Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαίο θέατρο Δημητριάδος: Το άγνωστο «διαμάντι» της Μαγνησίας

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν είναι γνωστό και διάσημο όπως άλλα αρχαία θέατρα, αλλά είναι ένα θέατρο που σημαίνει πολλά για τον τόπο και την ιστορία του και που σημάδεψε την περιοχή στη μέγιστη ακμή της, την περίοδο των ελληνιστικών χρόνων.

Το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος βρίσκεται μία ανάσα από το κέντρο του Βόλου και εντός των ορίων των τειχών της αρχαίας Δημητριάδος, και πολύ κοντά στην περιοχή Νέες Παγασές πάνω στον δρόμο-έξοδο προς την Αθήνα.

Για τους μη γνώστες της περιοχής ή ακόμη και της λεπτομερούς ιστορίας του τόπου, το αρχαίο θέατρο έχει δίπλα του πολλούς σωζόμενους πεσσούς της γέφυρας του αγωγού του αρχαίου υδραγωγείου της Δημητριάδος, πιο γνωστούς ως «Δόντια» για τον τοπικό πληθυσμό.

Ο Δημήτριος ο Πολιορκητής που ίδρυσε την πόλη ταυτόχρονα κατασκεύασε και το αρχαίο θέατρο το 294-292 και ήταν σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ένα κομψό και τυπικό θέατρο που εξέφραζε την τότε ελληνική νοοτροπία.

Όσον αφορά δε την επιλογή της θέσης κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, αφού βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το ανάκτορο των Μακεδόνων βασιλέων και κάτω από το λόφο όπου ήταν ιδρυμένο το ηρώο των Αρχηγετών και Κτιστών της πόλης της Δημητριάδος, ενώ οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το θέατρο εξυπηρετούσε και τις ανάγκες ηρώου για την πόλη της Δημητριάδας.

Με την πάροδο των χρόνων και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα περίπου 150 ετών το θέατρο περιέπεσε σε αχρηστία λόγω καταστροφών του, αλλά ακολούθησε μια μεγάλη αναστήλωση και λειτουργία του, μέχρι που εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 4ο αιώνα όταν πλέον είχε αλλάξει όλη η δομή της κοινωνίας, όχι μόνο στη Δημητριάδα, αλλά σε όλες τις ελληνικές πόλεις.

Ακολούθησε η απαξίωση του θεάτρου και το σπουδαίο μνημείο απογυμνώθηκε από τη λίθινη και μαρμάρινη επένδυση των εδωλίων στην περιοχή του κοίλου.

Οι λίθοι και τα μάρμαρα χρησιμοποιήθηκαν σε μέγιστο βαθμό για άλλες οικοδομήματα της εποχής, αλλά παρά την τεράστια λιθοθηρία έγινε εφικτό να διασωθεί η τριμερής διαίρεση των ελληνιστικών θεάτρων, δηλαδή το σκηνικό οικοδόμημα, η ορχήστρα και το κοίλο με το επιθέατρο.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Μπάμπη Ιντζεσίλογλου οι οικοδομικές φάσεις, που έχουν εντοπιστεί από τις μέχρι σήμερα έρευνες, είναι τέσσερις στο σκηνικό οικοδόμημα και άλλες τόσες στην περιοχή του κοίλου, χωρίς να μπορεί προς το παρόν να γίνει ακριβής χρονολόγηση όλων των φάσεων και απόλυτη συσχέτιση αυτών της σκηνής με εκείνες του κοίλου.

Η αρχαιολόγος Π. Τριανταφυλλοπούλου, που επί δεκαετίες συμμετέχει στις έρευνες και στις ανασκαφές στην περιοχή, αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι «το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος διαθέτει ελληνιστικό κυλινδρικό βωμό με βουκράνια και γιρλάντες που βρίσκονταν στη μέση της ορχήστρας και επισημαίνει ότι το θέατρο εκτός από χώρος θεαμάτων ήταν και τόπος δημοσίευσης ψηφισμάτων, κειμένων δημόσιων πολιτικών πράξεων.

Γύρω από την ορχήστρα του θεάτρου ήταν στημένες μαρμάρινες στήλες με ψηφίσματα της Δημητριάδος και του Κοινού των Μαγνήτων, όπως το μεγάλο τιμητικό ψήφισμα του Κοινού των Μαγνήτων που εκδόθηκε για να τιμήσει τον Γραμματέα των Συνέδρων του Κοινού, Δημήτριο Ορέστου».

Στη σύγχρονη εποχή το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος τυχαίνει του θαυμασμού των περαστικών και όσων έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν, αφού ο χώρος είναι περιφραγμένος και ελεγχόμενος για την αποφυγή βανδαλισμών, αλλά και επειδή συνεχίζονται οι έρευνες και οι ανασκαφές σε μεγάλη ακτίνα στη γύρω περιοχή και κυρίως προς τα Πευκάκια.

Η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλίας και επικεφαλής του σπουδαίου Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου Ανθή Μπάτζιου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ευρύτερη περιοχή του Βόλου είναι ένας τεράστιος ανεξερεύνητος επί πολλοίς αρχαιολογικός θησαυρός όπου καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για την ανάδειξή του.

Ο χώρος συμμετέχει στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και είναι εκατοντάδες τα σχολεία που έχουν ανάλογα εκπαιδευτικά προγράμματα και πραγματοποιούν επισκέψεις. Συχνά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις κυρίως με έργα των κλασσικών Ελλήνων συγγραφέων.

Το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος όμως, όπως και αρκετοί άλλοι μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, είναι μεν ανοιχτοί για το κοινό, αλλά όχι και διαθέσιμοι και επισκέψιμοι με τη σύγχρονη αντίληψη, αφού χρειάζεται προσυνεννόηση με τους αρμόδιους και υπεύθυνους φορείς.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ίδιο συμβαίνει και με τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους στο Διμήνι και το Σέσκλο, όπου εδώ και δεκαετίες έχουν αποκαλυφθεί οι νεολιθικοί οικισμοί με μοναδικά ευρήματα όπως οι θολωτοί τάφοι, αντίστοιχοι και εφάμιλλοι εκείνων στις Μυκήνες και που ανάγονται περίπου στο 5000 πΧ.

Μοναδικά δε ευρήματα φιλοξενούνται στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου όπου φυλάσσονται μεταξύ άλλων και οι μοναδικές παγκοσμίως Επιτύμβιες Στήλες των Παγασών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός η Σίφνος

Published

on

Από

Photo credits: Laborratte / pixabay

«Να μαγειρέψουν σαν Έλληνες» παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του το βρετανικό National Geographic, προσθέτοντας πως η Σίφνος διαθέτει πλούσια γαστρονομική ιστορία και είναι εξαιρετικά όμορφη με τα λευκά υπέροχα χωριά Απολλωνία, Αρτεμώνας και Κάστρο, τις αμμώδεις παραλίες και τα τοπία που είναι γεμάτα ξωκλήσια και διασχίζονται από δεκάδες μονοπάτια.

Παράλληλα, ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler σχετικά με τα ελληνικά νησιά που θα ξεχωρίσουν το 2024.

Η δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα αναφέρει πως η Σίφνος οφείλει τη «γευστική φήμη» της στον Νικόλαο Τσελεμεντέ που συνέγραψε το πρώτο βιβλίο ελληνικής μαγειρικής, ενώ είναι διάσπαρτη από εργαστήρια αγγειοπλαστικής που φτιάχνουν τα πήλινα αγγεία στα οποία παρασκευάζεται η ρεβιθάδα και το μαστέλο.



Το Πάσχα, από το εορταστικό τραπέζι της Σίφνου δεν απουσιάζουν η σπιτική ξινομυζήθρα και η μελόπιτα, ένα τοπικό γλυκό από μέλι, μυζήθρα και αυγά, ενώ το αρνί ψήνεται στο μαστέλο, τοποθετημένο πάνω στη σχάρα από κληματόβεργες, με ντόπιο κόκκινο κρασί και άνηθο.

Ενισχύοντας τις παραδόσεις, οι τοπικοί σύλλογοι αναβιώνουν διαχρονικά Πασχαλινά έθιμα όπως είναι η «κουνίστρια» καθώς και το ομαδικό παιχνίδι «τσούνια», ένα είδος «μπόουλινγκ», που έπαιζαν μέχρι πρόσφατα οι νέοι και οι νέες σε κάθε γειτονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάκριση φοιτητικής ομάδας του ΑΠΘ για καινοτόμα συσκευή προστασίας θαλάσσιων ειδών

Published

on

Από

Photo credits: Pexels / pixabay

Ως μία από τις πέντε κορυφαίες λύσεις για την αντιμετώπιση του επίκαιρου ζητήματος της παράπλευρης αλιείας διακρίθηκε καινοτόμα ιδέα της φοιτητικής ομάδας «SeaCare» του ΑΠΘ.

Η πρόταση, αφού ξεχώρισε από την Επιτροπή του Πανεπιστημίου Texas A&M (TAMU) των ΗΠΑ, θα διαγωνιστεί στον Διεθνή Διαγωνισμό «Invent For The Planet 2024», στις 16-18 Απριλίου 2024, στην Aix-en-Provence της Γαλλίας.

Οι φοιτητές ξεχώρισαν μεταξύ 618 φοιτητών από 19 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, ενώ οι υπόλοιπες φιναλίστ ομάδες που θα συμμετάσχουν στον τελικό Διαγωνισμό προέρχονται από τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μεξικό και το Πακιστάν.

Πώς λειτουργεί η καινοτόμα συσκευή

Η Ομάδα του ΑΠΘ πρότεινε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφαιρεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων θαλάσσιων οργανισμών, όπως είναι τα δελφίνια, οι μικρές φάλαινες, οι χελώνες, οι φώκιες και τα σαλάχια.

Αυτά τα θαλάσσια είδη, πολλά από τα οποία βρίσκονται υπό προστασία, κινδυνεύουν συχνά να πιαστούν ακούσια στα δίχτυα των αλιέων.

Μέσα σε 48 ώρες, η ομάδα κατάφερε να συντονιστεί και να προτείνει μία πρωτότυπη συσκευή, η οποία χρησιμοποιεί φωτο-ηχητικά κύματα για να απωθήσει τα μεγάλα θαλάσσια είδη, χωρίς να επηρεάζει τα ψάρια που οι αλιείς επιθυμούν να αλιεύσουν.

Η επαναστατική συσκευή που επινόησε η Ομάδα του ΑΠΘ ξεχωρίζει για τις πολλαπλές καινοτομίες της. Η συσκευή ενσωματώνει τεχνολογία ήχου και φωτός και διαθέτει ένα εντυπωσιακά μικρό και ελαφρύ σχεδιασμό, με διαστάσεις περίπου δέκα επί τέσσερα εκατοστά και βάρος περίπου 200 γραμμάρια.



Σημαντικό είναι ότι τοποθετείται κατευθείαν στο δίχτυ αντί για το αλιευτικό σκάφος, προσφέροντας αυξημένη αποδοτικότητα στην προστασία της θαλάσσιας ζωής, με κόστος πολύ χαμηλό σε σχέση με το τεράστιο όφελος.

Το πλεονέκτημα της άμεσης τοποθέτησης της συσκευής στο δίχτυ, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την ενίσχυση της ισχύος του σήματος σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους τοποθέτησης.

Η Ομάδα του ΑΠΘ αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Χαράλαμπο Χριστοφιλόπουλο, Σπυρίδωνα Τσιώμο και Φίλιππο Γερμανόπουλο, τη φοιτήτρια του Τμήματος Γεωπονίας Αθηνά Γκαλάπη, τη φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Μαρία Νίττη και τη φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεανώ Σκλαβενίτη.

«Η ικανότητα της φοιτητικής Ομάδας του ΑΠΘ να συνδυάζει γνώσεις από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως είναι η τεχνολογία και η περιβαλλοντική επιστήμη, και να δημιουργεί μία πρωτοποριακή λύση που εξυπηρετεί τόσο το περιβάλλον όσο και την αλιευτική κοινότητα, αναδεικνύει τη σημασία της ενθάρρυνσης των φοιτητών/τριών μας, ώστε να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και στην ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας για την διάκριση της φοιτητικής ομάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι το νησί πρόσφατα έχει αποκτήσει φήμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χάρη στις μοναδικές παραλίες και τα μέρη για κολύμπι.

Ακολουθούν αναλυτικές περιγραφές και φωτογραφίες από το Τσιγκράδο, το Σαρακίνικο, το Κλέφτικο, τη Φιριπλάκα, το Φηροπόταμο, τα Πολλώνια, τον Παπαφράγκα και την Πλάθιενα.



Τη Μήλο εκθειάζουν και οι βρετανικοί Times, σε άρθρο τους για τους ιδανικούς προορισμούς κρουαζιέρας και τονίζουν: «Γνωστή για το ηφαιστειακό τοπίο της και με περισσότερες από 80 παραλίες, στη Μήλο θα βρείτε θαλάσσιες σπηλιές, βότσαλα στο χρώμα του ουράνιου τόξου και σμαραγδένια νερά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Προβολή Νάξου και μικρών Κυκλάδων σε διεθνή ΜΜΕ

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του εξωτερικού που αναδεικνύουν τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα σε προτάσεις για διακοπές στην Ελλάδα με θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Δονούσα στον ετήσιο καθιερωμένο κατάλογο που δημοσιεύει η δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα Thewom.it με τους 13 άγνωστους νησιωτικούς «θησαυρούς» της Ελλάδας.

Στην κορυφαία τριάδα της ίδιας κατάταξης συμπεριλαμβάνονται και τα Κουφονήσια. Παράλληλα, η Νάξος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα νησιά για το 2024, σύμφωνα με το National Geographic.

«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι “μάρτυρες” της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού», επισημαίνει το δημοφιλές μέσο.



Στο ίδιο διάστημα, εκτενές αφιέρωμα δημοσίευσαν οι Times για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.

«Η Νάξος τα έχει όλα, από την αρχαία ιστορία και τις επικές παραλίες μέχρι τα γραφικά χωριά και μια γαστρονομική κουλτούρα που είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει ο συντάκτης του ταξιδιωτικού οδηγού.

Διεθνή πρωτιά απέσπασε πρόσφατα και η Ηρακλειά, που σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο freundin.de τον οποίο παρακολουθούν εκατομμύρια ταξιδιώτες, το νησί «κατακτά» την κορυφή μεταξύ των 7 ιδανικών ελληνικών προορισμών για γαλήνιες αποδράσεις σε ειδυλλιακά φυσικά τοπία!



«Τόσο στα προηγούμενα τριήμερα όσο και στη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών, η Νάξος αποτέλεσε πόλο έλξης για πλήθος τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό. Υπάρχει αισιοδοξία για τη δυναμική των προορισμών μας ενόψει του ελληνικού Πάσχα αλλά και της επικείμενης τουριστικής σεζόν», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς που πρόσθεσε πως «σε όλο αυτό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύς κύκλος επαφών μας με φορείς όπως τα Γραφεία ΕΟΤ, δημοσιογράφους, εκδότες ταξιδιωτικών οδηγών, τηλεοπτικούς παραγωγούς και bloggers, προκειμένου να ενισχύσουμε το αποτύπωμά μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ μικρό το ποσοστό χιονοκάλυψης στην Ελλάδα τον φετινό χειμώνα

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Πολύ μικρό ήταν το ποσοστό χιονοκάλυψης στην Ελλάδα τον φετινό χειμώνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Συγκεκριμένα, μόνο τρεις – τέσσερις χειμερινές κακοκαιρίες κατάφεραν να ξεπεράσουν τον μέσο όρο ποσοστού χιονοκάλυψης στην Ελλάδα.

Χρονικά, το πρώτο χιόνι εμφανίστηκε κατά τα τέλη Νοεμβρίου 2023, το δεύτερο στα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου 2023 και τα υπόλοιπα δύο μέσα στον Ιανουάριο 2024, οπότε καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό χιονοκάλυψης (22%) για τον χειμώνα 2023-2024.



Από τα μέσα Φεβρουαρίου 2024 μέχρι και σήμερα, το ποσοστό χιονοκάλυψης κινήθηκε εντυπωσιακά χαμηλά, διατηρώντας τιμές κάτω από το 3% της χώρας.

Φτάνοντας στα μέσα της άνοιξης 2024, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις τελευταίες 15 ημέρες κατάφεραν να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την έκταση χιονοκάλυψης, μειώνοντάς την κατά το ήμισυ.

Στις 21 Μαρτίου 2024 η έκταση χιονοκάλυψης ανήλθε στα 1.450 km2, ενώ στις 6 Απριλίου 2024 περίπου 720 km2 της χώρας καλύπτονται ακόμη με χιόνι.

Επομένως, μέσα σε διάστημα 15 ημερών χάθηκαν περίπου 700 km2 χιονιού από τα βουνά της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος και Αλόννησος στα 15 μέρη της Ευρώπης με τις ομορφότερες παραλίες

Published

on

Από

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

«Η απεραντοσύνη του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας, η μεσημβρινή ώχρα της άμμου και η βλάστηση που προσφέρει γενναιόδωρη σκιά είναι μια σειρά από εικόνες που έχουν ταυτιστεί με την ιδανική παραλία και έρχονται στο μυαλό των ταξιδιωτών όταν αποχαιρετούμε τον χειμώνα», αναφέρει το δημοφιλές γαλλικό ταξιδιωτικό μέσο Geo.fr.

Αυτός ήταν ο πρώτος κατάλογος που ανακοίνωσε το γαλλικό μέσο ενόψει του φετινού καλοκαιριού με τις 15 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, οι οποίες θα γοητεύσουν το ταξιδιωτικό κοινό.

Η λίστα που διαμορφώθηκε, βάσει πρόσφατης εκτενούς έρευνας του Lonely Planet, περιλαμβάνει δύο ελληνικές παραλίες.

Στην 11η θέση βρίσκεται η παραλία της Άνδρου «της Γριάς το Πήδημα» που εντυπωσιάζει με τις αποχρώσεις της και τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς μέσα στη θάλασσα. Ακολουθεί το «Κοκκινόκαστρο» της Αλοννήσου στην 15η θέση, μια πανέμορφη λωρίδα γης που διασχίζει τα γαλαζοπράσινα εξωτικά νερά του νησιού και δημιουργεί ανεξίτηλες αναμνήσεις στους επισκέπτες.

Επιπρόσθετα, ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει παραλίες από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Ισλανδία.



«Η Άνδρος εμφανίζει μια νέα δυναμική, προσελκύοντας τουρίστες και εκτός της υψηλής τουριστικής σεζόν. Το κλίμα του νησιού, οι γραφικοί οικισμοί, οι άρτιες υπηρεσίες και η δαντελωτή ακτογραμμή φέρνουν το καλοκαίρι πιο νωρίς, προσφέροντας ποιοτικές αλλά όχι υπερτιμημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες, μόλις δύο ώρες από τη Ραφήνα. Αυτό άλλωστε αποτελεί και τον “κορμό” του καλέσματος μας σε Ελλάδα και εξωτερικό», αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου Νίκος Μουστάκας.

«Αλόννησος σημαίνει χαλάρωση σε εξωτικές παραλίες, τοπική κουζίνα, αυθεντική φιλοξενία και αναζωογόνηση μέσα από εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως θαλάσσιες εκδρομές, καταδύσεις και εξερεύνηση στη φύση. Η οργανωμένη προσπάθειά μας βρίσκει απήχηση σε αγορές του εξωτερικού όπως τη Γαλλία. Αξιοποιούμε τη νέα τάση που ενθαρρύνει την ποιότητα και όχι την τυποποίηση στο ταξίδι. Δεν είναι τυχαίο πως το νέο έτος βρήκε την Αλόννησο στην κορυφή των προτεινόμενων προορισμών για το 2024, σύμφωνα με τη Le Figaro και την Die Welt», επισήμανε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αλοννήσου Κωνσταντίνος Χλίβας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΑΡΘΡΑ3 εβδομάδες ago

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

ΓΕΝΕΣΙΣ / GENESIS.ev Σύλλογος Ελλήνων και Κύπριων ιατρών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας: Οι Έλληνες γιατροί της N.R.W παρόντες στην ετήσια εκδήλωση του 2024

ΒΙΝΤΕΟ3 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συμφωνία Deutsche Bahn – μηχανοδηγών για μείωση των ωρών εργασίας

ΑΡΘΡΑ4 εβδομάδες ago

Απογοητευτικά τα νούμερα συμμέτοχής μέχρι τώρα από τους απόδημους

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Η νομιμοποίηση της κάνναβης πέρασε και από την Bundestag

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΤΑ ΜΥΡΟΛΟΓΙΑ* ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΝΤΟΥΒΑ ) Görlitz” Καλοκαίρι 1917

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Μήνυμα ΠτΔ Κατ. Σακελλαροπούλου προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ3 εβδομάδες ago

Παιδιά και Νέοι: Μαθαίνοντας πώς να παίρνουν έξυπνες αποφάσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ3 εβδομάδες ago

Νεκροί και τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο κοντά στη Λειψία

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ2 ημέρες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΒΙΝΤΕΟ3 εβδομάδες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis