Connect with us

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

38 χρόνια HIV/AIDS και 32 εκατ. νεκροί: Βελτιώνονται οι θεραπείες

Published

on

Στα 37,9 εκατ. ανερχόταν το 2018 ο αριθμός των ανθρώπων ανά τον κόσμο που ζούσαν με τον HIV εκ των οποίων μόνο 24,5 εκατ. εκτιμάται πως λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία.

Μόνο δε το το 2018 ο αριθμός των νέων διαγνώσεων έφτασε το 1,7 εκατ. ενώ, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του UNAIDS, από την έναρξη της επιδημίας και την αναγνώριση του ιού έχουν μολυνθεί 74,9 εκατ. άνθρωποι εκ των οποίων μέχρι τα τέλη του 2018 32 εκατ. εκτιμάται πως έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του HIV.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως την τελευταία 15ετία καταγράφεται μια σταθερή μείωση των θανάτων που συνδέονται με τον HIV σε αντίθεση με την διαρκώς ανοδική πορεία που παρατηρήθηκε από το 2000-2005. Την περίοδο αυτή οι καταγεγραμμένοι μόνο νεκροί είχαν φτάσει στον αριθμό ρεκόρ του 1.700.000 αλλά στη συνέχεια παρατηρείται συνεχής μείωση και το 2018 οι θάνατοι που σχετίζονται με τον HIV υπολογίζονται σε 700.000.

Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στην πρόσβαση των φορέων στην αντιρετροϊκή θεραπεία κατά τα τελευταία έτη, την πληρέστερη και ενημέρωση και στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Ελλάδα: Μείωση των κρουσμάτων αλλά και ανησυχητικά ευρήματα

Στην Ελλάδα, παρατηρείται μείωση στις νέες διαγνώσεις του HIV μετά από μια σταθεροποιητική τάση την τελευταία τριετία αλλά ανησυχητικές παράμετροι είναι η αύξηση σε ετεροφυλόφιλους και τα υψηλά ποσοστά, πάνω από 50%, καθυστερημένης διάγνωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τους πρώτους 10 μήνες του 2019 διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν στον ΕΟΔΥ 473 περιστατικά HIV λοίμωξης (4,4 ανά 100.000 πληθυσμού), εκ των οποίων τα 364 (76,96%) αφορούσαν σε άνδρες, τα 106 (22,41%) σε γυναίκες και 3 (0,63%) σε διεμφυλικά άτομα.

Οι νέες διαγνώσεις HIV ανά 100.000 πληθυσμού για το πρώτο δεκάμηνο του 2019, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με εκείνες που δηλώθηκαν τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα των εννέα προηγούμενων ετών.

«Η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη (266 σε σχέση με 378-749 νέες διαγνώσεις την τελευταία δεκαετία), αν λάβουμε υπόψη μόνο τα άτομα ελληνικής προέλευσης», ανέφεραν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ), με αφορμή το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS και την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Κυρίαρχος τρόπος μετάδοσης παραμένει η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη μεταξύ ανδρών (41,9%), ενώ ακολουθεί η ετεροφυλοφιλική σεξουαλική επαφή (28,6%) και η χρήση ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών (8,3%).

«Αν και ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών έχει μειωθεί σημαντικά, συγκριτικά με την περίοδο της επιδημίας του 2011-2013, ωστόσο δεν έχει προσεγγίσει τα προ της επιδημίας επίπεδα. Το ποσοστό των νέων διαγνώσεων ατόμων αλλοδαπής εθνικότητας τείνει να αυξάνεται σταθερά μετά το 2015, φθάνοντας το 2019 το 43%, με άτομα κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Κεντρικής Ευρώπης», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΕΕΜΑΑ.

Η εικόνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Στην Ευρώπη η εικόνα είναι αρκετά σύνθετη και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη και την Ρωσία καθώς παρατηρείται αύξηση των ποσοστών μολύνσεων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Ρωσία καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους πέρυσι. Στην Ουκρανία καταγράφηκαν 37 και 26 στην Λευκορωσία.

Τα μικρότερα ποσοστά παρατηρούνται σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη (0,3), Σλοβακία (1,3) και Σλοβενία (1,9).

Αντίστοιχα στις ΗΠΑ οι Πολιτείες στις οποίες παρουσιάζεται ο μεγαλύτερος αριθμός καταγραμμένων και εκτιμώμενων νέων διαγνώσεων είναι αυτές του Νότου. Σε αυτές εντοπίζεται το 52% αυτών σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης.

Το αρνητικό ρεκόρ κατέχουν η Τζώρτζια, η Φλόριντα και η Λουιζιάνα με 22,1 έως 24,9 νέες διαγνώσεις ανά 100.000 κατοίκους το 2007.

Στις δυτικές Πολιτείες το ποσοστό νέων διαγνώσεων ανέρχεται στο 19%, στις βορειοανατολικές στο 16% και στις Κεντροδυτικές στο 13%.  

Πηγή: huffingtonpost.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναβλήθηκε η πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του διαστημοπλοίου Starliner

Published

on

Από

Photo credits: WikiImages / pixabay

Η πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του διαστημοπλοίου Starliner της Boeing δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Η προγραμματισμένη για χθες εκτόξευση ανεβλήθη, μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα στον πύραυλο-φορέα Atlas V που θα θέσει σε τροχιά τη νέα διαστημική κάψουλα.

Η πρώτη διαστημική αποστολή του CST-100 Starliner που θα μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αναμένεται εδώ και καιρό, καθώς η Boeing ανταγωνίζεται με την SpaceX του Ίλον Μασκ για ένα μεγαλύτερο μερίδιο στα μεγάλα συμβόλαια επιχειρηματικών συνεργασιών που υπογράφει η NASA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters


Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο που θα συλλέξει δείγματα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Published

on

Από

Photo credits: PIRO4D / pixabay

Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο με στόχο να συλλέξει δείγματα από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, σε μια ιστορική αποστολή που θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντικό άλμα για το φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

Ο πύραυλος που μεταφέρει το διαστημικό όχημα Chang’e 6, εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο του Ουεντσάνγκ, στο τροπικό νησί Χαϊνάν, λίγο πριν από τις 17.30 τοπική ώρα (11.30 ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Στόχος της αποστολής αυτής είναι να συλλεχθούν περίπου δύο κιλά δειγμάτων από τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης και να μεταφερθούν στη Γη για ανάλυση. Πρόκειται για μια τεχνικά σύνθετη αποστολή, που θα διαρκέσει 53 ημέρες.

Το 2019 η Κίνα είχε προσσεληνώσει ένα διαστημικό σκάφος στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, όμως δεν είχε συλλέξει δείγματα.



Το Chang’e 6 θα προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης, στον κρατήρα Άιτκεν, έναν από τους μεγαλύτερους στο ηλιακό σύστημα. Στη συνέχεια θα συλλέξει χώμα και πέτρες και θα κάνει πειράματα στη ζώνη αυτή. Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, θα επιστρέψει στη Γη για να προσγειωθεί στο Ουεντσάνγκ.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιστρέψουν στη Σελήνη με μια επανδρωμένη αποστολή το 2026. Η Κίνα θέλει επίσης να στείλει αστροναύτες στον δορυφόρο της Γης κάποια στιγμή μέχρι το 2030.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Αυτή είναι η «ιδανική» διάρκεια για μια ταινία

Published

on

Από

Photo credits: yousafbhutta / pixabay

Απαντώντας σε διαδικτυακή έρευνα της Talker Research, στην οποία συμμετείχαν 2.000 Αμερικανοί, οι ερωτηθέντες επέλεξαν τα 92 λεπτά ως την προτιμώμενη διάρκεια ταινίας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian.

Το 15% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ταινίες άνω των 120 λεπτών (δύο ώρες) είναι αποδεκτές, ενώ μόνο το 2% είναι ευχαριστημένο με κινηματογραφικό έργο διάρκειας πάνω από 150 λεπτά (2,5 ώρες).

Εκ πρώτης όψεως, το συμπέρασμα έρχεται σε σύγκρουση με την εμπορική πραγματικότητα, με εννέα από τις 10 ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών να ξεπερνούν τις δύο ώρες, με τρεις (Avengers: Endgame, Avatar: Way of Water και Titanic) να διαρκούν πάνω από τρεις ώρες.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο πρόσφατα αφού σε ορισμένους κινηματογράφους διακόπηκαν οι προβολές της ταινίας 206 λεπτών του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon» με ένα μη εξουσιοδοτημένο διάλειμμα.



Είναι ενδιαφέρον ότι η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία του περασμένου έτους, η ταινία “The Super Mario Bros.”, είχε την «ιδανική» διάρκεια με βάση την έρευνα της Talker Research, 92 λεπτά ακριβώς.

Ωστόσο η μεγαλύτερη επιτυχία του 2024 μέχρι τώρα, η ταινία «Dune: Part Two» έχει διάρκεια τρεις ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια χαμένη γάτα βρέθηκε στην… Amazon!

Published

on

Από

Photo credits: kaylaflam / pixabay

Εργαζόμενη σε διαμετακομιστικό κέντρο του γίγαντα της λιανικής Amazon στο Λος Άντζελες, η Μπράντι Χάντερ βλέπει κάθε μέρα να περνούν από μπροστά της αντικείμενα κάθε λογής σε δέματα.

Αλλά δεν περίμενε ποτέ να δει στο εσωτερικό δέματος… μια χαριτωμένη γάτα, πεινασμένη και διψασμένη, έπειτα από πολυήμερο περίπλου των ΗΠΑ.

Η κυρία Χάντερ πήγε την Γκαλένα, όπως ανακάλυψε πως λέγεται αργότερα, στον κτηνίατρο, που διαπίστωσε πως, παρά τη δίψα και την πείνα της έπειτα από τη μια εβδομάδα που διήρκησε το ταξίδι της μέσα στο δέμα σχεδόν από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, το κατοικίδιο ήταν καλά.

Χάρη στο τσιπ που έφερε, ήρθε γρήγορα σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες της.



Αυτοί οι τελευταίοι, ανάστατοι, την έψαχναν σ’ όλη τη συνοικία τους, στη πολιτεία Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, μετά την εξαφάνισή της στα μέσα Απριλίου.

«Έτρεξα να πω στον άντρα μου πως η Γκαλένα βρέθηκε και καταρρεύσαμε όταν συνειδητοποιήσαμε πως είχε κρυφτεί σε πελώριο δέμα που ταχυδρομήσαμε», αφηγήθηκε η ιδιοκτήτρια της γάτας, η Κάρι Κλαρκ, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KSL TV.

Το ζεύγος Κλαρκ ταξίδεψε κατόπιν στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, όπου ξαναβρήκε την Γκαλένα σώα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της οδήγησης

Published

on

Από

Photo credits: GregReese / pixabay

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει πλήθος αλλαγών στις ζωές μας. Είναι ένας τομέας που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την αυτοκίνηση.

Ήδη τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει στην τεχνολογία των αυτοκινήτων, καθώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στην οδήγηση και πολλές φορές βγάζει από τη δύσκολη στιγμή τον οδηγό.

Η τεχνητή νοημοσύνη άρχισε δειλά – δειλά να μπαίνει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Είδαμε σταδιακά τα αυτοκίνητα να συνδέονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να κάνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο εύκολη και διασκεδαστική.

Κυρίως όμως να δίνουν λύσεις σε δύσκολες στιγμές, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, βοηθώντας τον οδηγό να πάρει αποφάσεις με στόχο την αύξηση της ασφάλειας.

Πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες και συστήματα τα οποία διορθώνουν λάθη του οδηγού.



Αυτή η τεχνολογία θα αναπτυχθεί περαιτέρω και σε συνδυασμό με την AI, θα υπάρξει μεγάλη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Για παράδειγμα το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης είναι ένα σύστημα υποβοήθησης οδηγού, το οποίο θα μπορεί να αποτρέψει την σύγκρουση δύο αυτοκινήτων. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η τεχνητή νοημοσύνη, που κάθε στιγμή αναλύει τα δεδομένα γύρω από το αυτοκίνητο.

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα νέο σύστημα επικοινωνίας ανάμεσα στα αυτοκίνητα (V2V) αλλά και στις υποδομές (V2I), μέσω του οποίου θα ανταλλάσσονται χρήσιμες πληροφορίες και θα γίνονται αυτόματα διορθωτικές κινήσεις.

Το όχημα θα έχει τη δυνατότητα να αναλύει εν κινήσει κάποια δεδομένα. Όπως για παράδειγμα να προβλέπει πότε ένα φανάρι θα είναι κόκκινο ή πράσινο, ρυθμίζοντας την ταχύτητα ή να παίρνει πληροφορίες από ένα άλλο αυτοκίνητο που βρίσκεται 800 μέτρα πιο μπροστά, στον ίδιο δρόμο, για την κατάσταση του δρόμου.



Την τεχνητή νοημοσύνη την βλέπουμε και στο παρκάρισμα, όπου πλέον πολλά αυτοκίνητα βρίσκουν μόνα τους τη θέση πάρκινγκ και παρκάρουν αυτόματα χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού.

Κάτι που προβληματίζει σήμερα τους οδηγούς είναι τα τυφλά σημεία κάθε φορά που αλλάζουμε λωρίδα. Αυτή η ανησυχία σύντομα θα είναι παρελθόν, καθώς οι κάμερες του ίδιου του οχήματος θα λειτουργούν ως radars και θα δημιουργούν μία ζώνη ασφαλείας, δίνοντας την ανάλογη πληροφόρηση στον οδηγό, αλλά κυρίως παίρνοντας πρωτοβουλίες προς όφελος της ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο στο ΑΠΘ για πρωτότυπη εργασία στην προστασία σταθμών φόρτισης αυτοκινήτων

Published

on

Από

Photo credits: andreas160578 / pixabay

Το Διεθνές Βραβείο στον τομέα της εφαρμοσμένης έρευνας «2024 Power Systems Protection Committee Prize Paper Award» της μεγαλύτερης παγκοσμίως τεχνολογικής επαγγελματικής κοινότητας ΙΕΕΕ (Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) κατέκτησε η ερευνητική εργασία, με τίτλο «Προστασία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με τη χρήση διατάξεων προστασίας έναντι υπερτάσεων».

Η απονομή του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας, στις 19 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου «2024 Industrial & Commercial Power Systems Technical Conference».

Το «Βραβείο Καλύτερης Ερευνητικής Εργασίας» που επιλέχθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, για το έτος 2024, δόθηκε από το Τμήμα Βιομηχανικών και Εμπορικών Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΙΕΕΕ.



Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ, το αντικείμενο της πρωτότυπης εργασίας αφορά στην ανάπτυξη μεθόδων προστασίας σταθμών φόρτισης, με σκοπό τον περιορισμό των αστοχιών του εξοπλισμού διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και της πιθανότητας απώλειας της λειτουργικότητας διασυνδεδεμένων ηλεκτρικών οχημάτων λόγω κεραυνικών πληγμάτων.

Επιπρόσθετα, στην εργασία παρουσιάζονται εργαλεία προσομοιώσεων που αναπτύχθηκαν για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας διαφορετικών συστημάτων προστασίας έναντι υπερτάσεων σε σταθμούς ταχείας φόρτισης συνεχούς τάσης και αποτελούν αναπτυσσόμενη τεχνολογία αιχμής της σύγχρονης ηλεκτροκίνησης.



Η προτεινόμενη μεθοδολογία βασίζεται σε ένα μοντέλο προσδιορισμού του επιπέδου προστασίας που παρέχεται σε σταθμούς φόρτισης, το οποίο αναπτύχθηκε πάνω σε πειραματικά δεδομένα που αποκτήθηκαν στο Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής των Υπ. Διδακτόρων Ευάγγελου Στάικου και Αλέξανδρου Χατζηκώστα, υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Θωμά Τσοβίλη.

Στόχος του έργου ήταν η βελτίωση της αξιοπιστίας των συστημάτων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο μεταφορών.

Στην ερευνητική ομάδα συμμετείχε ο Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Πέππας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Continue Reading
Advertisement Europolitis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΟΛΙΤΗ

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis

ΕΝΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ – GEDRUCKTE VERSIONEN

Like us on Facebook

Advertisement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ώρα ago

Κλειστό για ακόμα μια χρονιά το «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ10 ώρες ago

Γερμανία: Επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ζητά το CDU

ΓΕΡΜΑΝΙΑ12 ώρες ago

Γερμανία: Μια γερουσιαστής δέχτηκε επίθεση στο Βερολίνο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ13 ώρες ago

Αναβλήθηκε η πρώτη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση του διαστημοπλοίου Starliner

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Απόψε ο Α’ ημιτελικός της Eurovision 2024

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ1 ημέρα ago

H υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Κρυσταλλία Αρμενάκη κοντά στην ομογένεια της Γερμανίας 9 και 10 Μαΐου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε νόμο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του σχολικού έτους και την έναρξη των Πανελλαδικών

ΓΕΡΜΑΝΙΑ2 ημέρες ago

Γερμανία: Υπέρ της πλήρους μετεγκατάστασης της κυβέρνησης στο Βερολίνο τάσσεται η πλειοψηφία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Σε λειτουργία η πλατφόρμα stop-bullying

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ3 εβδομάδες ago

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004 θα γιορτάσει την 20η επέτειο κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλου με την ομογένεια της Γερμανίας

auf Deutsch3 εβδομάδες ago

Eine informative Presseveranstaltung für den Naxos g.U. Graviera fand mit großem Erfolg im Illuseum in Berlin statt.

Europolitis TV3 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Copernicus: Ρεκόρ θερμοκρασιών για δέκατο συνεχή μήνα

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ4 εβδομάδες ago

Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκλεγμένο Δήμαρχο Μπελέρη από τους Έλληνες Αιρετούς Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης από την Σαχάρα πλήττει την δυτική Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ4 εβδομάδες ago

Αυτοκίνητο: Η τεχνολογία 5G θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο κατασκευής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

ΥΠΑ: Κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις σήμερα

Deutsch5 ημέρες ago

Litanei des Epitaphs in der Griechische Gemeinde Erlangen

ΕΙΔΗΣΕΙΣ4 εβδομάδες ago

Δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο στους εκλογείς της ΕΕ

Europolitis TV3 εβδομάδες ago

5ο Medical Forum με θέμα: «Γυναίκες στην Ιατρική» Genesis e.V

Europolitis TV1 μήνα ago

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ντύσσελντορφ με συνεργασία του Ιατρικού συλλόγου Genesis e.V και Ενορίας Αποστόλου Αγίου Ανδρέα

Europolitis TV11 μήνες ago

Η αιμορραγία ιατρικού επιστημονικού προσωπικού, να γίνει μετάγγιση και αναζωογόνηση της χώρας αξιοποιώντας κατάρτιση και εμπειρία.

Europolitis TV1 έτος ago

Παρέλαση των Ελλήνων του Βούπερταλ

Europolitis TV3 έτη ago

(E.E) Το μέλλον του τουρισμού: βιώσιμος, υπεύθυνος, έξυπνος τουρισμός

Deutsch3 έτη ago

«This is Arcadia»

Deutsch3 έτη ago

Beleuchtung des Rheinturms Düsseldorf – 200 Jahre Griechische Revolution vom 25. März 1821-2021!

Deutsch3 έτη ago

200 Jahre Griechische Revolution I Gedenkveranstaltung (Rhein-Neckar am 20.3.2021)

Europolitis TV3 έτη ago

Διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης της Τουριστικής Καμπάνιας του Επιμελητηρίου Αρκαδίας «This is Arcadia»

Europolitis TV3 έτη ago

RescEU : H E.E έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση καταστροφών

Advertisement Europolitis
Advertisement Europolitis