Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η Μέρκελ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους πολίτες για την εφαρμογή των μέτρων

Published

on

«Ευχαριστώ. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!». Με αυτά τα λόγια η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ εκφράζει σήμερα την ευγνωμοσύνη της για την πειθαρχία που επιδεικνύουν στην πλειοψηφία τους οι πολίτες κατά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών τους, τα οποία έχουν επιβληθεί στην μάχη κατά του κορονοϊού. Προειδοποιεί ωστόσο ότι οι αριθμοί δε επιτρέπουν για την ώρα χαλάρωση των μέτρων και ζητά περισσότερη υπομονή.

Σε ηχογραφημένο μήνυμά της, αντί της καθιερωμένης εβδομαδιαίας βιντεοσκοπημένης δήλωσής της, η κυρία Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα από την περασμένη Κυριακή, καθώς ο γιατρός της έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό, αναγνωρίζει ότι «οι νέοι κανόνες έχουν ελαχιστοποιήσει την δημόσια ζωή όλων» και ζητά από τους πολίτες να μην είναι ανυπόμονοι.

«Κανείς δεν γνωρίζει σήμερα με σιγουριά πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει αυτή η δύσκολη περίοδος», τονίζει και προσθέτει ότι «οι καθημερινοί αριθμοί των νέων κρουσμάτων δεν μας δίνουν δυστυχώς λόγο να χαλαρώσουμε ή να μειώσουμε τους περιορισμούς».

Στόχος είναι, συνεχίζει, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται «μόνο» ανά δέκα μέρες, ώστε να μην υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή, αυτό συμβαίνει ανά 5,5 μέρες, σημειώνει, για να παραδεχτεί ότι «η επιβράδυνση της εξάπλωσης είναι κρίσιμη προκειμένου να μπορεί το σύστημα να προσφέρει σε όλους την καλύτερη δυνατή φροντίδα».

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές συνέπειες, η Καγκελάριος εκφράζει την κατανόησή της τόσο για την αγορά στο σύνολό της όσο και για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.

Αναφερόμενη στην δική της εμπειρία, καθώς παραμένει στο σπίτι χωρίς να είναι άρρωστη, προκειμένου να μην μεταδώσει τον ιό σε περίπτωση που είναι τελικά θετική (σ.σ. μέχρι τώρα τα δύο τεστ στα οποία έχει υποβληθεί ήταν αρνητικά και θα υποβληθεί σε νέα εξέταση την Τρίτη), η κυρία Μέρκελ αναγνωρίζει ότι δεν είναι εύκολο, αλλά «τελικά μπορεί κανείς να κάνει πολλή δουλειά και από το σπίτι».

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στην συμμετοχή της στο προχθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, αλλά τονίζει ότι «παρόλα αυτά θα χαρώ να έχω και πάλι την προσωπική επαφή, όταν αυτό καταστεί εφικτό».

Στα 48.582 τα κρούσματα, 325 οι νεκροί

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε στα 48.582, ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει 325 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο προσωπάρχης της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι η Γερμανία δεν θα χαλαρώσει τα μέτρα για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορονοϊού πριν από τις 20 Απριλίου.

«Δεν μιλάμε για καμία χαλάρωση πριν τις 20 Απριλίου», δήλωσε ο Χέλγκε Μπράουν στη διαδικτυακή έκδοση της Tagesspiegel σήμερα, προσθέτοντας ότι αρκετά πριν τις 20 Απριλίου η Γερμανία θα αποφασίσει ποιοι περιορισμοί θα χαλαρώσουν από εκείνη την ημερομηνία.

Στα μέσα Μαρτίου, η Γερμανία έκλεισε σχολεία, καταστήματα, εστιατόρια, παιδότοπους και αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλές εταιρίες σταμάτησαν τη λειτουργία τους σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

«Στη Γερμανία, αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση ότι ο πληθυσμός τηρεί τους κανόνες με παραδειγματικό τρόπο. Και γι’ αυτό τον λόγο είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε να αποδίδουν σε μερικές ημέρες», δήλωσε ο Μπράουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Δυσαρεστημένοι με την κατάσταση της Δημοκρατίας εμφανίζονται πολλοί πολίτες

Published

on

Από

Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο εξέφρασε δυσαρέσκεια, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 53% στην ανατολική Γερμανία, σύμφωνα με το Deutschland-Monitor. Photo credits: wal_172619 / pixabay

Έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή αποκαλύπτει σημαντική δυσαρέσκεια του πληθυσμού για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη Γερμανία, ιδίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων σε εθνικό επίπεδο εξέφρασε δυσαρέσκεια, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 53% στην ανατολική Γερμανία, σύμφωνα με το Deutschland-Monitor.

Στη δυτική Γερμανία, το ποσοστό δυσαρέσκειας για τη λειτουργία της δημοκρατίας ανέρχεται σε 36%, όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήχθη από δύο γερμανικά πανεπιστήμια σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών GESIS που εδρεύει στο Μανχάιμ.



Ο σοδιαλδημοκράτης βουλευτής Κάρστεν Σνάιντερ απέδωσε τα αποτελέσματα της έρευνας στην απαξίωση που αισθάνονται πολλοί Ανατολικογερμανοί 34 χρόνια μετά τη Γερμανική Επανένωση, σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η δυσαρέσκεια για την κατάσταση της δημοκρατίας είναι εξάλλου μεγαλύτερη (56%) σε υποβαθμισμένες περιοχές της ανατολικής Γερμανίας. Ο Σνάιντερ επισημαίνει πως υπάρχει σαφής συσχέτιση της χαμηλής εμπιστοσύνης στη δημοκρατία με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.



Παρά τις ανησυχίες, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (98%) εκφράστηκαν θετικά υπέρ της δημοκρατίας.

Το 95% υποστηρίζει την ισότητα ανδρών και γυναικών και το 89% τάσσεται υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης όλων των θρησκειών.

Διχασμένες είναι οι απόψεις σε θέματα όπως η μετανάστευση και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο μεταναστευτικό το 56% διακρίνει ευκαιρίες, ενώ το 57% υποστηρίζει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας.

Η έκθεση Deutschland-Monitor δημοσιεύεται κάθε χρόνο με σκοπό να αναδείξει τις κοινωνικές και πολιτικές τάσεις στη Γερμανία, καθώς και τις εκτιμήσεις των πολιτών για διάφορα ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Θέματα οικονομίας και ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στη συνάντηση Μητσοτάκη – Merz

Published

on

Από

Photo credits: Dimitris Papamitsos Press Photographer

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο της συνάντησης ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βερολίνο, με τον επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίας και υποψήφιο Καγκελάριο Friedrich Merz.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία και την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.

Συζητήθηκε ακόμα το προεκλογικό πρόγραμμα του CDU – το οποίο έχει αρκετά κοινά σημεία με το πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη -, όπως και η δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Photo credits: Dimitris Papamitsos Press Photographer

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ψηφιοποίησης του κράτους και την ελληνική επιτυχία σε αυτόν τον τομέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Friedrich Merz αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για την ευρωπαϊκή άμυνα. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για σημαντικά αμυντικά πρότζεκτ κοινού ενδιαφέροντος για την ΕΕ, όπως η ευρωπαϊκή αεράμυνα.


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Επανάληψη πτήσεων προς το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε η Lufthansa

Published

on

Από

Η αναστολή της αεροπορικής σύνδεσης με τη Τεχεράνη, στο Ιράν, και με τη Βηρυτό, στον Λίβανο, παραμένει σε ισχύ, ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του. Photo credits: dmncwndrlch / pixabay

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας, η Lufthansa, ανακοίνωσε την επανάληψη από την 1η Φεβρουαρίου των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ, την επομένη της ανακοίνωσης συμφωνίας για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων.

Η αναστολή της αεροπορικής σύνδεσης με τη Τεχεράνη, στο Ιράν, και με τη Βηρυτό, στον Λίβανο, παραμένει ωστόσο σε ισχύ, πρόσθεσε ο όμιλος σε ανακοίνωση.



Ο όμιλος (Lufthansa, Eurowings, Austrian, Swiss…) τροποποίησε αρκετές φορές το πτητικό του πρόγραμμα τους τελευταίους μήνες λόγω των εξελίξεων στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, όπως και άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Η αεροπορική σύνδεση με το Τελ Αβίβ ανεστάλη το καλοκαίρι του 2024.

Τα δρομολόγια της Τεχεράνης παραμένουν σε αναστολή έως τις 14 Φεβρουαρίου και αυτά της Βηρυτού έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Μείωση του ΑΕΠ κατά 0,2% το 2024 – Πρόβλεψη για ασθενή ανάπτυξη το 2025

Published

on

Από

Στον κλάδο της μεταποίησης, η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία μειώθηκε το 2024 κατά 3,0%. Στην μηχανολογία και στην αυτοκινητοβιομηχανία η παραγωγή μειώθηκε, ενώ σε χαμηλό επίπεδο έμεινε η παραγωγή σε ενεργοβόρες βιομηχανίες. Photo credits: pixabay

Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Γερμανίας συρρικνώθηκε το 2024 κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η κατάσταση για τις επιχειρήσεις, με τον κατασκευαστικό και τον μεταποιητικό κλάδο να υφίστανται την ισχυρότερη πίεση.

Η γερμανική οικονομία βρισκόταν ήδη υπό πίεση το 2023, με το ΑΕΠ να μειώνεται κατά 0,3%. Κατά το α’ τρίμηνο του 2024 το ΑΕΠ σημείωσε ελαφρά ανάπτυξη, μειώθηκε εκ νέου κατά το β’ τρίμηνο και στη συνέχεια αυξήθηκε ελάχιστα στο γ’ τρίμηνο. Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, στο δ’ τρίμηνο το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1%, εκκρεμεί ωστόσο η επισημοποίηση των δεδομένων.



Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Ρουθ Μπραντ απέδωσε τα προβλήματα της γερμανικής οικονομίας σε «κυκλικά και διαρθρωτικά βάρη», τα οποία, όπως είπε, περιλαμβάνουν τον διαρκώς αυξανόμενο διεθνή ανταγωνισμό για την γερμανική εξαγωγική βιομηχανία, το υψηλό ενεργειακό κόστος, το ακόμη υψηλό επίπεδο των επιτοκίων και τις αβέβαιες οικονομικές προοπτικές για το μέλλον.

Στον κλάδο της μεταποίησης, η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία μειώθηκε το 2024 κατά 3,0%. Στην μηχανολογία και στην αυτοκινητοβιομηχανία η παραγωγή μειώθηκε και σε χαμηλό επίπεδο έμεινε επίσης η παραγωγή σε ενεργοβόρες βιομηχανίες όπως τα χημικά και τα μέταλλα.

Ακόμη περισσότερο, κατά 3,8%, μειώθηκε η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς οι νέες οικοδομές περιορίστηκαν λόγω του αυξημένου κόστους κατασκευής και των υψηλών επιτοκίων. Μικρή ανάπτυξη ύψους 0,8% σημείωσε αντιθέτως ο τομέας των υπηρεσιών.



Οι καταναλωτές από την άλλη πλευρά εμφανίζονται αβέβαιοι για το μέλλον, στοιχείο που αποτυπώνεται στην μόλις κατά 0,3% αύξηση των καταναλωτικών δαπανών για το 2024.

Τα υψηλότερα έξοδα αφορούσαν την υγεία (+2,8%) και τις μεταφορές (+2,1%). Οι Γερμανοί ξόδεψαν ωστόσο σε σχέση με το 2023 κατά 4,4% λιγότερα στην εστίαση και σε τουριστικά καταλύματα και κατά 2,8% λιγότερα σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το κοινό έλλειμμα ομοσπονδιακής κυβέρνησης, κρατιδιακών κυβερνήσεων, δήμων και κοινοτήτων ανήλθε σε 113 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 107,5% για το 2023.

Το έλλειμμα για το 2023 έφθασε το 2,6%, σαφώς κάτω από το όριο του 3% που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου, για το 2025 αναμένεται «ελάχιστα αισθητή» ανάπτυξη της τάξεως του 0,4%.

«Η Γερμανία διέρχεται την μακράν μεγαλύτερης διάρκειας φάση στασιμότητας στην μεταπολεμική ιστορία της. Υστερεί επίσης σημαντικά και στην διεθνή σύγκριση», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικών προβλέψεων του Ινστιτούτου Τίμο Βολμερχόιζερ.

Εάν δεν ληφθούν μέτρα, προειδοποίησε, οι κατασκευαστικές εταιρίες θα συνεχίσουν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό, η αύξηση της παραγωγικότητας θα παραμείνει ασθενής και η προστιθέμενη αξία και η απασχόληση θα μεταφερθούν από τους τομείς υψηλής παραγωγικότητας σε αυτούς της χαμηλότερης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Πανεπιστήμια, συνδικάτα και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποχωρούν από το “Χ”

Published

on

Από

«Οι αξίες που προάγουν την διαφορετικότητα, την ελευθερία και την επιστήμη δεν είναι πλέον παρούσες στην πλατφόρμα», αναφέρουν τα πανεπιστήμια για την απόφασή τους. Photo credits: PhotoMIX-Company / pixabay

Περισσότερα από 60 γερμανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την πλατφόρμα «Χ» (πρώην Twitter), εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τον τρόπο λειτουργίας της, ειδικά μετά την διαδικτυακή συζήτηση του ιδιοκτήτη της, του Ίλον Μασκ, με την αρχηγό της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Αλίς Βάιντελ.

Να καταργήσουν τους λογαριασμούς τους στο «Χ» αποφάσισαν επίσης συνδικάτα εργαζομένων και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

«Ο προσανατολισμός της πλατφόρμας έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αξίες των πανεπιστημίων, όπως ο κοσμοπολιτισμός και η επιστημονική ακεραιότητα», αναφέρουν τα πανεπιστήμια στην ανακοίνωσή τους και επισημαίνουν ότι οι αλλαγές στον αλγόριθμο του «Χ» ενισχύουν το ακροδεξιό λαϊκιστικό περιεχόμενο και ταυτόχρονα τον περιορισμό της εμβέλειας του διαφορετικού περιεχομένου.



«Η αποχώρησή μας υπογραμμίζει την δέσμευσή μας για επικοινωνία βασισμένη στα γεγονότα και ενάντια στις αντιδημοκρατικές δυνάμεις. Οι αξίες που προάγουν την διαφορετικότητα, την ελευθερία και την επιστήμη δεν είναι πλέον παρούσες στην πλατφόρμα», αναφέρουν τα πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, τα πανεπιστήμια Χαϊδελβέργης, Μούνστερ, WRTH του Άαχεν, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Viadrina της Φρανκφούρτης στον Όντερ και το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ, το οποίο είχε και την πρωτοβουλία της «εξόδου» από την πλατφόρμα.

Στο ίδιο πνεύμα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Ver.di για τον τομέα των υπηρεσιών και GEW (Σωματείο Εκπαίδευσης και Επιστήμης) ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το «Χ», επικρίνοντας τον τρόπο λειτουργίας του «για την εχθρότητα προς την δημοκρατία και για την παραπληροφόρηση».



Σε κοινή δήλωσή τους τα συνδικάτα περιγράφουν την πλατφόρμα ως «φόρουμ για την διάδοση ακροδεξιών ιδεών και την υποκίνηση μίσους» και επισημαίνουν ότι η συζήτηση Μασκ – Βάιντελ αποτέλεσε «την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Την αποχώρησή του από το «Χ» ανακοίνωσε και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να την αιτιολογήσει. Στο εξής οι ανακοινώσεις του θα δημοσιοποιούνται μέσω της υπηρεσίας «Mastodon».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Συνάντηση του ΝΑΤΟ στο Ελσίνκι: Συνεργασία για τη βελτίωση της παρακολούθησης των υποδομών στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας

Published

on

Από

Bundeskanzler Olaf Scholz (M.) beim 'Doorstep' Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler

  • Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025

Στόχος της συνάντησης του ΝΑΤΟ στο Ελσίνκι είναι να βελτιωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κυβερνήσεων των γειτονικών κρατών και έτσι να δημιουργηθεί από κοινού μια καλή δομή παρακολούθησης για την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. 

Σε μια συνάντηση των κρατών της Βαλτικής Θάλασσας του ΝΑΤΟ στο Ελσίνκι, η ασφάλεια της περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας ήταν το επίκεντρο. Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει επίσης να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της υποδομής εκεί, είπε ο καγκελάριος σε μεταγενέστερη δήλωση.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Βαλτικής Θάλασσας του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στο Ελσίνκι με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Mark Rutte και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Henna Virkkunen για να βελτιώσουν την ασφάλεια της περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας. Μετά την αποκοπή πολλών υποβρύχιων καλωδίων -υπάρχει τουλάχιστον υποψίες για σκόπιμη ενέργεια- θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια της υποθαλάσσιας υποδομής των καλωδίων δεδομένων και ηλεκτρικού ρεύματος στη Βαλτική Θάλασσα. 



Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει επίσης να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της υποδομής εκεί, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Κανζλέρ σε μεταγενέστερη δήλωση.

Μέρος της δήλωσης του Καγκελαρίου Ολαφ Σολτς:

«Συμφωνήσαμε επίσης ότι, στο πλαίσιο των δομών διοίκησης που έχουν δημιουργηθεί στο Ρόστοκ για τη Βαλτική Θάλασσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ , θέλουμε επίσης να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία σε αυτό το θέμα και τη δημιουργία αναφορών κατάστασης, ώστε να έχουμε μια καλή αφετηρία για ό,τι είναι απαραίτητο. Πρότεινα επίσης να ρίξουμε μια πολύ συγκεκριμένη ματιά στο ερώτημα πώς μπορούμε να αναλάβουμε δράση κατά πλοίων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ή να προκάλεσαν στην πραγματικότητα τέτοια καταστροφή. Έχουμε δικαιώματα όταν βρίσκονται στα χωρικά μας ύδατα, αλλά αυτό υπερβαίνει και αυτό. Ως εκ τούτου, θα δημιουργήσουμε ειδικά μια ομάδα εργασίας στα αρμόδια υπουργεία εξωτερικών στην οποία θα συζητήσουμε τις νομικές επιλογές που έχουμε προκειμένου να μπορέσουμε να αναλάβουμε δράση κατά πλοίων σε ύδατα που έχουν προκαλέσει καταστροφή ή που φοβόμαστε ότι θα το κάνουν, βλ. εάν διαθέτουμε αρκετά μέσα για δράση με το υφιστάμενο διεθνές ναυτικό δίκαιο και, εάν χρειαστεί, δημιουργήσουμε πρόσθετες επιλογές στο πλαίσιο της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, ώστε να μην μπορούμε απλώς να παρακολουθούμε

Πηγή: Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση/ Bundesregierung

Foto: Bundesregierung/Steffen Kugler



Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis