ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1 στους 2 με πρόβλημα στον αυχένα, όταν δουλεύει στο γραφείο πάνω από 4 ώρες
Αυχένας, μέση, ώμοι, καρποί και αγκώνες έχουν επιβαρυνθεί ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό για πολύ κόσμο που συνεχίζει την τηλεργασία και συνήθως δουλεύει περισσότερες ώρες απ’ ό,τι δούλευε όταν πήγαινε στο γραφείο.
Όπως δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο χειρουργός-ορθοπαιδικός δρ. Αντώνης Αγγουλές, το 50% των ενηλίκων έχει προβλήματα στον αυχένα, όταν δουλεύει πάνω από 4 ώρες στο γραφείο χωρίς διάλειμμα, το 55% αντιμετωπίζει προβλήματα στους ώμους και μέχρι 70% υποφέρει από τη μέση.
Όταν μάλιστα η τηλεργασία γίνεται σε καναπέ, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, για το μυοσκελετικό μας, τονίζει ο ορθοπαιδικός.
«Όσο περισσότερες ώρες εργάζεται κανείς σε τέτοιες συνθήκες, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να αναπτύξει κάποια προβλήματα, κυρίως από τον αυχένα, τη μέση, τα άνω άκρα. Δεν είναι και η καλύτερη εργασία η τηλεργασία. Είναι πολλές ώρες, οι άνθρωποι ξεχνιούνται στο γραφείο τους και υιοθετούν μία κακή στάση.
Είναι σκυφτοί μπροστά. Το κεφάλι πέφτει μπροστά. Οι ώμοι αναγκάζονται κι αυτοί να γέρνουν μπροστά. Οι μύες της πλάτης διατείνονται. Είναι αυτό που λέμε μία κακή εργονομία».
Τα διαλείμματα όταν δουλεύουμε σε ένα γραφείο, είτε αυτό είναι στο σπίτι μας, είτε στο χώρο εργασίας μας είναι επιβεβλημένα τονίζει ο κ. Αγγουλές, κι αν όχι κάθε μισή ώρα, τουλάχιστον κάθε μία – μιάμιση ώρα πρέπει να σηκωνόμαστε, να ξεπιανόμαστε και να κάνουμε κάποιες διατάσεις.
Κάτι άλλο που αρκετοί κάνουμε και είναι επίσης πολύ κακή εργονομία, όπως λέει ο κ. Αγγουλές, είναι να μιλάμε στο τηλέφωνο στηρίζοντας το με το μάγουλο στον ώμο.
Διαλείμματα, σωστή στάση, και καλή φυσική κατάσταση προλαμβάνουν μυοσκελετικά προβλήματα
Τι είναι αυτό που όμως θα προλάβει ενδεχόμενα προβλήματα από την πολύωρη εργασία στο γραφείο του σπιτιού μας, είτε ακόμη ακόμη στον καναπέ μας; Πού ακουμπάει η πρόληψη; Η πρόληψη ακουμπά στη σωστή ενημέρωση κάθε εργαζόμενου για το πώς θα πρέπει να κάθεται και πώς θα πρέπει να δουλεύει, απαντά ο κ. Αγγουλές.
Υπάρχει αυτή η ωραία ελληνική λέξη εργονομία, από το έργο και τους νόμους. Θα πρέπει να εργαζόμαστε, λέει ο χειρουργός κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουμε την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Δηλαδή να εργαζόμαστε με τις λιγότερες κινήσεις και με την καλύτερη στάση.
«Πρέπει καταρχήν να υιοθετήσουμε μία σωστή στάση (αυτό καλό είναι να γίνεται και από την παιδική ηλικία). Δεν θα πρέπει το κεφάλι και οι ώμοι να γέρνουν μπροστά. Να μην πέφτει μπροστά το κέντρο βάρους του σώματός μας, όταν καθόμαστε στην καρέκλα, η οποία θα πρέπει να έχει ένα σωστό ύψος. Τα πόδια μας να ακουμπάνε καλά στο έδαφος. Υπάρχει ο λεγόμενος κανόνας των 90 μοιρών, της ορθής γωνίας. Δηλαδή τα γόνατα πρέπει να είναι σε ορθή γωνία.
Όπως και τα χέρια, οι αγκώνες μας. Και καλό είναι να ακουμπάνε στα μπράτσα της καρέκλας. Η οποία είναι συνήθως με ροδάκια και αυτό επιβαρύνει τον κορμό, γιατί κάνουμε συνέχεια στροφές. Δίνουμε συνέχεια φορτία».
Οι διατάσεις μειώνουν τα προβλήματα στον αυχένα έως και 40%
Πολύ σημαντικό για να προλάβουμε μυοσκελετικά προβλήματα με την τηλεργασία λέει ο κ. Αγγουλές είναι να έχουμε καλή φυσική κατάσταση και προσεγμένο βάρος.
Υπογραμμίζει όμως ότι οι διατάσεις και οι ασκήσεις μειώνουν τα προβλήματα στον αυχένα σε ένα ποσοστό έως και 40%, καθώς επίσης στα χέρια και ειδικά στο χέρι που επικρατεί (π.χ το δεξί για τον δεξιόχειρα) οι διατάσεις μπορεί να μειώσουν τα προβλήματα σε ποσοστό έως και 20%.
Τα μυοσκελετικά πονάκια που όταν ξεκουραστούμε, περνάνε, δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσουν, αναφέρει ο ορθοπεδικός.
Επισημαίνει ωστόσο ότι αν έχουμε ένα πόνο σε ηρεμία, ξαπλώνουμε και πάλι πονάμε, αν έχουμε κάποια μουδιάσματα στα χέρια, ή ακόμη μυϊκή αδυναμία, διαταραχή της αισθητικότητας, κάποιο αίσθημα βελονών στα πόδια ή στα χέρια, τότε θα πρέπει να πάμε στο γιατρό μας, γιατί μπορεί πχ να έχουμε δισκοπάθεια. Να έχει γίνει μία μεγαλύτερη βλάβη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο
Το διαστημικό σκάφος Hera, το οποίο θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο, εκτοξεύτηκε χθες, Δευτέρα, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, με έναν πύραυλο Falcon 9 της εταιρείας SpaceX.
Η αποστολή αυτή είναι προγραμματισμένο να φτάσει στα τέλη του 2026 κοντά στον αστεροειδή.
Πριν από δύο χρόνια, ένα κρουστικό εκκρεμές της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας NASA συγκρούστηκε σκόπιμα με τον Δίμορφο με στόχο να αλλάξει την πορεία του, στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής δοκιμής για την άμυνα της Γης απέναντι σε κινδύνους από το διάστημα.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε κάποια αβεβαιότητα καθώς η SpaceX έλαβε το πράσινο φως από τις αμερικανικές αρχές μόλις την Κυριακή, αφού ο πύραυλος Falcon 9 είχε παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία σε παλαιότερη πτήση του.
Παράλληλα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν δύσκολες, δεδομένου ότι ο τυφώνας Μίλτων πλησιάζει στα παράλια της Φλόριντα.
Ο τυφώνας ήταν η αφορμή για την καθυστέρηση άλλης μιας αποστολής, αυτής της Europa Clipper της NASA, η οποία θα μελετήσει ένα παγωμένο φεγγάρι του Δία με σκοπό να εξακριβώσει εάν ο υπόγειος ωκεανός του θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή.
Ο Δίμορφος, ένας μικρός αστεροειδής με διάμετρο μόλις 160 μέτρων, είναι στην πραγματικότητα ο δορυφόρος ενός μεγαλύτερου αστεροειδούς, του Δίδυμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο
- Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο
- Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου
- Την Τετάρτη η απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην Περιφέρεια Κρήτης
- Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνεχής η αύξηση των ανακυκλωμένων πλαστικών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Η αυτοκινητοβιομηχανία το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πολλές περιβαλλοντικές προκλήσεις.
Τα ανακυκλωμένα πλαστικά θεωρούνται μια από τις λύσεις που μπορούν να περιορίσουν τις αρνητικές περιβαλλοντικές και κλιματικές επιπτώσεις που προέρχονται από την κατασκευή ανταλλακτικών αυτοκινήτων.
Η ανακύκλωση πλαστικών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς μειώνει την ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται στη χωματερή και μειώνει την ανάγκη εξόρυξης και επεξεργασίας πρώτων υλών.
Δεδομένου ότι η χρήση των πλαστικών στην αυτοκινητοβιομηχανία αυξάνεται συνεχώς, η επαναχρησιμοποίησή τους συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.
Με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ, οι κατασκευαστές οχημάτων υποχρεούνται να αυξήσουν το ποσοστό των ανακυκλωμένων πλαστικών στα οχήματά τους.
Επιπλέον, ο κανονισμός για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2021, καλεί τους κατασκευαστές να επωμίζονται το οικονομικό βάρος της ανακύκλωσης.
Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών είναι μεγάλη και ολοένα δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην βιωσιμότητα.
Η ανακύκλωση μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τις συμβατικές διαδικασίες παραγωγής. Πλέον τα οχήματα με μικρό αποτύπωμα χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό την ανακύκλωση σε όλους τους τομείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο
- Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο
- Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου
- Την Τετάρτη η απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην Περιφέρεια Κρήτης
- Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέο φάρμακο πολλά υποσχόμενο στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ
Ένα νέο φάρμακο που δρα και στα δύο κύρια σημεία συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau, βασικού παράγοντα νευροεκφυλισμού στη νόσο Αλτσχάιμερ, ανέπτυξε μια διεθνής ομάδα ερευνητών.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της αμερικανικής Ένωσης Αλτσχάιμερ «Alzheimer’s & Dementia».
Το φάρμακο, ένας πεπτιδικός αναστολέας που ονομάζεται RI-AG03, ήταν αποτελεσματικό, τόσο σε εργαστηριακές μελέτες όσο και σε μελέτες σε φρουτόμυγες, στην πρόληψη της συσσώρευσης των πρωτεϊνών Tau και στις δύο βασικές περιοχές συσσώρευσής τους.
Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, Αντώνης Αγγίδης, σημειώνει ότι «οι σημερινοί αναστολείς της συσσώρευσης είχαν πολλές παρενέργειες, επειδή μπορούν να παρεμβαίνουν στις λειτουργίες πολλών άλλων πρωτεϊνών. Το RI-AG03 είναι ειδικά σχεδιασμένο κατά της πρωτεΐνης Tau και αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αλληλεπιδράσει ανεπιθύμητα με άλλες πρωτεΐνες».
Ο Δρ. Αγγίδης ανέπτυξε το φάρμακο χρησιμοποιώντας υπολογιστική βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, όπου ήταν πρωτύτερα μεταδιδακτορικός ερευνητής.
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την Ένωση Αλτσχάιμερ και ο Ρίτσαρντ Όκλεϊ, αναπληρωτής διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας, επισημαίνει ότι «αυτή η έρευνα κάνει πολλά υποσχόμενα βήματα προς μια νέα μοναδική στο είδος της θεραπεία που στοχεύει την Tau, μια βλαβερή πρωτεΐνη στον εγκέφαλο των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο Αλτσχάιμερ, εμποδίζοντάς την να συσσωρευτεί.
Αυτό το φάρμακο έχει τη δυνατότητα να είναι πιο στοχευμένο από άλλα που μελετώνται επί του παρόντος και ελπίζουμε ότι θα έχει λιγότερες τοξικές παρενέργειες», ωστόσο, διευκρινίζει ότι ακόμα «η μελέτη βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο
- Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο
- Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου
- Την Τετάρτη η απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην Περιφέρεια Κρήτης
- Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακαλύφθηκε νέος δείκτης κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας
Έναν νέο πιθανό δείκτη κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα στις γυναίκες εντόπισαν ερευνητές του Karolinska Institutet. Η μελέτη τους δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of American College of Cardiology».
Η μελέτη δείχνει ότι τα χαμηλά επίπεδα ενός αντιφλεγμονώδους αντισώματος (anti-PC) μπορεί να είναι ένας νέος δείκτης κινδύνου καρδιακής προσβολής και στεφανιαίας νόσου σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό ισχύει και για τους άνδρες.
Το αντίσωμα αυτό έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύει από την αθηροσκλήρωση, μια χρόνια φλεγμονή του τοιχώματος των αγγείων, όπως εξηγεί ο καθηγητής Ιατρικής στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ιατρικής και επικεφαλής της Μονάδας Ανοσολογίας και Χρόνιων Παθήσεων του Karolinska Institutet, Γιόχαν Φρόστεγκαρντ.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα του αντισώματος anti-PC είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και καρδιακής προσβολής. Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι η μελέτη δεν μπορεί να δείξει ποιο επίπεδο αυτών των αντισωμάτων είναι προστατευτικό, κάτι που αποτελεί αντικείμενο επόμενης, μεγαλύτερης σε δείγμα έρευνας σε άνδρες και γυναίκες.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη τους μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά της αθηροσκλήρωσης που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του anti-PC σε όσους εμφανίζουν επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο
- Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο
- Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου
- Την Τετάρτη η απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην Περιφέρεια Κρήτης
- Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό χρήσης πλαστικών στα σύγχρονα αυτοκίνητα
Η χρήση των πλαστικών στα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς.
Αυτό γίνεται κυρίως για να μειωθεί το βάρος των αυτοκινήτων, να μειωθεί το κόστος κατασκευής, αλλά και να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Τα τελευταία χρόνια το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών στην προσπάθεια τους να εναρμονιστούν με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα, προσπάθησαν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων.
Αυτό επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο ποσοστό πλαστικών στις πόρτες, στο εσωτερικό και στους προφυλακτήρες. Οι τελευταίοι μάλιστα έγιναν δύο φορές ελαφρύτεροι σε σχέση με το παρελθόν και απορροφούν έως και πέντε φορές περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της κρούσης.
Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να επισημάνουμε και το μικρό βάρος των ανταλλακτικών που έχουν ως βασική ύλη το πλαστικό και τα οποία συμβάλλουν και αυτά με το δικό τους τρόπο στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
Τα πλαστικά στο αυτοκίνητο είναι σήμερα η δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πρώτη ύλη στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς αποτελούν το 20% του συνολικού βάρους του οχήματος.
Είναι δηλαδή περίπου 300 κιλά σε ένα αυτοκίνητο βάρους 1.500 κιλών, ενώ υπάρχουν περίπου 2000 εξαρτήματα διαφορετικών τύπων και μεγεθών που είναι πλαστικά.
Στη δεκαετία του 1950, τα αυτοκίνητα περιείχαν αμελητέες ποσότητες πλαστικού και μέχρι τη δεκαετία του ’70, το μερίδιο πλαστικού στα οχήματα δεν ξεπερνούσε το 3%.
Από το 2004 το μερίδιο του χάλυβα συρρικνώθηκε από το 75% στο 53%, το μερίδιο του αλουμινίου αυξήθηκε από το 2,6% στο 8,6 % και του πλαστικού από το 4,6% στο 11% στην Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο
- Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο
- Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου
- Την Τετάρτη η απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην Περιφέρεια Κρήτης
- Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μια πόλη αντιμέτωπη με εισβολή… παπαγάλων
Η πόλη της Αργεντινής Χιλάριο Ασκασούμπι, κοντά στις ακτές του Ατλαντικού, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους… παπαγάλους.
Χιλιάδες παπαγαλάκια σε πράσινα, κίτρινα, κόκκινα χρώματα έχουν εισβάλει στην πόλη, εξαιτίας της αποψίλωσης των γύρω λόφων, σύμφωνα με βιολόγους.
Τσιμπούν τα ηλεκτρικά καλώδια της πόλης, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και φέρνουν σε απόγνωση τους κατοίκους με τις διαπεραστικές κραυγές τους και το γεγονός ότι κουτσουλάνε παντού.
«Οι πλαγιές εξαφανίζονται και αυτό τα οδηγεί να έλθουν κοντύτερα στις πόλεις για να βρουν φαγητό, καταφύγιο και νερό», δήλωσε η βιολόγος Νταϊάνα Λέρα, εξηγώντας ότι μεγάλο μέρος των δασικών εκτάσεων της Αργεντινής έχει σταδιακά χαθεί τα τελευταία χρόνια.
Εδώ και λίγα χρόνια, οι παπαγάλοι ξεκίνησαν να φθάνουν στην πόλη, αναζητώντας καταφύγιο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Ενίοτε, σύμφωνα με ντόπιους, αντιστοιχούν έως και 10 παπαγάλοι για τον καθένα από τους 5.000 κατοίκους της πόλης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πτηνά μεταναστεύουν νότια, στους λόφους της Παταγονίας, για την εποχή της αναπαραγωγής.
Οι κάτοικοι της πόλης έχουν επιχειρήσει με διάφορους τρόπους να τα τρομάξουν για να φύγουν, όπως με τον θόρυβο ή με τη χρήση λέιζερ, όμως τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση του φυσικού μας περιβάλλοντος», είπε η Λέρα. «Όμως μέχρι αυτό να συμβεί, πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικές που θα μας επιτρέψουν να ζούμε μαζί όσο το δυνατόν πιο αρμονικά μέσα στις πόλεις μας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters
- Έκθεση Πολιτικής Γελοιογραφίας του σκιτσογράφου Μ. Κουντούρη στο Βερολίνο
- Εκτοξεύτηκε το ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο που θα μελετήσει τον αστεροειδή Δίμορφο
- Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου
- Την Τετάρτη η απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην Περιφέρεια Κρήτης
- Δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ενορία Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Ντύσσελντορφ
You must be logged in to post a comment Login