Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων σήμερα από την SKY express

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της προχωρά σήμερα, Πέμπτη, η SKY express λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την στάση της ΟΣΥΠΑ από τις 11:00 έως τις 15:00, συμμετέχοντας στην γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της SKY express,

Ακυρώνονται οι κάτωθι πτήσεις:

GQ 282/283 Αθήνα – Ρόδος- Αθήνα

GQ 382-383 Αθήνα – Θεσσαλονίκη- Αθήνα

GQ 270-271 Αθήνα – Κέρκυρα- Αθήνα

GQ 220 -221 Αθήνα – Κως- Αθήνα

GQ 080 -081 Σητεία – Πρέβεζα-Σητεία

GQ 070 Κως – Κάλυμνος

GQ 070 Κάλυμνος – Λέρος

GQ 070 Λέρος – Αστυπάλαια

GQ 344-345 Αθήνα – Σαντορίνη- Αθήνα

GQ 520-521 Θεσσαλονίκη – Σκύρος- Θεσσαλονίκη

Τροποποιούνται οι κάτωθι πτήσεις:

GQ 600 Αθήνα – Λάρνακα / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 06:45

GQ 601 Λάρνακα – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Λάρνακα 09:05

GQ 400 Αθήνα – Νάξος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 09:05

GQ 401 Νάξος – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Νάξο 10:05

GQ 470 Αθήνα – Πάρος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 15:00

GQ 471 Πάρος – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Πάρο 16:00

GQ 222 Αθήνα- Κως / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 18:00

GQ 223 Κως- Αθήνα/ Νέα ώρα αναχώρησης από Κω 19:20

GQ 030 Αθήνα – Κάλυμνο / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 17:00

GQ 031 Κάλυμνο – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Κάλυμνο 18:20

GQ 410 Αθήνα – Μύλος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 08:55

GQ 411 Μύλος – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Μύλο 10:00

GQ 292 Αθήνα – Αλεξανδρούπολη / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 15:00

GQ 091 Αλεξανδρούπολη – Σητεία / Νέα ώρα αναχώρησης από Αλεξανδρούπολη 16:30

GQ 011 Αστυπάλαια – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Αστυπάλαια 09:50

GQ 010 Αθήνα – Αστυπάλαια / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 15:00

GQ 071 Αστυπάλαια – Λέρος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αστυπάλαια 16:15

GQ 071 Λέρος – Κάλυμνος / Νέα ώρα αναχώρησης από Λέρο 16:55

GQ 071 Λέρος – Κως / Νέα ώρα αναχώρησης από Λέρο 17:35

GQ 071 Κως – Ρόδος / Νέα ώρα αναχώρησης από Κω 18:20

GQ 101 Ρόδος – Ηράκλειο / Νέα ώρα αναχώρησης από Ρόδο 19:15

GQ 420 Αθήνα – Ζάκυνθος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 08:20

GQ 421 Ζάκυνθος Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Ζάκυνθο 09:40

GQ 354 Αθήνα – Σαντορίνη / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 17:20

GQ 355 Σαντορίνη – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Σαντορίνη 18:35

GQ 320 Αθήνα – Λήμνος / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 15:00

GQ 321 Λήμνος – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Λήμνο 16:15

GQ 272 Αθήνα – Κέρκυρα / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 17:30

GQ 273 Κέρκυρα – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Κέρκυρα 19:05

GQ 330 Αθήνα – Ιωάννινα / Νέα ώρα αναχώρησης από Αθήνα 20:40

GQ 331 Ιωάννινα – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Ιωάννινα 22:00

GQ 510 Θεσσαλονίκη – Σάμος / Νέα ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη 15:00

GQ 311 Σάμος – Αθήνα / Νέα ώρα αναχώρησης από Σάμο 16:45

Η SKY Express έχει ήδη ενημερώσει προσωπικά τους ενδιαφερόμενους επιβάτες σχετικά με τις τροποποιήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: 30 χρόνια ανακύκλωση συσκευασιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη Γερμανία οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων καταλήγουν στους ειδικούς κίτρινους κάδους. Αυτό που σήμερα είναι αυτονόητο αποτελούσε πριν τρεις δεκαετίες καινοτομία.

Ο εφιάλτης της ανακύκλωσης έχει όνομα καi λέγεται πλαστικές συσκευασίες τροφίμων. Τις βρίσκουμε κατά εκατοντάδες αν όχι κατά χιλιάδες στα σούπερ μάρκετ. Περιέχουν συνήθως τρόφιμα όπως τυρί ή αλλαντικά σε φέτες.

Οι συσκευασίες τροφίμων ήταν και παραμένουν η μεγάλη πρόκληση για την ανακύκλωση και στη Γερμανία, όπου πριν από 30 χρόνια, στις 12 Ιουνίου του 1991, εισήχθησαν για πρώτη φορά συγκεκριμένοι κανόνες για την ανακύκλωση συσκευασιών: από κονσέρβες, συσκευασίες φρέσκου γάλακτος και χυμών μέχρι κάθε λογής πλαστικά.

Από τότε προστέθηκε μπροστά στα σπίτια των Γερμανών ένα ειδικός κίτρινος κάδος, στον οποίο τοποθετούνταν τα προς ανακύκλωση απορρίμματα σε κίτρινο σάκο σκουπιδιών. Ο νόμος περί συσκευασιών υποχρέωνε για πρώτη φορά κατασκευαστές και εμπόρους  να καταβάλλουν αντίτιμο για την αποκομιδή, τη διαλογή και την επεξεργασία των συσκευασιών.

Με τα συγκεντρωμένα ποσά πληρώνονταν εταιρίες του αποκαλούμενου Δυαδικού Συστήματος, όπως η εταιρία DSD από τη Κολωνία, οι οποίες με τη σειρά τους αναλάμβαναν τις δαπάνες για την αποκομιδή απορριμμάτων, τη διαλογή σκουπιδιών και την επεξεργασία.

Ο ειδικός σε ζητήματα απορριμμάτων Χένινγκ Βιλς από το Ινστιτούτο Βούπερταλ βλέπει θετικά το ξεκίνημα της ανακύκλωσης πριν από 30 χρόνια: «Η Γερμανία ήταν μια από τις πρώτες χώρες, οι οποίες απαίτησαν χρήματα από ιδιωτικές εταιρίες. Αποτέλεσμα; Η βιομηχανία τροφίμων μείωσε τις συσκευασίες προκειμένου να περιορίσει το κόστος παραγωγής».

Περίπου το 41,5% των συσκευασιών καταλήγει στην καύση

Ο Γιόαχιμ Κριστιάνι από το Ινστιτούτο cyclos-HTP κάνει λόγο για ένα «πρωτοποριακό  πρόγραμμα». Τις τελευταίες δεκαετίες ωστόσο πολλά έχουν αλλάξει. Ο ειδικός θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι οι συσκευασίες τροφίμων στα σούπερ μάρκετ, οι οποίες έχουν πλέον υπερδιπλασιαστεί: «Τέτοιες συσκευασίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη μια ανακύκλωση».

Ενδεικτικό είναι ότι μόλις το 58,5% των πλαστικών ανακυκλώνονται. Το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο 41,5% καταλήγει στους κλιβάνους καύσης. Όμως οι απαιτήσεις από τη βιομηχανία ανακύκλωσης αυξάνονται.

Μέχρι το 2022 υποχρεούνται να ανακυκλώνουν το 63% των απορριμμάτων.

Εδώ και χρόνια για πολλούς γερμανούς πολίτες η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.  Ενώ καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τη σωστή τοποθέτηση των απορριμμάτων στους ειδικούς κάδους και ξεπλένουν πλαστικές συσκευασίες, όπως των γιαουρτιών, διαπιστώνουν ότι μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων δεν ανακυκλώνονται, αλλά καίγονται.

Κατά την εκτίμηση του Άξελ Σβάιτσερ, επικεφαλής της εταιρίας ανακύκλωσης Alba, το πρόβλημα είναι ο αρχικός σχεδιασμός των πλαστικών συσκευασιών, οι οποίες, όπως λέει, «δεν είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να ανακυκλώνονται».

Ο μάνατζερ θεωρεί ότι βιομηχανία και εμπόριο θα πρέπει να έχουν ευθύνη για το σχεδιασμό και τη χρήση των συσκευασιών και όχι να καλούνται εκ των υστέρων να συμβάλλουν οικονομικά στη διαδικασία ανακύκλωσης.

Από τη πλευρά του ο Χένινγκ Βιλς από το Ινστιτούτο Βούπερταλ θεωρεί «μεγάλο λάθος ότι ο νόμος περί συσκευασιών δεν ζητά ρητά ανακυκλώσιμες συσκευασίες». Όπως τονίζει, γίνονται προσπάθειες από ορισμένες μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες ωστόσο είναι εθελοντικές και αποσπασματικές.

Ο γερμανός ειδικός θεωρεί στον τομέα αυτό πρότυπο τη Γαλλία, η οποία επιβάλλει πρόστιμο σε όσες βιομηχανίες χρησιμοποιούν για τα προϊόντα τους μη ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Στόχος οι πραγματικά ανακυκλώσιμες συσκευασίες

Στη Γερμανία ωστόσο όποιες βιομηχανίες κάνουν χρήση μη ανακυκλώσιμων συσκευασιών πληρώνουν κάτι παραπάνω στη συμβαλλόμενη εταιρία ανακύκλωσης και το ζήτημα θεωρείται λήξαν. Διότι σε περίπτωση που τους ζητηθεί να πληρώσουν περισσότερα τότε απευθύνονται σε άλλη, φθηνότερη εταιρία ανακύκλωσης.

Ο Γιόαχιμ Κριστιάνι από το Ινστιτούτο cyclos-HTP θεωρεί ότι έχει έρθει επιτέλους η ώρα για τις βιομηχανίες τροφίμων να χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Μόνο έτσι, εκτιμά ο γερμανός ειδικός, οι πλαστικές συσκευασίες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να εξαφανίζονται από τα ράφια των καταστημάτων και να αντικαθίστανται από άλλες πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες.

Πηγή: dw.com

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ξεκινούν αύριο Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για πάνω από 100.000 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν την Τρίτη με τα Νέα Ελληνικά.

Εκτός από τα μέτρα προστασίας για την covid-19, που είναι παρόμοια με όσα ίσχυσαν κατά τη δια ζώσης παρουσία των μαθητών στα σχολεία, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, που θα ισχύσουν από φέτος.

Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου.

Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ..

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας – Αρχιτεκτονικό Σχέδιο – για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Υγειονομικά μέτρα

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Στην εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζομένων και εξεταστών πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.

Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Τι επιτρέπεται και τι όχι στις αίθουσες εξέτασης

Κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Απαγορεύεται η είσοδος εντός του εξεταστικού κέντρου (κτιριακό συγκρότημα και αύλειος χώρος) οποιουδήποτε άλλου εκτός των εξεταζομένων, των μελών και λοιπού προσωπικού των οικείων επιτροπών, του βοηθητικού προσωπικού και των επιτηρητών.

Εξαίρεση από την απαγόρευση αυτή επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση παροχής έκτακτης τεχνικής ή ιατρικής βοήθειας μετά από σχετική πρόσκληση της επιτροπής.

Επίσης, απαγορεύεται η γνωστοποίηση των θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.

Κατάθεση δυο μηχανογραφικών

Δίνεται για πρώτη φορά φέτος, η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο ΙΕΚ. Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Το υπουργείο προχώρησε στη θέσπιση συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων, καθώς και συντελεστών Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι συντελεστές ορίστηκαν από το εκάστοτε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για κάθε Τμήμα/Σχολή του, βάσει των οποίων προέκυψε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Για την εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ απαιτείται η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Σχολή, Τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Αριθμός εισακτέων, αύξηση σε κάποιες σχολές, μείωση σε άλλες

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Αύξηση θέσεων σημειώνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε Τμήματα «με αναμενόμενη αύξηση της απορρόφησης των αποφοίτων τους από την αγορά εργασίας», όπως π.χ. στα Τμήματα Επιστημών Αγωγής στην Πρώιμη και Παιδική Ηλικία, στα Τμήματα Νηπιαγωγών, στα Τμήματα Πληροφορικής, στην Κτηνιατρική, επισημαίνει το υπουργείο.

Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από 7.020 πέρυσι στις 6.283 θέσεις, λόγω συγχωνεύσεων τμημάτων του.

Μείωση εξεταστέας ύλης, επαναφορά Συντελεστών Βαρύτητας

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, από τις αρχές του 2021 το υπουργείο Παιδείας επανακαθόρισε την εξεταστέα ύλη με μείωση σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ Λυκείου.

Επιπλέον, είχαν σταλεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα κεντρικά σημεία της ύλης μαθημάτων όλων των τάξεων.

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι Συντελεστές Βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ίσχυε και το 2019.

Τι προβλέπεται για όσους θα είναι άρρωστοι

Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Ενημέρωση των υποψηφίων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους

Από φέτος θα γίνεται ενημέρωση των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση διευρύνει το προβάδισμά της έναντι των Πρασίνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συνεχίζει να διευρύνει το προβάδισμά της έναντι των Πρασίνων, ενώ ραγδαία είναι η πτώση της «πράσινης» υποψήφιας καγκελαρίου στην προτίμηση των πολιτών, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν για λογαριασμό των δύο δικτύων της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, του ARD και του ZDF.

Κατά τη δημοσκόπηση του ZDF, CDU/CSU εξασφαλίζουν ποσοστό 28% (+5), ενώ οι Πράσινοι υποχωρούν στο 22% (-3). Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) βρίσκεται στο 15% (+1) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 10% (+1). Χωρίς μεταβολή από τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα μένουν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% και η Αριστερά με 7%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στη δημοσκόπηση του ARD, με τα CDU/CSU να βρίσκονται στο 28% (+5) και τους Πράσινους να πέφτουν στο 20% (-6).

Δυσμενείς μοιάζουν τα δεδομένα και για την Αναλένα Μπέρμποκ προσωπικά, η οποία στην έρευνα του ZDF φαίνεται να πείθει μόνο το 28% για την καταλληλότητά της να διαδεχθεί την Άγγελα Μέρκελ στην καγκελαρία.

Ο υποψήφιος του CDU Άρμιν Λάσετ στηρίζεται τώρα από το 43%, ενώ το προβάδισμα έχει ο υποψήφιος Καγκελάριος για το SPD, Όλαφ Σολτς, με το 48% να τον θεωρεί κατάλληλο για τη θέση.

Στην δημοσκόπηση του ARD, στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, ο Άρμιν Λάσετ προηγείται με 29% (+8), ο Όλαφ Σολτς ακολουθεί με 26% (+5), ενώ η Αναλένα Μπέρμποκ υποχωρεί στο 16% (-12).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιγάντιο άστρο που «αναβοσβήνει» ανακαλύφθηκε στον γαλαξία μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Blinking Giant star. Πηγή: Amanda Smith

Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε κοντά στο κέντρο του γαλαξία μας, σε απόσταση μεγαλύτερη των 25.000 ετών φωτός από τη Γη, ένα γιγάντιο άστρο που φαίνεται να αυξομειώνει δραματικά τη φωτεινότητα του.

Το άστρο με την ονομασία VVV-WIT-08 μείωσε για άγνωστο λόγο τη λαμπρότητα του κατά περίπου 97%, με αποτέλεσμα σχεδόν να εξαφανιστεί από τον ουρανό, τόσο στο ορατό όσο και στο υπέρυθρο τμήμα του φάσματος, αλλά μετά από μερικούς μήνες επανήλθε στο προηγούμενο φως του. Μολονότι πολλά άστρα μεταβάλλουν τη φωτεινότητα τους, είτε επειδή πάλλονται είτε επειδή σκιάζονται πρόσκαιρα από κάποιο άλλο παρεμβαλλόμενο άστρο, είναι πάρα πολύ σπάνιο ένα άστρο να γίνει τόσο αχνό για μια παρατεταμένη περίοδο αρκετών μηνών και μετά να ανακτήσει την προηγούμενη φωτεινότητα του.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Πολωνία και τη Χιλή, με επικεφαλής τον δρα Λάι Σμιθ του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, έκαναν την ανακάλυψη με τηλεσκόπιο του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή και τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Monthly Notices of the Royal Astronomical Society” της βρετανικής Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας.

Μια εκτίμηση, όπως είπαν, είναι ότι το εν λόγω ασυνήθιστο άστρο ανήκει σε μια νέα κατηγορία διπλών αστρικών συστημάτων, στα οποία υπάρχει ένα γιγάντιο άστρο 100 φορές μεγαλύτερο από τον Ήλιο, το οποίο σκιάζεται κάθε λίγες δεκαετίες από ένα μέχρι στιγμής αόρατο και απροσδιόριστο σύντροφο (μάλλον είτε άλλο άστρο, είτε μεγάλο πλανήτη σε τροχιά).

Έτσι το γιγάντιο άστρο υφίσταται περιοδική έκλειψη από το συνοδό του.

Είναι πάντως αξιοσημείωτη – και ανοικτή σε ερμηνείες – η δήλωση του αστρονόμου δρος Σεργκέι Κοπόσοφ του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου: «Είναι εντυπωσιακό ότι παρατηρήσαμε ένα σκούρο, μεγάλο και επίμηκες αντικείμενο να περνάει ανάμεσα σε μας και στο μακρινό άστρο και μπορούμε μόνο εικασίες να κάνουμε για την προέλευση του».

Μια άλλη – γνωστή εδώ και καιρό – περίπτωση με ομοιότητα είναι του γιγάντιου άστρου Epsilon Aurigae, που εν μέρει σκιάζεται από ένα πελώριο δίσκο σκόνης κάθε 27 χρόνια, αλλά η φωτεινότητα του πέφτει το πολύ έως 50%.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε και το άστρο TYC 2505-672-1 που φαίνεται να αυξομειώνει τη φωτεινότητα του κάθε 69 χρόνια.

Πέρα από το VVV-WIT-08, οι αστρονόμοι βρήκαν επίσης δύο άλλα εξίσου ιδιόμορφα γιγάντια άστρα, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση τους ότι πρόκειται για μια νέα κατηγορία άστρων που «αναβοσβήνουν» και τα οποία θέλουν περαιτέρω μελέτη.

Το WIT στην ονομασία τους προκύπτει από τα αρχικά γράμματα των λέξεων “What is This” (Τι Είναι Αυτό), επειδή οι αστρονόμοι δεν έχουν ιδέα περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

VW: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 3,3 εκατ. πελατών σε ΗΠΑ και Καναδά

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το νέο θύμα των κυβερνοπειρατών, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, ανακοίνωσε ότι προσωπικά δεδομένα περίπου 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βόρεια Αμερική διέρρευσαν από έναν προμηθευτή της.

«Ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι κάποιος τρίτος, μη εγκεκριμένος, έλαβε προσωπικές πληροφορίες (…) για τους πελάτες και τους πιθανούς πελάτες μας από έναν προμηθευτή της Audi, της Volkswagen και ορισμένων αντιπροσωπειών στις ΗΠΑ και τον Καναδά», ανέφερε η αμερικανική θυγατρική του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εν λόγω πληροφορίες είχαν ληφθεί στο διάστημα 2014-19 και είχαν αποθηκευτεί σε ένα μη προστατευμένο αρχείο αυτού του προμηθευτή, τον οποίο δεν αποκάλυψε η VW.

Η εταιρεία υπολογίζει ότι διέρρευσαν ευαίσθητες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την αγορά ή τον δανεισμό, όπως για παράδειγμα ο αριθμός της άδειας οδήγησης, περίπου 90.000 πελατών ή δυνητικών πελατών της Audi στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία σχεδιάζει να παράσχει σε αυτούς τους ανθρώπους δωρεάν προστασία κατά της χρήσης των δεδομένων τους για αγορές ή λήψη δανείων.

Η διαρροή αφορά επίσης λιγότερο ευαίσθητα δεδομένα (ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, e-mail) περίπου 3,1 εκατομμυρίων πελατών της Audi στις ΗΠΑ και 163.000 στον Καναδά και περίπου 3.300 πελατών της VW στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος είναι στη διαδικασία να επικοινωνήσει με όλα αυτά τα πρόσωπα και ενημέρωσε για το θέμα τις αρμόδιες αρχές.

Πολλές αμερικανικές εταιρείες έπεσαν τις τελευταίες εβδομάδες θύματα χάκερ. Νωρίτερα και η McDonald’s ανακοίνωσε ότι διέρρευσαν τα δεδομένα πελατών της στη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας και η Κύπρος εκτός «περιοχών κινδύνου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Άγιον Όρος και οι περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Πελοποννήσου αφαιρούνται από την Κυριακή 13 Ιουνίου (ώρα 00:00) από τις «περιοχές κινδύνου» για την Γερμανία.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη οδηγία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και με βάση τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», οι συγκεκριμένες περιοχές δεν θεωρούνται πλέον «επικίνδυνες» λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Από τον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» αποσύρεται από την Κυριακή και η Κύπρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ13 ώρες πριν

Γερμανία: 30 χρόνια ανακύκλωση συσκευασιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες πριν

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οι αλλαγές που ισχύουν από φέτος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ17 ώρες πριν

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο έχει φθάσει ο αριθμός των καπνιστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ18 ώρες πριν

Γερμανία: Η Χριστιανική Ένωση διευρύνει το προβάδισμά της έναντι των Πρασίνων

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ19 ώρες πριν

Avatars για τη διαφήμιση ελληνικών προορισμών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Γιγάντιο άστρο που «αναβοσβήνει» ανακαλύφθηκε στον γαλαξία μας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ2 ημέρες πριν

Απευθείας πτήσεις προς την Σκιάθο ανακοίνωσε η Alitalia

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

VW: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 3,3 εκατ. πελατών σε ΗΠΑ και Καναδά

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες πριν

4ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού»

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Τέσσερις περιφέρειες της Ελλάδας και η Κύπρος εκτός «περιοχών κινδύνου»

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Στην Ελληνίδα αστροφυσικό Χρ. Κουβελιώτου το διεθνές βραβείο Αστρονομίας Shaw για το 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 εβδομάδα πριν

Δημιουργήθηκαν οι πρώτες ψηφιακές ίνες υφάσματος που αποθηκεύουν αρχεία στα ρούχα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Θα λήξουν σύντομα οι περιορισμοί της ελευθερίας, εκτιμά η υπ. Δικαιοσύνης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

ΥΠΑ: Νέα παράταση των notams – Προϋποθέσεις εισόδου και οδηγίες για ταξίδια σε νησιά

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Επτά νέοι ελληνικοί προορισμοί στο φετινό πτητικό πρόγραμμα της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Εκτεταμένη χαλάρωση μόνο εφόσον ο δείκτης κρουσμάτων πέσει κάτω από το 20, προανήγγειλε ο υπ. Υγείας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Άρση του “φρένου έκτακτης ανάγκης” στις 30 Ιουνίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Η Ελλάδα ενεργοποιεί από σήμερα το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Πώς θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό και πώς θα το λαμβάνουν οι πολίτες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ2 εβδομάδες πριν

Ανδρος: Διεθνής προβολή και άνοδος στις κρατήσεις

Europolitis TV2 μήνες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV2 μήνες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV4 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV7 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV1 έτος πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis