Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπάνιο σεληνιακό γεγονός ίσως ρίξει φως στη σχέση του Στόουνχεντζ με το φεγγάρι

Published

on

Photo credits: sciencefreak / pixabay

Η ανατολή και η δύση του ηλίου στο Στόουνχεντζ, ειδικά κατά τα θερινά και χειμερινά ηλιοστάσια, συνεχίζει να προκαλεί χαρά, γοητεία ακόμη και θρησκευτική αφοσίωση.

Τώρα έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο για την εμβάθυνση στους λιγότερο κατανοητούς δεσμούς που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ του μνημείου και της σελήνης κατά τη διάρκεια ενός σεληνιακού γεγονότος που συμβαίνει μια φορά σε μια γενιά.

Μια «μείζονα σεληνιακή στάση», η οποία λαμβάνει χώρα μία φορά κάθε 18,6 χρόνια, όταν η ανατολή και η δύση του φεγγαριού φτάνουν στα πιο απομακρυσμένα σημεία τους κατά μήκος του ορίζοντα, θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2025.

Αυτό θα δώσει σε αρχαιολόγους, αστρονόμους και αρχαιοαστρονόμους μια σπάνια ευκαιρία να εξερευνήσουν θεωρίες γύρω από το γεγονός και τους αρχαίους ανθρώπους του Στόουνχετζ, αναφέρει ο Guardian.



Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που κατασκεύασαν το μνημείο γνώριζαν τη μεγάλη σεληνιακή στάση και μπορεί να έθαψαν τους νεκρούς τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο της τοποθεσίας λόγω της σχέσης του με το φαινόμενο.

Το English Heritage σχεδιάζει να μεταδώσει ζωντανά τη νοτιότερη ανατολή του φεγγαριού και να φιλοξενήσει μια σειρά από εκδηλώσεις καθ′ όλη τη διάρκεια της περιόδου αναμονής, συμπεριλαμβανομένων ομιλιών, ενός αναδυόμενου πλανητάριου, συνεδρίες παρατήρησης άστρων και αφήγησης και μια νέα προβολή στον εκθεσιακό χώρο.

Ο Clive Ruggles, ομότιμος καθηγητής αρχαιοαστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ, είπε ότι η ευθυγράμμιση του μνημείου με τον ήλιο στα μέσα του καλοκαιριού και στα μέσα του χειμώνα σήμαινε ότι δεν υπήρχε αμφιβολία για τη σημασία του για τους κατασκευαστές του Στόουνχεντζ.



Οι πέτρες σταθμοί πιθανότατα τοποθετήθηκαν περίπου την ίδια εποχή με τις μεγάλες πέτρες καθώς προέρχονταν από το ίδιο σημείο, το West Woods στο Μάλμπορο.

Ο Ruggles είπε ότι δεν θα ήταν έκπληξη αν οι αρχαίοι άνθρωποι πρόσεχαν το φεγγάρι.

Η Amanda Chadburn, αρχαιολόγος και μέλος του Kellogg College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δήλωσε: «Η παρατήρηση αυτής της σύνδεσης το 2024 και το 2025 είναι ζωτικής σημασίας. Η παρακολούθηση του φεγγαριού δεν είναι απλή, απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο και καιρικές συνθήκες».

Πηγή: huffingtonpost.gr


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνταγματικά ανεκτή έκρινε το ΣτΕ την εγκατάσταση και λειτουργία των ιδιωτικών ΑΕΙ

Published

on

Από

Σύμφωνα με την απόφαση δεν αποκλείεται κατά το Σύνταγμα η ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων αλλοδαπών πανεπιστημίων από την ΕΕ ή χώρα συμβεβλημένη στην GATS, «κατά τους όρους ειδικού νόμου, με τον οποίον διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο σπουδών και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία». Photo credits: nikolayhg / pixabay

Η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι στο πλαίσιο του άρθρου 16 του Συντάγματος είναι συνταγματικά ανεκτή η εγκατάσταση και λειτουργία αλλοδαπών ιδιωτικών πανεπιστήμιων στη χώρα.

Ακόμη, κρίθηκε ότι «δεν αποκλείεται κατά το Σύνταγμα η ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων αλλοδαπών πανεπιστημίων προερχομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από χώρα συμβεβλημένη στην GATS, κατά τους όρους ειδικού νόμου, με τον οποίον διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο σπουδών και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία».



Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ Μιχάλη Πικραμένου:

«Στις 2.6.2025 και 13.6.2025 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συνήλθε σε διασκέψεις υποθέσεων σχετικών με την εγκατάσταση και λειτουργία στην Ελλάδα Παραρτημάτων – Νομικών Προσώπων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΝΠΠΕ). Οι υποθέσεις αυτές συζητήθηκαν κατά τη δικάσιμο της 11.4.2025, προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα συνταγματικότητας και συμβατότητας με το ενωσιακό δίκαιο των διατάξεων του ν. 5094/2024.

Το Δικαστήριο έκρινε τα εξής:

Α. Οι διατάξεις των παρ. 5 και 8 του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενόψει και του σκοπού τους, που συνίσταται στην παροχή υψηλού επιπέδου ανώτατης εκπαίδευσης, σε συνδυασμό με την παρ. 1 του άρθρου 16, η οποία κατοχυρώνει την ελευθερία της εκπαίδευσης και την ακαδημαϊκή ελευθερία, ερμηνεύονται – σύμφωνα και με την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 28 του Συντάγματος αλλά και επί τη βάσει των αρχών της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της καλόπιστης συνεργασίας των κρατών μελών (αρ. 2 και 4 παρ.3 ΣΕΕ) – σε αρμονία με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, οι ως άνω συνταγματικές διατάξεις ερμηνεύονται ενόψει των νεότερων νομοθετικών και νομολογιακών δεδομένων του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία αφορούν την παροχή ανώτατης εκπαίδευσης (αρ. 165 ΣΛΕΕ), την ελευθερία εγκατάστασης (αρ. 49 ΣΛΕΕ), καθώς και το θεμελιώδες δικαίωμα ίδρυσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με σεβασμό των δημοκρατικών αρχών (αρ. 14 παρ. 3 του Χάρτη). Επί τη βάσει των ανωτέρω, δεν αποκλείεται κατά το Σύνταγμα η ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων αλλοδαπών πανεπιστημίων προερχομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από χώρα συμβεβλημένη στην GATS, κατά τους όρους ειδικού νόμου, με τον οποίον διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο σπουδών και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία.

Κατόπιν τούτων, απορρίπτονται, κατά πλειοψηφία, τρεις αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν ασκηθεί από Καθηγητές Α.Ε.Ι. και την ΠΟΣΔΕΠ.



Β. Το σύστημα του ως άνω νόμου, ως προς τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας, δεν εισάγει υπέρμετρους περιορισμούς στην ελευθερία εγκατάστασης (άρθρο 49 ΣΛΕΕ).

Κατόπιν τούτου, απορρίπτεται, κατά πλειοψηφία, αίτηση ακυρώσεως των κολεγίων».

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον κ. Πικραμένο και με εισηγήτριες τις συμβούλους Επικρατείας Κωνσταντίνα Κονιδιτσιώτου-Κόλλια και Χριστίνα Μπολόφη, είχαν συζητηθεί στις 11.4.25 τέσσερις αιτήσεις ακύρωσης, που ήταν της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), καθηγητών των ΑΕΙ και Κολεγίων, που στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στο πλαίσιο των διατάξεων του νόμου 5094/2024, για την εγκατάσταση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αριθμός των πλουσίων ποτέ στην ιστορία δεν ήταν τόσο μεγάλος και η περιουσία τους τόσο πολλή

Published

on

Από

Η περιουσία των πιο πλούσιων αυξήθηκε επίσης, με το σύνολό της να υπολογίζεται σε 90,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 4,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Photo credits: Stevebidmead / pixabay

Ο αριθμός των πλουσίων δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος και η περιουσία τους τόσο πολλή, χάρη στην αύξηση των τιμών στο χρηματιστήριο και τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με μια διεθνή μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το γραφείο συμβούλων Capgemini.

Ο αριθμός των πλουσίων στον κόσμο, όπου πλούσιος, σύμφωνα με το Capgemini, θεωρείται κάποιος του οποίου το διαθέσιμο χρήμα πέραν της κύριας κατοικίας του υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο δολάρια, αυξήθηκε μέσα σ’ ένα χρόνο κατά 2,6%, στα 23,4 εκατομμύρια άτομα το 2024, υπολόγισε το γραφείο στη μελέτη του με τίτλο «World Wealth Report» (Έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο).

Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση του αριθμού των «υπερπλούσιων» ανθρώπων, αυτών που διαθέτουν 30 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερα, ο οποίος αυξήθηκε κατά 6,2% μέσα σ’ ένα χρόνο.



Η περιουσία των πιο πλούσιων αυξήθηκε επίσης, με το σύνολό της να υπολογίζεται σε 90,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 4,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Όσον αφορά τον αριθμό των πλουσίων και το ύψος της περιουσίας τους, πρόκειται για δύο ρεκόρ από το 1997 που το Capgemini άρχισε να δημοσιοποιεί αυτή την ετήσια μελέτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση, με 562.000 επιπλέον εκατομμυριούχους, δηλαδή αύξηση κατά 7,6%. Η χώρα αριθμεί πλέον 7,9 εκατομμύρια εκατομμυριούχους.



Αντιθέτως ο αριθμός των πλουσίων στην Ευρώπη υποχώρησε κατά 2,1%, κυρίως λόγω της οικονομικής στασιμότητας των κύριων οικονομιών της: η Γαλλία χάνει 21.000 εκατομμυριούχους.

Όμως ο αριθμός των υπερπλούσιων προσώπων αυξάνεται κατά 3,5% στην Ευρώπη, μεταφράζοντας μια αύξηση της συγκέντρωσης του πλούτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ

Published

on

Από

Ο περασμένος μήνας ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός Μάιος που έχει γνωρίσει η Γη, κλείνοντας τη δεύτερη πιο ζεστή άνοιξη (Μάρτιος - Μάιος) που έχει καταγραφεί ποτέ στο βόρειο ημισφαίριο, ανακοίνωσε η υπηρεσίαCopernicus. Photo credits: AshisPanda / pixabay

Ο κόσμος βίωσε τον δεύτερο πιο ζεστό Μάιο αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, ένα μήνα κατά τον οποίο η κλιματική αλλαγή τροφοδότησε κύμα καύσωνα ρεκόρ στη Γροιλανδία, ανακοίνωσαν επιστήμονες.

Ο περασμένος μήνας ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός Μάιος που έχει γνωρίσει η Γη – τον ξεπερνά μόνο ο Μάιος του 2024 -, κλείνοντας τη δεύτερη πιο ζεστή άνοιξη (Μάρτιος – Μάιος) που έχει καταγραφεί ποτέ στο βόρειο ημισφαίριο, ανακοίνωσε στο μηνιαίο δελτίο της η υπηρεσία της ΕΕ Copernicus για την Κλιματική Αλλαγή (Copernicus Climate Change Service, C3S).



Οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της Γης ήταν κατά μέσο όρο 1,4 βαθμό Κελσίου υψηλότερες από την προβιομηχανική περίοδο 1850-1900, όταν οι άνθρωποι άρχισαν να καίνε ορυκτά καύσιμα σε βιομηχανική κλίμακα, σύμφωνα με τη C3S.

Αυτό προκάλεσε μια περίοδο εξαιρετικής ζέστης, κατά την οποία τους 21 από τους 22 τελευταίους μήνες η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα – αν και επιστήμονες προειδοποίησαν ότι αυτή η περίοδος είναι απίθανο να διαρκέσει.



Σε χωριστή μελέτη, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την ομάδα επιστημόνων του κλίματος World Weather Attribution, διαπιστώθηκε ότι η προκαλούμενη από τον άνθρωπο κλιματική αλλαγή προκάλεσε τον περασμένο μήνα κύμα καύσωνα ρεκόρ στην Ισλανδία και τη Γροιλανδία, περίπου 3 βαθμούς Κελσίου πιο ζεστό απ’ ό,τι θα ήταν διαφορετικά, συμβάλλοντας σε τεράστιας έκτασης επιπλέον λιώσιμο των πάγων της Γροιλανδίας.

Από τις 15 ως τις 21 Μαΐου, ο πάγος έλιωσε 17 φορές πιο γρήγορα από τον ιστορικό μέσο όρο στη Γροιλανδία, ανακοίνωσε η ομάδα World Weather Attribution.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – AFP


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

AEGEAN: Ακυρώσεις πτήσεων από και προς Τελ Αβίβ, Βηρυτό, Αμμάν και Ερμπίλ

Published

on

Από

Photo credits: rauschenberger / pixabay

Στην ακύρωση όλων των πτήσεών της από και προς το Τελ Αβίβ έως και την πρωινή πτήση στις 12/07, καθώς και όλων των πτήσεων από και προς Βηρυτό, Αμμάν και Ερμπίλ έως και τις πρωινές αφίξεις στις 28/6, προχώρησε η AEGEAN.



Οι επιβάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις μπορούν να προχωρήσουν σε αίτηση για credit voucher online, σε αίτηση για πλήρη επιστροφή χρημάτων online, και σε δωρεάν αλλαγή του εισιτηρίου τους χωρίς έξτρα κόστος και με νέα ημερομηνία ταξιδιού έως και 31 Δεκεμβρίου 2025 μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο 210 6261000, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαθέσιμες εναλλακτικές πτήσεις είναι αυτήν τη στιγμή πολύ περιορισμένες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστράφηκαν πίνακες ζωγραφικής που εκλάπησαν από μουσείο πριν από 40 χρόνια!

Published

on

Από

Ως αποτέλεσμα των προηγούμενων ερευνών του δημοσιογράφου, επιβεβαιώθηκε ότι και οι δύο πίνακες πουλήθηκαν το 2018 από τον οίκο Δημοπρασιών Scottsdale: Το έργο Aspens πουλήθηκε 93.600 δολάρια και το Oklahoma Cherokee έναντι 52.650 δολαρίων. Photo credits: StockSnap / pixabay

Το FBI επέστρεψε πρόσφατα δύο πίνακες που είχαν κλαπεί πριν από τέσσερις δεκαετίες από το Μουσείο Τέχνης Χάργουντ του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού στο Τάος.

Η ελαιογραφία Aspens (περίπου 1932) του Victor Higgins και το πορτρέτο Oklahoma Cheyenne ή αλλιώς Indian Boy in Full Dress (περίπου 1915) του Τζόζεφ Χένρι Σαρπ κλάπηκαν τον Μάρτιο του 1985 από το ίδρυμα, το οποίο ήταν «κυρίως δημόσια βιβλιοθήκη εκείνη την εποχή με Μουσείο στον δεύτερο όροφο» σύμφωνα με δελτίο τύπου του FBI.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, η έρευνα του FBI προκλήθηκε από ένα τηλεφώνημα του δημοσιογράφου – ερευνητή, Λου Σάχτερ με έδρα το Λος Άντζελες προς την εκτελεστική διευθύντρια του Μουσείου Τέχνης, Juniper Leherissey, στα τέλη του 2023.



Ο δημοσιογράφος είπε ότι είχε αποκαλύψει «ουσιώδη στοιχεία» που συνδέουν την κλοπή των δύο έργων τέχνης με εκείνη του πίνακα Woman-Ocher (1954-55) του Γουίλεμ ντε Κούνινγκ από το Μουσείο Τέχνης του Πανεπιστημίου της Αριζόνα. Η κλοπή του παρέμενε ανεξιχνίαστη υπόθεση για 32 χρόνια αλλά τελικά βρέθηκε και επιστράφηκε στο Πανεπιστήμιο.

Το τηλεφώνημα ώθησε τη διευθύντρια του Μουσείου Τέχνης Χάργουντ να ηγηθεί μιας Ομάδας Εργασίας για την Ανάκτηση Έργων Τέχνης, η οποία επικεντρώθηκε στη συλλογή πρόσθετων αποδεικτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων εγγράφων και ειδοποιήσεων σχετικά με τις κλοπές σε εθνικές και διεθνείς λίστες κλεμμένων έργων τέχνης, οι οποίες τελικά παρουσιάστηκαν στην ειδική πράκτορα του FBI, Σόυζαν Γκαρστ, στις 25 Μαρτίου 2024. Έναν μήνα αργότερα, το FBI επιβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει την υπόθεση του Μουσείου.



«Ως αποτέλεσμα των προηγούμενων ερευνών του δημοσιογράφου, επιβεβαιώθηκε ότι και οι δύο πίνακες πουλήθηκαν το 2018 από τον οίκο Δημοπρασιών Scottsdale: Το έργο Aspens πουλήθηκε 93.600 δολάρια και το Oklahoma Cherokee έναντι 52.650 δολαρίων. Ο οίκος στον κατάλογο δημοπρασιών του 2018 διαφήμιζε τους πίνακες με αλλαγμένους τίτλους» σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού σχετικά με την κλοπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέση Ανατολή: Οι αεροπορικές εταιρίες εκτρέπουν και ακυρώνουν πτήσεις τους

Published

on

Από

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurocontrol, έως και 1.400 πτήσεις από και προς την Ευρώπη διέσχιζαν πέρυσι σε ημερήσια βάση τον εναέριο χώρο στη Μέση Ανατολή. Photo credits: JFK_Photography / pixabay

Εκτός του εναέριου χώρου πάνω από το Ισραήλ, το Ιράν, το Ιράκ και την Ιορδανία έμειναν σήμερα αεροπορικές εταιρίες αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε επιθέσεις σε στόχους στο Ιράν, σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου Flightradar24, με τους αερομεταφορείς να προσπαθούν να εκτρέψουν και να ακυρώσουν πτήσεις προκειμένου να είναι ασφαλείς οι επιβάτες και τα πληρώματά τους.

Οι ολοένα και περισσότερες περιοχές συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο επηρεάζουν τη λειτουργία και την κερδοφορία των αεροπορικών εταιριών και προκαλούν αυξανόμενες ανησυχίες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοθέτησε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, τα ιρανικά εργοστάσια βαλλιστικών πυραύλων και τους ανώτερους διοικητές του ιρανικού στρατού, ξεκινώντας αυτό που προειδοποίησε ότι θα είναι μια παρατεταμένη επιχείρηση προκειμένου να αποτραπεί η Τεχεράνη από την κατασκευή πυρηνικού όπλου.



Το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ έκλεισε μέχρι νεωτέρας και οι ισραηλινές δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας παρέμειναν σε κατάσταση υψηλής επαγρύπνησης για πιθανά πλήγματα ως αντίποινα από το Ιράν.

Η ισραηλινή El Al Airlines δήλωσε ότι ανέστειλε τις πτήσεις προς και από το Ισραήλ και ότι μεταφέρει τα αεροσκάφη της εκτός της χώρας. Η επίσης ισραηλινή αεροπορική εταιρία Israir ανακοίνωσε ότι απομακρύνει τα αεροσκάφη της από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, το οποίο είπε ότι αναμένει να παραμείνει κλειστό καθ’ όλο το σαββατοκύριακο.

Ο ιρανικός εναέριος χώρος έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης και ειδοποιήσεις προς τους πιλότους.

Ενώ γίνονταν γνωστά τα πλήγματα στο Ιράν, αρκετές εμπορικές πτήσεις από εταιρίες όπως η Emirates, η Lufthansa και η Air India, βρίσκονταν πάνω από τη χώρα.

Η Air India, που πετά πάνω από το Ιράν για τις πτήσεις της προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε ότι αρκετές πτήσεις εκτρέπονται ή επιστρέφουν στο σημείο αναχώρησή τους, μεταξύ των οποίων αυτές από τη Νέα Υόρκη, το Βανκούβερ, το Σικάγο και το Λονδίνο.



Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της προς την Τεχεράνη ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας και ότι προς το παρόν θα αποφύγει τον εναέριο χώρο του Ιράν, του Ιράκ και του Ισραήλ.

Η Air France ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεών της μεταξύ Παρισιού και Τελ Αβίβ, ενώ η ρωσική Aeroflot ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τις πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης και ότι προχώρησε σε αλλαγές σε άλλες πτήσεις στη Μέση Ανατολή.

Η Emirates, που ακύρωσε πτήσεις προς και από το Ιράκ, την Ιορδανία, τον Λίβανο και το Ιράν μετά την ισραηλινή επίθεση δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurocontrol, έως και 1.400 πτήσεις από και προς την Ευρώπη διέσχιζαν πέρυσι σε ημερήσια βάση τον εναέριο χώρο στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Advertisement Europolitis

Like us on Facebook

Advertisement
Advertisement Europolitis