Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς: Ομογενειακός συναγερμός για τα δίκαια της Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αξιοποίηση και ενεργοποίηση του απανταχού Ελληνισμού αποφάσισε να προχωρήσει, μέσα σε κλίμα εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, που συνεδρίασε με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Αλλαγή καθεστώτος και μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε Ισλαμικό Τέμενος».

Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής ΝΔ, όσο και όλα τα μέλη της, καταδίκασαν την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, έκαναν λόγο για χλιαρές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και τόνισαν την ανάγκη ενεργών δράσεων, ώστε να καταδικαστεί η απόφαση της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν για μετατροπή του παγκόσμιου πολιτιστικού αυτού μνημείου σε τζαμί.

Ομόφωνα, τα κόμματα συμφώνησαν να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε η Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να βάλει στη διπλωματική της ατζέντα όχι μόνο την καταδίκη της Τουρκίας για την Αγία Σοφία αλλά και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής.

Όπως τονίστηκε από όλους, πρέπει η στρατηγική της χώρας μας να είναι στη κατεύθυνση διεθνοποίησης των δύο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την Τουρκία και να το συνδέσει με την προκλητική πολιτική της.

«Πρέπει να προκαλέσουμε ομογενειακό συναγερμό. Έχει σημαντική ηθική σημασία, γιατί ο θύτης παραμένει ατιμώρητος και αμετανόητος. Είναι ώρα να δράσει η ελληνική διπλωματία. Είναι αίτημα όλων των Ελλήνων και θα είναι ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα μας να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού Σάββας Αναστασιάδης.

«Πρέπει να ζητήσουμε από όλες τις ομογενειακές ομοσπονδίες, οργανώσεις συλλόγους σωματεία, επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, την εκκλησία, τους ευρωβουλευτές μας απανταχού του ελληνισμού να κινητοποιηθούν στις χώρες τους και να καταδικάσουν την απόφαση. Να προκαλέσουμε έναν ομογενειακό συναγερμό για τα εθνικά μας θέματα. Και η Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, Ποντίων, Μικρασιατών, Θρακιωτών, Κωνσταντινοπολιτών, είναι μία αδιαμφισβήτητη αλήθεια», πρόσθεσε.

Τοποθετήσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε ότι «δεν πρέπει η Ελλάδα να εξαντληθεί στα λόγια αλλά να κινηθεί αποτελεσματικά για τη διεθνοποίηση του προβλήματος της Αγιάς Σοφιάς και της τουρκικής προκλητικότητας».

«Πρέπει η αντίδραση μας να εντατικοποιηθεί, να είναι ψύχραιμη και όχι εκδικητική, μόνιμη και όχι πρόσκαιρη και κυρίως συντεταγμένη», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, που τόνισε την ανάγκη «κινητοποίησης όλων των Ελλήνων της διασποράς για να αναδειχθεί στις πραγματικές του διαστάσεις, το μεγάλο πρόβλημα της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της που αντιμετωπίζει η χώρα μας από την τουρκική προκλητικότητα».

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, ανέφερε, από τη πλευρά του, ότι με αίσθημα ευθύνης πρέπει να βγει από την Επιτροπή ένα ομόφωνο κείμενο με συγκεκριμένες προτάσεις για τα βήματα που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα από τη κυβέρνηση.

Για την ανάγκη μιας πολυδιάστατης και πιο ζωντανής εξωτερικής πολιτικής, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος τονίζοντας ότι «η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αυτού του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείο προσβάλει βάναυσα την παγκόσμια κοινότητα».

«Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε η χώρα να στείλει ένα ζωντανό, ισχυρό μήνυμα, ότι δεν διεκδικεί τίποτα αλλά και δεν παραχωρεί τίποτα», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης.

«Είναι δεδομένη η καταδίκη της προκλητικής και προσβλητικής ενέργειας του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τέμενος. Ρίχνει λάδι στη φωτιά και τροφοδοτεί τους θρησκευτικούς και εθνικιστικούς ανταγωνισμούς», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας. «Συμφωνούμε ότι η επιτροπή πρέπει να καταλήξει σε ορισμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες που πρέπει να γίνουν», σημείωσε.

«Για χλιαρές ως ανύπαρκτες αντιδράσεις των συμμάχων μας απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα», έκανε λόγο ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας. «Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Είμαστε μόνοι μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να προχωρήσουμε μπροστά ενεργοποιώντας όλα τα πολιτικά μέσα που έχουμε», ανέφερε ο κ. Χήτας και πρόσθεσε ότι «τα κροκοδείλια δάκρυα των ΗΠΑ και της Ευρώπης δεν πείθουν κανένα».

Η βουλευτής του ΜεΡΑ25, Μαρία Αμπατζίδου, σημείωσε ότι «οι εξελίξεις με τις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις προκαλούν βαθιά ανησυχία» και τόνισε την ανάγκη να ενδυναμωθούν οι σχέσεις της Ελλάδος με την διεθνή κοινότητα.

Γιώργος Παπανδρέου: Ανάγκη να χτίζουμε συμμαχίες

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «ώρες κρίσιμες για τη χώρα που απαιτούν να δείξουμε διεθνώς ενότητα στο επίπεδο των πολιτικών ηγεσιών και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι σοβαρές τουρκικές προκλήσεις».

«Είχαμε πάντα τη διάθεση να λύσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέσα από το διεθνές δίκαιο και παράλληλα να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές και θα αντιμετωπιστεί με κάθε τρόπο από τη χώρα μας. Η Ελλάδα αμύνεται και παλεύει για τα δίκαια της πάντα μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

«Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα και για τη γειτονική χώρα και για τους εταίρους και συμμάχους μας, άσχετα με τι ενέργειες θα κάνουν. Πρέπει να κινηθούμε στη πράξη και να καταστήσουμε σαφές ότι η μετατροπή του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, αν και μας θίγει, δεν είναι θέμα μιας ελληνοτουρκικής διένεξης. Δεν είναι διένεξη μουσουλμάνων και χριστιανών, αλλά είναι ένα διεθνές πρόβλημα που αφορά την ελευθερία της θρησκευτικής πίστης, που χτυπά το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα των θρησκευτικών δικαιωμάτων. Έτσι πρέπει να το λύσουμε, ώστε να μην παίξουμε το παιχνίδι του κ Ερντογάν, να το εργαλιοποιήσει με θύτες τους ίδιους τους μουσουλμάνους», πρόσθεσε.

«Η υποβάθμιση της Αγιάς Σοφιάς ως κέντρο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας είναι πιθανόν να βολεύει κάποιους, ακόμα και στον ορθόδοξο κόσμο, για αυτό πρέπει να χτίζουμε συμμαχίες και να δημιουργούμε πιο ουσιαστική πίεση στη Τουρκία, γιατί δεν είναι μόνο οι ορθόδοξες φωνές, αλλά και φωνές κύρους εσωτερικά της γείτονος χώρας, που καταδικάζουν αυτή τη προκλητική της πράξη», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, ακόμα, ότι «παρότι το ΝΑΤΟ -βάσει του άρθρου 5 του καταστατικού του χάρτη- αν σε μια χώρα απειλούνται τα κυριαρχικά της δικαιώματα πρέπει να προστρέξει, ωστόσο δεν το έκανε ποτέ και ποτέ δεν θέλησε να πάρει αποφάσεις που θίγουν τη Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά τη βοήθεια της ΕΕ, σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί, όμως πρέπει η Ελλάδα να λαμβάνει υπόψη της ότι δεν έχει δικές της αμυντικές ικανότητες.

«Αν υπήρχε αυτή η κοινή άμυνα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και για την Ελλάδα και θα ήταν πιο δύσκολες οι απειλές εναντίον της, είτε πραγματικές είτε φραστικές, από άλλες χώρες. Δεν είμαστε μόνοι μας, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι άλλοι θα προστρέξουν και θα στηρίξουν τα συμφέροντά μας. Σαφώς και η ενεργοποίηση της ελληνικής διασποράς είναι ένα σημαντικό στοιχείο, αλλά πιο σημαντικό είναι αν η χώρα μας πείσει ευρύτερες διεθνείς και ευρωπαϊκές δυνάμεις να συνδράμουν υπέρ των εθνικών δίκαιων της χώρας», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστρία: Σε ισχύ από σήμερα οι νέοι περιορισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων ανακοίνωσε περαιτέρω περιορισμούς, οι οποίοι θα ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα.

Τα μέτρα προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή μόνον δέκα ατόμων σε εκδηλώσεις και ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους, όπως επίσης την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας, αλλά και την κατανάλωση στην εστίαση μόνον από καθήμενους.

Τα νέα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου από τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, τον αντικαγκελάριο και αρχηγό των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ και τους υπουργούς Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ και Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, προβλέπουν ότι :

“Όλες οι ιδιωτικές γιορτές σε εσωτερικούς χώρους περιορίζονται σε δέκα συμμετέχοντες, και αυτό, σε ιδιωτική κατοικία ισχύει μόνον ως σύσταση, ενώ εξαιρούνται κηδείες και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Επιτρέπονται το πολύ δέκα άτομα σε ένα τραπέζι στα καταστήματα εστίασης, φαγητά και ποτά σερβίρονται μόνον σε καθήμενους επισκέπτες, η λειτουργία μπαρ απαγορεύεται, ενώ ισχύει και για κλειστές ομάδες το τέλος ωραρίου λειτουργίας στις μία μετά τα μεσάνυχτα”.

Από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας “σε αγορές και εμπορικές εκθέσεις ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ στην εστίαση, οι μάσκες ισχύουν και για τους επισκέπτες, εκτός εάν κάθονται σε τραπέζι”.

Σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού, Σουζάνε Ράαμπ, έχουν συμφωνηθεί κάποια μέτρα για τις Εκκλησίες και τις Θρησκευτικές Κοινότητες, τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουν προαιρετικά οι ίδιες, ωστόσο προβλέπεται υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Επιπλέον, πρέπει να παρέχονται απολυμαντικά μέσα, να είναι περιορισμένες οι ψαλμωδίες, και ακόμη πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πιστών (όπως συνέβαινε έως τώρα στις καθολικές εκκλησίες), ενώ σε υπαίθριες εκκλησιαστικές τελετές όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν θέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Πρόστιμο έως 10.000 στερλίνων σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πρόστιμο έως και 10.000 στερλίνων (περίπου 11.000 ευρώ) θα επιβάλλεται στους κατοίκους της Αγγλίας που δεν θα τηρούν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης στην περίπτωση που έχουν προσβληθεί ή έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από νέο κορονοϊό.

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε χθες, Σάββατο, τους νέους κανονισμούς που έχουν στόχο την μείωση του αριθμού των θετικών κρουσμάτων.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της COVID-19, παρουσίασε τους νέους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ για τους κατοίκους των περιοχών της βόρειας, βορειοδυτικής και κεντρικής Αγγλίας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον νέο κορονοϊό.

Μεταξύ αυτών των μέτρων, η βρετανική κυβέρνηση εισάγει αυτό της νομικής υποχρέωσης για αυτοαπομόνωση από τις 28 Σεπτεμβρίου για αυτούς που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, ή έχουν ενημερωθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ότι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα και τους έχει ζητηθεί να μπουν σε καραντίνα.

“Κανένας δεν θα πρέπει να υποτιμήσει την σημασία αυτών των μέτρων, αυτούς τους νέους κανόνες έχετε νομική υποχρέωση να τους εφαρμόζετε από τη στιγμή που έχετε προσβληθεί ή το NHS σας το ζητεί”, σημειώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι “αυτοί που θα επιλέξουν να αγνοήσουν τους κανόνες θα αντιμετωπίσουν σημαντικά πρόστιμα“.

Αυτά θα ξεκινούν από τις 1.000 στερλίνες για την πρώτη παράβαση και θα αυξάνονται σε 10.000 στερλίνες για τους υπότροπους παραβάτες ή για τις περιπτώσεις που εργοδότες απειλούν να απολύσουν προσωπικό που τίθεται σε αυτοαπομόνωση αντί να πάει στην εργασία του.

Κάποιοι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι που πλήττονται από την απώλεια του εισοδήματός τους αυτού θα λαμβάνουν ενίσχυση 500 στερλινών, πέραν των άλλων επιδομάτων που μπορεί να δικαιούνται, όπως το επίδομα ασθενείας.

Η τρέχουσα οδηγία της βρετανικής κυβέρνησης είναι οι πολίτες να μένουν στο σπίτι για τουλάχιστον 10 ημέρες αφότου αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα της COVID-19 και οι άνθρωποι που μένουν μαζί τους να μην εγκαταλείπουν το σπίτι για 14 ημέρες.

Επίσης από οποιονδήποτε εξετάζεται και είναι θετικός στον νέο κορονοϊό ζητείται να αναφέρει με ποιους άλλους ανθρώπους εκτός του οίκου του έχει έρθει σε στενή επαφή, στους οποίους μπορεί επίσης να ζητηθεί να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Ωστόσο οι Sunday Times έγραψαν ότι αναμενόταν να απορρίψει τα αιτήματα επιστημονικών συμβούλων για την άμεση επιβολή καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο για δύο εβδομάδες με στόχο να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού και αντ’αυτού να εξετάσει το ενδεχόμενο αυτό για την περίοδο των σχολικών διακοπών που αρχίζουν στα μέσα του Οκτωβρίου.

Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στην Ιρλανδία

Η ιρλανδική κυβέρνηση υπέγραψε νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της COVID-19 που θα ισχύσουν για την πρωτεύουσα, το Δουβλίνο, όπως το κλείσιμο των εσωτερικών αιθουσών εστιατορίων και η σύσταση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μη απαραίτητο ταξίδι, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE.

“Εδώ στην πρωτεύουσα, παρά τις καλύτερες προσπάθειες των πολιτών τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη θέση”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ανακοινώνοντας τα περιοριστικά μέτρα.

“Χωρίς περαιτέρω επιτακτική και αποφασιστική δράση, υπάρχει μια πολύ πραγματική απειλή το Δουβλίνο να επιστρέψει στις χειρότερες ημέρες της κρίσης”, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη λίστα με τα 30 κορυφαία μυστικά νησιά του κόσμου η Σκόπελος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Σε μοναδική εκπρόσωπο της Ελλάδας αναδεικνύεται η Σκόπελος στη λίστα με τα 30 κορυφαία μυστικά νησιά του κόσμου, σύμφωνα με το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure.

Συγκεκριμένα η Σκόπελος, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, καταλαμβάνει την 6η θέση για τα ειδυλλιακά τοπία της, τα γραφικά σοκάκια, τις ταβερνούλες με τις μπλε στέγες και το πλήθος Βυζαντινών εκκλησιών, όπως τονίζει η αρθρογράφος της λίστας του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού του κόσμου. 

 

 

Η περιγραφή για τη Σκόπελο ολοκληρώνεται με το συμπέρασμα πως δεν είναι τυχαίο ότι το νησί επελέγη για την κινηματογραφική μεταφορά του διαχρονικού μιούζικαλ «Mamma Mia» που δεν έχει παύσει να ενθουσιάζει το αμερικανικό αλλά και ευρύτερα το παγκόσμιο κοινό.

 

 

Την ίδια στιγμή, οι λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού στην Ευρώπη συστήνουν το ναυάγιο «Χριστόφορος» στη Σκόπελο, ως ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα σύγχρονα ναυάγια της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 

 

Σχετικά με τις παραπάνω διακρίσεις, η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου εξηγεί ότι «Mamma Mia, καταδύσεις, πεζοπορία, γάμοι, γαστρονομία και μοναστήρια είναι μερικά μόνο από τα σημεία του προορισμού που αναδεικνύουμε ως δήμος και που ταιριάζουν απόλυτα με τις νέες τάσεις της εποχής μας. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι πρόσφατες διεθνείς διακρίσεις του προορισμού αλλά και τα πρώτα μηνύματα που δεχόμαστε από τουρίστες και ταξιδιωτικά γραφεία για το 2021».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα 2/3 των Ευρωπαίων λένε ναι στην τεχνολογική βελτίωση του σώματός τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων στην δυτική Ευρώπη (το 63%) είναι θετικοί στην ιδέα να βελτιώσουν και να επαυξήσουν με τεχνητό τρόπο το σώμα τους, προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία και τη ζωή τους.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Opinium Research για λογαριασμό της ρωσικής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Kaspersky, η οποία πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικά σε 14.500 ανθρώπους σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Η προοπτική αποφυγής του καρκίνου ή της άνοιας, η τόνωση του σώματος και του εγκεφάλου κόντρα στα γηρατειά και γενικότερα η ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού με τη βοήθεια της τεχνολογίας – δελεάζει πολλούς ανθρώπους, αν και σε διαφορετικό βαθμό από χώρα σε χώρα.

Σε Βρετανία, Γαλλία και Ελβετία η υποστήριξη για την τεχνο-βελτίωση (augmentation) του σώματος είναι πολύ χαμηλότερη (25%, 32% και 36% του πληθυσμού αντίστοιχα) σε σχέση π.χ. με την Ισπανία και την Πορτογαλία (60% και στις δύο).

«Η ανθρώπινη βελτίωση είναι μια από τις σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις σήμερα. Οι ενθουσιώδεις υπέρμαχοί της ήδη δοκιμάζουν τα όρια του τι είναι εφικτό, αλλά θα χρειαστούμε από κοινού συμφωνημένες προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η βελτίωση αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της, ενώ ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι», δήλωσε ο Μάρκο Πρέους, διευθυντής έρευνας και ανάλυσης της Kaspersky για την Ευρώπη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η έρευνα βρήκε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων θέλει η όποια βελτίωση του σώματος να δουλεύει για το καλό της ανθρωπότητας, χωρίς να λείπουν οι ανησυχίες ότι η όλη διαδικασία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την κοινωνία και να ανοίξει νέες «κερκόπορτες» για τους χάκερ.

Επίσης οι περισσότεροι ερωτηθέντες στην Ευρώπη δήλωσαν πως μόνο οι πλούσιοι τελικά θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε τέτοια τεχνολογία επαύξησης/βελτίωσης του ανθρώπινου σώματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ανησυχία για την εμφάνιση κροκόδειλου στην κεντρική Γερμανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Σε απαγόρευση της κολύμβησης και του ψαρέματος προχώρησε η αστυνομία μετά από μαρτυρίες για εμφάνιση κροκόδειλου κατά μήκος του ποταμού Umstrut στη Θουριγγία, στη κεντρική Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες η αστυνομία και η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία χρησιμοποίησαν ένα σκάφος εξοπλισμένο με κάμερα θερμο-απεικόνισης, ένα ελικόπτερο και ένα drone για να ψάξουν σε μια έκταση 12 χιλιομέτρων του ποταμού μετά από μια σειρά από μαρτυρίες ατόμων.

Ανάλογες μαρτυρίες είχαν καταγραφεί και στα τέλη Αυγούστου, οπότε και πάλι οι αρμόδιοι είχαν προχωρήσει στους απαιτούμενους ελέγχους.

Η αστυνομία έστειλε προειδοποίηση μέσω μιας εφαρμογής στους κατοίκους της περιοχής για να τους ενημερώσει για τον κροκόδειλο, ενώ τα μονοπάτια του ποταμού έκλεισαν προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες έρευνες.

Οι αρχές έκλεισαν τα περάσματα σε κάθε πλευρά του ποταμού όπου εθεάθη ο κροκόδειλος για να αποτρέψουν το ταξίδι του.

Ο περιφερειακός επιθεωρητής πυρκαγιάς Jonas Weller είπε στη γερμανική Bild ότι «παίρνουμε την απειλή πολύ σοβαρά».

Ένας κτηνοτρόφος είπε στην αστυνομία ότι είχε δει τον κροκόδειλο κοντά στο Schönewerda, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Λειψίας, πριν από μερικές ημέρες.

Είπε ότι τα ζώα του απομακρύνθηκαν από τον κροκόδειλο, μήκους δύο μέτρων, ο οποίος καθόταν στο ποτάμι με το στόμα ανοιχτό πριν γλιστρήσει πίσω στο νερό.

Οι ψαράδες δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι ήταν βέβαιοι ότι το ζώο ήταν κροκόδειλος και «λόγω της οδοντωτής ουράς του».

Το MDR Thüringen μετέδωσε ότι η αστυνομία βρήκε «ίχνη» που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προέρχονται από τον κροκόδειλο.

Πηγή: thelocal.de

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ένα νέο ήσυχο 11ετή κύκλο έχει εισέλθει ο Ήλιος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ηλιακή έκλαμψη. Πηγή: NASA-SDO

Ο Ήλιος εδώ και εννέα μήνες έχει επίσημα ξεκινήσει το νέο περιοδικό 11ετούς διάρκειας κύκλο δραστηριότητάς του, επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι και ο νέος κύκλος θα είναι ήσυχος όπως ο προηγούμενος.

Αυτό είναι θετικό, καθώς η Γη μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει σημαντικούς κινδύνους, λόγω ισχυρών διαστημικών «καταιγίδων» που θα μπορούσαν να διαταράξουν τα ηλεκτρικά, δορυφορικά και επικοινωνιακά δίκτυα.

Η ένταση της ηλιακής δραστηριότητας βασίζεται στην εκτίμηση για τον αριθμό των ηλιακών κηλίδων. Όσες περισσότερες είναι, τόσο πιο μαγνητικά ενεργός είναι ο Ήλιος και τόσο περισσότερη ακτινοβολία εξαπολύει στο διάστημα με τη μορφή εκλάμψεων και εκρήξεων στεμματικής μάζας.

Ο νέος κύκλος, ο οποίος είναι ο 25ος από τότε που άρχισε η καταμέτρηση από τους επιστήμονες το 1755, αναμένεται να κορυφωθεί τον Ιούλιο του 2025, όταν προβλέπεται να έχουν δημιουργηθεί στην επιφάνεια του Ήλιου 115 ηλιακές κηλίδες (συν/πλην δέκα).

Γενικά προβλέπεται ότι θα είναι λιγότερο ενεργός από άλλους στο παρελθόν, όταν οι ηλιακές κηλίδες ξεπερνούσαν ακόμη και τις 200 στο αποκορύφωμα. Σχετικά ήσυχος ήταν και ο 24ος ηλιακός κύκλος που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2019 και είχε κατά μέσο όρο 114 ηλιακές κηλίδες στη φάση κορύφωσης, τις λιγότερες από το 1928.

Η επιβεβαίωση για το νέο κύκλο έγινε σε συνέντευξη ηλιακών φυσικών και άλλων επιστημόνων που διοργάνωσαν η NASA και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ)των ΗΠΑ. Όπως πάντως τονίστηκε, το γεγονός ότι ο τρέχων κύκλος αναμένεται γενικά ήσυχος, δεν σημαίνει πλήρη ανυπαρξία κινδύνων. Το 2012, κατά τον προηγούμενο ήσυχο κύκλο, το μητρικό μας άστρο δημιούργησε μια επικών διαστάσεων ηλιακή καταιγίδα (κάτι που συμβαίνει κάθε 100 χρόνια), η οποία ευτυχώς δεν χτύπησε τη Γη, αλλά κινήθηκε προς διαφορετική κατεύθυνση.

Ο διαστημικός «καιρός», που εξαρτάται καθοριστικά από τη συμπεριφορά του Ήλιου, επηρεάζει διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η εξερεύνηση του διαστήματος, η αεροπορική βιομηχανία, οι τηλεπικοινωνίες κ.α. Ευτυχώς η επιστήμη πρόγνωσης του διαστημικού καιρού κάνει ολοένα μεγαλύτερες προόδους.

Η NASA σχεδιάζει – με βάση το πρόγραμμα «Άρτεμις» – να στείλει ξανά αστροναύτες στη Σελήνη το 2024, λίγο πριν την κορύφωση του τρέχοντος ηλιακού κύκλου. Γι’ αυτό χρειάζεται αξιόπιστη πρόβλεψη για την ηλιακή δραστηριότητα, ώστε να βεβαιωθεί πως δεν θα στείλει τους ανθρώπους της σε επικίνδυνο περιβάλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 λεπτά πριν

Αυστρία: Σε ισχύ από σήμερα οι νέοι περιορισμοί

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες πριν

Βρετανία: Πρόστιμο έως 10.000 στερλίνων σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ19 ώρες πριν

Στη λίστα με τα 30 κορυφαία μυστικά νησιά του κόσμου η Σκόπελος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ20 ώρες πριν

Τα 2/3 των Ευρωπαίων λένε ναι στην τεχνολογική βελτίωση του σώματός τους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ21 ώρες πριν

Ανησυχία για την εμφάνιση κροκόδειλου στην κεντρική Γερμανία

Διατροφή21 ώρες πριν

Ο κουρκουμάς και τα σημαντικά του οφέλη για την υγεία μας

ΥΓΕΙΑ22 ώρες πριν

Η εγκυμοσύνη καθυστερεί την εκδήλωση συμπτωμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Σε ένα νέο ήσυχο 11ετή κύκλο έχει εισέλθει ο Ήλιος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Ryanair: Περαιτέρω μείωση δυναμικότητας για τον Οκτώβριο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Aκυρώνονται σε μεγάλο βαθμό καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Βαυαρία: Κλείνουν τα κέντρα δοκιμαστικών τεστ και ανοίγουν μπαρ & μπυραρίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες για περιοχές της Ευρώπης

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αρνητικός ο Σολτς στο πείραμα για βασικό εισόδημα χωρίς όρους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γιγάντιο πείραμα στη Λειψία με στόχο να επιτραπούν οι συναυλίες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Συμφωνία για παράταση της αναστολής πτώχευσης επιχειρήσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Απόσπαση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Διατροφή2 εβδομάδες πριν

Παγκόσμια Ημέρα Ομορφιάς : 9 Σεπτεμβρίου. Όμορφοι μέσα και έξω με σωστή διατροφή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Πτήσεις σε ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2021 ανακοίνωσε η Lufthansa

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Υ.Π.Α.: Νέες αεροπορικές οδηγίες μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Έλληνες του εξωτερικού: Πρόγραμμα εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Europolitis TV5 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV5 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV6 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ6 μήνες πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ6 μήνες πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV8 μήνες πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Europolitis TV10 μήνες πριν

Το Αιγοπρόβατο όπως δεν το ξέρουμε!

Europolitis TV12 μήνες πριν

H Γενική Πρόξενος Μαρίας Παπακωνσταντίνου στην Anuga 2019(Video)

Advertisement Europolitis
Advertisement