Επικοινωνήστε μαζί μας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κοινωνική Εργασία: Ένα επάγγελμα με τους Ανθρώπους, για τους Ανθρώπους

Δημοσιεύθηκε

στις

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Μία χρήσιμη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη συγκεκριμένη επιστήμη ή απλά να ενημερωθούν, πραγματοποιεί η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου σε συνεργασία με το IQ-Netzwerk Berlin.

Την ερχόμενη Δευτέρα (19.09.2022) από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 η κ. Πηνελόπη Παπαδοπούλου, κοινωνική λειτουργός, θα μας ανοίξει ένα παράθυρο στο επάγγελμά της.

Η εκδήλωση θα είναι σε μορφή συζήτησης και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, Amtsgericht Charlottenburg – VR 5218 B, στην ελληνική και στη γερμανική γλώσσα!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Advertisement
Σχολιάστε

Γράψτε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διορθόδοξο μνημόσυνο για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Ζαρκανίτη στην Ενορία Ludwigshafen

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Στις 3 Οκτωβρίου 2022 τελέστηκε στον κατάμεστο, μεγάλων διαστάσεων, Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη Λουτβικσχάφεν, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ζαρκανίτη, επί 40 ετών προϊσταμένου της Ενορίας αυτής.

Ο κυρός π. Κωνσταντίνος χειροτονήθηκε κληρικός από τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Ειρηναίο το 1978, υπηρέτησε επί 4 χρόνια την Ενορία αυτή, αρχικά ως συνεφημέριος του τότε προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση και μετά την μετάθεση του π. Αποστόλου στο Μόναχο (1982), ανέλαβε την διοίκηση της ενορίας.

Ευρισκόμενος με άδεια στο χωριό του Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας εκοιμήθη, όλως απρόσμενα, στις 24 Αυγούστου 2022 και ετάφη στο κοιμητήριο του χωριού του.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Γερμανίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος.

Η είδηση του θανάτου του διεδόθη ως κεραυνός εν αιθρία και βύθισε στο κατά Χριστόν πένθος την οικογένειά του, την Ενορία του και την Μητρόπολη Γερμανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας σε εγκύκλιό του ανεφέρθη στα εξαίρετα χαρίσματα και ταλέντα του π. Κωνσταντίνου και στην προσφορά του στην Εκκλησία και στον απόδημο Ελληνισμό.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από την κοίμησή του η Μητρόπολη Γερμανίας και η χηρεύουσα Ενορία διοργάνωσαν τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο στην πόλη όπου έζησε, έδρασε ανύστακτα και θυσιαστικά και πρόσφερε πολύπλευρο εκκλησιαστικό και θαυμαστό έργο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο, με συμμετοχἠ κληρικών της Μητρόπολης Γερμανίας, δύο κληρικών του Πατριαρχείου Αντιοχείας, δύο κληρικών του Πατριαρχείου Ρουμανίας και ενός κληρικού του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, συνεργατών, φίλων και γνωστών του μακαριστού π. Κωνσταντίνου.
Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Ο Θεοφ. Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος ανεφέρθη στην ομιλία του στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Κυρίου για το χωράφι, με τον κρυμμένο θησαυρό και τα μαργαριτάρια, και την συνέδεσε με την προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντος, τονίζοντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

Σήμερα τα πάντα είναι αναστάσιμα, ο πολύκλαυστος και πολυαγαπητός π. Κωνσταντίνος μετέχει της κοινωνίας του Θεού στον παράδεισο. Από μετανάστης με ένα διαβατήριο στο σταθμό του Μονάχου  (δεκαετία 1960), βρήκε τον θησαυρό στην εκκλησιαστική διακονία στη  Μητρόπολη Γερμανίας όπου και υπηρέτησε με ζήλο, αυθορμητισμό, χαμόγελο, ως πατέρας της ενορίας, σύζυγος και παππούς και με ιδιαίτερη περηφάνεια επεδείκνυε τα έργα που τέλεσε με την ευλογία του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και την αμέριστη συνδρομή, στήριξη και σύμπραξη των ενοριτών του, ιδιαίτερα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και της Ορθοδόξου Διακονίας.
Ο Μητροπολίτης Γερμανίας έλεγα πάντα ότι ο π. Κωνσταντίνος δεν τον κούρασε στη πολύχρονη διακονία του, ως εφημερίου της Ενορίας Λοτυβικσχάφεν απεναντίας τον εμψύχωνε με το προσωπικό του παράδειγμα αυτοθυσίας, αυταπάρνησης και πλήρους δημιουργικής αφοσίωσης στις πατρικές συμβουλές του και γενικά στο έργο της Μητρόπολης. Σήμερα στο Βερολίνο ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας και οι βοηθοί Επίσκοποι Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιος και Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ συμπροσεύχονται μαζί με μας για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού π. Κωνσταντίνου.

Στην τελετή του Μνημοσύνου ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την βαθύτατη συγκίνησή του και με δάκρυα στα μάτια, δάκρυα που έβλεπε κανείς και στα μάτια όλων των ενοριτών, ανέγνωσε τις ευχές για τους κεκοιμημένους.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν η Γενική Πρόξενος στη Φρανκφούρτη κ. Ιωάννα Κριεμπάρδη, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ludwigshafen κ. Marcel Jurkart και ο πρώην προϊστάμενος της Ενορίας π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος αγαπούσε ιδιαίτερα τον π. Απόστολο και τον αποκαλούσε δημόσια Γέροντά του, επειδή όπως έλεγε, τον οδήγησε στο Άγιο Θυσιαστήριο και επίσης για όσα βίωσε κοντά του.

Ό κ. Jurkart εκπροσώπησε την Αρχιδήμαρχο της πόλης κ. Jutta Steinruck η οποία είχε δηλώσει την συμμετοχή της στο μνημόσυνο, όμως προσβλήθηκε από τον κωρονοϊό και για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως.

Η κ. Γενική Πρόξενος αναφέρθηκε στην ομιλία της, με ιδιαίτερη κατάθεση ψυχής και προσωπική συναισθηματική φόρτωση, στην προσωπικότητα του μακαριστού π. Κωνσταντίνου, ενώ ο εκπρόσωπος του Δήμου αναφέρθηκε στην προσφορά του π. Κωνσταντίνου στη γερμανική κοινωνία, στις διεκκλησιαστικές και οικουμενικές σχέσεις στη συνεργασία του με τον Δήμο Λουτβικσχάφεν και στη συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης.

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Μεταξύ των ἀλλων ανέφερε τα ακόλουθα: Σήμερα ο Δήμος Λουτβικσχάφεν αποχαιρετά τον π. Κωνσταντίνο, ένα πολύτιμο συνήγορο της ελληνικής παροικίας, και ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στη ζωή των συμπολιτών μας που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί. Οι άγγελοι ας τον συνοδεύουν στον Παράδεισο.

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Ο ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Επισκοπής Speyer Σεβασμ. Dr. Karl-Heinz Wiesemann με επιστολή του στον Μητροπολίτη Γερμανίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του π. Κωνσταντίνου και ευχαριστεί και μεταθανατίως τον μακαρίτη για το πολύπλευρο έργο του.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος χρηματοδότησε μια μεγάλη αγιογραφική παράσταση στον Ναό με τον Χριστό να ευλογεί τα παιδιά, γεγονός που υποσημειώνει την αγάπη του π. Κωνσταντίνου στα παιδιά της Ενορίας του και στην προσευχή του για την πρόοδό τους.
Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Ακολούθησε αβραμιαία δεξίωση στο ενοριακό κέντρο, όπου το πλήθος των ενοριτών χαιρέτισε την οικογένεια του μακαριστού π. Κωνσταντίνου.

Την όλη οργάνωση των εκδηλώσεων είχε αναλάβει ο π. Βίκτωρας Βαφειάδης, συνεργάτης του π. Κωνσταντίνου στο ενοριακό έργο. Ο π. Βίκτωρας είναι καθηγητής για Συστήματα Λογισμικού στο Ινστιτούτο Max Planck του πανεπιστήμιου της πόλης Kaiserslautern Γερμανίας.

Στη δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής της Ενορίας ο π. Βίκτωρας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Ορθόδοξη Διακονία πρόσφεραν πλουσιοπάροχα όλη τους την αμέτρητη αγάπη, συμπάθεια και εκτίμηση στον αγαπητό κ. Κωνσταντίνο, ανταποδίδοντας στη πράξη τα όσα βίωσαν κοντά του.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή της χορωδίας του Ελληνικού Σχολείου Φρανκφούρτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Σύλλογος Διδασκόντων του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Φρανκφούρτης

Την περασμένη Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στην αίθουσα Hugennotehalle του Neu-Isenburg, η Χορωδία του Ελληνικού Σχολείου Φρανκφούρτης πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, συμμετέχοντας σε συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και οι καλλιτέχνες Δημήτρης Μπάσης, Αλέξανδρος Χατζής, Άγγελος Θεοδωράκης, Σαββέρια Μαριολά και Μανώλης Καραντίνης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία στο τέλος της συναυλίας, ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η Greece on Tour και τη διεύθυνση της σχολικής χορωδίας η κα Αποστολία Νικολάου, μουσικός του σχολείου.

Ακολουθήστε μας στα Social Media
Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αποτελέσματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Ελλήνων του Εξωτερικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Στη διαδικασία εισαγωγής, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έλαβαν μέρος 912 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 737. Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού, των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και των Ελλήνων αποφοίτων ξένων λυκείων του εξωτερικού.

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του υπουργείου, https://results.it.minedu.gov.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, καθώς και την αναλυτική βαθμολογία, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Στη διαδικασία εισαγωγής, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έλαβαν μέρος 912 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 737.

Στατιστικά Στοιχεία τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού, τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και Ελλήνων αποφοίτων ξένων λυκείων του εξωτερικού
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΥΠΟΨΗΦΙΟΙΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1-ΟΜΟΓΕΝΩΝ290204
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2-ΟΜΟΓΕΝΩΝ8672
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3-ΟΜΟΓΕΝΩΝ139122
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4-ΟΜΟΓΕΝΩΝ243207
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5-ΟΜΟΓΕΝΩΝ154132
   
ΣΥΝΟΛΟ912737

Οι εγγραφές των εισαγομένων στα Πανεπιστήμια, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 04-10-2022 μέχρι και 11-10-2022.

Η προθεσμία εγγραφής στις Στρατιωτικές Σχολές και Αστυνομικές Σχολές θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και όποιος δεν εγγραφεί μέσα σε αυτή χάνει οριστικά το δικαίωμα εγγραφής στη σχολή επιτυχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους σχετική αίτηση στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία. Εναλλακτικά και λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19, δίνεται η δυνατότητα «ταχυδρομικής αποστολής της αίτησης εγγραφής και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής». Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι επιτυχόντες υποβάλλουν:

–              Τρεις (3) φωτογραφίες σε μικρό μέγεθος και

–              Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλη σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Τα λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνταν να διαθέτουν οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, τα οποία πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν στη Γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος εισαγωγής για τον τελικό έλεγχο προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους μπορούν να αναζητηθούν στις Οδηγίες για την εισαγωγή Ελλήνων του Εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, έτους 2022.

Πηγή: minedu.gov.gr

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σύσκεψη Δ.Σ. Κοινοτήτων – μελών της ΟΕΚ από τη Βαυαρία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, σε συνέχεια των προσυνεδριακών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στις κοινότητες Μπάκνανγκ, Κολωνίας και Όφενμπαχ, προχωράει στην τελευταία προγραμματισμένη σύσκεψη για την Βαυαρία, που θα γίνει στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας της Νυρεμβέργης.

Η σύσκεψη θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, στις 14:00, στο Großer Saal, Adam Klein Str. 6, 90429 Nürnberg.

Σκοπός της συνάντησης είναι η αλληλογνωριμία, ιδιαίτερα με νεοεκλεγέντα ΔΣ Κοινοτήτων, που πραγματοποίησαν πρόσφατα εκλογικές διαδικασίες, η ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο και το μέλλον των Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία και της ΟΕΚ, η καταγραφή κοινών προβλημάτων, η αλληλοενημέρωση σχετικά με τις δράσεις καθώς και ο σχεδιασμός ενδεχόμενων κοινών δράσεων, τονίζεται στην πρόσκληση.

Επίσης αποσκοπούμε, η σύσκεψη αυτή να συμβάλει στο δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του συνεδρίου μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 05 και 06 Νοεμβρίου στην Κολωνία, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων καλεί τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν τηλεφωνικώς στο 02203 9883540 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο info@oek-germany.de σχετικά με την συμμετοχή στη σύσκεψη, την κοινότητα και τον αριθμό των μελών της αντιπροσωπείας, έως την Παρασκευή 21.10.2022.

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές και στήριξη των Ελλήνων υποψηφίων για το νέο Συμβούλιο Κοινωνικής Ένταξης και Μετανάστευσης της Νυρεμβέργης

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Συμβουλίου Κοινωνικής Ένταξης και Μετανάστευσης στη Νυρεμβέργης, θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022.

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης καλεί τον Ελληνισμό να προσέλθει μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Συμβουλίου Κοινωνικής Ένταξης και Μετανάστευσης και να στηρίξει με την ψήφο του τους υποψήφιους της Ελληνικής Λίστας.

“Μαζική συμμετοχή σημαίνει πως είμαστε ενεργοί πολίτες, πως ενδιαφερόμαστε για τα κοινά και για την πολιτική και κοινωνική ζωή στην πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε” σημειώνει η Ελληνική Κοινότητα στο κάλεσμά της και συνεχίζει: “Ζούμε σε μια πόλη όπου 48% περίπου των κατοίκων της προέρχονται από μετανάστες. Είμαστε κατά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Αμοιβαία κατανόηση, αλληλοσεβασμός, αλληλεγγύη, υπεύθυνη συμπεριφορά και εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή κοινωνική ένταξη.

Η πόλη της Νυρεμβέργης πρέπει να αγκαλιάζει χωρίς εξαίρεση όλους τους πολίτες της.

Ζητάμε να υποστηρίξετε τους υποψήφιους της Ελληνικής Λίστας δίνοντας από τρεις ψήφους στον καθένα“.

Σημειώνεται ότι στο ψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι θα βρίσκονται κάτω από το “Weitere Kandidatinnen und Kandidaten” δίπλα από τους αριθμούς:

913 Oikonomou, Stergios 914 Pappas, Ioannis 917 Sakellariou, Theocharis
Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

Πληροφορίες για τις εκλογές:

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για συμμετοχή στις εκλογές και συγκεκριμένα:

Ποιοι ψηφίζουν: Όλοι οι συμπατριώτες που κατοικούν στη Νυρεμβέργη εδώ και 6 μήνες και έχουν λάβει την εκλογική κάρτα από τον δήμο.

Πώς ψηφίζετε: Έχετε στη διάθεσή σας 12 ψήφους. Δώστε λοιπόν σε κάθε υποψήφιο της Ελληνικής Λίστας τρεις ψήφους βάζοντας τρεις σταυρούς δίπλα από το όνομά του

Τι πρέπει να έχω μαζί μου: Μαζί μου πρέπει να έχω το διαβατήριο ή την ταυτότητά μου και την εκλογική κάρτα που λάβατε από τον δήμο.

Συνέχεια

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση της Π.Ο.Ε. με θέμα «Μνήμη, καταλλαγή και δημιουργική συνύπαρξη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Από

Πηγή φωτογραφίας: Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης

Η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Μνήμη, καταλλαγή και δημιουργική συνύπαρξη», η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αύριο, Κυριακή 2 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του καναλιού “Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης” στο Youtube, στις 4 το απόγευμα (ώρα Γερμανίας) ή αντίστοιχα στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Θέμα της εκδήλωσης είναι η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, Η γένεση, η ανάπτυξη και οι προοπτικές της, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ενώ θα τιμηθεί ο Συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας κατά τα πρώτα 40 χρόνια της λειτουργίας της, Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Παπαδερός.

Την Εισαγωγή-Συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει η Πρόεδρος της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Ευτυχία Όλοφσον-Σαβιολάκη, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου και Πρόεδρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) κ.κ. Αμφιλόχιος, ο Επίσκοπος Λεύκης κ.κ. Ευμένιος από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Prof. Konrad Raiser.

Εισηγητές των θεματικών ενοτήτων θα είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ Δρ. Κωνταντίνος Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ίδρυσης και Διοίκησης του Μουσείου της Μάχης της Κρήτης της Κατοχής και της Αντίστασης Δρ. Αλέξανδρος Παπαδερός, ο Ιστορικός Ερευνητής του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Μαμαλάκης και ο Καθηγητής Βυζαντινολογίας και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Prof. Ulrich Moennig.

Συνέχεια
Advertisement

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement Europolitis 24

Für mehr

Abonnieren Sie kostenlos unsere Mailingliste und erhalten Sie interessante Informationen zu Ihrem E-Mail-Posteingang.

Danke fürs Abonnieren.

Something went wrong.

Advertisement
ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ώρες πριν

Γερμανία: Διάσταση απόψεων για την εφαρμογή του πλαφόν στο αέριο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 ώρες πριν

Διορθόδοξο μνημόσυνο για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Ζαρκανίτη στην Ενορία Ludwigshafen

ΓΕΡΜΑΝΙΑ5 ώρες πριν

Eurowings: 24ωρη απεργία και ακυρώσεις πτήσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ώρες πριν

Ελληνική εκπροσώπηση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge στη Γενεύη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 ώρες πριν

Ενιαίος φορτιστής για όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές στην ΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ23 ώρες πριν

Ο τελευταίος των Liberty ταυτοποιήθηκε στον βυθό του Αιγαίου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γερμανία: Χωρίς συμφωνία η διάσκεψη για τη διαχείριση των πακέτων βοήθειας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα πριν

Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή της χορωδίας του Ελληνικού Σχολείου Φρανκφούρτης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 ημέρα πριν

Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες πριν

Τέλος στην υπηρεσία “νέφους” Stadia βάζει η Google

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 ημέρες πριν

Δέκα πράγματα που κάνουν την Γερμανία να ξεχωρίζει

ΓΕΡΜΑΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Γερμανία: Τι πρέπει να ξέρετε πριν πάτε για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γνωρίστε την Γερμανία: Αυτή είναι η πόλη που βγήκε από παραμύθι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες πριν

Τα λάθη των οδηγών με τη χρήση του συμπλέκτη κατά την οδήγηση

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Θα την χαρακτηρίζατε ως φιλική προς τους μετανάστες χώρα;

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Το Oktoberfest επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες πριν

Στο φως «υποθαλάσσιο μουσείο» έξι ναυαγίων στην Κάρπαθο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ1 εβδομάδα πριν

Ο σημαντικός ρόλος του υδρογόνου στη προσπάθεια μείωσης ρύπων από τα αυτοκίνητα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Σήμερα η πλησιέστερη προσέγγιση του Δία από το 1963

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Φθινόπωρο και… τυπικά από σήμερα

Europolitis TV1 έτος πριν

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Europolitis TV1 έτος πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV2 έτη πριν

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Europolitis TV2 έτη πριν

ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Europolitis TV2 έτη πριν

E.E: Covid-19 και Erasmus, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος.

Europolitis TV2 έτη πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης στο Παρα5 με τον Σπύρο Λάτσα ENA Channel (24/04/2020)

Europolitis TV2 έτη πριν

Ελληνική Ψυχή: Αννα Ιωαννίδου-Η Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης κοντά στον ελληνισμό (Video)

Europolitis TV2 έτη πριν

Ελληνική Ψυχή :(Ελληνική Κοινότητας Βερολίνου): Ο εθελοντισμός και συμμετοχή δυναμώνουνε μια κοινότητα

Europolitis TV3 έτη πριν

Ο Εκδότης του Ευρωπολίτη Βασίλης Βούλγαρης μιλάει στο ENA Channel

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 έτη πριν

CORONAVIRUS(Μόναχο): Video δείχνει την πυροσβεστική να ενημερώνει για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Advertisement Europolitis
Advertisement