Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακαλύφθηκε ο άγνωστος έως τώρα «απολιθωμένος» γαλαξίας Ηρακλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Γαλαξίας μας. Πηγή: Danny Horta - Darrington

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν το «απολίθωμα» ενός άγνωστου έως τώρα γαλαξία, κρυμμένου στα βάθη του δικού μας γαλαξία. Ο εν λόγω γαλαξίας, που ονομάστηκε «Ηρακλής», πιθανότατα είχε συγκρουστεί πολύ παλιά, πριν δέκα δισεκατομμύρια χρόνια, με τον δικό μας γαλαξία, από τον οποίο τελικά απορροφήθηκε.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρικάρντο Σκίαβον του Πανεπιστημίου Τζον Μουρς του Λίβερπουλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Monthly Notices» της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας Αστρονομίας, έκαναν την ανακάλυψη μελετώντας τα δεδομένα από την έρευνα του ουρανού μέσω του «Sloan Digital Sky Survey (SDSS)» και του παρατηρητηρίου APOGEE (Apache Point Observatory Galactic Evolution).

Η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση της κατανόησης σχετικά με το πώς ο γαλαξίας μας έφθασε στη σημερινή μορφή του.

Όταν έγινε η σύγκρουση με τον «Ηρακλή», ο δικός μας γαλαξίας ήταν ακόμη σε «νηπιακή» φάση. Σήμερα, τα απομεινάρια του «Ηρακλή» – άστρα και αέρια – εκτιμάται ότι αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου το ένα τρίτο, της σφαιρικής άλω του δικού μας γαλαξία.

Η δημιουργία μεγαλύτερων γαλαξιών από τη σύγκρουση και απορρόφηση μικρότερων γαλαξιών είναι συχνό φαινόμενο στο σύμπαν.

Τα απομεινάρια των παλαιότερων γαλαξιών συνήθως γίνονται αντιληπτά στην εξωτερική άλω, ένα τεράστιο, αλλά πολύ αραιό, νέφος άστρων που περιβάλλουν το κυρίως τμήμα του γαλαξία.

Επειδή ο γαλαξίας μας «χτίστηκε» σταδιακά από έξω προς τα μέσα, η ανακάλυψη «απολιθωμάτων» πανάρχαιων γαλαξιών που έχουν απορροφηθεί απαιτεί έρευνα στα κεντρικά μέρη του γαλαξία μας.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, δεν είχε γίνει έως τώρα αντιληπτή η σημαντική συμβολή του «Ηρακλή» στη διαμόρφωση του γαλαξία μας, επειδή η θέση του στα βάθη του γαλαξία μας τον κρύβει από τη Γη, καθώς παρεμβάλλονται νέφη διαστρικής σκόνης.

Όμως, το APOGEE μπορεί να «δει» μέσα από αυτά τα νέφη στο εγγύς υπέρυθρο τμήμα του φάσματος, αντί για το ορατό που «τυφλώνεται» από τη σκόνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

49 λεωφορεία από τον Δήμο Λειψίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Λεωφορεία Θεσσαλονίκη Fotos: © grde. eu (Ελληνογερμανική Συνέλευση)

Με την άφιξη και των τελευταίων λεωφορείων από τη Λειψία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προμήθειας τους από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Οι δύο δήμοι συνεχίζουν την πετυχημένη τους συνεργασία στην βάση της μακρόχρονης αδελφοποίησης τους.

 

Με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η εταιρία αστικών μεταφορών του Δήμου Λειψίας μεταβίβασε συνολικά 49λεωφορεία στο Δήμο Θεσσαλονίκηςτα οποία εν συνεχεία παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προκειμένου να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης.

Ένα μέρος των λεωφορείων ήδη κυκλοφορεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών.Τα λεωφορεία είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 EEV (5+) και λόγω της πρόσφατης ανακατασκευής τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δίνουν μία ανάσα στη καθημερινή μεταφορά των πολιτών.

 

Μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής και των τελευταίων λεωφορείων o Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κος.Μιχάλης Κούπκας που μετείχε στην ομάδα εργασίας για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας δήλωσε:

«Η χαρά μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη, διότι πλέον ολοκληρώθηκε ένα δύσκολο έργο που η ίδια η πόλη το είχε ανάγκη, ειδικά σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας.

Με πολλή προσήλωση, δουλειά και θετική διάθεση και από τους δύο Δήμους καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο».

49 λεωφορεία από τον Δήμο Λειψίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Fotos: © grde. eu (Ελληνογερμανική Συνέλευση)

 

Όσο για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο Δήμων τόνισε:

«Η προμήθεια των λεωφορείων από τον αδελφοποιημένο Δήμο της Λειψίας μας έφερε ακόμη πιο κοντά και πλέον έχουμε θεμελιώσει μια πολύ ουσιαστική φιλία.

Στόχος μας από δω και πέρα είναι να αναπτύξουμε από κοινού νέα έργα που θα βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη».

 

Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Λειψίας κος.Oύλριχ Χόρνιγκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια συγκινητική στιγμή για μένα να βλέπω τη φωτογραφία ενός λεωφορείου στην Πλατεία Αριστοτέλους, προϊόν της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Λειψίας και να χρησιμοποιείται  σε τακτικό δρομολόγιο.

Με αυτό το έργο θα μπορούσε να τεθεί μια βάση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της εταιρείας αστικών μεταφορών Λειψίας και του ΟΑΣΘ.»

 

Επίσης, δήλωσε χαρούμενος και για την έναρξη εργασιών των γραφείων του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας με έδρες στις δύο πόλεις αντίστοιχα, τα οποία θα ενισχύσουν τη συνεργασία των δύο χωρών.

 

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας: Η συμβολή στην οικονομία και τον πολιτισμό μπορεί να είναι σημαντική

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Με κεντρικό θέμα «Υλικά εν δράσει» ολοκληρώνονται σήμερα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι δράσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας, που ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου και καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από το 2002.

Στόχος του κεντρικού θέματος των φετινών διαδικτυακών δράσεων «Υλικά εν δράσει» ήταν η ανάδειξη των υλικών εκείνων που αποτελούν την πηγή των χειροτεχνικών-καλλιτεχνικών έργων σε επιμέρους γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, καθώς και η ανάδειξη χειροτεχνικών έργων με οικολογικές, υπεύθυνες και καινοτόμες προσεγγίσεις.

Κεντρικός συντονιστής των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας, είναι το Εθνικό Ινστιτούτο των Χειροτεχνικών Επαγγελμάτων του Παρισιού, που ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν στις ετήσιες γιορτές περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζοντας έναν κλάδο με δυνατότητες απασχόλησης των νέων και με βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Καλλιτεχνική βιοτεχνία, όπως είχε αναφέρει σε μια διάλεξη του ο Μίλτος Λιδωρίκης, τότε γενικός διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ πριν μερικές δεκαετίες, που παραμένει το ίδιο επίκαιρη, σημαίνει μεταξύ άλλων «μεγάλη συμβολή στην απασχόληση σ’ έναν τόπο που το εμπορικό ισοζύγιο έχει άνοιγμα εις βάρος των εξαγωγών, στοιχείο τουριστικής ανάπτυξης, σε έναν τόπο όπου το ισοζύγιο πληρωμών ενισχύεται κατά μεγάλο ποσοστό από το τουριστικό συνάλλαγμα, πηγή έμπνευσης για τη βιομηχανία, σ’ έναν τόπο όπου έχει για πρώτο στόχο τη βιομηχανική του ανάπτυξη, έκφραση πολιτισμού και μαρτυρία της ιστορικής του συνέχειας, σ’ έναν τόπο που χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ακέραιη τη φυσιογνωμία του. Σημαίνει δηλαδή πολλά. Και θα ήταν δυνατόν να γίνουν και πολλά, γιατί υπάρχει παράδοση στον τομέα αυτόν, ανθρώπινο υλικό άξιο, κοινωνική δομή κατάλληλη για να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί η καλλιτεχνική βιοτεχνία».

Μιλώντας για την χρηματοδότηση της χειροτεχνίας ο Μίλτος Λιδωρίκης είχε επίσης επισημάνει κάτι που εξακολουθεί διαχρονικά να παραμένει επίκαιρο, όχι μόνον για τον κλάδο της χειροτεχνίας με την στενή του έννοια, ότι «θα πρέπει να γίνεται με κριτήρια όχι μόνον την οικονομική επιφάνεια και τις παρεχόμενες εγγυήσεις, αλλά και το ταλέντο, την ικανότητα, την προσωπικότητα του βιοτέχνη. Πρέπει να λειτουργήσει η βιοτεχνική πίστη στον τομέα της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας, ώστε να αποτελέσει κίνητρο για τους άξιους χειροτέχνες, αλλά και αντικίνητρο για όσους παράγουν και εμπορεύονται προϊόντα κακής ποιότητας, προς βλάβην της καλλιτεχνικής βιοτεχνίας στο σύνολό της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Y.Π.Α.: Έως 19/4 επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις στις πτήσεις εσωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 παρατείνεται η αεροπορική οδηγία που επιτρέπει μόνο ουσιώδεις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού.

Ειδικότερα, με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έχοντας ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, παρατείνεται έως την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, η αεροπορική οδηγία (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation).

Ως εκ τούτου επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από την notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

– Πτήσεις που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).

– Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).

– Κρατικές πτήσεις (state flights).

– Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).

– Πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).

– Στρατιωτικές πτήσεις (military flights).

– Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).

– Πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).

– Πτήσεις της Frontex (frontex flights).

– Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).

– Πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του (ferry flights).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε ένα τροχαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν σοβαρό τραυματισμό όταν εμπλέκονται σε ατύχημα με το αυτοκίνητό τους απ’ ό,τι οι άνδρες, κυρίως λόγω του τύπου των οχημάτων (ελαφρύτερα και μικρότερα) που οδηγούν.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας του Ανεξάρτητου Οργανισμού για την Ασφάλεια των Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (IIHS), που στοχεύει στη μείωση των ατυχημάτων και προτείνει αλλαγές στις αυτοκινητοβιομηχανίες για να βελτιωθούν περαιτέρω και σε άλλους τομείς όταν σχεδιάζουν και κατασκευάζουν σύγχρονα αυτοκίνητα.

Αν και οι άνδρες εμπλέκονται σε περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα απ’ ό,τι οι γυναίκες, οι τελευταίες έχουν 20-28% περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να χάσουν την ζωή τους και 37-73% περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σοβαρά μετά από δυνατές συγκρούσεις.

Αναλύοντας τα δεδομένα και τα αυτοκίνητα που εμπλέκονται σε συγκρούσεις διαπιστώθηκε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες οδηγούν συνήθως μικρότερα και ελαφρύτερα αυτοκίνητα σε σύγκριση με τους άνδρες.

Σε άλλες αναλύσεις και έχοντας δεδομένα από τραυματισμούς ανδρών και γυναικών που καταγράφηκαν από την αστυνομία και σημειώθηκαν μεταξύ των ετών 1998-2015 διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν έναν μέτριο τραυματισμό και δύο φορές περισσότερο να τραυματιστούν σοβαρά σε πνεύμονα και εγκέφαλο σε σχέση με τους άνδρες.

Στις πλευρικές συγκρούσεις, οι πιθανότητες μέτριου τραυματισμού ήταν περίπου ίδιες με αυτές των ανδρών.

Για να προσδιοριστεί η απόκλιση μεταξύ ανδρών και γυναικών, όταν οι δοκιμές από τον ανεξάρτητο οργανισμό έγιναν σε παρόμοια οχήματα, ίδιου βάρους, όγκου και τεχνολογικών συστημάτων, οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων μειώθηκαν σημαντικά, με τις γυναίκες να έχουν ελάχιστα περισσότερο αυξημένο κίνδυνο να τραυματιστούν πιο σοβαρά.

«Διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να υποστούν τραυματισμούς στα πόδια, κάτι που θα απαιτήσει περισσότερη έρευνα», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος του IIHS, Τζέσικα Τζερμακιάν και συνέχισε: «Τα καλά νέα είναι ότι οι αλλαγές όπως η ενίσχυση του χώρου των επιβατών, η βελτίωση των ζωνών ασφαλείας και των αερόσακων έχουν συμβάλει στην προστασία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών».

Αξίζει να θυμίσουμε ότι παλιότερες έρευνες έδειχναν ότι τα μεγάλα οχήματα προστατεύουν καλύτερα τους επιβάτες κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Αυτό έχει βάση στους νόμους της φυσικής. Έτσι όσο μεγαλύτερο είναι το μήκος του αυτοκινήτου, άρα και της ευρύτερης ζώνης παραμόρφωσης, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα σε μια δυνατή σύγκρουση.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν προηγμένα σχεδιασμένα συστήματα παθητικής ασφάλειας, τα οποία εξασφαλίζουν μέγιστη προστασία. Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι βελτιώνονται συνεχώς κάνοντας τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή.

Η ημερομηνία κατασκευής και ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, ενώ μεγάλη σημασία έχουν και οι δεξιότητες ενός οδηγού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 70% των Ευρωπαίων οδηγών θεωρεί ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα είναι ηλεκτρικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το 70% των Ευρωπαίων οδηγών, θα θεωρούσε ένα ηλεκτρικό όχημα ως το επόμενο αυτοκίνητό τους. Αυτό καταδεικνύει έρευνα της Nissan που εκτιμά ότι ο πιο δημοφιλής λόγος για τους οδηγούς που εξετάζουν μια τέτοια αγορά, είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη που προσφέρει ένα όχημα μηδενικών εκπομπών (το 49% των ερωτηθέντων).

Το αποτέλεσμα της έρευνας ουσιαστικά καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους που σήμερα εμποδίζουν τους οδηγούς να κάνουν τη μετάβαση.

Για να γίνουν αντιληπτά τα αποτελέσματα της έρευνας, η Nissan διεξήγαγε την έρευνα σε 7.000 αυτοκινητιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη, διαχωρίζοντας το δείγμα των ερωτηθέντων αυτοκινητιστών σε κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) και σε κατόχους αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE).

Τα αρχικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, αποκάλυψαν ότι η ικανοποίηση των οδηγών από ένα ηλεκτρικό όχημα (EV) βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο, με το 89% των οδηγών EV να δηλώνουν ότι η μετάβαση σε EV ήταν η σωστή απόφαση.

Το 74% αισθάνονται πιο άνετοι και το 77% το βρίσκουν πιο ξεκούραστο στην οδήγηση από ό,τι ένα όχημα ICE.

Το 97% των οδηγών EV δήλωσαν ότι η μετάβαση από τους συμβατικούς κινητήρες στα ηλεκτρικά οχήματα ήταν ευκολότερη από αυτό που περίμεναν. Επιπλέον, η πλειοψηφία (70%) των αυτοκινητιστών παραδέχτηκαν ότι η αυτονομία των EVs τους είναι καλύτερη από την αναμενόμενη πριν από την αγορά.

Παρά τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ των αυτοκινητιστών EV και των συμβατικών αυτοκινήτων η σημασία της βιωσιμότητας παραμένει ξεκάθαρη, με σχεδόν το 85% όλων των οδηγών που ερωτήθηκαν να εκτιμούν την αξία των πρώτων για το ό,τι είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Η έρευνα απεικονίζει την ηλεκτρική οδήγηση ως ευχάριστη και επιθυμητή, με το 89% των Ευρωπαίων οδηγών EV να είναι ικανοποιημένοι με την εμπειρία τους και το 78% να δηλώνει ότι είναι καλύτερη από αυτό που ανέμεναν.

Επιπλέον, πάνω από το ένα τρίτο (34%) των οδηγών EV αποφάσισαν να κάνουν την αλλαγή, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που προσφέρουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποδεικνύοντας τον βασικό ρόλο που διαδραματίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά στην ενίσχυση της απόλαυσης πίσω από το τιμόνι.

Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των οδηγών αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που εξετάζουν την αγορά ενός EV, επιβεβαιώνουν με την σειρά τους ότι η προηγμένη τεχνολογία τους δελεάζει για την μετάβαση αυτή, καθιστώντας τον ρόλο του ηλεκτρικού οχήματος στην ηλεκτρική επανάσταση πιο εμφανή από ποτέ.

Η έρευνα κατέδειξε ότι σχεδόν οι μισοί (49%) οδηγοί αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης (ICE) σκέφτονται την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με το 40% των οδηγών EV να έχουν πραγματοποιήσει την συγκεκριμένη αγορά για τον ίδιο λόγο. Το 33% των οδηγών EV έλαβε την απόφαση, λόγω των μηδενικών εκπομπών των ηλεκτρικών οχημάτων, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη σημασία της φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας.

Η προοπτική του χαμηλού κόστους χρήσης δελεάζει το 31% των οδηγών ενός αυτοκινήτου ICE που σκέφτονται να το αλλάξουν με ένα EV. Από την άλλη πλευρά, έχοντας κάνει αυτή την αλλαγή, το 83% των οδηγών EV παραδέχεται ότι το EV τους έχει χαμηλότερο κόστος χρήσης από το αναμενόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ καταλληλότερος υποψήφιος καγκελάριος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ συνεχίζει να λαμβάνει τα υψηλότερα ποσοστά στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος καγκελάριος σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL και n-tv.

Προηγείται μάλιστα στις προτιμήσεις όλων των ψηφοφόρων ακόμα και του προέδρου του αδελφού Χριστιανοδημoκρατικού κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ.

Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση το 38% θα ψήφιζε τον Ζέντερ αν οι αντίπαλοί του ήταν ο συμπρόεδρος των Πρασίνων (Die Gruenen) Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς. Σε αυτήν την περίπτωση ο Χάμπεκ θα ελάμβανε το 19% και ο Σολτς το 13%.

Εάν υποψήφια των Πρασίνων ήταν η επίσης συμπρόεδρος του κόμματος Αναλένα Μπέαρμποκ και των Σοσιαλδημοκρατών ο Όλαφ Σολτς, ο Ζέντερ θα προηγείτο και πάλι με 39%, ενώ την Μπέαρμποκ θα ψήφιζε το 20% και τον Σολτς το 14%.

Αν τα δύο αδελφά συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) κατέβαιναν στις προσεχείς εθνικές εκλογές με υποψήφιο καγκελάριο τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας και πρόεδρο του CDU Άρμιν Λάσετ, τότε και οι δύο δυνητικοί υποψήφιοι των Πρασίνων θα προηγούνταν.

Στην περίπτωση που υποψήφιος καγκελάριος των Πρασίνων ήταν ο Χάμπεκ θα τον ψήφιζε το 22%, ενώ τον Λάσετ και τον Σολτς το 17% αντίστοιχα.

Αν ήταν υποψήφια των Πρασίνων η Μπέαρμποκ θα ελάμβανε το 23%, ο Σολτς 17% και ο Λάσετ 16%.

Στην δημοσκόπηση αυτή τα ποσοστά όλων των κομμάτων παραμένουν σταθερά πλην του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το οποίο χάνει μία ποσοστιαία μονάδα.

Τα δύο αδελφά κόμματα CDU και CSU προτιμά το 27% των ψηφοφόρων, το SPD το 15%, το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) το 10%, το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) το 7%, τoυς Πράσινους το 23%, το AfD το 10% και άλλα κόμματα το 8%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 21%, ποσοστό το οποίο είναι όμως μικρότερο από τους μη ψηφίσαντες στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 (23,8%).

«Να ορισθεί σύντομα κοινός υποψήφιος καγκελάριος του CDU/CSU»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ τάσσεται υπέρ της εκλογής υποψήφιου καγκελαρίου των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκονωνιστών (CDU/CSU) σύντομα προκειμένου να αποφευχθεί η πολιτική ζημιά στα δύο αδελφά κόμματα.

Επιπλέον, θεωρεί ότι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Άρμιν Λάσετ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος Μάρκους Ζέντερ και η καγκελάριος Μέρκελ θα έπρεπε να εμφανίζονται ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Στις 19 Απριλίου επιλέγουν τον υποψήφιό τους οι Πράσινοι

Στις 19 Απριλίου θα επιλεγεί ο υποψήφιος Καγκελάριος του κόμματος των Πρασίνων, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου.

Την απόφαση θα λάβει το προεδρείο του κόμματος, επιλέγοντας μεταξύ των δύο Προέδρων, της Αναλένα Μπέαρμποκ και του Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής των Πρασίνων Μίχαελ Κέλνερ στους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων, με επιστολή την οποία έχει στη διάθεσή του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Μέχρι στιγμής μόνο το SPD έχει επιλέξει τον υποψήφιο Καγκελάριό του στο πρόσωπο του Αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα πριν

49 λεωφορεία από τον Δήμο Λειψίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες πριν

Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας: Η συμβολή στην οικονομία και τον πολιτισμό μπορεί να είναι σημαντική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες πριν

Y.Π.Α.: Έως 19/4 επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις στις πτήσεις εσωτερικού

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ5 ώρες πριν

Ηλεκτροκίνηση: Τεχνολογικές εξελίξεις και προοπτικές ελληνογερμανικής συνεργασίας (15 Απριλίου 15.45–17.15)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες πριν

Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν σε ένα τροχαίο

ΥΓΕΙΑ9 ώρες πριν

Έρευνα: Οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο έχουν τριπλάσια πιθανότητα διαβήτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ23 ώρες πριν

Το 70% των Ευρωπαίων οδηγών θεωρεί ότι το επόμενο αυτοκίνητό τους θα είναι ηλεκτρικό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Το παράδοξο της σωματικής δραστηριότητας: Μόνο στον ελεύθερο χρόνο κάνει καλό στην υγεία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ καταλληλότερος υποψήφιος καγκελάριος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Ανάκτηση ελευθεριών για τους εμβολιασμένους εντός Απριλίου ανακοίνωσε ο Σπαν

ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Φωταγώγηση μνημείων στο Μόναχο ανήμερα της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Γερμανία: Σε χαλάρωση των περιορισμών προχωρούν ορισμένα κρατίδια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ντύσσελντορφ: Ο Πύργος του Ρήνου (Rheinturm) στα γαλανόλευκα (1821-2021 200 χρόνια)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Παράταση του lockdown έως 18 Απριλίου και «φάση ησυχίας» με τα πάντα κλειστά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Απεργία στην Amazon για να καταγγελθούν οι συνθήκες εργασίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Από Δευτέρα οι αποφάσεις για άρση των περιορισμών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Εφικτές στο τέλος Ιουνίου οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Η καγκελάριος ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε την απόφαση για “φάση ηρεμίας”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γερμανία: Υπέρ ενός σύντομου και ομοιόμορφου lockdown για όλη τη χώρα η Μέρκελ

Europolitis TV2 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV5 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV11 μήνες πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV12 μήνες πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ1 έτος πριν

Οι Κρητικές γεύσεις και αρώματα στο κέντρο του Ντύσσελντορφ,επιχειρηματικές συναντήσεις B2B(VIDEO)

Europolitis TV1 έτος πριν

Μαγεία στην Tonhalle η ερμηνεία της Ελενας Μαραγκού με μουσική συνοδεία του Κώστα Ράπτη

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis