Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέο τμήμα Γερμανικών για αρχάριους από την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης ανακοινώνει τη δημιουργία νέου τμήματος εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας για αρχαρίους, ενώ ενημερώνει πως τα ήδη υπάρχοντα τμήματα θα συνεχίσουν κανονικά.

«Πάρα τις δύσκολες και συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που ζούμε όλοι μας, απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί για μας η εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων αυτών, τηρώντας βέβαια όλους τους υγειονομικούς κανόνες» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης Γιώργος Βαβρίτσας τονίζει πως «η δίψα ειδικά των νέων παιδιών για μία καλύτερη θέση εργασίας, έχοντας ως εφόδιο την καλύτερη γνώση της γερμανικής γλώσσας, ενισχύει σημαντικά την ευθύνη μας για ένα καλύτερο μέλλον τους, αλλά και ωθεί τις προσπάθειες μας».

Όλα τα τμήματα εκμάθησης θα ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 και με κάθε επιφύλαξη λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον Υπεύθυνο Γερμανικών Φώτη Τζιόλη στο email της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης info@griechische-gemeinde-nuernberg.org.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου 2020. 

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ηλεκτροκίνηση: Τεχνολογικές εξελίξεις και προοπτικές ελληνογερμανικής συνεργασίας (15 Απριλίου 15.45–17.15)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Μέρος Α: Συζήτηση–Πάνελ Τεχνολογικές εξελίξεις και ανάπτυξη υποδομών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Συντονιστής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Αντωνίου Τechnical University of Munich, Department of Civil, Geo, and Environmental EngineeringChair of Transportation Systems Engineerin

 

Μέρος Β: Ομιλίες -Παρουσιάσεις Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δυνατότητες ελληνογερμανικής συνεργασίας

Συντονιστής: Θεόδωρος Λουπεγίδης Elected Member of the Immigrant Board of Munich City Managing Director at Factoteam GmbH, Consulting & Personal Services

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom με στοιχεία σύνδεσης:

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 15.45 ώρα Γερμανίας, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα. Το πρώτο μέρος (συζήτηση σε πάνελ) θα διεξαχθεί στα ελληνικά, ενώ το δεύτερο μέρος (παρεμβάσεις ομιλητών) στα αγγλικά και γερμανικά.

 

θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση (live streaming) της εκδήλωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δικτύου Ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων (HNBEB) και συγκεκριμένα στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellenic-Network-of-Business-Executives-Bavaria-HNBEBavaria-103367584865300).

 

Πρόγραμμα

 

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνική κοινότητα της Κόρδοβα 80αρίζει και τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ήταν στις 29 Ιουνίου του 1941, όταν στη μακρινή Κόρδοβα της Αργεντινής, οι Έλληνες που είχαν μεταναστεύσει εκεί ίδρυσαν την πρώτη Ελληνική Κοινότητα και συνέχισαν να υποδέχονται νέα μέλη ως το 1963, οπότε κατέφτασαν και οι τελευταίοι.

Ογδόντα χρόνια μετά, η Ελληνική Κοινότητα της Κόρδοβας (Colectividad Helenica de Cordoba) γιορτάζει μαζί με τα γενέθλιά της τη μεγάλη επέτειο του απανταχού Ελληνισμού, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο να φέρει τον ελληνικό πολιτισμό ακόμη πιο κοντά στους Έλληνες που επί μακρόν διαβιούν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, αλλά και στους φιλέλληνες που τους έχουν «αγκαλιάσει».

Ήδη, από τον Μάρτιο, τον μήνα της Επανάστασης, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων και μέλος της Κοινότητας, Νίκος Κοντός, κυβερνητικά και άλλα δημόσια κτίρια της πόλης φωτίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα για να τιμήσουν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό δημαρχείο της πόλης.

Για τον Απρίλιο έχει σχεδιαστεί η δημόσια παρουσίαση παραδοσιακών χορών στον δρόμο και στην ύπαιθρο, με σεβασμό στα μέτρα που επιβάλλει η νέα πραγματικότητα της πανδημίας και οι υφιστάμενες υγειονομικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ ο Μάιος είναι ο μήνας που η Ελληνική Κοινότητα της Κόρδοβας τιμά τις γυναίκες και τη συμβολή τους στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών παραδόσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κοντό, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά συζητήσεων με αναφορές σε Ελληνίδες που έχουν διαδραματίσει τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην κοινότητα.

Ο Ιούνιος είναι ο γενέθλιος μήνας της κοινότητας και σ’ αυτήν θα είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις που θα «τρέξουν» κατά τη διάρκειά του. Οι Έλληνες της Κόρδοβας θα ανταποδώσουν στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής την «αγκαλιά» συμπόρευσης που άνοιξαν γι’ αυτούς όλα αυτά τα χρόνια.

Αφιερωμένες στον αθλητισμό θα είναι οι εκδηλώσεις του Ιουλίου με δημόσιες εκφράσεις ευχαριστίας προς τους αθλητές και τα ιδρύματα, «που έβαλαν το όνομα της αγαπημένης μας πατρίδας στην κορυφή του διεθνούς αθλητισμού», όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Κοντός, ενώ θα υπάρξει και συμμετοχή της Κοινότητας στο Youth Athletics League του Δήμου Mendiolaza.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας, στην οποία θα είναι αφιερωμένες και οι εκδηλώσεις, ενώ τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Κοινότητα θα γιορτάσει συμπράττοντας με το Universidad Nacional de Cordoba.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Κόρδοβας θα συμμετάσχει στις γιορτές στο Sierras Chicas, φέρνοντας τον ελληνικό πολιτισμό και τη γαστρονομία στην επαρχία της Αργεντινής, ενώ ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας της νεολαίας της Κοινότητας, με μια σειρά από δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Η χρονιά θα κλείσει, τον Δεκέμβριο, με ένα μεγάλο πάρτι, ενώ καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους θα υπάρξουν δραστηριότητες με πολιτιστικό – και όχι μόνο – πρόσημο που στόχο έχουν να φέρουν πιο κοντά στην Ελλάδα όλους τους κατοίκους της περιοχής.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη της Κυβέρνησης της Επαρχίας της Κόρντομπας, του ομώνυμου δήμου, διαφόρων εταιρειών που στηρίζουν το εγχείρημα και πάνω απ ‘όλα, με την ανεκτίμητη συμβολή συνεργατών και των φίλων της Κοινότητας.

Μια κοινότητα με οχτώ δεκαετίες ζωής

Η τότε «Colectividad Helenica de Cordoba de Socorros Mutuos» ιδρύθηκε στις 29 Ιουνίου 1941. Η αρχική έδρα της βρισκόταν στη γωνία των οδών Catamarca και La Rioja στην πόλη, στο εργοστάσιο υποδημάτων του πρώην προέδρου.

Ήταν το 1947 όταν οι Έλληνες στην Κόρδοβα έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους για την απόκτηση μιας στέγης, όπου θα μπορούσαν να συναντιούνται και να αναπτύσσουν δράσεις με στόχο τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και των εθίμων τους. Η νέα έδρα στην οδό Santa Rosa 1130 συνεχίζει να στεγάζει έως σήμερα την ελληνική κοινότητα και να αποτελεί σημείο συνάντησης για τους Έλληνες και τους φιλέλληνες της περιοχής.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ιδρύθηκε και η Αδελφότητα των Ελλήνων Κυριών της Κόρδοβας προκειμένου να συνεργαστεί με την αντίστοιχη κυπριακή οργάνωση. Σήμερα, η Αδελφότητα στέκεται πολύτιμος αρωγός στο πλευρό εκείνων των Ελλήνων που βιώνουν τη μοναξιά, δεν έχουν συγγενικά πρόσωπα να τους νοιαστούν ή αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ευρύ είναι το πεδίο της φιλανθρωπικής δράσης της Αδελφότητας όπως και η αγαστή συνεργασία της με το σχολείο «Grecia».

Πιστοί και στις θρησκευτικές παραδόσεις, οι Έλληνες της Κόρδοβας αποφάσισαν να αναγείρουν και μια εκκλησία προκειμένου να ικανοποιήσουν τις θρησκευτικές και πνευματικές τους ανάγκες. Το έργο της αποπεράτωσης του ιερού ναού ολοκληρώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και από το 1993 ο ελληνορθόδοξος ναός San Juan El Preursor λειτουργεί ανελλιπώς με την παρουσία και την προσήλωση του εφημέριου της και της Αρχιεπισκοπής.

Πολλές είναι οι οικογένειες και οι προσωπικότητες μεταξύ των Ελλήνων της Κόρδοβας που έχουν αποκτήσει φήμη στην Κοινότητα αλλά και σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως ο πρόεδρος της Κοινότητας και πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργεντινής Felipe Drichos αλλά και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Monsignor Iosif.

Θεματοφύλακες της ελληνικής παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού στην Κόρντομπα, η Κοινότητα, η Αδελφότητα Κυριών και η Εκκλησία συνεργάζονται στενά για να διατηρήσουν την κληρονομιά που σφυρηλάτησαν οι πρόγονοί τους με τόση προσπάθεια και αφοσίωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνική Πρεσβεία Γερμανίας:Τα παιδιά της Ομογένειας ζωγραφίζουν για την Ελλάδα και την Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με την ευκαιρία της 200ης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βερολίνο υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφίζουμε για την Ελλάδα και την Ελευθερία» για παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών που διαμένουν στη Γερμανία.

 

Αντλώντας έμπνευση από τους ήρωες της Eλληνικής Επανάστασης και από σημαντικά γεγονότα του Aγώνα για Ανεξαρτησία, τα παιδιά της ελληνικής Ομογένειας στη Γερμανία ξεκίνησαν από την 25η Μαρτίου 2021 να στέλνουν τα έργα τους, αποτυπώνοντας στο χαρτί τι σημαίνει για αυτά η Ελλάδα και η Ελευθερία.

 

“„Αυτός ο διαγωνισμός ζωγραφικής έρχεται για να ενώσει όλα τα παιδιά της ελληνικής Ομογένειας που ζουν στη Γερμανία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσουν ότι συμμετέχουν στη σημαντική αυτή γιορτή της Ελλάδας, παρόλο που βρίσκονται μακριά.

Συνάμα, τους δίνει τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν τι σημαίνει για αυτά „Ελευθερία“, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, όπου η έννοια της ελευθερίας γίνεται πολυσήμαντη,“ τονίζει η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γερμανία, κα Μάρα Μαρινάκη.

 

Οι νικητές του διαγωνισμού θα βραβευθούν με αυθεντικά αναμνηστικά προϊόντα (σχολικά είδη κλπ)  της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», ενώ τα διακριθέντα έργα θα κοσμήσουν την Πρεσβεία και θα συνοδεύσουν εικαστικά όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 200ης επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα και στα Μέσα Κοινωνικής  Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter) της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο:

 

https://www.mfa.gr/germany/presveia/news/paidikos-diagonismos-zographikes-zographizoume-gia-ten-ellada-kai-ten-eleutheria.html

 

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ανάδειξη νέου Δ.Σ στην Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών

Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης»

 

 

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης» ανέδειξε το δέκατο κατά σειρά Διοικητικό Συμβούλιο από την ίδρυσή της το 2004. Στις 03 Απριλίου 2021 εξελέγησαν τα νέα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας, των οποίων η σύνθεση έχει ως ακολούθως:

 

Διοικητικό Συμβούλιο:

 • κ. Γκίκας Διαμαντής (Πρόεδρος),
 • κ. Γιάνναρου Πολυάνθη (Α’ Γραμματέας),
 • κ. Ρουσιαμάνη Αθανασία (Α’ Αντιπρόεδρος),
 • κ. Βαλιώτη Βάια (Ταμίας),
 • κ. Φιλίππου Κώστας (Β’ Αντιπρόεδρος),
 • κ. Δήμου Αποστόλης (Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων),
 • κ. Μίχου Φωτεινή (Υπεύθυνη Νεολαίας),
 • κ. Ψύρρας Στέφανος (Β’ Γραμματέας),
 • κ. Κερασοβίτη Αναστασία (Μέλος),

και αναπληρωματικά μέλη

 • κ. Ρουσιαμάνης Δημήτριος (Αναπληρωματικό μέλος) και
 • κ. Φιλίππου Ιωάννης (Αναπληρωματικό μέλος).

 

Εξελεγκτική Επιτροπή:

 • κ. Πολύζος Σωτήριος (Πρόεδρος),
 • κ. Κερασοβίτης Ευθύμιος (Γραμματέας)
 • κ. Λασπά Βασιλική (Μέλος)

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους των Θεσσαλικών Συλλόγων για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, επανεκλέγοντάς τον ως Πρόεδρο για δέκατη συνεχή φορά,  καλωσόρισε στο Δ.Σ. τα νέα μέλη του και τόνισε ότι και το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει να εργάζεται και να προσφέρει έχοντας ως φιλοσοφία, πρωτίστως  να υπηρετεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα ως δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Θεσσαλών της Ευρώπης. Επίσης τόνισε τη σημαντικότητα της συνέχειας, συνέπειας και συνεργασίας όλων των μελών των Συλλόγων.

 

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Ελληνισμός του Μπουένος Άιρες τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στο μακρινό Μπουένος Άιρες, το επονομαζόμενο «Παρίσι του νότου», την πόλη των χρωμάτων, του ποδοσφαίρου και του τάνγκο, οι Έλληνες που ζουν εκεί από δεκαετίες κρατούν ψηλά το λάβαρο του Ελληνισμού, θυμούνται και τιμούν τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 και συμμετέχουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στους εορτασμούς της επετείου των 200 χρόνων από το μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Στην Επανάσταση παραπέμπει άλλωστε και το όνομα της Ελληνικής Ένωσης Πελοποννήσου «Ο Γέρος του Μοριά», η οποία όχι μόνο διοργάνωσε γιορτή για την 25η Μαρτίου στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, αλλά έχει σχεδιάσει και μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, με ομιλητές – Έλληνες και μη – για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, ο τρόπος διοργάνωσης των οποίων – ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία – θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

Με φωτισμένο το κτίριο της Ένωσης και την ελληνική σημαία ψηλά, η εθνική επέτειος γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα στη μακρινή Αργεντινή, με τον πρόεδρο του συλλόγου Όσκαρ Μελετίου ν’ αναφέρεται με βαθιά συγκίνηση σε όλους τους Έλληνες που πολέμησαν και χάραξαν τον δρόμο προς την ελευθερία.

Αυτούς που είτε ορμώμενοι από την Πελοπόννησο, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, είτε από κάθε άλλη γωνιά της γης συνεισέφεραν με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στην Επανάσταση, που απάλλαξε τον Ελληνισμό από τον οθωμανικό ζυγό.

Στην εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» η πρέσβης της Ελλάδας στην Αργεντινή Ελισάβετ Φωτιάδου, ο πρόξενος Φώτης Φιλέντας, εκπρόσωποι των αρχών του Μπουένος Άιρες, η γενική διευθύντρια Κοινοτήτων του Μπουένος Άιρες Μερσέντες Μπάρμπαρα και μέλη αδελφών σωματείων, ο κ. Μελετίου αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να συνεχιστεί η παράδοση, η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Άλλωστε, στόχος της Ελληνικής Πελοποννησιακής Ένωσης, της μοναδικής ένωσης Πελοποννησίων όχι μόνο στο Μπουένος Άιρες αλλά σε όλη την Αργεντινή, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος και μέλος της Μάριος Παναγόπουλος, είναι να καλλιεργήσει και να διατηρήσει ζωντανό τον ελληνικό πολιτισμό, μέσω της γλώσσας, των χορών, της γαστρονομίας και των εθίμων του, τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους φιλέλληνες.

Η Ελληνική Ένωση Πελοποννήσου «Ο Γέρος του Μοριά» ιδρύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1962 από περίπου 500 οικογένειες με κοινό χαρακτηριστικό την καταγωγή τους: ήταν Πελοποννήσιοι!

Άλλωστε, το γεγονός ότι το 80% των Ελλήνων που ζούσαν τότε στην περιοχή ήταν Πελοποννήσιοι ήταν το χαρακτηριστικό εκείνο που «γέννησε» την ιδέα ενός συλλόγου εμπνευσμένου από το έργο του μεγάλου ήρωα του ’21 Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ένωσης, τη στιγμή της ίδρυσής της, η κοινότητα είχε 1800 μέλη και μέχρι το 1965, η ομάδα νεολαίας της αποτελούνταν από 170 νέες και νέους. Μέχρι το 1965, οι συναντήσεις είχαν μάλλον …οικογενειακό χαρακτήρα, αφού γίνονταν στα σπίτια των μελών της κοινότητας ή σε διάφορους άλλους χώρους. Ωστόσο, «ο Γέρος του Μοριά» απέκτησε έδρα τη χρονιά εκείνη, αγοράζοντας το κτίριο όπου στεγάζεται έως σήμερα, εκεί που πραγματοποιήθηκε και ο επετειακός εορτασμός της 25ης Μαρτίου.

Από μικρό παιδί στην Αργεντινή και διαβαίνοντας ήδη την έκτη δεκαετία της ζωής του, ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2005-2017, θυμάται πως η Ένωση απέκτησε με μικρά και σταθερά βήματα σημαντική παρουσία στο Μπουένος Άιρες, διοργανώνοντας πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων στα 59 χρόνια ζωής της όχι μόνο για τον Ελληνισμό του Μπουένος Άιρες αλλά και για τους πολλούς φιλέλληνες, αφού, όπως λέει χαρακτηριστικά, οι Αργεντινοί αγαπούν πολύ την Ελλάδα!

Μαθήματα γλώσσας και χορού, εκδηλώσεις με γνωστούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα, αλλά και ένα σχολείο, κάθε Σάββατο, για μικρά παιδιά μέχρι 12 ετών που μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του δραστήριου ελληνικού συλλόγου, που ακόμη κι εν μέσω πανδημίας δεν ξεχνά να στήνει «γέφυρες» επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

Europolitis TV

Επαρση Ελληνικής Σημαίας 1821-2021 Ντύσσελντορφ 28 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επαρση  Ελληνικής  Σημαίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου του Ντύσσελντορφ, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ κ. Μαρίας Παπακωνσταντίνου, του Δημάρχου της πόλης Dr. Stephan Keller και τον Επίσκοπο Αριανζού κ. Βαρθολομαίο, προέδρους και αντιπροσωπείες από όλους τους ελληνικούς συλλόγους και σχολεία της πόλης.

 

Με ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγο της πανδημίας η προσέλευση κόσμου ήτανε αυστηρά περιορισμένη.

 

 

Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ37 λεπτά πριν

49 λεωφορεία από τον Δήμο Λειψίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες πριν

Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας: Η συμβολή στην οικονομία και τον πολιτισμό μπορεί να είναι σημαντική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες πριν

Y.Π.Α.: Έως 19/4 επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις στις πτήσεις εσωτερικού

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ5 ώρες πριν

Ηλεκτροκίνηση: Τεχνολογικές εξελίξεις και προοπτικές ελληνογερμανικής συνεργασίας (15 Απριλίου 15.45–17.15)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες πριν

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε ένα τροχαίο

ΥΓΕΙΑ8 ώρες πριν

Έρευνα: Οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο έχουν τριπλάσια πιθανότητα διαβήτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες πριν

Το 70% των Ευρωπαίων οδηγών θεωρεί ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα είναι ηλεκτρικό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Το παράδοξο της σωματικής δραστηριότητας: Μόνο στον ελεύθερο χρόνο κάνει καλό στην υγεία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ καταλληλότερος υποψήφιος καγκελάριος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Ανάκτηση ελευθεριών για τους εμβολιασμένους εντός Απριλίου ανακοίνωσε ο Σπαν

ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Φωταγώγηση μνημείων στο Μόναχο ανήμερα της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Γερμανία: Σε χαλάρωση των περιορισμών προχωρούν ορισμένα κρατίδια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ντύσσελντορφ: Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) στα γαλανόλευκα (1821-2021 200 χρόνια)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως 18 Απριλίου και «φάση ησυχίας» με τα πάντα κλειστά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Απεργία στην Amazon για να καταγγελθούν οι συνθήκες εργασίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Από Δευτέρα οι αποφάσεις για άρση των περιορισμών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Εφικτές στο τέλος Ιουνίου οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η καγκελάριος ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε την απόφαση για “φάση ηρεμίας”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γερμανία: Υπέρ ενός σύντομου και ομοιόμορφου lockdown για όλη τη χώρα η Μέρκελ

Europolitis TV2 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV5 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV11 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ1 έτος πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV1 έτος πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis