Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Θ. Τζάκρη: Τα 3 εκ. της καμπάνιας να αποδοθούν σε Απόδημους που ενημερώνουν Απόδημους

Δημοσιεύθηκε

στις

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/TheodoraTzakri

Πρόταση ώστε να μοιραστεί το σύνολο των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας, σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, αποκλειστικά και μόνο στα Ομογενειακά μέσα που εδρεύσυν στο Εξωτερικό, κατέθεσε η βουλευτής Πέλλας και Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Η κ. Τζάκρη, κατά την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Ελληνισμού της Διασποράς από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για την εκστρατεία πληροφόρησης σχετικά με το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού, κάλεσε τον Υπουργό να εισηγηθεί “και θα συμφωνήσουμε το σύνολο των χρημάτων να μοιραστεί αποκλειστικά και μόνο στα Ομογενειακά μέσα που εδρεύσυν στο Εξωτερικό και, είτε έχουν αποδεδειγμένη λειτουργία άνω των δύο ετών, είτε έχουν αποδεδειγμένα υψηλή θεαματικότητα, ακροαματικότητα ή αναγνωσιμότητα ανεξαρτήτως του χρόνου έναρξης της λειτουργίας τους.”

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί θέτω την προϋπόθεση των δύο ετών; Μα είναι απλό. Έχετε απωλέσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Διότι μόλις πέρυσι στο πρώτο lockdown, μοιράζατε ασύλληπτα ποσά σε sites που ιδρύθηκαν μόνο και μόνο για να πάρουν δημόσιο χρήμα, δεν είχαν περιεχόμενο και έκλεισαν αμέσως μετά”, σημείωσε χαρακτηριστικά η Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκαν από την διαφημιστική εταιρεία, στην οποία έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα βασικά στοιχεία αυτής της καμπάνιας.

“Από τις 30 Νοεμβρίου του 2020 τα μέλη της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ζητήσαμε με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής από τον προκάτοχό σας Υπουργό των Εσωτερικών να μας ενημερώσει για την καμπάνια ενημέρωσης των Ελλήνων του Εξωτερικού αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, αμέσως δηλαδή μόλις είχε εκταμιευτεί το αρχικό ποσό των 3 εκ. από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνηση, το οποίο αξιοποιήθηκε τελικά. Με την επιστολή μας αυτή ζητούσαμε όπως εσείς τώρα να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο, την στόχευση και την διανομή των μηνυμάτων ενεργοποίησης των Ελλήνων του Εξωτερικού, προκειμένου να επιτευχθεί, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους στην επερχόμενη διαδικασία των εθνικών εκλογών“, τόνισε η κ. Τζάκρη απευθυνόμενη στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Σχετικά με το θέμα του περιεχομένου του διαφημιστικού μηνύματος δήλωσε πως “λίγα μπορεί να πει κανείς, διότι υπέχει το στοιχείο του υποκειμενισμού. Σε κάποιον μπορεί να αρέσει, σε κάποιον άλλον μπορεί όχι. Αν καλέσουμε 10 τεχνοκράτες εδώ, κάποιος μπορεί να πει ότι είναι αποδοτικό ή ότι δεν είναι αποδοτικό. Επειδή όμως εδώ είμαστε πολιτικό σώμα και όχι Επιτροπή Αξιολόγησης Διαφημίσεων, εγώ θα σταθώ στα σημεία που άπτονται μιας εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής.

Και τα οποία θα μας επιτρέψουν να εξάγουμε το συμπέρασμα, αν και για ποιο λόγο αυτή η καμπάνια έχει σκοπιμότητα, και, αν αυτή η καμπάνια πετυχαίνει κάποιον ουσιαστικό στόχο. Είδα ότι έχετε χωρίσει την καμπάνια σε δύο μέρη. Στην γενική καμπάνια αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου και στην πιο εξειδικευμένη καμπάνια που αφορά τις προϋποθέσεις και την διαδικασία”.

Αναφερόμενη στην γενική καμπάνια ενημέρωσης, η βουλευτής Πέλλας δήλωσε ότι οι Έλληνες του Εξωτερικού, που το επιθυμούν, μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου, στο σύνολο του δημοσίου διαλόγου που έχει αναπτυχθεί γύρω από το νομοσχέδιο που προσδιορίζει το δικαίωμα ψήφου.

“Όσες και όσοι σε αυτή την αίθουσα δεν το έχετε κάνει, μπορείτε να το κάνετε τώρα ή αμέσως μετά και αυτό δεν είναι άλλο από μια απλή αναζήτηση στην google”.

“Εκεί λοιπόν θα ανακαλύψετε όχι μόνο χιλιάδες ευρήματα προσβάσιμα από τον καθένα, αλλά και πολυδιάστατους διαλόγους σε fora των ομογενών, όπου έχει αναπτυχθεί την τελευταία διετία πληρέστατος διάλογος μεταξύ τους, και σε τέτοιο βαθμό, που πείθεται κανείς ότι γνωρίζουν τα πάντα για το δικαίωμα ψήφου. Και έχουν εκφράσει δημόσια την θετική ή αρνητική θέση τους επί του νομοσχεδίου.

Έτσι λοιπόν, η γενική διαφημιστική καμπάνια παραβιάζει ανοιχτές θύρες και προσκρούει σε διαμορφωμένες αντιλήψεις. Ερμηνευτική των οποίων είναι και η εκωφαντική απουσία των Ομογενών από την διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.

Όσον αφορά όμως την εξειδικευμένη καμπάνια που αφορά την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να έχει το δικαίωμα ψήφου, δηλαδή την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών μέσω της πλατφόρμας και τα πιστοποιητικά που πρέπει να προσκομίσει προκειμένου να μπορεί να εγγραφεί, εκεί διαπιστώνεται ένα έλλειμμα ενημέρωσης και κατά την γνώμη μου η έμφαση θα πρέπει να δοθεί εκεί”.

“Σε κάθε περίπτωση κύριε Υπουργέ σήμερα συζητούμε στην ουσία ένα ακόμη πρόγραμμα άμεσης χρηματοδότησης Μέσων Ενημέρωσης. Και ενδεικτικό του πόσο λίγο πιστεύετε στην εθνική υπόθεση της συμμετοχής των Αποδήμων Ελλήνων στην εκλογική διαδικασία είναι το γεγονός ότι επενδύετε σε αυτήν ένα πολύ μικρότερο ποσό σε σχέση με τα διαφημιστικά τροφεία που έχετε αποδώσει στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, κατά την πρώτη διετία της διακυβέρνησής σας.

Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι αυτή σας η διαφημιστική δαπάνη, την έχουν ανταμείψει και την ανταμείβουν καθημερινά με γαλαντόμο τρόπο τα μέσα ενημέρωσης. Με λίγα αυτά τα λεφτά έπιασαν τόπο για την Νέα Δημοκρατία, βλάπτοντας την Δημοκρατία“, ανέφερε η κ. Τζάκρη και συνέχισε λέγοντας πως “Ανεξάρτητα του τι λένε οι τεχνοκράτες, η σκοπιμότητα αυτής της καμπάνιας θα μπορούσε να διατυπωθεί ανυπόκριτα προκειμένου να μας βρει όλους σύμφωνους.

Να συμφωνήσουμε δηλαδή ότι είναι ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των ομογενειακών μέσων, τα οποία αποτελούν την «γέφυρα» αλληλεπίδρασης των Ελλήνων του Εξωτερικού με την πατρίδα, αλλά και των Ελλήνων του Εξωτερικού μεταξύ τους.

Αυτό είναι κάτι που, στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε παγκοσμίως η πανδημία, θα βοηθούσε να μείνουν ζωντανά τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης. Αυτό είναι επένδυση στην Δημοκρατία. Και όχι στην Νέα Δημοκρατία“.

Στην συνέχεια της ομιλίας της η κ. Τζάκρη κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών, ώστε το σύνολο των χρημάτων να μοιραστεί αποκλειστικά και μόνο στα Ομογενειακά μέσα που εδρεύσυν στο Εξωτερικό και, είτε έχουν αποδεδειγμένη λειτουργία άνω των δύο ετών, είτε έχουν αποδεδειγμένα υψηλή θεαματικότητα, ακροαματικότητα ή αναγνωσιμότητα ανεξαρτήτως του χρόνου έναρξης της λειτουργίας τους.

Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί θέτω την προϋπόθεση των δύο ετών; Μα είναι απλό. Έχετε απωλέσει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Διότι μόλις πέρυσι στο πρώτο lockdown, μοιράζατε ασύλληπτα ποσά σε sites που ιδρύθηκαν μόνο και μόνο για να πάρουν δημόσιο χρήμα, δεν είχαν περιεχόμενο και έκλεισαν αμέσως μετά.

Πιο τρανταχτό παράδειγμα από όλα το site του έγκλειστου σήμερα στις φυλακές κυρίου Φουρθιώτη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν δημόσιος εκφραστής σας. Και επαίρετο μέχρι και ότι απέπεμψε Υπουργό σας που του αρνήθηκε τα χατίρια. Και αυτά τα είπε ο Υπουργός σας. Όχι η Τζάκρη.

Και βέβαια μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας θα πρέπει να γίνει και ο σχετικός απολογισμός. Δηλαδή πόσοι ενημερώθηκαν, αν η στόχευση ήταν επιτυχής κλπ.”

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η η Αναπλ. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επανέλαβε ότι αυτά τα 3 εκατομμύρια πρέπει να αποδοθούν σε Απόδημους που ενημερώνουν Απόδημους.

“Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις» και δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια ακόμη ενίσχυση των εντόπιων εκδοτών και υποστηρικτών σας.

Εύχομαι το ελληνικό φιλότιμο των Ομογενών να τους οδηγήσει σε μαζική συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, σας έχουν γυρίσει την πλάτη. Γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία σας να εμπνεύσετε και να νοηματοδοτήσετε την ψήφο των Ομογενών ως ο αρμόδιος Υπουργός.

Και αυτό-για να κάνω ένα πολιτικό σχόλιο- οφείλεται στο μικροκομματικό σας παιχνίδι να μην αποδεχτείτε την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να ψηφίζουν οι Απόδημοι Απόδημους από ενιαίο μη κομματικό ψηφοδέλτιο. Και να τους υποχρεώνεται να ψηφίζουν κομματικούς υποψηφίους που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν στο βαθμό που το χρειάζεται η πατρίδα, τους Απόδημους.

Αν λοιπόν αποφασίσετε και τα 3 εκ της διαφημιστικής καμπάνιας να αποδοθούν σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης με τα κριτήρια που ανέφερα ήδη, δηλαδή είτε έχουν αποδεδειγμένη λειτουργία άνω των δύο ετών, είτε έχουν αποδεδειγμένα υψηλή θεαματικότητα, ακροαματικότητα ή αναγνωσιμότητα ανεξαρτήτως του χρόνου έναρξης της λειτουργίας τους τότε δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ψηφίσουμε θετικά”.

Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/TheodoraTzakri

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΜyConsulLive: Επέκταση της υπηρεσίας σε 18 πρεσβείες και προξενεία για την εξυπηρέτηση Ομογενών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στην περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας ΜyConsulLive με την προσθήκη 18 επιπλέον αρχών του εξωτερικού (πρεσβείες και προξενεία) σε 17 χώρες προχωρούν τα υπουργεία Εξωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε κοινό Δελτίο Τύπου.

Οι Έλληνες πολίτες και οι ομογενείς που κατοικούν στις περιοχές στις οποίες λειτουργεί η υπηρεσία, έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται για μια σειρά από διοικητικές πράξεις του ελληνικού Δημοσίου χωρίς φυσική παρουσία, μέσω βιντεοκλήσης.

Από την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο ΜyConsulLive εντάσσονται οι πρεσβείες της Ελλάδας σε Βαρσοβία, Βιέννη, Βίλνιους, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Λισαβόνα, Λουξεμβούργο, Μοντεβιδέο, Μεξικό, Μπρατισλάβα, Πράγα, Σαντιάγο, Σόφια, Ταλίν και τα γενικά προξενεία Αγίου Φραγκίσκου, Λος Άντζελες και Μαριούπολης.

Με την προσθήκη των νέων αρχών εξωτερικού, η δυνατότητα εξυπηρέτησης με ψηφιακό ραντεβού διατίθεται συνολικά από 60 πρεσβείες και προξενεία σε 36 χώρες.

Η υπηρεσία ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2020 με τη συνεργασία των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

Το ΜyConsulLive προγραμματίζεται να επεκταθεί σταδιακά στο σύνολο των Αρχών που διαθέτει η Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η πλατφόρμα του ΜyConsulLive λειτουργεί για τις ακόλουθες διοικητικές πράξεις:

Έκδοση πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου εξωτερικού, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή γέννησης, βεβαίωση διαμονής, αντίγραφα ή αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων, δήλωση δικαιούχου σύνταξης, υποβολή αιτήσεων ή δηλώσεων στην Προξενική Αρχή.

Τα ραντεβού προγραμματίζονται για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο ΜyConsulLive.gov.gr.

Για την αυθεντικοποίηση στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη η χρήση κωδικών Taxisnet, ενώ κατά την έναρξη της βιντεοκλήσης ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Λίβανο σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΒΛΑΣΗΣ, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη, στον Λίβανο, όπου θα συναντηθεί με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’, στην Πατριαρχική Μονή στο Μπαλαμάντ.  

Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς, ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς φορείς.

Ο κ. Βλάσης, τέλος, θα επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο του Μπαλαμάντ, την Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βηρυτό, καθώς και το Ορθόδοξο νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κλείσιμο της Σχολής Βελλάς ή το τέλος μιας λαμπρής και ιστορικής διαδρομής

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού με μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκε τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν τη λειτουργία της ιστορικής Σχολής Βελλάς Ιωαννίνων.

Η Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδέχτηκε και στη δεύτερη συνεδρίασή της την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τη Σχολή Βελλάς.

Η προσφορά της Σχολής από τα χρόνια της τουρκοκρατίας είναι πολύ μεγάλη όχι μόνο για την Εκκλησία αλλά και για την φτωχή Ήπειρο που οι κάτοικοί της δεν είχαν άλλο τρόπο να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

“Γι’ αυτά τις τελευταίες ημέρες γράφτηκαν πολλά. Να μην τα επαναλάβουμε, εκείνο που μπορούμε να επισημάνουμε είναι, ότι με την απόφαση αυτή τελειώνει η λαμπρή και ιστορική διαδρομή της Σχολής Βελλάς“, σημείωνει σε ανακοίνωσή του το ΠΣΗΕ.

Εμείς οι οργανωμένοι Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες των πέντε Ηπείρων, παρακαλούμε την Υπουργό Παιδείας αλλά και την Κυβέρνηση να μη δεχτεί ελαφρά τη καρδία το κλείσιμο της ιστορικής σχολής”.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καλεί “τους Ηπειρώτες πολιτικούς, τους φορείς της Ηπείρου αλλά και τον απλό λαό να υψώσει τη φωνή του, να αγωνιστεί και να μην αφήσει να υλοποιηθούν οι αποφάσεις αυτές”.

“Ο Ελληνισμός επέζησε δια μέσω των αιώνων στηριζόμενος στην λαμπρή ιστορία του και στην παράδοση. Η Σχολή Βελλάς πληροί και τις δυο αυτές προϋποθέσεις.

Προτείνουμε να αρχίσει αμέσως ο διάλογος μεταξύ όλων των φορέων για  τον καλλίτερο δυνατό τρόπο αξιοποίησή της”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συγκροτήθηκε το πρώτο Δ.Σ. της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών, κατά την οποία αναδείχθηκαν τα μέλη του πρώτου Δ.Σ.

Τα μέλη του πρώτου Δ.Σ. της Παγκόσμιας Νεολαίας Θεσσαλών είναι τα εξής:

 • Πρόεδρος: Κερασοβίτη Αναστασία
 • Αντιπρόεδρος: Ρουσιαμάνη Αθανασία
 • A’ Γραμματέας: Μαχαιράς Γιώργος
 • Β’ Γραμματέας: Κοντέλλη Μαριάνθη
 • Υπ. Δημ. Σχέσεων: Γιαννακόπουλος Θεοχάρης
 • Υπ. Παράδοσης: Σκρέκα Κωνσταντίνα
 • Μέλος: Δήμου Απόστολος

Όλοι οι σύνεδροι συνεχάρησαν τα μέλη του Δ.Σ. και ευχήθηκαν καλή επιτυχία και καλή συνεργασία.

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΠΣΕΕΟ: Το πρόγραμμα του 1ου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1.8.21

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Έλληνες όλου του κόσμου, από όλες τις ηπείρους, Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική, Ασία, Αφρική, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και αντιπρόσωποι των Εθνικοτοπικών Οργανώσεων θα ανταμώσουν στην Αθήνα για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Ένα όνειρο που ξεκίνησε το 2019, δοκιμάστηκε σε μια επιτυχημένη ημερίδα εργασίας στις 8.8.2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ), διοργανώνει, όπως είχε ανακοινώσει, το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα, την Κυριακή 1.8.21 και ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 19:00 μ.μ.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια ένωσης, συνεργασίας και κοινής πορείας των Παγκοσμίων Εθνικοτοπικών Οργανώσεων παίρνει σάρκα και οστά και αναμένεται να αποτελέσει έναν πυλώνα εξέλιξης και συσπείρωσης της παγκόσμιας ομογένειας. Αλλά και μια δυνατή γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεγγύης με την πατρίδα, που πάντα έχουν στο μυαλό τους και στην καρδιά τους οι απόδημοι.

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Εφόσον τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας και οι τότε ισχύοντες περιορισμοί του ελληνικού κράτους το επιτρέψουν, το Παγκόσμιο Συνέδριο θα λάβει χώρα με υβριδική μορφή, δηλαδή με φυσική παρουσία όσων ατόμων θα επιτρέπονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τα υπόλοιπα θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

 1. Παρουσίαση και συντονισμός του συνεδρίου

κ. Νατάσσα Βησσαρίωνος – Ελλάδα

Δημοσιογράφος ΕΡΤ

 1. Καλωσόρισμα εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής και ιδρυτική διακήρυξη του ΠΣΕΕΟ

κ. Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 1. Χαιρετισμός Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Ελλάδα

Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

 1. Χαιρετισμός Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος

κ. Ιερωνύμου Β΄ – Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

 1. Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών

κ. Κωνσταντίνος Βλάσης – Ελλάδα

Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

 1. Χαιρετισμός Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης – Ελλάδα

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

 1. Χαιρετισμός Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

κ. Απόστολος Τζιτζικώστας – Ελλάδα

Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

 1. Χαιρετισμός Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

κ. Δημήτριος Παπαστεργίου – Ελλάδα

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

 1. Χαιρετισμοί Προέδρων των Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων

κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής – Μόναχο Γερμανίας

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

κ. Γεώργιος Αμαραντίδης – Φρανκφούρτη Γερμανίας

Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

κ. Μιχάλης Μαγειρίας – Ελλάδα

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας

κ. Νίνα Γκατζούλη – Βοστώνη ΗΠΑ

Συντονίστρια της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικών Οργανώσεων

κ. Χρυσόστομος Δήμου – Κονέκτικατ Η.Π.Α.

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

κ. Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 1. Διάλειμμα
 1. Η ψήφος των Αποδήμων και η αναγκαιότητα από οικονομική χροιά

κ. Χρυσόστομος Δήμου – Κονέκτικατ Η.Π.Α.

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

 1. Ο ρόλος του εθελοντισμού στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής – Μόναχο Γερμανίας

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

 1. Ο ρόλος του Απόδημου Ελληνισμού στον 21ο αιώνα

κ. Γεώργιος Αμαραντίδης – Φρανκφούρτη Γερμανίας

Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

 1. Συνεργασία ομογενειακών οργανώσεων

κ. Μιχάλης Μαγειρίας – Ελλάδα

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας

 1. Εκπαιδευτικά Συστήματα του 21oυ αιώνα: Προκλήσεις και προοπτικές στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων

κ. Βασίλειος Φθενάκης – Μόναχο Γερμανίας

Διάλειμμα

 1. Η Επανάσταση του 1821 και η Εθνεγερσία Ελευθερίας

κ. Θεοφάνης Μαλκίδης – Αλεξανδρούπολη Ελλάδα

Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου

 1. Οι στρατηγικές προκλήσεις της Ελλάδας στον 21ο αιώνα

κ. Νίκος Λυγερός – Λυών Γαλλίας

Στρατηγικός Σύμβουλος

 1. Ερωτήσεις και τοποθετήσεις συνέδρων

κ. Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 1. Αποφώνηση

κ. Φωτεινή Μίχου – Ελλάδα

Γραμματειακή υποστήριξη

 1. Αποχαιρετισμός και λήξη της ημερίδας εργασίας

κ. Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Η ημερομηνία 1.8.21 που καθορίστηκε για την διεξαγωγή του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου του ΠΣΕΕΟ δεν είναι τυχαία και συμβολίζει την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα 18:21 της ίδιας ημέρας (Κυριακή 1/8/21) θα πραγματοποιηθεί το αποκορύφωμα του εορτασμού, όπου όλοι οι Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται θα τραγουδήσουν, τον Εθνικό μας Ύμνο.

Πρόκειται για μια ισχυρή συνεργασία των αποδήμων σε επίπεδο παγκοσμίων οργανώσεων, προκειμένου ο Απόδημος Ελληνισμός να αποκτήσει ισχυρή φωνή.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων (ΠΣΕΕΟ) αποτελείται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών, τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων και την Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία.

Ελάτε στη μεγάλη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στην Αθήνα, την Κυριακή 1.8.21!

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιδρύεται φορέας με τίτλο «Κόμβος: Παγκόσμια Δίκτυα του Ελληνισμού»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Περισσότεροι από εκατό διακεκριμένοι Έλληνες της Διασποράς και της Ελλάδας συμμετέχουν στη δημιουργία φορέα με την (προσωρινή) επωνυμία «Κόμβος- Δίκτυα του Παγκόσμιου Ελληνισμού», (Νode: Global Hellenic Networks) σε μια πρωτοβουλία που σηματοδοτεί την αναγκαιότητα για μια ευρύτερη κινητοποίηση του δυναμικού του Ελληνισμού ως αντιστάθμισμα στην κρισιμότητα της εποχής, που διανύει το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Συμμετέχουν προσωπικότητες με διεθνή απήχηση και διάκριση σε ακαδημαϊκούς, επιστημονικούς, επιχειρηματικούς και άλλους τομείς με τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολο Παπούλια και Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο να στηρίζουν την ενέργεια αυτή συμμετέχοντας ως Επίτιμοι Πρόεδροι στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας.

Η ίδρυση του μη κερδοσκοπικού φορέα προγραμματίζεται έως τα τέλη του χρόνου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στη 200ή επέτειο από την κήρυξη της Επανάστασης για την Ανεξαρτησία, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές οικονομικές, γεωστρατηγικές και κοινωνικές προκλήσεις, αποτέλεσμα μακροχρόνιων αλλά και σοβαρών συγκυριακών προβλημάτων.

Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να εξασφαλιστεί, η μεγαλύτερη δυνατή εθνική σύμπνοια και κυρίως η ευρύτερη ενεργοποίηση του Ελληνισμού. Για να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, επίλεκτα μέλη του Ελληνισμού, προωθούν τη δημιουργία του “Κόμβου: Δίκτυα του Παγκόσμιου Ελληνισμού”.

Με σημαντική διεθνή παρουσία και απόλυτη ανεξαρτησία από πολιτικά κόμματα, ο “Κόμβος” θα λειτουργεί ως καταλύτης για τη σύνδεση δράσεων από προσωπικότητες και οργανισμούς, με σκοπό τον μετασχηματισμό των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Ελληνισμού σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες υπέρ της Ελλάδας.

Ο “Κόμβος” επιδιώκει να συνεργαστεί με υπάρχοντες φορείς, δομές και θεσμούς, ως φόρουμ συζητήσεων και ζυμώσεων. Παράλληλα στοχεύει να διευρύνει τον ορίζοντα του με την συμμετοχή νέων μελών στις δράσεις του.

Ο φορέας θα δώσει προτεραιότητα στην εκκόλαψη προτάσεων που θα υιοθετούν πρακτικές καινοτομίας για την προώθηση έργων με έντονο αναπτυξιακό, τεχνολογικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα.

Αναφέρονται ενδεικτικά οι τομείς της ναυτιλίας, του πολιτισμού, της υγείας και βιοτεχνολογίας, της φροντίδας ηλικιωμένων και του περιβάλλοντος.

Ο “Κόμβος” αποσκοπεί ακόμη στην απογραφή όσο το δυνατόν περισσότερων διακεκριμένων Ελλήνων του εξωτερικού καθώς και στην ενθάρρυνση και υποβοήθηση της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου υπερκομματικού εθνικού σχεδίου αξιοποίησης της ομογένειας και παλιννόστησης Ελλήνων επιστημόνων ιδίως του κύματος μετανάστευσης της τελευταίας δεκαετίας».

Μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ενεργά μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητές Πανεπιστήμιων, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη οργανισμών και των σημαντικότερων think-tanks.

ΜΕΛΗ ΤHΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ (STEERING COMMITTEE) ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΟΝΟΜΑ

KΟΜΒΟΣ: «ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» (EΩΣ ΤΙΣ 4-7-2021)

Eπίτιμοι Προέδροι:

 • Κάρολος Παπούλιας (τ. Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας)
 • Προκόπης Παυλόπουλος (τ. Προέδρος Ελληνικής Δημοκρατίας)
 • Λουκάς Παπαδήμος (τ. Πρωθυπουργός Ελληνικής Δημοκρατίας, Ακαδημαϊκός, Προέδρος του Ινστιτούτου Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών-ΙΙΒΕΑΑ)

Μέλη (με αλφαβητική σειρά):

 1. Αναστασία Αϊλαμάκη (Τακτική καθηγήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Διευθύντρια στο Εργαστήριο Συστημάτων και Εφαρμογών Δεδομένων του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου (EPFL) της Ελβετίας στη Λωζάνη)
 2. Όθων Αναστασάκης ( Director στο Κέντρο Μελετών Ν.Α. Ευρώπης,University of Oxford (SEESOX))
 3. Παύλος Αποστολίδης (Πρέσβης επι τιμή, τ .Γ. Γ. Υπ. Εξωτερικών)
 4. Βασιλης Αποστολοπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Πρόεδρος ΕΕΝΕ)
 5. Αιμίλιος Αυγουλέας (ECGI, EBI, Chair in International Banking Law & Finance, School of Law, University of Edinburgh & Visiting Professor and Senior Research Fellow School of European Political Economy, LUISS Guido Carli, Rome)
 6. Γιώργος Βέλμαχος(MD, PhD, MSEd, FACS, FCCM, MCCM, FRCS, FRCPS Καθηγητής Χειρουργικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Harvard, Διευθυντής Κλινικής Τραύματος, Επείγουσας Χειρουργικής και Εντατικής Θεραπείας, Γενικό Νοσοκομείο Μασσαχουσέτης, Βοστώνη, ΗΠΑ)
 7. Μάρκος Βερέμης(Δ/νων Σύμβουλος και Συνιδρυτής Upstream)
 8. Νίκος Βέττας(Καθηγητής-Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Γεν.Δ/ντης του ΙΟΒΕ)
 9. Aπόστολος Γκουτζίνης(Partner, MILBANK, London)
 10. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ (τ. Πρύτανης Παν/μιου Σορβόννης)
 11. Άννα Γριμάνη (Δημοσιογράφος ,Συγγραφέας)
 12. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (Καθηγητής ΜΙΤ)
 13. Δημήτρης Δασκαλόπουλος (Προέδρος διαΝΕΟσις, τ. Προέδρος του ΣΕΒ)
 14. Μαρία Δεμερτζή (Deputy Director of Bruegel institute)
 15. Σάββας Δημόπουλος (Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής,Stanford University, κάτοχος του Sakurai Prize της American Physical Society)
 16. Νικηφόρος Διαμαντούρος (Ακαδημαϊκός, τ. Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ)
 17. Κωνσταντίνος Δροσάτος (Αναπλ. Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ιατρική Σχολή ’Lewis Katz’, Πανεπιστήμιο Temple, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ)
 18. Βαγγέλης Ελευθερίου (ΙΒΜ Fellow,Διευθυντής του Cloud and Computing Infrastructure Department, IBM Research,Ζυρίχη).
 19. Χρήστος Ζερεφός (Γ.Γ. Γραμματέας Ακαδημίας Αθηνών, Επόπτης Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών (2008- ),Ομότιμος Καθηγητής της Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
 20. Ιωάννης Ηλιόπουλος (Επίτιμος Καθηγητής στην Ecole Normale Superieure στο Παρίσι, τ. Διευθυντής του Εργαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής και τ. Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας (CNRS), κάτοχος του Sakurai Prize της American Physical Society, μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών)
 21. Δώρος Θεοδώρου (Καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και Διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας Υπολογιστικής Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών, CoMSE)
 22. Ιόλη Καλαβρέζου (Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας ,Harvard University)
 23. Μάριος Καμχής (τ. ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 1985-2011)
 24. Βρασίδας Καραλής (Καθηγητής Βυζαντινών και Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ)
 25. Πανος Καρβούνης (τ. Πρέσβης της Ε.Ε. στην Ελλάδα)
 26. Αντώνης Κοκόσης (Καθηγητής ΕΜΠ και Visiting Professor Ιimperial College University of London)
 27. Δημητρης Κονοβέσσης (Associate Professor οf Naval Architecture & Marine Engineering ,School of Engineering, Singapore Institute of Technology-SIT)
 28. Eλίζα Κωνοφάγου (Robert and Margaret Hariri Professor of Biomedical Engineering and Professor of Radiology (Physics), Dept of Biomedical Engineering, Columbia University)
 29. Χρύσα Κουβελιώτου (Καθηγήτρια Αστροφυσικής στο George Washington University, retired senior technologist in high energy astrophysics at NASA,συγκάτοχος του Βραβείου Shaw στην Αστρονομία για το 2021)
 30. Χριστίνα Κουλούρη (Πρύτανης και Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας στο Παντειο Πανεπιστήμιο)
 31. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»)
 32. Αθηνά Κουστένη (Aστροφυσικός , Διευθύντρια Ερευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) στο LESIA-Laboratoire d’études spatiales et d’instrumentation en astrophysique στο Παρατηρητήριο των Παρισίων, Observatoire de Paris)
 33. Νικόλαος Κτιστάκης (Group Leader, Signalling Programme, Babraham Institute, Cambridge, UK)
 34. Οδυσσέας Κυριακόπουλος (Imerys, τ. Προέδρος του ΣΕΒ)
 35. Nίκος Κυρπίδης (Βiologist, Director of the Genomics Biology Program at the Department of Energy Joint Genome Institute, Berkeley Lab)
 36. Νικόλαος Κωνσταντάρας (Δημοσιογράφος)
 37. Κώστας Κωστής (Καθηγητής ΕΚΠΑ)
 38. Θόδωρος Κωφίδης (Assoc. Professor and Head of Department of Cardiac, Thoracic, and Vascular Surgery, NUHCS, National University of Singapore)
 39. Ειρήνη Λαιμού (Professor of Classical Archaeology, Fellow of Merton College, Ioannou Centre for Classical and Byzantine Studies, University of Oxford)
 40. Kωστής Μαγκλάρας (Dean, David and Lyn Silfen Professor of Business, Decision, Risk, and Operations Division, Columbia Business School )
 41. Φαίη Μακαντάση (Επικεφαλής Ερευνών διαΝΕΟσις)
 42. Αλεξάνδρα Μανιάτη (Διευθύντρια Καινοτομίας & Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών)
 43. Ντίνος Μανιατόπουλος (τ. Γενικός Δ/ντης στη Γεν. Δ/ση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)
 44. Σάκης Μανταλάρης (Καθηγητής Εμβιομηχανικής, Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Georgia, Georgia, USA)
 45. Ανδρέας Μανωλικάκης (Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης )
 46. Μαρία Μαυρουδή (Professor of History, University of California, Berkeley)
 47. Κώστας Μεγήρ (Douglas A. Warner III Professor of Economics, Yale University)
 48. Μαρίλη Μέξη (Ειδική Σύμβουλος της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Επικεφαλής της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για τον εκδημοκρατισμό της Οικονομίας των Διαδικτυακών Πλατφορμών – Platform Economy- στο Albert Hirschman Centre on Democracy (AHCD) στο Graduate Institute in Geneva)
 49. Γιώργος Μητακίδης (Ομότιμος Καθηγητής στην Έδρα Μαθηματικής Λογικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Southampton, Πρόεδρος του Digital Enlightenment Forum).
 50. Μιχάλης Mπερνίτσας (Mortimer E. Cooley Collegiate Professor of Engineering, Professor of Naval Architecture and Marine Engineering, University of Michigan)
 51. Δημητρης Μπερτσιμάς (Καθηγητής στο Sloan School of Management του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), Cambridge, Massachusetts)
 52. Όλγα Μπορνόζη (Δ/νων Σύμβουλος Capital Link)
 53. Νίκανδρος Μπούρας (Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King’s College , Πανεπιστήμιο του Λονδίνου)
 54. Νίκος Νανόπουλος (Προέδρος Diorama Investments Sicar S.A. , Πρόεδρος EFG Investment and Wealth Solutions Holding A.G., τ. Διευθύνων Σύμβουλος EUROBANK)
 55. Αλέξανδρος Νεχαμάς (Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Princeton)
 56. Βασίλης Ντζιαχρήστος (Καθηγητής Βιολογικής Απεικόνισης στο Πολυτεχνείο Μονάχου (TUM), Διευθυντής Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης (ΙΒΜΙ) Κέντρου Helmholtz)
 57. Τάσος Ξεπαπαδέας (Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο της Bologna)
 58. Γιώργος Παγουλάτος (Καθηγητής ΕΚΠΑ & Γεν.Δ/ντης ΕΛΙΑΜΕΠ)
 59. Βαγγέλης Παλαιολόγος (Περιβαλλοντολόγος ,Καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Abu Dhabi)
 60. Θάνος Πάλλης (Καθηγητής Οικονομικών και Πολιτικής Λιμένων ΕΚΠΑ, Προέδρος της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων)
 61. Στράτος Παπαδημητρίου (Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Δ/ντης του Εργαστηρίου Μεταφορικών Συστημάτων)
 62. Άρτεμις Παπαθανασίου (Ανώτερη Νομ. Σύμβουλος, Υπ. Εξωτερικών)
 63. Hλίας Παπαϊωάννου (Professor of Economics & Αcademic Director of the Wheeler Institute for Business and Development at the London Business School )
 64. Δημήτρης Παπαλεξοπουλος (Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου TITAN, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) )
 65. Γιάννης Παπανικολάου (Οικονομολόγος-Οικονομικός Σύμβουλος)
 66. Σπύρος Παππάς (Attorney at Law, Founder and Managing Partner of the Law Firm Pappas & Associates in Brussels, Chairman of the Center of Social Responsibility in the Digital Age and President of the Hellenic Network ΑRGO in Brussels)
 67. Άρης Πατρινός (former President of the Synthetic Genomics Inc. (SGI), Deputy Director for Research of the Center for Urban Science and Progress (CUSP) at New York University).
 68. Στράτης Πατσούρης (Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Προέδρος Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας ΕΚΠΑ)
 69. Αναστάσης Περράκης (Καθ. Παν. Ουτρέχτης, Δ/ντης Ερευνών του Ολλανδικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο)
 70. Τάσος Περράκης (Oμότιμος Καθηγητής Ναυπηγικής του Πανεπιστημίου του Michigan)
 71. Γιώργος Πρεβελάκης (Ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστημιο της Σορβόννης (Paris 1), Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ)
 72. Γιώργος Προβόπουλος (τ. Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος)
 73. Vicky Pryce-Kουρμούζη (Chief Economic Adviser and a board member at the Centre for Economics and Business Research (CEBR). Former Joint Head of the UK Government Economics Service)
 74. Βασίλης Ράπανος (Ακαδημαϊκός ,Προέδρος Δ.Σ. Αlpha Bank, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ)
 75. Αντώνιος Ρεγκάκος (Αντιπρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
 76. Mαθιός Ρήγας (Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Energean Oil & Gas )
 77. Χριστόφορος Σαρδελής (Οικονομολόγος, τ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, Προέδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής)
 78. Στράτος Σαφιολέας (Επικοινωνιολόγος, Ειδικός στη στρατηγική διεκδίκησης της οργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων)
 79. Ιωσήφ Σηφάκης (Καθηγητής στο Εcole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) , Διευθυντής του Centre de Recherche Integrative της Grenoble, Ακαδημαϊκός . Έχει τιμηθεί με το βραβείο Τouring)
 80. Eλισσάβετ Σιδηροπούλου (Chief Executive, South African Institute of International Affairs, Member of the UN 20 member high-level Advisory Board on Economic and Social Affairs (HLAB-II))
 81. Βασίλης Σκουρής (τ. Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, τ. Προέδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου)
 82. Kωστής Σταμπολής (Προέδρος και Εκτελεστικός Δ/ντής Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης,ΙΕΝΕ)
 83. Μιχάλης Στασινόπουλος ( ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Προέδρος Ελληνικής Παραγωγής)
 84. Κωσταντίνος Στρατάκης ( Chief Scientific Officer of ELPEN, Inc., Athens, Greece and Senior Investigator-elect of the Foundation for Research and Technology Hellas (FORTH) at Heraklion, Crete, Greece)
 85. Ορέστης Σχοινάς (Καθηγητής με ειδικότητα στη Ναυτιλία και στη Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση στο Hamburg School of Business Administration (HSBA) και επικεφαλής του τμήματος Ναυτιλίας και Logistics, (Head of the Maritime Business School)
 86. ΙωάννηςΤαρνανάς (Ειδικος στην Ιατρική Διάγνωση Αλτσχάιμερ, Ίδρυμα Global Brain Health Institute (GBHI), Trinity College, Dublin, Senior Atlantic Fellow (Neuroscience & Computer Science), Founder & Chief Scientific Officer of ALTOIDA Inc (Brain Health & Computational Biomarkers – Early Screening & Diagnosing Alzheimer’s )).
 87. ΑνδρεαςΤζάκης (Ακαδημαϊκός, Professor of Surgery, Emeritus Director of Transplantation, Cleveland Clinic Enterprise, Florida)
 88. Μιχάλης Τιβέριος (Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας στο Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).
 89. Παναγιώτης Τσάκος (Ιδρυτής Ομίλου Τσάκου)
 90. Βούλα Tσούνα (Professor of Ancient Philosophy, University of Santa Barbara, California)
 91. Γιώργος Τσώκος (Καθ. Ρευματολογίας Harvard University, Διευθυντής του τμήματος Κλινικής Ρευματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο της Beth Israel Deaconess στη Βοστώνη)
 92. Kωνσταντίνος Φίλης (Δ/ντης Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντειου Πανεπιστήμιου)
 93. Μάριλυ Φραγκίστα (Διευθ.Σύμβουλος Franco Comp. Navigera)
 94. Μανώλης Φραγκούλης (Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας ΕΚΠΑ, τ.Γ.Γ. Έρευνας &Τεχνολογίας)
 95. Αθανάσιος Φωκάς (Ακαδημαϊκός, Professor of Nonlinear Mathematical Sciences, University of Cambridge, UK)
 96. Μιχάλης Χαλιάσος (Καθηγητής Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φραγκφούρτης)
 97. Άγγελος Χανιώτης (Καθηγητής στο Ιnstitute for Advanced Studies ,Princeton University)
 98. Ηρακλής Χαραλαμπίδης (Ομ. καθηγητής Maritime Economics and Logistics στο Πανεπιστήμιο Erasmus University Rotterdam της Ολλανδίας)
 99. Τζελίνα Xαρλαύτη (Διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.)
 100. Μαρίνα Χατσοπούλου (Επιχειρηματίας, Angel Investor, MIT Enterprise Forum Greece)
 101. Nικόλας Χρηστάκης (Sterling Professor of Social and Natural Science, Yale University, Department of Sociology, Department of Statistics and Data Science, Department of Ecology and Evolutionary Biology, Department of Biomedical Engineering, Department of Medicine)
 102. Γεώργιος Χρούσος (Ομ. Kαθηγητής ΕΚΠΑ. Δ/ντής Ερευνητικoύ Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας, Επικεφαλής Έδρας UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής Παν. Αθηνών)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες πριν

Μια Ελληνίδα φύλακας-άγγελος για θαλάσσιες χελώνες στη Νότια Αφρική

ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 ώρες πριν

Περισσότερα δωρεάν τεστ για Covid-19 συνιστά ο ΠΟΥ Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες πριν

ΥΠΑ: Έως Δευτέρα 2 Αυγούστου παρατείνεται η notam για πτήσεις προς νησιά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ21 ώρες πριν

Η Πάργα στην κορυφή προτίμησης των Ελλήνων τουριστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Δεκάδες γέφυρες, σιδηροδρομικοί σταθμοί και 600 χιλιόμετρα γραμμών καταστράφηκαν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Το Βερολίνο θα χρηματοδοτήσει ελληνικό πρόγραμμα ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Unesco: Βαθύτατη λύπη για την αλλαγή του χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας από την Τουρκία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Χωριό της Σικελίας δημοπρατεί σπίτια με μόλις 2 ευρώ το καθένα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Περιορισμοί στην πώληση λογισμικού τύπου “Pegasus”

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες πριν

ΜyConsulLive: Επέκταση της υπηρεσίας σε 18 πρεσβείες και προξενεία για την εξυπηρέτηση Ομογενών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 ημέρες πριν

Οι κανόνες εισόδου στη Γερμανία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Απαραίτητο από σήμερα το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 για μετακινήσεις σε 33 χώρες της Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Η πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου αναζητεί επειγόντως ξένο εργατικό δυναμικό

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικό δακτυλικό αποτύπωμα στις ταυτότητες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Αίρεται η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση για τις “περιοχές κινδύνου”

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Γνωστός στις αρχές ο 24χρονος που σκότωσε τρία άτομα στο Βίρτσμπουργκ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Κολωνίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Υποχρεωτικός ο κατώτατος μισθός στη φροντίδα ηλικιωμένων

ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

The Cretan Thriller: Σαρώνουν οι γιαγιάδες Zombie και στέλνουν μήνυμα κατά του φόβου!

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Διαγωνισμός Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο με θέμα την Ελληνική Επανάσταση

Europolitis TV3 μήνες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV3 μήνες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV5 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV8 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV1 έτος πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 έτος πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis