Connect with us

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα – Τα έγγραφα που απαιτούνται

Published

on

Η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και τον τουρισμό, όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Επιπλέον από την 1η Ιουνίου τίθεται έτσι σε λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της χώρας μας, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.

Ταυτόχρονα με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

Αναφορικά με το πράσινο πιστοποιητικό, όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών.

Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Αναλυτικά, η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

Συνοπτικά, το πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα απαιτεί:

Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

PCR test έως και 72 ώρες πριν

Πιστοποιητικό ανάρρωσης

Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΛΛΑΔΑ

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Στην διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, την μεγαλύτερη του είδους παγκοσμίως, παρευρέθηκε ο Δήμος Μήλου δια του εκπροσώπου του Αβέρκιου Γαϊτανή, Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου (5 – 7/3) πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προγραμματισμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους, με στόχο την προώθηση της Μήλου και του τουριστικού της προϊόντος.

Ιδιαίτερη προσπάθεια έγινε για αξιοποίηση επαφών τόσο με δημοσιογράφους όσο και με ταξιδιωτικούς πράκτορες, που ασχολούνται με εναλλακτικές μορφές που προσανατολίζεται η στρατηγική της Μήλου.



Πέρα από τη συνηθισμένες δράσεις που πραγματοποιούνται σε παρόμοιες περιπτώσεις παρουσιών σε εκθέσεις η εκθεσιακή συμμετοχή της Μήλου πλαισιώθηκε από μια πρωτότυπη προωθητική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, χάρη στη πολύμηνη προετοιμασία του Δήμου σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας και την MTC GROUP, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής συμμετείχε στην εκδήλωση που οργανώθηκε στο ελληνικό περίπτερο την Τετάρτη 6 Μαρτίου με προσκεκλημένους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από τη γερμανική κυρίως αγορά, οι οποίοι έλαβαν και μέρος σε κλήρωση για φιλοξενία στο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Le Figaro: Η Αλόννησος στην κορυφή των εναλλακτικών προορισμών της Ελλάδας για το 2024!

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Αλόννησος στον κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, σύμφωνα με τη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Όπως τονίζεται στην αρχή του άρθρου, «στην Ελλάδα κάθε νησί αποκαλύπτει τους θησαυρούς του μέσα από τον δικό του ρυθμό. Η πρόταση μας για φέτος είναι να ξεφύγετε από τις Κυκλάδες και τον συνωστισμό, ανακαλύπτοντας κάτι νέο πέρα από τα τετριμμένα».



Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Αλόννησος για την οποία αναφέρει το εκτενές αφιέρωμα πως «αποτελεί έναν “ναό” καταδύσεων με παραδεισένιο βυθό, αρχαία ναυάγια και ένα εξαιρετικό θαλάσσιο οικοσύστημα.

Το νησί είναι εξίσου εντυπωσιακό και πάνω από το νερό με πευκοδάση, γραφικά χωριά και παραμυθένια σπιτάκια».

Τον κατάλογο της Le Figaro συμπληρώνουν η Χίος, τα Κύθηρα, η Κεφαλονιά και η Πάτμος.

Σημειώνεται πως προηγήθηκε ενημερωτική προσπάθεια του Δήμου για προβολή στη Γαλλία.



Στο ίδιο πνεύμα, πρόσφατα η Αλόννησος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και από τη Γερμανική εφημερίδα Die Welt που αποκαλεί το νησί «ιδανικό τόπο για τους φυσιολάτρες» και το κατατάσσει στην κορυφή των Ελληνικών προορισμών που θα ξεχωρίσουν το 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ITB Berlin: Η Αθήνα κορυφαίος city-break προορισμός στην Ευρώπη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Μια πολύ σημαντική διάκριση στον τομέα του τουρισμού κατέκτησε η Αθήνα, κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου ευρωπαϊκού city-break προορισμού (Europe’s Leading City-break Destination), στη διοργάνωση των World Travel Awards 2024.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Βερολίνο, όπου πραγματοποιήθηκε και η ITB Berlin, μία από τις κορυφαίες εκθέσεις τουρισμού στην Ευρώπη, στην οποία η Αθήνα συμμετείχε με ειδικό χώρο στο Περίπτερο του ΕΟΤ.

Εκτός από το βραβείο του κορυφαίου city-break προορισμού στην Ευρώπη, η Αθήνα ήταν υποψήφια σε αυτή τη διοργάνωση σε πέντε ακόμη κατηγορίες για αντίστοιχα ευρωπαϊκά βραβεία: Κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός, Κορυφαίος Προορισμός Συναντήσεων και Συνεδρίων, Κορυφαίος Προορισμός Κρουαζιέρας, Κορυφαίο Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών και Κορυφαίο Αξιοθέατο για την Ακρόπολη.



Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η ελληνική πρωτεύουσα κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο στον σημαντικό αυτόν θεσμό, (η πρώτη ήταν το 2018), ανάμεσα σε πόλεις-ορόσημα: το Άμστερνταμ, τη Βενετία, το Βερολίνο, τη Γενεύη, το Δουβλίνο, την Κοπεγχάγη, τη Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Πόρτο και την Ρώμη, ήταν υποψήφιες στην ίδια κατηγορία.

Το βραβείο προστίθεται στις σημαντικές διακρίσεις της πόλης που έχουν επιτευχθεί στην ίδια διοργάνωση κατά την τελευταία δεκαετία.

Η Αθήνα αναδείχθηκε κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός παγκοσμίως για το 2022 και το 2023, και αντίστοιχα της Ευρώπης, τις ίδιες χρονιές.



Το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών της Ευρώπης για το 2018 και το 2022.

Τέλος, η διοργάνωση έχει αναδείξει την Ακρόπολη ως κορυφαίο Τουριστικό Αξιοθέατο για το 2014 και το 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μήλος νούμερο ένα προορισμός στις επιλογές του Conde Nast Traveler

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Μήλος για άλλη μια φορά νούμερο ένα στις επιλογές του Conde Nast Traveler για το 2024.

Το ταξιδιωτικό μέσο παγκόσμιας εμβέλειας δημοσίευσε θέμα με τίτλο“Ποιό νησί να επισκεφτείτε το 2024” και γράφει: «Η Μήλος ανακαλύπτεται όλο και περισσότερο από τους υποψήφιους ταξιδιώτες. Το Instagram είναι γεμάτο με πλάνα χωρίς φίλτρο από τους κυματιστούς λευκούς βράχους στο Σαρακίνικο, την πράσινη τρύπα για κολύμπι στον Παπάφραγκα και τα μικροσκοπικά γραφικά νησιώτικα σπιτάκια τα οποία είναι σφηνωμένα ανάμεσα σε βράχο και θάλασσα.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κυκλαδίτικο νησί ξεχωρίζει στις επιλογές του ταξιδιωτικού αυτού Μέσου.



Στον απόηχο της σημαντικής διεθνούς έκθεσης τουρισμού WTM του Λονδίνου, τον περασμένο Νοέμβριο, το έγκυρο βρετανικό περιοδικό είχε συμπεριλάβει τη Μήλο στους καλύτερους προορισμούς για επίσκεψη το 2024.

Όπως είχε αναφέρει τότε, επρόκειτο για τον οριστικό οδηγό για το νέο έτος που προέκυψε από συνεργασία με τους συντάκτες του περιοδικού με επιλογές προορισμών από όλο τον κόσμο.”

Για μήνες έχουμε ερευνήσει, συζητήσει και ελέγξει, από μια μεγάλη δεξαμενή φανταστικών πόλεων, περιοχών και χωρών με νέους λόγους για επίσκεψη” είχε γράψει και πρόσθετε : “Το αποτέλεσμα είναι το εξής: ο οριστικός οδηγός μας για τα 24 καλύτερα μέρη για να πάτε το 2024”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη συχνότητα των πτήσεων προς μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις αυξάνει η AEGEAN

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ένα ακόμα slot στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου διασφάλισε η Aegean και προσθέτει στο πρόγραμμά της την 4η κατά σειρά πτήση της, από την Αθήνα προς τον ισχυρότερο διεθνή κόμβο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η νέα πτήση που θα εκτελείται καθημερινά, εκτός Σαββάτου, με ώρα αναχώρησης από την Αθήνα στις 16.00 τοπική και από το Λονδίνο/Ηeathrow στις 19.00 τοπική, «διευρύνει σημαντικά τις επιλογές των επιβατών μας, αλλά και βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη διασυνδεσιμότητα με τα νησιά μας, μέσω Αθήνας».

Η πτήση θα είναι διαθέσιμη από σήμερα, 6 Μαρτίου στα συστήματα κρατήσεων και θα πραγματοποιείται από τις 31 Μάρτιου 2024 και για όλη τη διάρκεια του χρόνου (καλοκαιρινή και χειμερινή περίοδο). 



Αντίστοιχα, η AEGEAN αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων και προς άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως τη Φρανκφούρτη με 5 καθημερινές πτήσεις (2 από/προς Αθήνα, 2 από/προς Θεσσαλονίκη, 1 από/προς Ηράκλειο), τη Λάρνακα με 8 πτήσεις (7 από/προς Αθηνά, 1 από/προς Θεσσαλονίκη), τη Ρώμη, τη Ζυρίχη, τη Γενεύη, το Παρίσι, το Βερολίνο και μαζί με το νέο προορισμό, το Dubai, προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στο επιβατικό κοινό, συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια για επέκταση της χρονικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Daily Telegraph: Στους 5 ιδανικούς οικογενειακούς προορισμούς της Ελλάδας η Νάξος

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Στους 5 ιδανικούς οικογενειακούς προορισμούς της Ελλάδας κατατάσσει τη Νάξο η Daily Telegraph. Το διεθνές μέσο αναφέρει πως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων αποτελεί «μια γαλήνια εναλλακτική σε σύγκριση με τα υπερτουριστικά νησιά που την περιτριγυρίζουν».

Στο ίδιο πνεύμα, η αυστριακή εφημερίδα Kurier αποκαλεί τη Νάξο «θησαυρό που ευτυχώς μοιάζει ακόμη ανεξερεύνητος» και προσκαλεί τους περιπατητές για να ανακαλύψουν τα μονοπάτια, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να περιηγηθούν στα Κυκλαδίτικα και μεσαιωνικά σοκάκια.

Παράλληλα με τα αφιερώματα σε Αυστρία και Αγγλία, η Νάξος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών νησιών σε λίστα που ανακοίνωσε το Ισπανικό Business Insider με τα 10 καλύτερα μέρη του κόσμου.



Το 2023 «έκλεισε» με θετικό πρόσημο και νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας, ενώ το αφήγημα για τη νέα σεζόν εξαπλώνεται σε εύρος αγορών με «αιχμή του δόρατος» την αυθεντικότητα.

Σημειώνεται πως το διάστημα 15-17 Μαρτίου, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει τριήμερο πρωτότυπων αποκριάτικων εκδηλώσεων γεμάτο χρώματα, μουσικές παραδόσεις και αναβιώσεις Διονυσιακών εθίμων, απευθύνοντας το πρώτο κάλεσμα σε κατοίκους και ταξιδιώτες, ενόψει της νέας σεζόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ12 ώρες ago

Ένα γαστρονομικό γεύμα στη… στρατόσφαιρα, το στοίχημα ενός σεφ για το 2025

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Ισλανδία: Συνεχίζεται η ηφαιστειακή δραστηριότητα στη χερσόνησο Ρέικιανες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ16 ώρες ago

Γερμανία: Εφικτός ο κλιματικός στόχος του 2030, εκτιμά η κυβέρνηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ18 ώρες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ20 ώρες ago

Μελέτη: Το 43% του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζουν οι νευρολογικές παθήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Γυναίκα 103 ετών συνελήφθη καθώς οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλιση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ισλανδία: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Έρχεται το EU wallet για τους πολίτες των χωρών μελών της ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

ΟΕΚ Γερμανίας: Είναι σημαντικό το κράτος να ακούει τις φωνές και τις ανάγκες κάθε κοινότητας του Απόδημου Ελληνισμού

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

Προβολή της Μήλου στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024

ΥΓΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο ετήσιος προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού από τα 40 σώζει ζωές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απεργούν 28 Φεβρουαρίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα 24ωρη απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa την Τρίτη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 εβδομάδες ago

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου: “Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος”!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Έρευνα: Ο αστεροειδής Δίμορφος μετά το πείραμα της NASA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Ψηφίστηκε από την Bundestag η μερική νομιμοποίηση της κάνναβης

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis