Connect with us

LIFE STYLE

Κολωνία ή Βερολίνο; Ποια πόλη κατέχει τα ηνία της διασκέδασης;

Published

on

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη νυχτερινή ζωή στη Γερμανία; Στην Κολωνία ή στο Βερολίνο μπορεί να περάσει κάποιος καλύτερα πηγαίνοντας σε κλαμπ ή μπάρ;

Την απάντηση έρχεται να δώσει το διεθνές περιοδικό «DJ Mag», το οποίο ανέδειξε το Bootshaus της Κολωνίας ως το καλύτερο κλαμπ στη Γερμανία αντί του θρυλικού Berghain στο Βερολίνο. Στη συνολική παγκόσμια κατάταξη, το κλαμπ της Κολωνίας κατέλαβε την όγδοη θέση και το Berghain μόλις τη δέκατη.

Το Bootshaus βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο ναυπηγείο κάτω από μια γέφυρα που εκτείνεται πάνω από τον ποταμό Ρήνο στην Κολωνία. Η είδηση μεταδόθηκε γρήγορα από στόμα σε στόμα. Σε ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ, στο πάρκινγκ υπάρχουν αυτοκίνητα με πινακίδες κυκλοφορίας από το Βερολίνο ή τη Γαλλία.

Μερικοί φανατικοί της καλής νυχτερινής ζωής μπορεί να οδηγήσουν δύο ή τρεις ώρες από κάποια γειτονική πόλη για να φτάσουν στο Bootshaus και να πιουν το ποτό τους. Περίπου οι μισοί από τους επισκέπτες του κλαμπ δεν προέρχονται από την Κολωνία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπευθύνων.

Με τη χαρισμένη και διασκεδαστική φήμη της, η Κολωνία είναι γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή, αλλά με διαφορετικό στυλ από το Βερολίνο. Σύμφωνα με το τουριστικό γραφείο της πόλης, αριθμεί συνολικά 70 κλαμπ και πάρτι hot spots. Διαθέτει επίσης περισσότερες παμπ ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη γερμανική πόλη.

Από την άλλη πλευρά, το Βερολίνο απαριθμεί συνολικά 280 κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, τα οποία το 2018 έφεραν εισοδήματα συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην πρωτεύουσα. Η … νυχτερινή σκηνή του Βερολίνου έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών τα τελευταία χρόνια – με τρία εκατομμύρια ανθρώπους ανά έτος να κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα μόνο για τα κλαμπ της.

Κολωνία ή Βερολίνο; Ποια πόλη κατέχει τα ηνία της διασκέδασης;

Στην Κολωνία, το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής βρίσκεται στο «Party Mile», στο κέντρο της πόλης, ενώ το Βερολίνο εξακολουθεί να κυριαρχείται από διάσπαρτα κλαμπ σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στην πρώην ανατολική πλευρά. Τα Berghain, Tresor και Sisyphos είναι τα καλύτερα.

Αλλά το Bootshaus της Κολωνίας, που βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας από το κέντρο της πόλης, είναι διαφορετικό. Πρώτα θα πρέπει να ταξιδέψετε μισή ώρα από το κέντρο, πριν περάσετε το Ρήνο στο «Schäl Sick», το «λάθος μέρος» του ποταμού στην τοπική διάλεκτο. Τα τελευταία εκατοντάδες μέτρα μέσα στη ζοφερή βιομηχανική περιοχή πρέπει να διανυθούν με τα πόδια. Τότε επιτέλους θα πλησιάσετε το Bootshaus – το οποίο ήταν ένα πραγματικό σπίτι σκαφών.

Η πρώην βιομηχανική περιοχή μπορεί να θυμίζει εκείνη που περιβάλλει το Berghain του Βερολίνου, αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο κλαμπ.

Στο Berghain, οι άνθρωποι της ασφάλειάς του, θα απομακρύνουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Από την άλλη πλευρά, όποιος θέλει μπορεί να εισέλθει στο Bootshaus – αν και η μικρή του πίστα σημαίνει ότι υπάρχει χώρος μόνο για 1500 άτομα τη φορά.

Τα περισσότερα από τα εισιτήρια πωλούνται ηλεκτρονικά εκ των προτέρων – κάτι που είναι επίσης ασυνήθιστο για τα κλαμπ – όπως στις συναυλίες.

Στην πόρτα κανείς δεν απορρίπτεται λόγω της ενδυμασίας, λένε οι υπεύθυνοι, εκτός αν οι πελάτες είναι πολύ μεθυσμένοι ή επιθετικοί.

 

BUSINESS-Kleinanzeigen

Η EVERGETIKON στην στην έκθεση BEAUTY TOY DÜSSELDORF 22-24 Μαρτίου

Published

on

Από

Η  EVERGETIKON με σεβασμό και αγάπη μεταφέρει με τα προϊόντα της τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του ήλιου και της φύσης που βρίσκονται στην αγκαλιά της Κρήτης.  Σας περιμένει στην έκθεση ομορφιάς και φροντίδας στην πόλη του Ντύσσελντορφ 22-24 Μαρτίου

Η EVERGETIKON δραστηριοποιείται στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών και προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Το 2007 ξεκινήσαμε την έρευνα για την παραγωγή του ΕΒΕΡΓΕΤΙΚΟΝ το όνομα του οποίου σημαίνει «δώρο της φύσης». Το όραμά μας έχει δύο βασικούς άξονες:

α) Σεβασμό στην ανάπτυξη της πλούσιας και μοναδικής βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης με 5500 είδη φυτών, εκ των οποίων τα 1200 είναι ενδημικά, με μεγάλη φαρμακευτική και καλλυντική αξία, πλεονέκτημα που συνδυάζεται με την άφθονη ηλιακή ακτινοβολία. και τα χαμηλά επίπεδα ρύπανσης, καθιστούν τα ελληνικά εκχυλίσματα ιδιαίτερα δραστικά.

β) Η ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ομορφιά. Αισθανόμαστε ότι πρέπει να προωθήσουμε την ομορφιά ως την ύψιστη εσωτερική και εξωτερική αισθητική αξία. Η ομορφιά, για τους αρχαίους Έλληνες, είχε να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση καθώς και με την υγεία, την καλή διάθεση και το ήθος που έπρεπε να έχει κάθε άτομο.


Αφήστε τη φύση να σας προσφέρει αυτό που σας αξίζει…


Εμείς οι άνθρωποι της EVERGETIKON από την αρχή μέχρι σήμερα έχουμε το ίδιο πάθος, με επιστημονική επάρκεια και διαρκή καινοτόμο ανάπτυξη που υποστηρίζουμε και ενισχύουμε με τη δύναμη της φύσης, δημιουργώντας προϊόντα υψηλής ποιότητας για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.


Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να επιτύχουμε τη μέγιστη ισορροπία μεταξύ 100% φυσικών συστατικών χωρίς συνθετικά ή άλλα συστατικά που ενοχοποιούνται για ανεπιθύμητα αποτελέσματα και την αποτελεσματικότητα που θέλουμε να έχουμε χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την ασφάλεια του τελικού προϊόντος. Για το λόγο αυτό, έχουμε αναπτύξει μεθόδους παραγωγής που δεν αλλοιώνουν τα συστατικά, συνεργιστικούς συνδυασμούς που μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα και κυρίως αυτό που μας βοηθά να μην χρησιμοποιούμε συντηρητικά είναι ότι τα καλλυντικά μας δεν περιέχουν καθόλου νερό που πρέπει να συντηρηθεί. Όλα τα συστατικά είναι 100% φυσικά, έχουν διάρκεια ζωής 3 χρόνια και πολλά από αυτά είναι φυσικά συντηρητικά. Το τελικό προϊόν διατίθεται σε γυάλινη συσκευασία που το προστατεύει ακόμα περισσότερο.



Στην EVERGETIKON, λαμβάνοντας υπόψη την πρόληψη, καθώς και την αντιμετώπιση προβλημάτων σε κυτταρικό επίπεδο, φτιάχνουμε φυσικά προϊόντα που περιλαμβάνουν καινοτομία, έρευνα, ποιότητα και αξίες στις οποίες θέλουμε να δώσουμε μια ολιστική προοπτική, για την υγεία και την ομορφιά του σήμερα. και αύριο. Είναι η αποστολή μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και επιλογές από την μεγάλη γκάμα των προϊόντων μας, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.evergetikon.gr

Continue Reading

LIFE STYLE

Ceoworld: Η Γερμανία στις πιο trendy χώρες του κόσμου το 2019

Published

on

Από

Το περιοδικό Ceoworld δημοσίευσε τη λίστα του με τις πιο trendy χώρες παγκοσμίως για το 2019. Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι, η Γαλλία ανακηρύχθηκε ως η πιο trendy χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού αναφορικά με τις Top 50 Trendiest Countries In The World, 2019.

Μόδα, shopping, styling, βόλτες και ταξίδια αποπνέουν έναν αέρα υψηλής αισθητικής στη Γαλλία. Και φυσικά, κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό!

Ορδές τουριστών συρρέουν σε κάθε πόλη της χώρας για να πάρουν λίγο από τον … «αέρα» και τη γαλλική φινέτσα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ιταλία, ακολουθούμενη από τον Καναδά, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Και η Γερμανία όμως δεν έχασε έδαφος… Μπορεί να μην βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα, κέρδισε όμως επάξια την 6η θέση της λίστας.

Trendy η Γερμανία; Και όμως, ναι… Έχει κανένας αντίρρηση; Ειδικά, ορισμένες πόλεις της μπορούν επάξια να υποστηρίξουν τον τίτλο «trendy»!

Μετά την Γερμανία, έπονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Ελβετία.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, συμπεραίνεται ότι ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν έναν ολοένα και πιο ελπιδοφόρο ανταγωνισμό. Κάθε φορά που η μόδα και τα ταξίδια συναντώνται, το αποτέλεσμα είναι πάντα μοντέρνο.

Η Ελλάδα κατέκτησε την 30η θέση της λίστας, ενώ τελευταία και … καταϊδρωμένη καταγράφηκε η Σερβία.

Πηγή: ceoworld.biz

 

Continue Reading

LIFE STYLE

Σε ποια χώρα ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε online αγορές;

Published

on

Από

Περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι στρέφονται σε ηλεκτρονικές αγορές για να επιτύχουν κάποια καλή αγορά ειδών μόδας. Στην Ευρώπη κάποιοι ξοδεύουν πολλά περισσότερα από άλλους.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα από την πλατφόρμα αναζήτησης αγορών Lyst, σε μια χώρα οξυδερκείς ακόλουθοι των τάσεων της μόδας δαπανούν, κατά μέσο όρο, 900 δολάρια όταν κάνουν ηλεκτρονικές αγορές.

Η Lyst αποκάλυψε στην πρόσφατη Ευρωπαϊκή Χάρτα Μόδας ότι οι γυναίκες στο Μονακό είναι εκείνες που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα, αγοράζοντας ρούχα αξίας κατά μέσο όρο 900 δολαρίων μέσω ηλεκτρονικών αγορών.

Για λόγους σύγκρισης, η χώρα με τον χαμηλότερο μέσο όρο είναι η Ισπανία, με 205 δολάρια. γυναίκες στην Τσεχία δαπανούν 304 δολάρια και στην Ιταλία 226 δολάρια σε online αγορές.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες ξοδεύουν περισσότερα από τους άνδρες όταν αγοράζουν online ρούχα – εκτός από την Ιταλία όπου οι άνδρες δαπανούν κατά μέσο όρο 307 δολάρια (100 δολάρια περισσότερα απ’ όσα ξοδεύουν άνδρες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, σύμφωνα με τη Lyst, είναι ότι οι γυναίκες είναι επίσης πιο πιθανό να ψωνίζουν κρυφά online στον χώρο εργασίας, καθώς οι περισσότερες παραγγελίες τους γίνονται έως τις 5 μ.μ., ενώ οι άνδρες κατά μέσο όρο αγοράζουν προϊόντα στις 11 το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Continue Reading

LIFE STYLE

Από το bratwurst στα burgers: Η εξέλιξη του φαγητού στη Γερμανία

Published

on

Από

Στις γερμανικές πόλεις θα συναντήσετε μια ποικιλία από σνακ μπαρ και φαγητό στο δρόμο. Ωστόσο, οι Γερμανοί τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει στροφή στην υγιεινή διατροφή με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι vegan καταναλωτές. Πόσα στάδια μεσολάβησαν λοιπόν από το currywurst μέχρι τη vegan διατροφή; Διαβάστε παρακάτω.

Στάση για λουκάνικο

Τα παραδοσιακά γερμανικά σνακ στο δρόμο, όπως το “currywurst” – και ο λιγότερο εξωτικός συγγενής του, το “rostbratwurst” (ψητό λουκάνικο) – τρώγονται συνήθως σε ψηλό τραπέζι μπροστά από το wurstbude (σνακ μπαρ λουκάνικων). Το wurstbude είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Δυτική Γερμανία και το Βερολίνο και χρησιμεύει ως επαναλαμβανόμενο σκηνικό στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της Κολωνίας, «Tatort».

Currywurst

Τα λουκάνικα Curry (currywurst) είναι το παραδοσιακό μεταπολεμικό σνακ για τους Βερολινέζους και τους κατοίκους της περιοχής του Ρουρ. Συχνά σερβίρεται σε συνδυασμό με τηγανιτές πατάτες και έχει βοηθήσει να διαμορφωθεί η ταυτότητα των εργατικών τάξεων. Η ιστορία λέει ότι η παραλλαγή λουκάνικου στο χοιρινό από το δρόμο εφευρέθηκε στο Βερολίνο το 1949 όταν ένας βρετανός στρατιώτης έδωσε σε έναν ιδιοκτήτη «καντίνας» σκόνη curry με την οποία αργότερα καρύκευε τα σνακ.

Σάντουιτς με ψάρι

Για τους βόρειους Γερμανούς, τα ρολά ψαριών είναι το σνακ της επιλογής τους. Και είναι τόσο εύκολο να προετοιμαστούν.

Η λευκή ρέγκα, τα καβούρια της Βόρειας Θάλασσας ή ο σολομός είναι τα δύο μισά του ρολού, γαρνιρισμένα με σαλάτα και κρεμμύδια. Αυτό είναι! Το ρολό ψαριών είναι ένα κλασικό γερμανικό σνακ που έγινε δημοφιλές κατά την έναρξη του μαζικού τουρισμού στη δεκαετία του 1960.

Ένα είδος λατρείας

Τα ρολά ψαριών πωλούνται σε stands με ψάρια, όπως αυτό στο λιμάνι του Αμβούργου. Το θαλάσσιο σνακ έγινε μια πραγματική λατρεία αφού η πρώην κακώς φημισμένη περιοχή με κόκκινα φωτάκια «Reeperbahn» έγινε δρόμος για πάρτι. Από τότε, τα σάντουιτς ψαριών αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε επίσκεψης στο Αμβούργο – ειδικά μετά από μια μεγάλη νύχτα έξω για ποτό.

Στάση για σνακ και ποτό

Μπορείτε να βρείτε αυτό το στυλ σνακ μπαρ της γερμανικής κουλτούρας σε όλη τη χώρα, αλλά ειδικά στην περιοχή του Ρουρ και στη Ρηνανία. Αυτές οι χαλαρές και περιστασιακές τοπικές κατασκευές βλέπουν τα αφεντικά να στέκονται σε ψηλά τραπέζια και να συνομιλούν μετά από δουλειές, πίνοντας καφέ, μπύρα ή τρώγοντας ένα σάντουιτς.

Πίτσα

Το γρήγορα παρασκευασμένο, νόστιμο ιταλικό φαγητό ξεκίνησε τη θριαμβευτική πορεία του στη Γερμανία στη δεκαετία του 1950, μετά την άφιξη των πρώτων επισκεπτών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν οι Ιταλοί.

Είναι ακόμα ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ σήμερα, είτε ως κομμάτι ή σε ένα πλήρες σερβίρισμα τυριού και ντομάτας σε μια πιτσαρία.

Έντομα στο πιάτο σας

Εν τω μεταξύ, σύγχρονοι πάγκοι τροφίμων και φορτηγά τροφίμων ξεφυτρώνουν στις γερμανικές πόλεις και φεστιβάλ και φροντίζουν για κάθε διαφορετικό γούστο – αλλά και για το περιβάλλον.

Εδώ κάποιος μπορεί να απολαύσει ένα burger από έντομα στην κεντρική Γερμανία (Osnabrück), του οποίου η πλούσια σε πρωτεΐνες «σάρκα» έγινε από προνύμφες σκαθαριών – μια πιο βιώσιμη αλλά όχι λιγότερο νόστιμη μορφή ζωικής πρωτεΐνης.

 

Continue Reading

LIFE STYLE

Πόσο στηρίζει το Βερολίνο τις γυναίκες επιχειρηματίες;

Published

on

Από

Πρόσφατη μελέτη της DELL Technologies ανέδειξε τις πόλεις ανά τον κόσμο που στηρίζουν τις γυναίκες επιχειρηματίες. Το Βερολίνο συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών των χωρών αλλά βρίσκεται στην 19η θέση. Το Μόναχο τοποθετήθηκε ακόμα πιο χαμηλά. Αυτό σημαίνει ότι τόσο το Βερολίνο όσο και το Μόναχο δεν παρέχουν τα δέοντα ώστε οι γυναίκες να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ικανότητες και να διακριθούν. Σε άλλες χώρες στον κόσμο τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για το … ασθενές φύλο.

Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο κατάφερε να ξεπεράσει την αντίπαλη ανατολική ακτή της Νέας Υόρκης και αναδείχτηκε ως η πιο ευχάριστη τοποθεσία στον κόσμο για τις γυναίκες επιχειρηματίες το 2019.

Η φετινή πρόοδος του «San Francisco Bay Area» έγινε αιτία να «πέσει» η Νέα Υόρκη στη δεύτερη θέση. Στην θέση ακολούθησε το Λονδίνο, στην η Βοστώνη και στην το Λος Άντζελες. Η δεκάδα συμπληρώθηκε από την Ουάσινγκτον (έκτη θέση), το Σιάτλ (έβδομη θέση), το Παρίσι (όγδοη θέση), το Τορόντο (ένατη θέση) και την Στοκχόλμη (δέκατη θέση).

Το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη ήταν οι δύο αυστραλιανές πόλεις που συμπεριλήφθηκαν στη φετινή κατάταξη των κορυφαίων 50 πόλεων παγκοσμίως για γυναίκες επιχειρηματίες, με το Σύδνεϋ να λαμβάνει τον αριθμό 12 στον κατάλογο, ενώ η Μελβούρνη να έπεται, «κερδίζοντας» τον αριθμό 13.

Πριν από το Βερολίνο (19η) θέση βρίσκονται το Σικάγο, το Άμστερνταμ και η Βαρκελώνη. Μετά το Βερολίνο είναι η Ατλάντα, το Χονγκ Κονγκ, η Ταϊπέι, το Μόναχο (27η θέση), το Τόκιο, το Μιλάνο και η Κωνσταντινούπολη. Στην 50η θέση της κατάταξης τοποθετήθηκε το Δελχί.

Η συγκεκριμένη μελέτη κατατάσσει 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο ανάλογα με την ικανότητά τους να προωθήσουν την ανάπτυξη των γυναικείων επιχειρήσεων. Τα συμπεράσματα εξήχθησαν λαμβάνοντας υπόψιν παράγοντες όπως οι αγορές, το ταλέντο, τα κεφάλαια, ο πολιτισμός και η τεχνολογία.

 

Continue Reading

LIFE STYLE

Αντέχετενα απομνημονεύσετε αυτές τις φράσεις της γερμανικήςαργκό;

Published

on

Από

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε κάποιες φράσεις της γερμανικής αργκό; Βάζοντας στην καθημερινότητά σας φράσεις slang θα μοιάζετε περισσότερο με τους ντόπιους και δεν θα φαίνεται κάθε φορά ότι “αγχώνεστε” για την τρόπο ομιλίας σας. Ακολουθούν δέκα γερμανικές φράσεις που θα σας κάνουν να δείχνετε σαν να είναι η γερμανική, η μητρική σας γλώσσα.

1. Auf dicke Hose machen

Χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που υπερηφανεύεται, καυχιέται ή γενικά προσποιείται ότι είναι καλύτερος από ό,τι ισχύει στην πραγματικότητα, ειδικά όταν πρόκειται για χρήματα ή πλούτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “auf dicke Hose machen” χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με την αιτιατική στη φράση “einen auf dicke Hose machen” (βλ. Παραδείγματα παρακάτω). Ωστόσο, είναι εξίσου καλό να το χρησιμοποιήσετε και χωρίς αυτήν.

Παραδείγματα:

Mach mal nicht so einen auf dicke Hose. (Μην είσαι τόσο καυχησιάρης!)

Paul macht auf dicke Hose und gibt eine Lokalrunde. (Ο Παύλος ενεργεί σαν να έχει χρήματα να ξοδεύει και αγοράζει ποτά για όλο το μπαρ).

2. Gebongt sein

Στη γερμανική γλώσσα η λέξη «Bon» (προφέρεται “bong”) είναι η απόδειξη που λαμβάνετε μετά από μια αγορά. Ως εκ τούτου, στην κοινή ορολογία το ρήμα bongen αναφέρεται στην καταγραφή σε ένα μητρώο διευθετώντας έτσι μία συναλλαγή.

Αν κάτι είναι gebongt, αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει κράτηση, έχει αποφασισθεί ή συμφωνηθεί. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αυτή η φράση χρησιμοποιείται με τη μορφή του Ist gebongt για να δηλώσει ότι ένα ζήτημα έχει διευθετηθεί ή ότι έχετε καταλήξει σε συμφωνία.

Παραδείγματα:

Treffen wir uns morgen um drei? -Ok, ist gebongt. (Μπορούμε να συναντηθούμε αύριο στις τρεις; – Εντάξει, σύμφωνοι.)

Pass auf, dass Du den Alarm anstellst, bevor Du gehst. — Gut, ist gebongt. (Βεβαιωθείτε ότι ενεργοποιήσατε το συναγερμό πριν φύγετε. – Εντάξει, θα το κάνω.)

3. Was geht ab?

Το “geht ab” είναι το Γερμανικό ισοδύναμο του “Τι γίνεται;” ή “Πώς είσαι;”. Χρησιμοποιείται ως χαιρετισμός και για να ζητήσει πληροφορίες για την κατάσταση του άλλου ατόμου με πολύ ανεπίσημο τρόπο. Εάν είστε έφηβος, ίσως να είστε σε θέση να πείτε το ακόμη πιο σύντομο “Was geht?” αλλά όποιος πλησιάζει τα τριάντα θα πρέπει να μείνει μακριά από αυτό.

Οι κοινές απαντήσεις σε μια τέτοια ερώτηση είναι είτε “nicht viel” (όχι πολύ καλά), “alles gut” (όλα είναι εντάξει) ή “einiges” (πολύ καλά). Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μια πολύ απλή έκφραση. Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το “what’s up” στα αγγλικά, θα πρέπει ίσως να μείνετε μακριά από το γερμανικό ισοδύναμο. Η φράση μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλους χαιρετισμούς (βλ. “Na?”).

Παραδείγματα:

Was geht ab? — Nicht viel. (Τι γίνεται ;- Όχι καλά.)

Was geht ab? — Viel. Bei mir ist derzeit einiges los. (Τι γίνεται; Πολύ καλά. Είναι πολλά που μου συμβαίνουν αυτή την περίοδο.)

4. Nicht alle Tassen im Schrank haben

Είναι ένας τρόπος για να εκφράσει κάποιος τις αμφιβολίες του για τις νοητικές σας ικανότητες.

Παραδείγματα:

Tausend Euro für ein T-Shirt? Hast Du nicht mehr alle Tassen im Schrank? (Χιλιάδες δολάρια για ένα μπλουζάκι; Έχεις χάσει το μυαλό σου;)

Er sagt, dass ich schuld bin? Der hat doch nicht alle Tassen im Schrank! (Λέει ότι είναι δικό μου λάθος; Νομίζω ότι δεν είναι σωστός στα μυαλά του!)

5. Νa?

Το “Na?” μπορεί να είναι ο συντομότερος τρόπος για να ρωτήσετε κάποιον «πώς είναι». Είναι ένας τρόπος για να πείτε τόσο “γεια” όσο και “τι κάνεις;” σε ένα. Πολλοί ξένοι μετανάστες έχουν βρεθεί στη δύσκολη θέση να προσπαθούν να «αποκωδικοποιήσουν» αυτόν τον μονοσύλλαβο χαιρετισμό.

Για να εκφράσετε τις προθέσεις σας πιο ξεκάθαρα, το «Na» μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες μορφές χαιρετισμού, όπως το «Na, alles gut?», το «Na, wie gehts?», ή το «Na, was geht ab?».

Το καλύτερο όμως είναι ότι το “Na” χρησιμεύει και ως απάντηση. “Na? – Naaa? “είναι μια πλήρης συζήτηση στην οποία και τα δύο μέρη έχουν πει γειά και ρώτησαν πώς κυλάει η ζωή.

Παραδείγματα:

Na, alles klar? — Ja und bei Dir? (Γεια σου, όλα καλά; – Ναι, εσύ;)

Na, Du? — Naaa? (Γεια σου, τι κάνεις; – Γεια σου, και εσύ;)

6. Bock haben

“Bock haben” σημαίνει να έχεις τη διάθεση για κάτι. Σε αρνητικό επίπεδο σημαίνει ότι δεν πρέπει να εμπλακείτε σε κάποια δραστηριότητα. Είναι το ίδιο με το “Lust haben” (να έχετε μια σφοδρή επιθυμία για κάτι), το οποίο χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη.

Αυτό που προκαλεί σύγχυση σχετικά με τη φράση είναι ότι το “Bock” είναι στην πραγματικότητα η γερμανική λέξη για το αρσενικό κατσίκι. Σήμερα το “Bock haben” είναι ένας κοινός τρόπος για να εκφράσετε την κλίση ή την απογοήτευσή σας για να κάνετε κάτι. Είναι εξίσου πιθανό να έχετε “null Bock”, όταν ο ενθουσιασμός σας είναι τόσο χαμηλός που φτάνει στο μηδέν. Μερικοί άνθρωποι έχουν ακόμη “Böcke”, που σημαίνει περισσότερους από έναν Bock, αλλά δεν είναι πολύ συνηθισμένο.

Παραδείγματα:

Wir gehen heute Abend ins Kino. Hast Du auch Bock? (Θα πάμε σινεμά απόψε. Θα έρθετε;)

Da habe ich überhaupt keinen Bock drauf. (Δεν θέλω με τίποτα να το κάνω αυτό.)

7. Die Nase voll haben

Αυτή η φράση σημαίνει κυριολεκτικά “να έχετε τη μύτη σας γεμάτη”. Ωστόσο, δεν είναι ένας τρόπος να περιγράψετε ούτε κάποιον με κρύωμα, ούτε ένα άτομο με μια… ακριβή συνήθεια ναρκωτικών. Αντ ‘αυτού, στα γερμανικά, αν έχετε τη μύτη σας γεμάτη, αυτό σημαίνει ότι έχετε ταλαιπωρηθεί πολύ από κάτι.

Εάν θέλετε να υπογραμμίσετε τη σοβαρότητα της δυσαρέσκειας σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη φράση “Die Nase bis obenhin voll haben”, η οποία δηλώνει ότι κάποιος είναι εντελώς εξοργισμένος με μία κατάσταση. Και τελικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το “die Nase” με το λιγότερο ευγενικό “die Schnauze”.

Παραδείγματα:

Ich habe die Nase voll von der lauten Musik. (Είμαι άρρωστος από τη δυνατή μουσική)

Ich habe sowas von die Nase voll! (Έχω αγανακτήσει!)

8. Chillen

Το γερμανικό ρήμα “chillen” προέρχεται από το αγγλικό “to chill”. Μοιράζεται το νόημα του αγγλόφωνου, που σημαίνει γενικά «να πάρω κάτι χαλαρά». Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι το “chillen” δεν χρησιμοποιείται με την έννοια της ψύξης.

Η λέξη έχει επίσης τη μορφή επιθέτου “chillig”, που χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει μια χαλαρή ατμόσφαιρα ή ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Το “Eine Runde chillen” είναι ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του Σαββατοκύριακου για πολλούς νέους Γερμανούς.

Παραδείγματα:

Wir wollen an den See fahren, eine Runde chillen. (Θέλουμε να πάμε στη λίμνη και να χαλαρώσουμε λίγο.)

Nach der Arbeit muss ich erstmal chillen. (Μετά την εργασία θα πρέπει πρώτα να χαλαρώσω.)

Wir sind beide müde, deswegen machen wir uns eher einen chilligen Abend. (Είμαστε και οι δύο κουρασμένοι, γι ‘αυτό ας κάνουμε κάτι χαλαρό απόψε).

9. Einen dicken Hals haben / bekommen

Έχετε θυμώσει ποτέ τόσο πολύ ώστε να αισθανθείτε τους μυς του λαιμού σας να τεντώνονται και τις φλέβες να πάλλονται; Γιατί αυτό ακριβώς περιγράφει αυτή η φράση.

Είναι μια έκφραση θυμού, οργής και γενικής ενόχλησης. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φράσεις “Ich bekomme so einen Hals” και “Einen Hals auf jemanden haben”.

Παράδειγμα:

Ich krieg’ hier gleich ‘nen dicken Hals! (Σε ένα δευτερόλεπτο θα κάνω έκρηξη!)

Ich bekomme so einen Hals, wenn ich das höre! (Θυμώνω τόσο πολύ όταν ακούω αυτά τα πράγματα!)

Mann, hab’ ich einen Hals auf den wegen letzter Woche. (Αγόρι, είμαι θυμωμένος με αυτόν την τελευταία εβδομάδα!)

10. Aus der Reihe tanzen

Αυτή η τελευταία φράση χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Κυριολεκτικά σημαίνει να χορεύεις έξω από τη γραμμή.

Το Aus der Reihe tanzen μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο αρνητικά όσο και θετικά. Μπορεί να περιγράψει έναν ταραχοποιό, ή κάποιον που κάνει απλά τα … δικά του.

Παραδείγματα:

Sie muss immer aus der Reihen tanzen! (Πρέπει πάντα να ξεφεύγει από τη γραμμή!)

Er tanzt gerne etwas aus der Reihe. (Του αρέσει να κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά από όλους τους άλλους.)

Und das mir keiner aus der Reihe tanzt! (Θα ήταν καλύτερα να μην βγούμε από τη γραμμή!)

 

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ11 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ16 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ17 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ19 ώρες ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis