Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Σε δόσεις επιστροφή στην «τουριστική κανονικότητα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με προσεκτικά βήματα η Γερμανία επιστρέφει στην κανονικότητα. Από Δευτέρα ανοίγουν ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ, σε σχεδόν όλα τα ομόσπονδα κρατίδια, υπό την προϋπόθεση αυστηρών υγειονομικών κανόνων.

Με τον συντελεστή αναμετάδοσης γύρω στο 0,9 και την ενθαρρυντική είδηση ότι για πρώτη φορά σε ομόσπονδο κρατίδιο, ο λόγος για τη Σαξωνία-Άνχαλντ, δεν καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο κανένα νέο κρούσμα, οι γερμανικές αρχές δρομολογούν από αύριο το άνοιγμα ξενοδοχείων, εστιατορίων, καφέ και μπυραριών.

Πρωτοπόρο κρατίδιο, ως προς την επιστροφή στην «τουριστική κανονικότητα», θεωρείται το Σλέσβιχ Χόλσταϊν, στα σύνορα με τη Δανία, στο οποίο εκτός από τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ανοίγουν, μεταξύ άλλων, τα κάμπινγκ, τα γυμναστήρια και οι κινηματογράφοι.

Ας σημειωθεί ότι στο βορειότερο γερμανικό κρατίδιο είναι από αύριο ευπρόσδεκτοι και τουρίστες από άλλα σημεία της Γερμανίας.

Σε 9 από τα συνολικά 16 ομόσπονδα κρατίδια, ανάμεσα στα οποία η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, η Σαξωνία, η Ρηνανία-Παλατινάτο και το Σλέσβιχ Χόλσταϊν, ανοίγουν και πάλι τα ξενοδοχεία και επιτρέπεται η ενοικίαση τουριστικών κατοικιών, αρχικά σε εγχώριους τουρίστες και στη συνέχεια, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, και σε επισκέπτες από το εξωτερικό.

Σε γενικές γραμμές στόχος των αρχών είναι οι επαφές μεταξύ των πελατών, αλλά και πελατών και προσωπικού να περιοριστούν στο ελάχιστο με τοποθέτηση διαχωριστικών και υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.

Προς το παρόν πισίνες και γυμναστήρια στα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά.

Εστιατόρια: 20 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά

Όσον αφορά τα εστιατόρια δεν υπάρχει ακόμα ενιαία εικόνα στη Γερμανία.

Σε κάποια κρατίδια οι κρατήσεις, με όνομα και τηλέφωνο, είναι υποχρεωτικές, σε άλλα πάλι όχι, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία με περισσότερους από 17 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο γενικός κανόνας που ισχύει πάντως για τους χώρους εστίασης είναι 1 άτομο ανά 5 τετραγωνικά. Σε ένα εστιατόριο 100 τετραγωνικών πχ. μπορούν να εξυπηρετούνται μόλις 20, συνολικά, πελάτες.

Σε κάποια κρατίδια οι πελάτες οφείλουν να καθαρίζουν τα χέρια τους με το αντισηπτικό στην είσοδο, ενώ τα εστιατόρια υποχρεούνται να πλένουν πιάτα, μαχαιροπίρουνα και ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60 βαθμούς.

Κάποια άλλα κρατίδια, όπως η Σαξωνία, ζητούν από τους εστιάτορες να διαθέτουν στους πελάτες καταλόγους με το μενού, που καθαρίζονται με νερό και σαπούνι και δεν είναι πχ. από χαρτί.

Παντού, πάντως, απαγορεύεται το φαγητό σε μπουφέ.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας στους χώρους εστίασης είναι υποχρεωτική μόνο όταν οι πελάτες κινούνται μέσα στο κατάστημα, όταν πηγαίνουν, για παράδειγμα, στην τουαλέτα.

Πολλά κρατίδια προβλέπουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και από το προσωπικό, ενώ σε κάποια είναι απλά εθελοντική.

Πηγή: dw.com

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Επιστροφή στα θρανία με υποχρεωτική μάσκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ανοίγουν τα σχολεία σε όλα τα κρατίδια της Γερμανίας. Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία το πρώτο κουδούνι χτύπησε χθες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και εν ώρα μαθήματος.

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά για τα δύο εκατομμύρια περίπου των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας η νέα σχολική χρονιά έχει καταρχάς έναν επιπρόσθετο βαθμό δυσκολίας: την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Τόσο στις αυλές και στα διαλείμματα όσο και στους διαδρόμους και μέσα στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές υποχρεούνται να φοράνε προστατευτική μάσκα.

Με τον τρόπο αυτό η τοπική κυβέρνηση ελπίζει να περιορίσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

«Είναι εκνευριστικό» λέει ο 15χρονος Κρίστοφερ Νιαντισάι, μαθητής της 11ης τάξης στο 5ο Γενικό Σχολείο της Βόννης. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά. Δεν μπορείς να παρακολουθείς έτσι, ούτε να συγκεντρωθείς».

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας ισχύει καταρχάς μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ο ίδιος ελπίζει να επιτραπεί στη συνέχεια στους μαθητές να τη βγάζουν τουλάχιστον κατά την ώρα του μαθήματος.

Την αγωνία αυτή συμμερίζεται και η 16χρονη συμμαθήτριά του Αμελί Γκέμπχαρντ. «Το να φοράμε μάσκα μόνο στην αυλή δεν ενοχλεί. Είναι βέβαια πολύ πιο ωραία όταν μπορείς να χαμογελάσεις στον άλλο και να τον κοιτάς όταν του μιλάς».

Η ίδια λέει ότι τηρεί πολύ αυστηρά τα λοιπά μέτρα προστασίας, δηλαδή αποστάσεις και υγιεινή των χεριών.

Δύσκολες συνθήκες διδασκαλίας

Όπως εξηγεί η διευθύντρια του σχολείου Ούρσουλα Ντρέσερ, μαζί με τους συναδέλφους της συμφώνησαν σε μια δέσμη μέτρων για την προστασία των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αυτά προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ξεχωριστές εισόδους για την κάθε τάξη, τακτικό αερισμό των χώρων και τήρηση αποστάσεων ακόμη και στις αυλές.

Η πρόσφατη απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να καταστήσει στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία – και δη ως μοναδικό κρατίδιο – καταρχήν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και εν ώρα μαθήματος αιφνιδίασε την ίδια και τους συναδέλφους της, όπως λέει.

«Έπαθα σοκ διότι δεν μπορώ να φανταστώ πώς αντέχει κανείς να έρχεται με λεωφορείο και τραμ φορώντας μάσκα, να τη βγάζει μόνον για λίγο και ουσιαστικά να τη φορά όλη μέρα».

Επιπλέον δεν είναι σαφές εάν και σε ποιο βαθμό μπορούν να παρακολουθήσουν υπό αυτές τις συνθήκες οι μαθητές το μάθημα.

«Ιδρώνεις και κάποια στιγμή χαλάει η διάθεσή σου» επισημαίνει η εκπαιδευτικός. «Από την άλλη βέβαια κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο καλύτερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος διαχείρισης της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να προφυλάσσεται κανείς παρά να αρρωσταίνει» όπως χαρακτηριστικά λέει. Γι΄ αυτό και η ίδια επιμένει στην ευλαβική τήρηση του μέτρου. Όσοι μαθητές δεν συμμορφώνονται ενδέχεται να τιμωρηθούν ακόμη και με αποβολή, όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας του κρατιδίου.

 

«Πρόκληση για όλους»

Οι μάσκες περιορίζουν τους μαθητές σε σημαντικό βαθμό, εκτιμά και ο μαθηματικός στο Γυμνάσιο Φρίντριχ-Έμπερτ της Βόννης, Στέφαν Γκρότε.

«Είναι μια πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες. Αλλά δεν βλέπω εναλλακτική. Είναι για το καλό της υγείας όλων και υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι το μέτρο είναι ορθό και αποτελεσματικό».

Γι΄ αυτό και ο ίδιος δεν συμφωνεί με ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων. Ο μαθηματικός έχει συνηθίσει μεν να φοράει τη μάσκα του, αλλά δυσκολεύεται να αναγνωρίσει αμέσως και τους μαθητές του, όπως λέει.

Παρά τις δύσκολες νέες συνθήκες πάντως οι περισσότεροι μαθητές εμφανίζονται ανακουφισμένοι και χαρούμενοι που μπορούν να επιστρέψουν στα θρανία τους μετά το lockdown. «Χαίρομαι που κάθομαι και πάλι δίπλα στις φίλες μου» λέει η 11χρονη Ρόζα Χόλτσβαρτ, προσθέτοντας βέβαια ότι θεωρεί «χαζή» τη μάσκα.

Στη βάση του αποκεντρωμένου ομοσπονδιακού συστήματος, τα θέματα παιδείας στη Γερμανία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατιδίων.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό διαφέρουν από κρατίδιο σε κρατίδιο και συχνά από πόλη σε πόλη αλλά και από σχολείο σε σχολείο. Και αυτό διότι οι τοπικές κυβερνήσεις ορίζουν τους βασικούς κανόνες και ορισμένες γενικές κατευθυντήριες γραμμές, αφήνοντας όμως την υλοποίηση αλλά και εξειδίκευση των μέτρων στις σχολικές διευθύνσεις, έτσι ώστε αυτές να τα προσαρμόζουν στις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητές τους.

Στο 5ο Γενικό Σχολείο της Βόννης, για παράδειγμα, ισχύουν «μονόδρομοι» στους διαδρόμους του σχολείου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και συγχρωτισμός, ενώ στο Φρίντριχ-Έμπερτ και καιρού επιτρέποντος πολλά μαθήματα γίνονται στην αυλή.

Πηγή: dw.com

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Αισιοδοξία για εμβόλιο κατά της Covid-19 τους ερχόμενους μήνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι αναμένει ότι θα υπάρχει ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 τους ερχόμενους μήνες και σίγουρα τον επόμενο χρόνο.

“Είμαι αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες και σίγουρα το ερχόμενο έτος θα μπορέσει να υπάρξει ένα εμβόλιο”, σημείωσε.

Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιον μήνα αναμένεται να έχει παρασκευαστεί εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού και πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να πει κανείς πόσο συχνά θα χρειάζεται να εμβολιάζονται οι άνθρωποι ούτε πόσο θα διαρκεί η ανοσία που θα προσφέρει το εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2.

“Ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι χάρη στο γεγονός ότι όλοι δουλεύουμε μαζί – ερευνητές, επιστήμονες, ο κόσμος – θα έχουμε ένα εμβόλιο γρηγορότερα από ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας”, υπογράμμισε.

RKI: Δυνατή η διάθεση εμβολίου από το φθινόπωρο

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) θεωρεί ότι είναι δυνατή η διάθεση ενός πρώτου εμβολίου κατά του κορονοϊού το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι πρώτες προβλέψεις εμφανίζουν ως εφικτή την δυνατότητα διάθεσης ενός ή, ενδεχομένως, περισσότερων εμβολίων για τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευση του RKI με τίτλο «Η πανδημία στη Γερμανία τους επόμενους μήνες».

Ωστόσο, η εν λόγω δημοσίευση προειδοποιεί ότι θα ήταν επικίνδυνο την παρούσα στιγμή να πιστεύει κανείς ότι η πανδημία θα είναι ελέγξιμη με ένα εμβόλιο από το φθινόπωρο.

Αστάθμητοι παράγοντες, όπως οι μεταλλάξεις του ιού ή οι μικρές μόνο περίοδοι ανοσίας, θα μπορούσαν να σχετικοποιήσουν το όφελος των εμβολιασμών, αναφέρει η εν λόγω επιστημονική δημοσίευση.

“Το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει δοκιμασθεί επαρκώς “

Την Τρίτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα όπου η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Η απόφαση της Μόσχας να εγκρίνει το εμβόλιο πριν ολοκληρωθούν οι τελικές δοκιμές έχει προκαλέσει ανησυχίες σε μερικούς ειδικούς.

Ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε πως το εμβόλιο της Ρωσίας δεν έχει δοκιμασθεί επαρκώς, προσθέτοντας πως ο στόχος είναι να υπάρξει ένα ασφαλές προϊόν μάλλον, παρά να είναι κανείς απλώς ο πρώτος που θα αρχίσει τους εμβολιασμούς.

Ο Σπαν δήλωσε πως έχει κρίσιμη σημασία, ακόμη και στη διάρκεια μιας πανδημίας, να διεξάγονται οι σωστές μελέτες και δοκιμές και να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα ώστε οι άνθρωποι να εμπιστευθούν το εμβόλιο.

Μόνο περίπου 10% των κλινικών δοκιμών είναι επιτυχείς και μερικοί επιστήμονες εκφράζουν φόβους πως η Μόσχα προκρίνει το εθνικό κύρος έναντι της ασφάλειας.

Ο Πούτιν και άλλοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο θα ονομασθεί «Sputnik V» προς τιμήν του πρώτου δορυφόρου στον κόσμο, ο οποίος είχε τεθεί σε τροχιά από τη Σοβιετική Ένωση, είναι πλήρως ασφαλές.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως θα χορηγηθεί σε ιατρικό προσωπικό και μετά σε εκπαιδευτικούς σε εθελοντική βάση στο τέλος αυτού του μήνα ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η μαζική διάθεσή του στη Ρωσία αναμένεται να αρχίσει τον Οκτώβριο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βαυαρία: Στην… αναμονή χιλιάδες ταξιδιώτες για τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη Βαυαρία, δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους και υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού περιμένουν ακόμα να λάβουν το αποτέλεσμα.

Η υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Μέλανι Χουμλ δήλωσε χθες, στο Μόναχο, ότι περίπου 44.000 ευρήματα των διαγνωστικών τεστ δεν έχουν ακόμη διαβιβαστεί και λυπάται για την καθυστέρηση.

Η Χουμλ δεν μπόρεσε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο καιρό περίμεναν ήδη οι ταξιδιώτες. Πάντως, όσοι βρέθηκαν θετικοί θα λάβουν τα αποτελέσματά τους έως σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, διαβεβαίωσε η ίδια.

Στη Βαυαρία, όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν οικειοθελώς το διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό κατά την άφιξή τους στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Νυρεμβέργης από τις 25 Ιουλίου και από τις 30 Ιουλίου και στους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς του Μονάχου και της Νυρεμβέργης, καθώς και σε πολλά πρατήρια καυσίμων συτοκινητοδρόμων.

Στις αρχές Αυγούστου ιδρύθηκε επίσης ένα κέντρο διαγνωστικών τεστ στο αεροδρόμιο του Μέμινγκεν.

Για παραθεριστές οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου, ισχύει από το περασμένο Σάββατο σε εθνικό επίπεδο το υποχρεωτικό διαγνωστικό τεστ.

“Ζώνες κινδύνου” η Μαδρίτη και η Χώρα των Βάσκων

Παράλληλα, το Βερολίνο επέκτεινε την ταξιδιωτική οδηγία για την Ισπανία, χαρακτηρίζοντας ζώνες κινδύνου τη Μαδρίτη και τη Χώρα των Βάσκων, λόγω της «νέας αύξησης» των κρουσμάτων Covid-19, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στα τέλη Ιουλίου η Γερμανία είχε χαρακτηρίσει ζώνες κινδύνου την Αραγονία, την Καταλονία και τη Ναβάρα.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές τις περιοχές θα πρέπει στο εξής είτε να μπαίνουν σε καραντίνα στη Γερμανία, εκτός αν έχουν να επιδείξουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Όλοι όσοι επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου, δηλαδή εκείνες όπου καταγράφονται περισσότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα επτά ημερών είναι υποχρεωμένοι πλέον να υποβάλλονται σε τεστ στα σύνορα.

Αυτά τα τεστ είναι δωρεάν και μπορούν να τα κάνουν, αν το επιθυμούν, και οι ταξιδιώτες από άλλες, πιο ασφαλείς χώρες.

Στα τέλη Ιουλίου και η Βρετανία είχε επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων σε όσους επιστρέφουν από την Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες πρότειναν τον Όλαφ Σολτς, τον υπουργό Οικονομικών και γνωστότερο και δημοφιλέστερο πολιτικό τους, ως υποψήφιο για τη διαδοχή της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στις εκλογές της ερχόμενης χρονιάς, όταν πρόκειται να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία θητεία της.

Η απόφαση σηματοδοτεί την επιστροφή του πρώην δημάρχου του Αμβούργου, ο οποίος είχε ηττηθεί πέρυσι στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος από δύο αουτσάιντερ της αριστερής πτέρυγας.

Τώρα η Σάσκια Έσκεν και ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς πρότειναν τον άλλοτε αντίπαλό τους, που από τον Μάρτιο του 2018 είναι επίσης αντικαγκελάριος στην κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών.

«Τώρα είναι επίσημο», έγραψε ο 62χρονος Σολτς στο Twitter. «Η ηγεσία του κόμματος με όρισε ομόφωνα υποψήφιο για την καγκελαρία. Προσδοκώ μια διασκεδαστική, έντιμη και επιτυχημένη εκστρατεία».

Όμως ο Σολτς, τον οποίο η κρίση του κορονοϊού μετέτρεψε από έναν προσανατολισμένο στη λιτότητα φρουρό του δημόσιου κορβανά σε… πιο ανοιχτοχέρη αρμόδιο για μαζικές δαπάνες για την υγεία και την παροχή κινήτρων ώστε η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να προστατευθεί στη διάρκεια της πανδημίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη πρόκληση.

Το κόμμα, το οποίο για δεκαετίες ανταγωνιζόταν με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ για την κυριαρχία στην πολιτική σκηνή, δεν έχει κερδίσει εθνικές εκλογές από το 2002 και τώρα βρίσκεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στην τρίτη θέση, πίσω από τους συντηρητικούς και τους ανερχόμενους Πράσινους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP – DPA

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ινστιτούτο Πάουλ Έλριχ: Σύντομα θα είναι διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πάουλ Έλριχ (Paul Ehrlich Institut), καθηγητής Τσίχουτεκ Κλάους, είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού.

«Φρονώ ότι θα υπάρξουν εγκρίσεις στα τέλη του 2020 και στις αρχές του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της τρίτης φάσης των δοκιμών θα είναι θετικά», δήλωσε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» — Redaktionsnetzwerk Deutschland (Leipziger Volkszeitung, Hannoversche Allgemeine Zeitung oder die Markische Allgemeine, Neue Westfalische κ.ά.).

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι διάφορα υποψήφια εμβόλια προκαλούν ανοσολογική αντίδραση στους ανθρώπους έναντι του SARS-CoV- 2. Επιπλέον, αυτό επιτεύχθηκε με δόσεις που αποδεικνύονται ανεκτές», πρόσθεσε ο Τσίχουτεκ.

Ταυτόχρονα όμως μείωσε τις ελπίδες ότι οι ισχύοντες κανόνες για την τήρηση αποστάσεων και της υγιεινής κατά του κορονοϊού ιού θα καταστούν αμέσως περιττοί μετά την έγκριση των πρώτων εμβολίων.

«Το ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα εμβολιάζεται και στη συνέχεια θα προστατεύεται δεν σημαίνει ότι μετά μπορούμε πραγματικά να αποφύγουμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Θα προτιμούσα να πω: ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό το επόμενο έτος», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πάουλ Έλριχ.

Το Ινστιτούτο Πάουλ Έλριχ είναι το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων και Βιοϊατρικών Φαρμάκων. Μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο για την κρατική έγκριση των εμβολίων και των βιοϊατρικών φαρμάκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

“Ανησυχία” της γερμανικής κυβέρνησης για τις κινήσεις της Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Την «ανησυχία» της «για την απόφαση της Τουρκίας να διεξαγάγει περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες» εξέφρασε η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αυτή την χρονική στιγμή είναι σίγουρα το λάθος μήνυμα», καθώς «μονομερή βήματα δεν μας φέρνουν ούτε βήμα προς μία λύση», ενώ «η Τουρκία με τέτοια βήματα επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κάλεσε δε τις δύο πλευρές να προχωρήσουν σε απευθείας διάλογο, ενώ επισήμανε ότι το Βερολίνο «βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές και όπου μπορεί να φανεί χρήσιμο, θα το κάνει».

«Λάβαμε γνώση με ανησυχία σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας να διεξαγάγει περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάας επανειλημμένως δήλωσε ότι πρέπει να τηρηθεί το Διεθνές Δίκαιο και ότι χρειαζόμαστε επειγόντως βήματα αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο. Και υπό αυτή την έννοια, περαιτέρω σεισμολογικές έρευνες αυτή την χρονική στιγμή είναι σίγουρα το λάθος μήνυμα.

Μονομερή βήματα δεν μας φέρνουν ούτε βήμα προς μία λύση και η Τουρκία με τέτοια βήματα επιβαρύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Ε.Ε.», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ και απηύθυνε έκκληση «και προς τις δύο πλευρές να επιλύσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ξεκινήσουν έναν διμερή διάλογο, όπως προγραμματίστηκε, μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας».

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ήταν τις προηγούμενες ημέρες σε επαφή και με τις δύο πλευρές και θα συνεχίσει, πρόσθεσε ο κ. Μπούργκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ προτίθεται να μεσολαβήσει εκ νέου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε από την πλευρά του ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρακολουθεί «πολύ προσεκτικά» πώς διαμορφώνονται οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το γεγονός ότι υπάρχουν εκεί πρόσφατα εκ νέου εντάσεις.

«Αυτό μας ανησυχεί πολύ. Το σημαντικό και το επειγόντως απαραίτητο είναι οι εμπλεκόμενοι, η Ελλάδα και η Τουρκία, να επιδιώξουν την απευθείας συνομιλία μεταξύ τους, να συζητήσουν μεταξύ τους απευθείας – και ελπίζουμε και να λύσουν – τα διαφιλονικούμενα ζητήματα Δικαίου της Θάλασσας», συνέχισε ο κ. Ζάιμπερτ, για να προσθέσει και από την πλευρά του ότι «η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή και με τις δύο πλευρές και, όπου μπορεί να φανεί χρήσιμη, θα το κάνει, αλλά το αποφασιστικό είναι η απευθείας συνομιλία».

Αντι-NAVTEX για το ORUC REIS

Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού Ηρακλείου Κρήτης εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή την NAVTEX που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Τουρκία για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS.

Με την αντι- NAVTEX χαρακτηρίζεται μη εξουσιοδοτημένη η τουρκική υπηρεσία για την έκδοση της εν λόγω NAVTEX και παράνομη η τουρκική δραστηριότητα καθόσον αφορά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Βρετανία: Καραντίνα 14 ημερών σε ταξιδιώτες από Γαλλία, Ολλανδία και άλλες 4 χώρες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Tι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις για τις χαμένες πτήσεις;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Earth Speakr: Η εφαρμογή που καλεί τα παιδιά να μιλήσουν για τον πλανήτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Ιταλία: Γρήγορο τεστ ή καραντίνα στους ταξιδιώτες από την Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Το 2019 ήταν μία από τις τρεις θερμότερες χρονιές στην ιστορία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Επιστροφή στα θρανία με υποχρεωτική μάσκα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Αισιοδοξία για εμβόλιο κατά της Covid-19 τους ερχόμενους μήνες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Νέες αεροπορικές οδηγίες από την Υ.Π.Α. – Θα ισχύουν έως 31 Αυγούστου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Βαυαρία: Στην… αναμονή χιλιάδες ταξιδιώτες για τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Προειδοποιήσεις για νέο lockdown στη Γερμανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Λίστα με 130 χώρες – “περιοχές κινδύνου” κατήρτισε η Γερμανία

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Προξενείο Ντύσσελντορφ: Υποχρεωτική υποβολή φόρμας PLF και κατοχή QR Code για είσοδο στην Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η Ryanair κλείνει τη βάση της στη Φρανκφούρτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Νέα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό σε όσους επιστρέφουν από χώρες υψηλού κινδύνου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Εξορμήσεις: Τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα της Γερμανίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Κίνδυνος σύγχυσης από τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς στην Ε.Ε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικό τεστ για κορονοϊό για όσους επιστρέφουν από “περιοχές κινδύνου”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Βερολίνο

Europolitis TV3 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV4 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ5 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV7 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV9 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV10 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement