Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στη Βουλή και πάλι το θέμα της συστέγασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυθαγόρας Μονάχου

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Το θέμα της επείγουσας ανάγκης ανάκλησης της απόφασης συστέγασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυθαγόρας Μονάχου έφερε εκ νέου στη Βουλή, με ερώτησή του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Η Νέα Επιστολή Διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων (12.12.2022 με Αρ. Πρωτ.:12/2022), σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, “επιβάλλει την κατάθεση νέας Ερώτησης – καθώς παρά την πάροδο 8 και πλέον μηνών από τη σχετική κοινοβουλευτική μας παρέμβαση – ερώτηση, αναφορικά με την απόφαση συστέγασης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πυθαγόρας Μονάχου σε άλλα Δημοτικά Σχολεία και τη βούληση της Αρμόδιου Υπουργού Παιδείας για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει, ώστε να ανευρεθεί νέο κτίσμα η ως άνω Ερώτηση παραμένει δυστυχώς μέχρι και σήμερα αναπάντητη, ενώ το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται.

Γεγονός που σύμφωνα με τους γονείς, δεν αποτελεί μόνο κοινοβουλευτική απρέπεια, αλλά κυρίως προσβλητική απαξίωση προς τους απόδημους Έλληνες“.

“Οι ως άνω ζητούν την ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση”, σημειώνει ο κ. Βελόπουλος “καθώς είναι μη πραγματοποιήσιμη λόγω των ελλιπών κτηριακών εγκαταστάσεων του 1ου και 4ου Δ. Σ. και της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης (έως 10 χλμ.), η οποία προκαλεί πλείστα προβλήματα στους μαθητές Δημοτικού και στους εργαζόμενους γονείς (με προεξέχοντα τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων των μικρών ηλικιακά μαθητών, 7 -12 ετών, κατά τη μετακίνηση προς τόσο απομακρυσμένα σχολεία, καθώς καλούνται καθημερινά να κάνουν χρήση ΜΜΜ χωρίς γονείς).

Αιτούνται ως εκ τούτου ανεύρεση άλλου κτηρίου για τη στέγαση του 2ου Δ. Σ., ενός κτηρίου εύκολα προσβάσιμου, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μαθητών και γονέων. Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η τυχόν συνένωση με άλλο ή άλλα ελληνικά σχολεία σε απόσταση 7-8 χλμ. θα οδηγήσει μοιραία σε ομαδικές εγγραφές στο πλησιέστερο γερμανικό σχολείο και διερωτώνται αν αυτός είναι ο στόχος της Ελληνικής Πολιτείας”.

Στη νέα του επιστολή, ο Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων, ισχυρίζεται την ύπαρξη εγγράφων της Πρεσβείας του Βερολίνου, τα οποία δίνουν ουσιαστικά πολιτικές κατευθύνσεις, για άμεση υλοποίηση της ως άνω συγχώνευσης, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Υφυπουργού, κ. Μακρή, στη Γερμανία (Φρανκφούρτη) – ενώ από την αρχή του 2022, η Σχολική Επιτροπή είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες με επιστολές στο Σ.Γ.Ε. Μονάχου προς ανάδειξη της αναγκαιότητας συνέχισης ύπαρξης του σχολείου αυτού και δεδομένου ότι το Μόναχο έχει μόνον 4 ελληνικά δημοτικά (26.000 Έλληνες σε έκταση 310,43 χλμ.), ενώ προέβη και σε κάλεσμα προς συλλογή υπογραφών (συνολικά 591), καθώς και σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Προξενείο του Μονάχου (Μάρτιος 2022), προσθέτει στην ερώτησή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λάρισας και συνεχίζει:

“Σύμφωνα με τους ως άνω υφίστανται, σύμφωνα με πληροφορίες από εκπαιδευτικούς που αφυπηρέτησαν, 2 έγγραφα που αναφέρει η Πρεσβεία ως σχετικά με το θέμα, αυτό του Σ.Γ.Ε. Μονάχου (05.12.2022) και αυτό του Προξενείου (07.12.2022), για των οποίων το περιεχόμενο, παρότι άμεσα θιγόμενοι, δεν ενημερώθηκαν ποτέ.

Θεωρούν δε ότι είναι άλλη μια προσπάθεια στην ακολουθούμενη πολιτική υποβάθμισης της παρεχόμενης ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, με απώτερο στόχο την ολοσχερή κατάργησή της – μια συστηματική πολιτική μείωσης του αριθμού των μαθητών στα ελληνικά σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλη τη Γερμανία.

Μια Πολιτεία, που νοιάζεται για τη διατήρηση του δεσμού των Ομογενών με την Πατρίδα, δεδομένης και της αθρόας μετεγκατάστασης νέων ελληνικών οικογενειών στη Γερμανία και ειδικά στο Μόναχο, φροντίζει για την έγκαιρη στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό και την εύρεση κατάλληλων κτηριακών υποδομών υποστηρίζουν και καλούν την Πολιτεία να αποδείξει έμπρακτα ότι η Πατρίδα τους νοιάζεται και τους στηρίζει να παρέχουν στα παιδιά τους ελληνόγλωσση εκπαίδευση και δεν τους έχει διαγράψει“.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο κ. Βελόπουλος καταθέτει τις ακόλουθες ερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς:
  1. Ποιοι οι λόγοι μεταφοράς/συγχώνευσης του ως άνω πολυπληθούς σχολείου;
  2. Ποια η οικονομική συμμετοχή/χρηματοδότηση του Βαυαρικού κρατιδίου ανά μαθητή (ισχύει το ποσό των 1300€/μαθητή και η επιχορήγηση ενοικίου κατά 70%);
  3. Προτίθεστε να τους κοινοποιήσετε το περιεχόμενο των 2 προαναφερθέντων εγγράφων, του Σ.Γ.Ε. Μονάχου (05.12.2022) και του Προξενείου Μονάχου (07.12.2022) και τι αφορά το αναφερόμενο ποσό εξόδων των 500.00 ευρώ σε αυτά;
  4. Προτίθεστε να προβείτε σε ανεύρεση νέου κτηρίου, που θα καλύπτει τις προαναφερθείσες ανάγκες για τη στέγαση του 2ου Δ. Σ. Πυθαγόρας Μονάχου, καθότι το επιχείρημα του οικονομικού κόστους είναι και βάναυσο και έωλο, εφόσον το γερμανικό κράτος καλύπτει το 70% των εξόδων;

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ημερίδα: “Βία κατά των Γυναικών. Η κρίση της εποχής μας” στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

Published

on

Από

Photo credits: Pexels / pixabay

Ψυχο-εκπαιδευτική ημερίδα με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών, διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου.

Στην ημερίδα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τον ορισμό της βίας, όπου θα παρουσιαστούν οι μορφές και οι συνέπειες της κακοποίησης, καθώς και για τον κύκλο της βίας και την ενοχοποίηση του θύματος (victim- blaming).

Σημαντικό μέρος της ημερίδας θα αποτελέσει η ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης και τους φορείς παροχής βοήθειας σε φαινόμενα κακοποίησης.



Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, Mittelstr. 33, 12167, την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 18:00.

Συντονίστριες της ημερίδας θα είναι η Μαρία Ματσαρόκου, ψυχολόγος, τελειόφοιτη Μεταπτυχιακού «Συμβουλευτικής Ψυχολογίας» και η Άννα Κουρούκουνη, ψυχολόγος τελειόφοιτη Προπτυχιακού.


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: Dimitris Papamitsos

Τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των διπλωματικών και προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό για την επιστολική ψήφο στις προσεχείς ευρωεκλογές πραγματοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Οι δύο υπουργοί ευχαρίστησαν τους πρέσβεις και τους πρόξενους για την συμβολή τους στη νέα αυτή εκλογική διαδικασία μέσω της ενημέρωσης και της υποστήριξης των απόδημων Ελλήνων για την εγγραφή τους στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr. Παράλληλα, πρότειναν τρόπους προκειμένου να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η συνδρομή των διπλωματικών και προξενικών αρχών προς τους Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού.



Επιπλέον, επισημάνθηκε η δυναμική των εγγραφών στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου, στην οποία, σε δύο μόλις μήνες λειτουργίας, έχουν καταχωρηθεί περισσότεροι από 100.000 εκλογείς από 115 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού έχουν ξεπεράσει τους 30.000, αριθμός που ξεπερνάει σημαντικά εκείνο των απόδημων Ελλήνων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές του 2023.



Υπογραμμίζεται ότι οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές αποκλειστικά μέσω επιστολικής ψήφου.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr έως τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου και η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη. Εναλλακτικά, οι εκλογείς του εξωτερικού μπορούν να εγγραφούν για την επιστολική ψήφο με φυσική παρουσία στις Προξενικές Αρχές (Γενικά Προξενεία, Προξενεία, Προξενικά Γραφεία Πρεσβειών) της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο προεδρικό μέγαρο Schloss Bellevue ο Γραμματέας της ΟΕΚ Γερμανίας Νικόλαος Αθανασιάδης

Published

on

Από

Photo credits: Nikolaos Athanassiadis

Ο Πρόεδρος της BAGIV και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) κ. Νικόλαος Αθανασιάδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας, κ. Frank-Walter Steinmeier, βρέθηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στο Schloss Bellevue, στο Βερολίνο.

Εκεί, ο κ. Αθανασιάδης συμμετείχε στην εκδήλωση: „Die Möglichkeit, Wir zu sagen – Vom Zusammenhalt und vom Mut zu handeln“, “Η ευκαιρία να πούμε “εμείς” – για τη συνοχή και το θάρρος να δράσουμε”.

Photo credits: Nikolaos Athanassiadis

Στην ίδια εκδήλωση, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier παρουσίασε επίσης το νέο του βιβλίο „Wir“ – “Εμείς”.

Photo credits: Nikolaos Athanassiadis

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

ΟΕΚ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

Published

on

Από

ΠΗΓΗ: ΟΕΚ

Την  1η  διαδικτυακή συνδιάσκεψη προέδρων των ελληνικών κοινοτήτων Γερμανίας οργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας με την συμμετοχή πολιτειακών και πολιτικών εκπροσώπων.

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου 2024 η πρώτη διαδικτυακή συνδιάσκεψη των προέδρων των Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, που είναι μέλη της ΟΕΚ, με βασικό θέμα την ενημέρωση και συζήτηση για την συμμετοχή των αποδήμων Ελλήνων στις επικείμενες Ευρωεκλογές με την επιστολική ψήφο.

Στην συνδιάσκεψη συμμετείχαν, εκτός από Προέδρους και εκπροσώπους των Κοινοτήτων και οι:

  • Ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κύριος Αθανάσιος Μπαλέρμπας.
  • Ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κύριος Φίλιππος Φόρτωμας
  • Τα μέλη της Επιτροπής, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης και η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Κυριακή Μάλαμα, ενώ ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ.
  • Οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Κοινοτήτων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΚ αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση ενός νέου θεσμού, στο πλαίσιο λειτουργίας της Ομοσπονδίας μας, ώστε να υπάρχει συνεχής επαφή και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα τρέχοντα θέματα με τις Κοινότητες-μέλη της ΟΕΚ. Ο θεσμός αυτός, η «Παγγερμανική Συνδιάσκεψη των Προέδρων Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας», συστήνεται με μέλη τους/τις Προέδρους ή έναν αντιπρόσωπό τους. Οι συνδιασκέψεις θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία σε τακτά χρονικά διαστήματα, μία ή δύο φορές τον χρόνο ή όποτε η τρέχουσα επικαιρότητα το καθιστά απαραίτητο, μετά από πρόσκληση της ΟΕΚΟ πρόεδρος της ΟΕΚ κ. Πάνος Δροσινάκης στον χαιρετισμό και μετά από μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ΟΕΚ, επισήμανε τα πάγια αιτήματα της ομοσπονδίας, σε σχέση  με την συμμετοχή των αποδήμων στις εκλογές, όπως:

  1. Να εξασφαλιστεί η εκλογή ικανού αριθμού διακριτών απόδημων βουλευτών μέσω εκλογικών περιφερειών εξωτερικού.
  2. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια στον τόπο καταγωγής τους στην Ελλάδα, πρέπει να μπορούν να συμμετάσχουν στις εκλογές.
  3. Καθιέρωση της επιστολικής ψήφου ή και της ηλεκτρονικής.
  4. Η ψήφος των αποδήμων να είναι ισότιμη και να προσμετράτε στο γενικό αποτέλεσμα.


Ο κύριος Μπαλέρμπας ενημέρωσε για όλα τα οργανωτικά και τα διαδικαστικά θέματα της επιστολικής ψηφοφορίας στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, απαντώντας σε όλες τις διευκρινιστικές ερωτήσεις και τα θέματα που ετέθησαν από τους συμμετέχοντες.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού, κ. Φόρτωμα, καθώς και από όλα τα μέλη της επιτροπής.

Στην συζήτηση που ακολούθησε όλοι οι παρόντες αναφέρθηκαν με πάρα πολύ θετικά σχόλια για αυτήν την πρωτοβουλία της ΟΕΚ, της διαδικτυακής σύσκεψης εκπροσώπων των Ελληνικών κοινοτήτων και κυβερνητικών αξιωματούχων και πολιτικών της χώρας μας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικές και πολύτιμες και συμβάλλουν στην ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας, μεταξύ των Ελληνικών κοινοτήτων και των αρμόδιων φορέων στην Ελλάδα.



Για την ΟΕΚ, παραμένει και επιμένει  στο αίτημα η επιστολική ψήφος για τους απόδημους, να καθιερωθεί και για τις εθνικές εκλογές.

Έγινε αναφορά στις θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, καθιερώνοντας  το δικαίωμα συμμετοχής των αποδήμων Ελλήνων στις εκλογές μέσω επιστολικής ψήφου.

Είναι πράγματι μια σημαντική εξέλιξη για τους απόδημους, που με αυτόν τον τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες της  χώρας μας και συμβάλλει στην ενίσχυση της δημοκρατίας και της συμμετοχής όλων των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.



Επισημάνθηκε ακόμα, ότι ο αριθμός(23.600), των μέχρι εκείνη την στιγμή δηλωθέντων αποδήμων στους εκλογικούς καταλόγους είναι απελπιστικά χαμηλός.

Μία βασική και καθοριστική αιτία που επηρέασε αρνητικά, ήταν η πρόσφατη διαρροή των προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο εσωτερικών.

Οι πολίτες πρέπει να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στη διαδικασία της ψηφοφορίας και η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να αποτραπεί στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ 2024

Published

on

Από

Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των προγόνων μας, Ελλήνων του Πόντου, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας:

Σαββατο 11 Μαϊου 2024

Την πρεμιέρα της Θεατρικής παράστασης στη πόλη μας ”Το Δάκρυ της Μνήμης”προκειμένου να τιμήσουμε τον άδικο χαμό των ποντίων προγόνων μας. Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στο τηλέφωνο 0176 82 148 915



Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Mνημόσυνο υπέρ των ψυχών των αδικοχαμένων προγόνων μας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Stuttgart. Weilimdorfer Str. 213, 70469 Stuttgart-Feuerbach. Θα ακολουθήσει την ίδιας ημέρα εισήγηση στον Ιερό ναό με κύριο ομιλητή τον καταξιωμένο Διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και Επιστημονικό συνεργάτη Έδρας Ποντιακών Σπουδών ΑΠΘ κ. Θεοδόση Κυριακίδη .

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους όπως πάντα με σεβασμό και πιστά ακολουθώντας τις αρχές και αξίες των προγόνων μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης

Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

“ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΝΗ” ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ: Σάββατο 18η Μαΐου 2024

Published

on

Από

” Σας προσκαλούμε να υπερασπιστείτε το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την Ιστορία μας “

Σαββάτο 18η Μαΐου 2024, για ακόμη μία χρονιά η “ΔΩΔΕΚΑΠΟΛΙΣ ” των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης-Βυρτεμβέργης σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην καθιερωμένη μας εκδήλωση με Θέμα

“ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΝΗ”

Η Πορεία προς τον στόχο μας μπορεί για κάποιους να φαίνεται μεγάλη ουτοπία και πολύ δύσκολη, όμως για εμάς σημασία έχει ότι:

Οδεύουμε σταθερά προς αυτήν την κατεύθυνση, διεκδικώντας το ανθρώπινο δικαίωμα μας για δικαιοσύνη.

Χωρίς όμως τη δική σας παρουσία, την δική σας στήριξη δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα, για τον λόγο αυτό παρακαλούμε τη συμμετοχή σας στην πορεία ειρήνης.

Ας γίνουμε όλοι μαζί και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά ο κρίκος που θα αποτελέσει την μεγάλη αλυσίδα, Ανδρών, Γυναικών και Νεολαίας μας.

Όλοι μαζί μπορούμε! να δικαιώσουμε τους νεκρούς μας.



Για πρώτη φορά στην Ιστορία η εκδήλωση μας πλαισιώνεται από αντιπροσώπους όλων τον των πολιτικών κομμάτων της Γερμανίας και μάλιστα ο κάθε ένας Βουλευτής εξέφρασε την επιθυμία να λάβει μέρος στη πορεία μας και να χαιρετήσει την “19η Μαΐου ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου “.


Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι:

Η Γενική Πρόξενος στη Στουτγάρδη κ. Μαρία Κεχρή.

Ο Βουλευτήςτου Γερμανικού κοινοβουλίου κ.Bernd Riexinger MdB του πολιτικού κόμματος: Die Linke.

O Βουλευτής του Γερμανικού κοινοβουλίου κ.Takis Mehmet Ali MdB του πολιτικού κόμματος SPD.

O Βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της CDU κ. Manuel Hagel MdL.

Ο Βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου κ. Nico Weinmann MdL του πολιτικού κόμματος: FDP/DVP.

Η Βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου κ. Fadime Tuncer MdL του πολιτικού κόμματος: Bündnis 90/Die Grünen.

Με φιλικούς Χαιρετισμούς

ΔΩΔΕΚΑΠΟΛΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ22 λεπτά ago

Ιταλική έρευνα εντόπισε τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ώρες ago

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις του σχεδίου αποκατάστασης για το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 ώρες ago

Ημερίδα: “Βία κατά των Γυναικών. Η κρίση της εποχής μας” στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

Πτώση στις πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ18 ώρες ago

Ελληνική μελέτη αποκαλύπτει τις… γεωγραφικές συμπάθειες στη Eurovision

ΕΙΔΗΣΕΙΣ21 ώρες ago

Δανία: Δημιουργία “πράσινου ταμείου” για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ολοένα και συχνότερα τα κύματα ακραίας ζέστης στην Ευρώπη, προειδοποιούν οι επιστήμονες

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 ημέρα ago

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Εκφράστε τον θυμό σας σε ένα φύλλο χαρτί και μετά πετάξτε το, συνιστά έρευνα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ2 ημέρες ago

Στο προεδρικό μέγαρο Schloss Bellevue ο Γραμματέας της ΟΕΚ Γερμανίας Νικόλαος Αθανασιάδης

ΑΡΘΡΑ4 εβδομάδες ago

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ4 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συμφωνία Deutsche Bahn – μηχανοδηγών για μείωση των ωρών εργασίας

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Παιδιά και Νέοι: Μαθαίνοντας πώς να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Έχει νόημα η απαγόρευση κινητών στο σχολείο;

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ1 εβδομάδα ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Αναθεωρείται πτωτικά η πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Άκυρος ο νόμος της ΕΕ για δακτυλικά αποτυπώματα στις ταυτότητες

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ7 ημέρες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΒΙΝΤΕΟ4 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis