Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Οι τελικοί υποψήφιοι για τη νέα ηγεσία του SPD

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς με το μέλος του Προεδρείου του κόμματος Κλάρα Γκέιβιτς και η βουλευτής στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία Σάσκια Έσκεν με τον υπουργό Οικονομικών του ίδιου κρατιδίου Νόρμπερτ Βάλτερ- Μπόργιανς είναι τα δύο ζεύγη υποψηφίων για την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Τα δύο ζεύγη έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ των 425.630 μελών του κόμματος. Tα μέλη ψήφισαν είτε επιστολικά είτε ηλεκτρονικά.

Για την ανάδειξη του ηγετικού διδύμου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία και η διαδικασία θα επαναληφθεί από 19 έως 29 Νοεμβρίου. Ωστόσο το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το καταστατικό του SPD, πρέπει να επικυρωθεί στο Συνέδριο του κόμματος. Αυτό έχει προγραμματιστεί για τις 6-8 Δεκεμβρίου.

Οι Σολτς και Γκέιβιτς έλαβαν 22,68%, ενώ οι Έσκεν και Βάλτερ-Μπόργιανς 21,04%.

Ακολούθησαν οι Κριστίνα Κάμπμαν (βουλευτής της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας) και Μίχαελ Ροτ (υφυπουργός Εξωτερικών) με 16,28%, οι Νίνα Σεερ (ομοσπονδιακή βουλευτής) με τον Καρλ Λάουτερμπαχ (αντιπρόεδρο της Κ.Ο.) με 14,63%.

Οι Πέτρα Κέπινγκ (υπουργός Ενσωμάτωσης της Σαξονίας) και Μπόρις Πιστόριους (υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας) με ποσοστό 14,61% και οι Γκεζίνε Σβαν (ιστορικό στέλεχος του SPD) και Ραλφ Στέγκνερ (αντιπρόεδρος του SPD) με 9,63%.

Η συμμετοχή των μελών έφθασε το 53,28%.

Σύμφωνα με στοιχεία, που επικαλείται η BILD, η διαδικασία έχει ως τώρα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Η επαναληπτική ψηφοφορία εκτιμάται ότι θα επιβαρύνει το κόμμα κατά επιπλέον 700.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στη Γερμανία το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έξω από την γερμανική πόλη Άρνσταντ, οι εργαζόμενοι στη σύγχρονη τεχνολογία της Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) της Κίνας, κατασκευάζουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Ο χώρος, ο οποίος καλύπτει μια έκταση ισοδύναμη με περίπου 100 γήπεδα ποδοσφαίρου, στέγαζε στο παρελθόν ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ηλιακής ενέργειας της ηπείρου, αναφέρει το Bloomberg.

Το έργο, ύψους 2 δισ. δολαρίων, είναι ένα από τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών που βρίσκονται υπό κατασκευή, μόνο στη Γερμανία.

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη αναμένεται να περάσουν στα 7,7 εκατομμύρια το 2030, όταν ήταν λιγότερο από μισό εκατομμύριο το 2019, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Bloomberg.

Αυτά τα οχήματα θα τροφοδοτούνται κυρίως από μπαταρίες από ασιατικούς κατασκευαστές, όπως η CATL, εκτός εάν οι ευρωπαϊκές εταιρείες καταφέρουν να αποκτήσουν μια τοπική αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και οι καθαρές μεταφορές βρίσκονται στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει προϋπολογισμό πάνω από 1,1 τρισεκατομμύρια ευρώ και στόχο να καταστήσει την ΕΕ ουδέτερη σε σχέση με τον άνθρακα μέχρι το 2050. Το σχέδιο περιλαμβάνει την αντικατάσταση των μεγάλων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με μικρότερες, τοπικές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ εξαλείφουν τους κινητήρες καύσης σε λεωφορεία, αυτοκίνητα και φορτηγά.

Η Ευρώπη έχει μόνο μικρές εταιρείες μπαταριών. Η Κίνα, η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% της παγκόσμιας παραγωγής μπαταριών κατάλληλων για ηλεκτρικά οχήματα.

Για να το αλλάξει αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημιούργησε την πρωτοβουλία Battery Alliance. Τον Δεκέμβριο ενέκρινε ενίσχυση ύψους 3,2 δισ. ευρώ, για σχέδια που εγκρίθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε 17 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η BASF, η BMW και η Fortum.

Το μέτρο έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε εργοστάσια από αυτές και άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Audi ενημερώνει τους οδηγούς για τα φανάρια στο Ντίσελντορφ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Audi κάνει ένα βήμα στο μέλλον, καθώς το Ντίσελντορφ είναι η δεύτερη πόλη στην Ευρώπη (μετά το Ίνγκολσταντ), στην οποία η γερμανική εταιρεία εισάγει το Traffic Light Information, δηλαδή την υπηρεσία πληροφόρησης για τα πράσινα φανάρια κυκλοφορίας.

Ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου, οι οδηγοί μοντέλων της Audi βλέπουν στο κόκπιτ τους πληροφόρηση από το επόμενο φανάρι κυκλοφορίας στην πορεία τους, αυξάνοντας την πιθανότητα να πιάσουν ένα «πράσινο κύμα».

Σήμερα στο δίκτυο συμμετέχουν 150 φανάρια κυκλοφορίας. Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, οι περισσότερες από τις διασταυρώσεις στο Ντίσελντορφ, 450 από τις συνολικά περίπου 600 εγκαταστάσεις, θα συνδεθούν στο δίκτυο.

Η συγκεκριμένη πληροφόρηση αυξάνει την ευκολία διελευσιμότητας από το κέντρο της πόλης, την ασφάλεια και την εξοικονόμηση καυσίμου. Μεταξύ άλλων προτείνεται η επιθυμητή ταχύτητα ώστε ο οδηγός να προλάβει όλα τα πράσινα φανάρια.

Αυτό έχει ως συνέπεια οι οδηγοί να μην επιταχύνουν άσκοπα, να μην αγχώνονται και να οδηγούν με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Εάν η διακοπή σε κόκκινο φανάρι είναι αναπόφευκτη, αντίστροφη μέτρηση εμφανίζει τα δευτερόλεπτα που απομένουν μέχρι να ανάψει και πάλι το πράσινο. Οι οδηγοί μπορούν να χαλαρώσουν, να πάρουν το πόδι τους από το γκάζι και να εξοικονομήσουν καύσιμο.

Μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι οδηγοί κινούνται μέσα στις πόλεις με καλύτερη ενεργειακή απόδοση χάρη στην επικοινωνία του αυτοκινήτου με τα φανάρια κυκλοφορίας. Αυτό οδηγεί στην μείωση καυσίμου κατά 15%.

Η Audi, σε συνεργασία με εταιρείες εξειδικευμένες στο έλεγχο της κυκλοφορίας, έχει αναπτύξει ένα σύνθετο αναλυτικό αλγόριθμο που υπολογίζει ακριβείς προβλέψεις από τρεις πηγές: από το πρόγραμμα ελέγχου των σημάτων κυκλοφορίας, από τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο της κυκλοφορίας καθώς και από ένα συνδυασμό στοιχείων από κάμερες κυκλοφορίας, λωρίδες ανίχνευσης στην επιφάνεια του δρόμου, δεδομένα σχετικά με την κυκλοφορία λεωφορείων και τραμ και τέλος, των κουμπιών που πιέζουν οι πεζοί προκειμένου να διακόψουν την κυκλοφορία για να διασχίσουν με ασφάλεια το δρόμο.

Ο αλγόριθμος πρόβλεψης είναι σε θέση ακόμα και να αυτοβελτιώνεται συνεχώς, λαμβάνοντας υπόψη για παράδειγμα τον όγκο της πρωινής κυκλοφορίας ή τις διαφορετικές ώρες που σχολούν τα παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία.

Το Traffic Light Information τέθηκε πιλοτικά σε εφαρμογή για πρώτη φορά το 2016 στο Λας Βέγκας. Σήμερα, αυτή η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 10.000 διασταυρώσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2.000 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σόιμπλε: «Οι κοινωνικές παροχές κάνουν τους ανθρώπους δυστυχισμένους»

Γιώργος Καλαντζής

Δημοσιεύθηκε

στις

Πηγή: Daniel Bockwoldt/dpa

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, το κράτος πρέπει να δίνει κίνητρα στους ανθρώπους για να εργαστούν.

Οι συζητήσεις σχετικά με τα εναλλακτικά «μοντέλα» εργασίας και κοινωνικής υποστήριξης, όπως το βασικό άνευ όρων εισόδημα, φαίνεται ότι δημιουργούν πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο Σόιμπλε εξέφρασε την ανησυχία του για την έγκριση του υποτιθέμενου σχεδίου της Φινλανδίας, το οποίο αφορά μόνο έξι εργάσιμες ώρες την ημέρα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, όπως αναφέρει η γερμανική κοινή γνώμη. Λόγω της δημογραφικής εξέλιξης και του γήρατος του πληθυσμού, υπάρχει έλλειψη εργαζομένων στη Γερμανία. Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθιστά αναγκαία νέα όρια ηλικίας στη συνταξιοδότηση. «Τους χρειαζόμαστε όλους, ακόμη και οι σοβαρά άρρωστοι μπορούν να προσφέρουν κάτι σε κάποιους άλλους», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης.

Ο ίδιος, μάλιστα, προσέθεσε ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δε θα είναι επιτυχής χωρίς κόστος και περικοπές.

«Δεν υπάρχει καμία περιβαλλοντική προστασία χωρίς κόστος», δήλωσε ο πρώην ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών. «Δεν είναι εφικτό να σώσουμε το κλίμα με λιγότερη δουλειά και περισσότερο ελεύθερο χρόνο και στη συνέχεια να πιστεύουμε ότι όλα χρηματοδοτούνται».

Το βασικό άνευ όρων εισόδημα αποτελεί μια οικονομική ενίσχυση, την οποία κάθε πολίτης λαμβάνει από το κράτος, χωρίς να χρειάζεται να παράσχει τίποτε ως αντάλλαγμα και ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση. Είναι κατά μία έννοια ένα σημαντικό βοήθημα για την εξασφάλιση των βασικών αναγκών του ανθρώπου. Σε αντίθεση με άλλα επιδόματα, όπως το Hartz IV, το άνευ όρων βασικό εισόδημα είναι ανεξάρτητο από το αν ένας πολίτης αναζητά εργασία ή όχι. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση, δεν παίζει ρόλο η οικονομική κατάσταση του συζύγου ή συντρόφου. Όπως υποδηλώνει το όνομα, δεν υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις. Αναμενόμενες ενστάσεις εγείρονται σχετικά με το κατά πόσο δύναται να καταστεί εφικτή η παροχή ενός τέτοιου οικονομικού βοηθήματος, λαμβάνοντας υπόψη σε κάθε περίπτωση και τις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες.

Στις αρχές του Ιουλίου ξεκίνησε στο Βερολίνο ένα πρόγραμμα σχετικά με το βασικό εισόδημα αλληλεγγύης, που έχει ως στόχο να παράσχει κρατικά χρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας σε 1.000 άνεργους. Σε αντίθεση με το άνευ όρων βασικό εισόδημα, για πέντε χρόνια, οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αμοιβή τον κατώτατο μισθό ή με συλλογικές συμβάσεις. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 31 έως 34 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Πηγή: Der Spiegel 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: 9 νεκροί σε δύο επιθέσεις στη Χανάου της Έσσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εννέα άνθρωποι δολοφονήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Χανάου, κοντά στη Φραγκφούρτη, στην κεντρική Γερμανία, σε δυο επιθέσεις ο ύποπτος για τις οποίες βρέθηκε μερικές ώρες αργότερα νεκρός μέσα στο σπίτι του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο θαμώνες μπαρ με ναργιλέδες και τα πυρά τραυμάτισαν σοβαρά πολλούς ακόμη ανθρώπους, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Ένας από τους πιο σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους υπέκυψε σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων των δύο επιθέσεων να αυξηθεί σε εννέα, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

Το πρόσωπο που η αστυνομία θεωρούσε ύποπτο για την επίθεση βρέθηκε νεκρό μερικές ώρες αργότερα μέσα στο σπίτι του, πλάι στο πτώμα άλλου ενός ανθρώπου, που δεν έχει αναγνωριστεί.

«Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Χανάου» από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ «επιπλέον βρέθηκε άλλο ένα πτώμα», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του κρατιδίου της Έσσης, όπου βρίσκεται η Χανάου.

Η μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που αναπτύχθηκε εσπευσμένα στην πόλη εντόπισε επίσης ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν Γερμανός και είχε άδεια κυνηγιού.

«Σοκ»

Η πρώτη επίθεση είχε στόχο θαμώνες έξω απο μπαρ με ναργιλέδες, το Midnight, στην καρδιά της πόλης των περίπου 90.000 κατοίκων. Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά σε αυτή την πρώτη επίθεση, περί τις 22:00 [τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας]. Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε γερμανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για περίπου δέκα πυροβολισμούς.

Ο φερόμενος ως δράστης έφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο προς την κατεύθυνση της Πλατείας Κουρτ Σουμάχερ, στη συνοικία Κέσελστατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ακολούθησε δεύτερο τουφεκίδι, με «τουλάχιστον πέντε σοβαρά τραυματίες», σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό των αρχών. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στο πρώτο μπαρ και πέντε μπροστά στο δεύτερο, το Arena Bar.

Ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων στον χώρο των ανθρώπων που κάπνιζαν, σκοτώνοντας πέντε, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, που πρόσθεσε πως τα θύματα ήταν κουρδικής καταγωγής.

Για «αληθινό σενάριο φρίκης» μίλησε η συντηρητική βουλεύτρια της περιφέρειας Κάτια Λάικερτ, ενώ ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της Χανάου Κλάους Καμίνσκι μίλησε για «φοβερή νύχτα, που θα μας στοιχειώνει για πάρα πολύ καιρό», ενώ προέτρεψε τους πάντες να αποφεύγουν τη «σεναριολογία» και τους κατοίκους να δείξουν «σύνεση».

Απειλή

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης Πέτερ Μπόιτ δήλωσε σήμερα ότι υπήρχε ρατσιστικό κίνητρο στις επιθέσεις , με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ερευνούν την υπόθεση ως τρομοκρατική.

Εξάλλου ο Μπόιτ επεσήμανε ότι ο δράστης ήταν ένας Γερμανός πολίτης 43 ετών. Η εφημερίδα Bild έχει αναφέρει ότι το όνομά του είναι Τομπίας Ρ. Αυτός όπως και η μητέρα του εντοπίστηκαν νεκροί στο σπίτι του με τραύματα από σφαίρες.

Οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν αν όντως ο δράστης είχε αφήσει επιστολή στην οποία προανήγγειλε τα εγκλήματά του, κάτι το οποίο έχει αναφέρει η Bild, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τις πηγές της.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα, στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν μία επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τα εγκλήματά του. Ο Πίτερ Νόιμαν, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στο King’s College του Λονδίνου, δήλωσε ότι πρόκειται «για ένα μανιφέστο 24 σελίδων», που μαρτυρά «το μίσος (του δράστη) προς τους αλλοδαπούς και τους μη λευκούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η VW αναβάλλει την απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την απόφασή της σχετικά με την δημιουργία εργοστασίου στην Τουρκία ανέβαλε – για μία ακόμη φορά – η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, η οποία έχει παγώσει την συγκεκριμένη επένδυση από το φθινόπωρο, λόγω της τουρκικής εισβολής στην Συρία.

«Έχουμε ακόμη χρόνο και θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε έως τα μέσα του έτους», δήλωσε στέλεχος της εταιρίας στην γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι το Εποπτικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα και επρόκειτο αρχικά να αποφασίσει, δεν θα έχει το ζήτημα στην ημερήσια διάταξή του.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο επικεφαλής της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα LinkedIn, είχε διαβεβαιώσει ότι η εταιρία του δεν εμπλέκεται σε πολιτικά ζητήματα, ταυτόχρονα ωστόσο είχε τονίσει ότι συμμερίζεται την εκτίμηση της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ για την τουρκική επίθεση στην Συρία.

«Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα βάλουμε θεμέλια δίπλα στο πεδίο της μάχης», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο κ. Ντις.

Αργότερα, η εταιρία πάντως διευκρίνισε ότι δεν θα αναζητούσε άλλη χώρα για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το εργοστάσιο που θα κατασκευαζόταν ως το τέλος του έτους στην Σμύρνη θα απαιτούσε επένδυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και θα απασχολούσε περί τους 4.000 εργαζόμενους. Προβλεπόταν να παράγει περίπου 300.000 αυτοκίνητα (τα σεντάν Skoda Superb και VW Passat) ετησίως, ξεκινώντας από το 2022.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) μολαταύτα επισημαίνει ότι ο γερμανικός κολοσσός έχει ήδη ιδρύσει τουρκική θυγατρική, με αρχικό κεφάλαιο ύψους 164 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η εισαγωγή κατώτατης σύνταξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ελάχιστη σύνταξη για τους πιο φτωχούς, ένα ζήτημα που απειλούσε για καιρό το μέλλον του συνασπισμού συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών της Άγγελα Μέρκελ.

Παράλληλα έρευνα γερμανών και άγγλων ερευνητών έδειξε πως η εισαγωγή στη Γερμανία κατώτατου μισθού το 2015 αύξησε την παραγωγικότητα της εργασίας στη χώρα, καθώς προέτρεψε τους μισθωτούς να αλλάξουν επιχείρηση.

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, από την ερχόμενη χρονιά περίπου 1,3 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 33 χρόνια εργασίας, θα μπορέσουν να λάβουν ένα συμπληρωματικό ποσό στο πλαίσιο ενός μέτρου το οποίο θα στοιχίζει 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

«Η δημιουργία αυτής της κατώτατης σύνταξης θα συνεισφέρει σε περαιτέρω κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ, ο οποίος εισηγήθηκε το εν λόγω νομοσχέδιο.

Ποιους ευνοεί περισσότερο το νομοσχέδιο;

Το νομοσχέδιο θα ωφελήσει «κυρίως τις γυναίκες», οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των προσώπων στα οποία θα δοθεί το συμπληρωματικό ποσό, κυρίως τον τομέα των χαμηλά αμειβόμενων υπηρεσιών, όπως της εστίασης.

Επίσης θα επωφεληθεί «κυρίως η ανατολική Γερμανία», η πρώην κομμουνιστική ΓΛΔ όπου η μέση αγοραστική δύναμη του πληθυσμού παραμένει κατώτερη εκείνης στο δυτικό τμήμα της χώρας, δίνοντας τροφή στην απογοήτευση που σε πολιτικό επίπεδο ωφελεί κυρίως την άκρα δεξιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, μια κομμώτρια που είχε κρατήσεις επί 40 χρόνια επί του κατώτατου μισθου θα πρέπει έτσι να δει τη μηνιαία σύνταξή της να αυξάνεται, από τα 512 ευρώ σήμερα, στα 960 ευρώ.

Οι συντηρητικοί της Άγγελα Μέρκελ εμπόδιζαν για καιρό αυτή τη μεταρρύθμιση, την οποία οι σοσιαλδημοκράτες του SPD είχαν θέσει ως προτεραιότητα της θητείας τους, απειλώντας πέρυσι ακόμη και να αποχωρήσουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν δεν υπήρχε συμφωνία.

Οι συντηρητικοί της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) ήθελαν αρχικά να εξαρτήσουν την αύξηση της σύνταξης από τη συνολική περιουσία των συνταξιούχων, κάτι που οι σοσιαλδημοκράτες αρνούνταν.

Τελικά τα δύο στρατόπεδα συμφώνησαν να εξαρτάται μόνο από το επίπεδο του εισοδήματος των ενδιαφερομένων. Η αύξηση θα δοθεί πλήρης στους συνταξιούχους που έχουν κρατήσεις για τουλάχιστον 33 χρόνια και λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 1.250 ευρώ ή τα 1.950 ευρώ για ένα ζευγάρι.

Η ιδέα για τη μεταρρύθμιση γεννήθηκε από τη διαπίστωση ότι ορισμένοι φτωχοί συνταξιούχοι στη Γερμανία κατέληγαν, παρά το γεγονός ότι εργάζονταν σε όλη τη ζωή τους, να παίρνουν σύνταξη κατώτερη ή ίση με την κοινωνική αρωγή.

Τα συνδικάτα χαιρέτισαν το μέτρο, αλλά το έκριναν ανεπαρκές.

Έρευνα για τον κατώτατο μισθό

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μελέτη γερμανών και άγγλων ερευνητών που δόθηκε στη δημοσιότητα, η εισαγωγή κατώτατου μισθού το 2015 στη Γερμανία αύξησε την παραγωγικότητα στη χώρα.

Αντίθετα από τους φόβους που εκφράζονταν πριν από τη θέσπιση του κατώτατου μισθού, αυτός «δεν επέφερε πτώση της απασχόλησης», εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Κρίστιαν Ντάστμαν του University College London (UCL).

Το μέτρο αυτό οδήγησε μάλιστα «στην αύξηση της παγκόσμιας αποδοτικότητας της παραγωγής, χάρη στην αναδιανομή των εργαζόμενων λιγότερο παραγωγικών επιχειρήσεων προς επιχειρήσεις πιο παραγωγικές», προσθέτει.

Μετά την εισαγωγή του κατώτατου μισθού, ορισμένοι εργαζόμενοι με χαμηλό μισθό μετανάστευσαν προς επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους που προσέφεραν περισσότερες θέσεις πλήρους απασχόλησης και καλύτερης εξειδίκευσης, όπως και υψηλότερο μισθολογικό πριμ για ίση εργασία, παρατήρησαν οι ερευνητές του UCL και του γερμανικού Ινστιτούτου για την Αγορά Εργασίας (IAB).

Στις περιφέρειες στις οποίες ο μέσος μισθός ήταν χαμηλότερος και όπου η εισαγωγή ενός κατώτατου μισθού επέδρασε περισσότερο, διαπιστώθηκε υποχώρηση του αριθμού των μικρών επιχειρήσεων με λιγότερους από τρεις εργαζομένους ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των μεγάλων επιχειρήσεων, βελτιώνοντας το «μίγμα» των επιχειρήσεων στις περιφέρειες αυτές, αναφέρεται επίσης στην έρευνα.

Η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού της Άγγελα Μέρκελ είχε θέσει προς ψήφιση το 2014 τον νόμο, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2015. Προέβλεπε την εισαγωγή κατώτατου μισθού 8,50 ευρώ την ώρα, από τον οποίο επρόκειτο να επωφεληθεί το 15% των εργαζομένων στη Γερμανία, που λάμβαναν μέχρι τότε υποδεέστερο μισθό.

Ο «Mindestlohn» αυξήθηκε στη συνέχεια στα 8,84 ευρώ το 2017 και μετά στα 9,19 ευρώ τον Ιανουάριο 2019. Η επόμενη προσαρμογή του προβλέπεται να γίνει το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ9 ώρες πριν

Στα γενέθλια της προέδρου της Ελβετίας όσοι γεννήθηκαν την ίδια μέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες πριν

«Ζήσε Αθλητικά» ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την επαφή της νέας γενιάς με τις αξίες του αθλητισμού

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ11 ώρες πριν

Τι κάνει τόσο ιδιαίτερους τους σκύλους; Η επιστήμη απαντά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ14 ώρες πριν

Στη Γερμανία το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες πριν

Στη Βουλή οι δράσεις για ενίσχυση των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ16 ώρες πριν

11η η Γερμανία στην ανταγωνιστικότητα ταλέντων παγκοσμίως

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Αυτές είναι οι χώρες με το πιο γρήγορο internet στον κόσμο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Συναντήσεις Κ. Βλάση με Πρέσβεις Κίνας, Γερμανίας και Αυστραλίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Η Audi ενημερώνει τους οδηγούς για τα φανάρια στο Ντίσελντορφ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Η Airbus θα καταργήσει 2.362 θέσεις εργασίας μέχρι το 2021

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 ημέρες πριν

Το Βερολίνο στις πιο … αγενείς πόλεις της Ευρώπης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ: Προκήρυξη θέσης μεταφραστή/στριας με Μ.Απ 2.200€

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 ημέρες πριν

Οι καλύτερες χώρες για να μεγαλώσει κανείς παιδιά – Η θέση της Γερμανίας

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Φρανκφούρτη: Γιατί είναι η ιδανική πόλη να ζεις και να εργάζεσαι

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Οργή προκαλούν οι δηλώσεις Βαγγέλη Μαρινάκη εναντίον Ιβάν Σαββίδη στην Ομογένεια της Ευρώπης

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Γερμανικό διαβατήριο: Ένα από τα ισχυρότερα στον κόσμο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Τα καλύτερα apps για αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Παράξενοι ιδιωματισμοί με … σφυριά και πένσες – Τι εννοούν οι Γερμανοί;

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Πώς να μάθετε στα παιδιά σας τη γερμανική γλώσσα – Εύκολα και γρήγορα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Ακύρωση περίπου 100 πτήσεων από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV3 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV4 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον Ευρωπολίτη

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών5 μήνες πριν

9o Συνέδριο Χαιρετισμός Προέδρου Π.Σ.Κρητών Μανώλη Κουγιουμουτζή

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην Anuga

Europolitis TV5 μήνες πριν

Αναστασία Σίμου- Τάσιου « Ηπειρος… πλούσια σε φυσικό κάλλος»

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών5 μήνες πριν

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη

9ο Συνέδριο Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών5 μήνες πριν

Τράπεζα Εδεσμάτων με υλικά και πιάτα του 17ου αιώνα

Europolitis TV8 μήνες πριν

38ο Φ.Π.Ε: Μητροπολίτης Ζάμπιας κ Ιωάννης Τσαφταρίδης

Advertisement Europolitis
Advertisement