Επικοινωνήστε μαζί μας

BUSINESS

Αλίκη Μαχαίρα: Μια δυναμική μεταφράστρια πάντα δίπλα σας

Δημοσιεύθηκε

στις

Αλίκη Μαχαίρα: Μια δυναμική μεταφράστρια στο Μόναχο

Τον Δεκέμβριο του 2014 η ορκωτή μεταφράστρια Αλίκη Μαχαίρα ιδρύοντας το μεταφραστικό της γραφείο alma lingua στο Μόναχο είχε ως βασικό στόχο να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους Έλληνες παρέχοντας τις υπηρεσίες της.

 

Για τους νεοεισερχόμενους μετανάστες στη Γερμανία είναι πολύ σημαντική η βοήθεια ενός ορκωτού μεταφραστή, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται επίσημη μετάφραση δημοσίων εγγράφων. Εξίσου σημαντικό ρόλο καλείται να διαδραματίσει και ένας διερμηνέας σε διάφορες διεκπεραιώσεις εργασιών της καθημερινότητας των πολιτών στις κρατικές υπηρεσίες και όχι μόνο.

 

Η δυνατότητα του γραφείου να καλύπτει εκτός από την ελληνική, τη γερμανική, την αγγλική και όλες τις υπόλοιπες γλώσσες του κόσμου, αφού συνεργάζεται με αντίστοιχους ορκωτούς μεταφραστές και διερμηνείς από όλη τη Γερμανία, επέκτεινε τις δραστηριότητές του και διεύρυνε το πελατολόγιό του. Μάλιστα, μετά τα γερμανικά και τα ελληνικά, που έρχονται πρώτα στη ζήτηση των πελατών δεδομένης και της ελληνικής καταγωγής της ιδιοκτήτριας του γραφείου, ακολουθούν τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα αραβικά.

Αλίκη Μαχαίρα η δυναμική μεταφράστρια & διερμηνέας πάντα κοντά στον άνθρωπο

Οι υπηρεσίες του alma lingua δεν περιορίζονται μόνο στη μετάφραση εγγράφων αλλά συμπεριλαμβάνουν και τη διερμηνεία, τόσο προς ιδιώτες όσο και προς επιχειρήσεις. Η κ. Μαχαίρα, με τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό που τη διακρίνουν, είναι δίπλα σε όποιον πελάτη της το ζητήσει, συνοδεύοντάς τον όπου εκείνος επιθυμεί, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες διερμηνείας, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την επικοινωνία. Φυσικά, πλέον με τη χρήση της τεχνολογίας, η παροχή των υπηρεσιών διερμηνείας, όπου αυτό είναι εφικτό, μπορεί να γίνει και χωρίς τη φυσική παρουσία της κας Μαχαίρα.

Σε αυτή την περίπτωση οι συνηθέστεροι τρόποι που επιλέγονται είναι η τηλεφωνική επικοινωνία ή η βιντεοκλήση.

Πιο συγκεκριμένα, στο μεταφραστικό γραφείο alma lingua μπορείτε να εξυπηρετηθείτε για γραπτή μετάφραση όλων των εγγράφων (πιστοποιητικών, ληξιαρχικών πράξεων, πτυχίων, βιογραφικών σημειωμάτων, δικαιολογητικών για επιδόματα κτλ), μετάφραση ενημερωτικού υλικού σε ιστοσελίδες επιχειρήσεων, επαγγελματικών προφίλ ή κειμένων με ειδικούς όρους κ.α., επίσημη μετάφραση δημοσίων εγγράφων (δικαστικών αποφάσεων ή άλλων νομικών κειμένων) και επικυρωμένη μετάφραση ιατρικών εγγράφων (γνωματεύσεις, εξιτήρια κ.α.).

 

Επίσης, είναι δυνατή η συνοδεία του πελάτη σε δικαστήρια, τράπεζες, προξενεία, συμβολαιογραφεία, ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κλινικές ή ακόμα και στην αστυνομία.

Η τέλεση πολιτικών γάμων στο ληξιαρχείο ή η παράσταση στο προξενείο είναι από τις συνηθέστερες περιπτώσεις φυσικής παρουσίας της κας Μαχαίρα για την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη ζήτηση για μεταφράσεις εγγράφων από Έλληνες γιατρούς και παιδαγωγούς, δύο κλάδων εργασίας στη Γερμανία που απορροφούν μεγάλο αριθμό επιστημόνων. Δεν λείπουν από το πρόγραμμα και τα πιο μακρινά ταξίδια για τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις, π.χ. τέλεσης γάμων.

 

Να σημειωθεί ότι η Αλίκη Μαχαίρα ήρθε το 2000 στη Γερμανία για νομικές σπουδές, αφού προηγουμένως είχε αποφοιτήσει από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen, DSA), στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Τελικά, την κέρδισε η αγάπη της για τις γλώσσες, με αποτέλεσμα να συνεχίσει τις σπουδές της και να πάρει τρία πτυχία (μετάφρασης αγγλικής γλώσσας, μετάφρασης ελληνικής γλώσσας και διερμηνείας ελληνικής γλώσσας). Αρχικά εργάστηκε σε δικηγορικά και μεταφραστικά γραφεία ως μεταφράστρια, αφού είχε κάνει και νομικές σπουδές, μέχρι που πήρε την απόφαση να ανοίξει το μεταφραστικό γραφείο alma lingua στο Μόναχο.

Η κ. Μαχαίρα παράλληλα είναι και μέλος της εξεταστικής επιτροπής του κρατιδίου της Έσσης, για υποψήφιους μεταφραστές και διερμηνείς στη Γερμανία.

 

Η εξυπηρέτηση του γραφείου προς όλους τους πελάτες είναι άμεση, ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνει με όποιον τρόπο και όποια στιγμή επιθυμεί ο πελάτης. Η κ. Μαχαίρα αντιλαμβανόμενη τον επείγοντα χαρακτήρα ορισμένων υποθέσεων είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, πέραν του ωραρίου εργασίας του γραφείου ακόμα και σε γιορτές, τις Κυριακές ή τις αργίες. Από όποιο σημείο της Γερμανίας ή της Ελλάδας κι αν βρίσκεται ο ενδιαφερόμενος πελάτης, μπορεί να στείλει είτε ηλεκτρονικά (μέσω mail, WhatsApp ή φαξ) είτε ταχυδρομικά τα έγγραφα ή το κείμενο που θέλει να μεταφραστεί και το γραφείο θα του το αποστείλει πίσω άμεσα, έτοιμο, επικυρωμένο και κρατικά αναγνωρισμένο.

Επιπροσθέτως, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα διερμηνείας οποιαδήποτε στιγμή με φυσική παρουσία, τηλεφωνικώς ή μέσω βιντεοκλήσης. Όσοι έχουν γνωρίσει την κ. Μαχαίρα, γνωρίζουν πως είναι μία επαγγελματίας πρόθυμη, προσιτή, συνεπής, πάντα με καλή διάθεση να κάνει το καλύτερο δυνατό για όσους την εμπιστεύονται.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

alma lingua

Schwanthalerstraße 5

80336 München

Tel.: (+49) 089 41554077

Fax: (+49) 089 41554079

WhatsApp: (+49) 0179 7602848

E-Mail: kontakt@alma-lingua.de

Web: www.alma-lingua.de

BUSINESS

ΓΥΑΛΙΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ!

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Χωρίστε το μαγαζί σας προστατέψτε το προσωπικό και τους πελάτες σας, αναβαθμίζοντας το. Με το πρωτοπόρο διαχωριστικό,υψηλής ποιότητας, από τζάμι ασφαλείας,  σε πλαίσιο αλουμινίου, με μοντέρνα γραμμή.

 

Για εστιατόρια, καζίνο, καφέ, εκθέσεις, γυμναστήρια, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής κτλ.

  • Δεν λεκιάζει, δεν γρατσουνίζεται ούτε θαμπώνει από τα αντισηπτικά (σε σχέση με το πλαστικό).
  • Δυνατότητα παρουσίας του λογότυπου σας στον υαλοπίνακα.
  • Κατασκευή στα δικά σας μέτρα κατόπιν συμφωνίας.

Κατευθείαν από τον κατασκευαστή

Γρήγορη παράδοση εντός 5-7 ημερών, με δική μας μεταφορική.

 

Vertriebsleiter:

Αποστόλης Καλαμπούκας  0049 176 61 23 14 05

 

Herstellung und Vertrieb: BB Maschinenbau GMBH

Fürther Str. 32 – 91560 Heilsbronn

Telefon: +49 (0) 9872 / 955644 – Fax: +49 (0) 9872 / 955642

www.schutzwand.online

Συνέχεια

BUSINESS

Ατύχημα με αυτοκίνητο. Μην ανησυχείτε! Κοντά σας ο δικός σας πραγματογνώμονας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι ειδικοί δίπλα σας με ένα τηλεφώνημα! Η εταιρεία Experts24 με 14 χρόνια παρουσίας στην γερμανική αγορά και κύριο αντικείμενο την εκτίμηση υλικών ζημιών σε τροχαία ατυχήματα παρέχει τις υπηρεσίες της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

 

Με αμεσότητα και συνέπεια. Όταν κάποιος εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα είναι πολύ σημαντικό να επιλέξει τους σωστούς επαγγελματίες ώστε να γίνει σωστά η εκτίμηση των υλικών ζημιών και να αποζημιωθεί στο ακέραιο.

 

Στο δυναμικό της εταιρείας ανήκει ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, εμπειρογνώμονας (KFZ.-Sachverständiger), ο οποίος προσφέρει τις εξειδικευμένες γνώσεις και την πολυετή πείρα του σε κάθε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, ενώ η ελληνική καταγωγή του τον καθιστά έναν από τους πιο περιζήτητους επαγγελματίες στο είδος του στην αγορά της Γερμανίας.

Οι Experts24 και ο κ. Γιαννόπουλος κάνουν εκτιμήσεις (Haftpflichtgutachten) ζημιών, εκτιμήσεις από μικτές ασφάλειες, συντάσσουν βεβαιώσεις επισκευασμένων ζημιών σε ένα όχημα (αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι εάν προκληθεί ζημιά ξανά στο ίδιο μέρος στο μέλλον, ο πελάτης μπορεί να αποδείξει ότι η προηγούμενη ζημιά επισκευάστηκε), ενώ ετοιμάζουν και λεπτομερείς αναφορές αποτίμησης, για παράδειγμα για κλασικά αυτοκίνητα.

Τους Experts24 θα τους βρείτε σε όλη την NRW και φυσικά επισκέπτονται τους πελάτες στον τόπο που θα τους υποδείξουν. Γι’ αυτό μην ανησυχείτε για τίποτα. Να ξέρετε ότι από τη στιγμή που θα τους επιλέξετε όλα θα κυλήσουν ομαλά μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να  καλέσετε τον κ. Γιαννόπουλο  και ο ίδιος θα φροντίσει να σας κλείσουν αμέσως ραντεβού για να  εξυπηρετηθείτε. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Solingen. Ωστόσο, υπάρχουν υποκαταστήματα στο Ντύσσελντορφ, την Κολωνία, το Βούπερταλ, το Μέτμαν και αλλού.

 

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται; Γίνεται επιτόπιος έλεγχος του οχήματος, βγαίνουν φωτογραφίες και ζητούνται από τον πελάτη επιπλέον πληροφορίες για το συμβάν. Έτσι, ο πελάτης είναι κατοχυρωμένος με αποδεικτικά στοιχεία και ειδικές δηλώσεις από τον εμπειρογνώμονα σχετικά με την υπαιτιότητα και το εύλογο της ζημίας.

Σε όσους θα βιαστούν να απαντήσουν ότι μια ασφαλιστική προσφορά θα αρκούσε για τη ζημιά, οι Experts24 έρχονται να διευκρινίσουν ότι μια εκτίμηση κόστους είναι ευάλωτη και δεν έχει αποδεικτική αξία. Ο ζημιωθείς έχει το καθήκον να αποδείξει τη ζημιά στην ασφαλιστική εταιρεία της άλλης πλευράς. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία ο πελάτης ενημερώνεται για την πορεία διευθέτησης των αξιώσεων. Ο χρόνος για την ολοκλήρωση μιας πραγματογνωμοσύνης και την παράδοση στον πελάτη διαρκεί κατά μέσο όρο δύο ημέρες.

Απώτερος στόχος είναι όλες οι διεκπεραιώσεις να γίνουν στο μικρότερο δυνατό χρόνο ώστε και ο πελάτης με τη σειρά του να λάβει την αποζημίωση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ο χρόνος αυτός μπορεί μερικές φορές να παραταθεί σημαντικά εάν πρέπει να ληφθούν υπ΄ όψιν περισσότερες πληροφορίες πριν καταρτιστεί η αναφορά. Όταν αυτή είναι έτοιμη, αποστέλλεται στον ζημιωθέντα, στην ασφαλιστική εταιρεία της άλλης πλευράς και, εάν είναι απαραίτητο, σε κάποιον δικηγόρο στον οποίο ενδεχομένως ο ζημιωθείς έχει αναθέσει την υπόθεση.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της ζημιάς αυτή γίνεται συνήθως σύμφωνα με τη μάρκα του αυτοκινήτου ή το κόστος των ανταλλακτικών. Οι Experts24 επιλέγουν ποια ανταλλακτικά πρέπει να αντικατασταθούν ή να επισκευαστούν. Εάν πρέπει να αντικατασταθούν ανταλλακτικά, το κόστος τους είναι μέρος της ζημιάς.

Ένα σημαντικό μέρος της ζημιάς είναι επίσης οι τιμές του εργαστηρίου και αντιπροσωπείας, όπου το όχημα θα πρέπει να επισκευαστεί. Το εύρος των τιμών εξαρτάται από την επωνυμία του αυτοκινήτου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές εργασίας των κατασκευαστών είναι συνήθως πολύ υψηλότερες από εκείνες των ανεξάρτητων εργαστηρίων.

Ωστόσο, ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώνει τους υποψήφιους πελάτες ότι οι τιμές εργασίας του κατασκευαστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εάν το όχημα είναι ηλικίας κάτω των τριών ετών ή έχει ιστορικό συντήρησης.

Σε περιπτώσεις συνολικής οικονομικής απώλειας (όταν το κόστος της επισκευής είναι υψηλότερο από την αξία του αυτοκινήτου πριν από το ατύχημα) υπολογίζεται και πάλι η ζημία, αλλά ο ζημιωθείς λαμβάνει συνήθως από την ασφαλιστική εταιρεία της άλλης πλευράς το κόστος της αξίας αντικατάστασης, δηλαδή την αξία του αυτοκινήτου πριν από το ατύχημα, μείον την υπολειμματική αξία, δηλαδή την αξία του οχήματος μετά το ατύχημα, και όχι το κόστος επισκευής. Ισχύουν όμως και ειδικοί κανονισμοί, όπως το «όριο του 130% της ζημιάς». 

Ο πελάτης μπορεί να αποφασίσει ελεύθερα σε ποιο εργαστήριο θέλει να επισκευαστεί το αυτοκίνητο. Οι Experts24 συνεργάζονται με εργαστήρια όπου γνωρίζουν ότι οι επισκευές είναι καλής ποιότητας. Επίσης, αν ο πελάτης έχει γνώσεις, μπορεί να επισκευάσει μόνος του, το όχημά του. Στη συνέχεια, θα χρεώσει τη ζημιά «πλασματικά» «Fiktiv» στην ασφαλιστική εταιρεία και θα τη ρυθμίσει σύμφωνα με τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων. Έπειτα, πρέπει να φροντίσει για τις επισκευές και τα ανταλλακτικά.

Ας έρθουμε τώρα στο κόστος μιας αξιολόγησης. Αυτό εξαρτάται από το ποσό της ζημίας, το οποίο καθορίζεται στην τρέχουσα νομολογία. Ο κ. Γιαννόπουλος καθιστά σαφές ότι ένας εμπειρογνώμονας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προσφέρει μια γνώμη δωρεάν. Η ασφαλιστική εταιρεία της άλλης πλευράς θα πρέπει να καλύψει τα έξοδα για την εκτίμηση, σύμφωνα με τη νομοθεσία και την ισχύουσα νομολογία. Να σημειωθεί ότι, το κόστος για έναν ειδικό οχημάτων είναι μέρος της ζημιάς. Επομένως, η αξιολόγηση δεν είναι δωρεάν και τα έξοδα καλύπτονται από την ασφαλιστική εταιρεία της άλλης πλευράς.

Σε περίπτωση μερικής ευθύνης του πελάτη, η ασφάλιση καλύπτει ένα ποσοστό της συνολικής ζημίας, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών των ειδικών. Αν παρ’ όλα αυτά δεν καταφέραμε να λύσουμε τις απορίες σας και θα θέλατε περισσότερη ενημέρωση δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τους Experts24 και τον κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο για να σας δώσουν περαιτέρω πληροφορίες.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Experts24 Tassone GmbH
Hildener Straße 28
42697 Solingen
Tel. 0212 2000 5655

κ. Γιαννόπουλος 0176 43399099

www.experts24.de

Συνέχεια

BUSINESS

Νίκος Κούλης(Pratirio Berlin)«Πρέπει ο παραγωγός να καταλάβει ότι πρέπει να δώσει για να πάρει.»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Νίκος Κούλης από την Αμαλιάδα, 21 χρόνια στην Ελληνική Γαστρονομία., ιδιοκτήτης του εστιατορίου Pratirio στο Βερολίνο. «Εδώ έρχεσαι όχι για να χορτάσεις στα γρήγορα και να φύγεις αλλά για να περάσεις καλά, να απολαύσεις, να ξεφύγεις από την καθημερινότητα.» (περισσότερα…)

Συνέχεια

BUSINESS

Μάκης Παπαγεωργίου Der Grieche Düsseldorf

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΘΕΣΕΙΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  Μάκης Παπαγεωργίου

Οι Έλληνες γαστρονόμοι μιλάνε με λόγια ψυχής για το χθες το σήμερα και το αύριο της ελληνικής γαστρονομίας στη Γερμανία. (περισσότερα…)

Συνέχεια

BUSINESS

Βασίλης Σταμούλης (Εστιατόριο «Ηλιος») «Οι Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα και την κουζίνα μας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Από μικρό παιδί ο Βασίλης Σταμούλης βρίσκεται στις κουζίνες και γνωρίζει από… την καλή και την ανάποδη τη γαστρονομία. Εχοντας ρίζες από το Νεοχώρι Τρικάλων, ο 39χρονος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης του Εστιατορίου «Ηλιος» στο Μόναχο συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.


 

Μιλώντας στον Europolitis, ο Βασίλης Σταμούλης καταθέτει τις απόψεις του για την ελληνική κουζίνα στην Γερμανία, αναλύει την ιδιοσυγκρασία των Γερμανών γύρω από το ελληνικό φαγητό και ζητά μεγαλύτερο επαγγελματισμό από τους εστιάτορες.

 

Οι πιο πολλοί εργαζόμενοι είναι ανειδίκευτοι. Από την άλλη, ορισμένοι εστιάτορες δεν είναι αρκετά  επαγγελματίες

 

– Ασχολείσαι 20 χρόνια με την ελληνική γαστρονομία. Πως βλέπει πως έχει εξελιχθεί στο πέρασμα των χρόνων;
«Δεν έχω δει μεγάλες αλλαγές. Οι Γερμανοί αγαπούν την ελληνική κουζίνα, αγαπάνε την Ελλάδα και κάθε Ελληνας που ανοίγει εστιατόριο είναι καλοδεχούμενος. Θα του δώσει δύο-τρεις ευκαιρίες επισκεπτόμενος το μαγαζί. Και επιμένει στο φαγητό που έτρωγε και παλιότερα, το γύρο, το σουβλάκι. Υπάρχουν πελάτες που θα δώσουν 50 ευρώ για κρασί αλλά θέλουν να φάνε τον γύρο, τις τηγανητές πατάτες και το τζατζίκι. Αυτή τη γεύση που τη θεωρούν ελληνική. Εκεί που υπάρχει μια διαφοροποίηση είναι το φρέσκο ψάρι που δεν υπήρχε πριν από 20-30 χρόνια. Από εκεί και πέρα θα εμπιστευτεί τον εστιάτορα με τον οποίο έχει αναπτύξει προσωπική επαφή. Βασικός κανόνας όμως είναι η καλή πρώτη ύλη, η ποιότητα και βέβαια η φιλοξενία. Ο Γερμανός είναι ανοικτός ως πελάτης».

– Ποιες είναι οι άσχημες στιγμές που μπορεί να βιώσει ένα εστιάτορας;
«Είναι σαφώς η κούραση και η καθημερινότητα».

– Πως μπορεί το ελληνικό εστιατόριο να πουλήσει το ελληνικό κρασί;
«Πρέπει να υπάρχει η δοκιμή. Ανοίγεις και το προσφέρεις σε ποτήρι. Παίζει μεγάλο ρόλο η εμπιστοσύνη. Οι Ιταλοί έδιναν κρασί πριν από 30 χρόνια και πλέον τα πουλάνε 40 ευρώ. Εμείς που ξεκινήσαμε τώρα, πρέπει να το δουλέψουμε πολύ ώστε να δώσουμε ένα με 28 ευρώ. Πρέπει να το παρουσιάσουμε όμορφα και βέβαια να είναι ωραίο το κρασί. Σημαντικό είναι να μάθει ο Γερμανός λεπτομέρειες για το ελληνικό κρασί, τις ποικιλίες. Αυτά πρέπει να τα ξέρει ο ίδιος ο γαστρονόμος».

– Θεωρείς τις τιμές των κρασιών ανταγωνιστικές;
«Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλές σε σχέση με κρασιά άλλων χωρών. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο γιατί οι παραγωγοί έχουν καταλάβει τι χρειάζεται ο Γερμανός και ο γαστρονόμος».

– Τα ελληνικά προϊόντα είναι ανταγωνιστικά στην αγορά;
«Τα προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα είναι πολύ ποιοτικά. Αυτό που χρειάζεται βελτίωση είναι η προώθηση, πιο πολύ να τα διαφημίσουμε εμείς οι γαστρονόμοι. Έχουμε φανταστικά τυριά, κρασιά και λάδια, αλλά θέλει υποστήριξη. Οι έμποροι και παραγωγοί θα πρέπει να μας προτείνουν πιο πολλά καινούργια προϊόντα. Στην ελληνική αγορά υπάρχει πληθώρα επιλογών. Μπορούμε να δοκιμάζουμε κι εδώ στην Γερμανία σιγά-σιγά νέα πράγματα σε προσιτές τιμές. Επίσης και οι συσκευασίες που έρχονται πρέπει να είναι μικρότερες, ώστε να είναι πιο φρέσκα».

– Θεωρείς ότι πρέπει ο παραγωγός να βοηθήσει στην ενημέρωση για τα προϊόντα που έχει;
«Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Πιο σημαντικό είναι να έρθει ο γαστρονόμος πιο κοντά στο προϊόν το ίδιο. Να το μάθει, να το γνωρίσει».

– Στα ελληνικά εστιατόρια είναι εκπαιδευμένοι οι ιδιοκτήτες, οι μάγειρες, οι σερβιτόροι;
«Κατά 80% όχι. Η γαστρονομία ακούγεται περίπλοκη, αλλά για αυτούς που είναι μέσα στο χώρο είναι απλή. Πρέπει να την αγαπάς, να είσαι ανοικτός σε καινούριες γεύσεις, να έχεις θέληση να μάθεις, να μελετάς και να ενημερώνεσαι. Έτσι, μπορούμε να πάμε προς το καλύτερο. Δεν είναι κάτι το απίστευτα δύσκολο να είσαι καλός γαστρονόμος. Τα στοιχεία που χρειάζεται είναι απλά».

– Υπάρχουν πιάτα που έτρωγες στο οικογενειακό τραπέζι από μικρός και τα σερβίρεις σήμερα στο μαγαζί σου;
«Το ιμάμ της γιαγιάς μου, που το προσφέρουμε και ως vegetarian με πατάτες φούρνου και αρέσει πάρα πολύ στους Γερμανούς. Επίσης, έχουμε το αρνάκι και το κατσικάκι της γάστρας με πατάτες λεμονάτες. Με αυτό μεγάλωσα και είναι ένα πιάτο πολύ απλό και είναι πεντανόστιμο».

– Πως αντιδρά ένας πελάτης όταν του παρουσιάσεις ένα πιάτο που δεν έχει συνηθίσει να τρώει σε ελληνικό εστιατόριο;
«Πρέπει να είσαι και ψυχολόγος. Να ξέρεις τον πελάτη σου και αν είναι ανοικτός στο να δοκιμάσει νέες γεύσεις. Θα το προσφέρεις σε ανθρώπους που θα πουν την αλήθεια. Πρέπει οπωσδήποτε, βέβαια, να αρέσει σε μένα ώστε να το βγάλω».

– Λόγω του φαινομένου της νεομετανάστευσης έχει ζωντανέψει η συζήτηση για την εκμετάλλευση από Ελληνες εστιάτορες. Το έχεις αντιληφθεί και τι πρέπει να αλλάξει;
«Το πρόβλημα προέχεται και από τις δύο πλευρές. Οι πιο πολλοί εργαζόμενοι είναι ανειδίκευτοι. Από την άλλη, ορισμένοι εστιάτορες δεν είναι αρκετά  επαγγελματίες ώστε να ζητούν εξειδικευμένο προσωπικό. Επομένως, πρέπει να αλλάξει πρώτα από τον γαστρονόμο, να επιλέξει επαγγελματίες ώστε να έχει πιο πολλές απαιτήσεις. Κι έτσι ο εργαζόμενος θα καταλάβει πως έχει να κάνει με επαγγελματία. Ετσι, στο τέλος θα κερδίσει η ελληνική γαστρονομία».

– Μετά από δεκαετίες παρουσίας της ελληνικής γαστρονομίας στη Γερμανία, μήπως ήρθε η ώρα οι Ελληνες εστιάτορες να δημιουργήσουν ένα δικό τους συλλογικό όργανο;
«Θα ήταν ένα πάρα πολύ καλό για όλους, ώστε να ενημερωνόμαστε και μαζικά να λύνουμε προβλήματα. Δυστυχώς, σαν λαός δεν τα συνηθίζουμε τέτοια πράγματα. Μας αρέσει να είμαστε μόνοι μας και η εμπειρία μου μού λέει πως είναι δύσκολο».

Συνέχεια

BUSINESS

GOLD TREE: Ο Ιδιοκτήτης του κος Κοσμάς Νικολάου μιλάει στον Ευρωπολίτη(Video)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Ιδιοκτήτης του κος Κοσμάς Νικολάου μιλάει για τον Γερμανό καταναλωτή και το ελληνικό ποιοτικό κρασί

Κοσμάς Νικολάου: «Ο Γερμανός καταναλωτής δεν γνωρίζει το ελληνικό κρασί ούτε τις αυτόχθονες ποικιλίες που έχει η Ελλάδα…

με τέτοιες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε σαν τη σημερινή προσπαθούμε να μεταφέρουμε στην Γερμανική αγορά και τον Γερμανό καταναλωτή τη δύναμη έχει ο ελληνικός αμπελώνας…  »

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

«Τίτλοι τέλους» για ένα από τα ιστορικότερα ζυθοποιΐα της Γερμανίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Ανοίγουν τα σύνορα από τις 15 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Χ. Ζεεχόφερ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ημέρες πριν

Επεκτείνεται η οδηγία για αφίξεις/αναχωρήσεις διεθνών δρομολογίων στο «Ελ. Βενιζέλος»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ Η ΕΠΑΝΑΠΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: “Περιορισμένη” επιστροφή στην κανονικότητα ανακοίνωσε η Ά. Μέρκελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Υποχρεωτική χρήση μάσκας από 4 Μαΐου σε όλες τις πτήσεις του Ομίλου Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η ταξιδιωτική οδηγία θα αρθεί νωρίτερα για την Ευρώπη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Παρατείνεται έως 14 Ιουνίου η ταξιδιωτική προειδοποίηση για όλον τον κόσμο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέα χαλάρωση των μέτρων περιορισμού ανακοίνωσε το Βερολίνο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Ryanair: Από 1η Ιουλίου το 40% των πτήσεων – Οι νέοι κανόνες για τους επιβάτες

Europolitis TV3 εβδομάδες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 μήνα πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 μήνα πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV2 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV2 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ3 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV6 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV8 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement