Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης για τη Νεολαία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ευρεία διαδικτυακή συνάντηση της Ηπειρώτικης Νεολαίας την οποία οργάνωσε (με έναν πρωτοποριακό τρόπο αυτή τη φορά), η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης.

Είχαν προηγηθεί ακόμη δυο ανοιχτές συνεδριάσεις στο πρόσφατο παρελθόν στο Ντύσσελντορφ και στη Φρανκφούρτη.

Η συναρπαστική αυτή εκδήλωση σχετίζεται με τις δραστηριότητες της ΠΟΕ για το πρόγραμμα «Ελλάδα – 1821 – 2021» όπου τα μέλη της νεολαίας συμμετέχουν σε διαγωνισμό με θέμα την Επανάσταση και είναι αφιερωμένη στην γνωριμία και στη συσπείρωση της Ηπειρώτικης Νεολαίας από όλη την Ευρώπη, είναι αφιερωμένη στα Νιάτα της Ηπείρου και στα “Ξενιτεμένα Άνθη” της Πατρίδας μας!


«
Ηπειρωτάκια και μη, σε κάθε άκρη της Ευρώπης, ελάτε να ανταμώσουμε διαδικτυακά την Κυριακή, 18.04 και ώρα 14.00 μ.μ. με τη βοήθεια του Zoom. Στόχος μας είναι τόσο η γνωριμία και η δικτύωση της ηπειρώτικης νεολαίας όσο και η ανταλλαγή απόψεων-γνώσεων σε θέματα της Ηπείρου.

Το kickoffmeeting Νεολαίας είναι γεγονός! «Σμαζωχτείτι» (Μαζευτείτε) κοντά μας».

Στην Αφίσα και στη λεζάντα μπορείτε να δείτε τον έξυπνο τρόπο που σκαρφίστηκαν τα Ηπειρωτάκια για την διαφήμιση. Εκτός από την Αφίσα, αναρτήθηκε και ένα πανέμορφο βίντεο φτιαγμένο με μεράκι, με το οποίο έστειλαν το μήνυμά τους αρκετά μέλη της Νεολαίας των Ηπειρωτικών Συλλόγων.

Εμπνευστές της Αφίσας είναι οι: Αικατερίνη Τσουγκάρι, η Αικατερίνη Παππά και η Αντζελίνα Χριστοδούλου, με τη βοήθεια της κα. Έλενας Χριστοφορίδου και του κ. Μάριου Γεωργούλα.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Γενική Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου του Düsseldorf κυρία Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Η. Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. και νυν Γεν. Γραμ. του Π.Σ.Η.Ε. κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο αντιπρόεδρος του Π.Σ.Η. Εξωτερικού και μέλος στο Δ.Σ. της ΠΟΕ κ. Ελευθέριος Δημητρίου οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και παράλληλα συνεχάρησαν την διοίκηση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας για τις εύστοχες δραστηριότητες της.

 

Ως κεντρικός ομιλητής ήταν προσκεκλημένος, ο εκ των υπευθύνων και δάσκαλος του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας.

Ο κ. Γκαρτζονίκας αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση της Νεολαίας και με εμπεριστατωμένο τρόπο (αποτέλεσμα της μακρόχρονης εμπειρίας του σε ανάλογους τομείς), ανάπτυξε το θέμα: “Η Νεολαία των Ηπειρωτικών πολιτιστικών συλλόγων της Ευρώπης, ο «κρίκος» για το Μέλλον” ενώ στο σημείο που αφορούσε την πρόταση για βιώσιμη οργάνωση των Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών παρουσίασε το μοντέλο λειτουργίας του Συγκροτήματος Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννίνων.

Χαιρετισμό, απηύθυναν επίσης: Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Δημήτριος Ντόκος ο οποίος ήταν και ο συντονιστής, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Σταμάτης, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ κ. Θωμάς Γκίνης, ο Υπεύθυνος Νεολαίας της ΠΟΕ κ. Δημήτριος Οικονόμου, η Γραμματέας της ΠΟΕ κα. Χριστίνα Πάκου, η οποία ενημέρωσε την Νεολαία και για τον διαγωνισμό σχετικά με την “Επανάσταση για την απελευθέρωση του γένους 1821”, ο Περιφερειάρχης Βορείου Γερμανίας κ. Βασίλειος Ντάφλος, ο ταμίας και χειριστής της πλατφόρμας ZOOM κ. Γεώργιος Κουτσοκέρης, η εκπαιδευτικός κα. Αλεξία Μυριούνη από το Ντύσσελντορφ, η κα. Αντιγόνη Φίλη, πρώην αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και η κα. Ζαχαρούλα Μπέλου δημοτικός Σύμβουλος στο Όφενμπαχ.

Από τα μέλη της Ηπειρώτικης Νεολαίας το λόγο έλαβαν : Η κα. Αικατερίνη Τσουγκάρι από το Ντύσσελντορφ, η κα. Αικατερίνη Παππά από το Μόναχο, η κα. Ειρήνη Ζέρβα από την Νυρεμβέργη, ο Ευάγγελος Κυριαζής από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Βορειοηπειρωτών. Από τα νεαρά μέλη που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική χάρισαν εύθυμες στιγμές η κα. Μαρία Τσάνη, ο κ. Λευτέρης Τζίμας, και οι αδελφοί Κομήτη, Γεώργιος και Παναγιώτης από το Λούντβιγκσχάφεν, και οι αδελφοί Κόντη, Γεώργιος και Κωνσταντίνος από την Αθήνα, γιοί του μεγάλου ηπειρώτη παραδοσιακού ερμηνευτή κ. Ηλία Κόντη.

Συμμετείχαν βεβαίως και όλοι οι Σύλλογοι της ΠΟΕ με τα προεδρεία και την Νεολαία τους. Εκτίμηση της ΠΟΕ είναι ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τα 110 άτομα.

 

 

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης ευχαριστεί θερμά «όλες και όλους που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τη Νεολαία μας. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Βασίλη Ντάφλο για την πλατφόρμα ZOOM που μας την παραχώρησε, όπως και στις προηγούμενες τηλεδιασκέψεις.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για την έξοχη ομολογουμένως τηλεδιάσκεψη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Έλενα Χριστοφορίδου και τον Μάριο Γεωργούλα για την προβολή», σημειώνει η Ομοσπονδία.

 

 

Τέλος, η γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κα. Πάκου, σε μία όμορφη ανάρτησή της για την εκδήλωση σχολίασε: «Ηπειρωτάκια και μη – από όλες τις γωνίες της Ευρώπης – ανταμώσαμε σήμερα σε μια covid-εποχή, διαδικτυακά. Συνδεθήκαμε, αναλύσαμε με ομιλητές, νιώσαμε με τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, και είδαμε τον κρίκο που μας ενώνει: τη νοσταλγία να φέρουμε κοντά την Ήπειρο μας εδώ στην ξενιτιά.

Σήμερα, έγινε το πρώτο βήμα για μια πιο δυνατή Νεολαία. Σίγουρα, αυτό το βήμα θα φέρει και άλλα πολλά στο υπέροχο ταξίδι για την δικτύωση αναμεταξύ μας. Σίγουρα, αυτό το Meeting, θα φέρει και άλλα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας.

Ευχαριστούμε όλους που προσέφεραν, ώστε να γίνει εφικτή αυτή η συνάντηση, ομιλητές και συμμετέχοντες με κάθε τρόπο, αλλά πρωτίστως την Νεολαία μας, η οποία ανταποκρίθηκε πολυάριθμα στην πρόσκληση μας. Τιμή μας που σας είχαμε κοντά μας!» 

 

Πηγή φωτογραφιών: Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης

 

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με νέες και νέους του προγράμματος «Νόστος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορείτε να έρχεστε σε επαφή με την πατρίδα, να κρατάτε ζωντανό το πνεύμα του Ελληνισμού, να εξασκείτε τη γλώσσα. Να γνωρίζετε ότι πάντα θα σας υποδεχόμαστε με αγάπη, με χαμόγελο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος, στο Μέγαρο Μαξίμου, τις νέες και τους νέους που συμμετέχουν στην Τριμερή Συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα Αποδήμων του Προγράμματος «Νόστος».

«Ο παγκόσμιος Ελληνισμός είναι μια πολύ μεγάλη δύναμη για τη χώρα μας – πιστεύω σε ένα βαθμό ακόμα αναξιοποίητη – και ελπίζω και εύχομαι η δική σας η γενιά να έχει ακόμα πιο στενούς δεσμούς με την πατρίδα. Νομίζω ότι θα κρατήσετε μέσα σας πολύ όμορφες στιγμές από αυτό το ταξίδι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ξεναγώντας την αποστολή στους χώρους του Μεγάρου Μαξίμου και στο γραφείο του.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Εδώ περνάω πάρα πολλές ώρες της ημέρας. Τα έργα τα οποία βλέπετε είναι Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία μας έχουν ευγενώς παραχωρήσει είτε οι ίδιοι είτε μέσω της Εθνικής Πινακοθήκης και σκοπεύουμε να τα ανανεώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα έτσι ώστε να δίνουμε μία ευκαιρία σε όποιον μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου να έχει μία εξοικείωση με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό».

Ο Πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τα μέλη της αποστολής αναφέρθηκε και στις σχέσεις των τριών χωρών οι οποίες, όπως τόνισε, βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο.

«Οι σχέσεις σε πολιτικό επίπεδο είναι πάρα πολύ στενές, όπως ξέρετε. Αλλά έχει μεγάλη σημασία τρεις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να μπορούμε να ενισχύουμε και τους δεσμούς σε επίπεδο κοινωνίας των πολιτών, ειδικά για τη νέα γενιά», υπογράμμισε.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Σημειώνεται δε ότι έχει προηγηθεί επίσκεψη των νέων που βρίσκονται στη χώρα μας, στην Αίγυπτο και αμέσως μετά θα βρεθούν στην Κύπρο.

«Για εμάς η γλώσσα είναι πάρα πολύ σημαντική»

«Για εμάς η γλώσσα είναι πάρα πολύ σημαντική. Αυτό το οποίο ενθαρρύνω και τον Υπουργό είναι να χρησιμοποιήσουμε και τα νέα εργαλεία, τη νέα τεχνολογία, ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε να μιλάτε καλύτερα τα ελληνικά. Και πια η εκμάθηση της γλώσσας δεν γίνεται μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο. Με πολύ ωραία καινούργια ψηφιακά εργαλεία, όχι μόνο με την πλατφόρμα «staellinika». Yπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, ιδιωτικές.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Θα σας συνιστούσα πραγματικά, όποτε έχετε την ευκαιρία να εξασκήστε, να μη διστάζετε να το κάνετε. Βέβαια, η καλύτερη εξάσκηση, την οποία μπορείτε να κάνετε, είναι να έρχεστε εδώ ή να έχετε φίλους που μιλάνε Ελληνικά και να επιδιώκετε πάντα όσο κι αν μερικές φορές μπορεί να σας είναι δύσκολο, να μιλάτε τη γλώσσα. Γιατί μέσα από την άσκηση τελικά, την εξάσκηση, έρχεται η εξοικείωση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητώντας παράλληλα με τους νέους για τα εμβληματικά ιστορικά μνημεία που θα επισκεφθούν κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Τους νέους συνόδευαν, κατά την επίσκεψή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας αρμόδιος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Πηγή φωτογραφιών: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βοήθεια και Αγάπη από το Σύδνεϋ Αυστραλίας για τους Σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Μεγάλες ήταν οι καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατοι δυνατοί σεισμοί στην Ελασσόνα και τις γύρω περιοχές. Καταστράφηκαν πολλές οικίες, δημόσια κτήρια και η γη άνοιξε στα δύο.

Είναι αποκαρδιωτική η εικόνα στις πληγείσες περιοχές καθώς και ο φόβος και η απελπισία των ξεσπιτωμένων κατοίκων οι οποίοι εκλιπαρούν για βοήθεια για να σταθούν όρθιοι ξανά.

Ο σεισμός των σχεδόν 6 ρίχτερ ήταν ένα θλιβερό γεγονός που έβγαλε όλους τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας στους δρόμους και η αναγκαία στέγασή τους και όχι μόνο κινητοποίησε όλο τον κρατικό αλλά και τον ιδιωτικό μηχανισμό.

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ελασσόνος ΣΥΔΝΕΥ Αυστραλίας και περιχώρων μόλις πληροφορήθηκε τη συμφορά που έπληξε την αγαπημένη τους ιδιαίτερη πατρίδα κινητοποιήθηκε άμεσα και δυναμικά, δημιουργώντας μια γέφυρα αλληλεγγύης για να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους με μια ισχυρή οικονομική ενίσχυση.

Για το λόγο αυτό διοργάνωσε με επιτυχία μια εκδήλωση τα έσοδα της οποίας αφιερώθηκαν για το σκοπό αυτό.

Η πρώτη εκδήλωση, μετά την έξαρση του κορονοϊού, πραγματοποιήθηκε στις 30.05.2021 με στόχο να μαζευτούν χρήματα για τους σεισμόπληκτους των χωριών της Ελασσόνας που τόσο ταλαιπωρήθηκαν από τους πρόσφατους δυνατούς σεισμούς.

Το καθαρό κέρδος από την εκδήλωση το οποίο έφτασε στις 10.000 δολάρια προσαυξήθηκε με 20.000 δολάρια επιπλέον από το ταμείο του Συλλόγου.

Τα χρήματα, 30.000 δολάρια στο σύνολο, διατέθηκαν στον Δήμο Ελασσόνας αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Η αγάπη των αποδήμων για την πατρίδα και τους συμπατριώτες τους είναι μεγάλη και οι δεσμοί ενότητας και συμπαράστασης δυνατοί και πάντα στέκονται στο πλευρό τους.

Σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ελασσόνος ΣΥΔΝΕΥ Αυστραλίας και περιχώρων ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νικόλαος Γάτσας τόνισε: «η ενεργοποίηση του συλλόγου σας για την προσφορά βοήθειας στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Δήμου Ελασσόνας είναι από τις πιο σημαντικές δράσεις προσφοράς γιατί προέρχεται από συμπολίτες μας που έχουν μεταναστεύσει στο άλλο άκρο της γης, όμως η αγάπη προς τον τόπο καταγωγής και την πατρίδα δεν σας αφήνει αμέτοχους στα τοπικά δρώμενα.

Ο ελληνισμός σε όλα τα πέρατα της γης έχει αποδείξει ότι διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την πατρίδα και συνδράμει πάντα και με κάθε πρόσφορο μέσο όταν αυτή έχει ανάγκη. Η πρωτοβουλία σας είναι αξιοθαύμαστη».

Το σημερινό Δ.Σ. του συλλόγου αποτελείται από τους: κ. Ηλία Κατσίδη (Πρόεδρο), κ. Νικόλαο Μιγδάνη (Αντιπρόεδρο), κ. Σωτήριο Κατσιάνα (Γραμματέα), κ. Νικόλαο Τσακιρίδη (Ταμία), κ. Κυριάκο Δημητριάδη (Βοηθό Γραμματέα), κ. Δημήτριο Μαγκαϊτη (μέλος), κ. Χριστόφορο Καζάκη (μέλος), κ. Θωμά Φωτίου (Εφορευτική Επιτροπή) και κ. Βασίλειο Ντάμπο (Εφορευτική Επιτροπή).

O Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ελασσόνος ΣΥΔΝΕΥ Αυστραλίας και περιχώρων είναι μέλος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Αυστραλίας και σε προέκταση μέλος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Διαδικτυακά πραγματοποιήθηκε το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στις 24-25/7/21.

Το Συνέδριο έλαβε την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μετά την κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο του ΠΣΗΕ κ. Δήμου, χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό κ. Βλάσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνης και ο Πρόεδρος ΠΕΔ κ. Ντακαλέτσης.

Την έναρξη της ενότητας των ομιλιών πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Δήμας, ο οποίος αναφερόμενος και στις Ηπειρωτικές του ρίζες, ανέπτυξε και παρουσίασε την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για την στήριξη της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Παρουσίασε την εμβληματική δράση Elevate Greece για την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και επισήμανε το χαμηλό ποσοστό startups στην Ήπειρο και στάθηκε στην ανάγκη να συντονιστούν οι προσπάθειες για να αντιστραφεί η τάση.

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με συμμετέχοντες τους κ. Deutscher, Γενικό Διευθυντή της TeamViewer Greece, κ. Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλο της Natech, κ. Κούτλα, Διευθύνων Σύμβουλο της Akros Food Limited και με συντονιστή τον Δρ Γερογιάννη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής στην προσπάθεια να καταστεί πόλος έλξης για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξήραν το υψηλό ποσοστό καταρτισμένου προσωπικού και επισήμαναν ότι η αναβάθμιση των υποδομών, για παράδειγμα περισσότερες απευθείας πτήσεις από τα Γιάννενα σε Ευρωπαϊκούς προορισμούς, θα βελτιώσει κατά πολύ την προσπάθεια ανάδειξης των Ιωαννίνων σε ψηφιακό κέντρο καινοτομίας.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μια διεξοδική συζήτηση που ανέδειξε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου στην στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Γκωλέτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρθηκε λεπτομερώς στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα τόσο για την νεοφυή επιχειρηματικότητα όσο και για την διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας. Από την πλευρά του ο κ. Νίκου, Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανέδειξε την τεχνολογική διάσταση της προσφοράς του Πανεπιστημίου και την υψηλού επιπέδου ερευνητική δυνατότητα και ετοιμότητα του Πανεπιστημίου να συνεργαστεί με την τοπική βιομηχανία για να συν-δημιουργήσει προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

Το πρώτο μέρος των ομιλιών ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κ. Ηλιάδη, Διευθυντή Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων – Enterprise Greece, ο οποίος σκιαγράφησε την τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, και στάθηκε και στις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Ενώ κάλεσε, τους απόδημους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα να εκμεταλλευτούν το νέο καθεστώς, που μεταξύ άλλων μειώνει και την γραφειοκρατία.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρία στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα γλωσσομάθειας και σύνδεσης της απόδημης νεολαίας με την Ήπειρο.

Ομιλητές ο κ. Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας καθώς και ο κ. Αλμπάνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης, παρουσιάστηκαν δύο καλές πρακτικές ατόμων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα γλωσσομάθειας κατά το παρελθόν και επισήμαναν το πόσο καλές εντυπώσεις αποκόμισαν από την συμμετοχή τους και πόσο τους βοήθησε να κρατήσουν τους δεσμούς τους με την περιοχή.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την Βράβευση προσωπικοτήτων που διακρίνονται για το έργο τους σε διάφορους τομείς. Βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας για την προσφορά του στην πολιτική. Κατά την παραλαβή του βραβείου έδωσε τα εύσημα στο ΠΣΗΕ για την πετυχημένη και επίκαιρη θεματολογία του Συνεδρίου.

Ο κ. Γείτονας, Ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στην παιδεία, εξέφρασε την θλίψη του για την απόφαση να κλείσει η Σχολή Βελλάς, στην οποία μαθήτευσε και ο ίδιος. Ακολούθησε η βράβευση των Ιδρυτών της Βιομηχανίας ΒΙΚΟΣ, στον τομέα της επιχειρηματικότητας και του πατέρα Αντωνίου, Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου για την κοινωνική του προσφορά.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν αποκλειστικά με την συμμετοχή των Συνέδρων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος κ. Δήμου έκανε τον απολογισμό των πλούσιων δράσεων του Δ.Σ. και ακολούθησαν ψηφίσματα σχετικά με:

  • το Βόρειο – Ηπειρωτικό,
  • την Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία,
  • την συνέχιση του Προγράμματος Γλωσσομάθειας για τους απόδημους Ηπειρώτες,
  • την συμπαράσταση των απόδημων Ηπειρωτών για την Ιερά Μονή Βελλάς,
  • Το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης.

Οι Σύνεδροι, απ’ όλο τον κόσμο ομόφωνα ενέκριναν τα ψηφίσματα.

Όλες οι εργασίες διεξήχθησαν σε κλίμα ενθουσιασμού και ενότητας.

Των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου προήδρευσε ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Δημητρίου.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στις 28 Ιουλίου ξεκινάει στην Αθήνα το «ΝΟΣΤΟΣ» με τη συμμετοχή απόδημων νέων από Αίγυπτο, Κύπρο και Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στην Αθήνα μεταφέρεται πλέον στις 28 Ιουλίου το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», που είναι φέτος αφιερωμένο στην απόδημη νεολαία, όπως το αποφάσισαν η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ, ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης και ο Επίτροπος της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους, Φώτης Φωτίου.

Οι 15 συμμετέχοντες απόδημοι νέοι από τις τρεις χώρες θα παραμείνουν στην Ελλάδα μέχρι τις 2 Αυγούστου, όπου και θα συνεχίσουν μετά στη Λευκωσία για το τρίτο και τελευταίο μέρος του 4ου «ΝΟΣΤΟΣ».

Να σημειωθεί ότι ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, υποδεχόμενος τους συμμετέχοντες στο προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο, χαρακτήρισε το «ΝΟΣΤΟΣ» ως ένα πρότυπο μοντέλο συνεργασίας των τριών χωρών, που αποφασίστηκε με τον Έλληνα και Κύπριο ομόλογό του το 2017 στη Λευκωσία.

Η πρώτη φάση του «ΝΟΣΤΟΣ» πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια τον Απρίλιο του 2018, η δεύτερη τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στο Λονδίνο και η τρίτη τον Μάρτιο του 2019 στη Μελβούρνη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΜyConsulLive: Επέκταση της υπηρεσίας σε 18 πρεσβείες και προξενεία για την εξυπηρέτηση Ομογενών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στην περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας ΜyConsulLive με την προσθήκη 18 επιπλέον αρχών του εξωτερικού (πρεσβείες και προξενεία) σε 17 χώρες προχωρούν τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε κοινό Δελτίο Τύπου.

Οι Έλληνες πολίτες και οι ομογενείς που κατοικούν στις περιοχές στις οποίες λειτουργεί η υπηρεσία, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται για μια σειρά από διοικητικές πράξεις του ελληνικού Δημοσίου χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Από την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο ΜyConsulLive εντάσσονται οι πρεσβείες της Ελλάδας σε Βαρσοβία, Βιέννη, Βίλνιους, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Λισαβόνα, Λουξεμβούργο, Μοντεβιδέο, Μεξικό, Μπρατισλάβα, Πράγα, Σαντιάγο, Σόφια, Ταλίν και τα γενικά προξενεία Αγίου Φραγκίσκου, Λος Άντζελες και Μαριούπολης.

Με την προσθήκη των νέων αρχών εξωτερικού, η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ψηφιακό ραντεβού διατίθεται συνολικά από 60 πρεσβείες και προξενεία σε 36 χώρες.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 με τη συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Το ΜyConsulLive προγραμματίζεται να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των Αρχών που διαθέτει η Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η πλατφόρμα του ΜyConsulLive λειτουργεί για τις ακόλουθες διοικητικές πράξεις:

Έκδοση πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου εξωτερικού, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης, βεβαίωση διαμονής, αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων, δήλωση δικαιούχου σύνταξης, υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων στην Προξενική Αρχή.

Τα ραντεβού προγραμματίζονται για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο ΜyConsulLive.gov.gr.

Για την αυθεντικοποίηση στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη η χρήση κωδικών Taxisnet, ενώ κατά την έναρξη της βιντεοκλήσης ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Λίβανο σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη, στον Λίβανο, όπου θα συναντηθεί με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’, στην Πατριαρχική Μονή στο Μπαλαμάντ.  

Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς φορείς.

Ο κ. Βλάσης, τέλος, θα επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ, την Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό, καθώς και το Ορθόδοξο νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου.

Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ8 ώρες πριν

Tεχνολογία: Νέες λειτουργίες παρουσίασε το Viber

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες πριν

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με νέες και νέους του προγράμματος «Νόστος»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ14 ώρες πριν

Γερμανία: Αυστηροποίηση των κανονισμών εισόδου από τον Αύγουστο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ15 ώρες πριν

Γερμανία: Η Volkswagen εξαγοράζει την Europcar

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες πριν

Βοήθεια και Αγάπη από το Σύδνεϋ Αυστραλίας για τους Σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Η Αγγλία εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί σε ΕΕ και ΗΠΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Στρατιωτική Διαστημική Διοίκηση ίδρυσε η Γερμανία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Τα «ζωτικά σημεία» της Γης εξασθενούν, προειδοποιούν επιστήμονες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Ληστής με… πατίνι έκλεψε γνωστό κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Παρισιού

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Ένας από τους 10 μεγαλύτερους σε διάρκεια καύσωνες των τελευταίων 35 ετών στην Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Οι κανόνες εισόδου στη Γερμανία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Απαραίτητο από σήμερα το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 για μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες πριν

Ολλανδία: Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών εντός της ΕΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικό δακτυλικό αποτύπωμα στις ταυτότητες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αίρεται η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις “περιοχές κινδύνου”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Κολωνίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Δεκάδες γέφυρες, σιδηροδρομικοί σταθμοί και 600 χιλιόμετρα γραμμών καταστράφηκαν

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

The Cretan Thriller: Σαρώνουν οι γιαγιάδες Zombie και στέλνουν μήνυμα κατά του φόβου!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Στις “περιοχές κινδύνου” η Ελλάδα και η Ολλανδία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Στους 42 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Europolitis TV3 μήνες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV4 μήνες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV6 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV9 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV1 έτος πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis