Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολεία σε ρόλο πρέσβεων των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Published

on

Από την επίσκεψη της ομάδας του 2ου λυκείου Βριλησσίων στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φέρνει τους μαθητές και τις μαθήτριες του λυκείου πιο κοντά στην κατανόηση της λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών και τις νομοθετικές διαδικασίες, επενδύοντας έτσι σε μία γενιά πολιτών, καλά ενημερωμένων, που θα έχουν ενεργότερη συμμετοχή στο δημοκρατικό γίγνεσθαι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζω τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μου», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Λυδία, μαθήτρια της Α’ λυκείου, που συμμετέχει στο πρόγραμμα με το σχολείο της, το 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων.

«Έχει εμβαθύνει η γνώση μας στη λειτουργία των πολιτικών θεσμών, ως προς τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, το πώς ψηφίζονται οι νόμοι. Πράγματα που αγνοούσαμε ή είχαμε ελλιπή γνώση για αυτά, τώρα αντιλαμβανόμαστε τη βαρύτητα που έχουν για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», είπε από την πλευρά της η Ζέτα, μαθήτρια της Β’ λυκείου.

«Είναι θεσμοί που τους βλέπουμε σαν κάτι μακρινό, αλλά μέσω του προγράμματος έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά και να μάθουμε τα πάντα για τις διαδικασίες», συμπλήρωσε η Έλενα, μαθήτρια της Α’ λυκείου.

Μέσω του προγράμματος, μαθητές και καθηγητές παρακινούνται να έρθουν σε επαφή με Ευρωβουλευτές, ΜΜΕ, τοπικούς και άλλους παράγοντες – αναπτύσσοντας σχετικές δεξιότητες – ενώ παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, σε προγράμματα και ημερίδες που διοργανώνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Η ομάδα του 2ου λυκείου Βριλησσίων, μαζί με πολλούς ακόμα συμμαθητές που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφθηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Η επίσκεψη, όπως είπε η Ζέτα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενίσχυσε το κομμάτι της βιωματικής μάθησης, έδωσε όμως και χώρο για στοχασμό πάνω στις γνώσεις που απέκτησαν.

«Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε ποιες αξίες υπερασπίζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μου άρεσε ότι στο κτίριο υπήρχαν συμβολισμοί ακόμα και στα υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να οικοδομηθεί», σημείωσε η Λυδία και η Έλενα πρόσθεσε: «Ήταν ιδιαίτερος ο συμβολισμός της χρήσης του γυαλιού ως κυρίαρχο υλικό, ως σύμβολο της διαφάνειας στους θεσμούς και τις διαδικασίες».

Η αξία της διαφάνειας είναι μία από εκείνες που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα. Κοινός παρονομαστής των σκέψεων των κοριτσιών είναι ότι η γνώση και η ενημέρωση είναι εκείνες που θωρακίζουν τη Δημοκρατία.

«Ο θεσμός υπάρχει και υπάρχουν άνθρωποι που θα ενταχθούν σε αυτόν και θα λειτουργήσουν ευνοϊκά προς αυτόν και υπάρχουν και άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν για προσωπικό τους όφελος. Αυτό θα πρέπει να μας βάλει να σκεφτούμε ότι εμείς θα πρέπει να εκλέγουμε καλύτερους αντιπροσώπους, αφού είναι στο χέρι μας», σημείωσε η Έλενα. «Έχουμε μάθει πολλά που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πότε κάποιοι προσπαθούν να κατευθύνουν τη γνώμη των ανθρώπων και είναι μία γνώση που πρέπει να διοχετευτεί και σε άλλους, ώστε να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια κατάργησης δημοκρατικών κεκτημένων», πρόσθεσε η Λυδία.

Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι πολλαπλά, καθώς εκτός της αποκόμισης γνώσεων, τα παιδιά που συμμετέχουν αναπτύσσουν δεξιότητες, όπως η οργάνωση, υλοποίηση και παρουσίαση μίας εκδήλωσης, η συνεργασία και η καταγραφή και συγκέντρωση υλικού.

Όπως δήλωσαν τα παιδιά, δεν είναι πάντα εύκολος ο συντονισμός, ο συνδυασμός με τη συνεπή παρακολούθηση των μαθημάτων, ωστόσο με καλή διάθεση, όλα γίνονται.

Με τον «τίτλο» του πρέσβη

Νοτιότερα της Αττικής, σε έναν τοίχο του 3ου ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής είναι τοποθετημένη μία πλακέτα: «Σχολείο-Πρέσβης». Μετά από μία χρονιά γεμάτη δράσεις, η αξιολόγηση και αναγνώριση του έργου που προηγήθηκε, το σχολείο ανακηρύχθηκε για έναν χρόνο «Σχολείο-Πρέσβης».

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν, η πιο σημαντική ήταν η λειτουργία ενός σημείου πληροφόρησης (Info Point), στο οποίο τμήματα όλων των λυκείων της Σιβιτανιδείου, αλλά και γειτονικών σχολείων, δύο φορές την εβδομάδα, ενημερώνονταν για την λειτουργία και τους θεσμούς της Ένωσης, από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μαθητές.

«Στην επιτυχία του Info Point έπαιξε ρόλο ότι ήμασταν συνομίλικοι εμείς που ενημερώναμε, σε ένα πλαίσιο χαλαρό και με ευχάριστο τρόπο, σαν παιχνίδι, με σύντομα βίντεο και οπτικοακουστικό υλικό», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βασιλική, μαθήτρια της Γ’ λυκείου. «Το πρώτο και πιο δύσκολο ήταν να καταλάβουμε εμείς πρώτα τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αξίες που πρεσβεύει και τα δικαιώματα που υπερασπίζεται, για να τα παρουσιάσουμε μετά και στους άλλους», σημείωσε η Μαρία, μαθήτρια της Β’ λυκείου ως προς την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ομάδα πλέον έχει την περυσινή εμπειρία και συμμετέχοντας και φέτος στο πρόγραμμα, μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις της στα νέα μέλη, αλλά και να τις εμπεδώσει καλύτερα.

«Έχω αναθεωρήσει το πώς ζούμε στην καθημερινότητα και συνειδητοποίησα ότι οι νέοι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, να αλλάξουμε τη ρουτίνα μας, από τα πιο μικρά πράγματα», είπε η Μαρία και η Κατερίνα, επίσης μαθήτρια της Β’ λυκείου πρόσθεσε: «Γνωρίζεις για προβλήματα, αλλά και για το τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτά. Αν ξεκινήσει κάτι από έναν, σε λίγο θα “ξυπνήσει” και άλλους να βοηθήσουν. Να ψηφίζουν, να μην παρκάρουν μπροστά σε ράμπες, να ξεχωρίζουν τα σκουπίδια από την ανακύκλωση…».

«Το πρόγραμμα μας έδωσε και πολλές πληροφορίες για ευκαιρίες που μπορούμε να έκμεταλλευτούμε, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. Με βοήθησε να διευρύνω τους ορίζοντές μου», σχολίασε η Βασιλική.

Με τον τίτλο του «σχολείου-πρέσβη», το σχολείο «κέρδισε» και μία θέση στη συνεδρίαση της Euroscola στο Στρασβούργο, σε μία προσομοίωση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Έτσι, γνωρίσαμε καινούριες κουλτούρες και είδαμε πώς λειτουργούν σε άλλες χώρες και είχαμε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε εκτός συνόρων», πρόσθεσε η Χρυσάνθη, μαθήτρια τπίσης της Β’ λυκείου.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» άρχισε να υλοποιείται το 2016, σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης, με πρωτοβουλία του ευρωκοινοβουλίου.

«Μέσω των διαφόρων δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές μαθαίνουν για τα βασικά τους δικαιώματα ως Ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Κούντουρος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα, πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται στη χώρα. Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, επελέγησαν 107 σχολεία πανελλαδικά για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής ήταν περισσότερες από 240.

Ειδικά για φέτος, προτεραιότητα συμμετοχής είχαν τα 65 σχολεία που αναγορεύθηκαν Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πέρυσι. Οι υπόλοιπες θέσεις δόθηκαν σε νέα σχολεία, με βάση την εκπροσώπηση όλων των περιφερειών της χώρας και όλων των τύπων σχολείων. Κάποια προτεραιότητα, δόθηκε, ωστόσο, σε σχολεία από απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε Λύκεια Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά και οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς.

Στα σχολεία που επιλέγονται, δημιουργούνται ομάδες (από 2 μέχρι 6 καθηγητές και από 6 μέχρι 12 μαθητές), στις οποίες συμμετέχουν άτομα από όλες τις τάξεις του λυκείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίδειξη μόδας θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Disneyland Paris

Published

on

Από

Η Disney φημίζεται για τα επικά φώτα, τα πυροτεχνήματα και τα σόου με drone. Photo credits: oudeopa / pixabay

Ο γαλλικός οίκος μόδας Coperni ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει την επερχόμενη επίδειξη της συλλογής έτοιμης ένδυσης Άνοιξη/Καλοκαίρι 25 στη Disneyland Paris, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού την 1η Οκτωβρίου.

Ο Coperni σε από κοινού ανάρτηση με την Disney ανακοίνωσαν την ιστορική στιγμή για το εμβληματικό θεματικό πάρκο του Παρισιού και τα σχόλια υποδηλώνουν ότι οι θαυμαστές είναι ήδη ενθουσιασμένοι που θα δουν τη μαγεία να ζωντανεύει.Το brand είναι γνωστό για τις αξέχαστες στιγμές στις πασαρέλες του, όπως το φόρεμα με σπρέι της Μπέλα Χαντίντ στην επίδειξη Άνοιξη/Καλοκαίρι 23, που έγινε viral.

Καθώς η Disney φημίζεται για τα επικά φώτα, τα πυροτεχνήματα και τα σόου με drone, φαίνεται πιθανό ότι τα ειδικά εφέ θα παίξουν κάποιο ρόλο στην επίδειξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορυφώνεται το θερμό κύμα στην Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Published

on

Από

Photo credits: ChillArtGallery / pixabay

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή (21/7).

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες τιμές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην επικαιροποίηση του ‘Εκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης καιρού, επισημαίνεται ότι στις παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη από τη θερμοκρασία στο εσωτερικό της καθώς και ότι θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Η κυβέρνηση οριστικοποίησε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025

Published

on

Από

Το σχέδιο του προϋπολογισμού θα κατατεθεί στην Bundestag μετά τη θερινή παύση των εργασιών, με στόχο να έχει εγκριθεί έως τον Νοέμβριο. Photo credits: mat_hias / pixabay

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οριστικοποίησε σήμερα έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις το σχέδιό της για τον προϋπολογισμό του 2025, το οποίο προβλέπει δημόσιες δαπάνες ύψους 480,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και ανάληψη νέου χρέους 43,8 δισεκατομμυρίων.

Το σχέδιο ωστόσο περιλαμβάνει και σημαντικές περικοπές, ενώ, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, κινείται στα όρια της συνταγματικότητας και τηρεί μόνο οριακά το «φρένο χρέους», με το χρηματοδοτικό κενό φθάνει στα 17 δισεκατομμύρια

Το σχέδιο υιοθετεί ακόμη την «αναπτυξιακή πρωτοβουλία» της κυβέρνησης, προκειμένου να τονωθεί η γερμανική οικονομία με σειρά στοχευμένων μέτρων.«Θα δοθεί σημαντική ώθηση στην οικονομική πολιτική, προκειμένου να καταστεί η Γερμανία πιο ελκυστικός προορισμός για επιχειρήσεις. Νέα περιθώρια ελιγμών στον προϋπολογισμό μπορούν να δημιουργηθούν μόνο μέσω μεγαλύτερης οικονομικής ανάπτυξης, η οποία, για να επιτευχθεί, θα πρέπει να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να ενισχυθεί η καινοτομία», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP).

Το σχέδιο του προϋπολογισμού θα κατατεθεί στην Bundestag μετά τη θερινή παύση των εργασιών, με στόχο να έχει εγκριθεί έως τον Νοέμβριο.

Η διαδικασία ωστόσο δεν αναμένεται να είναι εύκολη, καθώς οι κοινοβουλευτικές ομάδες ακόμη και των κυβερνητικών κομμάτων εκφράζουν ήδη συγκεκριμένες απαιτήσεις για τον προϋπολογισμό του 2025.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε περιοχές έξι Περιφερειών

Published

on

Από

Photo credits: fish96 / pixabay

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές των Περιφερειών Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των ανωτέρω Περιφερειακών Ενοτήτων παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Παράλληλα η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
  2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία από τις μεγαλύτερες αναδασώσεις πανελλαδικά θα γίνει στον Δήμο Θέρμης

Published

on

Από

Το υπουργείο Περιβάλλοντος κάλεσε τους Δήμους να υποβάλουν προτάσεις για αναδάσωση ή δάσωση εκτάσεων. Photo credits: Tama66 / pixabay

Μια από τις μεγαλύτερες αναδασώσεις πανελλαδικά θα γίνει στον Δήμο Θέρμης και συγκεκριμένα στην περιοχή Βούζαρη, στα Βασιλικά καθώς η έκταση 3.560 στρεμμάτων είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Σχέδιο αυτό έχει ως σκοπό την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας της χώρας, την αποτροπή των πλημμυρικών φαινομένων, την προστασία των εδαφών από διάβρωση, τη συμβολή στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, την αποκατάσταση και βελτίωση των παρεχόμενων οικοσυστημικών λειτουργιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.Στο πλαίσιο του παραπάνω Σχεδίου, το υπουργείο, μέσω της ΚΕΔΕ, κάλεσε τους Δήμους να υποβάλουν προτάσεις για αναδάσωση ή δάσωση εκτάσεων οι οποίες ανήκουν στην κυριότητάς τους, και είναι κατάλληλες για τον σκοπό αυτό, με βάση τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: να βρίσκονται πλησίον ή πέριξ οικιστικών περιοχών, να έχουν ανάγκη προστασίας εξαιτίας εμφανιζόμενης διάβρωσης, και να μην υφίσταται σ’ αυτές ή να είναι αδύνατη η εγκατάσταση δασικής βλάστησης με φυσική αναγέννηση.

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή Βούζαρη, μαζί με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης και του αναδόχου ο οποίος έχει αναλάβει το έργο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επανεκλογή προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Published

on

Από

Η Μαλτέζα ευρωβουλευτής του ΕΛΚ έλαβε 562 ψήφους από το σύνολο των 623 ευρωβουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Photo credits: Leonardo1982 / pixabay

Με ποσοστό 90,2% επανεξελέγη η Ρομπέρτα Μέτσολα στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ πρόεδρος του ΕΚ.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα στην ομιλία της στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο αναφέρθηκε στη συμπλήρωση των 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

«Πρέπει να είμαστε η γενιά που θα μπορέσει να βρει έναν δρόμο προς τα εμπρός υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ», τόνισε η επανεκλεγείσα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπογράμμισε ότι «πρέπει επιτέλους να καλυφθεί αυτό το σκοτεινό κενό στην ιστορία της Ευρώπης με μια βιώσιμη λύση σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις ευρωπαϊκές μας αξίες».Παράλληλα, η Ρομπέρτα Μέτσολα αναφέρθηκε στην πόλωση που υπάρχει στις κοινωνίες.

«Η πόλωση στις κοινωνίες μας έχει οδηγήσει σε πιο συγκρουσιακές πολιτικές, ακόμη και σε πολιτική βία. Οι εύκολες απαντήσεις που χωρίζουν τις κοινότητές μας σε “εμείς” και “αυτοί”» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από αυτή τη σκέψη μηδενικού αθροίσματος που έχει αποκλείσει τους ανθρώπους, που απομακρύνει τους ανθρώπους. Αυτό υποκινεί θυμό και μίσος αντί να χτίζει ελπίδα και πεποίθηση. Καταλαβαίνουμε ότι η άνεση μιας τόσο εύκολης πολιτικής δεν προσφέρει πραγματικές λύσεις».

Η 45χρονη Μαλτέζα ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για άλλα δυόμιση χρόνια, με 562 ψήφους από το σύνολο των 623 ευρωβουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Η μοναδική της συνυποψήφια από την Αριστερά, η Ισπανίδα Ιρένε Μοντέρο, έλαβε 61 ψήφους.

Λευκό ψήφισαν 76 ευρωβουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Επίδειξη μόδας θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Disneyland Paris

ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ώρες ago

Κορυφώνεται το θερμό κύμα στην Ελλάδα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ21 ώρες ago

Ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο θα μελετήσει έναν αστεροειδή που θα περάσει κοντά από τη Γη

ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago

Ξένοι φοιτητές γνωρίσαν τον πολιτισμό της Ελλάδας μέσα από παραδοσιακές στολές

ΓΕΡΜΑΝΙΑ24 ώρες ago

Γερμανία: Η κυβέρνηση οριστικοποίησε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Με 600 χορευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο «υποδέχτηκε» η Αλόννησος την έναρξη της κύριας θερινής σεζόν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε περιοχές έξι Περιφερειών

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Λειψοί: Το «μυστικό» νησί της Ελλάδας σύμφωνα με τη Le Figaro

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Μία από τις μεγαλύτερες αναδασώσεις πανελλαδικά θα γίνει στον Δήμο Θέρμης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Επανεκλογή προέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Ηλεκτροκίνηση: Εναλλασσόμενου ρεύματος και μικρής χωρητικότητας η πλειονότητα των φορτιστών στην ΕΕ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Εκδήλωση για τα εκ νέου εγκαίνια της “Αίθουσας Κύπρου” στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Προβολή της Πάρου στην βρετανική εφημερίδα Express

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Οι εργαζόμενοι της χρεοκοπημένης γερμανικής FTI απαιτούν να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημά τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Διάστημα: Επιστήμονες εντοπίζουν μαύρη τρύπα να ξυπνά σε πραγματικό χρόνο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Ρηνανίας-Παλατινάτου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Εξέταση αίματος μπορεί να προβλέψει το Πάρκινσον 7 χρόνια πριν τα συμπτώματα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Αύξηση κατά 800.000 κατοίκους θα καταγράψει ο πληθυσμός έως το 2045

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Διάσκεψης καγκελαρίας – κρατιδίων με θέμα τους πρόσφυγες

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Forbes: Η Πάρος μεταξύ των καλύτερων καλοκαιρινών προορισμών παγκοσμίως

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV4 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis