Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι Γερμανοί οδηγοί οι πιο προσεκτικοί στην Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι Γερμανοί και οι Γερμανίδες είναι οι περισσότερο προσεχτικοί/ές οδηγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι δε Ολλανδοί και οι Ολλανδές οι περισσότερο ήρεμοι/ες.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του ευρωβαρομέτρου σχετικά με την οδηγική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε το 2019 σε συνεργασία με το ίδρυμα Fondation Vinci Autoroutes.

Στην έρευνα πήραν μέρος πολίτες (12.418 άτομα) της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Μ. Βρετανίας, της Ιταλίας, της Σουηδίας, της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Σλοβακίας.

Ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Γερμανοί (82%), ακολουθούμενοι από τους Έλληνες (78%) και τους Ιταλούς με το ίδιο ποσοστό, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Γάλλοι με 77%.

Πιο ήρεμοι κατά τη διάρκειας της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Ολλανδοί με 68% και ακολουθούν οι Πολωνοί και οι Σλοβάκοι με 67% και οι Ισπανοί με 66%.

Οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις των κρατών της Ευρώπης με 49%.

Ευγένεια, παραβάσεις και … άγχος

Οι ‘Αγγλοι αποδεικνύονται οι πιο ευγενικοί οδηγοί με 50% και τους ακολουθούν οι Βέλγοι με 44%. Λιγότερο ευγενικοί είναι οι Ιταλοί με 17% με τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στην μέση του πίνακα με 26%.

Περισσότερο ευάλωτοι σε παραβάσεις είναι οι Άγγλοι (9%) και ακολουθούν οι Ολλανδοί (8%) και οι Βέλγοι (7%) με τους Ελληνες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις (3%).

Αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνας του ευρωβαρόμετρου διαπιστώνουμε ότι περισσότερο αγχωμένοι οδηγοί στην Ευρώπη είναι οι Σουηδοί (58%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (52%) και οι Ολλανδοί (42%) με τους Ελληνες να βρίσκονται στην μέση του πίνακα με 30%.

Ένας στους δύο Έλληνες (50%), σύμφωνα με την έρευνα, αποδείχθηκε ότι οδηγάει επικίνδυνα. Ακολουθούν οι Ιταλοί να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%.

Τέλος, όσον αφορά την ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης μόνο (σε σχέση με τα υψηλότερα ποσοστά των Ευρωπαίων οδηγών) το 36% των Σουηδών οδηγών είναι ανεύθυνοι και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, με τους Πολωνούς (68%) και τους Έλληνες (58%) να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της ανευθυνότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην ανατολική Γερμανία πίνουν περισσότερο, αλλά τρώνε πιο υγιεινά

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι Γερμανοί που ζουν στα ανατολικά και νότια της Γερμανίας καταναλώνουν συχνότερα ποσότητες αλκοόλ υψηλού κινδύνου από όσους ζουν σε άλλες περιοχές της χώρας. Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα γερμανών επιστημόνων.

Τα ευρήματα ήταν μέρος μιας έκθεσης η οποία δημοσιεύθηκε στην αγγλική γλώσσα στο περιοδικό BMC Public Health πριν από μερικές ημέρες.

Ερευνητές από διάφορα γερμανικά επιστημονικά και ιατρικά ιδρύματα εξέτασαν σε ποιο βαθμό το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ υψηλού κινδύνου και η σωματική αδράνεια – μαζί αναφέρονται ως SNAPδιαφέρουν στη Γερμανία συγκρίνοντας περιοχές του Βορρά – Νότου και της Ανατολής – Δύσης.

Ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Γερμανοί στα ανατολικά κάνουν μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ από τους δυτικούς Γερμανούς, αποκαλύφθηκε επίσης ότι υπάρχουν χαμηλότερα ποσοστά ανθυγιεινής διατροφής μεταξύ του ανατολικού πληθυσμού.

Ωστόσο, δεν καταγράφηκε διαφορά στα ανθυγιεινά επίπεδα διατροφής μεταξύ Βορρά και Νότου.

Επίσης, δεν παρατηρήθηκαν περιφερειακές διακυμάνσεις ούτε σε σύγκριση με το καθημερινό κάπνισμα ή τη χαμηλή σωματική δραστηριότητα.

«Οι ιστορικές διαφορές στην κατανάλωση αλκοόλ μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας μπορούν να εξηγήσουν την κλίση ανατολής – δύσης στην κατανάλωση αλκοόλ υψηλού κινδύνου», σχολίασαν οι ερευνητές, παρουσιάζοντας υψηλά επίπεδα κατά κεφαλήν κατανάλωσης αλκοόλ στην πρώην Ανατολική Γερμανία και τον κοινωνικό ρόλο που έπαιξε αυτό.

Αναφορικά με τη διαφορά κατανάλωσης αλκοόλ υψηλού κινδύνου μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Γερμανίας, οι ερευνητές ανέφεραν συχνότερη συνολική κατανάλωση οινοπνεύματος στο νότο, σε συνδυασμό με την διοργάνωση φεστιβάλ όπως το Oktoberfest, αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει η δημόσια κατανάλωση σε χώρους όπως είναι τα πάρκα μπίρας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα για τη μείωση της επικίνδυνης κατανάλωσης οινοπνεύματος θα πρέπει να ληφθούν με βάση τη μεγαλύτερη επικράτηση τέτοιων δραστηριοτήτων στη νότια και ανατολική Γερμανία.

Αντίθετα, τα μέτρα υποστήριξης της υγιεινής διατροφής θα πρέπει να επικεντρωθούν στη γερμανική επικράτεια συνολικά, καθώς η χώρα έχει γενικότερα σχετικά ανθυγιεινές συνήθειες κατανάλωσης γευμάτων.

Πηγή: dw.com

 

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Γερμανία: 10 tips για να εξερευνήσετε τον Μέλανα Δρυμό (Black Forest)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Μέλανας Δρυμός είναι ένα μεγάλο δάσος στη νοτιοδυτική Γερμανία στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Πήρε το όνομά του από τη σκιά που δημιουργούν τα αειθαλή δέντρα που τον περιβάλλουν.

Πρόκειται για ένα μέρος μαγικό, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε. Διαβάστε μερικά χρήσιμα tips.

1. Το Baden – Baden είναι μία από τις πιο διάσημες πόλεις της Ευρώπης για σπα. Μπορείτε να προγραμματίσετε εδώ τη διαμονή σας και να κάνετε εξορμήσεις στο Black Forest.

 

 

2. Η Bad Wildbad είναι άλλη μία δημοφιλής πόλη για σπα, η οποία μάλιστα είναι και φθηνή λύση για διαμονή στα βόρεια του δάσους. Εδώ θα βρείτε και θερμές πηγές.


 

Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη λίμνη Wildsee, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης.

 

Η λίμνη Wildsee

 

3. Το Calw βρίσκεται στα βόρεια του Black Forest και έχει τη φήμη της πιο όμορφης πόλης στην περιοχή. Εδώ θα βρείτε σπίτια τα οποία χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.

 

 

Η πόλη οφείλει την ανάπτυξη της στον τουρισμό. Πρόσφατα μάλιστα άνοιξαν πολλά καταστήματα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

4. Το resort Baiersbronn αποτελείται από εννέα ξεχωριστά χωριά. Μπορείτε να κάνετε σκι εδώ ή να παίξετε golf.

 

 

Και μην χάσετε το κοντινό μοναστήρι του 12ου αιώνα – τα ερείπια του Allerheiligen – κρυμμένο σε μια ήσυχη, απομονωμένη κοιλάδα.

 

Το Allerheiligen

 

Τελευταία έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην περιοχή μερικά πολύ ωραία ξενοδοχεία και εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin.

5. Το Freiburg είναι μία φοιτητούπολη και αποτελεί εξαιρετική επιλογή διαμονής για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τη νότια πλευρά του Black Forest.

 

 

Βρίσκεται στους πρόποδες του δάσους και λόγω των φοιτητών έχει μία πλούσια νυχτερινή ζωή. Είναι γνωστή ως η πιο ζεστή πόλη της Γερμανίας με ήλιο και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για τη χώρα.

Χρησιμοποιείστε το τελεφερίκ Schlossbergbahn μέχρι το Schlossberg όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στην πόλη.

 

 

6. Η διαδρομή Badische Weinstrasse, μήκους 160 χιλιομέτρων, βρίσκεται στους πρόποδες του Black Forest.

 

 

Οι επισκέπτες μπορούν να οδηγήσουν από το Baden – Baden μέχρι το Freiburg μέσω αυτού του εναλλακτικού δρόμου και θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν από ερείπια ιστορικών κάστρων και αμπελώνες.

7. Ένα από τα πιο δημοφιλή resort στην περιοχή είναι η λίμνη Titisee. Έχει μήκος περίπου 2 χιλιόμετρα.

 

 

Οι επισκέπτες μπορούν εδώ να κολυμπήσουν και να κάνουν windsurf. Επίσης, το χειμώνα η λίμνη παγώνει οπότε είναι ιδανική για ice skating.

8. Ο καταρράκτης Triberg σχηματίζεται από τον ποταμό Gutach και βρίσκεται στην κορυφή των κοιλάδων Kinzig και Gutach.

 

 

9. Η κοιλάδα Kinzig και Gutach διαθέτει πυκνή βλάστηση. Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να αισθανθούν όλο το μεγαλείο του Black Forest.

 

 

10. Η παλιά πόλη Heidelberg στον ποταμό Neckar είναι η επιτομή του ρομαντισμού στη Γερμανία. Εδώ υπάρχει το πιο παλιό πανεπιστήμιο της χώρας και τα ερείπια ενός διάσημου κάστρου.

 

 

Κάντε μία βόλτα και θαυμάστε την ιστορική πέτρινη γέφυρα, η οποία χτίστηκε το 1780.

Πηγή: theculturetrip.com

 

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Γερμανία: Προτάσεις για να περάσετε καλά το 2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Γερμανία δεν είναι γνωστή μόνο για τη Berlinale και το Oktoberfest. Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στη Γερμανία μέσα στο 2020.

Der König der Löwen das Musical (Αμβούργο)

Το Αμβούργο είναι γνωστό για το «Stage Theater an der Elbe», όπου δεκάδες μουσικοί δίνουν παραστάσεις κάθε χρόνο.

Το «Der König der Löwen» (The Lion King) πραγματοποιείται σχεδόν κάθε χρόνο και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ στη Γερμανία.

Beethoven. Welt.Bürger.Musik (Βόννη)

Φέτος είναι τα 250α γενέθλια του κλασικού συνθέτη Ludwig van Beethoven και με αφορμή αυτό το γεγονός πραγματοποιείται μία έκθεση για τη ζωή του.

Η έκθεση έχει ήδη αρχίσει και θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι τις 26 Απριλίου στο «Bundeskunsthalle» στην Βόννη, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Μπετόβεν. Η έκθεση δεν θεματοποιεί μόνο τη μουσική του αλλά και άλλα μεγάλα στάδια της ζωής του.

Συναυλίες

Αν σας αρέσουν τα μουσικά κομμάτια ταινιών φαντασίας τότε σας έχουμε μία ενδιαφέρουσα συναυλία. Ξεκίνησε ήδη ένα μουσικό κονσέρτο για το «Lord of the Rings», το οποίο θα κάνει περιοδεία σε όλη τη Γερμανία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Μαραθώνιοι ταινιών

Μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας ταινίες στη μεγάλη οθόνη. Για παράδειγμα όλες οι ταινίες Harry Potter και Fantastic Beasts προβάλλονται στο σινεμά Babylon στο Βερολίνο.

Ένας τέτοιος μαραθώνιος ταινιών ξεκινάει στις 27 Σεπτεμβρίου με δωρεάν πρωινό και 24 ώρες ψυχαγωγίας.

Ακόμη ένας μαραθώνιος ταινιών θα λάβει χώρα στο σινεμά Cineplex με 1350 λεπτά προβολής του Middle Earth. Φυσικά, θα υπάρχει άφθονος καφές για να μπορέσετε να μείνετε ξύπνιοι.

Travemünder Woche mit Segelregatta (Βαλτική θάλασσα)

Κάθε χρόνο, το Travemünde φιλοξενεί ένα «Segelregata» (ιστιοπλοϊκό ταξίδι) κατά τη διάρκεια του δεκαήμερου τοπικού φεστιβάλ (17-26 Ιουλίου 2020), το οποίο περιλαμβάνει φαγητό, μουσική, αθλητικές δραστηριότητες κα.

Εδώ, μπορείτε να παρακολουθήσετε το ιστιοπλοϊκό τουρνουά είτε με τα κιάλια σας είτε σε μία μεγάλη οθόνη. Περίπου ένα εκατομμύριο θεατές επισκέπτονται αυτό το γεγονός κάθε χρόνο, ειδικά επειδή το ιστιοπλοϊκό ταξίδι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο.

Serengeti Park (Λινεμπούργκερ Χάιντε)

Αν αγαπάτε τη φύση και τα ζώα τότε πρέπει να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο πάρκο σαφάρι στην Ευρώπη στην Κάτω Σαξονία.

Το πάρκο Serengeti μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 1500 ζώα που μπορείτε να δείτε σχεδόν στο φυσικό τους περιβάλλον από το αυτοκίνητό σας (ενώ οδηγείτε μέσα από το σαφάρι της ζούγκλας).

Σε όλο το πάρκο θα εντοπίσετε καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες και αντιλόπες, και ίσως είστε τυχεροί και σας επισκεφτεί κάποιος πίθηκος ανεβαίνοντας στο αυτοκίνητό σας.

Μπορείτε να αγοράσετε μια ημερήσια κάρτα και να περάσετε ολόκληρο το σαββατοκύριακο εκεί, ή ακόμα να αγοράσετε ένα ειδικό εισιτήριο για να δείτε τον ζωολογικό κήπο πίσω από την προστατευτική περίφραξη.

Πηγή: thelocal.de

 

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: 50% των προσφύγων βρίσκει μόνιμη δουλειά μέσα σε 5 χρόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Περίπου ένας στους δύο πρόσφυγες που έφθασαν στη Γερμανία από το 2013 έχουν βρει σταθερή απασχόληση μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Έρευνας για την Απασχόληση (IAB) σύγκριναν την κατάσταση των προσφύγων που ήρθαν στη Γερμανία το 2013 με εκείνη όσων συγκαταλέγονται στις αφίξεις από το 1990 έως το 2013.

Διαπίστωσαν ότι το 44% των προσφύγων που έφθασαν στη δεκαετία του 1990, εν μέρει ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων στη Γιουγκοσλαβία εκείνη την εποχή, βρήκαν εργασία μετά από πέντε χρόνια λαμβάνοντας ικανοποιητική αμοιβή, ενώ το 49% όσων εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία από το 2013 βρήκε σταθερές θέσεις εργασίας.

«Η ένταξη στην αγορά εργασίας είναι κατά κάποιο τρόπο ταχύτερη τώρα από ό, τι για τους πρόσφυγες τα προηγούμενα χρόνια», καταλήγει η μελέτη.

Οι ερευνητές του IAB εξήγησαν ότι οι πρόσφυγες που ήρθαν νωρίτερα είχαν ευνοϊκότερες συνθήκες όσον αφορά τη γλώσσα, την εκπαίδευση και την κατάρτιση από ό, τι οι πρόσφυγες που έφθασαν το 2013.

Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή το γενικό ποσοστό ανεργίας ήταν πολύ υψηλότερο από σήμερα και η ανάπτυξη της απασχολησιμότητας πολύ αργή.

Επιπλέον, η Γερμανία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την ένταξη των νεοφερμένων από τη μαζική εισροή προσφύγων το 2015 κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης.

«Από το 2015, οι Γερμανοί έχουν επενδύσει σημαντικά περισσότερα σε προγράμματα ένταξης για τους αιτούντες άσυλο και τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες από ότι τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσαν οι συντάκτες της μελέτης, Herbert Brücker, Yuliya Kosyakova και Eric Schuß.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 68% του ενεργού πληθυσμού προσφύγων που έφθασαν από το 2013 απασχολούνται με πλήρη ή μερική απασχόληση, το 17% απασχολούνται σε προγράμματα κατάρτισης και το 3% σε θέσεις αμειβόμενης πρακτικής.

Συνολικά το 12% ανήκει στις λεγόμενες μινι-θέσεις εργασίας, όπου ο εργαζόμενος κερδίζει έως 450 ευρώ το μήνα.

Πηγή: thelocal.de

 

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Βερολίνο 6η ισχυρότερη οικονομικά πόλη στον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στην 6η θέση της λίστας όπου κατατάσσονται οι πόλεις με τη μεγαλύτερη οικονομική ισχύ στον κόσμο για το 2020 φιγουράρει το Βερολίνο.

Ο δείκτης οικονομικής δύναμης υπολογίστηκε στο 85.24 με πολύ μικρή απόκλιση από την Σιγκαπούρη (85.31), η οποία τοποθετήθηκε στην θέση της λίστας.

Ο δείκτης της ποιότητας ζωής υπολογίστηκε στο 65.27 και της ανταγωνιστικότητας στο 59.76.

Μπορεί να «κέρδισε» την 6η θέση, όμως πραγματικά οι αποκλίσεις από τις πόλεις που προηγούνται του Βερολίνου στη λίστα είναι πολύ μικρές.

Τα πρωτεία στη λίστα των πόλεων με τη μεγαλύτερη οικονομική ισχύ στον κόσμο για το 2020 «κέρδισε» το Λονδίνο, ενώ η Νέα Υόρκη, τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση – αν και θα περίμενε κανείς να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Το Τόκιο αναδείχθηκε στην τρίτη θέση της λίστας. Ακολουθούν το Παρίσι και η Σιγκαπούρη στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση αντίστοιχα. Στην 6η θέση αναδείχθηκε το Βερολίνο, όπως προαναφέρθηκε και έπονται η Σανγκάη, οι Βρυξέλλες, το Νέο Δελχί και το Τορόντο.

Η παραπάνω κατάταξη συντάχθηκε με βάση τον δείκτη «Cities Of Economic Influence» του Ceoworld magazine όπου ελήφθησαν υπόψιν παράγοντες από την οικονομική κατάσταση κάθε πόλης μέχρι τη βιομηχανία μόδας, μουσικής ή την ανάπτυξη των start-ups και της τεχνολογίας.

Πηγή: ceoworld.biz

 

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι στη Γερμανία δεν έχουν κλιματιστικά;

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εάν έχετε μετακομίσει πρόσφατα στη Γερμανία και σκέφτεστε να νοικιάσετε ένα σπίτι για να μείνετε, να έχετε κατά νου ότι οι περισσότεροι κάτοικοι στη Γερμανία δεν διαθέτουν μονάδες κλιματισμού στα διαμερίσματά τους.

Εάν το να έχετε δροσερό το σπίτι σας είναι πολύ σημαντικό για εσάς το καλοκαίρι τότε αυτό είναι ένα δεδομένο το οποίο θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν.

Ίσως να θέλετε να νοικιάσετε ένα επιπλωμένο διαμέρισμα για παράδειγμα στο Ντίσελντορφ, το οποίο θα σας παρέχει μια μονάδα κλιματισμού ή απλά θα πρέπει να αποφασίσετε να κάνετε αυτή την επένδυση μόνοι σας.

Για να απαντήσουμε στην ερώτηση σχετικά με το γιατί πολλοί Γερμανοί είναι κατά των κλιματιστικών θα σας αναφέρουμε ορισμένους λόγους.

Ένας κάτοικος του Βερολίνου, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ανέφερε ότι η εγκατάσταση κλιματιστικού στο σπίτι είναι σπατάλη ενέργειας, κάνει κακό στο περιβάλλον, ενώ αποτελεί και αιτία για να αρρωστήσει κάποιος.

Συνήθως, δεν έχει πολλή ζέστη κατά τη διάρκεια του χρόνου. Και αν κάποιες μέρες μπορεί να είναι πιο ζεστές από κάποιες άλλες είναι προτιμότερο το άνοιγμα ενός παραθύρου ώστε να μπει λίγος καθαρός αέρας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές οικογένειες επιλέγουν να μην επενδύσουν σε μια μονάδα κλιματισμού.

Επιπλέον, η συνεχής λειτουργία μιας μονάδας κλιματισμού μπορεί επίσης να προσθέσει ανεπιθύμητα κόστη στους λογαριασμούς σας. Ως αποτέλεσμα, πολλοί Γερμανοί επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν κλασικούς ανεμιστήρες.

Και ακολουθεί η εξής ερώτηση: Είναι δυνατή η αγορά μονάδων κλιματισμού στη Γερμανία;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ανεμιστήρες και οι φορητές μονάδες κλιματισμού εξαντλούνταν ακόμη και σε καταστήματα γύρω από το Ντίσελντορφ.

Είναι σίγουρα δυνατό να αγοράσετε μια μονάδα κλιματισμού στη Γερμανία. Τα OBI και TOOM για παράδειγμα, πωλούν σε σχετικά προσιτές τιμές φορητές επιλογές που δεν θα αδειάσουν το οικογενειακό σας ταμείο.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μερικές πιο προσιτές επιλογές για μονάδες κλιματισμού σε online καταστήματα όπως τα OTTO.de και Wayfair.de

Πηγή: lifeinduesseldorf.com

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες πριν

Ελλάδα: Προσωρινή αναστολή των πτήσεων από και προς Ολλανδία και Γερμανία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ6 ώρες πριν

Γερμανία: Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Εργαζομένων σε σχέση με τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες πριν

Θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής: Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες πριν

Ένας γάτος φορέας του κορονοϊού – Σπάνιο φαινόμενο λένε οι ειδικοί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ11 ώρες πριν

Γερμανία: Η Μέρκελ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους πολίτες για την εφαρμογή των μέτρων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ12 ώρες πριν

Κορονοϊός: Πώς να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Τα… ψάρια που έχουν στα ενυδρεία βγάζουν βόλτα στη Ρουμανία!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Στάινμαϊερ: Περισσότερη αλληλεγγύη στην ΕΕ κατά την κρίση του κορονοϊού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Η Bosch ανέπτυξε ένα γρήγορο και αξιόπιστο τεστ για τον κορονοϊό

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γιατί η Γερμανία έχει χαμηλό ποσοστό θνητότητας από τον κορονοϊό; – Οι ειδικοί εξηγούν

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Κορωνοϊός:«Επιστρέψτε το συντομότερο στην Ελλάδα»Αναφέρει με ανακοίνωσή της η Πρεσβεία στο Βερολίνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε η Μέρκελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: 6 οι νεκροί από τον κορονοϊό – Νέα μέτρα ανακοίνωσε η Μέρκελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Διευρύνονται τα μέτρα περιορισμού κοινωνικών δραστηριοτήτων

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: 553 δισ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Περισσότερα από 3.000 τα κρούσματα του κορονοϊού, 8 νεκροί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Γερμανία: Πακέτο 156 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ημέρες πριν

Γερμανία: Όλο και πιο αυστηρά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Απαγόρευση εισόδου πολιτών τρίτων χωρών – 26 οι νεκροί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ2 εβδομάδες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV2 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV4 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV6 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον Ευρωπολίτη

Europolitis TV6 μήνες πριν

9o Συνέδριο Χαιρετισμός Προέδρου Π.Σ.Κρητών Μανώλη Κουγιουμουτζή

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην Anuga

Europolitis TV6 μήνες πριν

Αναστασία Σίμου- Τάσιου « Ηπειρος… πλούσια σε φυσικό κάλλος»

Europolitis TV6 μήνες πριν

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη

Advertisement Europolitis
Advertisement