhaus: Ζητείται αντρόγυνο η μεμονωμένο άτομο για Imbiss

BUSINESS-Kleinanzeigen14 ώρες ago

Oberhausen: Πωλείται μπυραρία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ14 ώρες ago

H Ομογένεια: Με Αλληλεγγύη-Αγάπη-Προσφορά κοντά στην πληγωμένη Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι οινοπαραγωγοί στην ΕΕ λαμβάνουν σημαντική στήριξη, χωρίς αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ16 ώρες ago

Γερμανία: Περικοπή των πόρων των κρατιδίων για κάλυψη των αναγκών των προσφύγων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ17 ώρες ago

Μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον επιθετικό καρκίνο του προστάτη εντοπίστηκαν σε νέα έρευνα

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Προκήρυξη θέσης εργασίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα ελληνόπουλα της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Πυροβολισμοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Από το 2024 η απαγόρευση θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Φοροελαφρύνσεις και κίνητρα για τις εταιρείες προωθεί η κυβέρνηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Γαλλία: Απεργούν στις 15 Σεπτεμβρίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα ago

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν αύριο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άνοια: Με αντιμετώπιση 12 παραγόντων κινδύνου θα μπορούσε να μειωθεί το 40% των περιπτώσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αποτύπωση των πλημμυρών στη Θεσσαλία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης εισάγονται στον δημόσιο τομέα

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis