Connect with us

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Απεργίες στα τοπικά μέσα μεταφοράς για την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Ver.di

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα τοπικά μαζικά μέσα μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τραμ) εξήγγειλε η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di για την επόμενη εβδομάδα. Στο πλευρό της συντονίζεται τώρα και η οργάνωση «Παρασκευές για το Μέλλον».

Απεργίες τον Μάρτιο αποφασίζουν και οι αεροσυνοδοί.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, το οποίο εκπροσωπεί 90.000 εργαζόμενους του κλάδου, οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν διαφορετικές ημέρες σε κάθε κρατίδιο, με αποκορύφωμα την 1η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία και οι «Παρασκευές για το Μέλλον» προγραμματίζουν μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

«Το μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι στις 2 Φεβρουαρίου (σ.σ.: ημέρα της προηγούμενης απεργίας στα τοπικά ΜΜΜ) προφανώς δεν έγινε επαρκώς κατανοητό και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στα κρατίδια παραμένουν χωρίς αποτέλεσμα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ver.di Κριστίνε Μπέλε και τόνισε ότι, «προκειμένου να υπάρξει κάποια κίνηση στις διαπραγματεύσεις, είναι τώρα αναγκαίο να ασκηθεί εκ νέου πίεση στους εργοδότες».

Σύμφωνα με την ίδια, στην προηγούμενη κινητοποίηση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι σε 80 πόλεις και 40 περιφέρειες.



Το μόνο κρατίδιο όπου δεν προγραμματίζονται απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η Βαυαρία, όπου οι συμβάσεις είναι ακόμη σε ισχύ.

Μεταξύ των διεκδικήσεων των εργαζομένων είναι ο περιορισμός των ωρών εργασίας χωρίς οικονομικές απώλειες, τα μεγαλύτερα διαστήματα ανάπαυλας μεταξύ βαρδιών και οι περισσότερες ημέρες διακοπών με αύξηση του επιδόματος αδείας.

Η Ver.di εξηγεί ότι επιδιώκει οι θέσεις εργασίας στα ΜΜΜ να καταστούν πιο ελκυστικές, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού.

Έως το 2030 θα πρέπει να έχουν προσληφθεί 110.000 νέοι υπάλληλοι, προκειμένου να είναι επιτυχής η μετάβαση στις νέου τύπου μεταφορές, εκτιμά το συνδικάτο.

Προς απεργία και οι αεροσυνοδοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Συνοδών Πτήσεων (UFO), κηρύσσοντας αποτυχημένες τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με την Lufthansa. Το σωματείο, το οποίο εκπροσωπεί 18.000 εργαζόμενους καμπίνας, κάλεσε τα μέλη του να ψηφίσουν σχετικά με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

«Δεν μας αρέσει να ακολουθούμε τον δρόμο της κλιμάκωσης, αλλά δεν έχουμε άλλη εναλλακτική, εφόσον η Lufthansa δεν ανταποκρίνεται στις νόμιμες απαιτήσεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου, Γιοάχιμ Βάσκες Μπούργκερ, επισημαίνοντας ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι του κλάδου δέχθηκαν σημαντικές παραχωρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τις θέσεις τους.



Ο κ. Βάσκες Μπούργκερ προειδοποίησε ακόμη για «καλοκαίρι χάους» και επέρριψε την ευθύνη στην Lufthansa, κάνοντας λόγο για «ανεπαρκή σχεδιασμό» και «δραματική έλλειψη προσωπικού».

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ver.di έχει ήδη προκηρύξει δύο απεργίες του προσωπικού εδάφους των αεροδρομίων, οδηγώντας σε ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων, με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις να παραμένουν και εκεί χωρίς αποτέλεσμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Published

on

Από

Photo credits: VP68 / pixabay

Περισσότερες από 50 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ακυρώθηκαν σήμερα έως τις 07:00 (τοπική ώρα), καθώς ακτιβιστές για το κλίμα βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης των αεροσκαφών και κόλλησαν τις παλάμες τους στο οδόστρωμα.

Η εναέρια κυκλοφορία διεξάγεται πλέον κανονικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, οι ακτιβιστές της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» (Letzte Generation) εισέβαλαν στις 05:00 στον χώρο του αεροδρομίου ανοίγοντας τρύπες σε φράχτη και απέκλεισαν σε δύο σημεία τους διαδρόμους του αεροδρομίου.

Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση χθες στο αεροδρόμιο Βόννης-Κολωνίας, το οποίο παρέλυσε για τουλάχιστον δύο ώρες, με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις είτε να ακυρωθούν είτε να καθυστερήσουν.

Από τα δύο αεροδρόμια ανακοινώθηκε ότι οι διοικήσεις θα προχωρήσουν στις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες.



«Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει εδώ! Χθες στην Βόννη-Κολωνία, σήμερα στη Φρανκφούρτη. Οι φράχτες στα αεροδρόμια έχουν μήκος χιλιομέτρων. Ως εκ τούτου, δεν είναι φυσικά εύκολο να παρακολουθεί κανείς αυτή την περιοχή απρόσκοπτα και με συνέπεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου της αστυνομίας Αντρέας Ρόσκοπφ, τόνισε ωστόσο ότι «οι φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων πρέπει να υποχρεούνται από το νόμο να επικαιροποιούν τα πρότυπα ασφαλείας τους».

Μετά και το σημερινό περιστατικό, ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ ζήτησε την λήψη αυστηρών προληπτικών μέτρων και την επιβολή μεγαλύτερων ποινών για τους δράστες.

«Ο νομοθέτης πρέπει να απαντήσει με την μέγιστη δυνατή αυστηρότητα», δήλωσε ο κ. Βίσινγκ και έκανε λόγο για ποινές φυλάκισης που θα φθάνουν έως και τα πέντε χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Οι αρχές της Γερμανίας θέτουν εκτός νόμου το «Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου»

Published

on

Από

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως έγιναν έφοδοι και έρευνες σε 53 ιδιοκτησίες που ανήκαν στο IZH ή συνδέονται με αυτό. Photo credits: Jonas Augustin / pixabay

Η γερμανική κυβέρνηση έθεσε σήμερα εκτός νόμου την οργάνωση «Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου», ένωση μουσουλμάνων στην οποία ανήκει τζαμί στην γερμανική μεγαλούπολη.

Η οργάνωση βρισκόταν επί μήνες στο στόχαστρο έρευνας για τη φερόμενη υποστήριξή της στο λιβανικό κόμμα Χεζμπολά, σύμμαχο του Ιράν και της Χαμάς.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως «απαγορεύει (…) το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου και συνδεδεμένες οργανώσεις σε όλη τη Γερμανία, καθώς πρόκειται για εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, η οποία έχει αντισυνταγματικούς σκοπούς», με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Πρόσθεσε πως έγιναν έφοδοι και έρευνες σε «53» ιδιοκτησίες που ανήκαν στο Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου (IZH) ή συνδέονται με αυτό σε όλη τη χώρα.



Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως το IZH είναι «ελεγχόμενο» από το Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου. Η απαγόρευση δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα.

Δεκάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν και απέκλεισαν νωρίτερα χθες το σιιτικό Μπλε Τζαμί, σε ακριβή περιοχή του Αμβούργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – dpa – AFP – reuters


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις όλη την ημέρα αναμένονται στο αεροδρόμιο Βόννης – Κολωνίας

Published

on

Από

Photo credits: pixabay

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται από το πρωί στο αεροδρόμιο Βόννης – Κολωνίας, όπου ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τις παλάμες τους στο οδόστρωμα ενός από τους διαδρόμους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε μέλη της οργάνωσης «Τελευταία Γενιά» (Letzte Generation) σκαρφάλωσαν στις 05:00 (τοπική ώρα) από φράχτη και κατάφεραν να βρεθούν στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης, όπου κόλλησαν τις παλάμες τους στην άσφαλτο, προκαλώντας διακοπή των πτήσεων.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους ακτιβιστές χρησιμοποιώντας ειδικό διαλύτη και οι πτήσεις εκτελούνται και πάλι, το αεροδρόμιο ωστόσο εκτιμά ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.



Η «Τελευταία Γενιά», η οποία ζητά να σταματήσει οριστικά η χρήση πετρελαίου, φυσικού αερίου και λιγνίτη έως το 2030, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι εγκαταλείπει αυτού του είδους τη δράση, στελέχη της όμως διευκρινίζουν τώρα ότι η απόφαση αφορούσε μόνο τη διακοπή οδικής κυκλοφορίας.

Η αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι υπέβαλε μήνυση εναντίον των ακτιβιστών για επικίνδυνη παρέμβαση στην εναέρια κυκλοφορία.

Πρόσφατα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αυστηροποίησε τη νομοθεσία για την ασφάλεια της αεροπλοΐας ακριβώς λόγω τέτοιων περιστατικών και ανάλογες παραβιάσεις επισύρουν πλέον ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ για έναν στους 5 συνταξιούχους με 45 χρόνια εργασίας

Published

on

Από

Σύμφωνα με απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στο τέλος του περασμένου μήνα, με σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ ήταν περίπου 1,08 εκατομμύρια συνταξιούχοι με χρόνο εργασίας τουλάχιστον 45 έτη. Photo credits: Alexas_Fotos / pixabay

Σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ/μηνιαίως εισπράττουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες με τουλάχιστον 45 χρόνια εργασίας στην Γερμανία.

Για «πολιτικό σκάνδαλο» κάνει λόγο η επικεφαλής της «Συμμαχίας Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) και ζητά να εφαρμοστεί το μοντέλο της Αυστρίας.

Σύμφωνα με απάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτηση της Ζάρα Βάγκενκνεχτ, στο τέλος του περασμένου μήνα, με σύνταξη κάτω των 1.200 ευρώ ήταν περίπου 1,08 εκατομμύρια συνταξιούχοι με χρόνο εργασίας τουλάχιστον 45 έτη, σε σύνολο 5,4 εκατομμυρίων.

Ιδιαίτερα πλήττονται οι κάτοικοι των ανατολικών κρατιδίων, κυρίως του Βρανδεμβούργου, της Σαξονίας και της Θουριγγίας.

Στην ίδια απάντηση αναφέρεται ακόμη ότι η μέση σύνταξη έπειτα από 45 χρόνια ασφάλισης είναι στα 1.604 ευρώ – 1.663 ευρώ στα δυτικά κρατίδια και 1.471 στα ανατολικά.



«Τα στοιχεία δείχνουν πόσο κακό είναι το γερμανικό συνταξιοδοτικό σύστημα. Το γεγονός ότι ένας στους πέντε συνταξιούχους έπειτα από 45 χρόνια εργασίας εισπράττει λιγότερα από 1.200 ευρώ συνιστά πολιτικό σκάνδαλο. Οι Γερμανοί δεν πρέπει να ανέχονται τόσο χαμηλές συντάξεις, οι οποίες μάλιστα στη συνέχεια φορολογούνται βαριά», δήλωσε η κυρία Βάγκενκνεχτ και τόνισε ότι το συνταξιοδοτικό θα τεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του 2025.

Όπως εξηγεί πάντως η κυβέρνηση, ειδικά στην δυτική Γερμανία, κυρίως οι γυναίκες έχουν πολλά διαλείμματα στην εργασία τους, περισσότερη μερική απασχόληση και συχνά χαμηλότερες αποδοχές.



Τονίζεται επίσης ότι το ποσό της σύνταξης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό του συνολικού επιπέδου εισοδήματος, καθώς πολλοί ηλικιωμένοι έχουν επιπλέον εισόδημα ή σύντροφο με υψηλότερες αποδοχές.

Η κυρία Βάγκενκνεχτ ζήτησε από την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας, όπου η μέση σύνταξη για όσους έχουν μακροχρόνια ασφάλιση είναι κατά 800 ευρώ υψηλότερη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Όλαφ Σολτς: «Υπάρχει η άλλη, η καλύτερη Γερμανία»

Published

on

Από

Ο καγκελάριος επιφύλαξε ιδιαίτερη μνεία στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους διασώστες και τους στρατιώτες της Γερμανίας. Photo credits: fsHH / pixabay

«Υπάρχει η άλλη, η καλύτερη Γερμανία – φιλελεύθερη, δημοκρατική, συνταγματική», τόνισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την συμπλήρωση 80 ετών από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο καγκελάριος ζήτησε σεβασμό του Συντάγματος και του κράτους δικαίου και προστασία της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σολτς υπενθύμισε μεταξύ άλλων την ατομική ευθύνη κάθε πολίτη να υπερασπίζεται τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

«Το Σύνταγμα εφαρμόζεται καθημερινά από εκατομμύρια πολίτες στην Γερμανία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι από τις 20 Ιουλίου του 1944 και την γερμανική αντίσταση εξάγεται το δίδαγμα ότι δεν χρειάζεται κανείς να εγκαταλείπει την ιστορία.

«Η Δημοκρατία μας εξαρτάται από τις ακούραστες προσπάθειές μας, από τη δέσμευση του καθενός από εμάς», συνέχισε ο κ. Σολτς και υπογράμμισε την σημασία αφενός της «συμμετοχής ενεργών πολιτών» σε αυτήν και αφετέρου της συνύπαρξης των πολιτών με αμοιβαίο σεβασμό.



Ο καγκελάριος επιφύλαξε ιδιαίτερη μνεία στους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους διασώστες και τους στρατιώτες της Γερμανίας.

Η Δημοκρατία εξαρτάται από την «αντίσταση σε κάθε είδος μίσους και εξτρεμισμού», ανέφερε ο καγκελάριος και, με το βλέμμα στην επέτειο, σημείωσε ότι «αυτοί που πολεμούν τη Δημοκρατία μας θα συναντούν πάντα την αποφασιστική μας αντίσταση. Οι άνδρες και οι γυναίκες της αντίστασης στη Γερμανία δεν έκαναν λάθος: Υπάρχει μια εναλλακτική λύση στη ναζιστική δικτατορία. Υπάρχει η άλλη, η καλύτερη Γερμανία – φιλελεύθερη, δημοκρατική, συνταγματική».

Στο ίδιο πνεύμα, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ζήτησε επίσης την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

«Ας μην αφήσουμε το πεδίο στους θορυβώδεις περιφρονητές της Δημοκρατίας, αλλά ας προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας», δήλωσε, για να προσθέσει ότι αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο που μπορεί να αφιερωθεί στους αξιωματικούς της 20ής Ιουλίου 1944 και σε όλους τους άλλους που αντιστάθηκαν στον εθνικοσοσιαλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στα γερμανικά ΜΜΕ

Published

on

Από

Photo credits: pixabay

Η συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο καταγράφεται ευρέως στον γερμανικό Τύπο του σαββατοκύριακου, με ιστορικά αφιερώματα, αναλύσεις των προοπτικών επίλυσης του πολιτικού προβλήματος, ακόμη και με …συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

«Ένα νησί, καμία λύση», είναι ο τίτλος της εφημερίδας «taz», η οποία φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ από την Κύπρο, με ιστορική αναδρομή στα γεγονότα γύρω από την εισβολή, αλλά και με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους οι οποίοι μιλούν για τα σημερινά τους προβλήματα και την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης.

«50 χρόνια διαιρεμένη: για την Κύπρο δεν φαίνεται καμία λύση», γράφει η «Zeit», η οποία επισημαίνει ότι η 20ή Ιουλίου γιορτάζεται από τον Ταγίπ Ερντογάν και τους Τουρκοκυπρίους με επίδειξη στρατιωτικής ισχύος, αλλά για τον νότο του νησιού είναι μια μέρα θλίψης για τη διχοτόμηση.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του τούρκου προέδρου κατά μιας ομοσπονδιακής λύσης και ταυτόχρονα στην απόρριψη από την πλευρά του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη της προτεινόμενης από την Τουρκία λύσης των δύο κρατών.

Ο συντάκτης επισημαίνει ακόμη ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ενταχθεί ολόκληρη η Κυπριακή Δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κεκτημένο εφαρμόζεται ωστόσο μόνο στο ελληνοκυπριακό τμήμα.



«Μοιρασμένο νησί. Η Κύπρος θυμάται την τουρκική εισβολή στο νησί πριν από 50 χρόνια», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Γερμανικής Ραδιοφωνίας (Deutschlandfunk).

Υπό τον τίτλο «Το νησί είναι πολύ μικρό για αυτήν τη διαμάχη», το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD εκτιμά ότι «η επανένωση φαίνεται πολύ μακριά».

Σε οδοιπορικό στην Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στο βορειοανατολικότερο άκρο της Κύπρου, παρουσιάζονται τα γεγονότα πριν και μετά την εισβολή και υπογραμμίζεται ότι «το βόρειο τμήμα θεωρείται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κατεχόμενο από την Τουρκία, καθώς τα τουρκικά στρατεύματα δεν αποσύρθηκαν ποτέ».

«Τελευταία ευκαιρία για την επανένωση;», γράφει το Δίκτυο RND στον τίτλο άρθρου. «Για τους μεν είναι μέρα γιορτής, για τους δε μια σκοτεινή ημερομηνία», γράφει ο συντάκτης για την χθεσινή επέτειο από την τουρκική εισβολή.



Αναφερόμενος στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, ο αρθρογράφος εξηγεί ότι κάτι τέτοιο θα έφερνε πιο κοντά Ελλάδα και Τουρκία και θα εκτόνωνε μια πηγή διενέξεων δεκαετιών στη νοτιοανατολική πλευρά της Ευρώπης.

«Γι’ αυτό και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για λύση στο Κυπριακό. Το νησί, στο κατώφλι της Μέσης Ανατολής, έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια. Υπάρχουν δύο βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, κληρονομιά της εποχής της αποικιοκρατίας. Αποτελούν μέρος της επικράτειας του Ηνωμένου Βασιλείου και χρησιμοποιούνται επίσης από τις ΗΠΑ. Αυτό υπογραμμίζει τον στρατηγικό ρόλο του νησιού ως “αβύθιστου αεροπλανοφόρου” στην ανατολική Μεσόγειο. Μια λύση στο Κυπριακό θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για την ένταξη του νησιωτικού κράτους στο ΝΑΤΟ», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», με αφορμή την επέτειο, φιλοξενεί αφιέρωμα στο «ξεχασμένο αεροδρόμιο», το οποίο αναφέρεται στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, που έχει ερημώσει εδώ και 50 χρόνια. Στις φωτογραφίες εικονίζεται μάλιστα το αεροσκάφος της Cyprus Airways το οποίο δεν απογειώθηκε ποτέ με προορισμό το Λονδίνο, όπως προβλεπόταν.

Το περιοδικό «Der Spiegel» σε ένα «ταξίδι στον χρόνο», αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ του από τις 21 Ιουλίου 1974 με τίτλο «Παγκόσμια κρίση για την Κύπρο», κάνοντας λόγο για ανάμιξη των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης. Το περιοδικό αναδημοσιεύει όμως και συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από τις 28 Μαΐου του 1957, στην οποία περιγράφεται ο αγώνας για την ανεξαρτησία και η προσωπικότητα του κύπριου ηγέτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ11 ώρες ago

Δύο μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης αρίστευσαν στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Βασιλείας – Μυλούζης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Αλλάζει το χαρτοφυλάκιο με τις μάρκες της η Stellantis μετά την μείωση των κερδών

ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago

Πέρυσι και φέτος οι μεγαλύτεροι σε διάρκεια καύσωνες της σύγχρονης μετεωρολογικής ιστορίας στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ16 ώρες ago

Eurostar: Ματαιώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων λόγω βανδαλισμών στο δίκτυο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ναυάγιο που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα ανακαλύφθηκε από δύτες με το αμπάρι γεμάτο κιβώτια σαμπάνιας

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Η Σάμος στην κορυφή των μη συμβατικών προορισμών που προτιμούν οι Ελβετοί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

CrowdStrike: Ένα σφάλμα οδήγησε στην ελαττωματική αναβάθμιση που προκάλεσε την κατάρρευση υπολογιστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον θάνατο του Φίλιππου Τσάνη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα τροπολογία προβλέπει απέλαση μεταναστών οι οποίοι εξυμνούν ή δικαιολογούν τρομοκρατικές πράξεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο τομέας του ελαιολάδου αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Κρήτη και Νάξος, οι κορυφαίες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών για Ισπανόφωνους ταξιδιώτες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του συνεδρίου της AfD στο Έσεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αυστραλία: Η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα γίνεται πλέον μόνο από τα φαρμακεία

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Στους 3 κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Γραφειοκρατικά προβλήματα καθυστερούν την οικειοθελή αποχώρηση χιλιάδων μεταναστών

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV4 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis