Επικοινωνήστε μαζί μας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πολιτική ανανέωση “ψηφίζουν” οι επιχειρηματίες στη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Διάθεση πολιτικής αλλαγής διαπιστώνεται στις τάξεις των γερμανών επιχειρηματιών ενόψει των εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Handelsblatt, οι περισσότεροι ελπίζουν σε μια «πολιτική επανεκκίνηση» μετά τις εκλογές.

Στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey μεταξύ 750 επιχειρηματιών για λογαριασμό της μεγάλης οικονομικής εφημερίδας, μόνο το 21% ελπίζει σε πολιτική συνέχεια μετά την αποχώρηση της ‘Αγγελα Μέρκελ από την Καγκελαρία, ενώ το 55% θα ήθελε την επανεκκίνηση της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή Καγκελάριου, οι ερωτηθέντες προτιμούν σε ποσοστό 21% την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, σε ποσοστό 12% τον υποψήφιο της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ‘Αρμιν Λάσετ και σε ποσοστό 9% τον Σοσιαλδημοκράτη (SPD) Όλαφ Σολτς.

Για το 58% των επιχειρηματιών ωστόσο κανένας από τους τρεις υποψηφίους δεν υπόσχεται πολιτική ανανέωση.

Ο κ. Λάσετ προηγείται πάντως με 21% στο ερώτημα ποιος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα την πανδημία, έναντι 15,5% του κ. Σολτς και 10,4% της κυρίας Μπέρμποκ.

Συνεχίζεται η άνοδος του SPD, ανακάμπτουν ελαφρά CDU/CSU

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD) διευρύνει περαιτέρω το προβάδισμά του έναντι των Xριστιανοδημοκρατών /Χριστιανοκοινωnιστών (CDU/CSU), των οποίων σταμάτησε η πτωτική πορεία.

Σε έρευνα την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο ερευνών INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», το ποσοστό του SPD ανέρχεται πλέον στο 26% (+1 σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας την περασμένη εβδομάδα).

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) επίσης καταγράφουν μικρή άνοδο (0,5%) και το ποσοστό τους ανέρχεται σε 20,5%, σταμάτησε δηλαδή η πτωτική τάση τους των τελευταίων εβδομάδων.

Το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) χάνουν μία μονάδα και τα ποσοστά τους διαμορφώνονται τώρα σε 12,5% και 15,5% αντίστοιχα.

Η Aριστερά (Die Linke) χάνει μισή μονάδα και θα λάμβανε 6,5 % αν οι εκλογές γίνονταν την επόμενη Κυριακή. Τέλος η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει σταθερή στο 11%.

Τέλος, άλλα κόμματα θα ψήφιζε το 8% (+1%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία και μια νέα δημοσκόπηση δείχνει πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι στη χώρα λένε πως έχουν ήδη αποφασίσει ποιό κόμμα θα επιλέξουν.

Σε δημοσκόπηση του YouGov κατά την οποία το κοινό ερωτήθηκε αν έχει αποφασίσει τελικά ποιόν θα ψηφίσει στις εκλογές για την Μπούντεσταγκ, 74% απάντησαν ναι.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 16 ως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, 15% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα λάβουν την τελική απόφασή τους αργότερα, 9% δεν απάντησαν και 1% είπε πως δεν γνωρίζει.

Απαντώντας στην ερώτηση ποιό κόμμα θα ψηφίσουν, το 25% είπε τους Σοσιαλδημοκράτες και ακολουθούν ο συντηρητικός συνασπισμός CDU/CSU με 21% και οι Πράσινοι στην τρίτη θέση με 14%.

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πήρε 12%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) 11% καιΗ Αριστερά (Die Linke) 7%.

Πρωτιά για Σολτς και SPD βλέπει η πλειοψηφία

Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προτιμούν προσωπικά, το 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) θα λάβει τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του δικτύου RTL.

Tο 18% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα κερδίσουν τα δύο αδελφά συντηρητικά κόμματα, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές. Το 4% εκτιμά ότι οι Πράσινοι θα κερδίσουν τις εκλογές και το 2% κάποιο άλλο κόμμα.

Επίσης, το 91% των συμπαθούντων το SPD, αλλά και το 84% των Πρασίνων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής

Το 44% όσων ψηφίζουν Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές πιστεύει ότι νικητές θα εξέλθουν τα κόμματά τους, ενώ οι το 41% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) επίσης πιστεύει ότι θα κερδίσουν οι συντηρητικοί. Σε εκλογική νίκη Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοιωνιστών πιστεύει το 30% όσων ψηφίζουν την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Οι νεότεροι ερωτηθέντες – κάτω των 30 ετών – πιστεύουν σε ποσοστό 14% ότι πρώτο κόμμα θα είναι οι Πράσινοι.

Το 67% όλων των ερωτηθέντων πιστεύει σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση ότι καγκελάριος θα εκλεγεί ο Όλαφ Σολτς.

Ο Άρμιν Λάσετ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 16% και η Αναλένα Μπέρμποκ στην τρίτη θέση με μόλις 2%.

Ότι ο Άρμιν Λάσετ θα εκλεγεί καγκελάριος πιστεύει το 40% Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών ψηφοφόρων, και οι υποστηρικτές του FDP το πιστεύουν σε ποσοστό 35%. Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών όμως το 50% εκτιμά ότι επόμενος καγκελάριος θα είναι ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι απόψεις και οι θέσεις που αντιπροσωπεύει ένα κόμμα είναι πιο σημαντικές από τον υποψήφιο καγκελάριό τους και μόνο το 5% των ερωτηθέντων το βλέπει αντίστροφα. Και οι δύο παράγοντες είναι εξίσου σημαντικοί για το 35%.

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσκόπηση του Ινστιτούτο ερευνών Yougov, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW) και δημοσιεύει η εφημερίδα «Rheinische Post», η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών θεωρεί ότι η προστασία του κλίματος είναι ύψιστης σημασίας για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – DPA

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αμβούργο: Η Γερουσία επέτρεψε τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου με γεμάτες κερκίδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ελπίδες για γεμάτα γήπεδα ποδοσφαίρου δημιούργησε απόφαση της Γερουσίας του Αμβούργου να επιτρέψει την διεξαγωγή αγώνα της β’ κατηγορίας με πλήρεις κερκίδες, αλλά μόνο με εμβολιασμένους κατά της Covid-19 ή νοσήσαντες.

«Δεν έχει λογική να γεμίσουμε τα στάδια, ούτε καν με αυτές τις προϋποθέσεις», απαντά ο εκπρόσωπος για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Όταν η μεγάλη πλειοψηφία των θεατών έχει εμβολιαστεί και τα παιδιά έχουν ελεγχθεί με τεστ, θεωρώ τα γεμάτα γήπεδα ποδοσφαίρου “υπεύθυνη ανάληψη ρίσκου”», δήλωσε και ο Διευθυντής της Borussia Dortmund, Ομάδας της Bundesliga, Χανς-Γιοάχιμ Βάτσκε.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Γερουσίας του Αμβούργου να επιτρέψει ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της Ομάδας του Αμβούργου και εκείνης της Νυρεμβέργης, την ερχόμενη Κυριακή, να διεξαχθεί με γεμάτες κερκίδες, αλλά μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Η ομάδα του Αμβούργου ωστόσο προτίμησε τελικά να παραμείνει στην εφαρμογή του προηγούμενου κανονισμού, με στάδιο γεμάτο μόνο κατά το ήμισυ και θεατές οι οποίοι θα είναι είτε εμβολιασμένοι είτε νοσήσαντες είτε κάτοχοι πρόσφατου αρνητικού τεστ.

Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του SPD και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις μαζικές μετακινήσεις των φιλάθλων πριν και μετά τον αγώνα. «Στάδια γεμάτα κατά 50% μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες δεν αποτελούν πρόβλημα», τόνισε μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Αγωγές κατά BMW και Mercedes με αίτημα τη φιλική προς το κλίμα αναδιοργάνωσή τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η γερμανική περιβαλλοντολογική οργάνωση «Umwelthilfe» κατέθεσε τις προαναγγελθείσες αγωγές της για την προστασία του κλίματος κατά των κατασκευαστών αυτοκινήτων BMW και Mercedes-Benz ζητώντας την φιλική προς το κλίμα αναδιοργάνωσή τους και ιδίως την κατασκευή αυτοκινήτων τα οποία εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Με τις αγωγές τις οποίες κατέθεσε στα αρμόδια Πρωτοδικεία του Μονάχου και της Στουτγκάρδης η περιβαλλοντολογική οργάνωση ζητά μια φιλική προς το κλίμα αναδιοργάνωση των εν λόγω επιχειρήσεων ιδίως διά της δραστικής μείωσης των εκπομπών CO2 των οχημάτων τους, εξήγησε η «Umwelthilfe» στο Βερολίνο.

Ένας δικηγόρος της οργάνωσης είπε στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» ότι οι αγωγές κατατέθηκαν και τόνισε πως «είμαι πεπεισμένος ότι η προφορική διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορούσε να ξεκινήσει το επόμενο έτος. Μια άλλη αγωγή εναντίον της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά θα ασκηθεί επίσης και αυτή σύντομα στο Πρωτοδικέιο του Κάσελ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Έντονες αντιδράσεις έπειτα από δολοφονία με αφορμή τη χρήση μάσκας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η δολοφονία ενός 20χρονου υπαλλήλου πρατηρίου καυσίμων στη Γερμανία, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε το Σάββατο από έναν πελάτη επειδή είχε αρνηθεί να τον εξυπηρετήσει στις αγορές του λόγω του ότι ο τελευταίος δεν φορούσε υγειονομική μάσκα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Ο ύποπτος, ένας 49χρονος από το Ίνταρ-Όμπερσταϊν (δυτικά), ο οποίος δήλωσε αργότερα ότι δεν τηρεί τα περιοριστικά μέτρα, προφυλακίσθηκε, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, το βράδυ η τοπική αστυνομία της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου καυσίμων, ένας φοιτητής, είχε αρνηθεί να εξυπηρετήσει τον πελάτη που ήθελε να αγοράσει μια συσκευασία μπίρες, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Εκνευρισμένος, ο 49χρονος έφυγε αφήνοντας τις μπίρες στο ταμείο. Επέστρεψε μιάμιση ώρα αργότερα φορώντας αυτή τη φορά τη μάσκα, την οποία όμως έβγαλε όταν έφθασε στο ταμείο ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ταμία.

Αφού έλαβε για μια ακόμη φορά την εντολή να βάλει σωστά τη μάσκα του, ο πελάτης έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και πυροβόλησε τον φοιτητή που πέθανε ακαριαία, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο ύποπτος παρουσιάστηκε την επομένη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε στην αστυνομία ότι αισθανόταν «στριμωγμένος» από τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία της Covid-19 τα οποία εισέπραττε ως «αυξανόμενη επίθεση στα δικαιώματά του» και ότι δεν έβλεπε «καμία άλλη διέξοδο», δήλωσε ο εισαγγελέας Κάι Φίρμαν.

Η αστυνομία ερεύνησε στη συνέχεια το διαμέρισμά του στο οποίο βρήκε το όπλο του εγκλήματος καθώς και άλλα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά.

Ο δήμαρχος του Ίνταρ-Όμπερσταϊν Φρανκ Φρίχαουφ έκανε λόγο για μια «αποτρόπαιη» ενέργεια. Οι κάτοικοι απέθεσαν λουλούδια και κεριά μπροστά από το πρατήριο καυσίμων.

Η υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλόκνερ, του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, που κατάγεται από την περιοχή, δήλωσε πως η δολοφονία ήταν «σοκαριστική».

Η Κατρίν Γκόρινγκ Έκχαρντ, στέλεχος των οικολόγων, έγραψε στο Twitter πως είναι «βαθιά συγκλονισμένη» από τον φόνο ο οποίος, όπως είπε, είναι «το βάρβαρο αποτέλεσμα του μίσους».

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ανήκει στο κίνημα των Querdenker που έχει γίνει η κύρια επικριτική φωνή κατά των υγειονομικών περιορισμών στη Γερμανία.

Οι γερμανικές υπηρεσίες Εσωτερικών Πληροφοριών ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι έθεσαν υπό επιτήρηση τα μέλη των Querdenker, τα οποία υποψιάζονται ότι σχετίζονται με την ακροδεξιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Βερολίνο: Πινγκ πονγκ κατά του …Πάρκινσον

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στο Βερολίνο έγινε το παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για ασθενείς της νόσου Πάρκινσον. Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους νοσούντες, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Σε αυτό το πρωτάθλημα ο νικητής δεν έχει σημασία. Όλοι όσοι συμμετέχουν, έχουν θριαμβεύσει. Στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε στο Βερολίνο το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα για ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον, με τη συμμετοχή αθλητών – ανδρών και γυναικών – από 27 χώρες.

Επικεφαλής της οργανωτικής προσπάθειας ήταν ο Γιενς Γκούντερ Γκρέβε. Και ο ίδιος παίζει πινγκ πονγκ, ενώ έχει νοσήσει με Πάρκινσον. Ειναι πεπεισμένος ότι έχει ευεργετικές συνέπειες η ενασχόληση με τον αθλητισμό γενικότερα και με το συγκεκριμένο άθλημα πολύ περισσότερο.

Κατά καιρούς οι ειδικοί έχουν προτείνει ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για να αμβλυνθούν οι οδυνηρές συνέπειες της ασθένειας.

«Το πινγκ πονγκ είναι ένα καταπληκτικό άθλημα» λέει ο Γιενς Γκούντερ Ρέβε, μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF). «Πρώτον, γυμνάζει με ιδανικό τρόπο τον συντονισμό του ματιού με την κίνηση του χεριού. Δεύτερον, μας ωθεί να κάνουμε πλάγια βήματα, κινήσεις στο πλάι, είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό κάνει πολλές φορές ο ασθενής με Πάρκινσον, ο οποίος κινείται μόνο προς τα εμπρός. Επιπλέον, καθώς εξελίσσεται η ασθένεια γινόμαστε όλο και πιο αργοί, αλλά το πινγκ πονγκ επιβραδύνει αυτή την τάση, γιατί εξασκεί την ταχύτητα…».

Σαράντα σημεία για παίκτες με Πάρκινσον

Ο πυγμάχος Μωχάμεντ Άλι ήταν ο πιο γνωστός αθλητής που υπέφερε από Πάρκινσον. Πρόκειται για μία νευροεκφυλιστική ασθένεια, για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Μόνο στη Γερμανία υπολογίζεται ότι νοσούν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι.

Οι επιστήμονες αναζητούν δυνατότητες για να επιβραδύνουν την εξέλιξη της ασθένειας ή τουλάχιστον να βοηθήσουν τους νοσούντες στην καθημερινότητά τους.

Παλαιότερη έρευνα στο πανεπιστήμιο Φουκουόκα της Ιαπωνίας, με τη συμμετοχή δώδεκα ασθενών που έπαιζαν πινγκ πονγκ μία φορά την εβδομάδα, είχε δείξει αισθητή βελτίωση στις καθημερινές τους δραστηριότητες και στην κίνηση του σώματος. Συστηματικές έρευνες δεν υπάρχουν ακόμη.

«Όλοι οι ασθενείς που ασχολούνται με το άθλημα, παρουσιάζουν αισθητή βελτίωση στην κίνησή τους» τονίζει ο Γιενς Γκούντερ Γκρέβε. «Ακόμη αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά με την αυστηρή έννοια του όρου, δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες. Αλλά και η εμπειρική γνώση είναι σημαντική.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα για τους νοσούντες με Πάρκινσον είχε γίνει το 2019 στη Νέα Υόρκη. Τα τελευταία δύο χρόνια σε ολόκληρη τη Γερμανία έχουμε οργανώσει σαράντα σημεία στα όποία οι ασθενείς μπορούν να παίξουν πινγκ πονγκ…».

Ο Τόμας Γκρέβε προσπαθεί να διευρύνει το δίκτυο και υπόσχεται να βοηθήσει όποιον εκδηλώσει ενδιαφέρον.

«Εξαιρετικό το επίπεδο των αγώνων»

Προς το παρόν έφερε εις πέρας το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βερολίνο. «Στους κορυφαίους του πρωταθλήματος το επίπεδο ήταν εξαιρετικό», λέει.

«Είδαμε πραγματικά πολύ καλό πινγκ πονγκ. Το πιο σημαντικό – και αυτό θα συνεχιστεί στις επόμενες διοργανώσεις – είναι ότι έγινε μια κατάταταξη σε ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο του καθενός. Τα κριτήρια δεν ήταν μόνο η εμπειρία στο άθλημα, αλλά και το πόσο έχει προχωρήσει η ασθένεια. Κι έτσι όλοι οι αγώνες είχαν ενδιαφέρον. Είμαστε λοιπόν ανοιχτοί για όλους. Ακόμη κι εκείνοι που δεν παίζουν τόσο καλό πινγκ πονγκ, θα το διασκεδάσουν…».

Τι λέει όμως ο Γιενς Γκούντερ Γκρέβε για τη δική του απόδοση στο φιλέ; «Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Αν και είχα τραυματιστεί τους τελευταίους έξι μήνες και για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσα να προπονηθώ, τελικά κατάφερα να κερδίσω ένα ασημένιο μετάλλιο. Πραγματικά, δεν μπορούσα να περιμένω κάτι παραπάνω…».

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της διεθνούς ομοσπονδίας ITTF. Τώρα ο Γιενς Γκούντερ Γκρέβε βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις εθνικές ομοσπονδίες πινγκ πονγκ ανά τον κόσμο, ώστε να διευρύνει το δίκτυο των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή και η ανταλλαγή εμπειριών είναι επίσης ευεργετική για έναν ασθενή Πάρκινσον, όπως επισημαίνει: «Το πρόβλημα με το Πάρκινσον είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για κινητική διαταραχή. Έχει και συμπτώματα νευρολογικά, ψυχιατρικά. Πολλές φορές ο ασθενής αισθάνεται κατάθλιψη, φοβίες, υπνηλία, κλείνεται στον εαυτό του. Ο αθλητισμός είναι ένας ιδανικός τρόπος για να βγει από την απομόνωση…».

Πηγή: dw.com

Συνέχεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η στρατιωτική αντικατασκοπεία διενεργεί έρευνα για υποθέσεις εξτρεμισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η στρατιωτική υπηρεσία αντικατασκοπείας της Γερμανίας (MAD) διενεργεί έρευνα για δύο υποθέσεις ακροδεξιού εξτρεμισμού στις τάξεις επίλεκτης μονάδας που ανάγονται χρόνια πίσω, ανέφεραν πηγές προσκείμενες σ’ αυτήν χθες, Κυριακή, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (KSK), επίλεκτη μονάδα, αναδιοργανώθηκε εξαιτίας σειράς σκανδάλων τα τελευταία χρόνια, όπως ιδίως η κλοπή πυρομαχικών από μέλη της και περιπτώσεις που άνδρες της έκαναν τον χιτλερικό χαιρετισμό, κάτι παράνομο στη Γερμανία.

Οι έρευνες αφορούν έναν αξιωματικό κι έναν υπαξιωματικό.

Ο υπαξιωματικός της KSK κατηγορείται πως επέδειξε την αυτοκρατορική σημαία (μαύρη, λευκή και κόκκινη) πλάι στην ομοσπονδιακή σημαία κατά τη διάρκεια γυμνασίων το 2015.

Ο αξιωματικός φέρεται να διένειμε «μικρό αριθμό» εικόνων ακροδεξιάς εξτρεμιστικής φύσης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας WhatsApp το 2014.

Δεν είναι σαφές αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες ή αν θα παραπεμφθούν σε δίκες.

Νωρίτερα φέτος, το ομοσπονδιακό και τα κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών ξεκαθάρισαν ότι θα λαμβάνουν εφεξής αυστηρά μέτρα σε περίπτωση που επιδεικνύονται δημόσια η αυτοκρατορική σημαία και πολεμικά λάβαρα τόσο της περιόδου της αυτοκρατορίας, όσο και της περιόδου της ναζιστικής δικτατορίας.

Η απόφαση οφειλόταν στην ανησυχία πως ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες χρησιμοποιούν τα σύμβολα αυτά ως υποκατάστατο της σημαίας με τη σβάστικα, η δημόσια επίδειξη της οποίας αποτελεί ποινικό αδίκημα στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa

Συνέχεια
Advertisement
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ51 λεπτά πριν

Γερμανία: Οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες πριν

Βρετανία: Κλείσιμο πρατηρίων καυσίμων λόγω προβλημάτων παράδοσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες πριν

Έναν φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές θέλει να καθιερώσει η ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες πριν

Copernicus: Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού προκάλεσαν εκπομπές-ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ21 ώρες πριν

Αμβούργο: Η Γερουσία επέτρεψε τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου με γεμάτες κερκίδες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Η αυτόνομη οδήγηση θα περιορίσει στο ελάχιστο τον παράγοντα του λάθους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

ΕΕ: “Προσωρινά μέτρα” κατά των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Ο Όλυμπος κηρύσσεται Εθνικό Πάρκο και φυσικό εργαστήριο βιώσιμης ανάπτυξης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Το 20% των Ευρωπαίων οδηγών θεωρούν την υπνηλία ως την τέταρτη αιτία θανατηφόρων τροχαίων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Αγωγές κατά BMW και Mercedes με αίτημα τη φιλική προς το κλίμα αναδιοργάνωσή τους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανός υπ. Εργασίας: Οι εταιρείες δεν μπορούν να ρωτούν τους υπαλλήλους τους αν έχουν εμβολιαστεί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Μελέτη για το ελληνικό γιαούρτι στη Γερμανία: Έχει τα πρωτεία αλλά οι πωλήσεις περιορίζονται από «ελληνικού τύπου» γιαούρτια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέα πρόταση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

H Γερμανία ψάχνει επειγόντως… οδηγούς φορτηγών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Έντονες αντιδράσεις έπειτα από δολοφονία με αφορμή τη χρήση μάσκας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες πριν

Το πρώτο ξύλινο πάτωμα-μπαταρία που ανάβει λάμπες LED απλώς με το περπάτημα πάνω του!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Ολλανδία: Χαλάρωση των μέτρων και εισαγωγή πιστοποιητικού Covid

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ημέρες πριν

19χρονη ζητάει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υγείας επειδή την έδωσαν σε λάθος οικογένεια όταν γεννήθηκε!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Αναγέννηση ενός χωριού στη Χαλκιδική μέσα από τα χέρια εθελοντών από όλη την Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες πριν

Πρόωρη γήρανση: Οι συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε

Europolitis TV5 μήνες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV6 μήνες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV7 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV10 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV1 έτος πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 έτη πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement