Επικοινωνήστε μαζί μας

ΥΓΕΙΑ

Πέντε υγιεινές συνήθειες στη μέση ηλικία που χαρίζουν μια έξτρα δεκαετία

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά μια δεκαετία χωρίς σοβαρές ασθένειες μπορεί να παρατείνουν τη ζωή οι υγιεινές συνήθειες, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Όσο πιο αποφασισμένος είναι κανείς στην τήρηση ορισμένων συνηθειών, τόσο περισσότερο θα ζήσει και με υγεία. Οι γυναίκες μάλιστα μπορούν να προσθέσουν περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής (δέκα) σε σχέση με τους άνδρες (επτά).

Εφόσον κανείς συστηματικά τηρεί πέντε πράγματα – τρώει υγιεινά, πίνει αλκοόλ με μέτρο (έως ένα ποτήρι κρασί τη μέρα οι γυναίκες και δύο ποτήρια οι άνδρες), δεν καπνίζει καθόλου, διατηρεί το βάρος του σε κανονικά επίπεδα (δείκτης μάζας σώματος 18,5 έως 25) και ασκείται σωματικά για τουλάχιστον μισή ώρα τη μέρα – μπορεί να προσδοκά βάσιμα ότι θα προσθέσει στη ζωή του έως μια δεκαετία χωρίς καρδιοπάθειες, καρκίνο και διαβήτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας Φρανκ Χου της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ).

Οι επιστήμονες ανέλυσαν σε βάθος έως 34 ετών στοιχεία για σχεδόν 73.200 γυναίκες και 38.400 άνδρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αν ένας 50άρης άνδρας τηρεί τουλάχιστον τις τέσσερις από τις πέντε υγιεινές συνήθειες, θα ζήσει κατά μέσο όρο 31,1 χρόνια χωρίς χρόνιες παθήσεις, έναντι 23,5 ετών για όσους άνδρες δεν τηρούν ούτε μία από τις πέντε συνήθειες, δηλαδή οι πρώτοι θα κερδίσουν άλλα επτάμισι χρόνια υγιούς ζωής.

Για τις γυναίκες 50 ετών που τηρούν τις τέσσερις από τις πέντε συνήθειες, το όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο (πάνω από δέκα έτη), καθώς μπορούν να προσβλέπουν κατά μέσο όρο σε ακόμη 34,4 έτη ζωής χωρίς χρόνιες παθήσεις, έναντι 23,7 ετών για τις γυναίκες που δεν τηρούν ούτε μια υγιεινή συνήθεια.

Το μικρότερο προσδόκιμο υγιούς ζωής έχουν οι άνδρες που καπνίζουν πολύ (πάνω από 15 τσιγάρα τη μέρα), καθώς επίσης οι άνδρες και οι γυναίκες με παχυσαρκία (με δείκτη μάζας σώματος άνω του 30).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Τα φάρμακα της υπέρτασης δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τα αντι-υπερτασικά φάρμακα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη και πιο λεπτομερή έως τώρα μελέτη πάνω στο ζήτημα, η οποία έρχεται να καθησυχάσει τις σχετικές ανησυχίες.

Μια τέτοια πιθανή συσχέτιση των εν λόγω φαρμάκων και του καρκίνου είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης εδώ και δεκαετίες, όμως μέχρι σήμερα τα ευρήματα δεν είχαν οδηγήσει σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα.

Η νέα έρευνα, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Έμα Κόπλαντ του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, ανέλυσε και αξιολόγησε στοιχεία από 31 κλινικές δοκιμές φαρμάκων για την υπέρταση, που χορηγούνταν συνολικά σε περίπου 260.000 ανθρώπους σε διάφορες χώρες.

Η μελέτη εστίασε ξεχωριστά σε πέντε φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση: τους αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης, τους αποκλειστές του υποδοχέα της αγγειοτασίνης-2, τους β-αποκλειστές, τους αποκλειστές διαύλων ασβεστίου και τα διουρητικά. Στόχος ήταν να εκτιμηθεί η επίπτωση κάθε μιας κατηγορίας αυτών των φαρμάκων πάνω στον κίνδυνο εμφάνισης οποιουδήποτε είδους καρκίνου, καθώς και θανάτου από καρκίνο.

Το συμπέρασμα ήταν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι οποιοδήποτε από τα ανωτέρω φάρμακα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και αυτό άσχετα με την ηλικία του ανθρώπου, το φύλο του, το βάρος του ή αν καπνίζει. Επίσης δεν διαπιστώθηκε αύξηση του κινδύνου καρκίνου σε πιο μακροχρόνια λήψη αντι-υπερτασικών φαρμάκων.

«Τα ευρήματα μας θα πρέπει να καθησυχάσουν το κοινό σχετικά με την ασφάλεια των φαρμάκων για την υπέρταση, αναφορικά με τον καρκίνο, κάτι που έχει ζωτική σημασία με δεδομένο το αποδεδειγμένο όφελος προστασίας αυτών των φαρμάκων έναντι των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών», δήλωσε η δρ Κόπλαντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συχνή χρήση οθονών από μαθητές Δημοτικού επηρεάζει τις σχολικές επιδόσεις τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης και χρήση υπολογιστών ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής από τα παιδιά που πάνε στο Δημοτικό, συνδέεται με χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Αυστραλών επιστημόνων.

Η μελέτη, που είναι επίκαιρη ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δείχνει ότι η χρήση οθονών από τους μαθητές πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Προηγούμενες έρευνες σε παιδιά και εφήβους έχουν βρει σχέση ανάμεσα στη χρήση τηλεόρασης, υπολογιστή ή κονσόλας βιντεοπαιγνιδιών και στην υγεία (αύξηση παχυσαρκίας, κίνδυνος αϋπνίας κ.α.).

Από την άλλη, η ενασχόληση αυτή βοηθά τα παιδιά να αποκτούν περισσότερες πληροφορίες, να βελτιώνουν τις τεχνολογικές δεξιότητες και τις κοινωνικές επαφές τους.

Η νέα μελέτη εστιάζει στη σχέση χρήσης οθονών και σχολικών επιδόσεων, ένα θέμα που έχει μελετηθεί λιγότερο έως τώρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Λάιζα Μούντι του Ινστιτούτου Ερευνών Παίδων Μέρντοχ της Μελβούρνης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PLoS One”, μελέτησαν 1.239 παιδιά ηλικίας οκτώ έως 11 ετών, συσχετίζοντας τις συνήθειες των παιδιών με τις σχολικές επιδόσεις τους σε βάθος διετίας.

Διαπιστώθηκε ότι η παρακολούθηση δύο ή περισσότερων ωρών τηλεόραση τη μέρα σχετιζόταν με χειρότερες επιδόσεις ανάγνωσης και κατανόησης κειμένου, μια επιδείνωση που αντιστοιχούσε σε υστέρηση μάθησης κατά τέσσερις μήνες.

Η χρήση υπολογιστή για πάνω από μια ώρα τη μέρα συνδεόταν με μια παρόμοια υστέρηση στο πεδίο της αριθμητικής.

Από την άλλη, δεν βρέθηκε αρνητική συσχέτιση ανάμεσα στα βιντεοπαιγνίδια και στις σχολικές επιδόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η αϋπνία μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο κατάθλιψης αλλά και της αδυναμίας αντιμετώπισής της, ειδικά στους ηλικιωμένους, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα για περίπου 600 άτομα άνω των 60 ετών που επισκέφθηκαν κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και το Πίτσμπουργκ. Όλοι είχαν σε κάποιο βαθμό κατάθλιψη.

Σε σύγκριση με τους ασθενείς των οποίων ο ύπνος βελτιώθηκε, όσοι αντιμετώπιζαν προβλήματα ύπνου που επιδεινώνονταν, είχαν 28 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με σοβαρή κατάθλιψη στο τέλος της 12μηνης μελέτης.

Όσων ο ύπνος ήταν χειρότερος, είχαν επίσης σχεδόν 12πλάσιες πιθανότητες ήπιας κατάθλιψης και 10% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν αυτοκτονικές τάσεις, σύμφωνα με τη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Σε σύγκριση με ασθενείς των οποίων ο ύπνος βελτιώθηκε, όσοι είχαν σταθερή αλλά όχι επιδεινούμενη αϋπνία, ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από μόνιμη κατάθλιψη. Ο κίνδυνος όμως δεν ήταν τόσο υψηλός, όσο για τους ασθενείς των οποίων ο ύπνος επιδεινώθηκε.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι στους ηλικιωμένους με κατάθλιψη, η αϋπνία συνδέεται με κίνδυνο εμμένουσας κατάθλιψης και αυτοκτονικού ιδεασμού», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Adam Spira, καθηγητής ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στη Βαλτιμόρη.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι διαταραχές του ύπνου προκαλούν απαραίτητα την κακή εξέλιξη της κατάθλιψης. Τα ευρήματα υποδεικνύουν όμως, ότι οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν θεραπεία για κατάθλιψη και των οποίων τα προβλήματα ύπνου είναι επίμονα ή επιδεινώνονται χρειάζονται περαιτέρω κλινική προσοχή» πρόσθεσε.

Η θεραπεία των προβλημάτων ύπνου πρέπει να διερευνηθεί ως τρόπος βελτίωσης των συμπτωμάτων κατάθλιψης σε ηλικιωμένους, καθώς και προβλημάτων ψυχικής υγείας που σχετίζονται με τον διαταραγμένο ύπνο, καταλήγουν οι ερευνητές.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep.

Πηγή: onmed.gr

 

Συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Υπάρχει τρόπος να προλάβουμε την άνοια;

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες που επιλέγει κανείς σε νεότερη ηλικία, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή του προβλήματος.

Η άνοια και το Αλτσχάιμερ εμφανίζονται κατά κύριο λόγο σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Οι ερευνητές επισημαίνουν όμως ότι οι δραστηριότητες που επιλέγουμε σε νεότερη ηλικία, μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτών των εκφυλιστικών ασθενειών.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurology, οι ερευνητές στη Σουηδία διαπίστωσαν ότι οι δραστηριότητες που «ακονίζουν» το μυαλό και η σωματική άσκηση μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαφόρων τύπων άνοιας και Αλτσχάιμερ.

Η μελέτη εξέτασε 800 γυναίκες που ήταν κατά μέσο όρο 47 ετών, τις οποίες οι ερευνητές παρακολούθησαν για 40 χρόνια.

Στην αρχή της μελέτης, οι γυναίκες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τις πνευματικές και σωματικές τους δραστηριότητες, οι οποίες περιλάμβαναν τα πάντα, από ανάγνωση βιβλίων και επισκέψεις σε μουσεία μέχρι την παρακολούθηση συναυλιών και τις επισκέψεις στην εκκλησία.

Οι φυσικές δραστηριότητες περιλάμβαναν το περπάτημα, την κηπουρική, το τέννις, την ποδηλασία, την κολύμβηση ή τη συμμετοχή σε ανταγωνιστικά αθλήματα.

Με βάση το πόσο συχνά πραγματοποιούσαν αυτές τις δραστηριότητες, οι επιστήμονες κατέταξαν τις γυναίκες σε δύο κατηγορίες. Έξι φορές κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχουσες υποβλήθηκαν σε γνωστικές εξετάσεις για να αξιολογηθεί η διανοητική τους οξύτητα, ενώ οι ερευνητές συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με οποιεσδήποτε διαγνώσεις άνοιας.

Οι γυναίκες που ασχολούνταν περισσότερο με πνευματικές δραστηριότητες μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης οποιουδήποτε τύπου άνοιας κατά 34%. Επίσης, εκείνες που ασκούνταν τακτικά μέσα στην εβδομάδα, είχαν 57% χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας και Αλτσχάιμερ σε σύγκριση με εκείνες που ασκούνταν λιγότερο.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα θα δώσουν ελπίδα στους ανθρώπους», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Jenna Najar, από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία.

«Η άνοια είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και δεν υπάρχει θεραπεία για την αντιμετώπισή της. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η διανοητική δραστηριότητα είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική δραστηριότητα για να διατηρήσουμε ή να αυξήσουμε τις πιθανότητες να γεράσουμε υγιώς».

Πηγή: onmed.gr

 

Συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε και τα συχνά λάθη που κάνουμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση. Τα δύο τρίτα του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό.

Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού, εξίσου σημαντικός όμως είναι και ο τρόπος κατανάλωσης.

Αν λοιπόν πίνετε νερό ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, στέκεστε, περπατάτε ή τρέχετε, μπορεί να προκαλέσετε βλάβες στο σώμα σας και συγκεκριμένα στα νεφρά σας. Το ίδιο ισχύει και αν πίνετε νερό μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Σύμφωνα με τον Leonard Smith, γαστρεντερολόγο, αγγειοχειρουργό και γενικό χειρουργό, πρέπει να πίνετε αργά έως 100ml τη φορά.

Εάν μετά από έντονη άσκηση ή πολύωρη παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, πιείτε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού, είναι πιθανό να πάθετε υπονατριαιμία, μια επικίνδυνη κατάσταση κατά την οποία μειώνονται απειλητικά τα επίπεδα νατρίου (άλατος) στο αίμα.

Τα συμπτώματά της είναι:

– ναυτία

– εμετός

– πονοκέφαλος

Στις σοβαρές περιπτώσεις προκαλείται οίδημα εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νοητική σύγχυση, επιληπτικές κρίσεις και θάνατο.

Τι πρέπει να προσέξουμε

– Όταν το σώμα σας αρχίζει να χωνεύει τις τροφές, τα γαστρικά υγρά προσπαθούν να διασπάσουν τις τροφές. Αν πίνετε πολύ νερό ενώ εξελίσσεται αυτή η διαδικασία, τα γαστρικά υγρά αραιώνουν και προκαλείται αύξηση των επιπέδων της ινσουλίνης.

– Το παγωμένο νερό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων και να διαταράξει τη διαδικασία της πέψης. Μπορεί επίσης να συμβάλλει στη διατήρηση του λίπους, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες στερεοποιούν το λίπος των τροφών.

– Εάν στέκεστε ή περπατάτε και πίνετε νερό, θα το κάνετε πιο γρήγορα από το φυσιολογικό, κάτι που επιβαρύνει την πέψη και τη γενική σας υγεία.

– Ακόμα κι αν σας φαίνεται δύσκολο, δώστε στον εαυτό σας χρόνο, καθίστε και πιείτε αργά νερό.

Πίνετε νερό με το που ανοίξετε τα μάτια σας το πρωί, ακόμη και πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας, εάν θέλετε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη.

– Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η επαρκής πρόσληψη νερού συμβάλλει στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.

– Η πρόσληψη νερού πριν κοιμηθείτε βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στη διάρκεια της νύχτας. Δεδομένου ότι τα εμφράγματα είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν πρωί, η πρόσληψη υγρών τη νύχτα είναι εξαιρετικά σημαντική.

Πηγή: onmed.gr

 

Συνέχεια

ΥΓΕΙΑ

Τα οφέλη για την αρτηριακή πίεση από τον μεσημεριανό ύπνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πολλοί άνθρωποι έχουν υψηλή πίεση χωρίς να το ξέρουν, λόγω της απουσίας συμπτωμάτων. Σε βάθος χρόνου, η υψηλή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό.

Ο μεσημεριανός ύπνος, μία συνήθεια πολλών Ελλήνων και άλλων κατοίκων της Μεσογείου, συμβάλλει σε πιο υγιές καρδιαγγειακό «προφίλ».

Όπως επιβεβαιώνει νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική υπογραφή, οι άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να παίρνουν ένα μεσημεριανό υπνάκο, είναι πιθανότερο να έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και να αποφύγουν την υπέρταση.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο, δρα Μανώλη Καλλίστρατο, του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας, που έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσιγκτον, μελέτησαν 212 ανθρώπους, με μέση ηλικία 62 ετών και μέση πίεση αίματος 129,9 mm Hg.

Περίπου ένας στους τέσσερις ήταν καπνιστής ή/και είχε διαβήτη.

Διαπιστώθηκε ότι γενικά ο μεσημεριανός ύπνος (με μέση διάρκεια σχεδόν 50 λεπτά) σχετιζόταν με μια μέση μείωση της συστολικής πίεσης κατά 5,3 mm Hg (127,6 mm Hg έναντι 132,9 mm Hg για όσους δεν κοιμούνταν τα μεσημέρια).

Επιπροσθέτως, για κάθε μία ώρα πρόσθετου μεσημεριανού ύπνου η 24ωρη μέση συστολική πίεση μειωνόταν κατά 3 mm Hg. Μικρότερη ήταν και η μέση διαστολική πίεση όσων κοιμούνταν τα μεσημέρια (76,2 mm Hg) σε σχέση με όσους δεν κοιμούνταν (79,5 mm Hg).

«Τα ευρήματα είναι σημαντικά, επειδή μια μείωση της πίεσης του αίματος τόσο μικρή όσο 2 mm Hg μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων όπως ένα έμφραγμα έως κατά 10%. Με βάση τα ευρήματά μας, αν κάποιος έχει την πολυτέλεια να παίρνει έναν υπνάκο στη διάρκεια της μέρας, μπορεί να δει οφέλη για την υψηλή πίεση του. Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί και δεν κοστίζει τίποτα», δήλωσε ο κ. Καλλίστρατος.

Το όφελος του μεσημεριανού ύπνου για τη μείωση της πίεσης φαίνεται να είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνο από τα φάρμακα και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής. «Για παράδειγμα, η μείωση στο αλάτι και στο αλκοόλ μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της πίεσης κατά 3 έως 5 mm Hg», όπως επισήμανε ο κ. Καλλίστρατος, ενώ ένα τυπικό αντιυπερτασικό φάρμακο σε χαμηλή δοσολογία, συνήθως, ρίχνει την πίεση του αίματος 5 έως 7 mm Hg κατά μέσο όρο.

«Προφανώς, δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κοιμούνται για ώρες μέσα στη ημέρα, αλλά, από την άλλη, δεν θα πρέπει να νιώθουν ένοχοι, αν πάρουν ένα σύντομο υπνάκο, δεδομένων των δυνητικών ωφελειών για την υγεία τους», τόνισε ο κ. Καλλίστρατος.

Πηγή: onmed.gr

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες πριν

Βρετανία: Περιοριστικά μέτρα στη βορειανατολική Αγγλία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες πριν

H δεύτερη μεγαλύτερη μείωση του πάγου της Αρκτικής από το 1979 καταγράφηκε φέτος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ9 ώρες πριν

Γερμανία: 29 αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα για φιλοναζιστική συμπεριφορά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες πριν

Γερμανία: Πάνω από 10.000 έρευνες για απάτη λήψης οικονομικής βοήθειας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ12 ώρες πριν

Χάος με τις μάσκες σε γερμανικά σχολεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Στην Ευρώπη έφθασε ο καπνός από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Ταξιδιωτικές οδηγίες για Βιέννη και Βουδαπέστη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Πτήσεις σε ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2021 ανακοίνωσε η Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Βερολίνο: Η απόφαση μιας εκκλησίας που προκάλεσε έκπληξη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Υ.Π.Α.: Νέες αεροπορικές οδηγίες (notams) έως τις 30 Σεπτεμβρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Επανέρχεται η συζήτηση για την εργασία τεσσάρων ημερών την εβδομάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Βαυαρία: Κλείνουν τα κέντρα δοκιμαστικών τεστ και ανοίγουν μπαρ & μπυραρίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για περιοχές της Ευρώπης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αρνητικός ο Σολτς στο πείραμα για βασικό εισόδημα χωρίς όρους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γιγάντιο πείραμα στη Λειψία με στόχο να επιτραπούν οι συναυλίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Συμφωνία για παράταση της αναστολής πτώχευσης επιχειρήσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Απόσπαση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Διατροφή1 εβδομάδα πριν

Παγκόσμια Ημέρα Ομορφιάς : 9 Σεπτεμβρίου. Όμορφοι μέσα και έξω με σωστή διατροφή

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων σε Περιφερειακές Ενότητες και Νήσους Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Υ.Π.Α.: Νέες αεροπορικές οδηγίες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020

Europolitis TV5 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ6 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ6 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV10 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV11 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement