Connect with us

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η καρδιά του ελληνισμού χτύπησε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

Published

on

Πηγή φωτογραφίας: pixabay

Ο ελληνισμός της Νέας Υόρκης, όπως κάθε χρόνο, τίμησε την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην καρδιά του Μανχάταν.

Η 5η Λεωφόρος απέκτησε ελληνικό παλμό με τους Έλληνες ομογενείς να παρελαύνουν υπό τους ήχους εμβατηρίων, μεταξύ αυτών και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση των πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου.



Δεκάδες ομογενειακές οργανώσεις, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και οργανισμοί του ελληνισμού και χιλιάδες πολίτες ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες και κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια γέμισαν με γαλανόλευκα χρώματα τους δρόμους της Νέας Υόρκης δίνοντας δυναμικό παρών σε μία εμβληματική εκδήλωση του Απόδημου Ελληνισμού.

Τα βλέμματα όλων τράβηξε το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που παρέλασαν περήφανοι και καμαρωτοί σε άψογο σχηματισμό.

Στην παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό οργανισμοί με 56 άρματα και έντεκα φιλαρμονικές, μεταξύ αυτών η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας που ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με 90 μουσικούς για να πλαισιώσει την παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ομογένεια.



Προηγουμένως είχε τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και παρουσία του αντιπροέδρου της βουλής των Ελλήνων Γιάννη Πλακιωτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των βουλευτών Φίλιππου Φόρτωμα, Νίνας Κασιμάτη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, Μιλένας Αποστολάκη, Ρένας Δούρου, της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αικατερίνης Νασίκα, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ντίνου Κωνσταντίνου και του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Αυτιά.

Τελετάρχης της φετινής παρέλασης ήταν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος όμως λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή αναχώρησε εσπευσμένα για την Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027

Published

on

Από

Photo credits: danimeili / pixabay

Το υπουργείο Εξωτερικών έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/ το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό 2024-2027, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Βασική επιδίωξη του Στρατηγικού Σχεδίου είναι η ενδυνάμωση των δεσμών του μητροπολιτικού κέντρου με την ελληνική διασπορά, η ουσιαστική και αμφίδρομη επικοινωνία μαζί της, καθώς και η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου ανά τον κόσμο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το Στρατηγικό Σχέδιο αποτυπώνει το όραμα και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Εξωτερικών για τον απόδημο ελληνισμό και εξειδικεύεται σε έξι στρατηγικούς στόχους με επιμέρους στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις.



Η υποβολή των προτάσεων/παρατηρήσεων/απόψεων κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη ή φορέα θα συμβάλλει στην κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων πτυχών του συγκεκριμένου θέματος και θα επιτρέψει τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου, δυνητικού, συνεκτικού και σύγχρονου πλαισίου πολιτικών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, μπορεί κανείς να υποβάλλει σχόλια και προτάσεις στον σύνδεσμο http://www.opengov.gr/ypex/?p=946. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» προβλήθηκε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου

Published

on

Από

Photo credits: onkelglocke / pixabay

Το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Βενιζέλος, αγώνας για τη Μικρά Ασία» προβλήθηκε στο ιστορικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, ένα από τα σημαντικότερα σήμερα στην Ευρώπη.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ που είναι μια συμπαραγωγή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», της ΕΡΤ και της Long Run Productions, συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian και την AHEPA Μονάχου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στην επιβλητική αίθουσα της Γερουσίας.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς από τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη (μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος), τον πρόεδρο της AHEPA Μονάχου Χρήστο Καφάση και την καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου Λίλια Διαμαντοπούλου, η οποία στη συνέχεια παρουσίασε σημαντικά τεκμήρια από το αρχείο του ιστορικού Πολυχρόνη Ενεπεκίδη.



Ακολούθησε ομιλία του αναπληρωτή διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γιώργου Κουκουράκη, ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στη διεθνή παρουσία του Ιδρύματος μέσα από την ανάπτυξη συνεργασιών με διακεκριμένους επιστήμονες, πανεπιστήμια του εξωτερικού και ομογενειακές οργανώσεις, καθώς και στη λειτουργία Παραρτημάτων στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στην προσωπικότητα και την ιστορική διαδρομή του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το ντοκιμαντέρ, που προβλήθηκε με γερμανικούς υπότιτλους, παρακολούθησαν Έλληνες και Γερμανοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και ευρύ κοινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα ελληνόπουλα του εξωτερικού προσφέρουν, το Αμιγές Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο του Ντύσσελντορφ δείχνει τον δρόμο!!!

Published

on

Από

Από πότε μια μπουγάδα συνδέεται με την ευτυχία;

Από τότε που αυτή η μπουγάδα είναι δημιούργημα παιδιών,  χρώματα, γέλια, ενθουσιασμός, τραγούδι, συζήτηση και διάθεση για προσφορά.
Γιατί η ευτυχία είναι μεγαλύτερη όταν κανείς προσφέρει.  Το ποσό των 1.601€  που συγκεντρώθηκε αποδόθηκε στη ΦΛΟΓΑ- Σύλλογο Γονέων και Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Το concept απλό “Απλώνω Ευτυχία, Δυναμώνω τη Φλόγα στην Καρδιά”. Τα παιδιά του σχολείου αφού ενημερώθηκαν για το σκοπό της δράσης άφησαν την φαντασία και την ικανότητά τους για δημιουργία να λειτουργήσει εποικοδομητικά.
Τα παιδιά ζωγράφισαν μπλουζάκια τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν προς πώληση. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 7 Ιουνίου στον χώρο του Αμιγούς Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου του Ντύσσελντορφ, έλαβε χώρα φιλανθρωπική δράση την οποία μάλιστα ενίσχυσαν με την παρουσία τους οι θρύλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου Άγγελος Μπασινάς και Ζήσης Βρύζας, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος Ντύσσελντορφ κ. Κοΐνης και ο Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Παππάς. με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό για την Φλόγα, τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.


Ο Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων του Αμιγούς Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί πολύ τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου για την πολύτιμη βοήθεια και τον χρόνο που αφιέρωσαν για να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τα παιδιά.


Επίσης ευχαριστεί πολύ τον Γενικό Πρόξενο Ντύσσελντορφ κ. Κοΐνη, καθώς και τον Συντονιστή Εκπαίδευσης κ. Παππά για την στήριξη τους και φυσικά τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδας 2004 κ. Μπασινά και κ. Βρύζα που μας γέμισε όλους χαρά και σκόρπισε χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών.
Επίσης, ευχαριστεί τον κ. Μάζαρη (@schoolmarius) για την ενημέρωση και τις κατευθυντήριες γραμμές! 
“Η ευκαιρία να νιώθει κανείς ότι μπορεί να προσφέρει, και μάλιστα στην πατρίδα του, και να διατηρεί με εκείνη άρρηκτους δεσμούς γίνεται ευλογία, όταν μεταλαμπαδεύεται στην επόμενη γενιά,”μας δήλωσε ο Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου!


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επίσκεψη Στελέχους της Πρωτοβουλίας για το Παιδί στη Γερμανία με τη Mercedes-Benz, IG Metall και την Axion-Akademie -der Werte.

Published

on

Από

Ηθικός αυτουργός της εξαιρετικής αυτής σύστασης και τελικά συνεργασίας είναι ο συντοπίτης μας μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, κ. Νίκος Παπαδόπουλος οποίος σήμερα εργάζεται ως τεχνικός συντήρησης στην εταιρία Mercedes Benz, ενώ παράλληλα είναι Δημοτικός Σύμβουλος ενσωμάτωσης στο Düsseldorf. Ο ίδιος φρόντισε ώστε να ενώσει τις  δυνάμεις του με την κ. Rita Conrads Mengenwein μέλος του Συνδικάτου IG Metall, καθώς και με την Πρόεδρο του Συλλόγου/Ακαδημία Άξιον, κ. Ιωάννα Ζαχαράκη, η οποία κατέχει και τη θέση της Αντιδημάρχου στο Solingen.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η κ. Καραβασίλη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και το σημαντικό της έργο σε περισσότερους από 600 εργαζομένους, επισφραγίζοντάς έτσι τη συνέχεια της  συνεργασίας μας.


Έως σήμερα η Mercedes-Benz, το συνδικάτο IG Metall και η Axion-Akademie -der Werte παρείχαν πολύτιμη υποστήριξη στην Πρωτοβουλία για το Παιδί, μέσω:

          Της  Δημιουργίας του Εργαστηρίου “Κυβερνοκόσμος”.

Το εργαστήριο αυτό, σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών, είναι ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της τεχνολογίας και της πληροφορικής και λειτουργεί στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας στη Βέροια. Εκεί νεαρές και  νεαροί προγραμματιστές μαθαίνουν να δημιουργούν κώδικα, να πλοηγούνται στην γραμμή εντολών και να αναπτύσσουν τα δικά τους παιχνίδια και προγράμματα. Το εργαστήριο “Κυβερνοκόσμος” λειτουργεί με το μότο “Το παιχνίδι είναι μάθηση, και η μάθηση είναι διασκέδαση”, ανοίγοντας έναν κόσμο ευκαιριών και δημιουργικότητας για τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον ανεξερεύνητο ψηφιακό κόσμο.

•          Της σημαντικής Δωρεάς ενός επιβατικού Μίνι βαν 9 θέσεων

Η Mercedes-Benz προσέφερε ένα νέο 9θέσιο αυτοκίνητο στην Πρωτοβουλία για το Παιδί, διευκολύνοντας την κινητικότητα των παιδιών που φροντίζουμε. Καθημερινά, τα υποστηριζόμενα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εξωτερικές δραστηριότητες και εκδρομές, προωθώντας την κοινωνική τους ένταξη.


Ευχαριστούμε θερμά τη Mercedes-Benz, το Συνδικάτο IG Metall και την Axion-Akademie -der Werte, αλλά κυρίως τους «Ανθρώπους»  πίσω από τις εταιρίες και τους συλλόγους,  για την πολύτιμη υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στο έργο μας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ε.Λ.Μ.Ε. Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας: Θέμα «Αποσπάσεις Ελλήνων εκπαιδευτικών σε Τμήματα Ελληνικών Σπουδών ξένων Πανεπιστημίων»

Published

on

Από

Τα τελευταία πολλά χρόνια το Υπουργείο Παιδείας έχει πάψει να αποσπά εκπαιδευτικούς στα Τμήματα Ελληνικών Σπουδών που βρίσκονται στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα η προσπάθεια προώθησης της ελληνομάθειας -που δεν μπορεί παρά να έχει σαν αιχμή του δόρατος τις έδρες νεοελληνικών σπουδών των μεγάλων ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων- να απειλείται με πραγματικό αφανισμό.



Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, όπου εδώ και χρόνια δεν αποσπάται Έλληνας εκπαιδευτικός, με την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη δημιουργία μιας κοιτίδας προώθησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας στην Γερμανική πρωτεύουσα, να παραμένει χωρίς ουσιαστική στήριξη από το ελληνικό κράτος.

Συμμεριζόμενοι την αγωνία για το μέλλον της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και θεωρώντας πως είναι ανάγκη αδήριτη να στηριχθεί κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην εξωστρέφεια και το άνοιγμα του ελληνικού πολιτισμού στον κόσμο, σας καλούμε να αφουγκραστείτε την αγωνία των πανεπιστημιακών δασκάλων και να προβείτε σε αποσπάσεις Ελλήνων εκπαιδευτικών ή διαθέσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών από τα κατά τόπους Συντονιστικά Γραφεία.

Αναλογιζόμενοι τη δραματική μείωση των εδρών ελληνικών σπουδών που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλά Πανεπιστήμια της Ευρώπης, είναι ανάγκη το Υπουργείο να παρέμβει άμεσα, ώστε να ενισχυθεί έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει να ακουστεί δυνατά η φωνή του ελληνισμού στον κόσμο.


Continue Reading

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Εκδήλωση για τα εκ νέου εγκαίνια της “Αίθουσας Κύπρου” στο Νέο Μουσείο του Βερολίνου

Published

on

Από

Στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κύπρου», στο Νέο Μουσείο, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην συλλογή, αλλά και προβολές κινηματογραφικών ταινιών κυπριακής παραγωγής. Photo credits: tee_zett / pixabay

Η «Εβδομάδα Κύπρου» στο φημισμένο «Νέο Μουσείο» (Neues Museum) του Βερολίνου ξεκίνησε χθες το βράδυ με εμβληματικό τρόπο, με τα εκ νέου εγκαίνια της «Αίθουσας Κύπρου» στο μουσείο, από τις υφυπουργούς Πολιτισμού της Γερμανίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κλαούντια Ροτ και Βασιλική Κασσιανίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το Neues Museum διαθέτει μια από τις σημαντικότερες συλλογές κυπριακών αρχαιοτήτων εκτός Κύπρου (…) Μπορούμε να δούμε μια αξιοσημείωτη ποικιλία πολιτιστικών επιρροών, αποτέλεσμα των εντατικών επαφών της Κύπρου με την Αίγυπτο, τον Λεβάντε, την Ανατολία και την Ελλάδα. Η Αίθουσα Κύπρου μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο μέχρι το 2500 π.Χ. – και ανασταίνει έναν κόσμο που έχει παρέλθει προ πολλού», δήλωσε η κυρία Ροτ. Η ίδια περιέγραψε και την ευκαιρία που είχε, να ξεναγηθεί στην συλλογή από ειδικούς ως «χαρά και προνόμιο».  

Η υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας από την πλευρά της, αρχαιολόγος και η ίδια, τόνισε ότι με την Αίθουσα Κύπρου «προσφέρεται στους χιλιάδες επισκέπτες μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν τον αρχαίο πολιτισμό του νησιού και την ιστορία χιλιετιών του».



Επιβεβαίωσε και εκείνη τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις, και επισήμανε ότι οι κάτοικοι του Βερολίνου μπορούν να αντιληφθούν ίσως καλύτερα από τον καθένα, τι σημαίνει να ζει κανείς σε μια διαιρεμένη πόλη, όπως η Λευκωσία, η οποία είναι σήμερα η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη.

Η Γερμανία πάντα υποστήριζε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, με βάση το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες της Ευρώπης, πρόσθεσε η κυρία Κασσιανίδου, η οποία εξέφρασε ακόμη την ευγνωμοσύνη της για την πάντα υποστηρικτική στάση της Γερμανίας και στο θέμα του επαναπατρισμού αρχαιοτήτων.

Τις προσεχείς ημέρες μάλιστα, οι γερμανικές αρχές θα επιστρέψουν στην Κύπρο 60 εκκλησιαστικά και αρχαιολογικά αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί το 1997 από τον τούρκο αρχαιοκάπηλο Αϊντίν Ντικμέν, ο οποίος, σε συνεργασία με το κατοχικό καθεστώς, καταλήστευσε πέραν των 50 ελληνορθόδοξων, μαρωνιτικών και αρμενικών χριστιανικών μνημείων, αρχαιότητες από τα κατεχόμενα αρχαιολογικά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Ο ιστορικός και πρόεδρος του Ιδρύματος Πρωσικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Χέρμαν Πάρτσινγκερ, τόνισε ότι η συλλογή του Neues Museum «θα είναι μελλοντικά μια από τις πλέον ολοκληρωμένες και μεγαλύτερες παρουσιάσεις της αρχαίας ιστορίας της περιοχής της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη» και παρέπεμψε επίσης στην αίθουσα του μουσείου με τα ευρήματα από την Τροία. 



Ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, η πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, Μαρία Παπακυριακού, υπογράμμισε την συνεργασία για την Αίθουσα Κύπρου, ως δείγμα των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι με την συλλογή «θέλουμε να εμπνεύσουμε για περισσότερα» τους επισκέπτες προκειμένου να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν την Κύπρο, το «χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο», όπως έγραψε ο Λεωνίδας Μαλένης και τραγούδησε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, με την μακρά, πλούσια ιστορία και τις ομορφιές της, αλλά και την Κύπρο ως «φάρο σταθερότητας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας».

Σημειώνεται ότι έως και την Παρασκευή, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Κύπρου», στο Νέο Μουσείο, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στην συλλογή, αλλά και προβολές κινηματογραφικών ταινιών κυπριακής παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ12 ώρες ago

Δύο μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης αρίστευσαν στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ14 ώρες ago

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο Βασιλείας – Μυλούζης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ15 ώρες ago

Αλλάζει το χαρτοφυλάκιο με τις μάρκες της η Stellantis μετά την μείωση των κερδών

ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago

Πέρυσι και φέτος οι μεγαλύτεροι σε διάρκεια καύσωνες της σύγχρονης μετεωρολογικής ιστορίας στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ17 ώρες ago

Eurostar: Ματαιώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων λόγω βανδαλισμών στο δίκτυο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Ναυάγιο που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα ανακαλύφθηκε από δύτες με το αμπάρι γεμάτο κιβώτια σαμπάνιας

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Η Σάμος στην κορυφή των μη συμβατικών προορισμών που προτιμούν οι Ελβετοί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ2 ημέρες ago

Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Ακτιβιστές για το κλίμα απέκλεισαν το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

CrowdStrike: Ένα σφάλμα οδήγησε στην ελαττωματική αναβάθμιση που προκάλεσε την κατάρρευση υπολογιστών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον θάνατο του Φίλιππου Τσάνη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Νέα τροπολογία προβλέπει απέλαση μεταναστών οι οποίοι εξυμνούν ή δικαιολογούν τρομοκρατικές πράξεις

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ4 εβδομάδες ago

Ο τομέας του ελαιολάδου αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Τα μυστικά που κρύβουν τα σύννεφα αποκαλύπτει η αποστολή EarthCARE

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Κρήτη και Νάξος, οι κορυφαίες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών για Ισπανόφωνους ταξιδιώτες

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Στη φυλακή 15χρονος που σχεδίαζε επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Λεβερκούζεν

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του συνεδρίου της AfD στο Έσεν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Αυστραλία: Η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα γίνεται πλέον μόνο από τα φαρμακεία

ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες ago

Στους 3 κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο η Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ4 εβδομάδες ago

Γερμανία: Γραφειοκρατικά προβλήματα καθυστερούν την οικειοθελή αποχώρηση χιλιάδων μεταναστών

Europolitis TV3 μήνες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV4 μήνες ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV1 έτος ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis