Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δίκτυο ομογενών επιστημόνων της υγείας με το ελληνικό ακαδημαϊκό κι ερευνητικό σύστημα προωθεί η ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Δίκτυο με τους ομογενείς των Επιστημών Υγείας και των ακαδημαϊκών κι ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας, προωθεί η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού όπως γνωστοποίησε ο γγ Απόδημου Ελληνισμού Γιάννης Χρυσουλάκης μιλώντας στο Aristotle Medical Forum, της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη.

«Η ανάπτυξη δικτύων γνώσης, θα επιτρέψει την ανταλλαγή γόνιμων ιδεών και γνώσεων και την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών συνεργασιών» ανέφερε ο κ Χρυσουλάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, πρόσθεσε, και η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, με τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει στην ελληνική ομογένεια, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία αυτού του δικτύου επιστημόνων από τον ευρύτερο χώρο των επιστημών υγείας, που θα συνδέεται φυσικά με το ελληνικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό σύστημα».

«Η δικτύωσή μας με τους εκτός Ελλάδας επιστήμονες, καθώς και η μεταξύ τους δικτύωση, μπορεί να αναδείξει καλύτερα τους τομείς συνεργασίας με τις χώρες όπου εκείνοι εργάζονται, ώστε να αναπτυχθούν αμοιβαία αποδοτικές διεθνείς συμφωνίες».

Αναφερόμενος στο Aristotle Medical Forum της Ιατρικής Σχολής ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε ότι θα συνδράμει προς αυτήν την κατέυθυνση αλλά και «στο να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό και κεφάλαιο, το οποίο έχουμε διεσπαρμένο σε όλο τον πλανήτη στο χώρο των ιατρικών επιστημών.

Βλέπουμε, είπε ο κ. Χρυσουλάκης, αυτή τη συνάντηση ως μια διαρκή πλατφόρμα, η οποία θα μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα στη συγκρότηση του Δικτύου για τη διασύνδεση και εν τέλει αξιοποίηση των ομογενών ιατρών μας και ακαδημαϊκών».

«Στόχος είναι να καταστεί η χώρα μας ένα σταθερός εκπαιδευτικός προορισμός, μέρος του παγκόσμιου brain circulation, που αποτελεί απτό παράδειγμα προόδου στον σύγχρονο κόσμο. Τόσο ο Ελληνισμός της Διασποράς όσο και οι νέοι που επιλέγουν τη χώρα μας για τις σπουδές τους μπορούν και πρέπει να αποτελούν κύτταρο αναδημιουργίας της χώρας μας, να έχουν ενεργό συμμετοχή στα τεκταινόμενα που αφορούν την πατρίδα εντός και εκτός συνόρων, καθώς και να συνεισφέρουν στην παραγωγή καινοτόμων ιδεών και οραμάτων» κατέληξε ο κ. Χρυσουλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αρχές Ιανουαρίου η ψηφιοποίηση του Ειδικού Ληξιαρχείου και η διαλειτουργικότητά του με τα ελληνικά προξενεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Δύο θέματα που αφορούν τους Έλληνες του εξωτερικού, η ενημερωτική εκστρατεία για τη διευκόλυνση του δικαιώματός τους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους και ο εκσυγχρονισμός του Ειδικού Ληξιαρχείου, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Για το πρώτο θέμα ο κ. Βορίδης ενημέρωσε ότι η εταιρεία Frank & Fame που έχει αναλάβει την εκστρατεία έχει έτοιμη την καμπάνια και απομένουν λεπτομέρειες σχετικά με τη διανομή των 3 εκατ. ευρώ στα ομογενειακά ΜΜΕ.

Η ενημερωτική εκστρατεία αναμένεται να αρχίσει να τρέχει από τα μέσα Οκτωβρίου οπότε εκτιμάται ότι θα έχουν επιστρέψει οι Απόδημοι στον τόπο διαμονής τους από τις θερινές διακοπές τους.

Για το Ειδικό Ληξιαρχείο, συζητήθηκε η πορεία ψηφιοποίησής του και η διαλειτουργικότητα με τα ελληνικά προξενεία σε όλο τον κόσμο μέσω του Μητρώου Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με αυτό τον τρόπο η καταχώρηση των ληξιαρχικών πράξεων (γεννήσεις, γάμοι, θάνατοι) των Ελλήνων πολιτών που συντάσσονται στην αλλοδαπή, θα απλοποιηθεί καθώς θα πραγματοποιείται απευθείας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τα κατά τόπους προξενεία.

Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών με τη συνδρομή των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εξωτερικών και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή περί τις αρχές Ιανουαρίου του 2022.

Για το νέο σύστημα θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι των προξενείων με σεμινάρια που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Άμεση λύση στην υποστελέχωση των Ελληνικών Λυκείων στη Γερμανία ζητά η Επιτροπή Γονέων Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, με θέμα την υποστελέχωση των Ελληνικών Σχολείων της Γερμανίας με Διδακτικό Προσωπικό, απέστειλε η Επιτροπή Γονέων Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου.

Με την επιστολή αυτή, η Επιτροπή Γονέων, επιχειρεί να επισημάνει “την αλγεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα Ελληνικά Σχολεία της Γερμανίας και συνεπακόλουθα και την απόγνωση μας ως γονείς μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρονιά παρατηρούνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ελλείψεις σε Διδακτικό Προσωπικό! Έχοντας γνώση των προβλημάτων της ελληνόφωνης εκπαίδευσης της Αλλοδαπής, παρακαλούμε εσάς, ως καθ΄ ύλην αρμόδια, να δώσετε άμεση λύση στο γιγάντιο αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει!” σημειώνεται στην επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας.

“Αυτή την στιγμή θέλουμε να εστιάσουμε στην φετινή ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση του Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου της Γερμανίας, το οποίο παρουσιάζει ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ στο Διδακτικό Προσωπικό του σε βαθμό που ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!

Η ΕΛΛΕΙΨΗ σε καθηγητές ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, όπως Φιλόλογοι, Βιολόγοι, Φυσικοί, Χημικοί, Γερμανικών κλπ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ με συνέπεια, όχι μόνο το ημερήσιο πρόγραμμα να συρρικνώνεται ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, αλλά κι αυτό που γίνεται, να γίνεται με τόσα εμπόδια, ώστε τελικά να απαξιώνεται η όλη μαθησιακή διαδικασία που επιχειρείται στην σχολική αίθουσα”, τονίζει η Επιτροπή Γονέων.

“Εμείς, οι Έλληνες γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αυτά”, συνεχίζει η επιστολή “έχοντας δεσμούς με την Ελλάδα, αποτελώντας την γέφυρα μεταξύ των δύο Κρατών τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο κι έχοντας κάνει την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ να στείλουμε τα παιδιά μας στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ αξιώνουμε από εσάς, την μόνη καθ’ ύλην αρμόδια, ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ!

Κλείνοντας, η Επιτροπή Γονέων Ελληνικού Λυκείου Αννοβέρου κάνει γνωστό ότι “εμείς οι “φυλλάτοντες Θερμοπύλες” εδώ στα ξένα, θεωρώντας ως σημείο αναφοράς της Ελληνικότητας μας την Ελληνική Παιδεία, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε παντί τρόπω τα σχολεία αυτά και να επιτείνουμε τον αγώνα μας για μια καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας !!!”

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας και ΑΠΘ ενώνουν τους Έλληνες Ιατρούς από όλον τον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών πραγματοποιείται το παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο Aristotle Medical Forum του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο οποίο θα ενώσουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους διακεκριμένοι ομογενείς ιατροί και ερευνητές με κορυφαίους συναδέλφους τους από όλον τον κόσμο, από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το Συνέδριο, που θεσμοθετήθηκε φέτος από το Ιατρικό Τμήμα του ΑΠΘ και θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αποτελεί ουσιαστικά τη μετεξέλιξη του Ιατρικού Forum του ΑΠΘ για την Ελληνική Διασπορά (Hellenic Diaspora Medical Forum) που πραγματοποιήθηκε το 2019, επίσης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ομότιμου Καθηγητή κ. Γιάννη Χρυσουλάκη.

Η στενή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας με το ΑΠΘ στον τομέα αυτό εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η Γραμματεία για τη διασύνδεση των ομογενών ιατρών και ακαδημαϊκών με το διεθνές ακαδημαϊκό και ερευνητικό σύστημα, ενισχύοντας παράλληλα τις σχετικές πρωτοβουλίες εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει το ΑΠΘ τα τελευταία χρόνια.

Στόχος του Aristotle Medical Forum είναι να αποτελέσει ένα παγκόσμιο επιστημονικό και κοινωνικό φόρουμ, ένα πεδίο συνάντησης της Ιατρικής Επιστήμης με την Τεχνολογία την Κοινωνία και τη Βιομηχανία, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιστήμονες από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα παρουσιάζουν τις τελευταίες καινοτόμες εξελίξεις στον τομέα της Ιατρικής και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με σκοπό την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Η συμβολή των ομογενών ιατρών και ερευνητών που έχουν διακριθεί παγκοσμίως για το έργο και την προσφορά τους στην πατρίδα και την επιστήμη, και η συμμετοχή τους σε ένα παγκόσμιο Συνέδριο αυτού του βεληνεκούς είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για την προώθηση της ιατρικής έρευνας και εκπαίδευσης, όσο και για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού ολόκληρου του ελληνισμού, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό και ομιλία σχετικά με τον ρόλο και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας, ενώ θα συντονίσει την πρώτη Κοινή Συνεδρία του Ιατρικού Forum για την Ελληνική Διασπορά (Hellenic Diaspora Medical Forum) και Συλλόγων Ελλήνων της Διασποράς.

Σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης ανέφερε τα εξής: «Βλέπουμε αυτή τη συνάντηση ως μία διαρκή πλατφόρμα, η οποία θα μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα στη συγκρότηση ενός Δικτύου για τη διασύνδεση και εν τέλει αξιοποίηση των ομογενών ιατρών μας και ακαδημαϊκών. Εκτός αυτού, από την πλευρά μας θεωρούμε ότι με τις προσβάσεις που διαθέτουμε στην ελληνική Ομογένεια, μπορούμε να συμβάλουμε και στη γενικότερη σύνδεση του ελληνικού με το διεθνές ακαδημαϊκό και ερευνητικό σύστημα. Οι οραματικές και άοκνες προσπάθειες του πρύτανη του ΑΠΘ Νικόλαου Παπαϊωάννου και του προέδρου του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ Κυριάκου Αναστασιάδη προς την κατεύθυνση αυτή, εγγυώνται το θετικό αποτέλεσμα του εγχειρήματος».

Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Κυριάκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «η ενεργοποίηση του κορυφαίου επιστημονικού δυναμικού της διασποράς μέσω του HDMF, με επίκεντρο το Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, καταδεικνύει την οικουμενική διάσταση της ιατρικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, αναδεικνύει το Πανεπιστήμιο σε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας και αναγνωρίζει τον επιτελικό ρόλο του Τμήματος Ιατρικής στον Τομέας της Υγείας».

Το Aristotle Medical Forum διοργανώνεται από το Ιατρικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τις 9 εως τις 11 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά και μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας εδώ.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα: https://diaspora.med.auth.gr/

Πηγή φωτογραφίας: Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία: Δεν υπάρχει βλάχικη μειονότητα στην Αλβανία! Η μειονότητα είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Επιστολή με θέμα την Ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και την προσπάθεια της Ρουμανίας να την εντάξει σε δική της μειονότητα “ζητώντας να ανοίξει σχολεία σε περιοχές με βλαχόφωνο πληθυσμό της αναγνωρισμένης Ελληνικής Μειονότητας” απέστειλε η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία προς την Πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, τους Αρχηγούς των Κομμάτων, τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.

Η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία στην επιστολή της, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Μαγειρία, τον Αντιπρόεδρο κ. Θανάση Πότση και τον Γεν. Γραμματέα κ. Γιώργο Ιλιέφσκι, ζητά την ισχυρή παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας όπου χρειαστεί για την διαφύλαξη των συμφερόντων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανική επικράτεια όπως και την διαφύλαξη των συμφερόντων των βλαχόφωνων Ελλήνων και να σταματήσει η απόπειρα εκμετάλλευσής τους που προσβλέπει στην ολέθρια διάσπαση του Ελληνικού στοιχείου.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Η Ιστορία λένε επαναλαμβάνεται αλλά την δεύτερη φορά ονομάζεται φαρσοκωμωδία!

Δεν υπάρχει βλάχικη μειονότητα στην Αλβανία! Η μειονότητα είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και αυτό ας το σεβαστούν όλοι και κυρίως η Ρουμανία!

Το 1905 η Ρουμανία κατάφερε με πολλά χρήματα τον Σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ ν’ αναγνωρίσει με Ιραδέ ξεχωριστό έθνος Βλάχων στα Βαλκάνια και από τότε δεν έχει σταματήσει να κάνει προπαγάνδα ανακατεύοντας τους λαούς και δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα στους Βλάχους διαιρώντας τους διότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πάνω από την συνείδησή τους θα βάζουν το ΧΡΗΜΑ με ένα και μόνο σκοπό, ξεχωριστό κράτος Βλάχων που θα είναι προτεκτοράτο της στα Κεντρικά Βαλκάνια. Δεν το κατάφερε διότι είχε ν’ αντιμετωπίσει την ισχυρή ελληνική συνείδηση των Βλάχων που μόνοι τους πάντα πολεμούσαν την προπαγάνδα, ήταν ελάχιστοι οι Βλάχοι που πήγαιναν στα Ρουμάνικα σχολεία, μόνο οι πολύ φτωχοί και τους πλήρωναν για να στέλνουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν ρουμάνικα.

Αφού απέτυχε ν’ αποδείξει ότι οι Βλάχοι είναι Ρουμάνοι στην καταγωγή, τα τελευταία 30 χρόνια προσπαθεί να παίξει το τελευταίο της «χαρτί»: αυτό της «βλάχικης γλώσσας» που όπως και να την αποκαλέσουμε είναι η λαλιά των προγόνων μας που διατηρήσαμε στις οικογένειές μας προφορικά από γενιά σε γενιά.

Τον τελευταίο καιρό ενόψει και της Απογραφής του πληθυσμού στην Αλβανία, έναν αιώνα και κάτι μετά, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα η Ιστορία που ξεκίνησε η Ρουμανία το 1905!

Τελευταία η προπαγάνδα τους «παίζει» με τις λέξεις Romanians= Ρουμάνοι και Aromanians=Αρμάνοι/Βλάχοι εντάσσοντας τους Aromanians στην δική της μειονότητά των Romanians ζητώντας να ανοίξει σχολεία σε περιοχές με βλαχόφωνο πληθυσμό της αναγνωρισμένης Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία όπου θα διδάσκεται η «βλάχικη γλώσσα» η οποία θα είναι στην ουσία η γνωστή ομογενοποιημένη και κατασκευασμένη σε εργαστήρια της Κωνστάντζας με λατινορουμάνικο αλφάβητο που ελάχιστα μοιάζει με τα βλάχικα που μιλιούνται ανά περιοχή.

Τα ίδια ακριβώς που έγιναν στις αρχές του 20ου αιώνα στην Πίνδο μας, πριν από την απελευθέρωση της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, με το πρόσχημα των βλάχικων διδάσκονταν ρουμάνικα στα λίγα βλαχόπουλα που πήγαιναν στα ρουμάνικα σχολεία!

Τότε οι Βλάχοι ήταν απομονωμένοι στα χωριά τους χωρίς πληροφόρηση, ομοίως και η επίσημη τότε Κυβέρνηση δεν είχε την ενημέρωση που έπρεπε!

Σήμερα καμμία πλευρά δεν έχει δικαιολογία να λέει ότι παρασύρθηκε και δεν γνωρίζει την αλήθεια. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΛΑΧΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στην Αλβανία, η μειονότητα είναι ΜΙΑ και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΖΗΤΟΥΜΕ την ισχυρή παρέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας όπου χρειαστεί για την διαφύλαξη των συμφερόντων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανική επικράτεια με το άμεσο σταμάτημα της ίδρυσης ρουμάνικων σχολείων στα ελληνόφωνα χωριά διότι οι Βλάχοι δεν έχουν καμμιά σχέση με το Ρουμανικό έθνος ούτε με την γλώσσα τους

ΖΗΤΟΥΜΕ την άμεση επέμβαση της Ελληνικής Πολιτείας για την διαφύλαξη των συμφερόντων των βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στην επικράτεια της Αλβανίας και να σταματήσει η απόπειρα εκμετάλλευσής τους για την ολέθρια διάσπαση του Ελληνικού στοιχείου, σε βλαχόφωνους και ελληνόφωνους Έλληνες από τους Ρουμάνους για τα δικά τους συμφέροντα

Για τον λόγο αυτό

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την απόφαση της Ρουμανίας να εντάξει τους βλαχόφωνους Έλληνες της Αλβανίας στην δική της ρουμάνικη μειονότητα υποσχόμενη χρήματα και έργα στα ελληνικά χωριά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την επίσκεψη της Ρουμάνας Κυβερνητικής Αξιωματούχου του Υπουργείου Εξωτερικών Οάνα Ούρσατσε στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας και την ίδρυση σχολείων με το πρόσχημα της διδασκαλίας της «βλάχικης γλώσσας» η οποία στην ουσία στοχεύει στον προσηλυτισμό των βλαχόφωνων και στην διάσπαση και συρρίκνωση της Ελληνικής παρουσίας στην περιοχή.

ΖΗΤΟΥΜΕ τέλος από τη Ρουμανία να διευκρινίσει χωρίς περιστροφές σε τι αποσκοπεί η πρόσφατη ανακήρυξη από το ρουμανικό Κοινοβούλιο της 10 Μαΐου ως ημέρα Βαλκανικής ρουμανικότητας! Εάν ο στόχος είναι και πάλι η βλαχόφωνη Ρωμιοσύνη, δεν πρόκειται επιτρέψουμε το ψάρεμα σε «θολά νερά», όπως συνήθιζε στο παρελθόν. Αν, η κατά τα αλλά φίλη Ρουμανία, θεωρεί ότι έχει μειονότητες στα Βαλκάνια ας το πει ξεκάθαρα. Ας ζητήσει χωρίς λεκτικά τερτίπια την αναγνώριση ρουμανικής μειονότητας στην Αλβανία και στα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη και ο καθένας τελικά να μετρηθεί με το ύψος του.

Πηγή φωτογραφίας: Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στην Ουκρανία ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τον Απόδημο Ελληνισμό, βρίσκεται από χθες, 29 Αυγούστου στην Ουκρανία, όπου θα πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναντήσεις και επισκέψεις.

Μεταξύ των επαφών του Υφυπουργού θα είναι μέλη των ελληνικών κοινοτήτων, της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπους της Εκκλησίας, επιχειρηματίες, καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι της ουκρανικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την άφιξή του στο Κίεβο την Κυριακή, ο Κ. Βλάσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και ελληνιστές της πόλης, ενώ σήμερα μεταβαίνει στην Μαριούπολη, όπου θα επισκεφθεί χωριά με ισχυρό ελληνικό ομογενειακό στοιχείο.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιφέρεια της Μαριούπολης, ο κ. Βλάσης θα έχει συναντήσεις με επικεφαλής και μέλη ιστορικών ελληνικών κοινοτήτων και συλλόγων, καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης και ελληνικά σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή.

Στο δεύτερο σκέλος της επίσκεψής του στην Ουκρανία, ο κ. Υφυπουργός θα μεταβεί στην Οδησσό όπου θα εκπροσωπήσει την Πολιτεία στις εκδηλώσεις εορτασμού των 227 ετών ίδρυσης της Πόλης της Οδησσού.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις με επικεφαλής και μέλη ελληνικών φορέων, εκπροσώπους των αποσπασμένων από την Ελλάδα εκπαιδευτικών, ενώ τέλος, θα επισκεφθεί την Εκκλησία Αγίας Τριάδας, το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας, το Ελληνικό Πάρκο και το Κέντρο Μελετών Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Mechnikov.

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τον Σύλλογο Βλάχων Βελιγραδίου Lunjina υποδέχθηκε στους κόλπους της η Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, στο πρώην Δημαρχείο Λιβαδίου Ολύμπου, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μιχάλης Μαγειρίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βελιγραδίου “Lunjina” κ. Aristotel Martinovic (Αριστοτέλης Μαρτινοβιτς) υπέγραψαν πρωτόκολλο προσχώρησης του Συλλόγου “Lunjina” στη δύναμη της Π. Β. Α.

Ο κ. Martinovic, υλοποιώντας απόφαση του Συλλόγου του, υπέγραψε ότι ο Σύλλογος Βλάχων Βελιγραδίου αποδέχεται πλήρως το Καταστατικό, τους σκοπούς και τους στόχους της Π. Β. Α. και τάσσεται στο πλευρό των υπολοίπων μελών της στον κοινό αγώνα.

Ο κ. Μιχάλης Μαγειρίας, ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος, καλωσόρισε εκ μέρους του Δ.Σ και όλων των Συλλόγων – Μελών της Π. Β. Α. τον ιστορικό Σύλλογο Βλάχων Βελιγραδίου “Lunjina”, συνεχάρη τον κ. Aristotel Martinovic για την απόφασή τους να ταχθούν έμπρακτα υπέρ των σκοπών και των στόχων της απανταχού βλαχόφωνης Ρωμιοσύνης και ευχήθηκε άριστη και αγαστή συνεργασία με τους αδελφούς Βλάχους του Βελιγραδίου.

Καταλήγοντας, τόνισε άλλωστε ότι η Ελλάδα, η ιστορία και ο πολιτισμός της παραμένουν πάντα το μητροπολιτικό σημείο αναφοράς των απανταχού βλαχόφωνων.

Πηγή φωτογραφιών: Παγκόσμια Βλαχική Αμφικτιονία

Συνέχεια
Advertisement
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ώρα πριν

Γερμανία: Οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες πριν

Βρετανία: Κλείσιμο πρατηρίων καυσίμων λόγω προβλημάτων παράδοσης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 ώρες πριν

Έναν φορτιστή για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές θέλει να καθιερώσει η ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ18 ώρες πριν

Copernicus: Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού προκάλεσαν εκπομπές-ρεκόρ διοξειδίου του άνθρακα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ21 ώρες πριν

Αμβούργο: Η Γερουσία επέτρεψε τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου με γεμάτες κερκίδες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Η αυτόνομη οδήγηση θα περιορίσει στο ελάχιστο τον παράγοντα του λάθους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

ΕΕ: “Προσωρινά μέτρα” κατά των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα πριν

Ο Όλυμπος κηρύσσεται Εθνικό Πάρκο και φυσικό εργαστήριο βιώσιμης ανάπτυξης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες πριν

Το 20% των Ευρωπαίων οδηγών θεωρούν την υπνηλία ως την τέταρτη αιτία θανατηφόρων τροχαίων

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Αγωγές κατά BMW και Mercedes με αίτημα τη φιλική προς το κλίμα αναδιοργάνωσή τους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανός υπ. Εργασίας: Οι εταιρείες δεν μπορούν να ρωτούν τους υπαλλήλους τους αν έχουν εμβολιαστεί

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ημέρες πριν

Μελέτη για το ελληνικό γιαούρτι στη Γερμανία: Έχει τα πρωτεία αλλά οι πωλήσεις περιορίζονται από «ελληνικού τύπου» γιαούρτια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Νέα πρόταση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στα σχολεία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

H Γερμανία ψάχνει επειγόντως… οδηγούς φορτηγών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες πριν

Γερμανία: Έντονες αντιδράσεις έπειτα από δολοφονία με αφορμή τη χρήση μάσκας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες πριν

Το πρώτο ξύλινο πάτωμα-μπαταρία που ανάβει λάμπες LED απλώς με το περπάτημα πάνω του!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 εβδομάδα πριν

Ολλανδία: Χαλάρωση των μέτρων και εισαγωγή πιστοποιητικού Covid

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 ημέρες πριν

19χρονη ζητάει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υγείας επειδή την έδωσαν σε λάθος οικογένεια όταν γεννήθηκε!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Αναγέννηση ενός χωριού στη Χαλκιδική μέσα από τα χέρια εθελοντών από όλη την Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες πριν

Πρόωρη γήρανση: Οι συνήθειες που πρέπει να αποφεύγουμε

Europolitis TV5 μήνες πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV6 μήνες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV7 μήνες πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV10 μήνες πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV1 έτος πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV1 έτος πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV1 έτος πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 έτη πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement