Επικοινωνήστε μαζί μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πολλές ώρες δουλειάς αυξάνουν τον κίνδυνο δεύτερου εμφράγματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι άνθρωποι που επιστρέφουν στην εργασία τους μετά από ένα έμφραγμα και εργάζονται πολλές ώρες – περισσότερες από 55 την εβδομάδα – αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν δεύτερο έμφραγμα, σε σχέση με όσους δουλεύουν 35 έως 40 ώρες εβδομαδιαίως, δείχνει μία νέα καναδική επιστημονική μελέτη, την πρώτη που κάνει αυτήν τη συσχέτιση.

Η πιθανότητα δεύτερου επεισοδίου είναι μεγαλύτερη για τους άνδρες και τις γυναίκες που κάνουν δουλειά με ιδιαίτερο στρες.

Τα στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας δείχνουν ότι περίπου ο ένας στους πέντε εργαζόμενους, παγκοσμίως, δουλεύει περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα.

Οι άνδρες είναι πιθανότερο να εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες από ό,τι οι γυναίκες (11% έναντι 2%).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ξαβιέ Τριντέλ του Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Λαβάλ του Κεμπέκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας «Journal of American College of Cardiology», ανέλυσαν στοιχεία για 967 ασθενείς σε 30 νοσοκομεία, οι οποίοι είχαν ιστορικό εμφράγματος και ήταν έως 60 ετών.

Στη διάρκεια της μελέτης, το 22% έπαθαν ένα δεύτερο έμφραγμα. Διαπιστώθηκε ότι οι πολλές ώρες εργασίας (άνω των 55) σχετίζονταν με περίπου διπλάσια αύξηση του κινδύνου δεύτερου εμφράγματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ

Πρόσκληση:Διαδικτυακή ομιλία με θέμα(Ορμονικός κύκλος..και δυνατότητες της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής)

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Διαδικτυακή ομιλία στα ελληνικά με ιατρικό θέμα Ορμονικός κύκλος στην γυναίκα και δυνατότητες της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής και γυναικολογίας

Η διαδικτυακή ομιλία μας είναι απολύτως δωρεάν και δεν σας δεσμεύει σε τίποτα.

Η συμμετοχή σας στη διαδικτυακή ομιλία είναι ανώνυμηΠαρασκευή, 28. Μαΐου 2021,

Ωρα 19.30 έως 21.30 Uhr

Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική μέσω email στη διεύθυνση

info@offenbach-kinderwunsch.de

Αγαπητοί ασθενείς, Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί ένα ζευγάρι για να εκπληρώσει την επιθυμία να αποκτήσει παιδί.

Ο γυναικολόγος είναι το άτομο στο οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε για αρχικές πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης μερικές θεραπείες που μπορούν να γίνουν μόνο σε εξειδικευμένα κέντρα. Ως εισαγωγή σε αυτό το σύνθετο, αλλά ίσως επίκαιρο θέμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δυνατότητες της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής.

 

Σας προσκαλούμε να περάσετε ένα διαδικτυακό βράδυ μαζί μας.

 

Φανταστείτε, είστε στο σπίτι – καθισμένοι στον καναπέ, μπορείτε να μάθετε για τον ορμονικό κύκλο της γυναίκας, τις διάφορες επιλογές θεραπείας γονιμότητας, τις πιθανότητες εγκυμοσύνης και τις υπηρεσίες του κέντρου μας.

Η ομάδα μας υπό την διεύθυνση του κ. Dr. med. Κωνσταντίνου Μανωλόπουλου και οι συνεργάτες του όχι μόνο θα σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με αυτό το τόσο περίπλοκο θέμα, αλλά θα σας δείξουν επίσης σαφώς τα πάντα.  Κατά τη διάρκεια μιας εικονικής περιήγησης στο κέντρο μας, μπορείτε επίσης να εξοικειωθείτε με τις ιατρικές και εργαστηριακές μας αίθουσες και το προσωπικό του κέντρου.

Μετά από αυτό, οι ειδικοί του κέντρου μας θα είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία σας διαδικτυακά.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε προσωπικές ερωτήσεις, θα χαρούμε να σας προσφέρουμε μια ατομική διαβούλευση.

Ημερομηνία: 28 Μαΐου 2021 Αρχίζει στις 19:30, διάρκεια περίπου 90 λεπτά.

Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική!

 Για να δηλώσετε συμμέτοχή, στείλτε το αίτημά σας μέσω email στη διεύθυνση info@offenbach-kinderwunsch.de.

Θα σας στείλουμε πρόσβαση στο διαδικτυακό συμβάν λίγο πριν ξεκινήσει.

Η διαδικτυακή ομιλία μας είναι απολύτως δωρεάν και δεν σας δεσμεύει σε τίποτα.

Η συμμετοχή σας στη διαδικτυακή ομιλία είναι ανώνυμη.

Αν έχετε απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου 069-80907571

www.offenbach-kinderwunsch.de

 

Α)Τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός

Β) Πάνω από 1500 μωρά:Το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Offenbach κλείνει 10 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδία: Ερευνητές εκπαίδευσαν μέλισσες να… εντοπίζουν τις μολύνσεις Covid

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ολλανδοί ερευνητές εκπαίδευσαν μέλισσες, που έχουν μια ασυνήθιστα οξεία αίσθηση όσφρησης, προκειμένου να αναγνωρίζουν δείγματα μολυσμένα με COVID-19, ένα εύρημα που, όπως λένε, θα μπορούσε να μειώσει τον χρόνο αναμονής για αποτελέσματα τεστ σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Προκειμένου να εκπαιδεύσουν τις μέλισσες, οι επιστήμονες στο εργαστήριο βιο-κτηνιατρικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Wageningen, τους έδωσαν ζαχαρόνερο ως ανταμοιβή, αφότου τους έδειξαν δείγματα μολυσμένα με Covid-19.

Τα έντομα δεν θα έπαιρναν ανταμοιβή, αφότου τους έδειχναν ένα δείγμα που δεν ήταν μολυσμένο.

Αφού συνήθισαν το σύστημα, οι μέλισσες μπορούσαν αυθόρμητα να επιμηκύνουν τη γλώσσα τους για να πάρουν μια ανταμοιβή, όταν τους έδειχναν ένα μολυσμένο δείγμα, εξηγεί ο Βιμ φαν ντερ Πόελ, ένας καθηγητής ιολογίας, που συμμετείχε στο σχέδιο.

«Συγκεντρώνουμε κανονικές μέλισσες από έναν μελισσοκόμο και τις τοποθετούμε σε ένα εξάρτημα», περιγράφει ο επιστήμονας. «Αμέσως μόλις τους δείχνουμε ένα θετικό δείγμα, τους δείχνουμε και ζαχαρόνερο. Αυτό που οι μέλισσες κάνουν είναι να επιμηκύνουν την προβοσκίδα τους προκειμένου να πάρουν το γλυκό νερό».

Η επιμήκυνση της γλώσσας της μέλισσας για να πιει αποτελεί επιβεβαίωση ενός θετικού αποτελέσματος τεστ κορονοϊού, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μπορεί να χρειάζονται ώρες ή ημέρες για να πάρει κανείς τα αποτελέσματα ενός τεστ Covid-19, όμως η απάντηση από τις μέλισσες είναι άμεση. Η μέθοδος είναι, επίσης, φθηνή και θα μπορούσαν, επομένως, να την χρησιμοποιήσουν χώρες όπου τα τεστ είναι ελάχιστα, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Από την άλλη, ο Ντιρκ ντε Γκράαφ, ένας καθηγητής που εξειδικεύεται σε μέλισσες, έντομα και στην ανοσολογία των ζώων στο Πανεπιστήμιο Ghent στο Βέλγιο, είπε ότι δεν βλέπει η τεχνική αυτή να αντικαθιστά τις πιο συμβατικές μορφές ενός τεστ Covid-19 στο εγγύς μέλλον.

«Είναι μια καλή ιδέα, όμως θα προτιμούσα να κάνω τεστ χρησιμοποιώντας τα κλασσικά διαγνωστικά εργαλεία παρά να χρησιμοποιώ μέλισσες για αυτό. Είμαι τεράστιος θαυμαστής των μελισσών, όμως θα χρησιμοποιούσα τις μέλισσες για άλλους σκοπούς παρά για την ανίχνευση της Covid-19».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος καρκίνου για μεσήλικες άνδρες με μοναξιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η μοναξιά στους άνδρες μέσης ηλικίας σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με φινλανδική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Ψυχιατρικών Ερευνών «Psychiatry Research», παρακολούθησαν σε βάθος χρόνου – ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1980 μέχρι πρόσφατα – 2.570 μεσήλικες, από τους οποίους στην πορεία οι 649 (ποσοστό περίπου 25%) εμφάνισαν καρκίνο και οι 283 (το 11%) πέθαναν από αυτό.

Διαπιστώθηκε ότι η μοναξιά αύξανε τον κίνδυνο καρκίνου – ιδίως των πνευμόνων – κατά περίπου 10%, άσχετα με την ηλικία, την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση, την ποιότητα του ύπνου, τον τρόπο ζωής, το βάρος, την ύπαρξη κατάθλιψης, καρδιοπάθειας και άλλων παραγόντων κινδύνου για την υγεία.

Η θνητότητα από καρκίνο ήταν μεγαλύτερη στους καρκινοπαθείς που ήταν ανύπαντροι, χήροι ή διαζευγμένοι.

«Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η μοναξιά μπορεί να αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την υγεία, όπως το κάπνισμα και το παραπανίσιο βάρος. Τα ευρήματα μας δείχνουν -όντως- ότι πρέπει να δοθεί περισσότερη προσοχή στο ζήτημα της μοναξιάς», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Σίρι-Λίσι Κράαβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με χαμηλά όρια ταχύτητας οδηγούν οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων λόγω αυτονομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εκτός από τη μείωση των ρύπων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής που προσφέρουν μέσα στην πόλη, επιτάσσουν οδήγηση με χαμηλότερα όρια ταχύτητας, λόγω της τάσης των οδηγών που αναζητούν εξοικονόμηση ενέργειας, με όλα τα θετικά που έχει στη μείωση των ατυχημάτων.

Στοιχεία από οδηγούς-κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων δείχνουν ότι οι οδηγοί είναι πιο επιφυλακτικοί στην οδήγηση και διατηρούν χαμηλότερη ταχύτητα προκειμένου να έχουν διαθέσιμη – για μεγαλύτερο διάστημα – την ηλεκτρική ενέργεια και κατ’ επέκταση την αυτονομία τους.

Όλα αυτά συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να δώσουν λύσεις στο θέμα των ατυχημάτων, ενώ θα βοηθήσουν σε υπέρτατο βαθμό στην άνοδο του επιπέδου της αυτόνομης οδήγησης που θα έχει ως στόχο την εξάλειψη των ατυχημάτων, καθώς τα οχήματα θα φέρουν συστήματα που θα αποτρέπουν τα λάθη των οδηγών.

Έτσι, προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αυτονομία, ο οδηγός αναγκάζεται να πηγαίνει με μικρότερη ταχύτητα ακόμη και στους αυτοκινητόδρομους. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση, που η τεχνολογία των μπαταριών βρίσκεται σε φάση εξέλιξης και εν αναμονή ισχυρότερων και μεγαλύτερων συσσωρευτών.

Ο οδηγός φέρεται ανάλογα στην επιτάχυνση και στον τρόπο φρεναρίσματος όπου φροντίζει να επιβραδύνει προοδευτικά, ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο η ανάκτηση ενέργειας.

Μία άλλη πτυχή της χρήσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ιδιαίτερα στα μεγάλα ταξίδια, είναι το ένα μεγάλο διάλειμμα για φόρτιση. Αντί ο οδηγός να γεμίζει τη δεξαμενή βενζίνης και να συνεχίζει το ταξίδι του, τώρα αναγκάζεται να σταθμεύσει τουλάχιστον για μισή ώρα, με αποτέλεσμα να είναι πιο ξεκούραστος για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Φυσικά, μπορεί οι χρόνοι να ποικίλουν, ανάλογα με τον ταχυφορτιστή, όμως το σίγουρο είναι ότι η παραμονή θα διαρκέσει για αρκετά λεπτά, γεγονός που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία του. Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει ότι οι οδηγοί που κάνουν διαλείμματα είναι πιο ασφαλείς από αυτούς που δεν κάνουν.

Εκτός από τις συνήθειες των οδηγών που διαμορφώνονται, υπάρχουν λόγοι, οι οποίοι σχετίζονται με τον τρόπο σχεδιασμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που τα καθιστούν ασφαλέστερα από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να οδηγούν αυτοκίνητα με μόνο μία πηγή ισχύος, όπως ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Αλλά όταν πρόκειται για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι φυσιολογικό να έχουν δύο, μερικές φορές ακόμη και τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) με αυξημένη ποιότητα κύλισης. Παράλληλα, όταν ο οδηγός πιέζει το πεντάλ γκαζιού, το όχημα ερμηνεύει τη θέση του πεντάλ για να αποφασίσει την επιτάχυνση και τη ροπή που θα δώσει σε κάθε τροχό, ώστε να μεγιστοποιήσει τα ποσοστά πρόσφυσης.

Αυτό έχει θετικά αποτελέσματα σε ακραίες συνθήκες οδήγησης, όπου η ολισθηρότητα των δρόμων είναι μεγάλη.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να αναπτύσσονται και οι κατασκευαστές ανεβάζουν διαρκώς τον πήχη των επιπέδων ασφάλειας.

Στο μέλλον, τα οχήματα αναμένεται να είναι αυτόνομα και ηλεκτρικά, με μικρές περιβαλλοντολογικές επιβαρύνσεις σε σχέση με τα παραδοσιακά οχήματα. Όμως, το σημαντικότερο είναι ότι θα ανοίξει ο δρόμος της αυτόνομης οδήγησης, οπότε -σύμφωνα με έρευνες- αναμένεται τα αυτοκίνητα να είναι τέσσερις με πέντε φορές πιο ασφαλή από τα σημερινά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικονική πραγματικότητα: Κάθεσαι ακίνητος στην καρέκλα και νιώθεις να περπατάς κανονικά!

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν ένα νέο σύστημα εικονικής πραγματικότητας που αναπαράγει αρκετά πειστικά την αίσθηση του περπατήματος, παρόλο που κάποιος είναι ακίνητος στην καρέκλα του.

Παρά τις προόδους στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR), υπάρχουν ακόμη δυσκολίες στο να κάνει έναν άνθρωπο να αισθανθεί ότι πραγματικά «βυθίζεται» στον ψηφιακό κόσμο.

Έως τώρα είχαν αναπτυχθεί διάφορα συστήματα VR για περπάτημα, τα περισσότερα όμως από αυτά απαιτούσαν από τον χρήστη να συμμετέχει, κουνώντας και ο ίδιος τα πόδια του. Επίσης τα προηγούμενα συστήματα ήταν πολύ μεγάλα σε μέγεθος, βαριά και πολύπλοκα.

Μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές προκλήσεις είναι να δημιουργηθεί πειστικά σε ένα ακίνητο άνθρωπο η αίσθηση ότι περπατάει μέσα στην εικονική πραγματικότητα.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Τόκιο και Τογιομπάσι, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή επιστήμης των υπολογιστών Γιουσούκε Ματσούντα, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα εικονικής πραγματικότητας “Frontiers in Virtual Reality”, πέτυχαν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η νέα πλατφόρμα VR περιλαμβάνει μια συσκευή κεφαλής με οθόνη και ακουστικά, τέσσερις πλατφόρμες που προκαλούν δονήσεις και στις οποίες ο χρήστης τοποθετεί τα πόδια του, καθώς επίσης κάτοπτρα μέσα στο εικονικό περιβάλλον, τα οποία δίνουν στον χρήστη μια πειστική αίσθηση ότι κινούν το ίδιο το σώμα τους μέσα στην εικονική πραγματικότητα.

Το σύστημα δίνει σε έναν άνθρωπο που κινεί έναν εικονικό χαρακτήρα («αβατάρ») μέσα στην εικονική πραγματικότητα, την αίσθηση ότι τα πόδια και τα χέρια του ψηφιακού ανθρώπου είναι τα δικά του πραγματικά πόδια και χέρια. Έτσι, οι κινήσεις βαδίσματος που κάνει κάποιος στον εικονικό κόσμο, βιώνονται ως κινήσεις στον φυσικό κόσμο, παρόλο που ο άνθρωπος παραμένει «βιδωμένος» στο κάθισμα του.

Το αποτέλεσμα είναι πιο πειστικό όταν ο ψηφιακός χαρακτήρας που περπατά, γίνεται αντιληπτός από την οπτική γωνία του πρώτου προσώπου (σαν είναι δηλαδή ο ίδιος ο άνθρωπος μέσα στον εικονικό κόσμο) και όχι του τρίτου προσώπου (σαν να βλέπει δηλαδή τον εαυτό του ως τρίτο μέσα στον εικονικό κόσμο).

Οι Ιάπωνες ερευνητές εκτιμούν ότι το σύστημα τους, όταν βελτιωθεί περαιτέρω από άποψη μεγέθους της συσκευής και μείωσης του κόστους (στα 300 έως 500 δολάρια), θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ’ οίκον και να βελτιώσει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας από τους χρήστες μέσα στο σπίτι τους, ιδίως όσους έχουν προβλήματα κινητικότητας και αναπηρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων παραμένει ανέπαφο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η 22α Απριλίου, εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, έχει θεσμοθετηθεί από την κοινωνία των πολιτών ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Χρόνο με το χρόνο, η μέρα αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η κλιματική και η περιβαλλοντική κρίση καθιστούν επιτακτική την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας, αλλά κυρίως την άμεση λήψη μέτρων, καθώς η ανθρωπογενής δραστηριότητα φαίνεται ότι δεν έχει αφήσει σχεδόν τίποτα ανεπηρέαστο στον πλανήτη.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει πρόσφατη επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Cambridge, σύμφωνα με την οποία το 2,8% των εκτάσεων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο οικολογικά, με υγιείς πληθυσμούς όλων των ενδημικών ζώων και φυτών και με ανεπηρέαστους οικοτόπους.

Σύμφωνα με του επιστήμονες, αυτά τα μικρά κομμάτια της άγριας ζωής που δεν έχουν υποστεί ζημιές από ανθρώπινες δραστηριότητες βρίσκονται κυρίως σε τμήματα των τροπικών δασών του Αμαζονίου και του Κονγκό, στα δάση και στην τούνδρα της Ανατολικής Σιβηρίας και του Βόρειου Καναδά, καθώς επίσης και στη Σαχάρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Forests and Global Change, χωροκατακτητικά ξενικά είδη, συμπεριλαμβανομένων των γατών, των αλεπούδων, των κουνελιών, των αιγών και των καμηλών, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στα εγγενή είδη στην Αυστραλία, με τους επιστήμονες να μην βρίσκουν άθικτες περιοχές στην εν λόγω ήπειρο.

Οι ερευνητές, μάλιστα, προτείνουν την εισαγωγή μικρού αριθμού σημαντικών ενδημικών ειδών σε ορισμένες κατεστραμμένες περιοχές, όπως ελέφαντες ή λύκοι – μια κίνηση που θα μπορούσε να αποκαταστήσει έως και το 20% των εκτάσεων του πλανήτη καθιστώντας τες και πάλι οικολογικά ακέραιες, όπως εκτιμούν.

Προηγούμενες αναλύσεις, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε δορυφορικές εικόνες, εκτιμούν ότι το 20-40% της επιφάνειας της Γης έχει επηρεαστεί ελάχιστα από τους ανθρώπους.

Ωστόσο, οι επιστήμονες της νέας αυτής μελέτης υποστηρίζουν ότι τα δάση, η σαβάνα και η τούνδρα μπορεί να φαίνονται ανέπαφα από ψηλά, αλλά, στο έδαφος, λείπουν ζωτικά είδη.

Οι ελέφαντες, για παράδειγμα, διασπείρουν τους σπόρους και με μεγάλες ωφέλειες για τα δάση, ενώ οι λύκοι μπορούν να ελέγχουν τους πληθυσμούς των ελαφιών και αλκών.

Επιστήμονες μάλιστα δήλωσαν ότι η νέα ανάλυση υποτιμά τις άθικτες περιοχές, επειδή πολλά είδη ζώων χαμένα στους αιώνες είναι ελάχιστα ή καθόλου γνωστά, ενώ οι νέοι χάρτες δεν λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η οποία αλλάζει το εύρος των ειδών.

Είναι γεγονός ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σοβαρή κρίση της βιοποικιλότητας, με πολλούς πληθυσμούς άγριων ζώων – από λιοντάρια έως έντομα – να βρίσκονται στο φάσμα της εξαφάνισης, κυρίως λόγω της καταστροφής των οικοτόπων για καλλιέργεια και οικοδόμηση.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Frontiers in Forests and Global Change, χρησιμοποίησε χάρτες με βάση τον Κόκκινο Κατάλογο του IUCN. Τα περισσότερα από τα δεδομένα αφορούσαν θηλαστικά, αλλά περιελάμβαναν επίσης ορισμένα πουλιά, ψάρια, φυτά, ερπετά και αμφίβια.

Πολλές από τις ανέπαφες περιοχές που εντοπίστηκαν ήταν σε περιοχές που διαχειρίζονται αυτόχθονες κοινότητες. Η ανάλυση δεν περιελάμβανε την Ανταρκτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ8 ώρες πριν

Έξι νέοι Έλληνες επιστήμονες της διασποράς βραβεύονται για το ερευνητικό έργο τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 ώρες πριν

Παράταση της θερινής περιόδου λόγω τεράστιας ζήτησης εξετάζει η TUI

ΓΕΡΜΑΝΙΑ15 ώρες πριν

Γερμανία: Κατάργηση των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων εντός Ευρώπης, εισηγείται ο Σολτς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες πριν

Στο Δήμο Ελασσόνας το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θεσσαλών στις 7 και 8 Αυγούστου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ17 ώρες πριν

Ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα – Τα έγγραφα που απαιτούνται

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα πριν

Ακόμη 21 πρεσβείες και προξενικές Αρχές σε 15 χώρες προστίθενται στο myConsulLive

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Με την υγειονομική κρίση οι Ευρωπαίοι οδηγοί έγιναν… λιγότερο νευρικοί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Συγκεντρώσεις κατά του Ισραήλ σε διάφορες πόλεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Ρόδος: Με 9 πτήσεις ξεκίνησε σήμερα η τουριστική περίοδος

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Συστήματα καθαρισμού αέρα σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Ανάκτηση ελευθεριών για εμβολιασμένους και πρώην ασθενείς Covid-19

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Ανάκτηση ελευθεριών για εμβολιασμένους και πρώην ασθενείς Covid-19 από την Κυριακή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Γερμανία: Καταργείται η καραντίνα για όσους έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή φέρουν αρνητικό τεστ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Για πρώτη φορά με διεθνή πιστοποίηση η Αρχαία Ελληνική γλώσσα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Βερολίνο: Ανοίγουν στις 23 Μαΐου υπαίθριοι χώροι καφέ και εστιατορίων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Η Γερμανία αυστηροποιεί τους περιορισμούς παρά τις επικρίσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Βουλγάρων συνελήφθη για εμπόριο βρεφών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Νέοι κανονισμοί σε ισχύ για την είσοδο στη Γερμανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ7 ημέρες πριν

Γερμανία: Περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει από Covid-19

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Η Βαυαρία θα εξομοιώνει τους εμβολιασμένους με όσους έχουν πρόσφατα αρνητικά τεστ

Europolitis TV4 εβδομάδες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV1 μήνα πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV6 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV1 έτος πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis