Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

4ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού»

Δημοσιεύθηκε

στις

«200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού» είναι το θέμα του 4ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, που διοργανώνει στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση του Μπουένος Άιρες «Νόστος».

Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, υλοποιείται σε συνεργασία με την ιστορική Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής και την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και απευθύνεται στους απανταχού Έλληνες και Φιλέλληνες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν με ένα έργο (ποίηση ή δοκίμιο), γραμμένο σε μία εκ των εξής πέντε γλωσσών: την ελληνική, την ισπανική, την ιταλική, την πορτογαλική ή την αγγλική.

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις και οι βραβευμένες εργασίες θα δημοσιευθούν σε μια ψηφιακή Ανθολογία.

Η ανακοίνωση των βραβείων θα γίνει τον Οκτώβριο του 2021 και τα βραβεία θα παραδοθούν σε ημερομηνία που θα καθορισθεί στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Στον διαγωνισμό δύναται να συμμετάσχουν συγγραφείς οποιασδήποτε εθνικότητας και φύλου, ενήλικες άνω των 18 ετών, με ένα μόνο έργο, στην ισπανική, την ελληνική, την πορτογαλική, την ιταλική ή στην αγγλική γλώσσα, σε μορφή ποίησης ή σύντομου δοκιμίου, όχι μεγαλύτερο από δέκα σελίδες, οι οποίες να μην έχουν δημοσιευτεί πριν ή βραβευθεί, ούτε να τελούν σε καθεστώς αναμονής αποτελέσματος από οποιονδήποτε άλλον διαγωνισμό.

Η προθεσμία για την κατάθεση των πρωτοτύπων έργων εκπνέει την 1η Αυγούστου του 2021 και τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση certamenliterario2021@nostos.org.ar ακολουθώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις που περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Νόστου (https://nostos.org.ar/).

Η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Ο Νόστος» αποτελεί μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2006 στο Μπουένος Άιρες από την ομογενή γιατρό Χριστίνα Τσαρδίκου, με βασικό στόχο την ανάδειξη, διάδοση και διατήρηση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Παιδείας στην Αργεντινή, τη Λατινική Αμερική και όπου αλλού υπάρχει δυνατότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΜyConsulLive: Επέκταση της υπηρεσίας σε 18 πρεσβείες και προξενεία για την εξυπηρέτηση Ομογενών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στην περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας ΜyConsulLive με την προσθήκη 18 επιπλέον αρχών του εξωτερικού (πρεσβείες και προξενεία) σε 17 χώρες προχωρούν τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε κοινό Δελτίο Τύπου.

Οι Έλληνες πολίτες και οι ομογενείς που κατοικούν στις περιοχές στις οποίες λειτουργεί η υπηρεσία, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται για μια σειρά από διοικητικές πράξεις του ελληνικού Δημοσίου χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Από την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο ΜyConsulLive εντάσσονται οι πρεσβείες της Ελλάδας σε Βαρσοβία, Βιέννη, Βίλνιους, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Λισαβόνα, Λουξεμβούργο, Μοντεβιδέο, Μεξικό, Μπρατισλάβα, Πράγα, Σαντιάγο, Σόφια, Ταλίν και τα γενικά προξενεία Αγίου Φραγκίσκου, Λος Άντζελες και Μαριούπολης.

Με την προσθήκη των νέων αρχών εξωτερικού, η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ψηφιακό ραντεβού διατίθεται συνολικά από 60 πρεσβείες και προξενεία σε 36 χώρες.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 με τη συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Το ΜyConsulLive προγραμματίζεται να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των Αρχών που διαθέτει η Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η πλατφόρμα του ΜyConsulLive λειτουργεί για τις ακόλουθες διοικητικές πράξεις:

Έκδοση πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου εξωτερικού, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης, βεβαίωση διαμονής, αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων, δήλωση δικαιούχου σύνταξης, υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων στην Προξενική Αρχή.

Τα ραντεβού προγραμματίζονται για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο ΜyConsulLive.gov.gr.

Για την αυθεντικοποίηση στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη η χρήση κωδικών Taxisnet, ενώ κατά την έναρξη της βιντεοκλήσης ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Λίβανο σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη, στον Λίβανο, όπου θα συναντηθεί με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’, στην Πατριαρχική Μονή στο Μπαλαμάντ.  

Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς φορείς.

Ο κ. Βλάσης, τέλος, θα επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ, την Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό, καθώς και το Ορθόδοξο νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κλείσιμο της Σχολής Βελλάς ή το τέλος μιας λαμπρής και ιστορικής διαδρομής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού με μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκε τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία της ιστορικής Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων.

Η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδέχτηκε και στη δεύτερη συνεδρίασή της την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τη Σχολή Βελλάς.

Η προσφορά της Σχολής από τα χρόνια της τουρκοκρατίας είναι πολύ μεγάλη όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για την φτωχή Ήπειρο που οι κάτοικοί της δεν είχαν άλλο τρόπο να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

“Γι’ αυτά τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν πολλά. Να μην τα επαναλάβουμε, εκείνο που μπορούμε να επισημάνουμε είναι, ότι με την απόφαση αυτή τελειώνει η λαμπρή και ιστορική διαδρομή της Σχολής Βελλάς“, σημείωνει σε ανακοίνωσή του το ΠΣΗΕ.

Εμείς οι οργανωμένοι Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες των πέντε Ηπείρων, παρακαλούμε την Υπουργό Παιδείας αλλά και την Κυβέρνηση να μη δεχτεί ελαφρά τη καρδία το κλείσιμο της ιστορικής σχολής”.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καλεί “τους Ηπειρώτες πολιτικούς, τους φορείς της Ηπείρου αλλά και τον απλό λαό να υψώσει τη φωνή του, να αγωνιστεί και να μην αφήσει να υλοποιηθούν οι αποφάσεις αυτές”.

“Ο Ελληνισμός επέζησε δια μέσω των αιώνων στηριζόμενος στην λαμπρή ιστορία του και στην παράδοση. Η Σχολή Βελλάς πληροί και τις δυο αυτές προϋποθέσεις.

Προτείνουμε να αρχίσει αμέσως ο διάλογος μεταξύ όλων των φορέων για  τον καλλίτερο δυνατό τρόπο αξιοποίησή της”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συγκροτήθηκε το πρώτο Δ.Σ. της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, κατά την οποία αναδείχθηκαν τα μέλη του πρώτου Δ.Σ.

Τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών είναι τα εξής:

 • Πρόεδρος: Κερασοβίτη Αναστασία
 • Αντιπρόεδρος: Ρουσιαμάνη Αθανασία
 • A’ Γραμματέας: Μαχαιράς Γιώργος
 • Β’ Γραμματέας: Κοντέλλη Μαριάνθη
 • Υπ. Δημ. Σχέσεων: Γιαννακόπουλος Θεοχάρης
 • Υπ. Παράδοσης: Σκρέκα Κωνσταντίνα
 • Μέλος: Δήμου Απόστολος

Όλοι οι σύνεδροι συνεχάρησαν τα μέλη του Δ.Σ. και ευχήθηκαν καλή επιτυχία και καλή συνεργασία.

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΠΣΕΕΟ: Το πρόγραμμα του 1ου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1.8.21

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έλληνες όλου του κόσμου, από όλες τις ηπείρους, Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική, Ασία, Αφρική, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και αντιπρόσωποι των Εθνικοτοπικών Οργανώσεων θα ανταμώσουν στην Αθήνα για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Ένα όνειρο που ξεκίνησε το 2019, δοκιμάστηκε σε μια επιτυχημένη ημερίδα εργασίας στις 8.8.2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ), διοργανώνει, όπως είχε ανακοινώσει, το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα, την Κυριακή 1.8.21 και ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 19:00 μ.μ.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια ένωσης, συνεργασίας και κοινής πορείας των Παγκοσμίων Εθνικοτοπικών Οργανώσεων παίρνει σάρκα και οστά και αναμένεται να αποτελέσει έναν πυλώνα εξέλιξης και συσπείρωσης της παγκόσμιας ομογένειας. Αλλά και μια δυνατή γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεγγύης με την πατρίδα, που πάντα έχουν στο μυαλό τους και στην καρδιά τους οι απόδημοι.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Εφόσον τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας και οι τότε ισχύοντες περιορισμοί του ελληνικού κράτους το επιτρέψουν, το Παγκόσμιο Συνέδριο θα λάβει χώρα με υβριδική μορφή, δηλαδή με φυσική παρουσία όσων ατόμων θα επιτρέπονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τα υπόλοιπα θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

 1. Παρουσίαση και συντονισμός του συνεδρίου

κ. Νατάσσα Βησσαρίωνος – Ελλάδα

Δημοσιογράφος ΕΡΤ

 1. Καλωσόρισμα εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής και ιδρυτική διακήρυξη του ΠΣΕΕΟ

κ. Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 1. Χαιρετισμός Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Ελλάδα

Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

 1. Χαιρετισμός Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος

κ. Ιερωνύμου Β΄ – Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

 1. Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών

κ. Κωνσταντίνος Βλάσης – Ελλάδα

Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

 1. Χαιρετισμός Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης – Ελλάδα

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

 1. Χαιρετισμός Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

κ. Απόστολος Τζιτζικώστας – Ελλάδα

Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

 1. Χαιρετισμός Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

κ. Δημήτριος Παπαστεργίου – Ελλάδα

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

 1. Χαιρετισμοί Προέδρων των Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων

κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής – Μόναχο Γερμανίας

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

κ. Γεώργιος Αμαραντίδης – Φρανκφούρτη Γερμανίας

Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

κ. Μιχάλης Μαγειρίας – Ελλάδα

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας

κ. Νίνα Γκατζούλη – Βοστώνη ΗΠΑ

Συντονίστρια της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικών Οργανώσεων

κ. Χρυσόστομος Δήμου – Κονέκτικατ Η.Π.Α.

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

κ. Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 1. Διάλειμμα
 1. Η ψήφος των Αποδήμων και η αναγκαιότητα από οικονομική χροιά

κ. Χρυσόστομος Δήμου – Κονέκτικατ Η.Π.Α.

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

 1. Ο ρόλος του εθελοντισμού στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής – Μόναχο Γερμανίας

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

 1. Ο ρόλος του Απόδημου Ελληνισμού στον 21ο αιώνα

κ. Γεώργιος Αμαραντίδης – Φρανκφούρτη Γερμανίας

Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

 1. Συνεργασία ομογενειακών οργανώσεων

κ. Μιχάλης Μαγειρίας – Ελλάδα

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας

 1. Εκπαιδευτικά Συστήματα του 21oυ αιώνα: Προκλήσεις και προοπτικές στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων

κ. Βασίλειος Φθενάκης – Μόναχο Γερμανίας

Διάλειμμα

 1. Η Επανάσταση του 1821 και η Εθνεγερσία Ελευθερίας

κ. Θεοφάνης Μαλκίδης – Αλεξανδρούπολη Ελλάδα

Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου

 1. Οι στρατηγικές προκλήσεις της Ελλάδας στον 21ο αιώνα

κ. Νίκος Λυγερός – Λυών Γαλλίας

Στρατηγικός Σύμβουλος

 1. Ερωτήσεις και τοποθετήσεις συνέδρων

κ. Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 1. Αποφώνηση

κ. Φωτεινή Μίχου – Ελλάδα

Γραμματειακή υποστήριξη

 1. Αποχαιρετισμός και λήξη της ημερίδας εργασίας

κ. Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Η ημερομηνία 1.8.21 που καθορίστηκε για την διεξαγωγή του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου του ΠΣΕΕΟ δεν είναι τυχαία και συμβολίζει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα 18:21 της ίδιας ημέρας (Κυριακή 1/8/21) θα πραγματοποιηθεί το αποκορύφωμα του εορτασμού, όπου όλοι οι Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται θα τραγουδήσουν, τον Εθνικό μας Ύμνο.

Πρόκειται για μια ισχυρή συνεργασία των αποδήμων σε επίπεδο παγκοσμίων οργανώσεων, προκειμένου ο Απόδημος Ελληνισμός να αποκτήσει ισχυρή φωνή.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) αποτελείται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και την Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία.

Ελάτε στη μεγάλη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στην Αθήνα, την Κυριακή 1.8.21!

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θ. Τζάκρη: Τα 3 εκ. της καμπάνιας να αποδοθούν σε Απόδημους που ενημερώνουν Απόδημους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/TheodoraTzakri

Πρόταση ώστε να μοιραστεί το σύνολο των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας, σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, αποκλειστικά και μόνο στα Ομογενειακά μέσα που εδρεύσυν στο Εξωτερικό, κατέθεσε η βουλευτής Πέλλας και Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Η κ. Τζάκρη, κατά την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Ελληνισμού της Διασποράς από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για την εκστρατεία πληροφόρησης σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, κάλεσε τον Υπουργό να εισηγηθεί “και θα συμφωνήσουμε το σύνολο των χρημάτων να μοιραστεί αποκλειστικά και μόνο στα Ομογενειακά μέσα που εδρεύσυν στο Εξωτερικό και, είτε έχουν αποδεδειγμένη λειτουργία άνω των δύο ετών, είτε έχουν αποδεδειγμένα υψηλή θεαματικότητα, ακροαματικότητα ή αναγνωσιμότητα ανεξαρτήτως του χρόνου έναρξης της λειτουργίας τους.”

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί θέτω την προϋπόθεση των δύο ετών; Μα είναι απλό. Έχετε απωλέσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Διότι μόλις πέρυσι στο πρώτο lockdown, μοιράζατε ασύλληπτα ποσά σε sites που ιδρύθηκαν μόνο και μόνο για να πάρουν δημόσιο χρήμα, δεν είχαν περιεχόμενο και έκλεισαν αμέσως μετά”, σημείωσε χαρακτηριστικά η Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκαν από την διαφημιστική εταιρεία, στην οποία έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα βασικά στοιχεία αυτής της καμπάνιας.

“Από τις 30 Νοεμβρίου του 2020 τα μέλη της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ζητήσαμε με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής από τον προκάτοχό σας Υπουργό των Εσωτερικών να μας ενημερώσει για την καμπάνια ενημέρωσης των Ελλήνων του Εξωτερικού αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, αμέσως δηλαδή μόλις είχε εκταμιευτεί το αρχικό ποσό των 3 εκ. από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνηση, το οποίο αξιοποιήθηκε τελικά. Με την επιστολή μας αυτή ζητούσαμε όπως εσείς τώρα να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο, την στόχευση και την διανομή των μηνυμάτων ενεργοποίησης των Ελλήνων του Εξωτερικού, προκειμένου να επιτευχθεί, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους στην επερχόμενη διαδικασία των εθνικών εκλογών“, τόνισε η κ. Τζάκρη απευθυνόμενη στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Σχετικά με το θέμα του περιεχομένου του διαφημιστικού μηνύματος δήλωσε πως “λίγα μπορεί να πει κανείς, διότι υπέχει το στοιχείο του υποκειμενισμού. Σε κάποιον μπορεί να αρέσει, σε κάποιον άλλον μπορεί όχι. Αν καλέσουμε 10 τεχνοκράτες εδώ, κάποιος μπορεί να πει ότι είναι αποδοτικό ή ότι δεν είναι αποδοτικό. Επειδή όμως εδώ είμαστε πολιτικό σώμα και όχι Επιτροπή Αξιολόγησης Διαφημίσεων, εγώ θα σταθώ στα σημεία που άπτονται μιας εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής.

Και τα οποία θα μας επιτρέψουν να εξάγουμε το συμπέρασμα, αν και για ποιο λόγο αυτή η καμπάνια έχει σκοπιμότητα, και, αν αυτή η καμπάνια πετυχαίνει κάποιον ουσιαστικό στόχο. Είδα ότι έχετε χωρίσει την καμπάνια σε δύο μέρη. Στην γενική καμπάνια αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου και στην πιο εξειδικευμένη καμπάνια που αφορά τις προϋποθέσεις και την διαδικασία”.

Αναφερόμενη στην γενική καμπάνια ενημέρωσης, η βουλευτής Πέλλας δήλωσε ότι οι Έλληνες του Εξωτερικού, που το επιθυμούν, μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου, στο σύνολο του δημοσίου διαλόγου που έχει αναπτυχθεί γύρω από το νομοσχέδιο που προσδιορίζει το δικαίωμα ψήφου.

“Όσες και όσοι σε αυτή την αίθουσα δεν το έχετε κάνει, μπορείτε να το κάνετε τώρα ή αμέσως μετά και αυτό δεν είναι άλλο από μια απλή αναζήτηση στην google”.

“Εκεί λοιπόν θα ανακαλύψετε όχι μόνο χιλιάδες ευρήματα προσβάσιμα από τον καθένα, αλλά και πολυδιάστατους διαλόγους σε fora των ομογενών, όπου έχει αναπτυχθεί την τελευταία διετία πληρέστατος διάλογος μεταξύ τους, και σε τέτοιο βαθμό, που πείθεται κανείς ότι γνωρίζουν τα πάντα για το δικαίωμα ψήφου. Και έχουν εκφράσει δημόσια την θετική ή αρνητική θέση τους επί του νομοσχεδίου.

Έτσι λοιπόν, η γενική διαφημιστική καμπάνια παραβιάζει ανοιχτές θύρες και προσκρούει σε διαμορφωμένες αντιλήψεις. Ερμηνευτική των οποίων είναι και η εκωφαντική απουσία των Ομογενών από την διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.

Όσον αφορά όμως την εξειδικευμένη καμπάνια που αφορά την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να έχει το δικαίωμα ψήφου, δηλαδή την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών μέσω της πλατφόρμας και τα πιστοποιητικά που πρέπει να προσκομίσει προκειμένου να μπορεί να εγγραφεί, εκεί διαπιστώνεται ένα έλλειμμα ενημέρωσης και κατά την γνώμη μου η έμφαση θα πρέπει να δοθεί εκεί”.

“Σε κάθε περίπτωση κύριε Υπουργέ σήμερα συζητούμε στην ουσία ένα ακόμη πρόγραμμα άμεσης χρηματοδότησης Μέσων Ενημέρωσης. Και ενδεικτικό του πόσο λίγο πιστεύετε στην εθνική υπόθεση της συμμετοχής των Αποδήμων Ελλήνων στην εκλογική διαδικασία είναι το γεγονός ότι επενδύετε σε αυτήν ένα πολύ μικρότερο ποσό σε σχέση με τα διαφημιστικά τροφεία που έχετε αποδώσει στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, κατά την πρώτη διετία της διακυβέρνησής σας.

Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι αυτή σας η διαφημιστική δαπάνη, την έχουν ανταμείψει και την ανταμείβουν καθημερινά με γαλαντόμο τρόπο τα μέσα ενημέρωσης. Με λίγα αυτά τα λεφτά έπιασαν τόπο για την Νέα Δημοκρατία, βλάπτοντας την Δημοκρατία“, ανέφερε η κ. Τζάκρη και συνέχισε λέγοντας πως “Ανεξάρτητα του τι λένε οι τεχνοκράτες, η σκοπιμότητα αυτής της καμπάνιας θα μπορούσε να διατυπωθεί ανυπόκριτα προκειμένου να μας βρει όλους σύμφωνους.

Να συμφωνήσουμε δηλαδή ότι είναι ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ομογενειακών μέσων, τα οποία αποτελούν την «γέφυρα» αλληλεπίδρασης των Ελλήνων του Εξωτερικού με την πατρίδα, αλλά και των Ελλήνων του Εξωτερικού μεταξύ τους.

Αυτό είναι κάτι που, στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε παγκοσμίως η πανδημία, θα βοηθούσε να μείνουν ζωντανά τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης. Αυτό είναι επένδυση στην Δημοκρατία. Και όχι στην Νέα Δημοκρατία“.

Στην συνέχεια της ομιλίας της η κ. Τζάκρη κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών, ώστε το σύνολο των χρημάτων να μοιραστεί αποκλειστικά και μόνο στα Ομογενειακά μέσα που εδρεύσυν στο Εξωτερικό και, είτε έχουν αποδεδειγμένη λειτουργία άνω των δύο ετών, είτε έχουν αποδεδειγμένα υψηλή θεαματικότητα, ακροαματικότητα ή αναγνωσιμότητα ανεξαρτήτως του χρόνου έναρξης της λειτουργίας τους.

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί θέτω την προϋπόθεση των δύο ετών; Μα είναι απλό. Έχετε απωλέσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Διότι μόλις πέρυσι στο πρώτο lockdown, μοιράζατε ασύλληπτα ποσά σε sites που ιδρύθηκαν μόνο και μόνο για να πάρουν δημόσιο χρήμα, δεν είχαν περιεχόμενο και έκλεισαν αμέσως μετά.

Πιο τρανταχτό παράδειγμα από όλα το site του έγκλειστου σήμερα στις φυλακές κυρίου Φουρθιώτη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν δημόσιος εκφραστής σας. Και επαίρετο μέχρι και ότι απέπεμψε Υπουργό σας που του αρνήθηκε τα χατίρια. Και αυτά τα είπε ο Υπουργός σας. Όχι η Τζάκρη.

Και βέβαια μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας θα πρέπει να γίνει και ο σχετικός απολογισμός. Δηλαδή πόσοι ενημερώθηκαν, αν η στόχευση ήταν επιτυχής κλπ.”

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η η Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επανέλαβε ότι αυτά τα 3 εκατομμύρια πρέπει να αποδοθούν σε Απόδημους που ενημερώνουν Απόδημους.

“Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» και δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια ακόμη ενίσχυση των εντόπιων εκδοτών και υποστηρικτών σας.

Εύχομαι το ελληνικό φιλότιμο των Ομογενών να τους οδηγήσει σε μαζική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, σας έχουν γυρίσει την πλάτη. Γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία σας να εμπνεύσετε και να νοηματοδοτήσετε την ψήφο των Ομογενών ως ο αρμόδιος Υπουργός.

Και αυτό-για να κάνω ένα πολιτικό σχόλιο- οφείλεται στο μικροκομματικό σας παιχνίδι να μην αποδεχτείτε την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να ψηφίζουν οι Απόδημοι Απόδημους από ενιαίο μη κομματικό ψηφοδέλτιο. Και να τους υποχρεώνεται να ψηφίζουν κομματικούς υποψηφίους που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν στο βαθμό που το χρειάζεται η πατρίδα, τους Απόδημους.

Αν λοιπόν αποφασίσετε και τα 3 εκ της διαφημιστικής καμπάνιας να αποδοθούν σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης με τα κριτήρια που ανέφερα ήδη, δηλαδή είτε έχουν αποδεδειγμένη λειτουργία άνω των δύο ετών, είτε έχουν αποδεδειγμένα υψηλή θεαματικότητα, ακροαματικότητα ή αναγνωσιμότητα ανεξαρτήτως του χρόνου έναρξης της λειτουργίας τους τότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ψηφίσουμε θετικά”.

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/TheodoraTzakri

Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες πριν

Μια Ελληνίδα φύλακας-άγγελος για θαλάσσιες χελώνες στη Νότια Αφρική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες πριν

Περισσότερα δωρεάν τεστ για Covid-19 συνιστά ο ΠΟΥ Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες πριν

ΥΠΑ: Έως Δευτέρα 2 Αυγούστου παρατείνεται η notam για πτήσεις προς νησιά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ20 ώρες πριν

Η Πάργα στην κορυφή προτίμησης των Ελλήνων τουριστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Δεκάδες γέφυρες, σιδηροδρομικοί σταθμοί και 600 χιλιόμετρα γραμμών καταστράφηκαν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Το Βερολίνο θα χρηματοδοτήσει ελληνικό πρόγραμμα ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Unesco: Βαθύτατη λύπη για την αλλαγή του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας από την Τουρκία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Χωριό της Σικελίας δημοπρατεί σπίτια με μόλις 2 ευρώ το καθένα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Περιορισμοί στην πώληση λογισμικού τύπου “Pegasus”

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες πριν

ΜyConsulLive: Επέκταση της υπηρεσίας σε 18 πρεσβείες και προξενεία για την εξυπηρέτηση Ομογενών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Οι κανόνες εισόδου στη Γερμανία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Απαραίτητο από σήμερα το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 για μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου αναζητεί επειγόντως ξένο εργατικό δυναμικό

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικό δακτυλικό αποτύπωμα στις ταυτότητες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αίρεται η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις “περιοχές κινδύνου”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Γνωστός στις αρχές ο 24χρονος που σκότωσε τρία άτομα στο Βίρτσμπουργκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Κολωνίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικός ο κατώτατος μισθός στη φροντίδα ηλικιωμένων

ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

The Cretan Thriller: Σαρώνουν οι γιαγιάδες Zombie και στέλνουν μήνυμα κατά του φόβου!

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο με θέμα την Ελληνική Επανάσταση

Europolitis TV3 μήνες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV3 μήνες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV5 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV8 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV1 έτος πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis