ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλιματική αλλαγή: Ο πλανήτης πλήττεται από συνεχόμενα κύματα καύσωνα
Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε στο βόρειο ημισφαίριο, αλλά ήδη έντονα κύματα ζέστης πλήττουν πολλές περιοχές του κόσμου, από την Ευρώπη ως την Κίνα περνώντας από τις ΗΠΑ, όπου θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονται μέσα στο σαββατοκύριακο – μία ακόμη ένδειξη της επιδείνωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Περισσότεροι από 100 εκατ. Αμερικανοί ζουν σε περιοχές για τις οποίες έχει εκδοθεί προειδοποίηση για ακραία ζέστη, σύμφωνα με τον κυβερνητικό ιστότοπο heat.gov. Το Τέξας, η Αριζόνα, η Νεβάδα και η Καλιφόρνια αναμένουν πιθανόν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, με ενδεχόμενο να καταγραφούν θερμοκρασίες ρεκόρ, προειδοποίησε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.
Την ίδια ώρα η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία είναι επίσης αντιμέτωπες με κύμα καύσωνα.
Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ως τους 48 βαθμούς Κελσίου στη Σικελία και τη Σαρδηνία «ενδεχομένως οι πιο υψηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη», σύμφωνα με την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία.
Αντίστοιχες είναι οι καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Αφρική. Στο Μαρόκο έχουν καταγραφεί κύματα καύσωνα από την αρχή του καλοκαιριού, ενώ κόκκινος συναγερμός για ζέστη έχει εκδοθεί για πολλές επαρχίες.
Κάποιες περιοχές της Κίνας, ανάμεσά τους και το Πεκίνο, υποφέρουν επίσης από τη ζέστη. Μία από τις βασικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα καταγράφηκε ρεκόρ ημερήσιας παραγωγής λόγω της αυξημένης ζήτησης εξαιτίας του καύσωνα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο ο Ιούνιος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus και τις αμερικανικές NASA και NOAA.
Στη συνέχεια η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ήταν επίσης η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί, βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (ΠΜΟ).
Σύμφωνα με τον ΠΜΟ, η ζέστη είναι ένα από τα φονικότερα μετεωρολογικά φαινόμενα. Πέρυσι, μόνο στην Ευρώπη έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι λόγω της ακραίας ζέστης, αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα.
Όμως τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, η συχνότητα των οποίων αυξάνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής, «ανάγονται δυστυχώς σε νέα κανονικότητα», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του ΠΜΟ Πέτερι Τάαλας.
Το μετεωρολογικό φαινόμενο El Nino, το οποίο γενικά προκαλεί την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας, επιδεινώνει την κατάσταση.

Πυρκαγιές, πλημμύρες, ζέστη
Στις ΗΠΑ έχουν ήδη καταγραφεί καταστροφικά μετεωρολογικά φαινόμενα. Οι πυρκαγιές από τον Καναδά, όπου εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου 500 πυρκαγιές, προκάλεσαν τον Ιούνιο πολλά επεισόδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ.
Πλημμύρες έπληξαν αυτή την εβδομάδα την πολιτεία Βερμόντ.
Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί επίσης να προκαλεί πιο συχνές και έντονες βροχοπτώσεις, καθώς αυξάνονται οι υδρατμοί στην ατμόσφαιρα.
Τέλος, εδώ και εβδομάδες στις νότιες ΗΠΑ καταγράφεται κύμα καύσωνα. Το σαββατοκύριακο στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, η θερμοκρασία του αέρα ενδέχεται να φτάσει στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γη, επεσήμανε ο κλιματολόγος Ντάνιελ Σουέιν του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Επισήμως το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ έχει καταγραφεί στους 56,7 βαθμούς Κελσίου από τον ΠΜΟ. Αυτό καταγράφηκε στην Κοιλάδα του Θανάτου το 1913 όμως πολλοί επιστήμονες δεν το θεωρούν αξιόπιστο, εξήγησε ο Σουέιν, ο οποίος θεωρεί πιο αξιόπιστο το ρεκόρ των 54,4 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στην ίδια περιοχή το 2020 και το 2021.

Θαλάσσιοι καύσωνες
Ούτε οι ωκεανοί έχουν γλιτώσει από τη ζέστη.
Στη νότια Φλόριντα, στις ΗΠΑ, η θερμοκρασία του νερού κοντά στις ακτές ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Παρακολούθησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).
Η θερμοκρασία της επιφάνειας του νερού στη Μεσόγειο θα είναι «εξαιρετικά υψηλές τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», με κάποιες φορές να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι θαλάσσιοι καύσωνες έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στα είδη που ζουν εκεί, στην επιβίωσή και την μετανάστευσή τους, αλλά και στην αλιεία.
Σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή η θερμοκρασία της Γης ήδη έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 1,2 βαθμό Κελσίου λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, κυρίως των ορυκτών καυσίμων.
Για τον Τάαλας, τα φετινά κύματα καύσωνα υπογραμμίζουν «την αυξανόμενη ανάγκη να μειωθούν τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου το συντομότερο δυνατό και όσο το δυνατόν περισσότερο».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο Τορόντο η χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, λόγω των δασικών πυρκαγιών
Η ποιότητα του αέρα στο Τορόντο ήταν χθες, Τετάρτη, η χειρότερη μεταξύ μεγάλων πόλεων παγκοσμίως, καθώς ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο βορειοδυτικό Οντάριο σκοτείνιασε τον ουρανό και ανάγκασε τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για την υγεία καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες, την ώρα που οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Η μετεωρολογική υπηρεσία του Καναδά Environment Canada ανέφερε πως ο Δείκτης Ποιότητας του Αέρα (Air Quality Health Index- AQHI) έφθασε στο επίπεδο 10+, που χαρακτηρίζεται ως «πολύ υψηλός κίνδυνος», για το Τορόντο.
Η IQAir, μια ελβετική εταιρεία τεχνολογίας που αξιολογεί την ποιότητα του αέρα, κατέταξε το Τορόντο στην πρώτη θέση του καταλόγου των πόλεων παγκοσμίως με τη χειρότερη ποιότητα αέρα, ξεπερνώντας την Κινσάσα, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Μεντάν στην Ινδονησία και το Δελχί στην Ινδία.
Ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές στον βόρειο Καναδά τα τελευταία χρόνια έχει επίσης εξαπλωθεί σε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ, οδηγώντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για την υγεία, ιδίως των μικρών παιδιών και των ηλικιωμένων, που είναι πιο επιρρεπείς στα σωματίδια καπνού.
Μέχρι στιγμής, 19 εκατομμύρια στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτες, ήτοι μια επιφάνεια που προσεγγίζει την έκταση της Σλοβενίας. Οι περισσότερες πυρκαγιές καίνε στις κεντρικές επαρχίες Μανιτόμπα, Σασκάτσουαν και Οντάριο. Το 2023, σχεδόν 180 εκατομμύρια στρέμματα είχαν καεί στη χώρα.
Οι καναδικές αρχές εξέδωσαν πορτοκαλί συναγερμό λόγω της επιδείνωσης της ποιότητας του αέρα, εξαιτίας των καπνών, καλώντας τους κατοίκους του Τορόντο να μην βγαίνουν έξω, όσο είναι δυνατόν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
- Στο Τορόντο η χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, λόγω των δασικών πυρκαγιών
- Διαστημόπλοιο Soyuz μετέφερε νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Στην «Β» κατηγορία άνηκαν 6 στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα
- Ένας σκελετός T-Rex πουλήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων!
- Ο πληθυσμός της ΕΕ πλησιάζει στην ιστορική του κορύφωση πριν αρχίσει να φθίνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διαστημόπλοιο Soyuz μετέφερε νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Δυο ρώσοι κοσμοναύτες και αμερικανός αστροναύτης έφθασαν το βράδυ της Τρίτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) με ρωσικό διαστημόπλοιο.
Η ρωσική υπηρεσία διαστήματος Roscosmos διευκρίνισε ότι το διαστημόπλοιο Soyuz MS-29 προσδέθηκε στον ΔΔΣ περίπου τρεις ώρες μετά την απογείωσή του από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν.
Το πλήρωμα της κατά σειρά 75ης αποστολής του σταθμού αποτελείται από τον ρώσο κοσμοναύτη Πιοτρ Ντούμπροφ, τη ρωσίδα κοσμοναύτισσα Άννα Κίκινα και τον αμερικανό αστροναύτη Ανίλ Μένον.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας διαστήματος NASA Τζάρεντ Άιζαξον ταξίδεψε στο Μπαϊκονούρ για την εκτόξευση, την οποία παρακολούθησε μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μπακάνοφ.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που επικεφαλής της NASA παρέστη σε εκτόξευση κοινής αμερικανορωσικής διαστημικής αποστολής στο Μπαϊκονούρ.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι κ.κ. Άιζαξον και Μπακάνοφ συμφώνησαν να παρατείνουν τη συνεργασία των δυο κρατών ως προς τις διαστημικές αποστολές μέχρι το 2030, κατά τη διάρκεια συζήτησής τους.
Στον ΔΔΣ συμμετέχουν, πέρα από τη NASA και τη Roscosmos, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, καθώς και αυτές του Καναδά και της Ιαπωνίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa
- Στο Τορόντο η χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, λόγω των δασικών πυρκαγιών
- Διαστημόπλοιο Soyuz μετέφερε νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Στην «Β» κατηγορία άνηκαν 6 στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα
- Ένας σκελετός T-Rex πουλήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων!
- Ο πληθυσμός της ΕΕ πλησιάζει στην ιστορική του κορύφωση πριν αρχίσει να φθίνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην «Β» κατηγορία άνηκαν 6 στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα
Έξι στα δέκα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον προηγούμενο μήνα στην Ελλάδα ανήκαν στην «Β» κατηγορία. Συγκεκριμένα, η κατηγορία κατέλαβε το 60,3% του συνόλου των πωλήσεων με τα SUV να παίζουν σημαντικό ρόλο καταλαμβάνοντας το 33,3%.
Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη τον προηγούμενο μήνα βρέθηκε στο 59,6%, δείχνοντας την γενικότερη τάση των Ευρωπαίων καταναλωτών.
Η αμέσως επόμενη αγαπημένη κατηγορία στην Ελλάδα ήταν η «C», η οποία συγκέντρωσε το 21,9% του συνόλου των πωλήσεων, με τα SUV να καταλαμβάνουν το 18,1%. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ήταν 24,3%.
Τα μεγάλα αυτοκίνητα που ανήκουν στην «D» κατηγορία συγκέντρωσαν το 9% του συνόλου των πωλήσεων, με τα SUV να καταλαμβάνουν το 7,5%. Λίγο πιο χαμηλά βρέθηκε ο μέσος όρος των πωλήσεων της Ευρώπης για την συγκεκριμένη κατηγορία καταλαμβάνοντας συνολικά το 7,3%. Τέλος, η «Α» κατηγορία κατέλαβε το 6,6% δείχνοντας μια ανοδική τάση προς τα πάνω. Παρόμοια ήταν και τα ποσοστά και στην Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στο Τορόντο η χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, λόγω των δασικών πυρκαγιών
- Διαστημόπλοιο Soyuz μετέφερε νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Στην «Β» κατηγορία άνηκαν 6 στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα
- Ένας σκελετός T-Rex πουλήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων!
- Ο πληθυσμός της ΕΕ πλησιάζει στην ιστορική του κορύφωση πριν αρχίσει να φθίνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένας σκελετός T-Rex πουλήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων!
Ένας σκελετός Τυραννόσαυρου Ρεξ (T-Rex), με το προσωνύμιο “Γκας”, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 50,1 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας που οργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη κι έγινε έτσι το ακριβότερο απολίθωμα δεινόσαυρου που έχει ποτέ πουληθεί.
Πρόκειται για έναν από τους πιο ολοκληρωμένους σκελετούς T-Rex στον κόσμο, με 183 απολιθωμένα οστά. Ανακαλύφθηκε το 2021 σε ένα ράντσο στη Νότια Ντακότα.
Ο «Γκας» έζησε κατά τη διάρκεια της Μααστριχτιανής Περιόδου, πριν από περίπου 66-72 εκατομμύρια χρόνια, μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από θερμό κλίμα, υψηλή στάθμη των θαλασσών και τεράστιες παράκτιες πεδιάδες που πλημμύριζαν συχνά.
Ο σκελετός έχει μήκος 11,6 μέτρα, γεγονός που τον καθιστά ως έναν από τους μεγαλύτερους που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί. Είναι ολοκληρωμένος σε ποσοστό περίπου 63%.
Αυτή η δημοπρασία, όπου πλειοδότησε ένας ανώνυμος αγοραστής, καταδεικνύει την ανάπτυξη της αγοράς απολιθωμάτων δεινοσαύρων, μια τάση που επικρίνεται από ορισμένους παλαιοντολόγους, οι οποίοι εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι αυτά τα δείγματα καταλήγουν σε ιδιωτικές συλλογές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Στο Τορόντο η χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, λόγω των δασικών πυρκαγιών
- Διαστημόπλοιο Soyuz μετέφερε νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Στην «Β» κατηγορία άνηκαν 6 στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα
- Ένας σκελετός T-Rex πουλήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων!
- Ο πληθυσμός της ΕΕ πλησιάζει στην ιστορική του κορύφωση πριν αρχίσει να φθίνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο πληθυσμός της ΕΕ πλησιάζει στην ιστορική του κορύφωση πριν αρχίσει να φθίνει
Με 450,6 εκατομμύρια των κατοίκων, ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλησιάζει στην ιστορική του κορύφωση και θα μειωθεί στις δεκαετίες που έρχονται, σύμφωνα με έκθεση που προβάλλει τις τεράστιες προκλήσεις που αντιπροσωπεύει η γήρανση του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Centre – Centre commun de recherche), ο αριθμός των Ευρωπαίων θα αυξηθεί ελαφρά ακόμη μέχρι το 2029 για να φθάσει τα 453,3 εκατομμύρια κατοίκων, πριν αρχίσει να φθίνει αργά αλλά σταθερά.
Μέχρι το 2050, η Ευρώπη θα έχει πληθυσμό 445 εκατομμυρίων κατοίκων, στην συνέχεια, μέχρι το 2100, 398,8 εκατομμύρια, φθάνοντας δηλαδή στο επίπεδο των μέσων της δεκαετίας του 1970.
Ταυτόχρονα, οι Ευρωπαίοι ζουν περισσότερο παρά ποτέ. Το προσδόκιμο ζωής έφθασε τα 81,5 χρόνια το 2024, χάρη στην πρόοδο της ιατρικής και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Μέχρι το 2050, σχεδόν ένας κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τρεις είναι ηλικίας 65 ετών και άνω, έναντι ενός προς πέντε σήμερα.
Μέχρι το 2100, το προσδόκιμο ζωής θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 90 χρόνια για τις γυναίκες και τα 86 για τους άνδρες. Ένα παιδί που γεννήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023 μπορεί να ελπίζει ότι θα ζήσει μέχρι τα 75,3 χρόνια του χωρίς σοβαρή νόσο.
Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν μαζί σοβαρές επιπτώσεις: ελλείψεις εργατικού δυναμικού, πίεση επί των δημοσίων οικονομικών, εντάσεις στα συστήματα υγείας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και στην εδαφική συνοχή, παραδέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η βελτίωση της παραγωγικότητας και η μείωση της ανεργίας θα είναι ουσιαστικής σημασίας για να ισοφαριστούν οι επιπτώσεις της μείωσης του ενεργού πληθυσμού, επιμένει η ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
- Στο Τορόντο η χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, λόγω των δασικών πυρκαγιών
- Διαστημόπλοιο Soyuz μετέφερε νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Στην «Β» κατηγορία άνηκαν 6 στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα
- Ένας σκελετός T-Rex πουλήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων!
- Ο πληθυσμός της ΕΕ πλησιάζει στην ιστορική του κορύφωση πριν αρχίσει να φθίνει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Κρήτη και νησιά του Αιγαίου
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης καθώς και σε περιοχές των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα, Τετάρτη, για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Κω)
Περιφέρεια Κρήτης
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα αυξηθούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στο Τορόντο η χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως, λόγω των δασικών πυρκαγιών
- Διαστημόπλοιο Soyuz μετέφερε νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Στην «Β» κατηγορία άνηκαν 6 στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν τον Ιούνιο στην Ελλάδα
- Ένας σκελετός T-Rex πουλήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων!
- Ο πληθυσμός της ΕΕ πλησιάζει στην ιστορική του κορύφωση πριν αρχίσει να φθίνει

















You must be logged in to post a comment Login