Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διορθόδοξο μνημόσυνο για τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Ζαρκανίτη στην Ενορία Ludwigshafen

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Στις 3 Οκτωβρίου 2022 τελέστηκε στον κατάμεστο, μεγάλων διαστάσεων, Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη Λουτβικσχάφεν, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ζαρκανίτη, επί 40 ετών προϊσταμένου της Ενορίας αυτής.

Ο κυρός π. Κωνσταντίνος χειροτονήθηκε κληρικός από τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Ειρηναίο το 1978, υπηρέτησε επί 4 χρόνια την Ενορία αυτή, αρχικά ως συνεφημέριος του τότε προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση και μετά την μετάθεση του π. Αποστόλου στο Μόναχο (1982), ανέλαβε την διοίκηση της ενορίας.

Ευρισκόμενος με άδεια στο χωριό του Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας εκοιμήθη, όλως απρόσμενα, στις 24 Αυγούστου 2022 και ετάφη στο κοιμητήριο του χωριού του.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Γερμανίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λεύκης κ. Ευμένιος.

Η είδηση του θανάτου του διεδόθη ως κεραυνός εν αιθρία και βύθισε στο κατά Χριστόν πένθος την οικογένειά του, την Ενορία του και την Μητρόπολη Γερμανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας σε εγκύκλιό του ανεφέρθη στα εξαίρετα χαρίσματα και ταλέντα του π. Κωνσταντίνου και στην προσφορά του στην Εκκλησία και στον απόδημο Ελληνισμό.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από την κοίμησή του η Μητρόπολη Γερμανίας και η χηρεύουσα Ενορία διοργάνωσαν τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο στην πόλη όπου έζησε, έδρασε ανύστακτα και θυσιαστικά και πρόσφερε πολύπλευρο εκκλησιαστικό και θαυμαστό έργο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο, με συμμετοχἠ κληρικών της Μητρόπολης Γερμανίας, δύο κληρικών του Πατριαρχείου Αντιοχείας, δύο κληρικών του Πατριαρχείου Ρουμανίας και ενός κληρικού του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, συνεργατών, φίλων και γνωστών του μακαριστού π. Κωνσταντίνου.
Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Ο Θεοφ. Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος ανεφέρθη στην ομιλία του στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Κυρίου για το χωράφι, με τον κρυμμένο θησαυρό και τα μαργαριτάρια, και την συνέδεσε με την προσωπικότητα και το έργο του εκλιπόντος, τονίζοντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

Σήμερα τα πάντα είναι αναστάσιμα, ο πολύκλαυστος και πολυαγαπητός π. Κωνσταντίνος μετέχει της κοινωνίας του Θεού στον παράδεισο. Από μετανάστης με ένα διαβατήριο στο σταθμό του Μονάχου  (δεκαετία 1960), βρήκε τον θησαυρό στην εκκλησιαστική διακονία στη  Μητρόπολη Γερμανίας όπου και υπηρέτησε με ζήλο, αυθορμητισμό, χαμόγελο, ως πατέρας της ενορίας, σύζυγος και παππούς και με ιδιαίτερη περηφάνεια επεδείκνυε τα έργα που τέλεσε με την ευλογία του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου και την αμέριστη συνδρομή, στήριξη και σύμπραξη των ενοριτών του, ιδιαίτερα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και της Ορθοδόξου Διακονίας.
Ο Μητροπολίτης Γερμανίας έλεγα πάντα ότι ο π. Κωνσταντίνος δεν τον κούρασε στη πολύχρονη διακονία του, ως εφημερίου της Ενορίας Λοτυβικσχάφεν απεναντίας τον εμψύχωνε με το προσωπικό του παράδειγμα αυτοθυσίας, αυταπάρνησης και πλήρους δημιουργικής αφοσίωσης στις πατρικές συμβουλές του και γενικά στο έργο της Μητρόπολης. Σήμερα στο Βερολίνο ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας και οι βοηθοί Επίσκοποι Αργυρουπόλεως κ. Αμβρόσιος και Χριστουπόλεως κ. Εμμανουήλ συμπροσεύχονται μαζί με μας για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού π. Κωνσταντίνου.

Στην τελετή του Μνημοσύνου ο Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την βαθύτατη συγκίνησή του και με δάκρυα στα μάτια, δάκρυα που έβλεπε κανείς και στα μάτια όλων των ενοριτών, ανέγνωσε τις ευχές για τους κεκοιμημένους.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν η Γενική Πρόξενος στη Φρανκφούρτη κ. Ιωάννα Κριεμπάρδη, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ludwigshafen κ. Marcel Jurkart και ο πρώην προϊστάμενος της Ενορίας π. Απόστολος Μαλαμούσης.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος αγαπούσε ιδιαίτερα τον π. Απόστολο και τον αποκαλούσε δημόσια Γέροντά του, επειδή όπως έλεγε, τον οδήγησε στο Άγιο Θυσιαστήριο και επίσης για όσα βίωσε κοντά του.

Ό κ. Jurkart εκπροσώπησε την Αρχιδήμαρχο της πόλης κ. Jutta Steinruck η οποία είχε δηλώσει την συμμετοχή της στο μνημόσυνο, όμως προσβλήθηκε από τον κωρονοϊό και για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως.

Η κ. Γενική Πρόξενος αναφέρθηκε στην ομιλία της, με ιδιαίτερη κατάθεση ψυχής και προσωπική συναισθηματική φόρτωση, στην προσωπικότητα του μακαριστού π. Κωνσταντίνου, ενώ ο εκπρόσωπος του Δήμου αναφέρθηκε στην προσφορά του π. Κωνσταντίνου στη γερμανική κοινωνία, στις διεκκλησιαστικές και οικουμενικές σχέσεις στη συνεργασία του με τον Δήμο Λουτβικσχάφεν και στη συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης.

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Μεταξύ των ἀλλων ανέφερε τα ακόλουθα: Σήμερα ο Δήμος Λουτβικσχάφεν αποχαιρετά τον π. Κωνσταντίνο, ένα πολύτιμο συνήγορο της ελληνικής παροικίας, και ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στη ζωή των συμπολιτών μας που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί. Οι άγγελοι ας τον συνοδεύουν στον Παράδεισο.

Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Ο ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Επισκοπής Speyer Σεβασμ. Dr. Karl-Heinz Wiesemann με επιστολή του στον Μητροπολίτη Γερμανίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του π. Κωνσταντίνου και ευχαριστεί και μεταθανατίως τον μακαρίτη για το πολύπλευρο έργο του.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος χρηματοδότησε μια μεγάλη αγιογραφική παράσταση στον Ναό με τον Χριστό να ευλογεί τα παιδιά, γεγονός που υποσημειώνει την αγάπη του π. Κωνσταντίνου στα παιδιά της Ενορίας του και στην προσευχή του για την πρόοδό τους.
Πηγή φωτογραφίας: π. Απόστολος Μαλαμούσης

Ακολούθησε αβραμιαία δεξίωση στο ενοριακό κέντρο, όπου το πλήθος των ενοριτών χαιρέτισε την οικογένεια του μακαριστού π. Κωνσταντίνου.

Την όλη οργάνωση των εκδηλώσεων είχε αναλάβει ο π. Βίκτωρας Βαφειάδης, συνεργάτης του π. Κωνσταντίνου στο ενοριακό έργο. Ο π. Βίκτωρας είναι καθηγητής για Συστήματα Λογισμικού στο Ινστιτούτο Max Planck του πανεπιστήμιου της πόλης Kaiserslautern Γερμανίας.

Στη δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής της Ενορίας ο π. Βίκτωρας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Ορθόδοξη Διακονία πρόσφεραν πλουσιοπάροχα όλη τους την αμέτρητη αγάπη, συμπάθεια και εκτίμηση στον αγαπητό κ. Κωνσταντίνο, ανταποδίδοντας στη πράξη τα όσα βίωσαν κοντά του.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος στη Βιέννη

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: ΟΙΚΟYΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜHΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΕΥΡΩΠΗΣ

Η μαθητική και η γυναικεία χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου θα παρουσιάσουν μία συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, Fleischmarkt 13, 1010 Wien, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας (περίπου στις 12.00 μ.μ., τοπική ώρα).

Πηγή φωτογραφίας: ΟΙΚΟYΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜHΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΙΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΕΥΡΩΠΗΣ

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με Φίγκο και άλλα σπουδαία αστέρια οι Uefa All Stars απέναντι στους Legends 2004!

Published

on

Από

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Στις 11 Ιουλίου στο Έσσεν, οι Legends 2004 αντιμετωπίζουν σε έναν σπουδαίο αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα τους UEFA All Stars, στην κορύφωση των εκδηλώσεων για την επέτειο των 20 χρόνων από την κατάκτηση του EURO της Πορτογαλίας.

Η αντίπαλη ομάδα θα αποτελείται από σπουδαίους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό στερέωμα και τα πρώτα ονόματα που επιβεβαιώνονται από την UEFA ανεβάζουν το ενδιαφέρον στα ύψη!

Πρώτος και καλύτερος ο Λουίς Φίγκο! Ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας στο τουρνουά του 2004, θα βρεθεί απέναντι στην ομάδα που του στέρησε τη χαρά να σηκώσει το τρόπαιο μέσα στην πατρίδα του. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο οποίος φόρεσε 127 φορές τη φανέλα της Πορτογαλίας, κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα το 2000 και αγωνίστηκε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τη Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ίντερ.

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Ο Φερνάντο Γιορέντε! Ο Ισπανός επιθετικός ο οποίος αγωνίστηκε σε δέκα ομάδες, έκανε μεγάλη καριέρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ μεταξύ άλλων φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους, της Σεβίλλης, της Τότεναμ και της Νάπολι. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2022 και είναι σήμερα 39 ετών. Κορυφαίος στο ψηλό παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή, κατέκτησε το Μουντιάλ του 2010 και το EURO του 2012 με την Ισπανία.

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Ο Μπακαρί Σανιά! Ο κορυφαίος Γάλλος δεξιός μπακ της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Σίτι, ξεκίνησε την καριέρα του από την Οσέρ και φόρεσε 65 φορές το εθνόσημο στο στήθος. Αγωνίστηκε στα Μουντιάλ του 2010 και του 2014, αλλά και στο EURO του 2016. Στα 41 του χρόνια αναμένεται να αναδείξει για ακόμα μια φορά τις αμυντικές του ικανότητες αλλά και τις φαρμακερές του σέντρες.

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Ο Ντέιβιντ Τζέιμς! Ο βασικός τερματοφύλακας της Αγγλίας στο EURO 2004, η οποία αποκλείστηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης από την Πορτογαλία στη διαδικασία των πέναλτι. Αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στη Λίβερπουλ, τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Γουέστ Χαμ, ενώ φόρεσε τη φανέλα της εθνικής του ομάδας 53 φορές.

Τα εισιτήρια του σπουδαίου αγώνα είναι διαθέσιμα στα www.ticketmaster.de, www.ticketmaster.gr και www.legends2004.com.Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Ανασκάπτοντας την κρυμμένη σοφία της Ελληνικής Γλώσσας» στην Ελληνική Κοινότητα Έρλαγκεν

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Έρλαγκεν

Ημερίδα με θέμα «Ανασκάπτοντας την κρυμμένη σοφία της Ελληνικής Γλώσσας» συνδιοργανώνουν η Ελληνική Κοινότητα Έρλαγκεν και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Νυρεμβέργης, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 και ώρα έναρξης 11:30 π.μ.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι η κ. Πελαγία Μπαϊτάση, MSc και η κ. Θωμαή Βλάχου ενώ οι θεματικές ενότητες της ημερίδας είναι οι εξής:

«Ελληνικό Αλφάβητο: Η αρχή των πάντων» και «Ελληνική Γλώσσα: Η διαχρονική της αξία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Ερλάνγκεν, Fließbach Str 23, 91052 Erlangen, tel. 09131/22294.

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Έρλαγκεν

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ημέρα Υγείας: Εκδήλωση με θέμα τις Διαδεδομένες Ασθένειες στο Βερολίνο

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών Βερολίνου και Βρανδεμβούργου

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών Βερολίνου και Βρανδεμβούργου, με αφορμή την Ημέρα Υγείας, διοργανώνει και μας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα “Διαδεδομένες Ασθένειες: Πρόληψη, Θεραπεία και Τεχνολογικές Καινοτομίες”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου, και ώρα από 12:00 έως 16:00, στον χώρο της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, Hellenische Gemeinde zu Berlin e.V., Mittelstr. 33, 12167 Berlin-Steglitz.

Στις εργασίες της εκδήλωσης θα παρακολουθήσουμε παρουσιάσεις από κορυφαίους Έλληνες ιατρούς της πόλης του Βερολίνου. Θα αναλύσουν τις πιο συχνές και σοβαρές ασθένειες, όπως κατάθλιψη, διαβήτης, πόνοι στη μέση και στα γόνατα, και θα μας ενημερώσουν για τις τελευταίες καινοτομίες στην πρόληψη και θεραπεία τους. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να μάθουμε για τη ρομποτική χειρουργική, μια πρωτοποριακή τεχνολογία που αλλάζει την ιατρική.

“Ελάτε να μάθετε από τους ειδικούς, να λύσετε απορίες και να ενημερωθείτε για σύγχρονες λύσεις στην υγεία”, σημειώνουν στην πρόσκλησή τους οι διοργανωτές.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Marinos-Damianos Botsinis, Oberarzt für Allgemein- und Viszeralchirurgie in DRK Kliniken Berlin Westend

"Ρομποτική Χειρουργική: Η Επιστήμη ως Από Μηχανής Θεός - Καινοτομίες και Εφαρμογές στη Σύγχρονη Ιατρική"

Eleni Kapogianni, Fachärztin für Oralchirurgie

"Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Οδοντιατρική Υγεία: Πρόληψη και Θεραπεία Κοινών Προβλημάτων"

Dr. Alexandros Konstantinidis MBA, Oberarzt Vivantes Klinikum Am Urban Klinik für Unfallchirurgie und Orthopädie

"Προβλήματα Γονάτου: Χρόνιοι Πόνοι και Σύγχρονες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις"

Dr. med. Vasileios Ntoukas, Facharzt für Neurochirurgie, Leitender Arzt und Leiter der Wirbelsäulenchirurgie, Klinik für Orthopädie und Unfallchirurgie, Vivantes Klinikum am Urban

"Πόνοι στην Πλάτη: Αίτια, Πρόληψη και Νέες Θεραπευτικές Λύσεις"

Dr. med. Nikolaos Rigas, Facharzt für Neurologie, Psychiatrie, Psychotherapie, Kinder- und Jugendpsychiatrie in Berlin

"Κατάθλιψη: Αναγνώριση, Διαχείριση και Θεραπεία"

Irini Stamcou, Fachärztin für Innere Medizin in Berlin

"Διαβήτης: Νέες Εξελίξεις και Ο ρόλος της Διατροφής στην Πρόληψη και Διαχείριση"


Οι ομιλητές θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους πολύτιμες πληροφορίες και απαντήσεις σε ερωτήσεις που απασχολούν.

Δηλώστε συμμετοχή στην εκδήλωση, έως 10 Ιουλίου, μέσω της φόρμας: https://forms.gle/Ty3zfBChbm6zTVrE7.

Πηγή φωτογραφίας: Σύλλογος Ελλήνων Ιατρών Βερολίνου και Βρανδεμβούργου

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Legends 2004: Συνέντευξη τύπου στο Έσσεν ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού στις 11 Ιουλίου

Published

on

Από

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Σε αίθουσα του γηπέδου του Έσσεν, ο Όττο Ρεχάγκελ, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Ζήσης Βρύζας, ο εκπρόσωπος της UEFA Γιούρκεν Άισμαν και εκπρόσωποι της πόλης του Έσσεν, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το μεγάλο παιχνίδι της 11ης Ιουλίου, στη γενέτειρα του Γερμανού τεχνικού, απέναντι στους UEFA All Stars.

Σε πολύ καλό κλίμα και με άριστη φιλοξενία από τον Δήμο της πόλης συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για ένα μεγάλο παιχνίδι που θα δημιουργήσει νέες ξεχωριστές αναμνήσεις με την “θρυλική” Εθνική Ελλάδος του 2004.

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Ο Όττο Ρεχάγκελ δεν αφήνει τους παίκτες του σε ησυχία και με το πνεύμα νικητή που τον διακατέχει είπε: “Εκείνες τις μέρες θα είναι οι ημιτελικοί του EURO τους οποίους δυστυχώς οι παίκτες μου δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν διότι θα πρέπει να προπονηθούν σκληρά ώστε να είναι έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος που στα 20 χρόνια από το 2004 τα “παιδιά” μου θα είναι στο “σπίτι” μου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την επιτυχία”.

Με τη σειρά του ο Άγγελος Μπασινάς σημείωσε: “Ως Legends 2004 είμαστε αήττητοι και αήττητοι θέλουμε να παραμείνουμε. Έχουμε προσμονή για να δούμε ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί μας, αλλά απ΄ό,τι εχω πληροφορηθεί θα είναι πολύ μεγάλα ονόματα, οπότε κι εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να γιορτάσουμε κατάλληλα μαζί με τους Έλληνες της ομογένειας οι οποίοι μας έχουν αγκαλιάσει με τον πιο ζεστό τρόπο.”

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Ο Ζήσης Βρύζας τόνισε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα γιορτάσουμε την επέτειο από τα 20 χρόνια της κατάκτησης του ευρωπαϊκού στη Γερμανία και συγκεκριμένα στον τόπο που γεννήθηκε ο προπονητής μας και θέλουμε να δώσουμε πίσω λίγη από την αγάπη που μας δίνουν οι ομογενείς κάθε φορά που τους επισκεπτόμαστε. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο του Έσσεν και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις και γιατί όχι να παραμείνουμε αήττητοι ως ομάδα”.

Photo credits: Legends 2004 Football Team / Champions For Life N.P.C.

Από πλευράς UEFA, το παρών έδωσε ο Γιούργκεν Άισμαν, ο οποίος είπε: “Δημιουργούμε μια θρυλική ομάδα παικτών για να αντιμετωπίσουν τους θρύλους του 2004, δηλαδή την Ελλάδα. Πρόκειται λοιπόν να διεξαχθεί ένας πολύ μεγάλος αγώνας με τεράστια ονόματα του ευρωπαϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον οποίο θα απολαύσει κάθε φίλαθλος που θα βρεθεί στο γήπεδο του Έσσεν. Λίγες μέρες υπομονή ακόμα, κι όταν ανακοινώσουμε τα ονόματα των UEFA All Stars θα εντυπωσιαστείτε.”

Εισιτήρια πωλούνται ήδη στο: https://www.ticketmaster.de/artist/legends-2004-tickets/1283973


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σούλι, το φρούριο της Λευτεριάς: Εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και Σύλλογος Ηπειρωτών

Την επέτειο του Σουλίου τίμησε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου 2024.

“Τα γεγονότα εις το Σούλι, είναι θαύμα Θεού”, έχει γραφεί. Και πως να μην είναι όταν η γενναιότητα,  η φιλοπατρία,  η ομοψυχία, η περιφρόνηση στο θάνατο, χαρακτηρίζουν τον Σουλιώτη αγωνιστή, που μάχεται για ένα μοναδικό αγαθό: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και Σύλλογος Ηπειρωτών

Ακριβοπληρωμένος ο αγέρας της λευτεριάς που φύσαγε εκεί ψηλά. Μέσα στης σκλαβιάς το χειροπιαστό σκοτάδι, το Σούλι στάθηκε φωτεινός φάρος και προπύργιο του αγώνα του 1821.

Τα ηρωικά κατορθώματα των Σουλιωτών, που δε σταματούν φυσικά στον παγωμένο Δεκέμβρη του 1803, με το δαυλό του Σαμουήλ, τ’ αποκαΐδια του Κουγκίου, το χορό του Ζαλόγγου και την ηρωική αντίσταση στο μοναστήρι του Σέλτσου.

Τα μετέπειτα κατορθώματα των Σουλιωτών δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα προγενέστερα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Νυρεμβέργης και περιχώρων:


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago

Επεμβάσεις αποκατάστασης και ανάδειξης των Ανατολικών Θερμών στους Δελφούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ9 ώρες ago

Φιγούρα δράσης του «Star Wars» πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ11 ώρες ago

Γερμανία: Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών παρακολουθεί την αύξηση των ακροδεξιών εξτρεμιστών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ12 ώρες ago

Κλιματική αλλαγή και ελληνοποιήσεις «χτυπούν» το ελληνικό μέλι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Οι πρώτες εκτιμήσεις για βαθμολογίες και βάσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Γέννησε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα μετά από μεταμόσχευση ωοθηκών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

«Δεξαμενή ταλέντων» για πρόσληψη ατόμων από τρίτες χώρες ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Οι νέοι δασμοί στις εισαγωγές κινέζικων ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιβραδύνουν τις πωλήσεις στην ΕΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Το 51% υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών

ΥΓΕΙΑ2 ημέρες ago

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών με διαβήτη τύπου 1

BUSINESS-Kleinanzeigen3 εβδομάδες ago

Griechisches Restaurant zu vermieten

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Λογοτεχνικό βραδινό 18 Μάη 2024, στο Κρέφελντ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Επιστολική ψήφος: Προσβάσιμο το ψηφοδέλτιο για τα ΑμεΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες ago

easyJet: 22 νέα απευθείας δρομολόγια προς την Ελλάδα από το εξωτερικό

Διατροφή4 εβδομάδες ago

Υπέρταση: Ποια διατροφική προσέγγιση βοηθά στον έλεγχό της

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στα νοτιοδυτικά

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας σε Προγράμματα του Δήμου Μονάχου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ3 εβδομάδες ago

Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα από την διαστημική αποστολή Euclid

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Βαυαρική Κρατική Έκθεση Κήπου 2024 στην κωμόπολη Kircheim κοντά στο Μόναχο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Μεσόγειος: Η άνοδος της στάθμης των υδάτων απειλεί τους υγρότοπους

Europolitis TV2 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV3 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis