Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αμφιβολίες ότι θα υποστηριχτεί μέχρι τέλους από το CDU ο Βέμπερ

Published

on

«Ο Βαυαρός Xριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός Μάνφρεντ Βέμπερ θέλει να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποστηρίζεται σε αυτό από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU). Θα τηρηθεί άραγε όμως η δέσμευση μετά τις ευρωεκλογές; Υπάρχουν εύλογες αμφιβολίες επ΄αυτού», γράφει σε άρθρο της η γερμανική συντηρητική εφημερίδα «Die Welt».

«Η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ ανέλαβε η ίδια, σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα, να παρουσιάσει ένα είδος εκλογικού προγράμματος πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές. Τϊποτα το καινούριο δεν υπάρχει σε αυτό. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) εξακολουθεί να βαδίζει κατά μήκος του ίδιου μονοπατιού που διαμορφώνει την εκλογική του εκστρατεία: ευημερία, ασφάλεια, ειρήνη. Για όλα αυτά, η Ευρώπη είναι η εγγυήτρια. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συνοψιστεί το περιεχόμενο.

Καινοφανής είναι όμως η αναφορά στις συζητήσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων εντός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας: “Είναι λάθος να ξανασυζητήσουμε για τον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό. Γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες την καλύτερη εναλλακτική λύση: είναι η κοινωνική οικονομία της αγοράς”, αναφέρεται στο πρόγραμμα του CDU, αλλά η Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ έφτασε στην συνέντευξη Τύπου να θεωρήσει αναξιόπιστο το SPD, αφού η κορυφαία υποψήφια του για τις ευρωεκλογές Καταρίνα Μπάρλεϊ, περιγράφει την οικονομία ως εχθρό: Η “πολιτική της λογικής δεν είναι προφανώς η επικρατούσα άποψη στους Σοσιαλδημοκράτες”.

Όσον αφορά στον ίδιο τον επικεφαλής υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει το CDU, αυτός έχει δημιουργήσει συζητήσεις οι οποίες δεν έχουν προκαλέσει μόνο τον ενθουσιασμό στο Βερολίνο.

Ο Mάνφρεντ Βέμπερ (CSU) δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα τερματίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, εάν αυτός γίνει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το γεγονός ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις είναι ουσιαστικά νεκρές το βλέπουν επίσης τόσο στο CDU όσο και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Διίστανται όμως οι απόψεις ως προς το εάν αυτό θα πρέπει να διακηρύσσεται επισήμως.

Ειδικά η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU) φοβάται για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, της οποίας η υποφερτή λειτουργία εδώ και τρία χρόνια έχει εν μέρει συμβάλει στη μείωση της εισροής προσφύγων από την περιοχή αυτή.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δήλωσε επίσης ότι ο αγωγός Nord Stream 2 είναι περιττός. Έτσι εξασφάλισε την υποστήριξη των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, όπου το σχέδιο έχει πολλούς αντιπάλους. Στο Βερολίνο και το Μόναχο, ωστόσο, εξακολουθούν να τάσσονται υπέρ του αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Κεντρική Ευρώπη.

Τόσο η κ. Μέρκελ όσο και ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU), ο κ. Μάρκους Ζέντερ, επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στον Nord Stream 2 συνειδητά, σημειώνοντας απλώς ότι ο κ. Βέμπερ ως επικεφαλής υποψήφιος για ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί βεβαίως να διαφοροποιείται.

«Ακόμα και η διαμάχη μεταξύ του Βέμπερ και του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν έχει εκνευρίσει κάποιους στο CSU επειδή ξεπερνά όρια το γεγονός ότι ο κ. Ορμπάν θέτει τελεσίγραφα για την εκλογή του ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και απέτυχε πλήρως να αποσπάσει την συγκατάθεση του κόμματός του Fidesz», σημειώνει η Welt.

«Ειδικά ο επικεφαλής του CSU Αλεξάντερ Ντόμπριντ δείχνει για τις πράξεις του κ. Βέμπερ λίγη κατανόηση, διότι φοβάται ότι το ΕΛΚ και ο κ. Βέμπερ θα μπορούσαν να μεταβάλουν σε αντιπάλους ακόμη περισσότερα συντηρητικά ή δεξιά κόμματα άλλων χωρών. Την τελευταία σύγχιση προκάλεσε ο κ. Βέμπερ όταν είπε: “Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξαναρχίσει τις συνομιλίες με τους Ιρανούς φίλους μας, διότι δεν θέλουμε κανενός είδους κλιμάκωση“.

H κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ από την πλευρά της διακήρυξε ρητά τη Δευτέρα: “Οι άνθρωποι που ζουν στο Ιράν και υποφέρουν από την κατάσταση αξίζουν την υποστήριξή μας, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει για το σύστημα των μουλάδων. Για εμάς εξακολουθεί να ισχύει το ότι δεν αισθανόμαστε φίλοι με το ιρανικό καθεστώς”.

Όλα αυτά, το καθένα ξεχωριστά, δεν αποτελούν λόγο για να αποσυρθεί η υποστήριξη από τον Μάνφρεντ Βέμπερ. Αλλά οι αποκλίσεις υπάρχουν – και θα μπορούσαν την κρίσιμη στιγμή να αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα ώστε να μην τάσσονται όλοι υπέρ του Βέμπερ μέχρι τέλους. Αυτή η στιγμή θα έλθει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στις 26 Μαΐου. Φυσικά όλοι, η κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ, ο κ. Ζέντερ, και η κ. Μέρκελ, εξακολουθούν να υποστηρίζουν τον κορυφαίο υποψήφιό τους.

Το CDU το υπογραμμίζει αυτό με το εκλογικό σύνθημα. “Οι Χριστιανοδημοκράτες, CDU και CSU, είναι ενωμένοι σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία. Με τον Mάνφρεντ Βέμπερ έχουμε για πρώτη φορά έναν κοινό κορυφαίο υποψήφιό τους”. Και μετά την προεκλογική εκστρατεία;

Στη συνέχεια, θα επικρατήσει ασφαλώς η με κόπο επιτευχθείσα συνοχή μεταξύ του CDU και του CSU παρά η προσπάθεια να επιβληθεί ο κ. Βέμπερ. Επιπλέον, τότε θα έχει έρθει η ώρα της κ. Μέρκελ, η οποία δεν έχει δείξει ποτέ ιδιαίτερο πάθος για την ιδέα ενός κορυφαίου Ευρωπαίου υποψηφίου. Τάχθηκε υπέρ του κ. Βέμπερ από υποχρέωση. Ναι μεν της αρέσει ο Βαυαρός πολιτικός, αλλά τέτοιου είδους προσωπικές συμπάθειες δεν παίζουν ποτέ σημαντικό ρόλο στην πολιτική της. Η κ. Μέρκελ βλέπει την συνολική εικόνα. Η ΕΕ πρέπει επίσης να βρει έναν Πρόεδρο, χρειάζεται έναν εκπρόσωπο για τις εξωτερικές υποθέσεις της, έναν Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, έναν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και βέβαια έναν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Όλα αυτά πρέπει να τα ζυγίσει η κ. Μέρκελ, η οποία δεν θα κάνει αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση τον επιδιωκόμενο ρόλο του κ. Βέμπερ. Και το CSU σίγουρα δεν θα θέσει ως όρο τη θέση του Βέμπερ προκειμένου να υπάρχει εσωκομματική ειρήνη. Κανείς δεν θα αγωνιστεί για τον Βέμπερ, πιστεύουν ακόμη και μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU)», όπως τονίζει η Welt.

Ωστόσο η κ. Κραμπ-Κάρενμπάουερ τηρεί στάση αναμονής. Είναι το καθήκον εκείνων που θα ψηφίσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να οργανώσουν πλειοψηφίες, λέει. Αλλά οι εντολείς δεν έχουν ακόμη εκλεγεί, οπότε δεν οργανώνουν και τίποτα. Και η ίδια θα πρέπει να κάνει μια σειρά από συζητήσεις, κάτι το οποίο ισχύει και για την κυβέρνηση, “αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει πρώτα να έχει κανείς ένα εκλογικό αποτέλεσμα τόσο ισχυρό που να βελτιώνει ακόμα περισσότερο τις διαπραγματευτικές θέσεις”.

«Τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και η επικεφαλής του CDU κ. Κραμπ-Κάρενμπαουερ αναμένουν λοιπόν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου πριν πάρουν τις αποφάσεις τους. Και υπέρ ποίου θα ταχθούν και πόσο πολύ θα ταχθούν υπέρ του κ. Βέμπερ. Ο δύο κυρίες δεν αφήνουν να διαφανεί η αυτοπεποίθησή τους όπως πράττει ο κ. Μακρόν, διότι δεν επιθυμούν να κάψουν καμιά επιλογή», καταλήγει η γερμανική συντηρητική εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Υπάλληλος μουσείου πούλησε αυθεντικό πίνακα και έβαλε πλαστό στη θέση του

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ένας υπάλληλος μουσείου στη Γερμανία κατάφερε να αντικαταστήσει έναν αυθεντικό πίνακα με έναν πλαστό, πουλώντας τον πρώτο και διάγοντας πολυτελή ζωή, με Ρολς Ρόις και αντικείμενα αξίας, έως ότου αποκαλυφθεί η δράση του και συλληφθεί.

Ο 30χρονος, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί για λόγους ιδιωτικότητας, καταδικάστηκε για την κλοπή ακόμη τριών έργων τέχνης. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή και ποσό αποζημίωσης άνω των 60.600 ευρώ στο μουσείο.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου το Περιφερειακό Δικαστήριο Μονάχου, ως ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν αφενός η ομολογία του δράστη και αφετέρου η «ειλικρινής μεταμέλεια».

«Υποστήριξε πως έδρασε χωρίς να σκεφτεί. Σήμερα δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη συμπεριφορά αυτή», αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Το χρονικό

Ο άνδρας, ο οποίος εργαζόταν στο Deutsches Museum του Μονάχου, εργαζόταν στη διαχείριση συλλογών από τον Μάιο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2018.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατάφερε να αποσπάσει από τη συλλογή του μουσείου το έργο «Das Märchen vom Froschkönig» του Φραντζ φον Στουκ, αντικαθιστώντας το με αντίγραφό του.

Ο ίδιος έβαλε σε δημοπρασία τον γνήσιο πίνακα, ισχυριζόμενος μάλιστα στον οίκο δημοπρασιών πως κάποτε το έργο αυτό ανήκε στους παππούδες ή τους προγόνους του.

Το έργο πουλήθηκε σε ελβετική γκαλερί έναντι 70.000 ευρώ, εκ των οποίων ο ίδιος έλαβε περί τα 50.000 σε μετρητά.

Ο 30χρονος έκλεψε άλλα τρία έργα τέχνης από τον αποθηκευτικό χώρο του μουσείου. Κατάφερε να πουλήσει τα δύο (το «Die Weinprüfung» του Εντουαρντ φον Γκρίτσνερ και το «Zwei Mädchen beim Holzsammeln» im Gebirge του Φραντς φον Ντεφρέγκερ), τα οποία του απέφεραν άλλες 11.490 ευρώ.

Με τα χρήματα αυτά κατάφερε να αποπληρώσει όλα τα χρέη του και να «χρηματοδοτήσει μια πολυτελή ζωή», σύμφωνα με το δικαστήριο.

«Ο εναγόμενος ανερυθρίαστα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία πρόσβασης στους αποθηκευτικούς χώρους, πουλώντας πολύτιμα πολιτιστικά αντικείμενα προκειμένου να ζήσει πολυτελώς και να επιδεικνύεται» σημειώνεται στη δικογραφία.

Ο 30χρονος επιχείρησε μάταια να πουλήσει και το τέταρτο κλεμμένο έργο, το «Dirndl» επίσης από τον Φραντς φον Ντεφρέγκερ.

«Δεν ήταν εφικτό να αναγνωρίσουμε τα δημοπρατηθέντα έργα ως κλεμμένη ιδιοκτησία» αναφέρει ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

To μουσείο του Μονάχου κάνει προσπάθειες να ανακτήσει τα πουλημένα έργα, επαναφέροντάς τα στη συλλογή του.

Πηγή: kathimerini.gr

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επιφυλακτικοί στην κατανάλωση οι Γερμανοί, προτιμούν να αποταμιεύουν

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Γερμανοί καταναλωτές, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα προτιμούν να αποταμιεύουν, όπως διαπιστώνεται από την επιδείνωση του δείκτη καταναλωτικής πίστης.

Σύμφωνα με έρευνα της GfK, για τον Οκτώβριο ο δείκτης προβλέπεται στις 26,5 μονάδες – με πτώση 0,9 μονάδων σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

«Ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός έχει περιορίσει ακόμη περισσότερο τη διάθεση των καταναλωτών για έξοδα και δεν διαφαίνεται ανάκαμψη», επισημαίνεται στην έρευνα.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ακόμη ότι, αν και πρόσφατα σημειώθηκε ελαφρά ανάκαμψη στον δείκτη των οικονομικών προσδοκιών, ο οποίος έχει συρρικνωθεί στις – 3,4 μονάδες, και στον δείκτη προσδοκιών εισοδήματος, ο οποίος βρίσκεται στις – 11,3 μονάδες, «οι τιμές εξακολουθούν είναι πάρα πολύ χαμηλές», διευκρινίζει η GfK.

Την ίδια ώρα η τάση για αποταμίευση αυξήθηκε από τις 7,5 στις 8,0 μονάδες – στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011.

«Αυτό σημαίνει ότι οι πιθανότητες ενίσχυσης του καταναλωτικού κλίματος έχουν πέσει στο μηδέν τουλάχιστον για φέτος και η ιδιωτική κατανάλωση δεν θα συμβάλει θετικά στη συνολική οικονομική ανάπτυξη για φέτος», γράφει ο υπεύθυνος της έρευνας Ρολφ Μπουρκλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα από αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε το Βερολίνο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Γερμανία θα εισαγάγει αυτή την εβδομάδα ενισχυμένους ελέγχους στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία για να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ.

«Αν δεν καταφέρουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα … τότε τα ανοικτά σύνορα μέσα στην ΕΕ βρίσκονται σε κίνδυνο», δήλωσε η Φέζερ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Η ενίσχυση των συνόρων θα έχει τη μορφή αστυνομικών ελέγχων «οι οποίοι θα είναι ευέλικτοι και μεταφερόμενοι σε σημεία τα οποία θα αλλάζουν» και θα τεθούν σε ισχύ «αυτή την εβδομάδα», πρόσθεσε η Φέζερ.

Η Γερμανία, η οποία υποδέχθηκε την περυσινή χρονιά περίπου 1 εκατομμύριο ουκρανούς πρόσφυγες, καταγράφει επίσης μεγάλη αύξηση των αιτούντων άσυλο από άλλες περιφέρειες.

Χιλιάδες μετανάστες, που ταξίδεψαν με πλοία από τη Βόρεια Αφρική, έφθασαν αυτό το μήνα στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Η Πολωνία, χώρα γειτονική της Γερμανίας, άρχισε από την Τρίτη, να διεξάγει ελέγχους σε μερικά οχήματα που διασχίζουν τα σύνορά της με τη Σλοβακία, με την υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Περικοπή των πόρων των κρατιδίων για κάλυψη των αναγκών των προσφύγων

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Γερμανία σχεδιάζει να περικόψει στο μισό την ομοσπονδιακή βοήθεια που παρέχει στα κρατίδια για να καλύπτουν τις δαπάνες τους όσον αφορά την υποδοχή και την ενσωμάτωση των προσφύγων, στο πλαίσιο του σφιχτού προϋπολογισμού για το 2024, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό έπειτα από χρόνια γενναιόδωρων παροχών, ανέφεραν πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στη Γερμανία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η στήριξή τους επιβαρύνει τους δήμους και τα 16 κρατίδια ζητούν περισσότερους ομοσπονδιακούς πόρους για να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων την επόμενη χρονιά.

Δύο κυβερνητικές πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι το Βερολίνο ενημέρωσε τα κρατίδια ότι θα χορηγήσει το μέγιστο 1,7 δισεκ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων το 2024, από 3,75 εκατ. ευρώ που έδωσε φέτος. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν υποσχέθηκε εξάλλου ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξήσει το ποσό στα επίπεδα του 2023.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα στη συνάντηση που είχαν αξιωματούχοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αυστηρές οδηγίες για τις άδειες οδήγησης από την ΕΕ, αντιδρά η Γερμανία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η ΕΕ αναθεωρεί τους κανόνες της για τις άδειες οδήγησης και οι αρχικές προτάσεις προκαλούν αντιδράσεις. Η Επιτροπή Μεταφορών παρουσίασε ένα προσχέδιο για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, για τις άδειες οδήγησης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το προσχέδιο περιλαμβάνει νέες αυστηρές προτάσεις – οδηγίες, όπως χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης για τα SUV, περιορισμό στο όριο ταχύτητας για άπειρους οδηγούς (έως 90 χιλιόμετρα), τακτικότεροι ιατρικοί έλεγχοι σε ηλικιωμένους, ακόμα και απαγόρευση της νυχτερινής οδήγησης στις δύο αυτές κατηγορίες (νέοι οδηγοί και ηλικιωμένοι).

Τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται απόψεις στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και κυκλοφορούν… προτάσεις. Η Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν πρόκειται να συζητήσει το θέμα πριν από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη οδηγία, για ενιαίους κανόνες σε επίπεδο ΕΕ, σχετικά με τις άδειες οδήγησης.

Στόχος είναι ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα θα πρέπει να μειωθεί από 20.000 πέρυσι, σε μηδέν έως το 2050.

Η ψηφιακή άδεια οδήγησης και οι διασυνοριακοί έλεγχοι για παραβάσεις, αποτελούν επίσης μέρος του πακέτου.

Πάντως, δεν λείπουν οι έντονες αντιδράσεις για τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής, με πιο σοβαρές αυτές που διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Φόλκερ Βίσινγκ: «Η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει με τις προτάσεις με αυτή τη μορφή. Ορισμένες προτάσεις είναι εξωφρενικές και παρεμβαίνουν στην ελευθερία των πολιτών».

Πηγή: newsauto.gr

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η αίτηση απορρίφθηκε- Καμία αύξηση των ταχυδρομικών επιστολών το 2024!

Published

on

Από

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων απέρριψε την αίτηση της Deutsche Post AG για πρόωρη αύξηση των ταχυδρομικών επιστολών. Η ταχυδρομική υπηρεσία δεν μπόρεσε να παράσχει επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπήρχαν σημαντικές αυξήσεις στο μοναδιαίο κόστος για επιστολές που θα δικαιολογούσαν αύξηση των ταχυδρομικών τελών. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έδειξαν μάλιστα ότι το μέσο κόστος ανά μονάδα είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τα προβλεπόμενα δεδομένα του 2021.

Ο υψηλότερος πληθωρισμός και η αύξηση των συλλογικών μισθών, που αναφέρεται από την ταχυδρομική υπηρεσία, δεν σημαίνει ότι απαιτούνται προσαρμογές στα ταχυδρομικά τέλη. Η εξέλιξη του γενικού πληθωρισμού δεν έχει σημαντική επίδραση στο σχετικό κόστος στον τομέα της αλληλογραφίας και  η αύξηση των μισθών  αντισταθμίζεται από παράγοντες μείωσης του κόστους

Klaus Müller, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων: “Η ταχυδρομική υπηρεσία δεν μπόρεσε να αποδείξει επαρκώς την αύξηση του μοναδιαίου κόστους στον τομέα των επιστολών. Βλέπουμε το δύσκολο περιβάλλον στις επιχειρήσεις επιστολών και δεμάτων, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, οι τιμές των επιστολών επαρκούν για να καλύψουν το κόστος ανά μονάδα.”

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων τόνισε ότι τα ταχυδρομικά τέλη επιστολών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση προκλήσεων σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, καθώς η πλειονότητα των πωλήσεων προέρχεται από άλλα τμήματα, όπως δέματα και επαγγελματικό ταχυδρομείο. Οποιεσδήποτε αυξήσεις κόστους σε αυτούς τους τομείς πρέπει να μετακυλίονται στους πελάτες.

Η Deutsche Post υπέβαλε την αίτηση για αύξηση των ταχυδρομικών τελών τον Μάιο του 2023.

Τα τρέχοντα ταχυδρομικά τέλη ισχύουν από τις αρχές του 2022. Εκείνη την εποχή, η εγχώρια τυπική επιστολή αυξήθηκε από 80 σε 85 σεντς. Τα τρέχοντα ταχυδρομικά τέλη για επιστολές ισχύουν μέχρι το τέλος του 2024.

Το άρθρο στα Γερμανικά:

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis
Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες ago

Βρετανία: Έκοψαν το εμβληματικό «δένδρο του Ρομπέν των Δασών»

Διατροφή2 ώρες ago

Οκτώβριος: αυτά είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 ώρες ago

Έλληνες του εξωτερικού: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες ago

Με υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει το φθινόπωρο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες ago

Άγνωστος βυζαντινός ναός βρέθηκε στην Ακρόπολη Θεσσαλονίκης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ22 ώρες ago

Γερμανία: Υπάλληλος μουσείου πούλησε αυθεντικό πίνακα και έβαλε πλαστό στη θέση του

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Εμφυτεύματα δοκιμάζονται συνδυαστικά για πρώτη φορά για να μπορέσει ένας τετραπληγικός να κινήσει τα χέρια του

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

Η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Επιφυλακτικοί στην κατανάλωση οι Γερμανοί, προτιμούν να αποταμιεύουν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα από αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε το Βερολίνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Πυροβολισμοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βούπερταλ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Από το 2024 η απαγόρευση θέρμανσης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες ago

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν αύριο οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Άνοια: Με αντιμετώπιση 12 παραγόντων κινδύνου θα μπορούσε να μειωθεί το 40% των περιπτώσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αποτύπωση των πλημμυρών στη Θεσσαλία

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ένα ανοιχτό γεωπάρκο ενταγμένο στην UNESCO επιχειρεί να γίνει η Χίος

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας υποδέχθηκε το κοινό μετά από 22 και πλέον αιώνες

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Σεπτέμβριος: αυτά είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Δύο καθηγητές του ΑΠΘ ανάμεσα στους κορυφαίους αναλυτικούς χημικούς της δεκαετίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Κατατέθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2024

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis