Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βήμα-βήμα η εγγραφή των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την διαδικασία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους όσων Ελλήνων εκλογέων διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και επιθυμούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, περιγράφει αναλυτικά απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Σημειώνεται ότι πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση της εγγραφής των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους με ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όπως επισημαίνουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σχετική διαδικασία προβλέπεται από τον ν. 4648/19 για την διευκόλυνση των ομογενών εκλογέων να ψηφίζουν με αυτοπρόσωπη παρουσία σε ειδικά εκλογικά τμήματα του τόπου διαμονής τους, που εγκρίθηκε από τη Βουλή, τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον αριθμό ρεκόρ των 288 ψήφων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού, εκτός από το να είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο ελληνικού δήμου, είναι, τα τελευταία 35 χρόνια να έχουν διαμείνει στην Ελλάδα συνολικά δύο έτη και να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Η διαπίστωση της διετούς παραμονής γίνεται με βεβαιώσεις φοίτησης από σχολείο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας, τεχνικής εκπαίδευσης ή από ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταβολής ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) ή εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας για όσο διάστημα διαρκεί αυτή.

Η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου αφορά την εγγραφή μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που αναμένεται να λειτουργήσει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών εντός του καλοκαιριού. Η εφαρμογή θα είναι διασυνδεδεμένη, μεταξύ άλλων, με τα αρχεία των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Εθνικής ‘Αμυνας, προκειμένου να αντλούνται αυτόματα οι σχετικές βεβαιώσεις, εφόσον φυσικά συναινεί ο εκλογέας.

Με άλλη κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών, αναμένεται να καθορίζεται εναλλακτικά η διαδικασία υποβολής αίτησης με αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλογέων στις αρμόδιες προξενικές αρχές. Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή απαιτείται ο ενδιαφερόμενος να εγγραφεί ως χρήστης με τους κωδικούς που διαθέτει στο taxisnet. Εξυπακούεται ότι όποιος δεν διαθέτει προσωπικό ΑΦΜ και αντίστοιχους κωδικούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δεν μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή και άρα να προχωρήσει στην εγγραφή.

Κατά τη διαδικασία της εγγραφής, ο εκλογέας συμπληρώνει ενεργή διεύθυνση προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής του, η εφαρμογή αποστέλλει ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιτυχή εγγραφή του στο σύστημα.

Μετά την επιτυχή είσοδό του στην εφαρμογή, ο εκλογέας έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει και να υποβάλει αίτηση εγγραφής στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Ψηφοφόρων Εξωτερικού. Αναζητεί την εγγραφή του στον βασικό εκλογικό κατάλογο και την επιλέγει, ώστε να συμπληρωθούν αυτόματα τα βασικά του στοιχεία στην αίτηση.

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να ταυτίζονται με τα στοιχεία του εκλογέα στην ΑΑΔΕ, προκειμένου να του επιτραπεί η υποβολή της αίτησης. Ακολούθως, καταχωρεί τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του και τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας.

Στη συνέχεια, επιλέγει τη χώρα και την πόλη που επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εξωτερικό. Η χώρα και η πόλη επιλέγονται από λίστες χωρών και πόλεων στις οποίες εδρεύει ελληνική διπλωματική αρχή.

Σε ειδικό τμήμα της αίτησης αναρτώνται από τον εκλογέα τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη διετή παραμονή του στην Ελλάδα τα τελευταία 35 έτη.

Ειδικότερα, ο εκλογέας επιλέγει τον δημόσιο φορέα έκδοσης του εγγράφου (ενδεικτικά στρατολογικά γραφεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα οποιασδήποτε βαθμίδας και ασφαλιστικούς φορείς), συμπληρώνει τα στοιχεία που απαιτούνται και επισυνάπτει ηλεκτρονικό αντίγραφο του δικαιολογητικού. Εναλλακτικά, ο εκλογέας μπορεί να επιλέξει την κατηγορία του δικαιολογητικού, να συμπληρώσει τα στοιχεία που ζητούνται και να εξουσιοδοτήσει το υπουργείο Εσωτερικών για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση του δικαιολογητικού αυτού ή την άντληση των απαιτούμενων πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού Δημοσίου.

Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης, αποδίδεται αυτόματα από την εφαρμογή αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα, ως ενημέρωση και αποδεικτικό επιτυχούς υποβολής της αίτησης.

Μόλις η αίτηση υποβληθεί από τον εκλογέα, αρχίζει η διαδικασία ελέγχου και οριστικοποίησής της, από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών. Κατά τον έλεγχο αυτό εξετάζονται η πληρότητα των αναγραφόμενων στοιχείων και σε περίπτωση ελλείψεων, επικοινωνεί με κάθε πρόσφορο μέσο με τον αιτούντα και γίνεται η συμπλήρωση των στοιχείων αυτών.

Ο αιτών ενημερώνεται άμεσα για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησής του.

Σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης, ο εκλογέας καταχωρείται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ψηφοφόρων εξωτερικού για χρονικό διάστημα οκτώ ετών και τίθεται σχετική ένδειξη στον βασικό εκλογικό κατάλογο. Η ενημέρωση του ειδικού εκλογικού καταλόγου ψηφοφόρων εξωτερικού και η σήμανση του βασικού εκλογικού καταλόγου, γίνεται κατά την επόμενη αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, ο εκλογέας ενημερώνεται για το δικαίωμα προσφυγής ενώπιον του τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου ή ενώπιον της Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για ζητήματα σχετικά με τον COVID-19 από την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης προσφέρει στα ελληνικά τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας για συμβουλευτική υποστήριξη σε ζητήματα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Η τηλεφωνική γραμμή, έχοντας υποστηρικτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, στοχεύει στην στήριξη των Ελλήνων της Νυρεμβέργης, σε θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και τις ψυχικές συνέπειες της.

Η γραμμή υποστήριξης λειτουργεί από σήμερα, με την έμπρακτη και επιστημονική συμβολή Ψυχολόγου και για κάθε Τετάρτη (18:00 – 21:00) και Σάββατο (10:00 – 13:00), στο τηλέφωνο 0911/8100462.

Οι κλήσεις που θα πραγματοποιούνται είναι δωρεάν και με μόνη επιβάρυνση την αστική χρέωση.

Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα, το απόρρητο και την ανωνυμία, δεν θα ζητούνται και δε θα καταγράφονται προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες του καλούντος, αναφέρει η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παράθυρο διαλόγου, καθώς μέσα από τη συζήτηση μπορεί να διευκολυνθεί η διερεύνηση συναισθημάτων άγχους, στεναχώριας, μοναξιάς και ανασφάλειας.

“Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις ζωής, όπως είναι η εκτεταμένη πανδημία που βιώνουμε όλοι, ανθρώπινος και αυτονόητος στόχος της ΕΚΝ αποτελεί, να μην αφήσουμε κανέναν πίσω και μόνο.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά την συμπολίτισσα ελληνίδα Ψυχολόγο για την ανιδιοτελή της προσφορά“, σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, Γιώργος Βαβρίτσας.

 

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

«The Greek Film Festival Berlin» και όχι πλέον «Hellas Filmbox Berlin» το νέο όνομα του φεστιβάλ κινηματογράφου. Φυσική παρουσία του κοινού με κανόνες προστασίας. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στο πρόγραμμα.

Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 20 ως τις 24 Ιανουαρίου. Στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon στην περιοχή Berlin-Mitte θα προβληθούν τρέχουσες ελληνικές παραγωγές όπως και ταινίες με ελληνική θεματολογία.

Όλα λοιπόν όπως πάντα; Όχι, ορισμένα έχουν αλλάξει. Η σύνθεση της οργανωτικής ομάδας είναι ως ένα βαθμό διαφορετική και ο τίτλος δεν είναι άλλο «Hellas Filmbox Berlin». Το φεστιβάλ ονομάζεται πλέον «The Greek Film Festival in Berlin».

Φεστιβάλ υπό συνθήκες πανδημίας

Και κάτι ακόμα θα είναι διαφορετικό – η πανδημία του κορονοϊού που επισκιάζει τα πάντα – ιδιωτική και δημόσια ζωή, οικονομία και πολιτισμό. Σχεδόν όλα τα φεστιβάλ κινηματογράφου ακυρώθηκαν φέτος, ορισμένα προσπαθούν να μεταφέρουν κάποιες δραστηριότητες στο διαδίκτυο.

Επειδή το ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου στο Βερολίνο απευθύνεται μόνο στο κοινό, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τη φυσική του παρουσία, η διευθύντριά του, Σοφία Σταυριανίδου, δηλώνει: «Σημασία και νόημα έχει να βρισκόμαστε μαζί – αυτό είναι. Έστω και με αυτούς τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις».

Προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα της υγείας των θεατών θα τηρούνται στην αίθουσα προβολής οι κανόνες προστασίας – χρήση μάσκας την ώρα της προβολής, αερισμός μετά από κάθε παράσταση και κοινωνική απόσταση.

Συνεπώς, ο αριθμός των θέσεων για το κοινό θα είναι αρκετά περιορισμένος. Για να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δουν τις ταινίες, θα γίνονται περισσότερες επαναλήψεις. Οπότε, δεν θα προβληθούν όπως συνήθως 40 ταινίες, επισημαίνει η Σοφία Σταυριανίδου: «Θα έχουμε περίπου τις μισές, γύρω στις 20 με 25 ταινίες. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο λογικό.»

Εκτός από το διαγωνιστικό και τα άλλα καθιερωμένα τμήματα του φεστιβάλ – ανερχόμενοι σκηνοθέτες, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ – προετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα που είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Σε αυτό το πλαίσιο θα προβληθούν ταινίες και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.

Το τελικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.

Αν επιβληθεί Lockdown…

Από το φεστιβάλ θα απουσιάζουν αυτή τη φορά οι σκηνοθέτες. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί διεθνώς στις μετακινήσεις δεν θα τους επιτρέψουν να έρθουν στο Βερολίνο.

Οι καθιερωμένες συζητήσεις του κοινού μαζί τους μετά την προβολή των ταινιών δεν θα γίνουν – τουλάχιστον όχι σε κάθε περίπτωση. Οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν ορισμένες μέσω του διαδικτύου.

Όμως, παρά τις καλές προθέσεις των διοργανωτών, δεν αποκλείεται τον Ιανουάριο να επιβληθεί στη Γερμανία νέο Lockdown για τους κινηματογράφους λόγω του υψηλού αριθμού νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σε αυτή την περίπτωση, λέει η Σοφία Σταυριανίδου, «ένα δεύτερο σενάριο είναι να κάνουμε ενδεχομένως κάποια προβολή στο διαδίκτυο, πολύ περιορισμένη όμως – μια δύο ταινίες, έτσι ώστε να γιορτάσουμε το 6ο Φεστιβάλ με αυτό τον τρόπο.»

Πηγή: dw.com

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Ι. Ζαχαράκη νέα Αντιδήμαρχος στο Solingen

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη εκλέχθηκε νέα Αντιδήμαρχος, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Solingen, που ανήκει στο Ομόσπονδο Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ένα χρόνο περίπου αφού της απονεμήθηκε ο «Ομοσπονδιακός Σταυρός Αξίας», η υψηλότερη τιμητική διάκριση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, για την κοινωνική της δράση και προσφορά και λίγες μέρες μετά την βράβευσή της με το βραβείο “Αgenda 2019” της πόλης Solingen για την μακροχρόνια ανθρωπιστική βοήθεια στην Λέσβο, η επανεκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος, τον φετινό Σεπτέμβρη, κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη, είναι από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 η μία από τους τρείς Αντιδημάρχους του Δήμου Solingen, ο οποίος αριθμεί 160.000 κατοίκους.

Με την ψήφο των 48 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της, στον Δήμο, στον οποίο εκλέγεται συνεχώς από το 1999.

Η διάρκεια της θητείας της θα είναι πενταετής και η εκλογή της, είχε την ευρεία στήριξη των παρατάξεων του δήμου, μιας και είναι η πρώτη γυναίκα με καταγωγή από χώρα εκτός της Γερμανίας, που καταλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Στόχος της, μέσα από το νέο της ρόλο, είναι να εμπνεύσει, να παρακινήσει και να πείσει τις νέες και τους νέους ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο αριθμός των Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένων, ξεπέρασε τα 15 άτομα.

Όπως επισημαίνει η κυρία Ζαχαράκη θα έπρεπε και θα ήθελε, ο αριθμός αυτός στην επόμενη πενταετία να διπλασιαστεί.

Τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, έχει ορισθεί συνάντηση των νεοεκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων του κρατιδίου, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις.

Επίσης στις 29 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή της, διαδικτυακά, στην ενημερωτική σύσκεψη της Πανγερμανικής Ομοσπονδίας Ηπειρωτών, όπου θα επισημάνει την αναγκαιότητα της δραστηριοποίησης στα κοινά.

Η Πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης με καταγωγή από την Χρυσομηλέα Καλαμπάκας είναι φιλόλογος – κοινωνιολόγος και εργάζεται σε κοινωνικό φορέα, ως Εισηγήτρια στον τομέα Κοινωνικής Ένταξης και Διαπολιτισμικότητας.

Συγχρόνως διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Bochum σε θέματα Διαπολιτισμικότητας, Διανθρωπίνων σχέσεων, Συμπεριφοράς, αντιμετώπισης διενέξεων και Διαπαιδαγώγησης Αξιών. Στα ίδια θέματα εκπαιδεύει Δημοσίους Υπαλλήλους, για την μεθοδευμένη και σωστή εξυπηρέτηση του κοινού.

Σε συνεργασία με φορείς στο κρατίδιο, ίδρυσε το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων για τη συμπαράσταση στους νεοφερμένους συμπατριώτες στη Γερμανία, το οποίο μεταξύ άλλων, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εξέδωσε οδηγό με τίτλο «Διαμονή και εργασία στη Γερμανία».

Λόγω της μεγάλης ζήτησης του σε όλη την Γερμανία, ο οδηγός μεταφράστηκε και σε άλλες 6 ευρωπαϊκές γλώσσες.

 


Πηγή φωτογραφίας: Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ψήφισμα από την Σ.Ε του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη για την στάση της Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη

Ψήφισμα για την αυξανόμενη προκλητικότητα του Τουρκικού κράτους

«Δεν είναι νοητό η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει με αδράνεια την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο χωρών μελών της…»

Εμείς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, εκπροσωπώντας τα 500 και πλέον μέλη του, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και την κατηγορηματική αντίθεσή μας, στην αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, που βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής.

 

Παράλληλα εκφράζουμε και τη δυσαρέσκεια μας, στον τρόπο που η διεθνής κοινότητα αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετωπίζει την επιθετική συμπεριφορά της, με τη μεθοδευμένη στρατιωτική παρουσία, σε χώρες που θεωρεί ότι ανήκουν σε ζώνες επιρροής της, με βάση την ανιστόρητη αναφορά της στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αμφισβητώντας τις διεθνείς συμφωνίες, το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και υπονομεύοντας κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν είναι νοητό η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίζει με αδράνεια την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο χωρών μελών της, της Ελλάδας και της Κύπρου, μεταθέτοντας για το μέλλον το ζήτημα των κυρώσεων, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

 

Την ίδια στιγμή που αποφασίζει για κυρώσεις στη Λευκορωσία, για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της, η ΕΕ, εκτός του ότι παραβλέπει οτιδήποτε αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, παραμένει στην απλή καταδίκη των ενεργειών της, ενθαρρύνοντας στην πράξη την παραβατικότητα της.

 

Την απάνθρωπη εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών πληθυσμών, με την οργανωμένη προώθησή τους στα σύνορα του Έβρου, το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και την παραβίαση των ειρηνευτικών πρωτοβουλιών στη Λιβύη, ακολούθησε η απροσχημάτιστη παρέμβαση της Τουρκίας, στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

 

Τη συμφωνία για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ακολούθησε μεταξύ άλλων, η προκλητική πορεία των ερευνητικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, το άνοιγμα της Αμμοχώστου, παραβιάζοντας κατάφορα τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και πρόσφατα ο παράνομος χάρτης περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης, που ανάρτησε το Υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, επικαλύπτοντας περιοχές ελληνικής κυριαρχίας και δικαιοδοσίας.

 

Είναι προφανές ότι η Τουρκία, όχι μόνο δεν έχει τη διάθεση να προχωρήσει σε ειλικρινή διάλογο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλά με τις ενέργειές της, βάζει σε κίνδυνο την ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή.

 

 Εμείς τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας (Συντονιστικής Επιτροπής), του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

  • Να αντιμετωπίσει έμπρακτα την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, απέναντι σε δύο χώρες μέλη της, την Ελλάδα και την Κύπρο και να προχωρήσει άμεσα σε κυρώσεις απέναντι της.

 

  • Να ζητήσει από τις χώρες μέλη της, να αναστείλουν την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Τουρκία, για το χρονικό διάστημα που οι ενέργειές της στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής

 

  • Να εξετάσει το θέμα της αναστολής της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία, δίνοντας μήνυμα αποδοκιμασίας, για την συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά της

 

Εμείς τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας (Συντονιστικής Επιτροπής), του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη, θεωρούμε ότι:

 

  • η Ελλάδα, με εθνική συμφωνία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, επιδιώκει τον διάλογο, ως μέσο για την επίλυση των διαφορών, με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, χωρίς όμως αυτό, να εκλαμβάνεται ως ενδοτικότητα
  • η Ελλάδα από κοινού με την Κύπρο, προχωρούν στη δημιουργία Ευρωπαϊκού μετώπου για την επιβολή της νομιμότητας, όχι μόνο με δηλώσεις αλληλεγγύης, αλλά και με έμπρακτες ενέργειες
  • η επίλυση εκκρεμών υποθέσεων και η συνεργασία με χώρες στη Νότια Ευρώπη, στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μετώπου ειρήνης και συνεργασίας, απέναντι στη νεοθωμανική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας

-εφόσον δεν σταματήσουν οι προκλήσεις της Άγκυρας, η Ελλάδα, πρέπει δηλώσει την πρόθεσή της, να προχωρήσει σταδιακά, στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στην Κρήτη και σε νησιά της Δωδεκανήσου, σύμφωνα μετο αναφαίρετο δικαίωμά της.

 

Τέλος, δηλώνουμε ότι συμπαρατασσόμαστε, μαζί με την ελληνική ομογένεια, στον αγώνα που δίνει η Ελλάδα και η Κύπρος, για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί το γρηγορότερο δυνατό, τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκικής Πολιτικής και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα, για τη διασφάλιση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών στην περιοχή.

 

Ιωάννα Ζαχαράκη

Πρόεδρος Σ.Ε.

Συνέχεια

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Διαδικτυακή Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου σε όλη τη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ακάθεκτη μπαίνει στην 34η διοργάνωση της η Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου του Μονάχου, που θα διεξαχθεί από 12 έως 22 Νοεμβρίου, διαδικτυακά (https://griechischefilmwoche.com/el/) λόγω πανδημίας του Covid-19.

Είναι το παλαιότερο συνεχόμενο πολιτιστικό γεγονός του είδους του στη Γερμανία και για πρώτη φορά το ελληνικό σινεμά τού σήμερα θα ταξιδέψει εφέτος μέσα απ’ αυτό το πλαίσιο σε όλη τη Γερμανία.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε σήμερα στις 15:00, ώρα Γερμανίας.

Οι θεατές θα χρειαστούν έναν δωρεάν λογαριασμό, τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν ήδη από σήμερα μέσα από την ιστοσελίδα filmstadt-muenchen.culturebase.org.

«Μπορεί η πανδημία να έχει ανατρέψει τις ζωές όλων, να έχει χωρίσει συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, όμως το ελληνικό σινεμά θα είναι εδώ, για να γίνει η παρέα, η συντροφιά και να φωτίσει τις μέρες και τις νύχτες όλων» λένε οι διοργανωτές «Cinephil-Φίλοι του Ελληνικού Κινηματογράφου», Έλληνες του Μονάχου.

Το πρόγραμμα που σχεδίασαν περιλαμβάνει 19 ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, οι περισσότερες σε πανευρωπαϊκή πρώτη προβολή.

Ανάμεσα τους η «Ευτυχία» του ‘Αγγελου Φραντζή, η «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη, ο «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Ζizotek» του Βαρδή Μαρινάκη, η «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη κά.

Παράλληλα, η Εβδομάδα Κινηματογράφου παρουσιάζει τις μικρού μήκους ταινίες «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου, «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Βασίλη Κέκατου (Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες) και «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν» του ίδιου.

Ακόμα, η Εβδομάδα Κινηματογράφου φέρνει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης σε αποκλειστική πρώτη ψηφιακή μετάδοση στην Γερμανία.

Η προβολή πραγματοποιείται μέσα από το ψηφιακό περιβάλλον της πλατφόρμας Kulturserver (culturebase).

Την πρώτη ψηφιακή προσπάθεια της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου στηρίζουν το Τμήμα Πολιτισμού της δημοτικής Αρχής του Μονάχου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μονάχου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου στην Αθήνα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου της Ελλάδος στο Μόναχο και την υποστήριξη της Filmstadt München.

«Η Ελληνική Εβδομάδα Kινηματογράφου συνιστά και φέτος μια μοναδική ευκαιρία να γίνει πανγερμανικά γνωστή η πολύ αξιόλογη παραγωγή ταινιών στη χώρα της τα τελευταία χρόνια.

Η πανδημική κρίση έχει μεν επιβάλει περιορισμούς στην κοινωνική και πολιτιστική της δραστηριότητα, η οποία ωστόσο βρήκε διέξοδο δια της αξιοποίησης των εξελιγμένων εργαλείων του ψηφιακού κόσμου.

Πεποίθησή της είναι ότι η φετινή εμπειρία των φίλων του κινηματογράφου, κατά την ψηφιακή διοργάνωση, δεν θα υπολείπεται σημαντικά μιας φυσικής παρουσίας στις αίθουσες προβολής», δηλώνει ο Βασίλειος Γκουλούσης, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διαδικτυακό αφιέρωμα στο «Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου» από την ΠΟΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Διαδικτυακό αφιέρωμα με θέμα το «Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου» θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή (8/11), στις 17.00 (ώρα Γερμανίας) από την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης.

Την ιστορική αναφορά θα κάνει ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής, ενώ σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης και η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κα Ευτυχία Όλοφσον – Σαβιολάκη.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί μουσικό αφιέρωμα από το Κρητικό Μουσικό Συγκρότημα των κ.κ. Μ. Καλυκάκη, Γ. Πασπαράκη και Β. Βουρβαχάκη.


Πηγή φωτογραφίας: Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης

 

Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες πριν

Ανακαλύφθηκε ο άγνωστος έως τώρα «απολιθωμένος» γαλαξίας Ηρακλής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες πριν

ΕΕ: Πέρασε το νομοσχέδιο για το «δικαίωμα στην επισκευή»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες πριν

Kaspersky: Με φειδώ θα κάνουν τις αγορές τους οι Έλληνες καταναλωτές φέτος τα Χριστούγεννα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες πριν

Ευρώπη: Η T&E ζητά τερματισμό των επιδοτήσεων στα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ16 ώρες πριν

Τρέξιμο στην καραντίνα: Μύθοι και αλήθειες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Βερολίνο: Tο νέο αεροδρόμιο κλείνει προσωρινά έναν τερματικό σταθμό και έναν διάδρομο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Η Γερμανία συναγωνίζεται την Πορτογαλία στην παραγωγή κρασιού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Η πανδημία καθιστά το αυτοκίνητο το πιο δημοφιλές μέσο μεταφοράς

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργοδοτών ζητά μεταρρυθμίσεις αντί αύξησης των φορολογικών συντελεστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Την κατάργηση της πλαστικής σακούλας ψήφισε η Bundestag

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Γερμανία: Παράταση του “μερικού lockdown” μέχρι αρχές Ιανουαρίου

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Οι Έλληνες Ομογενείς τίμησαν το Έπος του 1940

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: «Όχι» των κρατιδίων σε νέα αυστηρότερα μέτρα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Στη νεαρή Ελληνίδα Αννίτα Λουλούπη το γερμανικό επιστημονικό βραβείο Marthe Vogt

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Δεν κρίνεται αντισυνταγματικό το λόκνταουν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Επιδρομές της Europol με στόχο τη ρητορική μίσους στο Ίντερνετ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Αegean: Τι θα ισχύει για τις πτήσεις κατά το διάστημα του lockdown

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Το Βερολίνο «αποχαιρετά» το αεροδρόμιο Τέγκελ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Ποια ελληνικά προϊόντα κατέγραψαν αύξηση ζήτησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

ΥΠΑ: Απαγορεύσεις πτήσεων για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Europolitis TV2 εβδομάδες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV7 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV7 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV8 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ8 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ9 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV10 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV1 έτος πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Advertisement Europolitis
Advertisement