Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Το Λονδίνο προετοιμάζεται για Brexit χωρίς συμφωνία

Published

on

Ελλείψεις, τεράστια μποτιλιαρίσματα, διακοπή των δραστηριοτήτων των εργοστασίων: την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών δεν έχουν καταλήξει σε αποτέλεσμα ενόψει της αποχώρησης της Βρετανίας από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, η χώρα προσπαθεί να προετοιμαστεί για το χάος που ενδέχεται να ακολουθήσει σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.

Από την αρχή της εβδομάδας διάφορα συνδικάτα και ομοσπονδίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν μετά την 1η Ιανουαρίου, γνωρίζοντας ότι καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, πολλές εταιρείες δεν έχουν καταφέρει να προετοιμαστούν σωστά για το μεγάλο βήμα εκτός της Ένωσης.

“Οι βρετανικές εταιρείες εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα βρεθεί συμφωνία για το Brexit, όμως θα αντιμετωπίσουν προβλήματα από την 1η Ιανουαρίου” ό,τι κι αν συμβεί, παρατήρησε ο Ντάρεν Τζόουνς, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις επιχειρήσεις έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους επιχειρηματικών κύκλων.

Τους τελευταίους μήνες έχουν προειδοποιήσει για “ενδεχόμενες ελλείψεις τροφίμων και αύξηση των τιμών, ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας” και για “συσσώρευση κόστους για την αυτοκινητοβιομηχανία μας, αλλά και ανησυχία για τις οικονομικές υπηρεσίες”, πρόσθεσε ο Τζόουνς.

Ο Τζέιμς Σίμπλεϊ, διευθυντής διεθνών υποθέσεων της Βρετανικής Ομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων (FSB), εξήγησε από την πλευρά του στο BBC την Πέμπτη ότι αναμένει “φρικτές αναταράξεις τον Ιανουάριο”.

Η χώρα είχε ήδη μια πρόγευση: εδώ και αρκετές εβδομάδες στα λιμάνια παρατηρείται συμφόρηση, ενώ τα δίκτυα προμηθειών αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο λόγος; Πολλές επιχειρήσεις προσπάθησαν να κάνουν στοκ προϊόντων ενόψει Ιανουαρίου, ενώ άλλες έκαναν μεγαλύτερες παραγγελίες από το συνηθισμένο προκειμένου να καλύψουν τον χαμένο χρόνο εξαιτίας του lockdown της άνοιξης.

Την Τετάρτη τεράστια μποτιλιαρίσματα μήκους χιλιομέτρων σχηματίζονταν από και προς το λιμάνι του Ντόβερ. Μια κατάσταση που μπορεί να επιδεινωθεί σημαντικά σε περίπτωση μη συμφωνίας.

Σε έκθεσή της για “το χειρότερο σενάριο” που κατήρτισε αυτό το καλοκαίρι η κυβέρνηση της Βρετανίας αναφέρεται σε ουρά 7.000 φορτηγών εγκλωβισμένων επί δύο ημέρες στους δρόμους, ενώ προβλέπει τη δημιουργία τεράστιων έκτακτων χώρων στάθμευσης κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ.

Περίοδος χάριτος

Αν δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας, ήδη από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσουν να ισχύουν οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στις εμπορικές συναλλαγές.

Αυτό σημαίνει ότι θα επιβληθούν δασμοί σε πολλά προϊόντα, ενδεχομένως ακόμη και ποσοστώσεις στις εισαγωγές και τις εξαγωγές κάποιων από αυτά, ενώ θα ισχύουν και άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που δεν υφίσταντο μέχρι πρότινος.

Η καθυστέρηση μερικών λεπτών που θα προκαλείται από κάθε φορτηγό που δεν συμμορφώνεται ακριβώς στους κανόνες, ενδέχεται να μεταφράζεται σε ατελείωτες ουρές αναμονής στα τελωνεία.

Κάθε καθυστέρηση κινδυνεύει να οδηγήσει σε αναστολή των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης, όπως συνέβη με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda, η οποία ανέστειλε την παραγωγής της στο εργοστάσιό της στο Σουίντον την Τετάρτη λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Το εργοστάσιο ίσως καταφέρει να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Ζίγκλεϊ, ο οποίος επικαλείται έρευνα της FSB, περίπου το ένα τρίτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Βρετανίας είναι έτοιμες για το Brexit.

Η ανησυχία έχει αρχίσει να είναι εμφανής και μεταξύ των Βρετανών ενόψει των πιθανών ελλείψεων προϊόντων.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το αν χρειάζεται οι πολίτες να αποθηκεύουν βασικά προϊόντα, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης εμφανίστηκε καθησυχαστικός: “διαθέτουμε μια ανθεκτική αλυσίδα προμήθειας”.

Η CBI, η Βρετανική Συνομοσπονδία Βιομηχάνων, ζήτησε από την πλευρά της να ισχύσει “μια περίοδος χάριτος (…) στην επιβολή συνοριακών ελέγχων”.

Το Πολεμικό Ναυτικό έτοιμο να προστατεύσει τα βρετανικά ύδατα

Τέσσερα σκάφη 80 μέτρων του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού θα είναι έτοιμα την 1η Ιανουαρίου για να προστατεύουν τα βρετανικά ύδατα στην περίπτωση που η μεταβατική περίοδος για το Brexit λήξει χωρίς συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.

Υπάρχουν ανησυχίες για πιθανές αψιμαχίες μεταξύ βρετανικών και ξένων αλιευτικών σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία με τους υπάρχοντες όρους για την μεταβατική περίοδο που προβλέπουν την πρόσβαση σε πλοία της ΕΕ στα βρετανικά ύδατα και αναμένεται να λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Τα σκάφη του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού θα έχουν το δικαίωμα να σταματούν, να ελέγχουν και να περιορίζουν όλα τα αλιευτικά σκάφη της ΕΕ που θα βρίσκονται εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Βρετανίας, η οποία εκτείνεται σε ακτίνα 320 χλμ από τις ακτές.

Την Πέμπτη ένας γάλλος υπουργός δήλωσε ότι η Γαλλία θα αποζημιώσει τους αλιείς της και θα λάβει μέτρα στήριξής τους σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι συνομιλίες για εμπορική συμφωνία προκειμένου να αποφευχθούν οι αντιπαραθέσεις στη θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3ο Forum Βουλευτών του PES: Στρατηγικές απέναντι στην ευρωπαΐκή ακροδεξιά

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Μανώλης Χριστοδουλάκης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής

Στη Βιέννη και στο 3ο Forum Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διοργανώνει το FES, με αντικείμενο την αναζήτηση στρατηγικών απέναντι στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό που κυριαρχούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, βρέθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Με αφορμή την παρουσία του στο Forum, ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

“Βρεθήκαμε στη Βιέννη, στο 3ο Forum Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος που διοργανώνει το FES, με αντικείμενο την αναζήτηση στρατηγικών απέναντι στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό που κυριαρχούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνδυαστικά με τις γεωπολιτικές μεταβολές που ενισχύουν τη ρητορική του μίσους και της αντιδραστικότητας.



Δουλεύοντας παράλληλα, πέραν από τον εντοπισμό του προβλήματος, και για τις πολιτικές εκείνες που θα ξαναθωρακίσουν την κοινωνική συνοχή στα κράτη μέλη της ΕΕ, ώστε να εξαλείψουμε τις πραγματικές αιτίες που ο τεχνητός αντισυστημισμός βρίσκει ευάλωτα και ευήκοα ώτα.

Πάντα η ευθύνη είναι δική μας. Να πείσουμε τους συμπολίτες μας που αισθάνονται στο περιθώριο ότι μπορούν να αποτελέσουν ξανά μέρος της συλλογικής ευημερίας. Πρόκληση και στοίχημα για εμάς!

Αυτές τις ιδέες, παίρνουμε πίσω μαζί μας στην Αθήνα, και έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε!


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eurovision 2025: Η Ελλάδα στον τελικό με την εντυπωσιακή Κλαυδία

Published

on

Από

Photo credits: ERT Press Office

Ο Β΄ Ημιτελικός του 69ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ολοκληρώθηκε και η Ελλάδα πέρασε στον μεγάλο Τελικό, με την Kλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα».

Η νεαρή τραγουδίστρια απέδειξε για ακόμη μία φορά τις φωνητικές της ικανότητες και την υπέροχη σκηνική της παρουσία δια χειρός Φωκά Ευαγγελινού στον «Ημιτελικό της Καρδιάς μας» όπως είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο ξεκίνημα της μετάδοσης.

Η αποθέωση από το κοινό στην αρένα St. Jakobshalle της Βασιλείας και τα διθυραμβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσαν την επιτυχία της εμφάνισής της.

Στο πλευρό της Κλαυδίας στη σκηνή βρέθηκε η Χριστίνα Καλιακάτσου, ενώ μια εξαιρετική ομάδα επαγγελματιών συνέβαλε στην άρτια παρουσίαση: ο Χρήστος Μαγκανάς (video artist), οι Deux Hommes (fashion designer), ο Γιάννης Μουρίκης (set designer) και ο Γιώργος Τέλλoς (light designer). Ο Χρήστος Νικολάου ήταν στο πλευρό του Φωκά Ευαγγελινού.



Το τραγούδι «Αστερομάτα», δημιουργία των Arcade και της Κλαυδίας στη σύνθεση και σε στίχους των Arcade, πλαισιώθηκε από μια σκηνική παρουσίαση γεμάτη συμβολισμούς.

Η έννοια του αποχωρισμού κυριάρχησε, με την κίνηση της Κλαυδίας προς τον βράχο να συμβολίζει την ατομική πορεία προς το φως. Η συγκλονιστική προβολή της Καρυάτιδας αποτέλεσε μια εμβληματική στιγμή ενώ το φινάλε της εμφάνισης, με την αλλαγή του φωτισμού και την αποκάλυψη του λευκού φορέματος, έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα για μια νέα αρχή.



Δεκαέξι χώρες έδωσαν τη μάχη για να εξασφαλίσουν μία θέση στο μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ωστόσο μόνο 10 πήραν το χρυσό εισιτήριο: η Λιθουανία, το Ισραήλ, η Αρμενία, η Δανία, η Αυστρία, το Λουξεμβούργο, η Φιλανδία, η Λετονία, η Μάλτα και η Ελλάδα.

Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου. Θα μεταδοθεί στην Ελλάδα ζωντανά από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 καθώς και από το Eurovision Channel, το ψηφιακό κανάλι του ERTFLIX με πλήρη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά ερευνητές παρατήρησαν ορατό σέλας στον Άρη

Published

on

Από

Οι επιστήμονες συνέδεσαν το σέλας με μια στεμματική εκτίναξη μάζας, μια τεράστια έκρηξη αερίου και μαγνητικής ενέργειας που μεταφέρει μαζί της μεγάλες ποσότητες ηλιακών ενεργητικών σωματιδίων. Photo credits: BlenderTimer / pixabay

Τον Μάρτιο του 2024, επιστήμονες παρατήρησαν για πρώτη φορά ορατό σέλας στον Άρη και δημοσιεύουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο περιοδικό «Science Advances».

Όλοι οι πλανήτες με ατμόσφαιρα στο ηλιακό σύστημα εμφανίζουν σέλας, που δημιουργείται από την αλληλεπίδραση μαγνητικών πεδίων με σωματίδια υψηλής ενέργειας από τον Ήλιο.

Οι επιστήμονες έχουν ανιχνεύσει πολλούς και διαφορετικούς από τη Γη τύπους σέλαος στον Άρη, ο οποίος διαθέτει μια υβριδική μαγνητόσφαιρα που σχηματίζεται από προϊστορικό μαγνητισμό του φλοιού και μια αγώγιμη ιονόσφαιρα.



Ωστόσο, μέχρι σήμερα, όλα τα ανιχνευμένα σέλας στον Άρη εμφανίζονταν σε υπεριώδη μήκη κύματος αόρατα στο γυμνό μάτι.

Στη συγκεκριμένη έρευνα οι επιστήμονες κατέγραψαν το πρώτο ορατό σέλας στον Άρη, χρησιμοποιώντας τα όργανα Mastcam-Z και SuperCam του ροβέρ Perseverance της NASA. Μέσω μοντελοποίησης προσδιόρισαν τη βέλτιστη γωνία για τα δύο επιστημονικά όργανα προκειμένου να παρατηρήσουν το σέλας στο ορατό φως.



Συνέδεσαν αυτό το σέλας, το οποίο εμφανίστηκε στις 18 Μαρτίου 2024, με μια στεμματική εκτίναξη μάζας, μια τεράστια έκρηξη αερίου και μαγνητικής ενέργειας που μεταφέρει μαζί της μεγάλες ποσότητες ηλιακών ενεργητικών σωματιδίων, από μια έντονη ηλιακή καταιγίδα τρεις ημέρες νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΤΤ: Λήψη μέτρων και συστάσεις στους καταναλωτές για την αντιμετώπιση τηλεφωνικών κλήσεων απάτης

Published

on

Από

Με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» επιτήδειοι πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, στις οποίες εμφανίζονται ψευδώς ως αριθμοί του καλούντα, γνωστοί αριθμοί τραπεζικών οργανισμών ή κυβερνητικών φορέων. Photo credits: Pexels / pixabay

Σε άμεση φραγή εισερχομένων κλήσεων από το εξωτερικό, που στοχεύουν στην εξαπάτηση των καλούμενων με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing», ζητά από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), κατόπιν συνεργασίας με την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε να παραμένουν και να μη δίνουν προσωπικά στοιχεία τους όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις.

Σε αυτήν τη σύσταση, στην οποία ήδη έχει ανταποκριθεί η πλειονότητα των παρόχων, εφαρμόζοντας σχετική φραγή, προέβη η ΕΕΤΤ, λόγω του ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει αποδέκτης πληθώρας αναφορών από συνδρομητές και παρόχους για κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις.



Επισημαίνεται, ότι με τη μέθοδο «Caller ID Spoofing» και τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων, επιτήδειοι πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, στις οποίες εμφανίζονται ψευδώς ως αριθμοί του καλούντα, γνωστοί αριθμοί τραπεζικών οργανισμών ή κυβερνητικών φορέων, όπως επίσης και άγνωστοι αλλά αληθοφανείς αριθμοί.

Η ΕΕΤΤ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε να παραμένουν σε εγρήγορση όταν λαμβάνουν κλήσεις από αριθμούς που αποδίδονται σε οργανισμούς ή από αριθμούς που δεν αναγνωρίζουν ή τους φαίνονται ύποπτοι.



Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ, συνιστά στους καταναλωτές:

  • Να διακόπτουν άμεσα την κλήση και να καλούν τον οργανισμό, από τον οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται η κλήση, για να την επιβεβαιώσουν.
  • Να μη δίνουν ποτέ και σε κανέναν ευαίσθητα προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία (π.χ username, κωδικούς χρήσης, αριθμούς καρτών, PIN, OTPs, κ.λπ.), γιατί δεν θα τους ζητηθεί για κανέναν λόγο να αποκαλύψουν τέτοια στοιχεία κατά τη διάρκεια μίας γνήσιας επικοινωνίας με έναν οργανισμό ή τράπεζα.
  • Να προβαίνουν άμεσα σε αναφορά/καταγγελία της κλήσης απάτης στην αστυνομία.
  • Να ενημερώνουν το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον τους όταν υποψιάζονται ότι έχουν δεχθεί κλήση απάτης ή ακόμα και να το κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμβάλλοντας στην πληροφόρηση του ευρέος κοινού και την προστασία του από ανάλογα περιστατικά απάτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Nissan θα κλείσει 7 από τα 17 εργοστάσιά της μέχρι το 2027

Published

on

Από

Ο όμιλος δεν δημοσιοποίησε προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2025-2026, που σηματοδοτείται από αβεβαιότητα αναφορικά με τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς. Photo credits: sawyersong / pixabay

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να κλείσει 7 από τα 17 εργοστάσια παραγωγής της μέχρι το 2027, στο πλαίσιο ενός δραστικού σχεδίου ανάκαμψης.

Αυτές οι προσπάθειες αναδιάρθρωσης θα οδηγήσουν επίσης τον όμιλο να καταργήσει κατά την ίδια περίοδο 20.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 15% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του, ένας αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με τις 9.000 απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί αρχικά το Νοέμβριο.



Η Nissan ανακοίνωσε ακόμα ότι το οικονομικό έτος 2024-2025 είχε καθαρή ετήσια ζημιά 671 δισεκατομμυρίων γεν (4,1 δισεκατομμύρια ευρώ), κυρίως λόγω του κόστους της επίπονης αναδιάρθρωσής της.

Ο όμιλος δεν δημοσιοποίησε προβλέψεις για το οικονομικό έτος 2025-2026, που σηματοδοτείται από αβεβαιότητα αναφορικά με τους αμερικανικούς τελωνειακούς δασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eurovision 2025: Πώς μπορείτε να ψηφίσετε την Ελλάδα

Published

on

Από

Photo credits: ERT Press Office

Η πιο σημαντική στιγμή για την στήριξη της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision 2025 έφτασε!

Μέσα από τις παρακάτω κάρτες ψηφοφορίας γνωστοποιείται ο τρόπος για το πώς μπορεί κάθε χώρα να ψηφίσει την Ελλάδα στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision, σήμερα το βράδυ.

Photo credits: ERT Press Office

Η διαδικασία είναι η εξής:

  1. Την Πέμπτη 15 Μαΐου, στις 21:00 (ώρα κεντρικής Ευρώπης – CEST) ξεκινάει η μετάδοση από τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς κάθε χώρας (π.χ. BBC, FRANCE2, ARD, RTC, 1TV, ORF, DR, YLE, RTE, KAN, RTL, PBS, κτλ)
  2. Περίπου μία ώρα μετά, ανακοινώνεται ότι ξεκινάει η ψηφοφορία.
  3. Το διάστημα αυτό (που διαρκεί περίπου 15 λεπτά) μπορεί να ψηφιστεί η Ελλάδα με τον τρόπο που γράφουν οι κάρτες (τηλέφωνο ή/και SMS, ή/και μέσω του www.esc.vote).
  4. Επιτρέπονται έως 20 ψήφοι!
Photo credits: ERT Press Office

*Οι χώρες που μπορούν να ψηφίσουν την Ελλάδα είναι: Αυστραλία, Μαυροβούνιο, Ιρλανδία, Λετονία, Αρμενία,  Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Λιθουανία, Μάλτα, Γεωργία, Γαλλία, Δανία, Τσεχία, Λουξεμβούργο, Ισραήλ, Γερμανία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και οι ‘rest of the world‘, δηλαδή οι χώρες που ΔΕΝ συμμετέχουν καθόλου στη Eurovision. Η ψηφοφορία από αυτές γίνεται αποκλειστικά μέσω του www.esc.vote και η διαδικασία διαρκεί 24 ώρες, ξεκινάει δηλαδή από το βράδυ της Τετάρτης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, η Klavdia ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision για δεύτερη φορά, για την προγραμματισμένη τεχνική πρόβα της ελληνικής αποστολής, δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό και αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμη να κατακτήσει το κοινό του κορυφαίου Διαγωνισμού Τραγουδιού.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis