Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Ξεκινά πάλι ο κλάδος των Εκθέσεων

Published

on

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ξεκινούν από το φθινόπωρο και πάλι οι διεθνείς εκθέσεις μετά από απώλειες 40 δις. Σε υβριδική μορφή η Anuga, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών.

Σύμφωνα με την Auma, τον Σύνδεσμο Γερμανικής Οικονομίας Εκθέσεων, η εκθεσιακή βιομηχανία υπέστη απώλειες της τάξης άνω των 40 δις ευρώ από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

“Πέρυσι ακυρώθηκε το 70% των εκθέσεων και φέτος πάνω από το 60%” δήλωσε ο Γερν Χολτμάιερ, διευθυντής της Auma. “Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή του κλάδου μας τα τελευταία 70 χρόνια. Αλλά τώρα είμαστε χαρούμενοι που τα κρατίδια δημιούργησαν δεσμευτικό πλαίσιο κανόνων και ρυθμίσεων για να ξαναρχίσουν να γίνονται εκθέσεις. Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις χρειάζονται και για το μέλλον ασφάλεια στους σχεδιασμούς τους. Δεν μπορούμε έτσι απλά να κλείνουμε και να ανοίγουμε”.

Για το ερχόμενο φθινόπωρο οι οιωνοί φαίνονται ευνοϊκοί. Το εκθεσιακό ημερολόγιο είναι και πάλι γεμάτο, σχεδόν στον ίδιο βαθμό όπως και το 2019:

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου, το νέο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου και Ηλεκτροκίνησης ΙΑΑ Mobility στο Μόναχο από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, η Art Cologne από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου στην Κολωνία και η Anuga, η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου επίσης στην Κολωνία.

Μετά από 18 μήνες αναγκαστικής παύσης οι υπεύθυνοι ελπίζουν σε μια επανεκκίνηση με εκθέτες και επισκέπτες στους εκθεσιακούς χώρους, βέβαια όχι με τον ίδιο τρόπο όπως πριν και κυρίως με αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα καταγράφηκαν κάποιες ακυρώσεις, οι οποίες θα παραμείνουν σε χαμηλό αριθμό, όπως τουλάχιστον ελπίζει ο κλάδος, χάρη σε νέα σχέδια υγιεινής.

H Anuga σε υβριδική μορφή

H Anuga, η μεγαλύτερη στον κόσμο έκθεση Τροφίμων και Ποτών, στην οποία συμμετέχει κάθε δύο χρόνια παραδοσιακά μεγάλος αριθμός Ελλήνων εκθετών, θα γίνει σε υβριδική μορφή.

Η απόφαση ελήφθη από τον Εκθεσιακό Οργανισμό Κολωνίας για να δοθεί με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα σε εκθέτες και επισκέπτες να έχουν φυσική και ψηφιακή παρουσία. Έτσι παράλληλα με την έκθεση σε φυσικό περιβάλλον, όπως την ξέραμε μέχρι τώρα, από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου θα λειτουργήσει η ψηφιακή εκδοχή της Anuga, ως Anuga@home.

Ήταν και ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψει μερικώς στην προ Covid κανονικότητα.

Όμως τα βλέμματα θα πέσουν αναπόφευκτα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην IAA Mobility του Μονάχου. Θα είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής δια ζώσης εκδήλωση από την έναρξη της πανδημίας. Από την επιτυχία της αναμένονται να δοθούν θετικά μηνύματα στον κλάδο.

Τι θα γίνει όμως εάν τα κρούσματα αυξηθούν και ξεπεράσουν το όριο των 50 ή των 100, όπως συμβαίνει στην Ισπανία και στη Γαλλία;

Επίσημα οι αρμόδιοι δείχνουν χαλαροί και δηλώνουν ότι η έκθεση θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί.

“Οι επισκέπτες της ΙΑΑ δεν κινδυνεύουν περισσότερο από το αν πήγαιναν σε ένα σούπερ-μάρκετ” δηλώνει ο Τομπίας Γκρέμπερ, προϊστάμενος υπηρεσιών τοιυ εκθεσιακού κέντρου Μονάχου. Εν ανάγκη, όπως λέει, θα θέσει σε εφαρμογή το τρίπτυχο “εμβολιασμένοι-αναρρώσαντες-τεσταρισμένοι” για την είσοδο στην έκθεση.

“Χρειάζεται να σφίξεις το χέρι”

Ο επικεφαλής του Εκθεσιακού Κέντρου Φρανκφούρτης Βόλφγκανγκ Μάρτσιν ανήκει ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν στη δια ζώσης παρουσία σε μιαν έκθεση.

“Η αναγκαστική μετατόπιση των εκδηλώσεων στον ψηφιακό κόσμο έκανε σαφές ότι η φυσική συνάντηση παραμένει το βασικό μοντέλο επιχειρηματικής επιτυχίας, ίσως μάλιστα να το ενισχύει”.

Η μεγαλύτερη από πλευράς τζίρου εταιρεία εκθέσεων της Γερμανίας έχασε το 2020 τα 2/3 του τζίρου της και κέρδη ύψους 122 εκ. ευρώ.

Αν και το 2021 η κατάσταση προδιαγράφεται χειρότερη, ο Μάρτσιν κατάφερε μέχρι τώρα να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Παρόλα αυτά στο Messe Torhaus, έναν ουρανοξύστη που χωρίζει στη μέση τον εκθεσιακό χώρο, θα μειωθούν αναγκαστικά θέσεις εργασίας, όπως και σε άλλες εκθεσιακές εγκαταστάσεις.

H εταιρεία Hoff-Interieur GmbH της Νυρεμβέργης αποκαλείται “παγκόσμιος χώρος αγοράς”, γιατί προμηθεύεται αξεσουάρ για διαρρύθμιση κατοικιών από πάνω από 300 βιοτεχνίες και στη συνέχεια τα διανέμει σε λιανέμπορους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας επένδυσε πολύ χρόνο και χρήματα σε ψηφιακά πρότζεκτ και σε webshops, αλλά όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της εταιρείας Λαρς Άντλερ, “πρόκειται για δραστηριότητες που μπορεί κανείς να διατηρήσει και μετά την πανδημία, αλλά δεν μπορούν ούτε κατ’ ελάχιστον να υποκαταστήσουν τις εκθέσεις.

Η γκάμα των προϊόντων μας μπορεί να αναδειχθεί πλήρως μόνο ‘σκηνοθετημένη’ μέσα σε χώρο, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν οπτική αντίληψη της αισθητικής και της ποιότητάς της”.

Ο Χολτμάιερ, διευθυντής της Auma, είναι πεπεισμένος. “Η επιχειρηματική συνεργασία βασίζεται στην εμπιστοσύνη, δεν υποκαθίσταται online, χρειάζεται να σφίξεις το χέρι του άλλου”.

Σύμφωνα με τον Κρίστιαν Χέζερ, διευθυντή του Εμπορικού Συνδέσμου “Σπίτι και Γραφείο”, ιδιαίτερα για τα καταναλωτικά είδη είναι απαραίτητο ο επισκέπτης μιας έκθεσης να πειστεί προσωπικά για την ποιότητα ενός είδους. Ωστόσο, ο ψηφιακός κόσμος την περίοδο της πανδημίας υποκατέστησε με επιτυχία τη δια ζώσης επικοινωνία.

Θα ισχύσει άραγε και για τον κόσμο των εκθέσεων; “Χρειάζονται ακόμη άλματα για να ενσωματωθούν ψηφιακά στοιχεία με τρόπο επωφελή” υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Μάρτσιν.

Πηγή: dw.com

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Σχέδιο αναδιάρθρωσης για περιορισμό της παραγωγής ανακοίνωσε η Thyssenkrupp

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Γερμανίας, η Thyssekrupp, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει την δραστική μείωση της παραγωγής της στο εργοστάσιο του Ντούιζμπουργκ, όπου εργάζονται σήμερα 13.000 άτομα.

Σύμφωνα με την εταιρία, το συγκεκριμένο βήμα θεωρείται «απολύτως απαραίτητο» προκειμένου η Thyssenkrupp «να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της και να οδηγήσει την παραγωγή χάλυβα από το εργοστάσιό της στο Ντούιζμπουργκ σε ασφαλές μέλλον».

Με αυτόν τον τρόπο, προσθέτει η εταιρία, θα μπορούν να διασφαλιστούν μακροπρόθεσμα οι θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και να καταστεί βιώσιμη η βασική προμήθεια χάλυβα για την γερμανική βιομηχανία.Στόχος της εταιρίας είναι να περιορίσει τη δυναμική της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στους 9 έως 9,5 εκατομμύρια τόνους ετησίως, κάτι που αντιστοιχεί και στην παραγωγή των τελευταίων τριών ετών, έναντι των 11,5 εκατομμυρίων τόνων για τους οποίους είναι σχεδιασμένη η εγκατάσταση.

Η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση περιλαμβάνει και «μείωση των θέσεων εργασίας, η οποία δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ποσοτικά», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Thyssenkrupp επαναβεβαίωσε πάντως τον στόχο της για κλιματικά ουδέτερη παραγωγή χάλυβα το αργότερο έως το 2045.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Μόναχο, η πιο φιλική για τους πεζούς ευρωπαϊκή πόλη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Νέα μελέτη αποκάλυψε ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις είναι από τις πιο προσβάσιμες στον κόσμο, ιδανικές για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι εννέα από τις δέκα πόλεις με τις καλύτερες υποδομές “περιπάτου” βρίσκονται στην Ευρώπη, με το Μόναχο να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ακολουθούμενο στενά από το Μιλάνο, τη Βαρσοβία και το Ελσίνκι.

Έκθεση της ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών “Compare the Market Australia” ανέλυσε τις αποστάσεις, βαθμολόγησε την ασφάλεια, το κόστος των δημόσιων συγκοινωνιών, καθώς και άλλους παράγοντες για να εντοπίσει τις καλύτερες πόλεις για να κυκλοφορήσει κανείς χωρίς αυτοκίνητο.

Εκτός Ευρώπης, μόνο το Τόκιο μπήκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες πόλεις, ακριβώς πάνω από τη Μαδρίτη, το Όσλο, την Κοπεγχάγη και το Άμστερνταμ, οι οποίες συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις βρέθηκαν στην κορυφή για τους “περιπάτους”, τον καιρό και την ασφάλεια.

Σε ορισμένες πόλεις, η οδήγηση είναι η μόνη επιλογή για να μετακινηθείτε. Σε άλλες, είναι πιο εύκολο να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο ή να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν την ιδανική πόλη που είναι φιλική προς τους πεζούς, η “Compare the Market Australia” εξέτασε οκτώ επιμέρους παράγοντες για να βρει ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές.

Εξέτασαν 53 τοποθεσίες, κατατάσσοντάς τες ανάλογα με το πόσο φιλικές είναι προς τους πεζούς.

Το πιο σημαντικό είναι ότι λήφθηκε υπόψη ο αριθμός των μονοπατιών πεζοπορίας, που αναγράφεται στην εφαρμογή AllTrails για διαδρομές πεζοπορίας. Το Άμστερνταμ, το Όσλο και το Ελσίνκι σημείωσαν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία εδώ.

Επίσης, ελήφθησαν υπόψη το επίπεδο ασφάλειας σε μια πόλη, η μέση μηνιαία βροχόπτωση, οι πεζόδρομοι και το ποσοστό των κατοίκων που ζουν σε απόσταση 1 χλμ. με τα πόδια από χώρους υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Η εστίαση στους πεζόδρομους ήταν επίσης μέρος της έρευνας, με τη διαθεσιμότητα και το κόστος των δημόσιων συγκοινωνιών και των ποδηλατοδρόμων να παίζουν ρόλο.

Τελικά, το Μόναχο βγήκε πρώτο, χάρη στο σε μεγάλο βαθμό φιλικό προς τους πεζούς κέντρο της πόλης, τη γοητεία των δημόσιων κτιρίων και τα μεγάλα πάρκα.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πολύ καλή θέση συνολικά, με την ήπειρο να καταλαμβάνει 20 θέσεις από τις 53 πόλεις που αναλύθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Τι κάνει τις ευρωπαϊκές πόλεις τόσο καλές για την πρόσβαση των πεζών;

Μετά το Μόναχο στη λίστα ακολουθεί το Μιλάνο στην Ιταλία.

Διαπιστώθηκε ότι είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για περπάτημα, καθώς το 80% του πληθυσμού του ζει σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.Ακολουθεί η πολωνική μητρόπολη Βαρσοβίας. Παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί συνολικά 3,1 εκατομμύρια κατοίκους, η έρευνα ανακάλυψε ότι το κέντρο της πόλης είναι εξαιρετικά βατό, με πολλά αξιοθέατα στη διαδρομή.

Το Άμστερνταμ είναι ίσως περισσότερο γνωστό για τους ποδηλατόδρομους, αλλά παρόλα αυτά κατέλαβε τη 10η θέση στη λίστα, χάρη στους εύκολα περιηγήσιμους διαδρόμους των καναλιών του.

“Η εξέταση των μεταφορών και των ανέσεων είναι ένα κρίσιμο βήμα για την αξιολόγηση ενός δυνητικού σπιτιού” – ή ενός προορισμού διακοπών – εξηγεί ο γενικός διευθυντής του τμήματος χρημάτων της Compare the Market, Stephen Zeller.

“Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσετε τις συνδέσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να δείτε πόσο μακριά είναι η κοντινότερη στάση, τι ώρα και με ποια συχνότητα εκτελούν δρομολόγια- καθώς και να εντοπίσετε διαδρομές που αισθάνεστε ασφαλείς για περπάτημα”.

Πηγή: euronews.gr


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Με απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα “απειλεί” το υπ. Μεταφορών

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα «απειλεί» το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα.

Για «ελιγμό» του υπουργού Φόλκερ Βίσινγκ (FDP) προκειμένου «να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του», κάνει λόγω η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, ενώ και οι Πράσινοι απορρίπτουν την πρόταση.

Σε επιστολή του που αποκάλυψε η BILD προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της Bundestag, ο υπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στην πολύμηνη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία για το κλίμα, επισημαίνει ότι «το γεγονός ότι η νομοθεσία δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ προκαλεί σημαντική νομική και πρακτική αβεβαιότητα, η οποία δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της κυβέρνησης».Προειδοποιεί μάλιστα ότι, αν αυτό δεν συμβεί έως τα μέσα Ιουλίου, θα πρέπει να αντιδράσει με απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων, καθώς, όπως υποστηρίζει, μόνο έτσι μπορούν να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων σε αυτόν τον τομέα.

«Αυτός ο ισχυρισμός είναι απλώς ψευδής. Ένας υπουργός δεν πρέπει να προκαλεί αβάσιμη ανησυχία στους πολίτες», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούλια Φερλίντεν.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace ερμηνεύει την «απειλή» του υπουργού Μεταφορών ως «προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από λάθη της δικής του πολιτικής».

Ο υπουργός «προσπαθεί ξεδιάντροπα και με αδιαφάνεια να μετατρέψει τις συνέπειες της δικής του αποτυχίας σε πολιτική πίεση», δήλωσε η αρμόδια της οργάνωσης για θέματα κυκλοφορίας Κλάρα Τόμπσον, επίσης στο dpa, επισημαίνοντας ότι ο κ. Βίσινγκ εδώ και δύο χρόνια μπλοκάρει κάθε μέτρο προστασίας του κλίματος που σχετίζεται με την οδική κυκλοφορία και τώρα «ζωγραφίζει στον τοίχο σενάρια φρίκης προκειμένου να μη χρειαστεί να κάνει τίποτα».

Η Greenpeace αντιθέτως, εστιάζει την προσοχή της κυρίως στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων συγκοινωνιών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων.Ο τομέας των μεταφορών έχει κατ’ επανάληψη υπερβεί τα υφιστάμενα όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και την Δευτέρα το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για Θέματα Κλίματος αναμένεται να επιβεβαιώσει το πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Μεταφορών πρέπει να παρουσιάσει άμεσα ένα πρόγραμμα προκειμένου ο συγκεκριμένος τομέας να επιστρέψει στην τροχιά επίτευξης των στόχων, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως δεν έχει κατορθώσει έως τώρα να συμφωνήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις νομοθεσίας. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι εκπομπές καυσαερίων θα πρέπει έως το 2030 να έχουν μειωθεί κατά 65% σε σχέση με το 1990.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Νομιμοποίηση της άμβλωσης εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης εισηγείται Επιτροπή

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Η Γερμανία θα πρέπει να νομιμοποιήσει την άμβλωση εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης, εισηγείται η επιτροπή ειδικών που έχει συσταθεί από την καγκελαρία, παραμένει ωστόσο ασαφές εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα υιοθετήσει τις προτάσεις της.

Η άμβλωση είναι παράνομη στη Γερμανία, εκτός από την περίπτωση που η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας ή απειλείται η ζωή της εγκύου.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις, η διακοπή πρέπει να γίνει εντός των πρώτων δώδεκα εβδομάδων από τη σύλληψη.

Η Επιτροπή για την Αναπαραγωγική Αυτοδιάθεση και την Αναπαραγωγική Ιατρική που συστάθηκε πέρυσι από την καγκελαρία αποτελείται από 18 επιστήμονες της ιατρικής, της ψυχολογίας, της δεοντολογίας και της νομικής, με στόχο να διερευνήσει την ανάγκη αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο για τις αμβλώσεις, τη δωρεά ωαρίων και την παρένθετη μητρότητα.

Η έκθεση της επιτροπής αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, το περιοδικό Der Spiegel και η Sueddeutsche Zeitung ωστόσο δημοσιεύουν ήδη τη σχετική πληροφορία.«Η θεμελιώδης παρανομία της άμβλωσης στα πρώτα στάδια της κύησης δεν μπορεί πλέον να υποστηριχθεί (…) Οι ισχύοντες κανόνες δεν αντέχουν στον συνταγματικό, τον διεθνή και τον ευρωπαϊκό νομικό έλεγχο», αναφέρεται στην έκθεση, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως επισημαίνεται πάντως από την επιτροπή, η διακοπή της κύησης μετά την 22η εβδομάδα θα πρέπει να παραμείνει εκτός νόμου, αλλά διευκρινίζεται ότι οι νομοθέτες θα πρέπει να αποφασίσουν για το ακριβές χρονικό σημείο όπου θα τεθεί το όριο, εντός των 22 εβδομάδων.

Η διαρροή της έκθεσης έχει προκαλέσει ήδη πολιτική αντιπαράθεση.

«Η θεμελιώδης νομιμοποίηση των αμβλώσεων έρχεται σε αντίθεση με το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή και με τη νομολογία του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου», δήλωσε στο Spiegel η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Αντρέα Λίντχολτς.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν δήλωσε ότι η σύσταση της επιτροπής προβλέπεται στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης και ζήτησε να επιτραπεί πρώτα στους ειδικούς να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Κατόπιν, πρόσθεσε, θα υπάρξει συζήτηση σχετικά με τις κοινωνικές, ηθικές και νομικές παραμέτρους του θέματος.

«Ο καγκελάριος επιμένει ότι αυτό το θέμα πρέπει να τεθεί με την απαιτούμενη ευαισθησία και τον απαραίτητο σεβασμό. Πρόκειται για ένα θέμα που μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη πόλωση και όξυνση και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Αισιοδοξία για διακοπές χωρίς προβλήματα στα αεροδρόμια

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Αυξημένη είναι πλέον η πιθανότητα ομαλής εκτέλεσης του πτητικού προγράμματος κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, καθώς εργοδότες και συνδικαλιστές βρίσκονται πλέον κοντά σε συμφωνία.

Μέχρι αύριο αναμένεται να έχουν διευθετηθεί όλες οι διαμάχες οι οποίες σχετίζονται με τις νέες συλλογικές συμβάσεις στις αεροπορικές μεταφορές.

Το προσωπικό εδάφους, το οποίο εκπροσωπείται από τη συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di, θα λάβει σε τρία στάδια και εντός 15 μηνών αύξηση αποδοχών από 13,1% έως και 15,1%, ενώ η νέα σύμβαση θα έχει διάρκεια ενός έτους.Το αίτημα σχετικά με τη διεύρυνση του επιδόματος υπερωριών συμφωνήθηκε να συζητηθεί εκ νέου στο τέλος του έτους.

Αισιοδοξία για συμφωνία και μεταξύ του συνδικάτου των πληρωμάτων καμπίνας UFO και της Lufthansa εντός της εβδομάδας εξέφρασαν και οι δύο πλευρές, έπειτα από διαδικασία διαιτησίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ήρθε καλοκαίρι την … άνοιξη στη Γερμανία

Published

on

Από

Στη Βόννη οι κερασιές φέτος μπουμπούκιασαν νωρίτερα λόγω της ζέστης. Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ο υδράργυρος έφτασε στους 30,1 βαθμούς σε χωριό της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Πάρτι κάτω από τις κερασιές της Βόννης. Μέτρα για επερχόμενο καύσωνα.

Ήταν ένα ασυνήθιστα ζεστό καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, αυτό που έζησε η Γερμανία, ανάμεσα σε 25 με 30 βαθμούς, τη στιγμή που μόλις μπήκε η άνοιξη, με τις συνηθισμένες θερμοκρασίες γι’ αυτήν την εποχή να είναι συνήθως πολύ πιο χαμηλές.

Αλλά τι είναι σύνηθες πλέον στον καιρό της κλιματικής κρίσης; Σύμφωνα με στοιχεία το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε ρεκόρ θερμοκρασίας από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των μετεωρολογικών στοιχείων.

«Προσκύνημα» στις ανθισμένες κερασιές

Στο ΄Ολσμπαχ, στην κοιλάδα του Ρήνου, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 30,1 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Το προηγούμενο ρεκόρ μετρήθηκε από 1ης μέχρι 11ης Απριλίου 2011 με 27,7 βαθμούς Κελσίου.

Αλλά και χαμηλότερες θερμοκρασίες σε άλλα μέρη, κάτι το ασυνήθιστο για τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, έβγαλαν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και τα …ρούχα τους.

Ο κόσμος αναζήτησε το πράσινο, τις λίμνες, τα ποτάμια ή τις πισίνες, ορισμένες άνοιξαν. Άλλοι έκαναν βόλτες με τα ανοιχτά τους αυτοκίνητα ή τα ποδήλατα, πολλοί πέταξαν χαρταετούς, κι άλλοι έκαναν σκι ή βόλτα με καραβάκια στις λίμνες και τους ποταμούς. Στα εστιατόρια δεν μπορούσε κανείς να βρει θέση έξω.

Στα παγωτατζίδικα ατέλειωτες ήταν οι ουρές για ένα χωνάκι.

Στη Βόννη πάντως άνθρωποι από όλον κόσμο «προσκύνησαν» παραδοσιακά τις ανθισμένες κερασιές, που φέτος μπουμπούκιασαν νωρίτερα λόγω ζέστης.

Φωτογράφοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, πήραν από νωρίς θέση για να καταγράψουν το υπέροχο θέαμα της φύσης. Στους δύο παράλληλους δρόμους με τις ανθισμένες κερασιές στήθηκαν τραπεζάκια με λιχουδιές, μικροπωλητές, κάτι σαν γερμανικό γιουσουρούμ, έδιναν σε χαμηλές τιμές παλιά αντικείμενα, ρούχα, παπούτσια, μικροέπιπλα και ό,τι άλλο έβαζε ο ανθρώπινος νους.Και βέβαια, το φυσικό ντεκόρ συμπλήρωσαν μουσικά συγκροτήματα που έπαιζαν ασταμάτητα. Ο κόσμος χόρευε κάτω από τον πύρινο ήλιο, ο ιδρώτας κυλούσε ποτάμι και φυσικά η μπύρα.

Το 2023 ήταν η πιο ζεστή χρονιά στη Γερμανία από την έναρξη των μετεωρολογικών μετρήσεων, μετά από μια επίσης ζεστή χρονιά-ρεκόρ του 2022. Εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν το 2024 να ξεπεράσει το 2023.

Αλλά για να σχετικοποιήσουμε κάπως τις εντυπώσεις το κατακαλόκαιρο «επισκέφθηκε» την άνοιξη και στο παρελθόν. Ήταν τον μακρινό Απρίλη του 2012 με 32,9 βαθμούς στο Μεργκεντχάιμ της Βάδης-Βυρτεμβέργης και το Κίτσινγκεν της Βαυαρίας.

Μέτρα κατά του καύσωνα και η βιταμίνη D

Και επειδή οι Γερμανοί είναι συνήθως οργανωμένοι η γερμανική κυβέρνηση εξήγγειλε ήδη από πέρυσι μέτρα κατά του φετινού, κατά πάσα πιθανότητα, καύσωνα.

Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είχε συνάντηση με εκπροσώπους της κεντρικής κυβέρνησης και των κρατιδίων, αλλά και της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, στην οποία αναλύθηκαν τα σχέδια και οι πόροι για την καταπολέμηση του καύσωνα και οι συγκεκριμένοι στόχοι.

Η εφαρμογή όλων αυτών είναι τελικά στα χέρια των τοπικών αρχών. Σε πολλές πόλεις υπάρχουν εκστρατείες ενημέρωσης μέσω ιστότοπων, φυλλαδίων ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, η Στουτγάρδη, το Ανόβερο, το Μόναχο και η Βρέμη. Στη Στουτγάρδη χαρτογραφούνται οι δροσεροί χώροι της πόλης. Ένας τέτοιος χάρτης υπάρχει ήδη στο Ανόβερο, το Μόναχο και το Ντίσελντορφ, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.Στο Ντίσελντορφ μπορεί κανείς να ενημερωθεί μεταξύ άλλων για σκιερούς χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές με νερό, σιντριβάνια, βρύσες με πόσιμο νερό, εγκαταστάσεις κολύμβησης και κλιματιζόμενα ή δροσερά κτίρια, όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και εκκλησίες.

Βέβαια, οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες από την άνοιξη φέρνουν κι ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, ημικρανίες, κόπωση, διαταραχές του ύπνου, εξάντληση, κυκλοφοριακά προβλήματα, δυσκολία στην συγκέντρωση.

Αυτοί που ταλαιπωρούνται πολύ είναι οι αλλεργικοί στη γύρη. Αλλά για τους περισσότερους ο καλοκαιρινός καιρός ξυπνά θετικά συναισθήματα.

«Οι άνθρωποι γίνονται πιο δραστήριοι, βγαίνουν πιο πολύ έξω» λέει η ιατρός μετεωρολόγος Κάτριν Γκρόου.

«Η ηλιακή ενέργεια προκαλεί την παραγωγή βιταμίνης D και σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας όπως λέγεται, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η διάθεση». Ήλιος λοιπόν και πάλι ήλιος!

Πηγή: dw.com


Continue Reading
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ώρες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες ago

Σπάνιο σεληνιακό γεγονός ίσως ρίξει φως στη σχέση του Στόουνχεντζ με το φεγγάρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 ώρες ago

Ιστορικό ρεκόρ ζέστης για την εποχή στον ιαπωνικό βορρά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ11 ώρες ago

EASA: Συστάσεις στις αεροπορικές εταιρείες για προσοχή στον ισραηλινό και τον ιρανικό εναέριο χώρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Στην Αθήνα η Διεθνής Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ14 ώρες ago

Η καρδιά του ελληνισμού χτύπησε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Γ. Κώτσηρας: Εξωστρεφής και ενεργητική εξωτερική πολιτική με σύμμαχο τον Απόδημο Ελληνισμό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Μηδενικές εκπομπές ρύπων στα νέα φορτηγά που θα πωλούνται από το 2040 στην ΕΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Σχέδιο αναδιάρθρωσης για περιορισμό της παραγωγής ανακοίνωσε η Thyssenkrupp

ΑΡΘΡΑ3 εβδομάδες ago

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΒΙΝΤΕΟ2 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΑΡΘΡΑ4 εβδομάδες ago

Απογοητευτικά τα νούμερα συμμέτοχής μέχρι τώρα από τους απόδημους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Η νομιμοποίηση της κάνναβης πέρασε και από την Bundestag

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συμφωνία Deutsche Bahn – μηχανοδηγών για μείωση των ωρών εργασίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Το προφίλ της παγκόσμιας αυτοκίνησης το 2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Το πείραμα της εβδομάδας τεσσάρων ημερών εργασίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Μήνυμα ΠτΔ Κατ. Σακελλαροπούλου προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

ΒΙΝΤΕΟ2 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV3 έτη ago

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis