Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΓ: Εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνομάθειας Μαΐου 2020

Published

on

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) είναι ο μοναδικός φορέας του Υπουργείου Παιδείας για τη χορήγηση επίσημων τίτλων Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας.

Ακολουθώντας το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες, το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας έχει ιδιαίτερη χρηστικότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Εξετάσεις πιστοποίησης θα πραγματοποιηθούν:

 

Επιλέξτε ένα από τα 160 εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο: http://www.greek-language.gr/certification/node/9

Υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά: http://www.greek-language.gr/certification/application/index.html

Προετοιμαστείτε για τις Εξετάσεις με το βοηθητικό υλικό του ΚΕΓ: http://www.greek-language.gr/certification/node/89.html  

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:

– στα τηλέφωνα των εξεταστικών κέντρων

– στα τηλέφωνα του ΚΕΓ: 2313331540, 2313331542

– στην ιστοσελίδα http://www.greeklanguage.gr/certification

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υ.Π.Α.: Παρατείνεται έως 12 Οκτωβρίου η αεροπορική οδηγία για Ρωσία

Published

on

Από

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 τα μεσάνυχτα η αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους Ρωσίας.

Σύμφωνα με την notam της ΥΠΑ, όσοι επιβάτες, μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας, ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από την Ρωσική Ομοσπονδία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Παράλληλα με την ανανέωση της αεροπορικής οδηγίας παραμένει σε εφαρμογή το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από την Ρωσία και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για covid-19. Έως την έκδοση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου οι επιβάτες θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους. Επίσης όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα κατάλληλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους.

Από την notam εξαιρούνται τα προγράμματα επαναπατρισμού Ελλήνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Continue Reading

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης

Published

on

Από

Διαγωνισμό για την πρόσληψη ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου σε Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου καθορίζεται σε τετρακόσιους ογδόντα (480).

Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου ανά Περιφερειακή Ενότητα καθορίζεται ως εξής:

– Π.Ε. Ανατολικής Αττικής: Εκατό (100) θέσεις.

– Π.Ε. Νοτίου Σομέα Αθηνών: Ογδόντα (80) θέσεις.

– Π.Ε. Κορινθίας: Εκατό (100) θέσεις.

– Π.Ε. Δράμας: Εκατό (100) θέσεις.

– Π.Ε. Ξάνθης: Εκατό (100) θέσεις.

Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήτοι στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ξάνθης, ποσοστό 5% αυτών, επιφυλάσσεται αποκλειστικά για τους υποψήφιους Έλληνες/ίδες πολίτες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Κατά τον καθορισμό του ποσοστού αυτού, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα.

Οι υποψήφιοι/ες που εντάσσονται στην ως άνω ειδική κατηγορία διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους με τη Γενική Σειρά και σε περίπτωση μη επιτυχίας τους, κρίνονται βάσει της ειδικής κατηγορίας. Συνακόλουθα, οι υποψήφιοι/ες που υπάγονται σε ειδική κατηγορία, διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους από τις θέσεις της Γενικής Σειράς, διαγωνιζόμενοι/ες με όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες και σε περίπτωση μη επιτυχίας, (διεκδικούν το διορισμό τους) από τις θέσεις που επιφυλάσσονται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία, στην οποία εντάσσονται. Ο αριθμός των θέσεων που δεν θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες της ως άνω ειδικής κατηγορίας θα καλυφθεί από επιλαχόντες/ούσες της γενικής σειράς.

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Σχηματικά, η κατανομή των θέσεων προκύπτει, κατά τα ανωτέρω, ως εξής:

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 23α του ν. 3027/2002 (Φ.Ε.Κ. Α΄-152), όπου προβλέπεται ως προσόν διορισμού η κατοχή απολυτηρίου τίτλου Ενιαίου Λυκείου, νοείται ότι περιλαμβάνεται και η κατοχή πτυχίου Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου, οι κάτοχοι του πτυχίου αυτού έχουν δικαίωμα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικήσουν τις θέσεις είτε της κατηγορίας Α΄ (80%) είτε της κατηγορίας Β΄ (20%), υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 9 του παρόντος κεφαλαίου.

Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν θα καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους/ες της άλλης κατηγορίας.

Οι υποψήφιοι/ες δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μόνο για μια κατηγορία (Α΄-80% ή Β΄-20%).

Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων της μίας αιτήσεων για διαφορετικές κατηγορίες (Α΄-80% ή Β΄-20%) στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, η υποβολή της τελευταίας χρονικά υποβληθείσας αίτησης συνεπάγεται αυτοδίκαια την ακύρωση κάθε προηγούμενης αίτησης.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Έλληνες/ίδες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις:

1. Κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται η Περιφερειακή Ενότητα, όπου προκηρύχθηκαν με την παρούσα θέσεις πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου και λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης και Συνοριακής Φύλαξης και Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και κατά προτίμηση στην εκάστοτε Περιφερειακή Ενότητα ή ορισμένες περιοχές αυτών (άρθρο 3 ν. 2622/1998, ΥΕΚ 138-Α’, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σε συνδυασμό με την περίπτωση γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4647/2019 ΥΕΚ 204-Α΄), σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα Β παρ. 1 του παρόντος Κεφαλαίου. Ειδικότερα, το δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής για έκαστη Περιφερειακή Ενότητα που προκηρύχθηκαν θέσεις, αποτυπώνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Τονίζεται ότι υποψήφιος/α μπορεί να δηλώσει ότι κατοικεί την τελευταία διετία σε συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα και πως κατοικούσε από τη γέννησή του/ης μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του/ης σε έτερη Περιφερειακή Ενότητα, προσκομίζοντας αντίστοιχες βεβαιώσεις κατοικίας. Εφόσον προσκομιστούν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις, μπορεί να γίνει δεκτό ότι π.χ. ο/η υποψήφιος/α κατοικεί την τελευταία διετία σε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Αττικής (άρα μπορεί να διεκδικήσει τις ως άνω θέσεις των Π.Ε. που υπάγονται στην Περιφέρεια Αττικής) και ότι κατοικούσε από τη γέννησή του μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του/ης σε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (άρα μπορεί να διεκδικήσει και τις θέσεις της Π.Ε. Κορινθίας που υπάγεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η υποβολή δηλώσεως ότι υποψήφιος/α κατοικούσε την τελευταία διετία σε δύο Περιφερειακές Ενότητες, αφού κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Για τον ίδιο λόγο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η υποβολή δηλώσεως ότι υποψήφιος/α κατοικούσε από τη γέννησή τους μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του/ης σε δύο Περιφερειακές Ενότητες.

2. Είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού.

3. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους. Δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από την 01-01-1992 και μεταγενέστερα.

4. Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων των σχολών Στρατού Ξηράς (κατεύθυνση όπλων), κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 11/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄-17), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

5. Δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία: α) είναι και με την ενδυμασία (θερινή και χειμερινή στολή) εξωτερικά εμφανής και επιπλέον β) οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου είτε προκαλούν κατά τρόπο, ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους.

6. Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.

7. Έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.

8. Έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

9. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

10. Δεν έχουν καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβολών της διεθνούς υπόστασης της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά των πολιτειακών και πολιτικών οργάνων, παραχάραξης νομίσματος και άλλων μέσων πληρωμής, πλαστογραφίας, ψευδούς κατάθεσης, ψευδούς καταμήνυσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχόμενης από αμέλεια, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, υπεξαίρεσης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, συμπλοκής, εκβίασης, απάτης, απιστίας, δωροδοκίας, παράνομης βεβαίωσης ή είσπραξης δικαιωμάτων του Δημοσίου, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, ζωοκτονίας, περί αλλοδαπών, περί αρχαιοτήτων, λαθρεμπορίας ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος, για το οποίο απειλείται στερητική της ελευθερίας ποινής τουλάχιστον τριών μηνών.

Υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ή έχουν καταδικαστεί για κάποιο από τα ανωτέρω αδικήματα, μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, αλλά δεν προσλαμβάνονται, αν, μέχρι το χρόνο έκδοσης της διαταγής πρόσληψης, δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική απόφαση. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα παραπάνω εγκλήματα.

11. Δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.

12. Δεν έχουν τεθεί σε καμίας μορφής δικαστική συμπαράσταση (ΑΚ 1666 επόμενα).

13. Δεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή.

Β. Πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις αποτελούν:

1. Κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. 6000/14/18 από 31-07-2020 απόφαση των Υπουργού και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (Υ.Ε.Κ. Β΄- 3222) (εδάφιο β΄ της περίπτωσης γ΄ παρ. 1 άρθρο 17 ν. 4647/2019, ΥΕΚ Α’-204), ήτοι στις ακόλουθες περιοχές ανά Περιφερειακή Ενότητα που προκηρύσσονται θέσεις:

Επισημαίνεται ότι το πρόσθετο προσόν λαμβάνεται υπόψη μόνο για τις θέσεις της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας, όπως αποτυπώνονται στον ως άνω πίνακα και όχι για το σύνολο των θέσεων, τις οποίες ο υποψήφιος έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή. Π.χ. υποψήφιος που κατοικεί την τελευταία διετία στο Δήμο Δράμας μπορεί να μοριοδοτηθεί μόνο για τις θέσεις της Π.Ε. Δράμας. Τονίζεται ότι υποψήφιος/α μπορεί να δηλώσει ότι κατοικεί την τελευταία διετία σε συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα και πως κατοικούσε από τη γέννησή του/ης μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του/ης σε έτερη Περιφερειακή Ενότητα, προσκομίζοντας αντίστοιχες βεβαιώσεις κατοικίας. Εφόσον προσκομιστούν οι αντίστοιχες βεβαιώσεις, μπορεί να γίνει δεκτό ότι π.χ. ο/η υποψήφιος/α κατοικεί την τελευταία διετία στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου (άρα θα μοριοδοτηθεί για τις θέσεις της Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών) και ότι κατοικούσε από τη γέννησή του μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του/ης στο Δήμο Δράμας (άρα θα μοριοδοτηθεί και για τις θέσεις της Π.Ε. Δράμας). Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η υποβολή δηλώσεως ότι υποψήφιος/α κατοικούσε την τελευταία διετία σε δύο Περιφερειακές Ενότητες, αφού κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η υποβολή δηλώσεως ότι υποψήφιος/α κατοικούσε από τη γέννησή του/ης μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του/ης σε δύο Περιφερειακές Ενότητες.

2. Η γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας, σε επίπεδο τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2).

3. Η κατοχή τίτλου σπουδών δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας». Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. έστω και αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι, δεν λαμβάνονται υπόψη.

4. Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματιών Οπλιτών, χωρίς να τους έχει αφαιρεθεί η αντίστοιχη ειδικότητα.

5. Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.

6. Ο/η υποψήφιος/α να είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματισθεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.

7. Ο/η υποψήφιος/α να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Α. Προσκομιζόμενα δικαιολογητικά από το σύνολο των υποψηφίων.

α. Όσοι/ες έχουν τα προσόντα της ενότητας Α του προηγούμενου Κεφαλαίου και επιθυμούν να προσληφθούν ως Συνοριακοί Φύλακες ορισμένου χρόνου, οφείλουν από τη δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 28-08-2020, να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, φέροντας μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:

i. Βεβαίωση κατοικίας, εκδοθείσα από Δήμο της εκάστοτε Περιφέρειας, όπως καταγράφονται στον πίνακα της παραγράφου 1, ενότητας Α΄ του προηγούμενου Κεφαλαίου, ότι κατοικούν την τελευταία διετία πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε αυτόν. Σε περίπτωση που ο τόπος κατοικίας υποψήφιου/ας βρίσκεται σε Κοινότητα που δεν εντάσσεται σε Δήμο, η ως άνω βεβαίωση μπορεί να εκδίδεται από αυτή (Κοινότητα). Επισημαίνεται ότι, εφόσον στο πρόσωπο του/ης υποψηφίου/ας συντρέχει τόσο η προϋπόθεση κατοικίας την τελευταία διετία σε περιοχή που ανήκει σε Περιφέρεια, στην οποία εντάσσεται Περιφερειακή Ενότητα, για την οποία προκηρύσσονται θέσεις, όσο και η προϋπόθεση κατοικίας από τη γέννησής του/ης και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του/ης σε περιοχή που ανήκει σε έτερη Περιφέρεια, στην οποία εντάσσεται Περιφερειακή Ενότητα, για την οποία επίσης προκηρύσσονται θέσεις, ο/η υποψήφιος/α πρέπει να προσκομίσει δύο (2) βεβαιώσεις, οι οποίες θα έχουν εκδοθεί από τους αντίστοιχους Δήμους. Π.χ. υποψήφιος κατοικεί την τελευταία διετία σε Δήμο της Περιφέρειας Δράμας και κατοικούσε από τη γέννησή του και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του σε Δήμο της Περιφέρειας Ξάνθης.

Προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι ως άνω βεβαιώσεις κατοικίας, θα πρέπει, επί ποινή απαραδέκτου, να αναγράφονται – πιστοποιούνται τα εξής:

1. Η διαμονή υποψηφίου/ας την τελευταία διετία στον εν λόγω Δήμο ή Κοινότητα, θα πρέπει να είναι συνεχής και να καλύπτει το χρονικό διάστημα μέχρι και το χρόνο έκδοσης της σχετικής βεβαίωσης. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία έναρξης της διαμονής. Αφορά τις περιπτώσεις, στις οποίες ο/η υποψήφιος/α αντλεί δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής λόγω κατοικίας του/ης την τελευταία διετία σε Δήμο ή Κοινότητα των αναφερόμενων στο Κεφάλαιο ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ενότητα Α΄, παράγραφος 1 της προκήρυξης, Περιφερειών.

2. Η βεβαίωση θα πρέπει να χορηγείται από το/η Δήμαρχο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν/ήν υπάλληλο του Δήμου, από τον/ην οποίο/α βεβαιώνεται ότι ο/η υποψήφιος/α κατοικούσε από τη γέννησή του/ης και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του/ης ή κατοικεί την τελευταία διετία σ’ αυτόν και όχι από Δήμαρχο άλλου Δήμου.

3. Στη βεβαίωση κατοικίας πρέπει να αναγράφεται η τοπική περιοχή διαμονής του/ης υποψήφιου/ας (π.χ. Δημοτικό Διαμέρισμα, οικισμός κ.λπ).

4. Το περιεχόμενο των βεβαιώσεων θα πρέπει να αποτελεί διαπιστωτικό γεγονός των αρχών έκδοσης και όχι δηλώσεων του υποψηφίου ή οποιουδήποτε τρίτου προσώπου.

5. Η ημερομηνία έκδοσης της βεβαίωσης πρέπει να είναι μεταγενέστερη της ημερομηνίας έκδοσης της παρούσας προκήρυξης.

ii. Αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με τα υποδείγματα Α1 έως Α3, κατά περίπτωση.

iii. Δύο (2) φωτογραφίες τύπου ταυτότητας (έγχρωμες διαστάσεων 3 χ 4 εκ.). Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας ν’ αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του/ης υποψήφιου/ας ευκρινώς.

iv. Φωτοαντίγραφο Βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.).

v. Υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα Δ, ότι έχουν τα προσόντα που αναφέρονται στις περιπτώσεις 1 έως 13 της ενότητας Α΄ του προηγούμενου Κεφαλαίου ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, χωρίς να απαιτείται η αναλυτική περιγραφή αυτών και ότι δέχονται να αναγραφεί η σωματική τους ικανότητα στα πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης τύπου Α΄ που τυχόν αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές (ισχύει για άνδρες υποψήφιους και γυναίκες υποψήφιες, που δήλωσαν ότι έχουν προηγούμενη στρατιωτική θητεία).

vi. Φωτοαντίγραφο Τίτλου Σπουδών, σύμφωνα με τις παραγράφους 4 και 5 του Κεφαλαίου Ι.

α. Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται: Βεβαίωση αντιστοιχίας βαθμού από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε εικοσάβαθμη κλίμακα. Περαιτέρω, για τίτλους Δευτεροβάθμιας μη τεχνικής ή μη επαγγελματικής εκπαίδευσης βεβαίωση αντιστοιχίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και για τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση αλλοδαπής, πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της Επιτροπής Ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) ή του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)

β. Οι υποψήφιοι/ες που κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο και απολυτήριο Λυκείου ή ισότιμο τίτλο και επιθυμούν να διεκδικήσουν τις θέσεις της κατηγορίας Β΄ (20% των θέσεων) πρέπει να προσκομίσουν και τους δύο προαναφερόμενους τίτλους.

Β. Δικαιολογητικά υποψηφίων που κατέχουν πρόσθετα προσόντα.

Οι υποψήφιοι/ες που κατέχουν πρόσθετα προσόντα, εκ των αναφερόμενων στην ενότητα Β του προηγούμενου κεφαλαίου ΙΙ, εφόσον επιθυμούν να λάβουν την προβλεπόμενη μοριοδότηση, καθώς και οι Έλληνες/ίδες πολίτες που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και επιθυμούν να διεκδικήσουν τις θέσεις που επιφυλάσσονται για την ειδική κατηγορία, οφείλουν να συμπληρώσουν τις αντίστοιχες ενδείξεις στην αίτηση συμμετοχής (υποδείγματα Α1 έως Α3 κατά περίπτωση) και να υποβάλουν επιπλέον τα εξής δικαιολογητικά:

i. Οι υποψήφιοι/ες που κατοικούν κατά την τελευταία διετία ή από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτικό διαμέρισμα ή κοινότητα ή οικισμό, που ανήκει στις Περιφερειακές Ενότητες που αναφέρονται στον πίνακα της παραγράφου 1 της ενότητας Β΄ του προηγούμενου Κεφαλαίου, λαμβάνουν την πρόσθετη μοριοδότηση, με την προσκόμιση της βεβαίωσης κατοικίας, υπό τις προϋποθέσεις που εκτέθηκαν στην παράγραφο αυτή. Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι ως άνω βεβαιώσεις, πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις της περ. i της παρ. α΄ της ενότητας Α΄ του παρόντος Κεφαλαίου. Επισημαίνεται ότι, εφόσον στο πρόσωπο του/ης υποψηφίου/ας συντρέχει τόσο η προϋπόθεση κατοικίας την τελευταία διετία σε περιοχή που ανήκει σε Περιφερειακή Ενότητα που αναφέρεται στον πίνακα της παραγράφου 1 της ενότητας Β΄ του προηγούμενου Κεφαλαίου, όσο και η προϋπόθεση κατοικίας από της γέννησής τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχή που ανήκει σε έτερη Περιφερειακή Ενότητα, εκ των αναφερόμενων στον πίνακα της παραγράφου 1 της ενότητας Β΄ του προηγούμενου Κεφαλαίου, ο/η υποψήφιος/α πρέπει να προσκομίσει δύο (2) βεβαιώσεις, οι οποίες θα έχουν εκδοθεί από τους αντίστοιχους Δήμους. Π.χ. Υποψήφιος κατοικεί την τελευταία διετία στο Δήμο Ξάνθης και κατοικούσε από τη γέννησή του και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του στο Δήμο Κορινθίων.

ii. Φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού ή πτυχίου αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2). (Για τους τρόπους απόδειξης του επιπέδου γνώσης ξένης γλώσσας βλέπε Παράρτημα 3). Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 29 του π.δ. 50/2001 (Φ.Ε.Κ. Α΄-39), όπως ισχύει, οι τίτλοι γλωσσομάθειας με τους οποίους αποδεικνύεται η γνώση μίας εκ των ανωτέρω ξένων γλωσσών, γίνονται δεκτοί, χωρίς να απαιτείται μετάφρασή τους, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 28 του ως άνω π.δ..

iii. Φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Στρατολογικής Κατάστασης, από το οποίο να προκύπτει με σαφήνεια ότι υπηρέτησαν μέχρι και την απόλυσή τους ως έφεδροι Αξιωματικοί ή σε Ειδικές Δυνάμεις ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) ή ως Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά και να αναφέρεται η σωματική τους ικανότητα (κατηγορία I) κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Να αναγράφονται, επίσης, όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές κατά τη διάρκεια της θητείας των υποψηφίων, καθώς και η ειδικότητα με την οποία απολύθηκαν (αφορά άνδρες υποψήφιους και γυναίκες που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις). Επισημαίνεται ότι, προκειμένου να δοθεί η προβλεπόμενη μοριοδότηση, θα πρέπει να μην έχει αφαιρεθεί η αντίστοιχη ειδικότητα.

iv. Φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών Δημοσίου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας». Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. έστω και αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι, δεν λαμβάνονται υπόψη.

v. Φωτοαντίγραφο και των δύο (2) όψεων της κατεχόμενης άδειας οδήγησης (μοτοποδηλάτου, μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου), στο οποίο να εμφαίνεται ευκρινώς η ημερομηνία έκδοσης και λήξης της άδειας, καθώς και η εκδούσα Αρχή. Επισημαίνεται ότι άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου που εκδόθηκαν μέχρι 18-01-2013 από Υπηρεσίες Τροχαίας και δεν έχουν αντικατασταθεί με το νέο προβλεπόμενο έντυπο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 18 του π.δ. 51/2012, έχουν παύσει να ισχύουν και κατά συνέπεια δεν γίνονται αποδεκτές και ο/η κάτοχός τους δεν μοριοδοτείται. Διευκρινίζεται ότι, εφόσον έχει βεβαιωθεί σε υποψήφιους/ες παράβαση που επισύρει αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης ή αυτή (άδεια) έχει αφαιρεθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί Σ.Ε.Σ.Ο. (Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών) μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, δεν γίνεται αποδεκτή η άδεια ικανότητα οδήγησης ως προσόν και ο/η κάτοχός τους δεν μοριοδοτείται. Για άδειες οδήγησης της αλλοδαπής πρέπει να προκύπτει η αντιστοιχία τους με τις ισχύουσες ελληνικές άδειες οδήγησης από τις ισχύουσες διατάξεις ή την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την απαιτούμενη διαδικασία για έκδοση άδειας οδήγησης, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση της οικείας Υπηρεσίας Συγκοινωνιών για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας (θεωρητική και πρακτική εξέταση) και υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να αναφέρουν ότι την άδεια οδήγησης θα την προσκομίσουν αμέσως μόλις περιέλθει στην κατοχή τους. Δεν γίνονται αποδεκτές βεβαιώσεις, που έχουν συνταχθεί από Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Τποψήφιων Οδηγών και Σχολές Οδηγών.

vi. Υπεύθυνη δήλωση (Υπόδειγμα Ε΄) του Ν. 1599/1986 (Φ.Ε.Κ. Α΄-75) ότι είναι τέκνα προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού. Η Διεύθυνση Αστυνομίας, σε υφιστάμενο Αστυνομικό Σμήμα της οποίας υποβάλλεται η αίτηση, αιτείται από τη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/Τμήμα Κατώτερου Αστυνομικού Προσωπικού/Γρ. 6ο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να ελέγξει την ορθότητα της δήλωσης και να εκδώσει σχετικό έγγραφο.

vii. Φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου ή κοινότητας, στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι/ες ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης που χορηγείται από τα ΚΕΠ μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου [(ΟΠΣΕΔ) – κοινή υπουργική απόφαση 7228/2014 (Φ.Ε.Κ. Β΄-457) / πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο σε κάθε περίπτωση από πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), ως ορίζει η διάταξη του άρθρου 6 του ν. 3454/2006 (Φ.Ε.Κ. Α΄-75), σε συνδυασμό με το άρθρο 67 παρ. 9 του ν. 4316/2014 (Φ.Ε.Κ. Α΄-270), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 76 του ν. 4611/2019 (Υ.Ε.Κ. Α΄-73), εφόσον ο υποψήφιος/α είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.

viii. Φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου ή κοινότητας στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι/ες ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης που χορηγείται από τα ΚΕΠ μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου [(ΟΠΣΕΔ) – κοινή υπουργική απόφαση 7228/2014 (Φ.Ε.Κ. Β΄-457) / πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων) ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, εφόσον ο υποψήφιος/α είναι γονέας ή τέκνο τρίτεκνης οικογένειας. Επισημαίνεται ότι την ιδιότητα αυτή κατέχουν: Γονείς με τρία ζώντα τέκνα και τέκνα τους από νόμιμο γάμο ή νομιμοποιηθέντα ή νόμιμα αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων άγαμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα.

ix. Οι Έλληνες/ίδες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, βεβαίωση Δήμου των Π.Ε. Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι/ες. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής, τότε θα πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου, να προκύπτει ότι μετεγγράφησαν σ’ αυτόν, από Δήμο των ανωτέρω τριών (3) Π.Ε.. Στις ανωτέρω βεβαιώσεις, πρέπει να βεβαιώνεται ότι οι υποψήφιοι/ες ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, με ρητή διατύπωση επί αυτών. Το περιεχόμενο των βεβαιώσεων θα πρέπει να αποτελεί διαπιστωτικό γεγονός των αρχών έκδοσης και όχι δηλώσεων του υποψηφίου ή οποιουδήποτε τρίτου προσώπου.

Γ. Υποβολή τίτλων, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων της αλλοδαπής.

Τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής, που απαιτούνται από την προκήρυξη πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα. Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο. Ειδικώς όμως μετά το νέο «Κώδικα Δικηγόρων» (άρθρο 36, Ν. 4194/2013 (Φ.Ε.Κ. Α΄-208), μεταφράσεις ξενόγλωσσων εγγράφων που γίνονται από δικηγόρο μετά την 27.09.2013 γίνονται δεκτές, εφόσον ο δικηγόρος βεβαιώνει ότι ο ίδιος έχει επαρκή γνώση της γλώσσας από και προς την οποία μετέφρασε. Τα ανωτέρω (τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις) γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων είτε ιδιωτικών εγγράφων είτε εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 29 του π.δ. 50/2001 (Φ.Ε.Κ. Α΄-39), όπως ισχύει, οι τίτλοι γλωσσομάθειας με τους οποίους αποδεικνύεται η γνώση μίας εκ των μοριοδοτούμενων ξένων γλωσσών (αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική), γίνονται δεκτοί, χωρίς να απαιτείται μετάφρασή τους, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 28 του ως άνω π.δ..

Δ. Γενικές παρατηρήσεις.

1. Για κάθε υποψήφιο που επιθυμεί να λάβει πρόσθετη μοριοδότηση ως γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας βάσει των διατάξεων των άρθρων 1 παρ. 3 περ. ζ΄ και 4 παρ. 2 περ. η΄ της υπ’ αριθ. 6000/14/17-γ’ από 31-12-2019 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄-4937), σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης, αναζητείται αυτεπάγγελτα από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρθρ. 16 παρ. 5 του Ν. 3448/2006 (Φ.Ε.Κ. Α΄-57), σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΑΔΠ/Α/18532/2006 (Φ.Ε.Κ. Β΄-1309) απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, για όσους/ες υποψήφιους/ες αναγράψουν κατά την υποβολή των προαπαιτούμενων δικαιολογητικών, στην ένδειξη της αίτησης συμμετοχής, το Δήμο στον οποίο έχουν οικογενειακή μερίδα και το Δήμο, στον οποίο έχουν οικογενειακή μερίδα τα τυχόν ετεροθαλή αδέλφια τους.

2. Για κάθε υποψήφιο που επιθυμεί να λάβει πρόσθετη μοριοδότηση βάσει των διατάξεων των άρθρων 1 παρ. 3 περ. δ΄ και 4 παρ. 2 περ. δ΄ της υπ’ αριθ. 6000/14/17-γ’ από 31-12-2019 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄-4937), αναζητείται αυτεπαγγέλτως, σε περίπτωση αδυναμίας προσκομιδής, πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 5 του Ν. 3242/2004 (Φ.Ε.Κ. Α΄-102) και 16 παρ. 5 του Ν. 3448/2006 (Φ.Ε.Κ. Α΄-57), σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/20562/19-07-2013 (Φ.Ε.Κ. Β΄- 1881) κοινή απόφαση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

3. Τονίζεται ιδιαιτέρως ότι τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφονται από τον/ην υποψήφιο/α στην αίτηση συμμετοχής του/ης στο διαγωνισμό, πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Από το περιεχόμενο των αποδεικτικών εγγράφων ή βεβαιώσεων πρέπει να προκύπτει ότι το συγκεκριμένο κριτήριο ή ιδιότητα υπήρχε κατά την ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

4. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση καθυστέρησης χορήγησης από τις αρμόδιες Αρχές εγγράφων, τα οποία πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση του/ης υποψηφίου/ας, υποβάλλεται εμπρόθεσμα η αίτηση από αυτόν/ην και χωρίς τα έγγραφα αυτά, πρέπει όμως, να αναφέρεται σε Υπεύθυνη Δήλωση, η αιτία της μη υποβολής τους, ο/η δε ενδιαφερόμενος/η οφείλει να τα προσκομίσει όταν εκλείψει η αιτία της καθυστέρησης, όχι όμως πέραν του πενθημέρου από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Αναλυτικά το κείμενο της Προκήρυξης – περιλαμβάνει πληροφορίες για υποβολή και έλεγχο των δικαιολογητικών, κριτήρια πρόσληψης, υποβολή ενστάσεων, εξετάσεις και δοκιμασίες, διαδικασίες μετά την πρόσληψη και υποδείγματα των αιτήσεων που πρέπει να συμπληρωθούν – οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν εδώ.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, www.astynomia.gr

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Published

on

Από

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», στην τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου, ανέδειξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η σύνθεση των νέων οργάνων διοίκησης έχει ως ακολούθως:

Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος: Γκίκας Διαμαντής

Αντιπρόεδρος: Μπλιόκας Γεώργιος

Αντιπρόεδρος B’: Γιάνναρου Πολυάνθη

Γραμματέας: Μίχου Φωτεινή

Ταμίας: Πολύζος Σωτήριος

Μέλος: Σιώμος Παναγιώτης

Εξελεγκτική Επιτροπή:

Πρόεδρος: Θάνου Ελευθερία

Μέλος: Χουτέας Απόστολος

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε όλα τα μέλη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για μια ακόμα θητεία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την είσοδο νέων ανθρώπων στο Δ.Σ. που έχουν όρεξη και νέες ιδέες.

Ειδικά η συμμετοχή της νέας γενιάς είναι απαραίτητη για να υπάρχει μεταλαμπάδευση των εθίμων και της παράδοσης της πατρίδας μας και την υλοποίηση γεφυρών μεταξύ των Θεσσαλών του κόσμου, τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

“Σείστηκε” το Βελλίδειο από την παρουσία χιλιάδων Βλάχων

Published

on

Από

Περισσότεροι από 1700 χορεύτριες και χορευτές όλων των ηλικιών βρέθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα του Σαββάτου και μάγεψαν το κοινό με τις ικανότητές τους.

Τα ταλαντούχα μέλη χορευτικών ομάδων ταξίδεψαν στα μονοπάτια της παράδοσης και παρουσίασαν διαφορετικά χορευτικά προγράμματα με τις εκάστοτε ιδιαιτερότητες τόσο στα βήματα όσο και στην ενδυμασία.

Κάθε φορεσιά διαφέρει ανάλογα με το ποιο μέρος της περιοχής εκπροσωπεί. Έτσι οι γνωστές της λαογραφίας, μπορούν από την παραδοσιακή φορεσιά να καταλάβουν από που “ήρθαν” οι χορεύτριες και οι χορευτές.

Την αυλαία άνοιξαν οι μικρότεροι χορευτές της βραδιάς.

Η εκδήλωση – θεσμός, όπως τη θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, έγινε με αφορμή την κοπή της «Πίτας των Βλάχων» και, σύμφωνα με τα μέλη της, είναι μεγάλη τιμή να γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

“Η καρδιά του βλαχόφωνου ελληνισμού χτυπά απόψε στο “Βελλίδειο”. Πάνω από 1700 χορευτές από κάθε γωνιά της πατρίδας μας βρίσκονται εδώ σήμερα και θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση μας και να κόψουμε μαζί την πίτα”, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, Μιχάλης Μαγειρίας.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου έφτασε στο Συνεδριακό Κέντρο προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του την πολιτιστική αυτή εκδήλωση. Για αυτούς που ήταν εκτός πόλης, λεωφορεία από κάθε νομό της Ελλάδας ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για χάρη της παράδοσης και του πολιτισμού.

“Σήμερα βρίσκονται μαζί μας περισσότεροι από 5.000 συμπατριώτες για να χορέψουν και να περάσουν όμορφα”, συμπληρώνει ο κ. Μαγειρίας.

Στην πολιτιστική αυτή δράση έδωσαν το “παρών”, μεταξύ άλλων, o υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, ο πρύτανης του ΑΠΘ Παπαϊωάννου Νικόλαος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης καθώς και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα.

Κύριο μέλημα της Ομοσπονδίας είναι η ανάδειξη και η προβολή της συνεισφοράς του βλαχόφωνου Ελληνισμού στο ιστορικό κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της νεότερης Ελλάδας, η διατήρηση της μακραίωνης πολιτιστικής παράδοσης ως πολιτισμικής έκφανσης του Ελληνισμού και η μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενεές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και Έλληνες Βλάχοι της διασποράς από γειτονικές χώρες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χορευτικού προγράμματος ακολούθησε βλάχικο γλέντι για όλους, με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η κοπή Πίτας των Βλάχων

Published

on

Από

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων διοργανώνει την εκδήλωση κοπή Πίτας των Βλάχων στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00, ενώ σημειώνεται πως στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος περίπου 1500 χορευτές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων αποτελεί το Δευτεροβάθμιο όργανο 130 Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Καταστατικός σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η ανάδειξη και η προβολή της συνεισφοράς του βλαχόφωνου Ελληνισμού στο ιστορικό κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της νεώτερης Ελλάδας, η διατήρηση της μακραίωνης πολιτιστικής παράδοσης ως πολιτισμικής έκφανσης του Ελληνισμού και η μεταλαμπάδευσή της στις νεώτερες γενεές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει Βλάχικη Βραδιά.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο

Published

on

Από

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, στις 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθούν στις ελληνικές κοινότητες της Διασποράς, σε αλλοδαπά πανεπιστημιακά ιδρύματα με έδρες ελληνικών σπουδών και σε σχολές και άλλους φορείς εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Τον πρώτο λόγο θα έχουν οι συνεργαζόμενοι με τη γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού φορείς, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διπλωματικές και προξενικές μας αρχές ανά τον κόσμο προγραμματίζουν σχετικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τις ομογενειακές οργανώσεις και τους φορείς εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στην περιοχή ευθύνης τους, γνωστοποιώντας παράλληλα το γεγονός στις τοπικές αρχές για ενδεχόμενη συμμετοχή τους.

Πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές φέρουν την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, όπως κάνει γνωστό η ίδια με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού ανακοινώνει ότι το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, προγραμματίζει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας»).

Την εκδήλωση, το πρώτο μέρος της οποίας θα συντονίζει ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, καθ. Γιάννης Χρυσουλάκης, θα χαιρετίσουν πολιτειακοί, εκκλησιαστικοί και ακαδημαϊκοί παράγοντες της Κύπρου και της Ελλάδας, ενώ κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, Νικήτας, ο καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα «Γεώργιος Σεφέρης» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Παναγιώτης Ροϊλός και ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, καθ. Ιωάννης Καζάζης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει στρογγυλό τραπέζι με σημαντικές προσωπικότητες με θέμα την «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας» και φιλοξενεί το Μουσικό Σχολείο Αλίμου με το «Σύνολο Σύγχρονου Ελληνικού Δημοφιλούς Ρεπερτορίου» που θα παρουσιάσει επιλεγμένο ρεπερτόριο ελληνικής μουσικής.

Θα υπάρξουν επίσης παράλληλες πολιτιστικές παρεμβάσεις με την προβολή ταινίας της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών και παραμύθια σε μορφή κινουμένων σχεδίων. Επίσης, το καναδικό Πανεπιστήμιο Simon Fraser, Έδρα Ελληνικών Σπουδών Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Βανκούβερ) θα παρουσιάζει, σε ξεχωριστό περίπτερο έξω από την αίθουσα, την πρωτότυπη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που έχει αναπτύξει.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των πρωτοβουλιών καταρτίζει το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της γενικής γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού σε συνεργασία με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, τις ομογενειακές οργανώσεις, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και Αρχιεπισκοπές που συνδράμουν στη λειτουργία σχολείων και τμημάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ13 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ17 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ19 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ21 ώρες ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis