Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μόναχο: Ευχαριστήρια επιστολή της Γενικής Προξένου σε Ελληνίδα γιατρό για τη βοήθειά της

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμα ένα δείγμα προσφοράς και αλληλεγγύης στην ομογένεια της Γερμανίας.

 

Είναι γνωστή η επί σειρά προσφορά στα κοινά και την τοπική ελληνική παροικία και όχι μόνο της γιατρού  Dr. med. Αργυρής  Παρασύρη- Bauer,    η οποία είναι και αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

 

Με επιστολή που δημοσιεύτηκε από το Ελληνικό Γενικό Προξενείο Μονάχου, έγινε γνωστό για την άμεση ανταπόκρισή της,  προμηθεύοντας το Γενικό Προξενείο με το απαραίτητο εξοπλισμό για την προστασία της υγείας του προσωπικού, όσο και του κοινού που εξυπηρετείτε .

 

Ευχαριστήρια επιστολή της Γενικής Προξένου Μονάχου Dr. med. Αργυρή Παρασύρη- Bauer

Η Γενική Πρόξενος  της Ελλάδας κα Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου ευχαρίστησε δημόσια την συμπατριώτισσά μας γιατρό Dr. med  Αργυρή Παρασύρη- Bauer.

 

 

 

Με μια λιτή και σεμνή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κα Παρασύρη- Bauer ευχαρίστησε, ανταπέδωσε και ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο της.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Γερμανία: Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Εργαζομένων σε σχέση με τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Γερμανία: Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Εργαζομένων σε σχέση με τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2)

Ερωτήματα σχετικά με εργασιακά θέματα και προστασία και ασφάλεια στην εργασία σε σχέση με τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2)

– Μπορώ να παραμείνω στο σπίτι;

–  Πότε πρέπει να προσκομίσω πιστοποιητικό ανικανότητας προς εργασία; κλπ

 

Διαβάστε τις οδηγίες(απαντήσεις) του Υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων και εργασίας της Γερμανίας για θέματα που έχουνε σχέση με τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2)

 

 • Μπορώ να παραμείνω στο σπίτι; Πρέπει να πάω στo γραφείο όταν οι συνάδελφοι βήχουν; 
 • Συνέχιση καταβολής αμοιβής Δικαιούμαι στην περίπτωση προσωρινής δυσλειτουργίας ή προσωρινού κλεισίματος της επιχείρησης την συνέχιση καταβολής αμοιβής;
 • Διατηρώ αξίωση λήψης μισθού εάν θίγομαι προσωπικά από δημόσια μέτρα ελέγχου λοιμώξεων;
 • Αμοιβή μειωμένης απασχόλησης (Kurzarbeitergeld)
 • Τι συμβαίνει όταν ο εργοδότης εφαρμόσει καθεστώς απασχόλησης περιορισμένου ωραρίου (Kurzarbeit);
 • Δικαιώματα και υποχρεώσεις στα πλαίσια της εργασίας Τι συμβαίνει εάν προσβληθώ από COVID-19 και νοσήσω ο ίδιος;
 • Προκύπτει δικαίωμα έγερσης απαίτησης για εργασία από το σπίτι (Home Office);
 • Πρέπει να πάω στο γραφείο όταν βήχουν οι συνάδελφοι;
 • Επιτρέπεται να επιβάλλει ο εργοδότης υπερωριακή απασχόληση, όταν πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες απουσιάζουν λόγω ασθένειας;
 • Τι συμβαίνει όταν το παιδί μου δεν είναι άρρωστο αλλά ο παιδικός σταθμός ή το σχολείο παραμένουν (επί μακρόν) κλειστά και δεν έχω άλλου είδους υποστήριξη για την φροντίδα του παιδιού; Πρέπει να πάρω άδεια;
 • Τι συμβαίνει όταν δεν μπορώ να φθάσω στον τόπο εργασίας μου διότι ο υπέργειος ή υπόγειος σιδηρόδρομος (S- ή U-Bahn) δεν λειτουργεί;
 • Ποιές πληροφορίες σχετικές με την υγεία μου πρέπει να παράσχω στον εργοδότη (σε περίπτωση που ζητηθεί);
 • Πότε πρέπει να προσκομίσω πιστοποιητικό ανικανότητας προς εργασία;
 • Είμαι υποχρεωμένος να κάνω επαγγελματικά ταξίδια και να συμμετέχω σε επαγγελματικές εκδηλώσεις;
 • Ποιές υποχρεώσεις έχουν οι εργοδότες για την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων; Εμπίμπτει στην αξιολόγηση κινδύνου των συνεργατών/συνεργάτιδων η προστασία από μεταδοτικές ασθένειες;

Απαντήσεις σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις δίδονται στο παρόν εγχειρίδιο (συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις) για τον κορωνοϊό.

Ερωτήματα σχετικά με εργασιακά θέματα και προστασία και ασφάλεια στην εργασία σε σχέση με τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2)

 

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μήνυμα της ΠτΔ Kατ. Σακελλαροπούλου προς τον Απόδημο Ελληνισμό, με αφορμή την 25η Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μήνυμα προς τον Απόδημο Ελληνισμό, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, απευθύνει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο μήνυμά της η κ. Σακελλαροπούλου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στον αγώνα του 1821 αλλά και μετά την επίτευξη της ανεξαρτησίας μας όταν “οι δυνάμεις του απανταχού ελληνισμού βρέθηκαν στο πλευρό του νέου ελληνικού κράτους”, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει το ρευστό διεθνές περιβάλλον και τις έντονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και την ανάγκη “να διαφυλάξουμε τις αξίες του ελληνισμού, όπως την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Αναλυτικά στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

“Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,

Με μεγάλη χαρά απευθύνομαι σήμερα σε εσάς,  τους απόδημους Έλληνες, για πρώτη φορά από την έναρξη της θητείας μου, με αφορμή την εθνική μας επέτειο. Στις 25 Μαρτίου του 1821, οι Έλληνες επαναστάτησαν για να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό, να ανακτήσουν την πολύτιμη ελευθερία τους και να οικοδομήσουν ένα σύγχρονο, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος,  ακολουθώντας το παράδειγμα της αμερικανικής και της γαλλικής επανάστασης.

Η συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στον αγώνα του 1821 υπήρξε καθοριστική, καθώς σημαντικά κέντρα του ελληνισμού από άποψη πνευματική, πολιτική, οικονομική, αλλά και αριθμητική, βρίσκονταν εκτός των εδαφών που αποτέλεσαν το πρώτο ελληνικό κράτος. Στην Οδησσό ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία και στη Μολδοβλαχία ξεκίνησε ο αγώνας για την ελευθερία. Πολλοί απόδημοι Έλληνες έλαβαν μέρος και θυσιάστηκαν στον αγώνα, ενώ οι ελληνικές παροικίες στην Βιέννη, το Παρίσι, το Βουκουρέστι, το Ιάσιο, την Βουδαπέστη, την Τεργέστη, την Βενετία και αλλού συνέβαλαν πνευματικά και υλικά στην επανάσταση.

Ο ρόλος όμως των Ελλήνων της διασποράς δεν σταμάτησε με την επίτευξη της ανεξαρτησίας μας. Από την πρώτη στιγμή, όλες οι δυνάμεις του απανταχού ελληνισμού βρέθηκαν στο πλευρό του νέου ελληνικού κράτους. Δεν είναι τυχαίο ότι από το εξωτερικό προέρχονταν οι περισσότεροι μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες, ενώ το ίδιο ισχύει και για πολλές άλλες προσωπικότητες που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στον δημόσιο βίο της Ελλάδας. Και εσείς σήμερα, άξιοι συνεχιστές των Ελλήνων της εποχής εκείνης, είμαι βέβαιη ότι θα συνεχίσετε να στέκεστε στο πλευρό της Ελλάδας, όπως και εμείς, που κατοικούμε μέσα στα όρια του ελληνικού κράτους, οφείλουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των απανταχού Ελλήνων.

Η ανάγκη αυτή είναι ακόμα πιο έντονη σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει έντονες προκλήσεις σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον. Πρέπει όλοι να δράσουμε με αποφασιστικότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε την επιθετική συμπεριφορά γειτονικών μας κρατών, τα οποία, μεταξύ άλλων, μεταχειρίζονται απελπισμένους ανθρώπους ως εργαλείο για να υπονομεύσουν την εθνική μας κυριαρχία, αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο πόνο και το διεθνές δίκαιο. Σε μια συγκυρία δύσκολη, οφείλουμε ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε τις αξίες του ελληνισμού, όπως την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με βάση τις αξίες αυτές, ενωμένοι και δημιουργικοί, θα πορευτούμε για να κερδίσουμε ένα μέλλον ευημερίας που να μας χωράει όλους. Μέλλον που, με έμπνευση το ευρωπαϊκό όραμα, συνδέεται με ένα νέο πατριωτισμό, ο οποίος δεν αντιστρατεύεται τον κοσμοπολιτισμό αλλά αποτελεί προϋπόθεσή του. Αυτόν τον πατριωτισμό είχε κατά νου ο Γιώργος Σεφέρης, όταν, μιλώντας στους Έλληνες της Αιγύπτου, ένα ιστορικό τμήμα του αποδήμου ελληνισμού, για τον στρατηγό Μακρυγιάννη, αναφερόταν στη «στιγμή που κοιτάζουμε και συλλογιζόμαστε και προσπαθούμε να διακρίνουμε το πεπρωμένο του ελληνισμού μέσα από την καταιγίδα και πέρα από την πλατιά στροφή που κάνει στα χρόνια μας η ιστορία του κόσμου» και υπενθύμιζε τα λόγια του στρατηγού, πως «τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι».

Αγαπητοί μου συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Οι ημέρες που ζούμε φέρουν το βαρύ φορτίο της παγκόσμιας εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, μιας τραγικής υγειονομικής κρίσης που απαιτεί ψυχραιμία και αυστηρή συμμόρφωση με τα μέτρα των αρμοδίων. Φέτος, δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο. Ο κάθε όμως Έλληνας, όπου και αν βρίσκεται, είναι σίγουρο ότι θα αισθανθεί εθνική υπερηφάνεια και θα γιορτάσει την ημέρα όχι συλλογικά αλλά στην καρδιά και την ψυχή του. Φέτος, το εθνικό χρέος μάς καλεί να επιδείξουμε πνεύμα συλλογικής συνείδησης και ατομική ευθύνη. Εύχομαι και ελπίζω ότι και αυτός ο αγώνας, που δεν αφορά μόνο τον ελληνισμό αλλά την ανθρωπότητα ολόκληρη, σύντομα, με την συνεργασία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, θα κερδηθεί. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 με τον πιο λαμπρό τρόπο.”

 

Πηγή φωτογραφίας: Συμβούλιο της Επικρατείας

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Ο Ελληνισμός του Αννοβέρου μια γροθιά ενάντια στη πανδημία (Δημιουργήσαν ομάδα εθελοντών)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η κρίση ενώνει και δείχνει ένα άλλο πρόσωπο, ένα πρόσωπο που κοντεύαμε να ξεχάσουμε τα τελευταία χρόνια.

Η ανθρωπιάς, ο  εθελοντισμός, η αλληλοϋποστήριξη και η αλληλεγγύη  είναι λίγα από τα οποία βλέπουμε να αναπτύσσονται.

 

Στην πόλη του Αννοβέρου υπάρχει μια ισχυρή παρουσία του ελληνικού στοιχείου, εκκλησία και υπόλοιποι φορείς τα τελευταία χρόνια έχουνε κάνει μεγάλα άλματα συνεργασίας με κορυφαίο την από κοινού πραγματοποίηση της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου τα τελευταία χρόνια στην κεντρική πλατιά της πόλης.

 

Φέτος μπορεί η πανδημία να του χάλασε τα σχέδια,  αλλά απέδειξε  περίτρανα ότι αυτό το οποίο δημιουργήσανε είναι  υγιή και ισχυρό.

 

Εκτός της καθολικής απόφασης των φορέων να ενισχύσουνε οικονομικά την ενορία, είδαμε και την δημιουργία εθελοντικής ομάδας .

Μιας ομάδας που όπως γράφει η ανακοίνωσή τους είναι  στη διάθεση των ευπαθών ομάδων για την υποστήριξη και βοήθεια για την προμήθεια απαραιτήτων αγαθών και φαρμάκων.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Ελληνισμός του Αννοβέρου μια γροθιά ενάντια στη πανδημία (Δημιουργήσαν ομάδα εθελοντών)

Διαβάστε ακόμη: (Κορωνοϊός)

 1. Εγκύκλιος της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας
 2. Αναστολή λειτουργίας ελληνικών σχολείων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία
 3. Διάγγελμα Μέρκελ: Η μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου Μονάχου σχετικά με τον Κορωνοϊό.

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, συνιστά σε όλους τους Έλληνες πολίτες μονίμους κατοίκους Ελλάδας που βρίσκονται στη Βαυαρία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα να το πράξουν το συντομότερο δυνατόν, χρησιμοποιώντας τις υφιστάμενες εμπορικές πτήσεις, προς αποφυγήν πιθανών μελλοντικών δυσχερειών στην μετακίνησή τους.

 

Ταυτόχρονα υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί το μέτρο της υποχρεωτικής 14ήμερης, κατ’ οικόν παραμονής, όσων καταφθάνουν στην Ελλάδα.

 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν, έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τα μέτρα αυτά ισχύουν από την Παρασκευή 13.3.2020 και μέχρι νεοτέρας και θα επηρεάσουν τον τρόπο και το ωράριο λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Μονάχου.

Οι αλλαγές θα εξετάζονται και θα αναπροσαρμόζονται σε καθημερινή βάση, ανάλογα με τις εκάστοτε ισχύουσες συνθήκες.

Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε ακόμα και στις περιπτώσεις που έχει ήδη ορισθεί συγκεκριμένο ραντεβού, να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς ή με email πριν την προσέλευσή σας στο Γενικό Προξενείο Μονάχου, προκειμένου να ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές.

Επισημαίνεται ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται με γνώμονα τον περιορισμό του ιού και σκοπό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, των υπαλλήλων αλλά και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου.

Επισημαίνουμε σε όλες και όλους την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία.

 

εκ του Γενικού Προξενείου Μονάχου

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Τα μέτρα προκαλούν αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.Β.Ρ.Β)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Διακοπή λειτουργίας κ Μαθήματα εξ αποστάσεως

Στις δύσκολες  για όλους στιγμές που ζει η ανθρωπότητα η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να βρει λύσεις , λύσεις βιώσιμες και δημιουργικές.

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων εκπαιδευτικών Π.Ε της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας με επιστολή του προς τον συντονιστή εκπαίδευση Βερολίνου, Δ.Ι.Π.Ο.Δ.Ε.Ε.Μ.Σ, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων ΒΡΒ και τα Μέλη του καταγράφει και επισημαίνει  κάποιες δυσκολίες ως προς την εφαρμογή των μέτρων.

 

Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί η καλύτερη λύση για όλους.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ-ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

 

Θέμα: «Λειτουργία σχολείων και εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

κ. Συντονιστά,

Έπειτα από την αναγκαία και θετική ως αντίδραση από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος αναστολή λειτουργίας και των σχολικών μονάδων του εξωτερικού σύμφωνα με τα ισχύοντα σε κάθε χώρα, ως μέτρο για την αποτροπή της εξάπλωσης  του κορωνοϊού COVID-19, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.

Σύμφωνα με Κ.Υ.Α., που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 855/13-03-2020 τ. Β΄, άρθρο 1, αναστέλλονται για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020 όλες οι μετακινήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και μεμονωμένων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι επισκέψεις μαθητών, εκπαιδευτικών και μεμονωμένων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού στην Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 13.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

 

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 1, οι κατά τόπους αρμόδιοι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού δύνανται να αποφασίζουν για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας ελληνόγλωσσων σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως λοιπών εκπαιδευτικών δομών του εξωτερικού, σύμφωνα με τις συστάσεις και τα ισχύοντα στις αντίστοιχες χώρες υποδοχής.

 

Σύμφωνα με την απόφασή σας 484/Φ32/15-03-2020 με θέμα: «Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων» και το έγγραφο 486/Φ22.2/16-03-2020 με θέμα: «Διευκρινιστικές οδηγίες λειτουργίας», προκύπτουν ζητήματα που προκαλούν αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, που βρίσκονται μακριά από την κύρια στόχευση που δεν είναι άλλη από τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποφυγής της διασποράς του COVID-19, με παρουσία συναδέλφων στα σχολεία, συγκλήσεις συλλόγων διδασκόντων και μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας της ΒΡΒ αυτά προβλέπονται να γίνουν μέχρι και την Τρίτη και όχι την Τετάρτη 18.03.2020.

 

Την ίδια στιγμή που σκεφτόμαστε αν πρέπει να εισέλθουμε σε σούπερ μάρκετ  προς αναζήτηση βασικών αγαθών, καλούμαστε σύμφωνα με τα έγγραφά σας να σας ενημερώσουμε για το υπόλοιπο της διδακτέας ύλης, να σας δηλωθεί ο τρόπος πως θα καλυφθεί αυτή η ύλη με «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και μάλιστα ενυπόγραφα.

Στη συνέχεια δίνετε οδηγίες για την οργάνωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παραθέτοντας μοντέλα τηλεκπαίδευσης και προτείνοντας πλατφόρμες.

Μεταξύ άλλων ζητείται από εκπαιδευτικό πληροφορικής, ή αν δεν υπάρχει πληροφορικής από άλλον εκπαιδευτικό με γνώση και εμπειρία, να επιμορφώσει τους υπόλοιπους σε μία μέρα επί της ουσίας! Κατόπιν ζητάτε ο κάθε σύλλογος διδασκόντων να καταθέσει σχεδιασμό μαθημάτων, χρονοδιάγραμμα κλπ, και να αντικατασταθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από τα ψηφιακά μαθήματα, όπως αναφέρετε! Σίγουρα αυτό δεν προκύπτει από την παραπάνω Κ.Υ.Α.

 

Σας τονίζουμε ότι στις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη Γ΄ Λυκείου, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αυτή η διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες έκτακτες συνθήκες χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.

 

Αναρωτιόμαστε κ. Συντονιστά, μήπως προτρέχετε ή μήπως αντιγράψατε τα στοιχεία ή και τη διαδικασία από άλλα εκπαιδευτικά συστήματα! Μήπως στο τέλος θα φταίνε οι «κακοί» εκπαιδευτικοί που δεν υλοποίησαν την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δεδομένου ότι ήδη έχετε αναρτήσει στην επίσημη σελίδα του Συντονιστικού Γραφείου τις οδηγίες σας προς τις σχολικές μονάδες χωρίς προηγούμενη συνεννόηση;

 

Εννοείται ότι όλοι μας είμαστε υπέρ μιας τέτοιας εκπαιδευτικής διαδικασίας, ιδιαίτερα όταν αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση φαίνεται ότι θα επιμηκυνθεί χρονικά. Αλήθεια, όμως,  η διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης πώς καθορίζεται; Μήπως χρειάζεται έναν γενικότερο σχεδιασμό;

 

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, παρά ελάχιστα, μέθοδοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως αυτή της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Λόγω των ειδικών συνθηκών που όλοι μας ζούμε, κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τα αντικειμενικά δεδομένα που συνθέτουν το τοπίο της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και, φυσικά, με ουσιαστικό διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, τον οποίο δεν μπήκατε στον κόπο να εξετάσετε.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι κάτι που αποφασίζεται βεβιασμένα σε μια μέρα και την επόμενη υλοποιείται. Απαιτεί προετοιμασία, σχεδιασμό, διδακτικούς και μαθησιακούς στόχους, μαθησιακό υλικό, κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή κλπ.

 

Δυστυχώς, φαίνεται να αγνοείτε βασικά δεδομένα που σχετίζονται τόσο με τη δυνατότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος να υποστηρίξει μια τέτοια κατάσταση όσο και  των μαθητών του δημοτικού σχολείου να ανταποκριθούν σε μια τέτοια διαδικασία και δε λαμβάνετε υπόψη το γεγονός ότι μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης εκπαιδευτικού υλικού που δεν συνάδει με το υφιστάμενα Αναλυτικά Προγράμματα.

 

Επίσης, φαίνεται πως αγνοείτε ότι μεγάλος αριθμός μαθητών δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή και στο διαδίκτυο. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει πρόσβαση μόνο σε smartphone και τίποτε παραπέρα.  Άρα πως θα προχωρήσουμε στην ύλη; Θα προχωρήσει μόνο ένα μικρό μέρος των μαθητών μας;

 

Πιστεύετε αλήθεια ότι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου, και με δεδομένο ότι δεν έχουν διδαχθεί πληροφορική στα ελληνόγλωσσα δημοτικά σχολεία της Β.Ρ.Β. ποτέ, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»; Πιστεύετε ότι όλοι οι γονείς μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους σε κάτι τέτοιο;

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ζήτημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

\Θεωρεί ότι, έστω και τώρα, είναι απαραίτητο να υπάρξει ανάκληση του σχετικού πλαισίου και αλλαγή του σε συνάρτηση με όσα θα εφαρμοστούν στην ημεδαπή λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες στα σχολεία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης της αλλοδαπής για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

 

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι στη διάθεσή σας ώστε να συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση του κατάλληλου πλαισίου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων εκπαιδευτικών συνθηκών που έχουν προκύψει.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας

Νικόλαος Ράμμος                     Ιωάννης Τσούμπανο

Διακοπή λειτουργίας κ εξ αποστάσεως_Seite_3

 

 

Συνέχεια

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Διαβάστε την έντυπη έκδοση του Ευρωπολίτη όπως τυπώνεται (ebook)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

EUROPOLITIS Μαρτιοσ 2020 έντυπη

Η έντυπη έκδοση της ελληνικής εφημερίδας στη Γερμανία EUROPOLITIS τυπώνεται σε 12.000 αντίτυπα και διανέμεται  ΔΩΡΕΑΝ  σε περισσότερα από 300 σημείασε όλη τη Γερμανία.

 

11 χρόνια EUROPOLITIS,  η δική σας εφημερίδα, γιατί εσείς τη ζητάτε.

           Πατήστε στην εφημερίδα (φωτογραφία) να ανοίξει

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 ώρες πριν

Ελεύθερη πρόσβαση αναγνωστών σε 1,4 εκατομμύρια βιβλία

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ5 ώρες πριν

Γερμανία: Συμβουλές «επιβίωσης» για τις συνθήκες απομόνωσης από αστροναύτες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ώρες πριν

Γερμανία: Νεκρός βρέθηκε ο υπ. Οικονομικών της Έσσης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ6 ώρες πριν

Γερμανία: 52.547 κρούσματα του κορονοϊού, 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ8 ώρες πριν

Η Γερμανία έτοιμη να δεχτεί γρήγορα ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

ΥΓΕΙΑ10 ώρες πριν

Τόσο ο υπερβολικός όσο και ο λιγοστός ύπνος μπορεί να κάνει κακό στην καρδιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ24 ώρες πριν

Ελλάδα: Προσωρινή αναστολή των πτήσεων από και προς Ολλανδία και Γερμανία

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Εργαζομένων σε σχέση με τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Θερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής: Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Ένας γάτος φορέας του κορονοϊού – Σπάνιο φαινόμενο λένε οι ειδικοί

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Κορωνοϊός:«Επιστρέψτε το συντομότερο στην Ελλάδα»Αναφέρει με ανακοίνωσή της η Πρεσβεία στο Βερολίνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε η Μέρκελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: 6 οι νεκροί από τον κορονοϊό – Νέα μέτρα ανακοίνωσε η Μέρκελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Διευρύνονται τα μέτρα περιορισμού κοινωνικών δραστηριοτήτων

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ7 ημέρες πριν

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: 553 δισ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Περισσότερα από 3.000 τα κρούσματα του κορονοϊού, 8 νεκροί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Γερμανία: Πακέτο 156 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Όλο και πιο αυστηρά τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Υποχρεώσεις και Δικαιώματα Εργαζομένων σε σχέση με τον κορωνοϊό (SARS-CoV-2)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ2 εβδομάδες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV2 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV4 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV6 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στον Ευρωπολίτη

Europolitis TV6 μήνες πριν

9o Συνέδριο Χαιρετισμός Προέδρου Π.Σ.Κρητών Μανώλη Κουγιουμουτζή

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στην Anuga

Europolitis TV6 μήνες πριν

Αναστασία Σίμου- Τάσιου « Ηπειρος… πλούσια σε φυσικό κάλλος»

Europolitis TV6 μήνες πριν

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη

Advertisement Europolitis
Advertisement